csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Handige Harry of Harriët voor klusjes

Alle NME-locaties Facilitair (klussen) Jaarrond Maandag t/m zondag O.b.v. oproep Wie ben jij? Heb je 2 rechterhanden, verzin je graag oplossingen voor kleine (of grote) gebreken én werk je graag (deels) buiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? Alle locatieverantwoordelijken kunnen wel eens hulp gebruiken bij klussen als schilderen of andere (lichte) onderhoudswerkzaamheden. Heb je een achtergrond als bijvoorbeeld timmerman of -vrouw of wordt jouw hulp als eerste gevraagd bij klussen? Dan voegen wij je graag toe aan de “kluspool” waar je op oproepbasis kan helpen bij afwisselende klussen op diverse locaties en tijden. Er zal te allen tijde een locatieverantwoordelijke aanwezig zijn om je wegwijs te maken. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [e-mailadres verborgen] en wellicht zien we je snel!

Lees meer

structureel

Haarlem

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Alle NME-locaties
Facilitair (klussen)
Jaarrond
Maandag t/m zondag
O.b.v. oproep

Wie ben jij?
Heb je 2 rechterhanden, verzin je graag oplossingen voor kleine (of grote) gebreken én werk je graag (deels) buiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME.

Wat ga je doen?
Alle locatieverantwoordelijken kunnen wel eens hulp gebruiken bij klussen als schilderen of andere (lichte) onderhoudswerkzaamheden. Heb je een achtergrond als bijvoorbeeld timmerman of -vrouw of wordt jouw hulp als eerste gevraagd bij klussen? Dan voegen wij je graag toe aan de “kluspool” waar je op oproepbasis kan helpen bij afwisselende klussen op diverse locaties en tijden. Er zal te allen tijde een locatieverantwoordelijke aanwezig zijn om je wegwijs te maken. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist.

Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [e-mailadres verborgen] en wellicht zien we je snel!

Praktische informatie

Locatie

Haarlem

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van NME Haarlem

Haarlem

Buitenmens met hart voor educatie

NME Haarlem

Schooltuinen Tuinles begeleiden Maart t/m oktober Maandag t/m vrijdag Van 09:00-11:00 of 12:30-14:30 Wie ben jij? Ben jij een open en enthousiast persoon die het leuk vindt leerlingen van ongeveer 10 jaar te begeleiden bij de schooltuinlessen? Lijkt het je leuk hen te helpen met zaaien, wieden, en oogsten? Ben je bovendien graag buiten en niet bang voor vieze handen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? We zijn op zoek naar vrijwilligers die meehelpen met de begeleiding van de kinderen tijdens de schooltuinlessen. Zaaien, planten, oogsten én eten! Het klaarzetten en opruimen van de lesmaterialen hoort ook bij je werkzaamheden. Je hebt de keuze uit drie schooltuincomplexen, namelijk de Schotertuin in het Schoterbos, de Cornelia Westendorptuin aan de van Dortstraat of de Kortenaertuin in de Kortenaerstraat. De precieze dag(en) en tijd(en) spreken we samen af. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel
Haarlem

Buitenmens met hart voor tuinieren

NME Haarlem

Schooltuinen Tuinonderhoud April t/m november Maandag t/m vrijdag Van 08:30-11:30 of 12:00-15:00 Wie ben jij? Werk jij graag buiten, wil je meer leren over groenteteelt en houd je ervan om de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze 3 schooltuincomplexen zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje meehelpen met het onderhoud van de schooltuinen. Het gaat dan voornamelijk om schoffelen, wieden en planten water geven. Eigenlijk alle klussen om de kinderen te ondersteunen met hun tuintjes, zodat ze van een leerzame tijd en een mooie oogst kunnen genieten. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist.

Structureel
Haarlem

Natuurliefhebber met hart voor bezoekers

NME Haarlem

Alle NME-locaties Evenementen Jaarrond Maandag t/m zondag O.b.v. oproep Wie ben jij? Ben jij open, enthousiast en gastvrij, heb je affiniteit met groen, boerderijdieren, tuinen en natuur én communiceer je makkelijk met mensen van verschillende leeftijden? Dan is deze vrijwilligersfunctie misschien iets voor jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? Een aantal keer per jaar vinden er evenementen plaats, waarbij wat extra handen zeer gewaardeerd worden! Je helpt bijvoorbeeld mee met het opbouwen en inrichten van een marktkraam of NME-locatie, je informeert bezoekers over NME Haarlem en helpt mee bij het begeleiden van leuke activiteiten. Je wordt hiervoor toegevoegd aan onze “educatiepool”, en kan zelf aangeven voor welk evenement je beschikbaar bent. Bij alle evenementen word je gekoppeld aan een contactpersoon die aangeeft voor welke functies er iemand gezocht wordt. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel
Haarlem

Dierenvriend met hart voor bezoekers

NME Haarlem

Stadsboerderijen Dierverzorging Jaarrond Zaterdag of zondag Van 09:00-12:30 Wie ben jij? Word jij blij van dieren, ben je niet bang voor vieze handen én maak je tussen de werkzaamheden door graag een babbeltje met anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze 2 stadsboerderijen zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje meehelpen met de dierverzorging. Maak bijvoorbeeld het konijnenverblijf schoon of help bij het harken van de geitenweide. Je hebt daarbij de keuze uit Stadsboerderij de Schoterhoeve (Haarlem Noord) of Stadsboerderij de Houthoeve (Haarlem Centrum-West). De voorkeur gaat uit naar een zaterdag of zondag tussen 09:00-12:30, maar voel je ook welkom om te reageren als een andere tijd beter schikt. De beheerders zullen je inwerken dus ervaring is niet nodig, affiniteit met dieren wel. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel
Haarlem

Sociale poetser op de stadsboerderij

NME Haarlem

Stadsboerderijen Schoonmaak Jaarrond Dinsdag t/m zondag Van 15:00-16:30 Wie ben jij? Heb je graag eer van je werk, hou je van een gezellig praatje tussendoor én hou je ervan om schoon te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De medewerkers van beide stadsboerderijen kunnen wel een handje gebruiken bij het poetsen van de locaties. Het kan hier gaan om de gemeenschappelijke binnenruimte of plekken op het buitenterrein. De voorkeur gaat uit naar één of meerdere middagen op dinsdag t/m zondag tussen 15:00-16:30, maar voel je ook welkom om te reageren als een andere tijd beter schikt. Je wordt gekoppeld aan een beheerder die je wegwijs zal maken. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel
Haarlem

Groene aanpakker voor de Springertuin

NME Haarlem

Kleverlaan Groenonderhoud Jaarrond Donderdag Van 13:00-16:00 Wie ben jij? Vind jij het heerlijk om buiten te zijn, ben je niet bang voor vieze handen én help je graag mee om onze Springertuin nog mooier te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze Springertuin zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken. Er zijn fijne werkzaamheden, grove werkzaamheden en alles ertussenin. Zo wordt er gezaaid, geplant, gesnoeid, gesjouwd, gewied, geschoffeld, geschept en gelachen! Ervaring is fijn maar geen pre, onze groenbeheerders zullen je begeleiden in alle kneepjes van het vak. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel
Haarlem

Groene aanpakker voor de kassen

NME Haarlem

Kleverlaan Plantenverzorging Jaarrond Donderdag Van 13:00-16:00 Wie ben jij? Bevind jij je graag in een groene oase? Heb jij tropische, groene vingers en vind je het leuk om onze kassen naar een hoger level te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De beheerders van onze kassen zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje meehelpen met de plantenverzorging. Heel het jaar zijn er groenwerkzaamheden te verrichten. Zo wordt er gesnoeid, gezaaid, geplant en opgepot. Het is fijn als je al kennis hebt van tropische planten, maar affiniteit is ook al een goed begin. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [email protected] en wellicht zien we je snel!

