csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Huis leefbaar maken

Hallo! Ik ben werkzaam als ambulant begeleider bij DOEL Delfland in Naaldwijk. Een cliënt van mij i sinds een half jaar vanuit Den Haag naar het Westland verhuist en heft hier veel moeite mee. Hij moet erg wennen aan de nieuwe omgeving en aan het missen van zijn geliefde Den Haag. Door de heimwee is het hem nog niet gelukt om zijn verhuisdozen uit te pakken, vitrage en gordijnen op te hangen, te verven en nog wat andere klusjes op te pakken. Aangezien zijn netwerk erg beperkt is en dhr niet alles zelf kan i.v.m. psychische klachten ben ik opzoek naar vrijwilliger(s) die ons een handje zouden kunnen helpen! In overleg vinden wij één of meerdere momenten wat voor ons uitkomt. Ik zal hier zelf ook bij aanwezig zijn. Alvast bedankt! Ik ben bereikbaar op [telefoonnummer verborgen] en via [e-mailadres verborgen] Met vriendelijke groeten, Floor

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Westland

5 deelnemers

Klussen binnen

Beschrijving

Hallo! Ik ben werkzaam als ambulant begeleider bij DOEL Delfland in Naaldwijk. Een cliënt van mij i sinds een half jaar vanuit Den Haag naar het Westland verhuist en heft hier veel moeite mee. Hij moet erg wennen aan de nieuwe omgeving en aan het missen van zijn geliefde Den Haag. Door de heimwee is het hem nog niet gelukt om zijn verhuisdozen uit te pakken, vitrage en gordijnen op te hangen, te verven en nog wat andere klusjes op te pakken. Aangezien zijn netwerk erg beperkt is en dhr niet alles zelf kan i.v.m. psychische klachten ben ik opzoek naar vrijwilliger(s) die ons een handje zouden kunnen helpen!
In overleg vinden wij één of meerdere momenten wat voor ons uitkomt. Ik zal hier zelf ook bij aanwezig zijn.
Alvast bedankt!
Ik ben bereikbaar op [telefoonnummer verborgen] en via [e-mailadres verborgen]

Met vriendelijke groeten,

Floor

Praktische informatie

Locatie

Westland

Maximaal aantal deelnemers

5 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen, Geschikt voor jongeren, Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: Wat drinken Samen naar buiten of eropuit Foto's kijken Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Vrijwilligers voor ons Ontmoetingscentrum

Senna Zorg

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die affectie hebben voor mensen met geheugenproblemen. Wij zijn open op maandag tot en met zaterdag van 09.30u tot 16.00u. Natuurlijk kan u ook een half dagdeel komen. Het gaat voornamelijk om te wandelen, spelletjes te doen of op de duo fiets te fietsen. Misschien kan u wel piano spelen of een ander instrument. Ofwel: net dat stukje aandacht meer! Een belangrijke schakel voor ons maar zeker dus ook voor onze bezoekers. Met name de zaterdag, donderdagochtend en/of middag hebben wij vacatures voor vrijwilligers. Er zijn altijd twee medewerkers van Sennazorg aanwezig en eindverantwoordelijk. We hebben een gezellig team! Bel me gerust om eens te vragen hoe of wat of kom even koffie drinken op Onderdak. Jenny

Structureel
Westland

Helpende handen voor scholenproject project

Platform Gehandicapten Westland

Het Platform Gehandicapten Westland (PGW) is op zoek naar vrijwilligers voor ons scholenproject: Handicap? Anders maar heel gewoon! Wij doen dit project bij (bijna)alle groepen 8 op de basisscholen in het Westland. Leerlingen laten zien en ervaren dat er veel handicaps zijn. We doen dit door een ‘spel’ met vragen en opdrachten. Voor de opdrachten nemen we veel hulpmiddelen mee. Zo kunnen de leerlingen ervaren hoe het is als je een lichamelijke beperking hebt, maar ook dat hulpmiddelen kunnen helpen om zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Van mobiele vrijwilligers verwachten wij, dat ze helpen met het klaarzetten van het project. Daarna de leerlingen helpen met het uitvoeren van de opdrachten en het beantwoorden van de vragen. Het verzamelen en opruimen van de (hulp)middelen hoort er uiteraard ook bij. Na de koffie-/theepauze gaat het project verder met een kringgesprek. Hoe hebben de leerlingen het project ervaren? Zijn er nog vragen aan de vrijwilligers of over de opdrachten en vragen? Van vrijwilligers die een lichamelijke beperking hebben verwachten wij dat ze de leerlingen helpen met de vragen en de opdrachten. Tijdens het kringgesprek vertel je kort wat over je lichamelijke beperking en hoe en wanneer je ‘je beperking’ hebt gekregen. Daarna kunnen de leerlingen vragen stellen. Ben jij de actieve vrijwilliger (met of zonder ) lichamelijke beperking die we zoeken? Vind je het leuk om in een klein team te ‘werken’? Meer weten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of kijk op www.pgwestland.nl voor meer informatie over het PGW.

Structureel
Westland

Wij zoeken Thuismaatjes!

