csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger gezocht!

Wil jij een steentje bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een 81 jarige meneer zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die hem kan helpen bij het reageren op woningen. Mr. wenst passend te gaan wonen en heeft hier ondersteuning bij nodig. Lijkt het je leuk om mr. te helpen of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Lees meer

structureel

Helmond

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Wil jij een steentje bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een 81 jarige meneer zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die hem kan helpen bij het reageren op woningen. Mr. wenst passend te gaan wonen en heeft hier ondersteuning bij nodig. Lijkt het je leuk om mr. te helpen of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Praktische informatie

Locatie

Helmond

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van LEVgroep

Deurne

Spreekuurmedewerker Statushouders

LEVgroep

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die vragen van statushouders, kunnen kunnen beantwoorden tijdens onze wekelijkse spreekuren. Statushouders nieuw in Deurne hebben vaak veel praktische vragen. Onze spreekuren bieden hen een plek waar ze met hun vragen terechtkunnen. Als spreekuurmedewerker beantwoord je korte vragen van statushouders, bijvoorbeeld door ze te helpen met het invullen van formulieren. Daarnaast geef je advies over gemeentelijke zaken, huisvesting, verzekeringen en financiën. Ben jij een vraagbaak en minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. LEV Deurne staat klaar om je in te werken en te begeleiden. Onze vrijwilligers worden regelmatig uitgenodigd voor (informatieve) bijeenkomsten en krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen.

Structureel
Deurne

Maatschappelijk begeleiders Statushouders

LEVgroep

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die statushouders kunnen verwelkomen en begeleiden in de gemeente Deurne. Je biedt ondersteuning bij hun eerste zelfstandige huisvesting. Je maakt statushouders wegwijs in de omgeving, helpt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk en brengt ze in aanraking met de Nederlandse cultuur en maatschappij. Daarnaast leer je als vrijwilliger zelf ook andere culturen kennen. Je biedt advies op het gebied van huisvesting, gezondheidszorg en beantwoordt praktische vragen. Daarnaast draag je bij aan het streven om jouw cliënt zo snel mogelijk zelfstandig te maken. Wil jij statushouders helpen met een goede start in Nederland, en ben je enkele uren per week beschikbaar? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek! LEV Deurne staat klaar om je in te werken en te begeleiden. Onze vrijwilligers worden regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten en krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen.

Structureel
Helmond

Vrijwillige voorlezers en coordinatoren

LEVgroep

Vind je het leuk om met kinderen te werken en ben je graag met taal bezig? Dan is de VoorleesExpress misschien iets voor jou! De VoorleesExpress komt thuis bij kinderen met een taalachterstand. Gedurende 20 weken kom je op een vaste tijd (meestal 's middags of vroeg op de avond) bij een gezin thuis. Door middel van voorlezen, taalspelletjes en gesprekjes, verrijk je de taalomgeving van het hele gezin. Je wordt begeleid door een coördinator. Voordat je begint, volg je de training Interactief Voorlezen en ook tijdens je inzet is er aanbod van trainingen en workshops. Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress bezoek je 20 weken lang een gezin met een of meer kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je op een vast tijdstip in de week. Door interactief voor te lezen, samen te spelen of te knutselen, prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken) taal, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in taal en (voor)lezen. Daarnaast stimuleer je de ouders om op hun manier de taalontwikkeling van hun kind(eren) te stimuleren. Alle voorlezers en gezinnen bij VoorleesExpress Helmond hebben een vaste coördinator. De coördinator is de spil voor vragen en ideeën en geeft advies aan de voorlezers. Een coördinator begeleidt drie tot vijf vrijwilligers en hun gezinnen. De coördinator gaat de eerste keer mee op bezoek bij het gezin. Samen spreek je af welke doelen je wilt bereiken. Als coördinator ben je in gesprek met de gezinnen. Je gaat op drie momenten met de voorlezers mee naar het gezin en organiseert bijeenkomsten voor voorlezers en ouders. Daarnaast organiseert de coördinator ook bijeenkomsten voor de voorlezers. De afspraken bij de gezinnen zijn meestal laat op de middag of vroeg op de avond. De coördinator wordt hierin ondersteund door de wijkwerker. Wat bieden wij de vrijwilligers? • Voordat je start met voorlezen krijg je een training interactief voorlezen. • Een training voor coördinatoren • Je leert nieuwe mensen kennen • Je doet ervaring op in samenwerking, organiseren, grenzen stellen en contact maken met heel diverse gezinnen • Je wordt ondersteund door en (een) coördinator • Er zijn regelmatig inspirerende workshops • Je wordt uitdrukkelijk uitgenodigd om mee te denken over (onderdelen van) het project Wat vragen we van jou? • Een open en nieuwsgierige houding • Interesse in verschillende culturen • Goed kunnen communiceren • Als coördinator vind je het leuk om mensen te motiveren • Bereidheid om deel te nemen aan de training en diverse workshops of bijeenkomsten Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Structureel
Helmond

