Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Kindje zoekt een fijn gastgezin

Wil je iets betekenen voor een kind of jongere (0 - 14 jaar) die behoefte heeft aan een ‘thuis in een ander huis’? We zoeken gastgezinnen die hun huis en hart willen openstellen en aandacht, tijd en ruimte willen geven. Je ondersteunt ouders door hen te ontlasten en biedt het kind/de kinderen een fijne tijd. Zo geef je de ouder(s) een steuntje in de rug zodat zij zelf voor hun kind kunnen blijven zorgen. Wat doet een gastgezin? Een gastgezin biedt de mogelijkheid om een kind of jongere te laten deelnemen aan hun dagelijkse gezinsleven. Het gaat om kinderen die stress ervaren in de thuissituatie, of verblijven in een instelling en een thuis missen. Ook kan een gastgezin steun bieden aan een jonge vluchteling. Dit kan een middag in de week, een weekend in de maand, een vakantieweek of een andere periode zijn. Dit is afhankelijk van wat het gezin wil bieden en wat het kind nodig heeft. Als gastgezin van Kind aan Huis ben je voor het kind een soort “tante en oom” of “oma en opa”. Het gaat om kinderen van 0 tot 14 jaar uit kwetsbare gezinnen die zelf geen netwerk hebben waarop zij hiervoor een beroep kunnen doen. Je bent er om: - ruimte aan om het kind te bieden om op te vangen - een luisterend oor te geven - steun op basis van je eigen opvoedervaring te bieden - op gelijkwaardig niveau contact met de ouder(s) te hebben, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn. Humanitas Gorinchem vraagt: Opvoedervaring of in ieder geval ervaring met kinderen, minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar, goed kunnen luisteren en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor u en uw partner. Humanitas Gorinchem biedt: Zinvol vrijwilligerswerk, onkostenvergoeding, begeleiding en intervisie, mogelijkheden tot persoonlijke groei. Meer informatie? Neem contact op met coördinator Emma.

Lees meer

structureel

Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wil je iets betekenen voor een kind of jongere (0 - 14 jaar) die behoefte heeft aan een ‘thuis in een ander huis’?

We zoeken gastgezinnen die hun huis en hart willen openstellen en aandacht, tijd en ruimte willen geven. Je ondersteunt ouders door hen te ontlasten en biedt het kind/de kinderen een fijne tijd. Zo geef je de ouder(s) een steuntje in de rug zodat zij zelf voor hun kind kunnen blijven zorgen.

Wat doet een gastgezin?
Een gastgezin biedt de mogelijkheid om een kind of jongere te laten deelnemen aan hun dagelijkse gezinsleven. Het gaat om kinderen die stress ervaren in de thuissituatie, of verblijven in een instelling en een thuis missen. Ook kan een gastgezin steun bieden aan een jonge vluchteling. Dit kan een middag in de week, een weekend in de maand, een vakantieweek of een andere periode zijn. Dit is afhankelijk van wat het gezin wil bieden en wat het kind nodig heeft.
Als gastgezin van Kind aan Huis ben je voor het kind een soort “tante en oom” of “oma en opa”. Het gaat om kinderen van 0 tot 14 jaar uit kwetsbare gezinnen die zelf geen netwerk hebben waarop zij hiervoor een beroep kunnen doen.

Je bent er om:
- ruimte aan om het kind te bieden om op te vangen
- een luisterend oor te geven
- steun op basis van je eigen opvoedervaring te bieden
- op gelijkwaardig niveau contact met de ouder(s) te hebben, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen
We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn.

Humanitas Gorinchem vraagt:
Opvoedervaring of in ieder geval ervaring met kinderen, minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar, goed kunnen luisteren en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor u en uw partner.

Humanitas Gorinchem biedt:
Zinvol vrijwilligerswerk, onkostenvergoeding, begeleiding en intervisie, mogelijkheden tot persoonlijke groei.

