csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezocht: Handige handen

Ben jij handig? Is geen reparatieklus te veel voor je? En vind je het leuk om tussen de dieren te werken? Help ons dan op de zorgboerderij! Op de boerderij zorgen onze cliënten voor de vele dieren die er rondlopen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken bij het repareren van allerlei zaken op en rondom de boerderij. Denk aan het repareren van een hek of slot. Of het opfrissen van een staldeur met een nieuwe lik verf. Wat vragen wij van jou? Ook al is het vrijwillig, er rekenen altijd mensen op jou. Daarom vragen we je of jij je op de afgesproken voorwaarden wilt inzetten. Verder vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep ‘mensen met een verstandelijke beperking’. Je bent enthousiast, toont verantwoordelijkheidsgevoel en bent gemotiveerd om je voor de cliënten van ‘s Heeren Loo in te zetten. Wat heb jij als vrijwilliger te bieden? Overweeg je om vrijwilligerswerk te gaan doen dan ga ik graag met je in gesprek. Jij kunt me vertellen wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en vinden we vast een vrijwilligersactiviteit waar jij blij van wordt! Wat maakt het werk de moeite waard? Elk mens is uniek; dat geldt ook voor onze cliënten. De één reageert direct enthousiast, de ander kijkt eerst de kat uit de boom. De een houdt van gezelligheid, de ander gaat graag op stap. Ook de mate van beperking verschilt per cliënt. De een is nagenoeg volledig zelfredzaam, terwijl de ander ondersteuning of begeleiding nodig heeft bij alles wat hij of zij wil ondernemen. Maar voor al deze cliënten geldt de behoefte aan persoonlijke aandacht. Die kun jij als vrijwilliger geven aan de cliënt die het beste bij jóu past! Inzet? Jij hebt de regie over je eigen tijd dus geef aan wat jóuw mogelijkheden zijn. Met een uurtje inzet maak je al een groot verschil!

Lees meer

structureel

Druten

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Ben jij handig? Is geen reparatieklus te veel voor je? En vind je het leuk om tussen de dieren te werken? Help ons dan op de zorgboerderij! Op de boerderij zorgen onze cliënten voor de vele dieren die er rondlopen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken bij het repareren van allerlei zaken op en rondom de boerderij. Denk aan het repareren van een hek of slot. Of het opfrissen van een staldeur met een nieuwe lik verf.

Wat vragen wij van jou?
Ook al is het vrijwillig, er rekenen altijd mensen op jou. Daarom vragen we je of jij je op de afgesproken voorwaarden wilt inzetten. Verder vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep ‘mensen met een verstandelijke beperking’. Je bent enthousiast, toont verantwoordelijkheidsgevoel en bent gemotiveerd om je voor de cliënten van ‘s Heeren Loo in te zetten.

Wat heb jij als vrijwilliger te bieden?
Overweeg je om vrijwilligerswerk te gaan doen dan ga ik graag met je in gesprek. Jij kunt me vertellen wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en vinden we vast een vrijwilligersactiviteit waar jij blij van wordt!

Wat maakt het werk de moeite waard?
Elk mens is uniek; dat geldt ook voor onze cliënten. De één reageert direct enthousiast, de ander kijkt eerst de kat uit de boom. De een houdt van gezelligheid, de ander gaat graag op stap. Ook de mate van beperking verschilt per cliënt. De een is nagenoeg volledig zelfredzaam, terwijl de ander ondersteuning of begeleiding nodig heeft bij alles wat hij of zij wil ondernemen. Maar voor al deze cliënten geldt de behoefte aan persoonlijke aandacht. Die kun jij als vrijwilliger geven aan de cliënt die het beste bij jóu past!

Inzet?
Jij hebt de regie over je eigen tijd dus geef aan wat jóuw mogelijkheden zijn. Met een uurtje inzet maak je al een groot verschil!

Praktische informatie

Locatie

Druten

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Zorg

Categorie

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van 's Heeren Loo

Tiel, West Maas en Waal

Word Maatje van Jeroen in Tiel!

's Heeren Loo

Ben jij iemand die graag een positieve impact wil maken in het leven van een ander? Dan is dit jouw kans! Jeroen, een enthousiaste man met een licht verstandelijke beperking, zoekt een maatje om samen leuke activiteiten te ondernemen. Hier zijn de details: **Over Jeroen:** - Woonplaats: Tiel, wijk Passewaaij - Interesses: Voetbal kijken (Feyenoord-fan!), Nederlandstalige muziek luisteren, en zijn werk bij T.S.V. Theole als verzorger. **Wens:** - Samen meer activiteiten ondernemen en iemand vinden die zijn beperking begrijpt en accepteert. **Wat ga je doen als maatje van Jeroen?** - Samen een uitstapje maken naar een park, voetbal of andere leuke plekken. - Op bezoek komen voor een gezellig praatje en een kop koffie of thee. - Een terrasje pakken en genieten van het mooie weer. - Samen een wandeling maken en de omgeving verkennen. - **Wat zoeken we in een maatje?** - Duidelijkheid: Jeroen waardeert eerlijkheid en openheid. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt - Enthousiasme: Een positieve instelling en zin om samen leuke dingen te doen. - Geduld: Soms heeft Jeroen wat extra tijd nodig, en dat is helemaal oké. - Beschikbaarheid: Minimaal 1x per maand tijd om samen af te spreken. Alles in overleg met jou. **Word jij het maatje waar Jeroen naar op zoek is? Neem contact met ons op en maak een verschil in iemands leven!** 🌟 *Let op: Deze vacature is vrijwilligerswerk. Je krijgt er een geweldige vriendschap en dankbaarheid voor terug! En natuurlijk iets lekkers bij de koffie/thee*

Structureel

Anderen bekeken ook

Tiel, Maasdriel, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe

Bestuurslid Humanitas Rivierenland

Humanitas

Ben jij maatschappelijk betrokken, ondernemend en op zoek naar een manier om je capaciteiten en tijd zinvol te besteden? Zoek je tevens collegiale medebestuurders die ook houden van het goede gesprek, heldere besluiten én een open sfeer? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in het vrijwillig bestuur van Humanitas Rivierenland. Humanitas Rivierenland is een vrijwilligersorganisatie die mensen tijdelijk tot steun is. Onze inzet is vrijwillig en kundig, vol vertrouwen, met tijd en aandacht en gericht op zelf redzaam zijn. We bieden steun met de programma’s Home-Start, Match Jongerenmaatje, Thuisadministratie en Get a Grip. Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van Humanitas in 7 gemeenten en het nemen van beslissingen die betekenisvol zijn voor onze vrijwilligers en deelnemers. Je toekomstige portefeuille bespreken we graag met je. We zoeken mensen die enthousiast zijn, sociaal betrokken, communicatief vaardig én die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan. Je mag rekenen op een tijdsbesteding van gemiddelde 4-6 uur per week. Heb je interesse? Stuur dan een bericht met jouw telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bel Marij voor meer informatie: 06 10736106 Voor verdere informatie over de specifieke vacatures zie https://www.humanitas.nl/rivierenland

Structureel
Druten

Enthousiaste vrijw. met een jeugdige mindset

Charlotte

Gezocht: Ben jij de vrijwilliger met een positieve mindset, dan ben ik op zoek naar jou! Lijkt het je tof om met mij een terrasje te pakken, gezellig samen te shoppen of een festival te pakken. Heb jij een creatieve geest waardoor ik nog makkelijker mee kan doen in de maatschappij op het gebied van uitstapjes dan ben ik op zoek naar jou! Ben jij in het bezit van een rijbewijs en natuurlijk betrouwbaar dan maak ik graag kennis met je om te ervaren of er een goede vibe is. Daarnaast ben ik opzoek naar een iemand die het leuk vind om mij te ondersteunen bij mijn vrijwilligerswerk, het geven van gastlessen binnen zorg opleidingen. Spreekt een of meerdere van deze vragen je aan dan kom ik graag in contact met jou. Positieve groet, Charlotte

Structureel
Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel

Gezinsmaatjes gezocht in Rivierenland

Humanitas

Opvoeden is leuk en soms lastig. Daarom is Humanitas op zoek naar maatjes voor gezinnen in Rivierenland. Wil jij iets betekenen voor een gezin in Rivierenland? Herken jij dat je als ouder je soms onzeker voelt over de opvoeding? En wil jij je eigen ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Je lost niet alle problemen op, wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in het eigen kunnen en kan weer zelf verder. We kijken zorgvuldig welk gezin met welke vraag het beste past bij jou. Humanitas vrijwilligers krijgen een cursus en begeleiding. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. Wil je meer weten? Neem gerust contact op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Berg en Dal, West Maas en Waal

Vind jij het leuk om iemand te ontmoeten?

