csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hou jij van koffie/thee drinken en kletsen?

Voor onze gezellige team zijn we opzoek naar uitbreiding! Buurtgezinnen organiseert wekelijks een koffieochtend op 2 locaties in Zaanstad voor ouders. Voor deze leuke ochtenden zijn wij opzoek naar versterking. De koffieochtenden zijn: -elke donderdagochtend van 9:30 tot 10:30 uur in De Lorzie in Wormerveer.(aan het Marktplein) -elke vrijdagochtend van 9:00 tot 11:00 uur in Buurtcentrum De Zeskanter in Zaandam. (Nieuwendamstraat 2c) Lijkt het jou leuk om 1x per maand aanwezig te zijn? (vaker mag ook) Gezellig te kletsen, koffie en thee te drinken en wellicht een keer iets met tekenen, knutselen of voorlezen te organiseren? Stuur ons dan een berichtje. Je krijgt er een hoop gezelligheid en sociale contacten voor terug! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Lees meer

structureel

Zaanstad

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor onze gezellige team zijn we opzoek naar uitbreiding!

Buurtgezinnen organiseert wekelijks een koffieochtend op 2 locaties in Zaanstad voor ouders. Voor deze leuke ochtenden zijn wij opzoek naar versterking.

De koffieochtenden zijn:
-elke donderdagochtend van 9:30 tot 10:30 uur in De Lorzie in Wormerveer.(aan het Marktplein)
-elke vrijdagochtend van 9:00 tot 11:00 uur in Buurtcentrum De Zeskanter in Zaandam. (Nieuwendamstraat 2c)

Lijkt het jou leuk om 1x per maand aanwezig te zijn? (vaker mag ook) Gezellig te kletsen, koffie en thee te drinken en wellicht een keer iets met tekenen, knutselen of voorlezen te organiseren?

Stuur ons dan een berichtje.

Je krijgt er een hoop gezelligheid en sociale contacten voor terug!

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Zaanstad

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen Zaanstad

Zaanstad

Flyer bezorger gezocht

Buurtgezinnen Zaanstad

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Om meer bekendheid te creëren voor onze stichting zoeken we vrijwilligers die flyers willen verspreiden in Zaanstad. Je mag zelf bepalen wanneer die dit doet en waar je dit doet (plaats en wijk/ buurt) Help jij ons om overal bekend te zijn? Zodat we meer kinderen en gezinnen kunnen helpen? Stuur ons dan een berichtje

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Zaanstad

Fijne speelplek gezocht voor kinderen

Buurtgezinnen Zaanstad

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Op dit moment zoeken wij voor diverse kinderen een leuke speelplek. Zijn jullie het gezin dat deze plek kan bieden? Stuur ons een berichtje. We komen graag vrijblijvend bij je langs. Assendelft en Krommenie - Linda Koog a/d Zaan, Zaandijk, Westzaan, Westerwatering Zaandam, Wormerveer, Wormerland - Daniëlle Zaandam en Oostzaan - Nabila

Structureel
Jongeren
Zaanstad

Gezinnen gezocht!

Buurtgezinnen Zaanstad

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Op dit moment zoeken wij voor diverse kinderen een leuke speelplek. Zijn jullie het gezin dat deze plek kan bieden? Stuur ons een berichtje. We komen graag vrijblijvend bij je langs. Assendelft, Krommenie - Linda Koog a/d Zaan, Zaandijk, Westzaan, Westerwatering Zaandam, en Wormerveer- Daniëlle Zaandam - Nabila

Structureel
Zaanstad

Mag ik met jullie mee eten in Zaandijk?

Buurtgezinnen Zaanstad

Sinds kort draagt een lieve moeder de zorg voor haar twee meiden (2 en 5) in haar eentje. Zij werkt keihard aan een mooie toekomst door gezin, werk en studie te combineren. Wat zou het fijn zijn als haar oudste dochter een middag in de week ergens kan spelen en mee kan eten. Daarom zijn we op zoek naar een plek waar dit meisjes 1x per week een paar uur mag spelen en avond eten. Het zou fijn zijn als jullie deze lieve meid uit school kunnen op halen. Ze gaat naar De Zoeker in Zaandijk. Deze enthousiaste, ondernemende meid van 5 jaar houdt van buitenspelen, fietsen, puzzelen en zwemmen. Zijn jullie het gezin of die oma en opa die deze lieverd wat extra liefde geeft? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Zaanstad

Ondernemende meid zoekt opa en oma!

Buurtgezinnen Zaanstad

Voor een lief meisje (2,5) zoeken wij een steun- opa en -oma in Zaanstad. Haar lieve ouders voeden samen hun 4 kinderen op. De afgelopen tijd hebben ze heel veel meegemaakt en dit moeten ze allemaal een plekje geven. Hiervoor hebben ze tijd en rust nodig. Het gezin heeft helaas geen familie of vrienden op wie ze kunnen terugvallen. Wat zou het fijn zijn als deze meid 1 (halve) dag per week ergens kan spelen. Deze jongedame speelt graag met poppen of met haar treinbaan. Lekker stickers plakken vindt ze heel erg leuk. Wil je deze schat echt gelukkig maken? Neem haar dan mee op avontuur naar de speeltuin of naar de boerderij! Dit meisje is niet bang voor dieren want thuis heeft ze een hond en kat. Ze gaat naar het peuterspelen bij Het Boefje in Wormer. Zijn jullie de opa en oma die wij zoeken voor deze leuke meid? Neem dan contact op!

Structureel

Anderen bekeken ook

Zaanstad, Oostzaan

Medew. Meldkamer Dierenamb. m/v (vrijwillig)

Dierenzorg Zaanstreek

Wij zijn Dierenzorg Zaanstreek, dé dierenwelzijnsorganisatie in de Zaanstreek. Onderdelen van onze organisatie zijn de Dierenambulance, Dierenasiel en Dierenpension en Hondendagopvang. Voor de Dierenambulance zijn wij op zoek naar Meldkamer Medewerkers. Kijkend naar de huidige bezetting hebben wij op dit moment behoefte aan nieuwe collega's die met name voor een avond- of weekenddienst beschikbaar zijn. Als meldkamermedewerker ben jij degene die snel helder moet zien te krijgen wat er aan de hand is, besluit wat er wanneer moet gebeuren, ervoor waakt dat het ook daadwerkelijk gebeurt en alles ordelijk in het computersysteem vastlegt. Ook krijg je meldingen over vermiste dieren. Deze registreer je dan met alle details en speurt in de administratie of het dier mogelijk gevonden is. Wat ga je doen: - Telefoon opnemen en meldingen in behandeling nemen - Doorgeven ritten aan de dierenambulancemedewerkers - Administratie van de meldingen Op de meldkamer wordt gewerkt in diensten van: - 8.30 tot 13.00 uur - 13.00 tot 17.30 uur - 17.30 tot 22.30 uur In onderling overleg bespreken we wanneer je inzetbaar bent. Wat bieden wij? - interne opleiding en regelmatig bijscholing - je werkt in een gezellig, hecht en professioneel team van vrijwilligers - eeuwige dankbaarheid van onze dieren - je kunt je CV uitbreiden met maatschappelijk verantwoord werk Wat verwachten we van jou? - je hebt een groot hart voor dieren - je bent 21 jaar of ouder - je bent doortastend, servicegericht, flexibel, stressbestendig en punctueel - maar bovenal ben je betrouwbaar, dat is voor ons erg belangrijk, vrijwillig is namelijk niet hetzelfde als vrijblijvend! - je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een bericht.

Structureel
Zaanstad, Purmerend, Waterland, Oostzaan, Amsterdam

Vrijwilliger ouderenzorg Evean

Evean

Wij zijn Evean Als zorgorganisatie leveren wij in een groot deel van Noord-Holland zorg aan ouderen. Dit kan zijn binnen hun eigen leefomgeving, of binnen één van de zorglocaties van Evean waar zij hun thuis hebben. Evean biedt zorg en ondersteuning in een groot deel van Noord-Holland, te weten in de kop van Noord-Holland, Zaanstreek/Waterland en Amsterdam. Alle medewerkers van Evean helpen de bewoners en cliënten graag met (gespecialiseerde) verpleging, verzorging en thuiszorg, geriatrische revalidatiezorg, ergotherapie, fysiotherapie, oefentherapie, thuisbegeleiding, dagbesteding en verzorgd wonen. Al deze verschillende zorgtypen maakt het werken bij Evean ook zo mooi: er is immers voor ieder wat wils! Als vrijwilliger in de ouderenzorg ben jij onmisbaar in de samenleving. Niet alleen voor onze cliënten en bewoners maar ook voor Evean. Jouw extra hulp en aandacht doen een mens goed en zijn van onschatbare waarde. Evean heeft veel mogelijkheden voor jou om te helpen. Bijvoorbeeld: - Bij een creatieve ochtend op de afdeling; - Bij het koffie schenken; - Bij het begeleiden van bewoners naar het ziekenhuis; - Een uitstapje naar een museum; Of misschien wil jij deelnemen in onze cliëntenraden en zo meedenken hoe de zorg en ondersteuning anders of beter kunnen. Wat wij van jou vragen als vrijwilliger? Wij vinden het fijn dat jij graag iets voor een ander wilt betekenen. Als vrijwilliger herken jij je vast in de volgende eigenschappen: - Zorgzaam; - Behulpzaam; - Daadkrachtig; - Ondernemend. Jij weet hoe je respectvol omgaat met cliënten, bewoners en collega's. Jij bent gemotiveerd, kunt goed samenwerken en bent representatief. Ook ben jij je bewust van jouw verantwoordelijkheden, zoals het nakomen van afspraken. Wat levert vrijwilligerswerk voor jou op? Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. Een glimlach van een bewoner zegt soms alles. Jij kunt voor onze ouderen het lichtpunt van de dag zijn. Maar jij kunt ook jouw kennis en ervaring vergroten. Bijvoorbeeld op het gebied van organiseren en begeleiden. In de cliëntenraad kun jij bijvoorbeeld advieservaring opdoen. Als vrijwilliger in de ouderenzorg ontvang jij geen salaris, maar jij kunt wel rekenen op: - Een goede begeleiding en mogelijkheden tot ontplooiing; - Workshops & themamiddagen; - Een reiskostenvergoeding; - Dankbaarheid en waardering; - Nieuwe contacten; - Activiteiten die bij jouw mogelijkheden en wensen passen; - Wanneer jij studeert, staat deze ervaring mooi op jouw cv; - Lidmaatschap van de Espria-Ledenvereniging; - Een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Neem een kijkje op onze werkenbij site voor meer informatie. Direct contact opnemen? Ben jij benieuwd naar wat jij kunt betekenen voor onze ouderen? Neem contact met ons op. Het directe telefoonnummer van de locatie staat vermeld op onze werkenbij site of check de informatie bij de plaatser van deze hulpvraag. Locaties Acht staten - Wormerveer Eduard Douwes Dekker - Amsterdam Erasmushuis - Zaandam Festina Lente - Assendelft Guisveld - Zaandijk Henriette Roland Holst - Amsterdam De Kimme - Amsterdam Korthagenhuis - Amsterdam De Lishof - Oostzaan Nieuw Groenland - Zaandam Oostergouw - Zaandam Rosariumhorst - Krommenie Swaensborch - Monnickendam Twiskehuis - Amsterdam

Structureel
Jongeren
Zaanstad, Wormerland, Oostzaan

Taal-kennissen gezocht voor 'Doe mee met Taal

Humanitas

De activiteit DOE MEE MET TAAL is een nieuwe activiteit van Humanitas Zaanstreek-Waterland. Het doel van deze activiteit is mensen van buitenlandse afkomst en Nederlanders die slecht Nederlands spreken de Nederlandse taal te leren. De lessen worden niet klassikaal gegeven maar één op één. De deelnemer krijgt een vaste taal-kennis, een vrijwilliger van Humanitas, om te praten, te lezen, televisie te kijken mede afhankelijk van de wensen van de deelnemer . Ondertussen oefent de vrijwilliger in de gesprekken met de deelnemer de Nederlandse taal. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger gemiddeld één tot twee uur per week, gedurende ongeveer 4 maanden, in totaal 15 bijeenkomsten, met de deelnemer optrekt. Voor deze activiteit zoeken wij enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in taal en het leuk vinden anderen bij hun taalontwikkeling te helpen. Je rol is het begeleiden en coachen van één of meerdere deelnemers die de Nederlandse taal (beter) machtig willen worden. Wij bieden: • zinvol en interessant werk • een onkostenregeling, verzekering en functiegerichte deskundigheidsbevordering • een e-learning cursus voor taal-kennissen en tevens een introductiecursus bij de Humanitas Academie. • Een vaste locatie, de Bovenkruier, waar onder andere bijeenkomsten met vrijwilligers kunnen worden georganiseerd. Wij vragen: • Een beschikbaarheid van een dagdeel in de week, • Liefst enige ervaring met lesgeven in de Nederlandse taal, als vrijwilliger of als docent. • Goede contactuele eigenschappen en inlevingsvermogen. Zinvol, uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. Scholing en training vanuit de Humanitas Academie Begeleiding en contact met coördinator en collega vrijwilligers Onkostenvergoeding en verzekering Voor aanmelding of meer informatie kunt u een bericht sturen of contact opnemen met afdeling Zaanstreek-Waterland van Humanitas. Of kijk op de website van Humanitas afdeling Zaanstreek. Kijk op onze website: https://www.humanitas.nl/ZaWa/ of neem contact op. Tel. 06-22540187 en e-mailadres: [email protected]