Meer informatie?
Neem contact op met coördinator Emma.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Emma
95% profielsterkte

Over Emma

Ik ben werkzaam bij Humanitas als coördinator Home-Start in Vijfheerenlanden en als coördinator Jongerenmaatjes in Gorinchem. Home-Start is een vorm van gezinsondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Vrijwilligers bieden op vriendschappelijke basis ondersteuning en praktische hulp aan opvoeders door bezoeken aan huis. Jongerenmaatjes is er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar en koppelt (jonge) vrijwilligers als maatje om te helpen hen steviger in hun schoenen te laten staan, samen op pad te gaan, vrienden te maken, te sporten of door te kletsen. Als coördinator werf en begeleid ik vrijwilligers en gezinnen of jongeren. Tevens train ik de vrijwilligers.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Emma is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 29-07-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Wil jij een gezin een steuntje bieden?
Vijfheerenlanden

Wil jij een gezin een steuntje bieden?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas

Vindt je het leuk om een gezin met opgroeiende kinderen te ondersteunen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou. Wij zijn werkzaam in Gorinchem en Vijfheerenlanden en kunnen goed vrijwilligers gebruiken. Je kan bij ons snel aan de slag! Home-Start: Als vrijwilliger bij Home-Start ondersteun je gezinnen bij alledaagse opvoedproblemen. Vanuit jouw ervaring met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken uitzoeken in de bibliotheek. Ook kan je als vrijwilliger helpen bij het contact leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Begeleiding: Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk. Voor meer informatie en aanmelding kun je mij een berichtje sturen.

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
's-Gravenhage, Aa en Hunze, Achtkarspelen, Alblasserdam, Albrandswaard, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Beverwijk, Blaricum, Bodegraven-Reeuwijk, Borger-Odoorn, Brielle, Bunnik, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Dantumadiel, De Fryske Marren, Den Helder, De Ronde Venen, De Wolden, Diemen, Dordrecht, Edam-Volendam, Eemnes, Eemsdelta, Emmen, Enkhuizen, Goeree-Overflakkee, Gooise Meren, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlemmermeer, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Heemskerk, Heiloo, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Het Hogeland, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoogeveen, Houten, Huizen, IJsselstein, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Landsmeer, Lansingerland, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Lopik, Maassluis, Medemblik, Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Molenlanden, Montfoort, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nissewaard, Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Noordoostpolder, Oegstgeest, Oldambt, Ommen, Ooststellingwerf, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Ouder-Amstel, Oudewater, Pekela, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Raalte, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Rotterdam, Schagen, Schiedam, Schiermonnikoog, Sliedrecht, Smallingerland, Soest, Stadskanaal, Staphorst, Steenwijkerland, Stichtse Vecht, Súdwest-Fryslân, Texel, Teylingen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uithoorn, Urk, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veendam, Veenendaal, Velsen, Vlieland, Voorschoten, Waadhoeke, Wassenaar, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zeewolde, Zeist, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwartewaterland, Zwijndrecht, Zwolle

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Regio coördinator Collecte
Altena, Baarn, Barneveld, Beverwijk, Bronckhorst, Coevorden, Drechterland, Hardenberg, Heiloo, Hoogeveen, Hoorn, Houten, Kapelle, Medemblik, Molenlanden, Ommen, Putten, Rijssen-Holten, Tholen, Vijfheerenlanden, Woerden, Zwartewaterland

Regio coördinator Collecte

Project · wekelijks 8 tot 15 uur
EpilepsieNL

Wil jij met jouw inzet écht een verschil maken? Als Regiocoördinator bij EpilepsieNL krijg je de kans om anderen te helpen en een belangrijke bijdrage te leveren aan baanbrekend onderzoek en praktische oplossingen. Jaarlijks halen we met duizenden collectanten zoveel mogelijk geld en QR giften op om 200.000 mensen met epilepsie en hun naasten te ondersteunen, en in de toekomst epilepsie te kunnen genezen. Of je nu persoonlijk met epilepsie te maken hebt of niet, epilepsie verstoort levens en jouw betrokkenheid kan het leven van velen verbeteren. Een aanval kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. Als Regiocoördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren en zorg je voor een goede organisatie en uitvoering van de collecte in jouw regio. Wij zoeken enthousiastelingen voor kleine en grotere regio’s om onze collecte te behouden. Jij bent het gezicht van EpilepsieNL in jouw regio en zorgt ervoor dat onze jaarlijkse collecte succesvol verloopt en toekomstbestendig wordt door QR giften te stimuleren. De collecte opbrengsten zijn voor onze kleine organisatie en achterban van levensbelang. Dit ga je doen: Afhankelijk van jouw regio begeleid je een kleine regio (tot 50 collectecoördinatoren) of een grote regio (vanaf 100 collectecoördinatoren) bij het organiseren van de collecte in hun collectegebied. Jij begeleidt collectecoördinatoren in proces en Collecteweb en werft nieuwe collecte vrijwilligers in lokale media. Jij stelt samen met EpilepsieNL doelen om de collecte in jouw regio op peil te houden of zelfs te laten groeien. Jij zorgt voor een heldere administratie in Collecteweb en draagt suggesties voor verbeteringen aan. Dit ben jij: Je bent sociaal vaardig en kunt goed communiceren met onze collectecoördinatoren. Je kunt anderen motiveren om zich in te zetten voor onze missie: een beter leven voor mensen met epilepsie. Je werkt zelfstandig, bent proactief en servicegericht, en voelt je sterk verbonden met de missie van EpilepsieNL. Je helpt 8-15 uur per week gedurende een periode van 6-8 maanden bij de organisatie van de collecte. Je beschikt over eigen vervoer en een computer met internetverbinding. Wat bieden wij? Jouw betrokkenheid en leiderschap inspireren anderen om zich samen met jou in te zetten voor mensen met epilepsie. De mogelijkheid om als vrijwilliger ervaring op te doen in het organiseren van een jaarlijks terugkerende activiteit in de 1ste week van juni. Een betekenisvolle taak waarbij je een directe bijdrage levert aan het optimaliseren van collecte opbrengsten, zodat wij samen toponderzoek kunnen blijven ondersteunen en praktische oplossingen kunnen bieden voor mensen met epilepsie. Ondersteuning vanuit het landelijk team met betrokken collega’s en vrijwilligers. Een onkostenvergoeding voor reizen en telefonie en afhankelijk van de grootte van jouw regio wordt dit aangevuld tot het maximum van een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een e-mail met je motivatie naar [e-mailadres verborgen] of bel [telefoonnummer verborgen].

Vrijwilliger (basis)computercursus Klik & Tik
Molenlanden

Vrijwilliger (basis)computercursus Klik & Tik

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Openbare Bibliotheek AanZet

Bij Bibliotheek AanZet wordt jong en oud geïnspireerd om nieuwe dingen te leren. Onderdeel van ons aanbod is de computercursus Klik & Tik. Deze cursus is in trek bij senioren die handiger willen worden met de computer, maar wordt ook bezocht door nieuwkomers / anderstaligen. We zoeken enthousiaste en digitaal vaardige vrijwilligers die deze cursus willen geven in de gemeente Molenlanden. Dag, tijdstip en locatie in overleg. Wat ga je doen? De cursus Klik & Tik bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. De groepsgrootte is 6 tot 8 deelnemers. Je geeft de cursus in principe samen met een andere vrijwilliger. Tijdens de cursus oefenen deelnemers onder begeleiding met de computer en het internet. We maken gebruik van een online leerprogramma waarin elke deelnemer op zijn/haar eigen tempo oefent. Jij helpt deelnemers met vragen die ontstaan tijdens het oefenen. Vooraf krijg je een scholing zodat je weet wat er van je verwacht wordt en de deelnemers goed kunt helpen. De eerste weken draai je mee met een andere vrijwilliger en word je waar nodig begeleid door een medewerker van AanZet. Daarna pak je de volgende taken zelfstandig op: - Je maakt de ruimte gereed voor de cursus en zorgt dat de laptops opgeladen zijn en klaar staan; - Je zorgt voor koffie en thee voor de deelnemers; - Je ondersteunt deelnemers in het afronden van de verschillende modules; - Je informeert bezoekers en verwijst hen door naar (vervolg-)cursussen in de bibliotheek Wat vragen wij van jou? - Je bent geduldig, klantvriendelijk en klantgericht. - Je bent goed thuis in de Nederlandse taal. - Je bent digitaal vaardig. Je weet je online goed te redden, kunt zelf op zoek naar oplossingen voor digitale problemen, en bent in staat om anderen hiermee te helpen. Let op: je hoeft géén IT-expert te zijn! Het is vooral belangrijk dat je mensen kunt helpen met het dagelijks 'huis-tuin-en-keuken'-gebruik van de computer. - Je vindt het leuk om te werken met de (vaak oudere) doelgroep. - Je kunt goed zelfstandig werken binnen de gegeven richtlijnen. - Je bent bereid scholing te volgen die leidt tot verbetering van de inhoud en kwaliteit van de dienstverlening. De scholing kunnen we (eventueel) uitbreiden zodat je op termijn ook andere programma's kunt begeleiden. - Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. De aanvraag regelen wij en er zijn geen kosten mee gemoeid.   Wat hebben wij jou te bieden? - Een inspirerende en creatieve werkomgeving met hart voor de maatschappij; - Een afwisselende vrijwilligerstaak die veel voldoening geeft; - De leukste collega’s (vrijwilligers en vaste medewerkers) die je je kunt wensen; - Een gratis bibliotheekabonnement AanZet Compleet; - Deelname aan diverse cursussen en (thema-) bijeenkomsten. Solliciteren? Wil jij je als vrijwilliger aansluiten bij een inspirerende en verbindende organisatie? Dan is Bibliotheek AanZet de perfecte plek. Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Marlous Beijer. Marlous is te bereiken via [e-mailadres verborgen].

Ben jij de verbinder met mensenkennis
Vijfheerenlanden

Ben jij de verbinder met mensenkennis

Wekelijks · 1 tot 4 uur
BindkrachtVHL

Gezocht: Matchmaker Zederik Lijkt het je leuk om achter de schermen van VHLvoorelkaar aan de slag te gaan en zoveel mogelijk inwoners in oud Zederik aan elkaar te koppelen? Kom ons als vrijwilliger versterken! We zoeken mensen die als matchmaker in ons gezellige team (van ca 5 personen) aan de slag gaan (maximaal 4 uur per week, flexibel in te delen). Heb je interesse en wordt je enthousiast, maar vind je het werkgebied te groot, reageer dan wel, want er is altijd een mogelijkheid om het gebied op te delen. Dan koppel jij alleen in de wijk of het dorp waarin jij thuis bent. Matchmaker Je bent als matchmaker bezig met het het koppelen en ondersteunen van hulpvragers en hulpaanbieders. Wie ben je en wat kan je? • Je hebt mensenkennis en kunt goed luisteren en hebt aandacht voor de vraag achter de vraag • Je vindt het leuk om mensen telefonisch en persoonlijk te spreken • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel • Je bent nauwkeurig en enthousiast. • Je kunt goed werken met computers • Je brengt heel graag mensen bij elkaar (verbinden) Wat bieden we? BindkrachtVHL staat in het hart van de samenleving in Vijfheerenlanden en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij streven er naar onze vrijwilligers zo in te zetten dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is ruimte om te leren en je kunt nieuwe ervaringen op doen. Vrijwilligers worden geïntroduceerd in de organisatie en krijgen een goede begeleiding. Wij hebben een actueel vrijwilligersbeleid. Daarnaast is er een collectieve verzekering voor vrijwilligers, m.b.t. aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenschade. Over BindkrachtVHL en VHLvoorelkaar BIndkrachtVHL is een brede welzijnsstichting te midden van de samenleving in Vijfheerenlanden en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Ruim tweehonderd vrijwilligers, ondersteund door een team van beroepskrachten, vormen de motor van de organisatie. Onderdeel van de organisatie is dé online marktplaats voor vrijwillige hulp: [website verborgen] VHLvoorelkaar zorgt ervoor dat de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden elkaar op een laagdrempelige manier kunnen helpen. Het is de verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Kortom: VHLvoorelkaar is er voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander, eenmalig of meerdere keren te helpen met een klusje in huis of tuin en voor iedereen die wel eens of vaker wat extra ondersteuning of gezelschap kan gebruiken.

