csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Kom het Zomerschoolteam versterken!

Heeft u zin om het Zomerschoolteam te komen helpen? Dat komt dan goed uit, want wij zijn op zoek naar u. Wij zoeken vrijwilligers om mee te helpen activiteiten te organiseren, zodat het team uitgebreid en versterkt wordt. De Zomerschool voor senioren Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge biedt in de maanden juli en augustus een reeks gevarieerde activiteiten aan. Senioren vanaf 55 jaar kunnen daar gebruik van maken. Het organiserende team van de Zomerschool bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Komende zomer draait er weer een Zomerschoolprogramma met o.a. museumbezoek, workshops, stadswandelingen, fietstochten, films, een bezoek aan een mooie tuin, een rondleiding in een klooster en een bezoek aan een aspergekwekerij. Deze activiteiten worden bedacht en uitgezocht door een team van vrijwilligers en als de activiteit plaatsvindt treden zij op als gastvrouw of gastheer. Eind maart verschijnt het programmaboekje met voor elk wat wils en deelnemers kunnen zich inschrijven. Het boekje is af te halen bij de (Plus) punten van Surplus, bibliotheken in de regio, gemeentehuis en Huizen van de Wijk. Ook is het in te zien op onze website en daar is ook het inschrijfformulier te downloaden. Op de website en in het programmaboekje is alle informatie te vinden. Ben je communicatief vaardig en heb je tijd en energie om het Zomerschoolproject mede gestalte te geven, meld je dan aan.

Lees meer

structureel

Halderberge

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie

Beschrijving

Heeft u zin om het Zomerschoolteam te komen helpen? Dat komt dan goed uit, want wij zijn op zoek naar u. Wij zoeken vrijwilligers om mee te helpen activiteiten te organiseren, zodat het team uitgebreid en versterkt wordt.

De Zomerschool voor senioren Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge biedt in de maanden juli en augustus een reeks gevarieerde activiteiten aan. Senioren vanaf 55 jaar kunnen daar gebruik van maken. Het organiserende team van de Zomerschool bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Komende zomer draait er weer een Zomerschoolprogramma met o.a. museumbezoek, workshops, stadswandelingen, fietstochten, films, een bezoek aan een mooie tuin, een rondleiding in een klooster en een bezoek aan een aspergekwekerij. Deze activiteiten worden bedacht en uitgezocht door een team van vrijwilligers en als de activiteit plaatsvindt treden zij op als gastvrouw of gastheer. Eind maart verschijnt het programmaboekje met voor elk wat wils en deelnemers kunnen zich inschrijven. Het boekje is af te halen bij de (Plus) punten van Surplus, bibliotheken in de regio, gemeentehuis en Huizen van de Wijk. Ook is het in te zien op onze website en daar is ook het inschrijfformulier te downloaden. Op de website en in het programmaboekje is alle informatie te vinden.

Ben je communicatief vaardig en heb je tijd en energie om het Zomerschoolproject mede gestalte te geven, meld je dan aan.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Halderberge

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Halderberge

Zouavenmuseum zoekt gastvrouwen en -heren

Zouavenmuseum Oudenbosch

Het museum zoekt mensen die tijdens de openingstijden de bezoekers wil ontvangen en toegangsprijs in ontvangst wil nemen. Bezoekers kunnen vragen naar voorvaders die zouaaf zijn geweest. Het is handig als je deze informatie op de computer op kunt zoeken. Je wordt enkele keren ingewerkt en krijgt uitleg over het opzoeken van informatie voor de bezoekers. Graag nodig ik je uit voor een gesprek om meer uitleg te geven. Ook een rondleiding geven aan groepen behoort tot de mogelijkheid

Structureel
Halderberge

Collectanten voor de Hartstichting werven

Muzikalhuis

We zijn op zoek naar iemand die mij (Maria) assisteert bij het contact leggen met collectanten voor de Hartstichting. Of iemand die zelf een wijkje wil lopen. Het aantal collectanten in Hoeven was vroeger groot, maar is terug gegaan naar 8 personen. Terwijl het aantal hartpatiënten toeneemt. Het geld wat met het collecteren opgehaald wordt, wordt goed besteed aan onderzoek om hartfalen tegen te gaan. Zie: https://www.hartstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek Een rondje lopen kost 1 of 2 avonden in de week in april. Doet u volgend jaar mee wandelen? Wandelen is goed voor u en u helpt onze samenleving met het collecteren. Naast collectanten zoeken we iemand die mij (Maria) mee wil helpen contacten te onderhouden met collectanten en mee het geld wil tellen na afloop van het collecteren. Ps. dit heeft niets met Muzikalhuis te maken. Ik collecteer voor de Hartstichting als vrijwilliger.

Project
Halderberge

Hulp gezocht voor een mooi stukje natuur!

Yvette

Wij zijn een echtpaar en we hebben een stuk bosgrond in omgeving Hoeven van 2 hectare groot waar we al 24 jaar actief bezig. We hebben respect voor de natuur en we werken biologisch. Ook halen we onze kracht uit de natuur. We zijn inmiddels een dagje ouder geworden en kunnen hierdoor extra hulp gebruiken. Onze zoon helpt ook mee en we hebben 2 vrijwilligers die ook gezellig meewerken. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om 1 keer per week, op een maandag, woensdag of zaterdagmiddag te komen helpen. Per week kunnen we afspreken wat het beste uitkomt. Heb je affiniteit met bio en bos werk en vind je het onder andere leuk om te snoeien, zaaien, grasmaaien, tuingereedschap opknappen en werken in de moestuin? Ook houtbewerking hoort tot de mogelijkheid. Neem dan contact met ons op! We plannen dan een kennismakingsgesprek in. We kijken er naar uit om samen in de natuur te werken en gezellig te kletsen en koffie te drinken.

Structureel
Tiel, Breda, Halderberge

Wordt ambassadeur van Stichting OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Breda op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. __________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Amsterdam van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Structureel
Nijmegen, Amsterdam, 's-Gravenhage, Arnhem, Zutphen, Roermond, Amersfoort, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Groningen, Leeuwarden, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Zwolle, Almelo, Rotterdam, Breda, Tilburg, Roosendaal, Moerdijk

Vrijwilliger eerste slachtoffercontact

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland zoekt vrijwilligers. Team: Actieve Benadering Wil jij het verschil maken voor mensen die iets heftigs hebben meegemaakt? Sluit je dan aan bij ons team van vrijwilligers bij Slachtofferhulp Nederland. Samen kunnen we slachtoffers en nabestaanden helpen en ondersteunen in een moeilijke tijd. Jij als vrijwilliger Als vrijwilliger ben jij degene die namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact legt met slachtoffers. Na een heftige gebeurtenis ervaren slachtoffers en betrokkenen vaak intense emoties en moeten ze omgaan met verschillende instanties. Jouw taak is om te luisteren en te bespreken welke hulp nodig is. Soms is een gesprek met jou al voldoende, maar als het nodig is, verwijs je door naar verdere hulp. Heb jij…? • Belangstelling voor mensen? Door actief te luisteren, samen te vatten en passende vervolghulp te bieden? • Inlevingsvermogen? Door je vermogen om je in anderen te verplaatsen voelen mensen zich begrepen en vinden ze steun. Beheers jij…? • De Nederlandse taal? Door duidelijk en effectief communiceren. • Digitale Vaardigheden? Door overweg te kunnen met computers en bereid bent om te leren werken met nieuwe programma's. Sluit je aan en maak het verschil Ben jij klaar om iets te betekenen, word vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland en help ons om slachtoffers en nabestaanden te ondersteunen tijdens een moeilijke periode in hun leven. Jouw hulp kan het verschil maken. Wij komen graag met jou in contact, meld je vandaag vrijblijvend aan en draag bij aan een waardevolle missie. “Elk slachtoffer horen en helpen, dat is onze missie”   Wat we van jou vragen, is jouw toewijding en tijd. We vragen je om wekelijks minimaal 4-6 uur beschikbaar te zijn op dagdelen die passen in jouw agenda. In de aanloop naar je vrijwilligerswerk volg je een leertraject bij de Slachtofferhulp Academie, waar je wordt voorbereid op je rol en vertrouwd wordt gemaakt met de benodigde vaardigheden. Wat je terugkrijgt, is de voldoening van betekenisvol werk. Je zult het verschil maken in het leven van mensen tijdens een van hun meest uitdagende periodes. Je zult deel uitmaken van een hecht team van collega's en ervaren begeleiding ontvangen om je te ondersteunen bij je groei in deze rol. Brenda, recruiter bij Slachtofferhulp Nederland

Structureel
Halderberge

Maatje en hulp gezocht voor mijn paradijsje!

Yvette

Ik ben Anja en bijna 70 jaar. Ik hou van gezelligheid en natuur. Ik woon prachtig in het buitengebied in Hoeven. Door mijn chronische ziekte kan ik het helaas niet meer alleen onderhouden. Ik heb een klein netwerk waar ik helaas niet op kan terugvallen. Ik heb hulp nodig bij kleine huishoudelijke taken, de tuin en boodschappen. Ik zou het ook heel gezellig vinden om eventueel samen een band op te bouwen. Je kunt gezellig koffie bij mij komen drinken. Logeren is ook mogelijk met bijvoorbeeld ook je kleinkinderen. Er staat hier volop speelgoed, zoals een huisje en een zandbak. Zelfs vissen is een mogelijkheid! Kom jij mij helpen met mijn paradijsje?

Structureel
Halderberge

Vrijwilligerscoödinator op de Meeshoeve

zorgboerderij de Meeshoeve

Op zorgboerderij de Meeshoeve zijn veel vrijwilligers actief, zowel ondersteuning in de zorg, als in het winkeltje, in de tuin en rondleidigen/educatie. De vrijwilligerscoördinator is het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Hij/zij voert intakegesprekken en maakt afspraken over de uitvoering van het vrijwilligerswerk. Jaarlijks heeft hij/zij evaluatiegesprekken, eventuele problemen worden tijdig gerapporteerd aan het stichtingsbestuur. Ook initiatieven ter verbetering van het vrijwilligerswerk draagt hij voor aan het bestuur. Kortom, de coördinator bewaakt de goede sfeer en verstandhouding tussen de vrijwilligers.

Structureel
Halderberge

Ondersteuners bij volwassenenonderwijs

Stichting Prago

Wij zoeken rustige, geduldige en vriendelijke ondersteuners bij onze lessen basisvaardigheden. Onze cursisten leren (beter) lezen en schrijven. Een deel volgt ook rekenles en lessen in digitale vaardigheden. Jij helpt - samen met onze docent - de cursisten bij het leren. Bij Prago volgt iedere cursist een individueel leertraject en leren cursisten op eigen niveau en in eigen tempo. De lesgroepjes bieden een veilige en gezellige leeromgeving. Onze cursisten kunnen een licht verstandelijke of licht psychische beperking hebben. We zoeken enthousiaste en trouwe ondersteuners voor onze nieuwe lesgroep (max 8 cursisten) op de donderdagochtend in de bibliotheek van Oudenbosch. De les is van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wie ben jij? •Je hebt affiniteit met mensen die moeilijk leren en soms ook andere beperkingen hebben. •Je bent rustig, geduldig en vriendelijk. •Je beheerst de Nederlandse taal goed. Wat bieden wij? •Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, tegen een beperkte tijdsinvestering (2 uur per week), in een klein, betrokken team dat open staat voor jouw inbreng. •Individuele begeleiding door de bevoegd docent die de leiding heeft over de lessen. •Twee keer per jaar een training (niet verplicht). •Jaarlijks een VVV-bon als dank voor je inzet. Interesse? Stuur een berichtje of bel voor meer informatie. Meer informatie over onze organisatie, doelgroep en lessen staat ook online.

Structureel