csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ontvangstbrigade gezocht!

Houden jullie wel van een praatje, grapje of spelletje? En maken jullie het anderen graag naar de zin met een lekker bakje koffie of broodje? Wij zijn op zoek naar groepjes collega's, vrienden of familie die bij ons een ochtendje of middagje komen helpen bij onze inloop voor daklozen! Wat gaan jullie doen? Samen met een team van medewerkers en vrijwilligers verwelkomen jullie de bezoekers met een kop soep of een broodje. Zijn jullie een luisterend oor, voeren jullie een gesprek of doen jullie een spelletje. Klein gebaar met groots resultaat. Door jullie aandacht wordt de wereld van onze bezoekers meteen een stukje groter! De inloop vindt 7 dagen per week, twee keer per dag plaats. Komen jullie een keer in de ochtend (van 09:30-14:30 uur) of middag (13:30-18:30 uur) helpen? De weekenden hebben onze voorkeur, maar ook doordeweeks zijn jullie welkom! Heb jullie interesse om in de Inloop aan de slag te gaan? Dan komen we graag met jullie in contact!

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Utrecht

Maximaal 5 deelnemers

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Hulp bij armoede

Beschrijving

Houden jullie wel van een praatje, grapje of spelletje? En maken jullie het anderen graag naar de zin met een lekker bakje koffie of broodje? Wij zijn op zoek naar groepjes collega's, vrienden of familie die bij ons een ochtendje of middagje komen helpen bij onze inloop voor daklozen!

Wat gaan jullie doen?
Samen met een team van medewerkers en vrijwilligers verwelkomen jullie de bezoekers met een kop soep of een broodje. Zijn jullie een luisterend oor, voeren jullie een gesprek of doen jullie een spelletje. Klein gebaar met groots resultaat. Door jullie aandacht wordt de wereld van onze bezoekers meteen een stukje groter!

De inloop vindt 7 dagen per week, twee keer per dag plaats. Komen jullie een keer in de ochtend (van 09:30-14:30 uur) of middag (13:30-18:30 uur) helpen? De weekenden hebben onze voorkeur, maar ook doordeweeks zijn jullie welkom!

Heb jullie interesse om in de Inloop aan de slag te gaan? Dan komen we graag met jullie in contact!

Praktische informatie

Locatie

Utrecht

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Utrecht

Jij? Graag iets voor iemand doen als maatje?

Handjehelpen

Een kop koffie drinken, een kind helpen met de Nederlandse taal, even kletsen, samen de post openen of een wandelingetje maken. Is dat vrijwilligerswerk? Jazeker! Bij Handjehelpen zoeken we buddy's of maatjes voor kinderen en volwassenen met een beperking. Zij vragen ondersteuning bij hun hobby, zoeken gezelligheid, willen graag samen met jou huiswerk maken of willen alleen beetje gezelschap of een spelletje doen. Als jij in ieder geval een half jaartje beschikbaar bent voor 1 a 2 uurtjes per week of per twee weken kun je al een wereld van verschil maken voor een ander. Bij Handjehelpen geef je je hulp één op één bij iemand thuis. En natuurlijk word je door een coördinator begeleid en volg je een online introductiecursus. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor onze vacatures op www.handjehelpen.nl Graag tot ziens! Handjehelpen

Structureel
Utrecht

Voorleesheld gezocht

Taal Doet Meer

Voorlezer VoorleesExpress Utrecht Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team! Bij het project de VoorleesExpress Utrecht komt een vrijwillige voorlezer twintig weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Samen met het gezin gaat de voorlezer aan de slag met de taalontwikkeling en het taalaanbod door voor te lezen en taalspelletjes te spelen Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders en kinderen meer plezier krijgen in taal. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator. Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken. Interesse? Reageer dan op deze hulpvraag!

Project
Utrecht

Toneelliefhebber gezocht

Stichting De Wilg

Samen toneelspelen, oefenen in verschillende rollen, mimiek, improvisatie en spelen op muziek. Tijdens deze activiteit komt alles aan bod. We werken toe naar een voorstelling. Wij zoeken twee vrijwilligers die deze activiteit met veel enthousiasme willen vormgeven voor en met mensen met een (licht)verstandelijke beperking in samenwerking met de activiteitencoördinator. De toneelgroep (Kwispel) repeteert elke dinsdagavond van 19.30 - 20.30 uur en we starten weer na de zomer op 6 augustus 2024.

Structureel
Utrecht

Maatje voor een gezin met opvoedvragen

Home-Start Utrecht

Zoek je vrijwilligerswerk? Heb je ervaring met opvoeden? Wil je een gezin weer op weg helpen? Als vrijwilliger bij Home-Start help je ouders bij hun dagelijkse opvoedvragen. Je herkent vast de situatie van veel moeders en vaders: gebroken nachten, geen moment rust, ruzie over huiswerk of schermtijd, ga zo maar door. Ouders vinden het fijn om contact te hebben met anderen die ervaring hebben met opvoeden. Zijn er geen familieleden, vrienden of kennissen in de buurt, dan kun jij dat belangrijke maatje zijn voor ouders en hun kinderen. Jouw opvoedervaring als steun voor ouders: • Je biedt steun bij het gezin thuis. • Vanuit je eigen ervaring met opvoeden; omdat je zelf moeder of vader bent, of via je werk. • Je biedt tijd, aandacht en een luisterend oor. • Je denkt mee met ouders en zoekt samen naar oplossingen. • Je staat naast het gezin. In wederzijds vertrouwen. Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en laagdrempelig (sommige ouders worden later vrijwilliger). • Ouders geven zelf aan waarvoor ze steun willen hebben. • Door te benadrukken wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van de ouders. • Elke week ga je bij het gezin op bezoek. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar steun, gaan de ouders op eigen kracht verder. Dit maakt jouw vrijwilligerswerk voor gezinnen interessant, zinvol en heel nuttig. Je deelt je eigen ervaring met opvoeden. Als Home-Start vrijwilliger kom je in contact met bijzondere mensen, andere culturen, andere manieren van leven. “Werken voor Home-Start is mooi en zinvol”, vertelt een van onze vrijwilligers. Training en ontwikkeling De coördinator van de Home-Start locatie begeleidt jou bij het hele proces waarin je het gezin steunt. Onder deskundige begeleiding help jij een gezin weer op weg. Je start met een voorbereidende training. Er zijn jaarlijks diverse bijeenkomsten. Je wisselt ervaringen uit met andere vrijwilligers en deelt kennis met elkaar over een onderwerp. Je ontwikkelt jezelf door dit zinvolle vrijwilligerswerk. Ervaringsverhalen vrijwilligers “De filosofie van Home-Start sprak me meteen aan. Hartverwarmend vond ik de mensen; ik voelde me meteen thuis bij Home-Start; de warmte van de organisatie en tegelijkertijd werkt Home-Start enorm professioneel.” Ben je enthousiast? Dan ben je altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen.

Structureel
Utrecht

TransMaatjes gezocht

Stichting de Tussenvoorziening

Als vrijwilliger ondersteun je jouw transmaatje door gezellig kletsen of samen een activiteit te ondernemen waarbij je ook werkt aan de hulpvraag van je maatje. Wie zijn we? Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie. Dit kunnen mensen met schulden, psychiatrische problematiek, verslaving, eenzaamheid en armoede zijn. Wat ga je doen? Als maatje spreek je eens per week of per twee weken af voor een praatje of activiteit afgestemd op jullie interesses en wensen. Gezelligheid staat voorop! Onze transgender deelnemers zouden het heel fijn vinden om een maatje te hebben waar zij herkenning en erkenning kunnen vinden en tegelijkertijd kunnen werken aan hun doelen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen bij het vergroten van het LHBTIQ+ netwerk van je maatje, uitwisselen over coming out of het zoeken naar genderidentiteit. Wat breng je mee? Het belangrijkste dat we van je vragen is dat je iets wil betekenen voor medemensen die het moeilijk hebben. Voor onze maatjes vragen we daarnaast: • Je leert graag nieuwe mensen kennen • Je neemt initiatief om contact te onderhouden. • Je hebt interesse in onze doelgroep: (ex) dak- en thuislozen met vaak psychische en verslavingsproblematiek. • Je bent betrouwbaar, geduldig en enthousiast. • Je bent iemand die niet snel oordeelt. • Je hebt komende 6 maanden tijd om eens per week / twee weken af te spreken. Juist de kleine dingen leveren veel op voor onze deelnemers: ze voelen zich gezien en gehoord en weer mens! Wat krijg je er voor terug? • Betekenisvol contact • Cursussen en trainingen aangeboden door de Tussenvoorziening • Vergoeding voor je eigen gemaakte kosten • Begeleiding door het Maatjesteam • Uitnodigingen voor borrels en bijeenkomsten Lijkt het je wat om laagdrempelig een mede-LHBTIQ+er heel blij te maken? Reageer dan snel! We kijken ook naar jouw wensen en mogelijkheden! Samen maken we het verschil!

