csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger die gezinnen wil bezoeken in Gilze

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen en 2 tot 3 kinderen per schoolklas. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Vanuit Stichting Leergeld West-Brabant Oost willen wij deze kinderen laten meedoen! We bieden hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Want nu meedoen, is later meetellen! Meedoen via Stichting Leergeld West-Brabant Oost kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Wij ondersteunen kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit doen wij momenteel in 6 gemeenten; Oosterhout, Altena, Baarle-Nassau, Drimmelen, Gilze-Rijen, Dongen en Geertruidenberg. Ook voor in Gilze zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij willen helpen. Vind jij het leuk gezinnen te bezoeken om informatie te verzamelen en over de mogelijkheden van Stichting Leergeld te vertellen? Kun je goed communiceren, heb je ervaring met informatie verwerken op een laptop en heb je de behoefte om anderen te helpen, neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel met Wim. Stichting Leergeld West-Brabant Oost: één loket voor Onderwijs, Sport, Welzijn en Cultuur.

Lees meer

structureel

Gilze en Rijen

Projectcoördinatie
Hulp bij armoede

Beschrijving

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen en 2 tot 3 kinderen per schoolklas. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Vanuit Stichting Leergeld West-Brabant Oost willen wij deze kinderen laten meedoen! We bieden hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Want nu meedoen, is later meetellen!

Meedoen via Stichting Leergeld West-Brabant Oost kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Wij ondersteunen kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit doen wij momenteel in 6 gemeenten; Oosterhout, Altena, Baarle-Nassau, Drimmelen, Gilze-Rijen, Dongen en Geertruidenberg.

Ook voor in Gilze zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij willen helpen. Vind jij het leuk gezinnen te bezoeken om informatie te verzamelen en over de mogelijkheden van Stichting Leergeld te vertellen? Kun je goed communiceren, heb je ervaring met informatie verwerken op een laptop en heb je de behoefte om anderen te helpen, neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht of bel met Wim.

Stichting Leergeld West-Brabant Oost: één loket voor Onderwijs, Sport, Welzijn en Cultuur.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Gilze en Rijen

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Projectcoördinatie
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gastvrouw / gastheer gezocht
Gilze en Rijen

Gastvrouw / gastheer gezocht

Eenmalig of wekelijks · 3 tot 4 uur
Dagbesteding De Ontmoeting

Heb jij tijd over en wil je graag iets doen voor onze ouderen, dan zijn wij wellicht op zoek naar jou. Wij zijn een dagbesteding voor ouderen die nog zelfstandig wonen. Deze mensen komen bij ons voor een praatje, een spelletje of wat knutselen. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die deze mensen willen begeleiden, koffie schenken, mee helpen en gewoon een praatje maken. Wij organiseren regelmatig thema dagen en spelen in op de seizoenen en feestdagen. Heb jij interesse???

Gezelschapsmaatje gezocht!
Gilze en Rijen

Gezelschapsmaatje gezocht!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
VIPvoorelkaar

Wij zijn op zoek naar een gezellige kletskous die eenzaamheid wil tegengaan! Steeds meer mensen voelen zich weleens eenzaam, en dat heeft serieuze impact op hun welzijn. Met het project Tijd voor U willen we de eenzaamheid in onze gemeenschap verminderen! Wat kan ik verwachten? Na een intakegesprek met VIP projectcoördinator Anne, word je gekoppeld aan een iemand die behoefte heeft aan meer sociaal contact. Elke week ga je een uurtje op bezoek voor wat speciale aandacht, afleiding en ontspanning. Zo heeft je maatje telkens weer iets om naar uit te kijken! Als Gezelschapsmaatje lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van je maatje. En zo geef je ook jezelf een groot cadeau, want het levert heel veel energie en voldoening op! “Ik kijk altijd enorm uit naar het moment dat mijn maatje weer komt. We hebben het samen heel gezellig en praten over van alles. Haar bezoekjes geven mijn dag weer kleur!” Dus… ● Ben jij sociaal en hou je van een praatje? ● Lijkt het je leuk om iemand in je omgeving blij te maken met een bezoekje? ● Heb je wekelijks ongeveer een uur de tijd? Meld je dan nu aan als Gezelschapsmaatje! Vragen, meer informatie nodig, of meteen aanmelden? Stuur projectcoördinator Ingeborg of Anne een berichtje of bel via onderstaand telefoonnummer.