ANWB AutoMaatje zoekt chauffeurs

LEVgroep

Met ANWB AutoMaatje worden minder mobiele plaatsgenoten uit Helmond vervoerd door vrijwillige chauffeurs. Dit initiatief stelt hen in staat om zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Als chauffeur bied je minder mobiele mensen vervoer naar diverse bestemmingen binnen en buiten Helmond, zoals de kapper, het ziekenhuis of de markt. Dit kan zowel een korte als een langere rit zijn, afhankelijk van de behoeften van de passagier. Vrijwillige chauffeurs ontvangen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen op welke dagdelen je beschikbaar bent om te rijden en kunt per rit beslissen of het jou uitkomt. Veelal zijn het ouderen die dankbaar gebruikmaken van AutoMaatje. Door jouw hulp kunnen zij weer zelfstandig deelnemen aan de samenleving en meer buitenshuis activiteiten ondernemen. Als chauffeur maak je echt het verschil voor hen! Ben jij... - In het bezit van een geldig rijbewijs (B)? - Eigenaar van een auto? - Communicatief vaardig en sociaal? - Verzekerd voor inzittende? - In staat om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen? Indien je vragen hebt of interesse hebt, stuur dan gerust een berichtje. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Structureel
Helmond

Maak jij graag een praatje met ouderen?

LEVgroep

Heb jij een warm hart voor de inwoners van Helmond die 75 en 80 jaar oud zijn? Ben je geïnteresseerd in hun welzijn en wil je graag weten hoe het met hen gaat? Dan is de rol van vrijwilliger welzijnsbezoek echt iets voor jou! In samenwerking met de Gemeente Helmond brengen vrijwilligers van LEVgroep preventieve huisbezoeken aan ouderen in Helmond. Wij willen graag weten hoe het gaat met de Helmondse ouderen. Daarnaast willen we hen op tijd inzicht geven in ondersteuningsmogelijkheden. Jij bent nieuwsgierig naar hun welzijn en wilt graag hun levenssituatie leren kennen. Tijdens dit (eenmalige) bezoek komen verschillende onderwerpen aan bod, zodat je een goed beeld krijgt van de persoon en zijn of haar behoeften. Indien nodig kan een professional van de LEVgroep ingeschakeld worden voor extra ondersteuning. Onderstaand een stukje van het verhaal van onze vrijwilliger Berna: ‘’Dit vrijwilligerswerk heeft niet alleen een positieve impact op de ouderen die bezocht worden, maar ook op de vrijwilligers zelf. Berna ontmoet nieuwe mensen, ontdekt nieuwe dingen over Helmond en merkt dat dit haar persoonlijk veel brengt. Ze geeft aan dat de maandelijkse bijeenkomsten met andere vrijwilligers gezellig en leerzaam zijn’’. Wie ben jij? · Je hebt affiniteit met ouderen. · Je biedt graag een luisterend oor en je bent oprecht geïnteresseerd. · Je bent begripvol naar anderen. · Je beheerst de Nederlandse taal goed. · Je kunt in een computersysteem een verslagje zetten of bent bereid om dit te leren. · Je kunt met verschillende soorten mensen omgaan. · Je vindt het leuk om zelfstandig te werken. Wat bieden wij? · Je mag zelf bepalen hoeveel bezoeken je aflegt in een bepaalde periode. · Je bepaalt je eigen tijden en plant zelf de afspraken in met de ouderen. · Je werkt samen in een team van vrijwilligers met professionele ondersteuning. · Twee keer per jaar is er een vrijwilligersuitje. Om je goed voor te bereiden op deze rol, bieden wij een training aan voor vrijwilligers welzijnsbezoek. Hier leer je de nodige vaardigheden en krijg je praktische tips om effectief te communiceren. Ook zul je maandelijks samenkomen met andere vrijwilligers om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Je wordt begeleid door Fanny en Sofie, de coördinatoren van het project. Ben jij enthousiast geworden en wil je een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in Helmond, of twijfel je misschien of dit iets voor jou is? Stuur een berichtje of neem contact op met Sofie of Fanny, de coördinatoren van dit project. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ouderen de aandacht en ondersteuning krijgen die ze verdienen.

Structureel
Helmond

Telefoneren voor AutoMaatje, iets voor jou?

LEVgroep

Bij ANWB AutoMaatje staan vrijwilligers klaar om minder mobiele buurtgenoten te helpen met vervoer, gewoon met hun eigen auto. Denk aan ritjes naar sociale activiteiten, ziekenhuisafspraken, of de kapper. Jij bent als telefonist(e) een schakel tussen de deelnemers en de andere vrijwilligers. Samen met jouw vrijwilligersteam zorg jij er voor dat mensen vervoer hebben naar hun activiteiten. Mede door jouw hulp is vervoer geen probleem voor de daginvulling van minder mobiele buurtbewoners. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die deze ritten telefonisch kunnen aannemen en verwerken in het systeem. Jouw beschikbaarheid betreft ten minste één ochtend per week, op een doordeweekse dag van 08:30 uur tot 12:30 uur. Natuurlijk kan ook jij een keer verhinderd zijn. Samen met het vrijwilligersteam wat de planning van de ritten doet, komen we eens per acht weken bij elkaar. Hierbij delen we ervaringen en praten we bij met een bakje koffie of thee. Wat ga je doen? · Je neemt telefoontjes aan van deelnemers die een rit willen plannen. · Je zet ritten in het systeem. · Er is ruimte voor een kort praatje met de deelnemers. · Bij nieuwe deelnemers doe je een telefonische intake. · Je neemt telefoontjes aan van chauffeurs die vragen hebben. · Dit is een nieuwe functie. We kijken graag samen met jou hoe we deze functie tot een succes kunnen maken. Wie ben jij? · Je vindt het leuk om te bellen met (oudere) mensen. · Je kan overweg met de computer en smartphone. · Zelfstandig werken is voor jou geen probleem. · Je kunt minstens één ochtend per week beschikbaar zijn. Je kunt thuis werken of op de locatie van LEVgroep. Lijkt dit iets voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden met een bakje koffie.

Structureel
Helmond

Maatje om samen boodschappen te doen

LEVgroep

Voor een mevrouw van 74 jaar die in de binnenstad van Helmond woont, ben ik op zoek naar een boodschappenhulp met die samen met mevrouw boodschappen wil gaan doen. Het liefst doet mevrouw boodschappen bij de Plus in winkelcentrum de Bus omdat ze daar al 20 jaar komt. Mevrouw is slecht ter been en eenzaam. Ze wil graag mee boodschappen doen zodat ze ook buiten komt. De huidige vrijwilligster gaat per 1 juli stoppen omdat ze het te druk krijgt. Ik zoek een vrijwilliger met een auto die samen met mevrouw boodschappen wil gaan doen. Bij voorkeur op woensdag. Als dat niet lukt, kan het ook op maandag, dinsdag of donderdag. Wat wij bieden: • Vrijwilligerswerk bij jou in de buurt en waar je gewaardeerd wordt • Mogelijkheden om gratis cursussen te volgen via Leren met LEV • Kerstpakket Interesse: Neem contact op!

Structureel
Helmond

Gezocht: washulp voor een mevrouw

LEVgroep

Voor een 86-jarige mevrouw uit Stiphout ben ik op zoek naar een vrijwilliger die haar zou willen helpen met het doen van haar was. De huidige vrijwilliger gaat er helaas na ruim 2 jaar mee stoppen. Wekelijks heeft mevrouw één was die in de wasmachine gedaan moet worden en daarna opgehangen moet worden. De wasmachine draait een uur en mevrouw zou het leuk vinden om in dat uur met jou te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Haar huidige vrijwilligster gaat iedere vrijdagmorgen naar mevrouw. Maar het kan ook op een andere dag. Donderdag en woensdagmorgen komen niet zo goed uit. Wij bieden: - Een leuke vrijwilligersbaan waarin je gewaardeerd wordt - Mogelijkheden om gratis cursussen te volgen via Leren met LEV - Kerstpakket Is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou? Stuur me dan een berichtje of bel met mij. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet, Marjolein van Lier 06-89970106

Structureel
Helmond

Vrijwilligers voor ons naaiatelier

LEVgroep

Bij LEVgroep hebben we sinds een aantal weken een naaiatelier. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn voornamelijk statushouders. Op het naaiatelier leren zij de Nederlandse taal beter spreken en leren zij werknemersvaardigheden èn maken zij leuke dingen met de naaimachine. Maar nog belangrijker is dat zij een leuke activiteit hebben waar zij met veel plezier naar toe komen. Wekelijks komen Masuda, Huraya, Heri, Mayada en Mohamed naar LEVgroep om daar, met begeleiding van onze vrijwilligers Sjannie en Dora, poppen, lampenkapjes, vlaggenlijnen, tasjes, etuis en kussens te maken. Nu is het naaiatelier alleen nog op dinsdagmorgen open. Maar wij zouden heel graag willen dat het naaiatelier vaker open zou zijn zodat Roza, Hülya, Agnieszka en vele anderen ook een plaatje in het naaiatelier kunnen krijgen. Dus zijn we op zoek naar vrijwilligers die, net als Sjannie en Dora, een groepje zouden willen begeleiden. Wat ga je doen? Je begeleidt onze deelnemers in het naaiatelier bij het maken van diverse producten. Mocht je zelf nog leuke ideeën voor het naaiatelier hebben dan horen wij die ook graag van jou. Wat wij bieden • Vrijwilligerswerk bij jou in de buurt en waar je gewaardeerd wordt • Kies zelf welke dagdeel je wil komen helpen • Mogelijkheden om gratis cursussen te volgen via Leren met LEV • Kerstpakket Wat wij vragen: • Ervaring met de naaimachine Solliciteren Ons naaiatelier kan de hulp van creatieve vrijwilligers heel goed gebruiken. Kun je (goed) overweg met de naaimachine en vind je het leuk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen in het naaiatelier? Dan is dit superleuk vrijwilligerswerk voor jou! Interesse? Stuur me dan een berichtje of bel met Fleur of mij. Marjolein en Fleur

Structureel
Helmond

MatchMentor: jongeren helpen hun doel behalen

LEVgroep

Ben jij die mentor die een jongere een steuntje in de rug kan bieden om zijn of haar doel te behalen? Korte omschrijving: Na een training van 3 dagdelen (3 x 2,5 uur) wordt je gekoppeld aan één of meerdere jongeren (wij noemen ze Mentees) met een doel. Ongeveer 1,5 uur per week ben je actief als MatchMentor voor een jongere in de leeftijd van 10 t/m 23 jaar. Je ondersteunt de jongere bij vragen op het gebied van school, vrije tijd of de thuissituatie. Denk hierbij aan vragen over invulling van de vrije tijd, (sociaal) contact maken met leeftijdsgenoten, leren-leren, planning en structuur, communicatie (met ouders/ school) verbeteren, grenzen aangeven en keuzes maken. Je gaat samen aan de slag om talenten te ontwikkelen en deze ook in te zetten. Daarnaast zijn er ook MatchMentor groepen. Bij deze groepen ga je met bijvoorbeeld eenzame jongeren in een wijkhuis samen aan een doel werken. Dit kan ervoor zorgen dat er vriendschappen ontstaan. En dat de eenzaamheid verdwijnt. Wanneer er meer overeenkomstige ondersteuningsvragen zijn koppelen we kleine groepjes aan een of meerdere MatchMentoren. Het doel voor jou als mentor om de jongeren zo te coachen dat deze uiteindelijk zelf verder kan en geen MatchMentor meer nodig heeft! Verwachtingen ten aanzien van de Mentor: - Graag iets willen betekenen voor jongere(n). - Je kunnen inleven in de leefwereld van de jongere(n) - Minimaal een jaar inzetbaar als MatchMentor. - Een VOG kunnen overleggen (geen kosten aan verbonden) Wat heeft de organisatie te bieden: - Reiskosten vergoeding buiten eigen woonplaats, - Vergoeding voor gemaakte activiteitenkosten, - Themabijeenkomsten, mentoren overleg en begeleiding, - Certificaat na afronding training voor MatchMentoren, - Groot nieuw netwerk van betrokken MatchMentoren, - Gebruik maken van trainingsaanbod van de LEVgroep www.lerenmetlev.nl Werktijden zijn in onderling overleg, gemiddeld 1,5 uur per week. Indien mogelijk meer uren bij het begeleiden van meerdere mentees. Matchmentor wordt uitgevoerd in de volgende gemeentes: Helmond, Geldrop/Mierlo, Gemert-Bakel, Nuenen en Son & Breugel. Je bepaald als vrijwilliger zelf waar je wordt ingezet! Geïnteresseerd? Stuur ons een bericht en we nemen contact op voor een kennismakingsgesprek. Of kijk eens op onze website.

Structureel
Helmond

MatchMentor: jongeren helpen hun doel behalen

LEVgroep

Ben jij die mentor die een jongere een steuntje in de rug kan bieden om zijn of haar doel te behalen? Korte omschrijving: Na een training van 3 dagdelen (3 x 2,5 uur) wordt je gekoppeld aan één of meerdere jongeren (wij noemen ze Mentees) met een doel. Ongeveer 1- 1,5 uur per week ben je actief als MatchMentor voor een jongere in de leeftijd van 10 t/m 23 jaar. Je ondersteunt de jongere bij vragen op het gebied van school, vrije tijd of de thuissituatie. Denk hierbij aan vragen over invulling van de vrije tijd, (sociaal) contact maken met leeftijdsgenoten, leren-leren, planning en structuur, communicatie (met ouders/ school) verbeteren, grenzen aangeven en keuzes maken. Je gaat samen aan de slag om talenten te ontwikkelen en deze ook in te zetten. Wanneer er meer overeenkomstige ondersteuningsvragen zijn koppelen we kleine groepjes aan een of meerdere MatchMentoren. Het doel voor jou als mentor om de jongeren zo te coachen dat deze uiteindelijk zelf verder kan en geen MatchMentor meer nodig heeft! Verwachtingen ten aanzien van de Mentor: - Graag iets willen betekenen voor jongere(n). - Je kunnen inleven in de leefwereld van de jongere(n) - Minimaal een half jaar - jaar inzetbaar als MatchMentor. - Een VOG kunnen overleggen (geen kosten aan verbonden) Wat heeft de organisatie te bieden: - Reiskosten vergoeding buiten eigen woonplaats, - Vergoeding voor gemaakte activiteitenkosten, - Themabijeenkomsten, mentoren overleg en begeleiding, - Certificaat na afronding training voor MatchMentoren, - Groot nieuw netwerk van betrokken MatchMentoren, - Gebruik maken van trainingsaanbod van de LEVgroep www.lerenmetlev.nl Werktijden zijn in onderling overleg, gemiddeld 1,5 uur per week. Indien mogelijk meer uren bij het begeleiden van meerdere mentees. Matchmentor wordt uitgevoerd in de volgende gemeentes: Helmond, Geldrop/Mierlo, Gemert-Bakel, Nuenen en Son & Breugel. Je bepaald als vrijwilliger zelf waar je wordt ingezet! Geïnteresseerd? Stuur ons een bericht en we nemen contact op voor een kennismakingsgesprek. Of kijk eens op onze website.