Stichting VTV

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. Ook de mensen die de dagelijkse zorg voor hen hebben, kunnen wel eens een helpende hand gebruiken. Wil jij een maatje zijn, dat initiatief kan nemen en structuur, duidelijkheid en veiligheid biedt? Samen een leuke middag of avond beleven? Eens per week of eens per maand, bij de hulpvrager thuis, in de omgeving of eventueel bij jouzelf thuis. In overleg met de hulpvrager bepaal je de frequentie, locatie en activiteit. Ben jij enthousiast en lijkt het je leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen? Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, naar de bioscoop gaan, wandelen op het strand of samen een taart bakken! Heb jij affiniteit en/of ervaring met onze doelgroep; kinderen en/of volwassenen met een beperking. Dan is VTV Thuismaatjes op zoek naar jou!

Structureel
Westland

Chauffeur

GGZ Delfland

Vrijwilliger vervoer Verhagenplein Naaldwijk Chauffeurs gevraagd Waar ga je werken? Bij Doel Delfland in Westland starten de dagactiviteiten weer langzaam op. Deze dagactiviteiten zijn bedoeld voor mensen een psychische achtergrond. Na een lange periode van thuis zitten, kunnen we weer mondjesmaat deelnemers ontvangen. Dat is goed nieuws. Weer onder de mensen komen en deel uitmaken van de samenleving, dat hebben veel deelnemers gemist. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die deelnemers van huis ophalen en naar locaties van Doel Delfland brengen, en vice versa. Vind je autorijden leuk en heb je een paar uurtjes over in de ochtend of middag kom ons dan ondersteunen. Je taken zijn: • Je verzorgt het vervoer van deelnemers met de bus naar verschillende locatie van Doel Delfland in het Westland. • Wandelgroepje van het Verhagenplein naar een wandellocatie brengen en daar ook weer ophalen. Wie zoeken wij? - Enthousiaste vrijwilligers die zich betrokken voelen bij de mensen met een psychiatrische achtergrond. - Je bent sociaal en betrokken. - Je bent minimaal vier uur per week beschikbaar - Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan het netwerk van onze deelnemers. - Je bent in het bezit van een geldig B rijbewijs Hoe zorgen wij voor jou? - Goede kennismaking en zorgvuldige intake - Inwerkperiode met begeleiding - Informatie, overleg en scholing voor zover gewenst en noodzakelijk - Reiskostenvergoeding - Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering - Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Meer informatie of enthousiast geworden? Voor vragen kun je contact opnemen met Sabine, coördinator vrijwilligers. We maken graag kennis met jou, de koffie staat klaar.

Structureel
Westland

Mentor gezocht voor lvb man

Mentorschap Haag en Rijn

Een rustige man, waar moeilijk contact mee te krijgen is, licht verstandelijke beperkt, autistisch, woont sinds een jaar in een instelling in Monster woont, met een zeer beperkt netwerk, zoekt mentor. Ben jij de persoon die geduldig is, samen met hem kan overleggen en kijken wat goed voor hem is op gebied van zorg en welzijn? En die hem elke twee weken een bezoekje wil brengen (zodra dat weer mogelijk is) en die ook geregeld wil overleggen met zijn begeleiding? Neem dan contact met mij op! Wij zoeken mentoren met minimaal mbo 4 niveau die bereid zijn een gratis cursus via onze stichting te volgen waarna ze kunnen worden ingezet als mentor: wettelijk vertegenwoordiger van iemand met een beperking die niet meer voor zichzelf op kan komen en geen familie heeft die dat zou kunnen of willen doen. Vaak bent u, naast de begeleiding en verzorging, de enige persoon in zijn of haar leven. Behalve dat u iemand blij maakt met uw luisterend oor, uw oprechte aandacht, bieden wij u een mentorschapsvergoeding en terugkombijeenkomsten en ontmoet u andere mentoren. U hoeft geen ervaring met zorg te hebben.

Structureel
Westland

Het Westerhonk zoekt vrijwilligers

's Heeren Loo Het Westerhonk

Het Westerhonk is een prachtig groen woonzorgpark waar mensen verstandelijke beperking wonen, werken en/of hun dagbesteding hebben. Veel van onze cliënten hebben helaas niet zo'n groot netwerk (meer). Voor hen zou het een enorme verrijking zijn als er iemand speciaal voor hem of haar op bezoek komt. Wat kun jij dan voor diegene betekenen? Vaak gaat het maar om kleine dingen, zoals een wandelingetje maken, een stukje fietsen of een kopje koffie drinken. Die grote glimlach die je er voor terugkrijgt, is zo veelbetekenend. Lijkt het jou het leuk af en toe een bezoekje te brengen aan een cliënt en maak jij zijn of haar dag een beetje mooier? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag alles over de vele mogelijkheden. We zoeken altijd de juiste match voor jou en de cliënt. Heeft u interesse dan kunt u ons bereiken via [email protected] of 06-57076293 of 06-20680539

Structureel
Westland

Vrijwilliger workshop gezonde voeding

Westland Natuur en Techniek Web

Mijn naam is Judith en ik werk voor Westland Natuur en Techniek Web (www.wntweb.nl). Wij verzorgen jaarlijks honderden activiteiten op het gebied van natuur, duurzaamheid, techniek en gezonde voeding voor Westlandse jongeren. Nu gaan we ook in de BiebLab's in de bibliotheken van Wateringen en 's-Gravenzande af en toe op woensdagmiddagen een gezond gerechtje maken met kinderen. Zou jij het leuk vinden om daar af en toe bij te helpen? Er is een begeleider vanuit WNTweb aanwezig, die jij dan kunt assisteren. Ik maak graag een keer kennis met jou! Groetjes Judith

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel