csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Samen tafelspelletjes doen

Elke vrijdagochtend en woensdagmiddag is het gezellig in het Atrium, spelletjestijd! Kom jij ons helpen bij de spelletjesochtend met een bakje koffie/thee? Maak het verschil voor bewoners van Guldenakker, het prachtige woon- zorgcentrum voor ouderen in Goirle. Liever een ander moment van de week? Neem toch even contact op, want er is altijd wel iemand die het leuk zou vinden om samen wat gezelligs te ondernemen.

Lees meer

structureel

Goirle

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Elke vrijdagochtend en woensdagmiddag is het gezellig in het Atrium, spelletjestijd!
Kom jij ons helpen bij de spelletjesochtend met een bakje koffie/thee? Maak het verschil voor bewoners van Guldenakker, het prachtige woon- zorgcentrum voor ouderen in Goirle. Liever een ander moment van de week? Neem toch even contact op, want er is altijd wel iemand die het leuk zou vinden om samen wat gezelligs te ondernemen.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

woensdag

vrijdag

Locatie

Goirle

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Thebe Guldenakker

Goirle

Etenstijd, "Kwali-tijd" voor bewoners

Thebe Guldenakker

Je wil al zo lang "vrijwilligerswerk doen", toch? Dit is je moment! Wordt onderdeel van het gastvrije team en help bewoners van Guldenakker met de lunch of het diner. We kunnen de momenten eenvoudig plannen. En het hoeft ook echt niet elke week. Naast het opruimen en de tafels gezellig dekken, hoort een praatje er wel bij, zodat de gasten echt even aandacht krijgen. Ik leer je graag kennen zodat we samen kunnen kijken op welke momenten dit zinvolle vrijwilligerswerk past in jouw leven.

Structureel
Jongeren
Goirle

Samen ontbijten

Thebe Guldenakker

WANNEER? een dag in het weekend Van 9:00u -10:30 uur. WAAR? In het Grand Café, WAT GA JE DOEN? (Een paar) mensen ophalen en terugbrengen naar hun appartement of ergens heen brengen in het gebouw na het ontbijt. Helpen met de tafel dekken, bewoners helpen om hun boterham te smeren en het opruimen nadien. Maar het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de dag gezellig begint voor alle mensen aan tafel. En dat je er zelf ook schik in hebt om samen met je collega's de dag fijn te beginnen. Misschien blijf je naderhand nog wel een kopje koffie met een bewoner drinken. Helemaal top!

Structureel
Jongeren
Goirle

Samen lunchen

Thebe Guldenakker

WANEER? Elke maandag-, zaterdag- en zondagmiddag, natuurlijk kun je het ook om de week doen met een andere vrijwilliger. WAAR? In het Grand Café WAT GA JE DOEN? (Een paar) mensen ophalen en terugbrengen naar hun appartement. Dan samen met de collega's zorgen dat de warme- of koude broodmaaltijd gegeten kan worden. We dekken de tafel, delen de warme maaltijd uit of helpen bij het smeren van het brood. Een fijn rustig eetmoment maken van de lunch. Misschien blijf je nadien nog even voor een kopje koffie of maak je een praatje bij het terug brengen naar het appartement. De middag kan beginnen!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Lansingerland, Amsterdam, Goirle

Gezocht vrijwilliger als reisbuddy

De Reiskoffer

wij zin de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets. maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren . ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger. kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!! je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer . wil je meer weten kijk dan even op onze website www.dereiskoffer.nu