Structureel
Geldrop-Mierlo

0215 Hans zoekt een maatje

LEVgroep

Hein is een man van 59 die het leuk zou vinden om samen te Ganzenborden of te fietsen over de Heide of door de Kasteeltuin. Een museum bezoeken vindt Hein ook heel erg leuk. Het liefst zou Hein in contact willen komen met een man van zijn eigen leeftijd. Lijkt het jou leuk om samen met Hein een spel te spelen, een wandeling te maken of een stukje te fietsen? Laat het ons weten. Oh ja, Hein heeft alleen nog geen ganzenbord, die moeten we nog aanschaffen, of misschien heb jij nog wel Ganzenbord in de kast staan!

Structureel
Geldrop-Mierlo

0328 vrijwilligers Huiskamer Jozefplein

LEVgroep

De Huiskamer voor senioren van LEV in het Dienstencentrum Sint Jozefplein vindt elke maandagochtend plaats en zoekt versterking van vrijwilligers (groepsbegeleiders) voor onze bestaande Huiskamer, maar ook voor een nieuw te starten Huiskamer. Misschien is het niet gemakkelijk om er zelf op uit te gaan als je 'op leeftijd' bent, maar als je wel op zoek bent naar goede, verzorgde ontspanning buiten de deur, dan is de huiskamer in Geldrop de uitkomst. De groep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers. Wil jij als vrijwilliger / groepsbegeleider iets voor senioren betekenen? Stuur ons een bericht, wij zijn op zoek naar hulp!

Structureel
Geldrop-Mierlo

0341 Matchmaker ANWB AutoMaatje

LEVgroep

Functie ANWB AutoMaatje zoekt vrijwilligers die de aangevraagde ritjes aannemen en plannen. In de uren die jou passen (meestal per dagdeel) kun je ondersteunen met het verbinden van deelnemers en geschikte vrijwilligers. Als planner/matchmaker heb je met mensen te maken die je blij mag maken. Je bent een vaste ochtend per week beschikbaar. Taken - Je koppelt de ritaanvraag met hulp van een datasysteem aan een chauffeur - Je belt de chauffeur en als deze akkoord is, bevestig je dit aan de deelnemer. Wat neem je mee! - Kunt met een computer omgaan - Sociaal en communicatief vaardig - Kunt zelfstandig werken Geïnteresseerd!? Laat een bericht achter en Cindy neemt contact met je op.

Structureel
Geldrop-Mierlo

0350 Chauffeurs/chauffeuses ANWB AutoMaatje

LEVgroep

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De chauffeur krijgt hiervoor een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer. AutoMaatje kan worden gebruikt voor een bezoek aan een ziekenhuis of dokter, familie of vrienden maar ook om naar de kapper te gaan of om deel te nemen aan activiteiten. Functieomschrijving 1. U rijdt met eigen auto tegen een vaste kilometervergoeding. 2. U bepaalt zelf op welke dagen/dagdelen u beschikbaar bent 3. U bent in het bezit van een inzittende verzekering 4. In bezit van een geldig rijbewijs Wie bent u! 1. Sociaal en een luisterend oor 2. Behulpzaam om minder mobiele inwoners te helpen Lijkt u het leuk om u in te zetten als 'AutoMaatje' laat dan een bericht achter en Cindy neemt contact met u op.

Structureel
Geldrop-Mierlo

(0403) Jos 70 wil eens verder dan het centrum

LEVgroep

Jos is nog kwiek en ook nog redelijk fit. Hij vindt alleen Mierlo een beetje saai worden. Hij heeft het allemaal al gezien. Ben jij ook iemand die houd van een klein avontuurtje of vind jij Mierlo ook te klein? Dan kan je samen met Jos erop uit trekken. Hij zou graag een keer in de omstreken ergens waar naartoe willen waar hij nog niet zo vaak is geweest. Dit zal een paar uur in beslag nemen en mogelijk dat er wel een kopje koffie op het terras bij komt kijken. Heb jij ook zin om erop uit te gaan? Neem Jos dan mee, hij zal het zeer op prijs stellen!

Structureel
Geldrop-Mierlo

Steunpunt Vrijwilligerswerk

LEVgroep

ORGANISATIE: In iedere buurt, vereniging en organisatie zijn vrijwilligers nodig die meedenken en hun handen uit de mouwen steken. Bij het steunpunt vrijwilligerswerk reguleren wij alle binnenkomende hulpvragen en het hulpaanbod uit de buurt. Daarbij kunnen wij zeker hulp gebruiken! WAAR ZIJN WE NAAR OPZOEK? Wij zoeken een pro actieve collega die zelfstandig maar ook teamgericht te werk kan gaan. De werkzaamheden richten zich op het helpen en verbinden van hulpvragers en mensen die zich aanbieden voor vrijwilligerswerk. Daarnaast houden wij ons ook bezig met het opzetten en bijwonen van buurtinitiatieven om collectief hulpvragen op te lossen! Denk hierbij bijvoorbeeld een maatjesproject, tuintjesdienst of boodschappendienst EIGENSCHAPPEN • Proactief • Computer vaardig • Zelfstandig • Flexibel • Creatief • Gestructureerd Wat bieden we? - Een gezellig team - uitdagende en afwisselende werkzaamheden die naar eigen inzicht mogen worden ingevuld. - Een mooie werklocatie - Start met 1 of 2 ochtenden in de week. - korte lijntjes en informele sfeer Enthousiast? neem dan contact op of loop even binnen. LOCATIE: (De Weeffabriek) 5664 GV Geldrop Nederland 040 - 2005815

Structureel
Geldrop-Mierlo

Chauffeurs gezocht voor automaatje

LEVgroep

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen hiervoor een kleine onkostenvergoeding. AutoMaatje kan worden gebruikt voor een bezoek aan een ziekenhuis of dokter, familie of vrienden maar ook om naar de kapper te gaan of om deel te nemen aan activiteiten. ANWB AutoMaatje zoekt vrijwillige chauffeurs die de aangevraagde ritjes uitvoeren in de uren die hen passen. Wat ga je doen? Je rijdt met eigen auto tegen een vaste kilometervergoeding (€ 0,35 p/km) Je bepaalt zelf op welke dagen/dagdelen je beschikbaar bent Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs Je bent in het bezit van een inzittendenverzekering Wat zijn je vaardigheden? Je bent sociaal en biedt een luisterend oor Je bent behulpzaam Je bent bereid om minder mobiele inwoners te helpen Heb je interesse? Neem contact op met Cindy

Structureel
Geldrop-Mierlo

Strijkers gezocht

LEVgroep

LEVgroep strijkt voor mensen in Geldrop-Mierlo die dit zelf niet meer kunnen. Op die manier helpen we mensen om langer zelfstandig thuis blijven wonen. LEVgroep heeft een strijkkamer op het Jozefplein waar vrijwilligers iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen gezellig samen de was strijken. Er wordt veel gekletst en op die manier leren mensen van verschillende culturen elkaar kennen. Taken Samen met de andere vrijwilligers strijk je de was. Wat neem jij mee! Enthousiasme Je bent sociaal je bent geïnteresseerd in andere culturen. Heb je interesse in deze leuke vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Gerdi of Cindy: 040 7821 292, [email protected] of laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Helmond

Vrijwilliger AdministratieMaatje

Humanitas

Administratiemaatje is er voor volwassen inwoners van Helmond die behoefte hebben aan doelgerichte begeleiding. Anders dan wat de naam ‘AdministratieMaatje’ doet vermoeden, kijkt Humanitas Helmond met dit project verder dan financiën en administratie. Er wordt breder gekeken naar wat iemand nodig heeft. Lijkt het je leuk om het verschil te gaan maken in iemands leven. Meld je dan nu aan. Wat ga je doen? • Regelmatig gesprekken aangaan met je deelnemer om een vertrouwensband op te bouwen; • Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven; • Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven; • Je luistert goed en legt de juiste verbindingen naar andere partijen; • Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid; • Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren; • Wanneer dit bij je past bestaat de mogelijkheid tot het geven van trainingen bij werkgevers of op scholen; • Wanneer dit bij je past, ondersteun je specifiek jongeren met hun vragen over geld en geldzaken. Wanneer ben je een typisch AdministratieMaatje? • Je stelt je op als maatje, op basis van een gelijkwaardige relatie. • Je bent in staat om gestructureerd te werk te gaan en zaken in kaart te brengen, zonder dat je het overneemt. • Je hebt snel het overzicht en weet welke lijnen uitgezet moeten worden. • Je hebt tijd en aandacht (gemiddeld één dagdeel per week beschikbaar, gedurende één jaar). • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kun je overleggen. • Je bent bereid om trainingen & intervisie bij te wonen om goed voorbereid dit werk te kunnen doen. Wat krijg je ervoor terug? • Voldoening & impact! Je maakt echt verschil in het leven van mensen. • Professionele scholing, begeleiding en intervisie. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Samenwerken met een enthousiaste club mensen. • Er bestaat de mogelijkheid tot reis- en onkostenvergoeding en er is een vrijwilligersverzekering. • Interessante themabijeenkomsten. Is je interesse gewekt? Laat dan iets van je horen. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met de projectcoördinator AdministratieMaatje Helmond; Yvonne, ik wil je graag bellen om meer te vertellen over dit project.

Structureel
Helmond

Vrijwilliger Administratiemaatje Spreekuren

Humanitas

Zijn formulieren, administratie en andere digitale vragen voor jou geen probleem? Lijkt het je leuk om anderen hierbij te helpen op een spreekuurlocatie? Dan zijn wij op zoek naar jou. Tijdens de spreekuren help je mensen bij het begrijpen en invullen van formulieren, het doen van aanvragen, checken of iemand nog ergens recht op heeft en andere administratief/financiële vragen. Je luistert en ondersteunt of verwijst door naar de juiste partij. Tijdens het spreekuur werk je zelfstandig en samen met andere vrijwilligers in De Ruilwinkel. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van AdministratieMaatje. Basiskennis van Word, Excel en E-mail is handig. Het is belangrijk dat je openstaat voor scholing, die wordt verzorgt door Humanitas. Wie zijn wij? De Ruilwinkel wil op een sociale manier ontwikkelingskansen creëren voor de leden van de Ruilwinkel, met name voor mensen die kwetsbaar zijn en (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig hebben. Humanitas Administratiemaatje is er voor (jong)volwassen inwoners van Helmond die behoefte hebben aan doelgerichte begeleiding. Dat vullen we in door middel van huisbezoeken (voor langdurige ondersteuning) en door spreekuren te verzorgen. Wat krijg je ervoor terug? • Voldoening & impact! Je maakt echt verschil in het leven van mensen. • Professionele scholing, begeleiding en intervisie. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Samenwerken met een enthousiaste club mensen. • Interessante themabijeenkomsten. Is je interesse gewekt? Laat dan iets van je horen. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met de projectcoördinator AdministratieMaatje Helmond; Yvonne. Ik bel je graag om meer informatie te geven over dit project.