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem

Scheidingsbuddy! Steun bieden bij scheiding

Humanitas Zuid-Kennemerland

Gezocht: vrijwilligers die steun bieden bij scheiding Heb jij affiniteit of ervaring met het onderwerp scheiding? Zijn je ouders gescheiden of ben je zelf gescheiden? Misschien ken je in je omgeving wel mensen die door een scheiding gingen. Dan weet je dat je leven op z'n kop kan komen te staan. Wij zoeken scheidingbuddy's die een ouder hierbij willen ondersteunen. Denk aan het bieden van een luisterend oor, het helpen bij het overzichtelijk maken van praktische zaken of het voorbereiden van een afspraak. Op die manier kan de ouder steun ervaren in deze lastige fase van iemand die niet direct betrokken is bij de situatie. Een scheidingsbuddy biedt hulp vanuit gelijkwaardigheid. De hulpvraag van de ouder staat centraal. De ondersteuning is altijd tijdelijk, met als doel dat de ouder na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kan en sterk staat als opvoeder. Voorafgaand volg je bij ons een training van 3 dagdelen in september en voor die tijd maak ik graag kennis met je of dit vrijwilligerswerk bij je past. Wil jij ook een lichtpuntje zijn in het leven van een ouder in of na een scheiding? Meld je nu aan! Humanitas Zuid-Kennemerland biedt mensen een tijdelijk steuntje in de rug met geschoolde en ervaren vrijwilligers, in samenwerking met een professionele coördinator.

Structureel
Haarlem

Coördinator gezocht

Wil

Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !! Coördinator van het Parkinson Café Haarlem Wie van organiseren houdt, kan veel plezier beleven aan het geven van ondersteuning en het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid aan bezoekers van het Parkinson Café. Met een groepje vrijwilligers organiseren we een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en belangstellenden in het wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1 in Haarlem. In het Parkinson Café geven we informatie in de vorm van presentaties en we zorgen voor een gezellige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar kunnen delen.We nodigen professionals uit voor thema's gerelateerd aan de ziekte van Parkinson. Dit is informatie op het gebied van de ziekte, onderzoek, beweging, zorg en nog veel meer. Als coördinator van het Parkinson Café zorg je voor de continuïteit van het Parkinson Café. Je bent de spil in het team en zorgt dat ieder taken tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en je bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers van het Parkinson Café. Afhankelijk van de samenstelling van het team kun je taken uitbesteden.Bij de Parkinson Vereniging heb je een contactpersoon als aanspreekpunt.Je bezoekt 2x per jaar de Provinciale bijeenkomst. We zoeken iemand die enthousiast is, ideeën heeft, goed kan communiceren en het leuk vindt om met een team te werken. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om iets te doen wat je leuk vindt, een grote verscheidenheid in contacten en een heel dankbaar publiek

Structureel
Amsterdam, Haarlem, Velsen, Gooise Meren

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Haarlem

Chauffeur of gastvrouw op bustochten

Willem

De dagtochten van Samen op Toer worden gefaciliteerd door BUURTS en bieden ouderen, die er niet zo vaak meer op uit gaan de kans om anderen te ontmoeten en mooie herinneringen te maken met leeftijdgenoten. Dat kan niet zonder chauffeurs en gastvrouwen. Hoe vaak en naar welke bestemming bepalen onze vrijwilligers zelf. Onze deelnemers (maximaal zeven per tocht) kunnen een rollator meenemen, maar onze bus is niet rolstoeltoegankelijk. Wij bieden onze gasten een helpende hand, maar zijn geen verzorgenden.

Structureel
Haarlem

Ontbijt vrijwilliger, verzorg jij mijn brood?