Structureel
Utrecht

Vrijwilliger Partnercommissie Intocht Utrecht

Stichting Stadsontspanning Utrecht

Sint zoekt hulp In november komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Ieder jaar wordt de intocht door 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht. De organisatie van de intocht is in handen van twintig gemotiveerde vrijwilligers (Coördinatoren) die er alles aan doen om er ieder jaar weer een fantastisch feest van te maken. Om de intocht mogelijk te maken hebben we hulp nodig van ondernemers en bedrijven die de intocht een warm hart toedragen en graag bij willen dragen, zowel financieel als met producten of met inzet. We zoeken een coördinator die onze Partnercommissie komt aanvullen. Coördinator Partnercommissie Als coördinator bij de Partnercommissie activeer je de relatie met bestaande partners en doe je acquisitie bij nieuwe partners. Daarnaast help je actief mee met het organiseren van ons relatie-evenement “de Schoorsteenreceptie” in oktober, waarbij de burgemeester gastheer is. Wat ga je doen? - Je maakt kennis met bestaande partners en bepaald met hen samen de doelstellingen; - Je brengt potentiele partners binnen het bedrijvennetwerk Utrecht in kaart en gaat op zoek naar samenwerkingen en je haalt financiering op; - Je maakt contact met ondernemersverenigingen en initiatieven en zorgt voor actieve aanwezigheid van de intocht binnen deze netwerken; - Meewerken aan de organisatie van de Schoorsteenreceptie. We zoeken iemand die: - Bij voorkeur al een netwerk heeft in Utrecht; - Het leuk vindt om acquisitie te plegen; - Verbanden en mogelijkheden ziet; - Potentiele partners op ideeën brengt; - Het belangrijk vindt om duurzame relaties op te bouwen - Ong. 4 uur per week tijd heeft vanaf mei Wat bieden we je? - Ervaring op het werkterrein van grote events - Een interessant netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie - Een leuke club vrijwilligers met allemaal hetzelfde doel Aanmelden of meer informatie Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Neem contact op met Ester (projectleider)

Project
Utrecht

Rondje wandelen in Overvecht Noord

Interakt Contour

Meneer (84) vindt het gezellig als je een rondje met hem wilt wandelen. Voor een meneer met beginnende dementie zoek ik een maatje (v) die hem een uurtje gezelschap wil houden. Je spreekt samen af hoe vaak je langs komt. Het hoeft echt niet elke week. Door zijn hersenletsel is meneer zijn wereld erg klein geworden, hij komt allen niet meer buiten. Hij mist het initiatief of zelf naar buiten te gaan. Hij loopt achter zijn rollator en vindt het fijn als er iemand mee loopt. Woon je in Overvecht en heb je een uurtje in de week tijd over? Ik vertel je graag meer over de match tijdens een kennismakingsgesprek. Stuur mij een bericht en we maken een afspraak. Groet Karin

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Utrecht

Administratieve communicatie kracht

Stichting Terre des Hommes winkels

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwtjes? En ben jij graag onder de mensen en kun je een team inspireren? Heel goed mogelijk dat wij de plek hebben waar jij van grote betekenis kunt zijn. De Terre des Hommes winkel in Utrecht is een goede doelen-winkel die mooie gedoneerde spullen verkoopt. De opbrengst hiervan gaat naar de projecten van Terre des Hommes in de strijd tegen kinderuitbuiting. De winkel draait volledig op vrijwilligers. Uiteraard sta jij achter de doelstelling van Terre des Hommes en draag je die graag uit. Herken jij je in het onderstaande? -Ik zorg dat ik weet wat er speelt op de werkvloer en in de organisatie -Ik vind het leuk om iedereen op de hoogte te houden, bijv. via een nieuwsbrief -Ik kan lokaal stappen zetten om ons netwerk te benutten -Ik vind dat goede spullen een lang leven verdienen -Ik ben georganiseerd en werk graag systematisch -Ik werk graag in een leuk, enthousiast team vrijwilligers -Ik heb wekelijks enkele uren tijd beschikbaarOver Terre des Hommes Terre des Hommes strijdt al sinds 1965 tegen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel, kinderarbeid en biedt noodhulp. We bevrijden kinderen uit uitbuitingssituaties en steunen niet alleen slachtoffers, maar pakken het probleem bij de wortels aan. Dat doen we samen met familie, omgeving en lokale organisaties. Over het winkelnetwerk In 1980 werd de eerste Terre des Hommes winkel geopend. Er ontstond een netwerk van meer dan 40 winkels en ruim 1700 vrijwilligers die samen al jaren voor een grote bijdrage zorgen aan het werk van Terre des Hommes. Onze winkels verkopen onder andere mooie kleding, (woon)accessoires, boeken en bric-en-brac. Ze bestaan dankzij de gegeven spullen van buren, plaatsgenoten en bedrijven én de kostbare tijd van onze vrijwilligers. Ben je enthousiast over deze vrijwillige functie bij de winkel of heb je vragen over de procedure of deze vacature, neem gerust contact met ons op.

Structureel