Structureel
Helmond

Kws Rivierenhof zoekt Maatjes.

Savant

Kleinschalig wonen Savant Rivierenhof in Helmond Brouwhuis zoekt vrijwilligers! Wat ga je doen? Voor onze afdeling Kleinschalig Wonen (dementerende ouderen) in Rivierenhof, zijn wij op zoek naar maatjes voor de bewoners. Vind je het leuk om 1op1 aandacht te kunnen geven aan onze bewoners door middel van een bezoekje, wandeling, spelletje, haren in de krul zetten, nagels verzorgen etc. etc. dan zijn wij op zoek naar jou! Met jouw enthousiasme en hulp weet je een glimlach op het gezicht van de bewoners te toveren. Daar worden wij allemaal blij van. Jouw aanwezigheid en aandacht worden enorm gewaardeerd. Wat verwachten wij van jou? - affiniteit hebt met onze doelgroep ouderen; - goede sociale en communicatie vaardigheden bezit; - respectvol omgaat met bewoners, collega's en bezoekers; -Voor het starten als vrijwilliger bij Savant Zorg vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overhandigen. De aanvraag wordt digitaal door ons aangevraagd en is geheel gratis. Wat staat er tegenover? Als vrijwilliger van Savant Zorg ondersteun je niet alleen onze bewoners, maar ook onze medewerkers. Je bent immers onze belangrijke schakel in zorg en welzijn. Omdat wij jouw belangeloze inzet zeer waarderen, hebben wij allerlei aangename zaken voor jou geregeld. Denk daarbij aan leuke workshops, interessante scholing en het super gezellige jaarlijkse vrijwilligersfeest. Spreekt deze vrijwilligers vacature je aan? Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op door een bericht te sturen of te bellen naar Betty , vrijwilligers coördinator Savant Rivierenhof Wij ontmoeten je graag & tot ziens op Savant Rivierenhof

Structureel
Jongeren
Helmond

Vrijwilligerswerk in de sport iets voor jou?

Stadsleerbedrijf

Ben je graag actief bezig? Of vind je het leuk om jongeren te helpen bij een sportclub? Maar weet je niet hoe of mis je kennis en ervaring of wil je eerst meer leren? Start dan met een leertraject bij het Stadsleerbedrijf! Wat ga je doen? Je gaat in een gesprek met je coach van het Stadsleerbedrijf bepalen wat jij wil leren. Daarna ga je samen op zoek naar een werkplek om te leren. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij een sportclub, jongerenwerk bij de LEV Groep of JIBB. Een ervaren collega geeft jou uitleg en helpt je met je werk. Als je voldoende hebt geleerd, wordt de leerperiode afgesloten. Dit duurt gemiddeld een half jaar en wordt afgesloten met een certificaat van het Stadsleerbedrijf Helmond. Wil je meer informatie? Kijk op de website of reageer op de vacature. Je bent ook van harte welkom in het Inloopcafé op donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur! Ons inloopcafé vind je op centraal kantoor, Penningstraat 55 in Helmond.

Structureel
Helmond

Gastheer / vrouw

stadstuin helmond

Wij zoeken een vriendelijke gastheer/gastvrouw voor onze stichting. Voor onze nieuwe locatie op meanderlaan 6 (de regenboogtuin) zoeken we een gastheer/gastvrouw die ons team wilt versterken. Wij bieden een gezellige, open en eerlijke werksfeer in een rustgevende omgeving. Doordat we net hier gesetteld zijn zijn we nog bezig een klantenkring aan het opbouwen. We zoeken ook mensen die ons graag hier bij willen helpen. Wat wij verwachten: -sociaal -positieve uitstraling -goede communicatievaardigheden -enthousiast -mee helpen en denken met de opbouw van onze locatie -eerlijk -minimaal 3 a 4 uur per week beschikbaar (met voorkeur op vaste dagen) Wat je taken zijn: - je vind het leuk om klanten te ontvangen - je helpt mee met licht huishoudelijk werk - je staat open om de HACCP regels hanteren - je helpt mee het winkel/terras onderhouden - je vindt het leuk om koffie/thee serveren Wat wij te bieden hebben: - wij zijn een open, eerlijk en directe organisatie - We hebben enthousiaste team vrijwilligers - Elke 1st dinsdag van de maand hebben een vrijwilligers vergadering - Je wordt ondersteuning vanuit de organisatie met hulp van een professionele begeleiding en soms een sociaal werker in opleiding - We hebben dieren (kippen eenden ganzen, cavia en konijnen.) en je houdt van dieren Elke derde zondag van de maand hebben we een opentuindag en dan hebben we ook handjes nodig voor het terras Lijkt deze vacature iets voor je? Aarzel niet om ons een mail te sturen!

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Deurne, Someren, Helmond, Laarbeek

Geef een glimlach, krijg een glimlach!

