csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Creatief, handwerkgroep

Hallo allemaal, ben je creatief en wil je ons komen ondersteunen tijdens de handwerkgroep, denk hierbij aan breien, haken, borduren enz. Dan kom ik graag met je in contact om een kopje koffie met je te drinken. Neem contact op met mij, coördinator vrijwilligerswerk Wissehaege, Sophie ([e-mailadres verborgen])

Lees meer

structureel

Eindhoven

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Hallo allemaal, ben je creatief en wil je ons komen ondersteunen tijdens de handwerkgroep, denk hierbij aan breien, haken, borduren enz. Dan kom ik graag met je in contact om een kopje koffie met je te drinken. Neem contact op met mij, coördinator vrijwilligerswerk Wissehaege, Sophie ([e-mailadres verborgen])

Praktische informatie

Locatie

Eindhoven

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Vitalis woonzorg groep

Eindhoven

Maatje van een bewoner

Stichting Vitalis woonzorg groep

Binnen Vitalis Vonderhof hebben wij een maatjesproject. Dit is opgestart omdat meerdere bewoners wel wat extra aandacht en gezelligheid kunnen gebruiken. Als maatje word je gekoppeld aan een bewoner. Samen met bewoner en jouw contactpersoon plan je jullie afspraken, meestal is dit 1 a 2x per week en duren de bezoekjes 1,5 uur. Afhankelijk van de behoefte van bewoner spreken jullie samen af hoe het bezoek eruit gaat zien. Zo wordt er vaak gewandeld, een spelletje gespeeld of een kopje koffie gedronken op ons terras. Wil jij maatje worden en daarmee écht iets voor een ander betekenen? Reageer dan nu! Je bent altijd welkom voor een open gesprek waarin we kunnen kijken naar wederzijdse verwachtingen/wensen. Om je alvast een beeld te geven hebben wij een video gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=xp1p-r1D66M Als vrijwilliger binnen Vitalis beteken jij niet alleen veel voor de bewoner maar ook voor ons, hiermee bedoelen wij dat jij belangrijk bent voor ons en daarmee behoor jij dan ook écht tot het team! Wil jij weten wat dit voor jou kan inhouden? Neem dan gerust contact op door ons een bericht te sturen.

Structureel
Eindhoven

Horeca vrijwilliger servicebalie

Stichting Vitalis woonzorg groep

Onze bewoners vinden het erg gezellig om beneden of op ons terras gezellig een drankje te nuttigen samen. Om dit mogelijk te maken hebben wij een vriendelijke vrijwilliger nodig voor de dinsdagen. Je bent samen met de receptie het eerste aanspreekpunt wat mensen zien zodra ze Vonderhof betreden. Je bent vriendelijk richting onze bewoners en behulpzaam. Je voorziet hen van het drankje dat ze graag willen hebben, en bent ook in voor een babbeltje. In principe bestaat onze bezetting uit vaste vrijwilligers, maar gezien PSV dit jaar regelmatig op zaterdag speelt (en onze vaste horeca vrijwilliger óók daar helpt), zijn we opzoek naar extra versterking voor de horeca, met name op de zaterdagen dat PSV speelt. De tijden zijn van 10:00 tot 13:30. Zie jij dit wel zitten? Stuur me dan een berichtje zodat we een vrijblijvende kennismaking kunnen inplannen. Wie weet ben jij wel onze nieuwe horeca vrijwilliger!

Structureel
Eindhoven

Diverse posities voor anderstaligen

Stichting Vitalis woonzorg groep

Draag jij het geluk van ouderen een warm hart toe? Ben je op zoek naar een baan waar je echt het verschil kunt maken? Of wilt u bijvoorbeeld uw Nederlandse taalvaardigheid oefenen? Lees dan verder! Vitalis Vonderhof is een hip verpleeghuis gelegen tussen het centrum van Eindhoven en Strijp. Hier durven we out of the box te denken en is geen activiteit ons te gek. We ondernemen veel verschillende activiteiten zoals keramiek, een bezoek aan de markt of een wandeling door het park. Hierbij kunnen we altijd hulp gebruiken. Hoe meer handen, hoe meer bewoners mee kunnen doen! Wat verwachten wij van jou? - Dat je de zorg een warm hart toedraagt - Wij vragen altijd een VOG voor u aan - Dat je samen met ons wilt bijdragen aan onze quote 'gelukkig oud worden' Wat hebben wij jou te bieden? • Vrijwilligerswerk bij een werkgever die in de top 10 van best beoordeelde verpleeghuizen van Nederland staat • Je krijgt begeleiding van de contactpersoon van de vrijwilliger. Voor al uw vragen en advies kunt u bij deze medewerker terecht • Je maakt deel uit van een team, waarbij jouw input telt • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding • Je ontvangt (kerst)cadeau(s) • De organisatie is eindverantwoordelijk voor de veiligheid van de klant • Er is ruimte voor je eigen ontwikkeling, zo kun je via onze Vitalis Academy gratis allerlei trainingen en cursussen volgen Ben je enthousiast geworden en wil je een keer komen praten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Fenna * natuurlijk ben je ook welkom als je wel Nederlands spreekt, maar omdat we merken dat we ook veel sollicitaties krijgen van niet-Nederlandstaligen, hebben we een vacature in het Engels geschreven om het voor hen makkelijker te maken