Structureel
Jongeren
Zaanstad

Medewerker communicatie

Stichting Leergeld Zaanstad

VACATURE MEDEWERKER COMMUNICATIE. Leergeld Zaanstad is een stichting die zich richt op kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, zodat zij kunnen meedoen aan onderwijs, op school en thuis. Door ondersteuning van Leergeld kunnen ouders voor hun kinderen bijvoorbeeld een tweedehands laptop, fiets of rugzak aanvragen. Als vrijwilliger werken bij Leergeld is nuttig, leerzaam, boeiend, soms pittig en vooral heel concreet. Naast de huisbezoekers werken er één dag in de week vrijwilligers op kantoor waar de aanvragen verwerkt worden. Het bereiken van ouders en kinderen die in aanmerking komen voor onze hulp en het onderhouden van de relaties met organisaties waarmee we samenwerken, zoals sociale wijkteams, scholen, voedselbank en gemeente is voor ons belangrijk. Binnen ons team zoeken we dan ook naar een Medewerker Communicatie. De taken bestaan uit: het uitvoeren van de werkzaamheden vanuit het PR-plan. het geregeld posten van berichten op onze sociale media-kanalen; het samen met anderen maken van PR-materiaal; het verzorgen van voorlichting aan groepen, individuen en organisaties waarmee we samenwerken. Je hebt veel contact met de coördinator van Stichting Leergeld Zaanstad, de huisbezoekers en de andere vrijwilligers op kantoor zodat je gevoed wordt met de verhalen uit de praktijk om je eigen inspiratie levend te houden. Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau en bent ongeveer 6 uur per week beschikbaar, liefst op de dinsdag. Als je interesse hebt of meer informatie wilt dan kun je bellen of mailen met onze coördinator Sonja. (0626445587; [email protected] ) Mocht je daadwerkelijk beginnen dan sluiten we samen een overeenkomst. Daarin staan onder meer duidelijke afspraken over je inzetbaarheid en de vrijwilligersvergoeding.

Structureel
Zaanstad, Wormerland

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)

BeterBuren

Wil jij iets betekenen voor de bewoners van de gemeenten Zaanstad en Wormerland? Heb je tijd en positieve energie om je in te zetten om een bijdrage te leveren tot verbetering van jouw directe woonomgeving? Stuur ons een bericht! Omschrijving activiteit: Bemiddeling van conflicten tussen buren door de buren te ondersteunen bij het communicatieherstel tussen deze buren. Doelgroep en doel: De doelgroep zijn alle burgers van de gemeenten Zaanstad en Wormerland. Het doel is het voorzien van een laagdrempelige, kosteloze manier van conflictoplossing voor burgers door burgers. Wij bieden: - een zinvolle tijdsbesteding - een onkostenvergoeding - Goede begeleiding d.m.v. (telefonisch) overleg en intervisie bijeenkomsten - jaarlijks wordt er deskundigheidsbevordering aangeboden m.b.t. specialisering t.b.v. bemiddeling. Taken van de vrijwilliger: - hoor en wederhoor gesprekken voeren met beide partijen, buur I en buur II - het houden van bemiddelingsgesprekken - het bijwonen van intervisie bijeenkomsten - deelnemen aan de basistraining en vervolgtraining Vaardigheden: - goed kunnen luisteren en een open houding hebben - gemotiveerd, betrokken en neutraal zijn - kunnen samenvatten, vragen durven stellen en mensen durven aanspreken - casuïstiek met vertrouwelijkheid kunnen behandelen - verantwoordelijkheid en lerend vermogen - onpartijdig kunnen opereren en vertrouwen genieten van betrokkenen - goed in teamverband kunnen werken - bereid zijn trainingen te volgen - langere periode beschikbaar zijn

Structureel