Birgitta

De dag beginnen doe je vaak met een lekker ontbijtje, rustig een beetje wakker worden, gezellig in huiskamersfeer aan de ontbijttafel. Wij zoeken op verschillende ochtenden vrijwilligers die willen helpen bij het klaarzetten en opruimen van het ontbijt. Terwijl de medewerkers bewoners helpen bij het opstaan, wassen en aankleden zorg jij voor wat gezelligheid in de huiskamer. Na het ontbijt is er tijd voor evt een wandelingetje, boodschappen opruimen, een spelletje of juist even rustig samen naar buiten kijken. Lijkt het je wat? Dan maak ik graag kennis met jou! Dag(en) en tijden in overleg. Verpleeghuis Overspaarne, vlakbij de Cronje, is een huis waar ongeveer 100 mensen met dementie wonen, verdeeld over 13 woningen. Er wonen max 8 bewoners per woning. De mensen die bij ons wonen zijn veel méér dan op leeftijd of hun ziekte. Allemaal dragen ze een eigen en uniek verhaal met zich mee. Dat verhaal vinden we belangrijk. Onze visie: aandacht - betekent dat we geïnteresseerd zijn in hun achtergrond en hun lief en leed. Alleen door iemand echt te kennen kun je een relatie opbouwen. Vrijwilligerswerk bij Kennemerhart bied je de mogelijkheid om iets te betekenen voor onze bewoners vanuit je eigen talent en interesse. Wat vragen wij? Continuïteit is belangrijk voor de bewoner, dus is het fijn als je op een vaste ochtend kunt. Begrip, een luisterend oor, zorgzaamheid, hygiënisch kunnen werken en een vrolijke uitstraling. Handig om te weten: Je staat er niet alleen voor, je werkt samen met de medewerkers van de woning. Wat kan Overspaarne jou bieden? Dankbaarheid van bewoners en medewerkers en mooie, waardevolle ontmoetingen. Je kunt echt iets betekenen voor een ander. We zien je als onderdeel van ons team. Je kunt rekenen op begeleiding door de vrijwilligerscoördinator en de collega’s waar je mee samenwerkt. We vergoeden de reiskosten die je maakt om bij Overspaarne te kunnen komen. Twee keer per jaar krijg je een leuke attentie. Heb je vragen hierover, neem contact met mij op dan kan ik al je vragen beantwoorden of we maken een afspraak zodat ik je ook onze mooie locatie kan laten zien. Ik kan je dan meer vertellen over het vrijwilligerswerk, de bewoners maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is jou te leren kennen.

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Haarlem

Coördinator evenementen

Annette

In ons duurzaam stadspark is van alles te doen. Ook voor het nieuwe jaar zouden wij ons publiek willen verrassen met toffe duurzame evenementen. Heb jij affiniteit met het organiseren van evenementen en het bedenken/uitrollen van nieuwe initiatieven hierin? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zoeken een enthousiaste en gedreven kartrekker (m/v) die samen met andere collega’s evenementen kan neerzetten in de Kweektuin. Je bent gemiddeld 1-2 uur per week bezig met deze werkgroep en komt 6-7 keer per jaar samen met je collega coördinatoren. Wil je meer informatie of heb je zin een keer langs te komen voor een kennismaking? Je bent van harte welkom.

Structureel
Haarlem

Coördinator PR en communicatie

Stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland

Heb je organisatietalent en vind je het leuk om er voor te zorgen dat Fietsmaatjes zichtbaar is in onze regio zodat we meer mensen kunnen laten genieten van het duofietsen? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze PR en communicatie coördinator. Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Op een duofiets gaan een vrijwilliger en deelnemer op pad, zodat zij samen op een leuke en actieve manier buiten kunnen zijn. Als PR en communicatie coördinator ga je de volgende taken verrichten: • Je plant en organiseert PR- en communicatie activiteiten, veelal wijkgericht. Dat doe je samen met de locatie coördinator en andere vrijwilligers. Je zorgt voor de promotiemiddelen (bijvoorbeeld flyers, posters) • Je beheert de website, zet actief de social media in voor contact met onze duo’s en externe belangstellenden en je schrijft de nieuwsbrief • Je schrijft of redigeert teksten voor de website en maakt persberichten gericht op de doelgroep en je hebt overzicht over de relaties (zoals wijkraden, regionale dag- en nieuwsbladen) • Je adviseert de andere coördinatoren en het bestuur over communicatie intern en extern Wie wij zoeken: • Je maakt makkelijk contact en je vindt het leuk om met jouw proactieve inzet Fietsmaatjes meer op de kaart te zetten • Je kan planmatig werken, bent bekend met de sociale media en je beschikt over PR- en communicatie vaardigheden. Tijdsbelasting • Je bent gemiddeld 4 uur per week kwijt aan deze coördinator rol. Het fietsseizoen loopt van maart tot en met eind september • Je bent welkom bij de kwartaal overleggen van Fietsmaatjes, maar dat is geen verplichting Heb je belangstelling en kom jij ons team versterken? Voor meer informatie kan je berichten met Linda

Structureel