Structureel
Eindhoven

Bingo Heroes gezocht

Stichting Vitalis woonzorg groep

Ben jij samen met je collega's op zoek naar een betekenisvolle groepsactiviteit? Bij de verpleeghuizen van Vitalis hebben jullie de perfecte kans om een onvergetelijke middag te creëren voor onze bewoners, vol gezelligheid en bingo-plezier! Wat houdt deze middag in? Jullie worden met open armen verwelkomd. Vervolgens gaan we gezamenlijk onze bewoners uit hun kamers ophalen voor een middag vol bingo-avontuur. Een van jullie mag de rol van "omroeper" op zich nemen en de cijfers omroepen, terwijl de rest van de groep zich tussen de bewoners mengt. Hier ontstaan vaak leuke en verassende gesprekken. Na de bingo is er een welverdiende pauze met een heerlijk kopje koffie, waarbij er volop ruimte is voor gezellig nakeuvelen. Zo eindigt de middag vol gezelligheid. Interesse? Of heb je een ander leuk idee voor een groepsactiviteit? Neem vooral contact met me op!

Eenmalig
(kleine) groepen
Eindhoven

Jullie stappen maken onze ouderen blij!

Stichting Vitalis woonzorg groep

Hebben jij en je vrienden of collega's zin in een dag in de buitenlucht en gezelligheid met ouderen? Bij de verpleeghuizen van Vitalis bieden we jullie de kans om samen met onze ouderen op pad te gaan en hun een onvergetelijke dag te bezorgen! Wat houdt zo'n dag in? Jullie gaan samen met ouderen op pad. Denk aan een bezoek aan de markt of een lekkere wandeling in het park. Na deze avonturen sluiten jullie af met een heerlijk kopje koffie, waarbij er volop ruimte is voor gezellige gesprekken en het delen van ervaringen. Jullie rol: Zonder jullie kan deze wandeltocht niet doorgaan. De wandeltochten worden extra bijzonder door jullie betrokkenheid. Veel bewoners maken gebruik van een rolstoel, dus het zou fantastisch zijn als er armen beschikbaar zijn om hen te duwen. Meestal gaan we in de middag van 14 - 16 op pad. Interesse? Laat het me weten! Het liefst via Whatsapp.

Eenmalig
(kleine) groepen
Eindhoven

Uitstapjes voor bedrijfsvrijwilligers

Stichting Vitalis woonzorg groep

De kunst van gelukkig ouder worden. Geven jullie onze ouderen extra geluksmomentjes? Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Maar bij mensen ouder dan 85 jaar zegt 66% dat ze zich eenzaam voelen. Als vrijwilliger kun je het verschil maken. Door samen dingen te doen en aandacht te geven. Deze activiteit draait helemaal om Vitamine A van Aandacht. Goed doen maakt gelukkig, en het werkt twee kanten op. Voor jou en de ouderen. Vitalis werkt dan ook graag samen met bedrijven. Jullie medewerkers en extra handen, aandacht en middelen maken het mogelijk dat onze bewoners mee kunnen met een bijzonder uitje. Veelgehoorde wensen zijn: uitstapjes naar dierenpark, museum of strand. Stel je voor dat je jaren geleden met je voeten in de zee bent geweest..., omdat je altijd afhankelijk bent van iemand anders om daarheen te gaan. Dat kan de situatie zijn voor de ouderen die je mee uit neemt voor een dagje naar het strand. We hebben jouw gezelschap en helpende handen nodig om te helpen met een speciale rolstoel voor het strand en ze naar het water te begeleiden. We hebben ook genoeg wensen dichterbij huis: DAF museum, Philips museum, een rondleiding door het stadion van PSV, Van Gogh museum Nuenen, Kasteeltuin Arcen, Dierenrijk Nuenen, een boottocht in de Biesbosch, het Boerenbontmuseum, Prehistorisch Dorp of een dierenboerderij op de Vitalis locatie met bijv. Roels Beestenboel of een dansmiddag met Het DansPaleis op één van onze locaties. Vitalis zorgt voor het draaiboek en natuurlijk voor professionele begeleiding van de activiteit. Om bovenstaande activiteiten mogelijk te maken hebben we extra budget nodig voor het vervoer, entree en een hapje en drankje. Heb je interesse namens een bedrijf uit de Brainport regio? Het handigste is dan om me even een Whatsapp te sturen en dan neem ik contact met je op.