ORO

Als maatje maak je het leven van onze cliënten (en dat van jezelf) nóg leuker. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Er zijn voor iemand als maatje geeft je het gevoel dat je echt iets kunt betekenen voor een ander. Wij zijn op zoek naar maatjes die met onze cliënten leuke dingen willen doen: fietsen, wandelen, een spelletje, koffie drinken op een terrasje, samen kletsen, erop uit gaan, muziek luisteren en nog veel meer. Dat kan savonds, smiddags, iedere week of 1 keer per maand, we kijken hierbij vooral naar jouw beschikbaarheid. Onze cliënten zijn zowel mannen als vrouwen met een verstandelijke beperking, van laag tot hoog niveau, van jong tot oud. We vertellen je hier graag meer over! Zou jij als maatje iets voor een ander willen betekenen en ervaren dat je ertoe doet? De eenzaamheid bij onze cliënten wat verlichten en geniet-momenten creëren van sociaal contact? Onze cliënten kijken uit naar je komst! Stuur je ons een berichtje?

Structureel
Helmond

De Lounch, de Pannehoeve Helmond

De Zorgboog

De Pannehoeve, gelegen aan de Jan van Gooijenlaan in Helmond, is een grote, zeer gastvrije en vrij toegankelijke locatie. De Pannehoeve staat bekend om zijn gezelligheid en om de appeltaarten die wekelijks vers gemaakt worden door vrijwilligers en bewoners. Binnen de Lounch, het restaurant van de Pannehoeve, nuttigen dagelijks bewoners van de Pannehoeve hun maaltijden. Het doel is zoveel mogelijk bewoners te verwelkomen binnen de Lounch. De Lounch wordt door een vakkundig team van catering medewerkers en vrijwilligers gerund. Gezelligheid, deskundigheid, aandacht voor de bewoners en het uitserveren van een goede maaltijd aan een mooi gedekte tafel staat centraal. De hygiëne richtlijnen zijn uiteraard erg belangrijk. Lijkt het je leuk ons hier in mee te helpen? Dagelijks van 16.30 uur-19.00 uur is het souper. De tafel wordt mooi gedekt, het eten kan warm zijn of een broodmaaltijd en wordt uitgeserveerd. Er is ruimte voor een praatje met de bewoners. Je helpt hen daar waar nodig is. Aan het einde van de maaltijd ruim je de Lounch weer op en wordt de keuken netjes gemaakt voor de volgende dag. Als er bezoek aanwezig is kan je hen voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee. Lijkt het je leuk ons te helpen, neem dan zeker contact met ons op. Dit kan ook via de website van de Zorgboog. Dan kijken wij, tijdens deze vrijblijvende kennismaking, onder het genot van een kopje koffie of thee, graag samen met je mee naar de mogelijkheden. Voordat je mag starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij een VOG, Verklaring omtrent gedrag voor je aan. Dit doen wij digitaal. VOG door ons aangevraagd is gratis.

Structureel
Helmond

Vrijwilligerswerk met dieren iets voor jou?

Stadsleerbedrijf

Houd je van dieren? Wil je graag met dieren werken? Maar weet je niet hoe of mis je kennis en ervaring of wil je eerst meer leren? Start dan met een leertraject bij het Stadsleerbedrijf! Wat ga je doen? Je gaat in een gesprek met je coach van het Stadsleerbedrijf bepalen wat jij wil leren. Daarna ga je samen op zoek naar een werkplek om te leren. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij De Dierenambulance of bij Stadspark De Warande. Een ervaren collega geeft jou uitleg en helpt je met je werk. Als je voldoende hebt geleerd, wordt de leerperiode afgesloten. Dit duurt gemiddeld een half jaar en wordt afgesloten met een certificaat van het Stadsleerbedrijf Helmond. Wil je meer informatie? Kijk op de website of reageer op de vacature. Je bent ook van harte welkom in het Inloopcafé op donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur! Ons inloopcafé vind je op centraal kantoor, Penningstraat 55 in Helmond.

Structureel
Helmond

Vrijwilligerswerk in de zorg iets voor jou?

Stadsleerbedrijf

Vind je het leuk om met mensen te werken? Of vind je het leuk om samen met ouderen een spelletje te spelen of te wandelen? Maar weet je niet hoe of mis je kennis en ervaring of wil je eerst meer leren? Start dan met een leertraject bij het Stadsleerbedrijf! Wat ga je doen? Je gaat in een gesprek met je coach van het Stadsleerbedrijf bepalen wat jij wil leren. Daarna ga je samen op zoek naar een werkplek om te leren. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij het Elkerliek Ziekenhuis of een verzorgingstehuis van De Zorgboog in Helmond. Een ervaren collega geeft jou uitleg en helpt je met je werk. Als je voldoende hebt geleerd, wordt de leerperiode afgesloten. Dit duurt gemiddeld een half jaar en wordt afgesloten met een certificaat van het Stadsleerbedrijf Helmond. Wil je meer informatie? Kijk op de website of reageer op de vacature. Je bent ook van harte welkom in het Inloopcafé op donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur! Ons inloopcafé vind je op centraal kantoor, Penningstraat 55 in Helmond.

Structureel