Structureel
Jongeren
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Goirle

Bezoek brengen samen met je kind of kleinkind

Thebe Elisabeth

Ben jij vader, moeder, opa of oma en zoek je een uitje om samen met je kind of kleinkind te ondernemen op de maandagochtend van 10.15u - 11.15u? Binnen Thebe Elisabeth zijn jullie dan van harte welkom tussen 10.15u - 11.15u om een bezoek te brengen aan de cliënten met dementie. Als activiteitenbegeleiding bieden wij op maandagochtend de peuterochtend aan van 10.15u - 11.15u in een activiteitenruimte. Voorheen brachten 6 kinderen en hun juffrouw een bezoek aan ongeveer 12 cliënten met dementie. Helaas wegens omstandigheden is deze activiteit tijdelijk gestopt. Zo ontzettend jammer daar de cliënten altijd zo genoten van dit bezoek. Samen de koekjes uitdelen, iets vertellen, ballonnen overslaan, spelen met het speelgoed etc... alles met het doel de interactie te bevorderen tussen ouderen en kind. Lijkt jouw dit leuk om samen met je kind of kleinkind te ondernemen en zijn jullie beschikbaar op maandagochtend van 10.15u - 11.15u neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen als vrijwilligers!!! Met vriendelijke groet, Jenny Coordinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Structureel
Tilburg

Gastvrouw/heer polikliniek dermatologie

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Gastvrouw/gastheer polikliniek dermatologie 1 dagdeel, 4uur per week Dit ga je doen Op de donderdagochtend is er één gastvrouw/heer aanwezig op het polikliniek Dermatologie, locatie Elisabeth • De gastvrouw/heer is aanwezig tijdens het spreekuur voor Mohs chirurgie • Ontvangt de patiënten en wijst patiënten de weg naar de betreffende wachtkamer binnen de polikliniek dermatologie waar de patiënten gedurende enkele uren verblijven tussen de behandelingen in. • Stellen de patiënten zo veel mogelijk op hun gemak en zorgen voor een kopje koffie/thee en eventueel tussen de middag voor een lunch. Voor algemene vragen van patiënten wordt doorverwezen naar de polikliniek medewerker Als vrijwilliger help je het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Je bent gastgericht en werkt aanvullend op de professionele zorg. Dit doe je samen met Een groot team aan vrijwilligers. Binnen het ETZ leveren ongeveer 220 vrijwilligers dagelijks een belangrijke bijdrage in de vorm van service en gastvrijheid. Dit is een extra, unieke toegevoegde waarde voor onze patiënten en bezoekers. Dit past bij je als • Je fysiek en mentaal in een gezonde toestand verkeerd. • Je in staat bent een langere tijd te staan en te lopen. • Je beschikt over een positieve en servicegerichte houding. • Je eigen initiatief neemt. • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en kan goed samenwerken. • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en gemakkelijk contact maakt. • Je een representatieve uitstraling hebt. • Je goed Nederlands spreekt. Uit teken van waardering heeft het ETZ veel aandacht voor vrijwilligers. Ieder jaar wordt er iets uit teken van waardering georganiseerd door coördinatoren, denk hierbij aan een vrijwilligersfeest. Net zoals als het personeel, ontvangen ook vrijwilligers een eindejaarsgeschenk en festiviteiten voor personeel zijn ook voor jou als vrijwilliger. Meld je aan! Neem bij belangstelling of vragen contact op met Annelies of Will. Je wordt dan geïnformeerd over een eerste kennismaking. Als in dat gesprek blijkt dat beide partijen enthousiast zijn, volgt een plaatsingsgesprek. Je start daarna met een inwerkperiode waarin je de afdeling en het vrijwilligerswerk beter leert kennen. We werken met een proeftijd van ca. 2 maanden, daarna evalueren we hoe het gaat.