Eenmalig
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Veldhoven

Coach jij je buurt naar minder gasverbruik?

Veldhovenvoorelkaar

Kijk mee met Veldhovenaren om elektriciteit en gas te besparen, word Energiecoach! Wat doet een energiecoach? Als vrijwillige energiecoach geef je bewoners thuis uitleg over elektriciteit en gasgebruik. Je helpt de bewoners om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Ons energie team helpt je op weg. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. Energiecoach worden iets voor jou? Krijg je energie van mensen helpen, heb je interesse? Dan zoeken wij jou! Wij vragen: • Je woont in Veldhoven of directe omgeving • Je kunt goed luisteren en uitleggen • Je bent enthousiast over energie besparen • digitaal vaardig is een pre • Je bent een dagdeel per week beschikbaar, meer mag 😉 Heb je interesse? Meld je dan aan en we maken snel kennis!~ Werk je liever met je handen? Word dan energie klusser

Structureel
Eindhoven

Wandelmaatje (E431)

MEE De Meent Groep

Hallo! Ik ben Nico, 31 jaar en woon op een appartementje in Eindhoven. Mijn autisme en lichamelijke klachten maken het voor mij soms lastig om er op uit te gaan. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en wandelen maar het lijkt me ook leuk om nieuwe activiteiten met jou te ontdekken. Ik ben rustig, vind het soms lastig om zelf nieuwe mensen te ontmoeten maar ik ben zeker wel geïnteresseerd in je. Houd jij ook van een gezellig praatje en ben jij degene die echt naar me omkijkt? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Ondersteuning bestuur turnvereniging

PSV Gymnastiek

Wij zijn een vrijwilligersvereniging die turnlessen verzorgt, maar ook acrobatische gymnastiek lessen geeft voor kinderen en jongeren. Daarnaast hebben we een 55+ fit gymgroep. Zoals onze letters kunnen verraden is onze visie om op een plezierige manier, samen veilig te bewegen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons bestuur willen ondersteunen. We denken aan taken als het opstellen van de agenda, notuleren tijdens bestuurs- en ledenvergaderingen, zorg dragen voor het archief en beleidsdocumenten en communicatie tussen trainers, en commissies. Daarnaast is (een deel van) het bestuur aanwezig bij jubileums en andere bijzondere gebeurtenissen in de turngroepen. Als u interesse heeft in andere (bestuurs)taken staan we daar zeker voor open! Bestuursvergaderingen zijn één keer per maand en worden bij de verschillende bestuursleden thuis gehouden. De taken binnen het bestuur worden onderling afgesproken.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Ondersteun Nando (33) (VE87)

MEE De Meent Groep

‘Nando (33) is een open, sociale jongen met een goed gevoel voor humor uit Veldhoven. Nando is op doordeweekse dagen veelal bezig met klusjes in huis. In zijn vrije tijd is gamet hij graag en kijkt hij op televisie graag naar Discovery Chanel en voetbalwedstrijden. Door zijn epilepsie kan Nando niet alléén er op uit, altijd onder begeleiding van zijn vriendin en familie. Activiteiten buitenshuis zijn voor Nando een obstakel, omdat hij angst heeft om buitenshuis last te krijgen van zijn epilepsie. Nando is dan ook op zoek naar een spontane vrijwilliger met gevoel voor humor waarmee hij samen een bak koffie kan drinken. Het doel van Nando is om samen met een steuntje in de rug van de vrijwilliger weer meer te durven buitenshuis. Ben jij degene naar wie Nando op zoek is? Neem dan contact op met MEE.’

Structureel
Eindhoven

Online Taalmaatje voor Expats

Dutch Academy Eindhoven

Webcam Taalmaatje gezocht (avonduren, weekeind, minimaal 1 uur per week) Wil je als vrijwilliger iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Spreek je (een beetje) Engels? Je hebt vanuit thuis een gesprek via een webcam met 3 studenten die Nederlands leren. Zij komen online met verschillende vragen waarop jij een antwoord moet gaan geven:) Onze studenten zijn hoogopgeleide expats (leeftijd 25-33 jaar). Word een Dutch Friend van onze studenten! Lees meer op onze website: https://www.dutchacademyeindhoven.nl/dutch-friends/

Structureel
Veldhoven

Voorzitter of Voorzitster Buurthuis Zilst

Stichting Beheer Gemeenschapshuizen Zeelst

Buurthuis Zilst (voorheen 't Patronaat) is het kloppend hart van het verenigingsleven in kerkdorp Zeelst te Veldhoven. Niet alleen verenigingen zoals de harmonie, het koor en de senioren vinden hier hun thuis; er is ook een breed scala van activiteiten zoals yoga, tai-chi, dans, Franse les, lezen, lezingen, quilt en genealogie. Het huidig bestuur (4 personen) is op zoek naar een voorzitter (voorzitster). Graag vertellen we je meer.

Structureel