Jongeren
EpilepsieNL collecteert 1 t/m 7 juni 2025
Altena, Baarn, Barneveld, Beverwijk, Bronckhorst, Coevorden, Drechterland, Hardenberg, Heiloo, Hoogeveen, Hoorn, Houten, Kapelle, Medemblik, Molenlanden, Ommen, Putten, Rijssen-Holten, Tholen, Vijfheerenlanden, Woerden, Zwartewaterland

EpilepsieNL collecteert 1 t/m 7 juni 2025

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
EpilepsieNL

Help mee en word collectant! EpilepsieNL collecteert in 2025 van 1 tot en met 7 juni. Samen gaan we voor een mooie opbrengst voor nog meer onderzoek naar epilepsie. Hiermee streven we naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie en hun naasten. Wat zijn de mogelijkheden • Je kunt zelfstandig collecteren huis-aan-huis met de QR-bus voor QR-donaties • Je gaat collecteren voor contant geld en QR donaties. Je ontvangt een collectebus van jouw coördinator • Online collecteren Wat houdt het collecteren in? Je bezoekt gemiddeld 80 adressen, wat ongeveer 2 uur tijd kost. Je kunt een voorkeur aangeven in welke straten je wilt collecteren. Om meer begrip te krijgen voor mensen met epilepsie, hebben we informatiekaarten ontwikkeld om uit te delen. De materialen worden uiterlijk 1 week voor het begin van de collecte naar je toe wordt gestuurd. Meld je nu aan als collectant. Wil je nog iets extra’s doen, wordt dan onze nieuwe collectecoördinator. Samen gaan we in de aanval voor een wereld zonder epilepsie.

Ronald (33) zoekt een bioscoop en kookmaatje
Vijfheerenlanden

Ronald (33) zoekt een bioscoop en kookmaatje

Maandelijks · 0 tot 2 uur
Handjehelpen

Ronald (33) is recent op zichzelf gaan wonen. Hij werkt de hele week, maar naast zijn werk heeft hij geen contact met leeftijdsgenoten. In verband met zijn licht verstandelijke beperking vindt hij het moeilijk om zich ergens bij aan te sluiten. Vind jij het leuk om zo eens per maand in het weekend iets met hem te ondernemen? Een bioscoopbezoek, samen koken of er eens op uit gaan? Ronald woont in Meerkerk.

Steungezin voor een kindje met een beperking
IJsselstein, Lopik, Vijfheerenlanden

Steungezin voor een kindje met een beperking

Maandelijks · 2 tot 6 uur
Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Kom jij langs voor de gezelligheid?
Vijfheerenlanden

Kom jij langs voor de gezelligheid?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 4 uur
Syndion

Voor onze bewoners van de Meerkant zoeken we mensen om samen te wandelen, fietsen of te zwemmen. Onze bewoners hebben een verstandelijke beperking en genieten van gezelligheid en kleine activiteiten. Heb jij af en toe in het weekend een uurtje tijd om met onze cliënten een gezellige activiteit te doen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een kop koffie, om nader kennis te maken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Jongeren
(kleine) groepen