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Bij onze RIBW hebben wij diverse aanvragen van mensen die een maatje zoeken. Mensen die thuis of uit samen koffie willen drinken, die willen wandelen of fietsen, een (tweedehands) winkel willen bezoeken, samen een hobby uitoefenen, of anders. Mannen en vrouwen met diverse interesses en allen met dezelfde behoefte: om samen met iemand te praten en/of iets te ondernemen. Omdat hun netwerk vaak klein is, zijn onze mensen op zoek naar een maatje. Als jij open kunt staan voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, ben jij van grote betekenis als maatje bij ons. Het contact van mens tot mens is het belangrijkst, daarom heb je geen specifieke opleiding nodig. We vragen of je 1x in de twee weken 1-2 uur met iemand af wil spreken, vaker mag ook. Handig als je met een stabiele persoonlijkheid goed kunt luisteren. Wij bieden begeleiding en intervisie, waardoor je ook kennismaakt met andere maatjes. Verder teken je een vrijwilligersovereenkomst en is reiskostenvergoeding mogelijk. We sturen je soms een leuke attentie en hebben jaarlijks een vrijwilligers-uitje. En we hebben deelnemers die blij zijn dat je langskomt 😊 Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe jij als maatje echt het verschil kunt maken in iemands leven? Neem dan contact op! Dan kunnen we kennismaken en meer van elkaar horen.

Structureel
Neder-Betuwe

Gezinsmaatjes gezocht in Neder-Betuwe

Humanitas

Opvoeden is leuk en soms lastig. Daarom is Humanitas op zoek naar maatjes voor gezinnen in de gemeente Neder-Betuwe. Wil jij iets betekenen voor een gezin in de gemeente Neder-Betuwe. Herken jij dat je als ouder je soms onzeker voelt over de opvoeding? En wil jij je eigen ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Ieder ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet of omdat je je eenzaam voelt. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Je lost niet de problemen op, wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in het eigen kunnen en kan weer zelf verder. We kijken zorgvuldig welk gezin met welke vraag het beste past bij jou. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. We bieden onze vrijwilligers een training, ondersteuning, terugkombijeenkomsten met de andere vrijwilligers en natuurlijk reiskosten vergoeding. Wil je meer weten? Neem gerust contact op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Tiel, West Betuwe, Neder-Betuwe, Buren, Maasdriel, Zaltbommel

Jongerenmaatjes gezocht in Rivierenland

Humanitas

Soms is het leven even niet zo makkelijk voor een jongere. Weinig vrienden, een lastige thuissituatie, eenzaamheid, somberheid of onzekerheid. Wat de reden ook is, soms is samen fijner dan alleen. Dan is de steun van een jongerenmaatje fijn én belangrijk. Kun jij goed luisteren en vind je het leuk om met kinderen en/of jongeren om te gaan? Dan is jongerenmaatje misschien iets voor jou. Een jongerenmaatje trekt 1-2 uurtjes per week op met de jongere. Samen sporten, wandelen, creatief bezig zijn, kletsen en/of praktische hulp. Je lost als maatje niet de problemen op. Wel help je de ander op weg. Hierdoor krijgt de jongere meer vertrouwen in zichzelf en anderen. Voordat je aan de slag gaat als jongerenmaatje krijg je een cursus. We kijken zorgvuldig welke jongere het beste past bij jou. Tijdens de koppeling is er begeleiding. De ondersteuning duurt maximaal 1 jaar. Wij ondersteunen kinderen/jongeren in de gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. Wil je meer weten neem gerust contact met ons op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Buren, Neder-Betuwe

Voorleesvrijwilligers in Buren / Neder-Betuwe

Humanitas

Word jij ook zo blij van lekker voorlezen? Heb je affiniteit met taal en help je graag kinderen bij hun taalontwikkeling? Dan is voorleesvrijwilliger worden misschien iets voor jou. Één keer per week ga je naar een gezin om (voor) te lezen en taalspelletjes te doen. Spelenderwijs help je de woordenschat te vergroten en stimuleer je het plezier in lezen. Regelmatig is er een inspiratiebijeenkomst met ander enthousiaste vrijwilligers. Je krijgt een voorbereidende training en begeleding van de coördinator.

Structureel
Neder-Betuwe

Uitleen vrijwilliger

Stichting Speel-o-theek Kesteren

Graag stellen wij ons aan u voor : Wij zijn Speel-o-theek Kesteren. Met ons team van enthousiaste vrijwilligers geven we iedereen de kans om verantwoord en gevarieerd speelgoed te lenen. Waarom zijn er speel-o-theken? Voor kinderen is spelen de belangrijkste activiteit, want door spelen ontwikkelen kinderen zich. Ze leren voelen, proeven, kijken, luisteren, vasthouden, duwen en trekken. Door met anderen te spelen leren kinderen rekening te houden met elkaar, winnen en verliezen, samen iets te maken of te ondernemen. Kortom, met behulp van speelgoed leren kinderen de “grote mensenwereld” kennen. De speel-o-theek wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers gerund. Graag willen wij deze groep uitbreiden en daarom hebben wij diverse leuke vacatures voor vrijwilligerswerk! Zo zoeken we voor bijvoorbeeld het innemen en uitlenen extra mensen (Uitleen vrijwilligers.) Op openingstijden waarop u ingedeeld bent geeft u speelgoed uit en neemt u uitgeleende speelgoed ook weer in. Voor deze functie moet u : secuur en spontaan zijn, de Nederlandse taal machtig zijn en een beetje met computers overweg kunnen. Komt u ons team versterken?

Structureel
Jongeren
Druten

Erop uit in het weekend!

Pluryn

Wat ga je doen? Samen erop uit, naar buiten, een dierentuin bezoeken, naar de stad, zwemmen of fietsen. Onze bewoonster werkt door de week en wenst een maatje/ vriend(in) om in het weekend mee op pad te gaan. Ze is 44 jaar en gebruikt een rolstoel, deze kan ze koppelen aan een elektrische fiets, zodat de rolstoel niet geduwd hoeft te worden. Deze vrouw houdt van gezelligheid en van structuur. In overleg kan zij erg flexibel zijn, als ze maar weet waar ze aan toe is.  Ze heeft spina bifida, dit is een aangeboren defect van de wervelkolom, waardoor een baby met een open rug geboren wordt. Hierdoor is het centrale zenuwstelsel aangetast. Wat breng je mee? Gezelligheid en duidelijkheid, afspraak=afspraak. Het zou ontzettend leuk zijn wanneer jullie dezelfde interesses hebben. Wat verwachten we? Jij vindt het leuk om er samen op uit te gaan, Je bent beschikbaar in het weekend, hoe vaak, dat bepaal jij, alles in overleg, Je wilt jezelf voor langere tijd aan onze bewoonster verbinden en bent bereid een band op te bouwen. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton Graag het vacaturenummer 2166 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Druten

Vrijwilliger bij HomeSport Events

Ronald McDonald Kinderfonds

In het weekend van 29 & 30 juni is de 13e editie van HomeSport Events: de sponsortocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Dag en nacht, door weer en wind, dwars door Nederland. Zo zamelen zij geld in voor ouders met een ziek kind. Op de route liggen verschillende checkpoints. Dit zijn rustlocaties waar HomeSporters samenkomen om te eten, drinken, uit te rusten en elkaar af te wisselen. Eén van de checkpoints dit jaar bij Dorpshuis 't Trefpunt in Deest. Op het checkpoint in Eindhoven zoeken wij op zaterdag 29 juni van 20.15-01.30 uur helpende handen. Met taken als helpen bij de op- en afbouw, het uitdelen van eten en drinken, zorgen voor gezelligheid en de deelnemers (letterlijk en figuurlijk) een duwtje in de rug geven. Kortom: samen met jou houden we het checkpoint draaiende en zorgen we ervoor dat HomeSport Events succesvol verloopt. Vanuit de organisatie wordt je goed voorbereid. Zo is er een online bijeenkomst voor vrijwilligers, ontvang je een uitgebreide briefing en kun je altijd bij ons terecht met vragen. Daarnaast ontvang je een HomeSport Events shirt die je na afloop mag houden. Kom jij ook een handje helpen?

29-06-2024
(kleine) groepen