Jongeren
Beweegmaatjes gezocht
Gilze en Rijen

Beweegmaatjes gezocht

Wekelijks · 1 tot 2 uur
VIPvoorelkaar

Lijkt het je leuk om iemand op weg te helpen naar een gezondere en actievere leefstijl? Word dan Beweegmaatje! Een ommetje maken of een stukje fietsen is belangrijk voor de gezondheid. Hoe kort of lang de afstand ook is: van bewegen word je altijd fitter, energieker en blijer! Maar voor sommige mensen is de drempel om alleen of met een groep te gaan bewegen best hoog. Ze hebben net dat extra steuntje in de rug nodig. En dat is wat het project Beweegmaatjes biedt! Wat kan ik verwachten? Na een intakegesprek met VIP projectcoördinator Anne, word je gekoppeld aan een hulpvrager. Elke week ga je met je maatje op pad; van een wandeling door het dorp, tot een fietstocht in de natuur. Stapje voor stapje help je je maatje met het opbouwen van conditie, op zijn/haar eigen niveau. Samen brengen jullie een paar actieve en vaak ook heel gezellige uurtjes door. Dus… ● Ben jij actief, enthousiast en gemotiveerd? ● Vind je het leuk om samen te bewegen en iemand op weg te helpen naar een gezondere leefstijl? ● Heb je wekelijks een uurtje tijd? Kom in actie en meld je aan als Beweegmaatje! Vragen, meer informatie nodig, of meteen aanmelden? Stuur ons een berichtje of bel via onderstaand telefoonnummer.

Jongeren
Taalcoaches gezocht
Gilze en Rijen

Taalcoaches gezocht

Wekelijks · 1 tot 4 uur
VIPvoorelkaar

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Dan zoeken we jou! Als Taalcoach draag je een steentje bij aan het welzijn van een ander. Je helpt iemand laagdrempelig om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Wat kan ik verwachten? Na een intakegesprek met VIP coördinator Louis, word je gekoppeld aan een hulpvrager. Daar ga je wekelijks mee aan de slag om zijn/haar Nederlands te verbeteren. Samen stellen jullie doelen op en bepalen hoe die aangepakt gaan worden. En wees gerust, als Taalcoach hoef je geen Nederlandse les te geven. Het oefenen met de taal gebeurt informeel: aan de keukentafel, in het cultureel centrum, of spelenderwijs tijdens activiteiten die jullie samen ondernemen. Om je te ondersteunen krijg je als vrijwilliger een training tot taalcoach aangeboden van vier dagdelen. Zo heb jij alle handvatten die je nodig hebt om je maatje te helpen met de Nederlandse taal! Ben jij… ● Vloeiend in de Nederlandse taal? ● Begripvol, enthousiast en ondernemend? ● Nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen? ● Circa 1 uur per week beschikbaar voor je maatje? Meld je dan nu aan als Taalcoach! Vragen, meer informatie nodig, of meteen aanmelden? Stuur ons een berichtje of bel via onderstaand telefoonnummer.

Jongeren
Digimaatjes gezocht!
Gilze en Rijen

Digimaatjes gezocht!

Wekelijks · 1 tot 3 uur
VIPvoorelkaar

De samenleving wordt steeds digitaler, maar niet iedereen kan dat bijbenen. Word Digimaatje en help anderen hun weg te vinden in de digitale wereld! We willen allemaal in verbinding blijven met onze familie en vrienden. Maar videobellen, WhatsAppen of mailen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor sommige mensen voelt de computer of smartphone haast als een buitenaards apparaat. Daarom ontstond het project: Digimaatjes. Wat kan ik verwachten? Na een intakegesprek met VIP projectcoördinator Annemarie, word je gekoppeld aan een hulpvrager: iemand die zijn/haar digitale vaardigheden verder wil ontwikkelen. Je leert je maatje de basisbeginselen van een computer, smartphone of tablet. Denk hierbij aan videobellen met familie, foto’s sturen via WhatsApp of het gebruik van Word. Je komt gemiddeld vier keer samen, daarna kan je maatje zelfstandig vooruit! En wees gerust: je hoeft zelf echt geen IT’er te zijn of alles te weten over de laatste apps. Als Digimaatje maak je laagdrempelig het verschil voor een ander! Ter voorbereiding krijg je een korte training van één dagdeel, aangeboden door het ROC. Daar krijg je handvatten om een ander op een makkelijke manier te kunnen helpen. Verder kun je bij VIPvoorElkaar altijd terecht met al je vragen en organiseren we twee keer per jaar een gezellige en inspirerende intervisiebijeenkomst voor alle Digimaatjes. Ben jij… ● Digitaal handig en vind je het leuk om je kennis te delen met anderen? ● Klaar voor de uitdaging om mensen met beperkte digitale vaardigheden hun angst voor de digitale wereld te laten overwinnen? ● Ongeveer een uurtje per week beschikbaar? ● Op zoek naar leuk, uitdagend vrijwilligerswerk waar je veel voldoening uit kan halen? Word dan Digimaatje en help mensen digitaal vaardig(er) te worden! Vragen, meer informatie nodig, of meteen aanmelden? Stuur ons een berichtje of bel via onderstaand telefoonnummer.

Jongeren
Communicatie duizendpoot gezocht
Gilze en Rijen

Communicatie duizendpoot gezocht

Maandelijks · 0 tot 1 uur
Stichting De Muzikale Octopus

Stichting de Muzikale Octopus promoot muziek als helende kracht voor mensen met autisme of voor mensen met een andere uitdaging. Onze missie is via muziek het verschil te maken in hun leven. Wij zijn op zoek naar een persoon, die kan meedenken en meehelpen in de communicatie naar o.a. bedrijven, organisatie, zorginstelling, gemeente enzovoorts. Ben jij die persoon? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van je.

Jongeren
Eenzame man met een vlotte babbel
Goirle

Eenzame man met een vlotte babbel

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mariette

Mijn cliënt is een eenzame man, bijna 62 jaar, die zelfstandig woont in Tilburg. Hij kan geen lange afstanden lopen en heeft een scootmobiel en is hierdoor in staat om samen erop uit te gaan (bijv fietsend met de vrijwilliger). Hij houdt van gezelligheid, heeft een hondje maar vindt het zelf lastig om het contact aan te gaan. Ik gun deze man een vrijwilliger die structureel een bakkie komt doen, met hem een boodschapje doet of bij de McDonalds een bezoekje brengt.

Help gevluchte kinderen door spel en beweging
Gilze en Rijen

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Hulp bij aankomst- vluchtelingen
Gilze en Rijen

Hulp bij aankomst- vluchtelingen

Wekelijks · 5 tot 8 uur
Vluchtelingenwerk Gilze-Rijen

Zodra vluchtelingen in Nederland aankomen, kom jij in actie. Je staat ze op de opvanglocatie met raad en daad terzijde. Je geeft voorlichting, legt uit hoe de asielprocedure verloopt, signaleert problemen en werkt waar mogelijk aan oplossingen. Omdat je beschikt over veel geduld en een luisterend oor, voelen vluchtelingen zich snel veilig en vertrouwd. Je legt duidelijk uit wat de rol van VluchtelingenWerk is en wanneer ze terecht kunnen op het spreekuur. Ook help je het vluchtverhaal in kaart te brengen, waarbij de vraag centraal staat waarom iemand asiel aanvraagt. Verder zorg je dat de eerste stap op weg naar gezinshereniging wordt gezet. Dit is voor vluchtelingen niet alleen belangrijk maar ook ingewikkeld. Het komt ook voor dat je asielzoekers die teruggestuurd worden juridisch begeleidt. Als het bij je past, kun je meehelpen met het organiseren van activiteiten voor de kinderen en jongeren die op de opvanglocatie verblijven.