Structureel
Rotterdam, Groningen, Amsterdam, Utrecht, 's-Gravenhage, Nijmegen, Tilburg

Vergroot het toekomstperspectief van kinderen

Stichting IMC Weekendschool

Daag jezelf uit en help onze leerlingen te worden wie ze willen zijn! Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs voor jongeren vanaf 10 jaar via vier verschillende programma's in heel Nederland. De stichting vult een gat in het reguliere onderwijs door jongeren vanaf tien jaar hun toekomstmogelijkheden te laten ontdekken via lessen van vakexperts (vrijwilligers). Zo leren ze ‘wat later is’ en versterken ze hun vaardigheden, hun perspectieven en hun netwerk. We zijn trots op onze programma’s die leiden tot aantoonbare resultaten: brede toekomstperspectieven, versterking van zelfvertrouwen, sociale verbondenheid en motivatie. Maar ook op onze diverse partners, ons alumni-netwerk van 4.000 leden, de 8.000 gastdocenten en vele vrijwilligers (jong & oud) per jaar! Kom jij je steentje bijdragen? Je bent welkom als vrijwilliger in de klas, helpende handen achter de schermen of als gastdocent. Zelf een idee? Kom doen wat jou aanspreekt! Wat kun je verwachten? - Blije nieuwsgierige kinderen - Inspirerende lessen & excursies - Persoonlijke groei & ontwikkeling - Een enorme diversiteit aan kennis & kunde van allerlei beroepen en vakgebieden - Een enthousiast team waar je warm wordt ontvangen - Als je tussen de 14 - 27 jaar bent en deelneemt aan ons Maatschappelijk Diensttijd (MDT) project voor vrijwilligerswerk bij onze stichting, ontvang je een EUROPASS certificaat en een BOLCOM bon - De lesdag is op zondag, je helpt van ongeveer 10.00 - 15.00 uur Wat verwachten wij van jou? - Affiniteit met jongeren (en onderwijs) - Een open en actieve houding - Een voorbeeld voor de leerlingen - Het liefst inzet voor een langere tijd (zodat je goed een band op kunt bouwen met de leerlingen en de klas) De weekendschool biedt de programma's zowel op doordeweekse dagen als op zondag aan. In de stad waar je nu op zoekt, wordt het programma op zondag aangeboden. Afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid kijken we samen wat er het beste bij jou past! Interesse? Meld je aan via deze website of stuur bericht via de website van IMCoach. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! Groetjes, Lianne, Julia en Dorien van team IMCoach

Structureel
Jongeren
Tilburg

Boodschappendienst

ContourdeTwern Noord

Met een aantal vrijwilligers in samenwerking met ContourdeTwern hebben we een boodschappendienst opgericht voor bewoners van Tilburg Noord en Oud Noord. We doen de wekelijkse boodschappen voor bewoners die vanwege lichamelijke of psychische omstandigheden zelf geen boodschappen kunnen doen, geen netwerk hebben waar ze op terug kunnen vallen en ook niet in staat zijn om online boodschappen te doen. We zoeken op dit moment nog een paar vrijwilligers voor ons team. We komen wekelijks bij elkaar in wijkcentrum de Ypelaer om de boodschapvragen te verdelen en de ervaringen te bespreken. Het is handig als je een auto hebt; je krijgt een kleine onkostenvergoeding.

Structureel
's-Hertogenbosch, Tilburg

Activiteitenbegeleider eenzame jongeren

Stichting Avondje Uit 013

Stichting Avondje Uit realiseert zinvolle ontmoetingen voor mensen van 16 tot 36 die zich in een sociaal isolement bevinden. Dit doen wij door het organiseren van vrijetijdsactiviteiten. De deelnemers worden zelf betrokken bij het organiseren van de activiteiten door middel van brainstorms en ontwikkelplekken. De deelnemers hebben een diverse achtergrond, van autisme tot licht verstandelijk beperkt, maar deelnemers zonder beperking die graag meer sociale activiteiten willen ondernemen zijn ook van harte welkom. Onze activiteiten zijn vrijwel altijd in het weekend en zijn afwisselend 's avonds of overdag. Begeleiders kunnen in onze invalpool op Whatsapp reageren op openstaande 'diensten' en kiezen dus zelf op welke datums zij beschikbaar zijn. Wij zoeken vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het begeleiden van deze activiteiten. Ben jij iemand met ervaring en/of affiniteit met diverse bijzondere doelgroepen die mee wil helpen bij toffe activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren