csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Geef jij dit jongetje (3) een “extra thuis"

Dit lieve gezin bestaat uit een moeder en twee zoontjes. De oudste zoon van 7 jaar gaat het goed, voor hem wordt geen steungezin gezocht. Voor het jongste zoontje wel. Waarom hoor ik je denken? Hoewel de diagnose nog niet gesteld wordt op zo’n jonge leeftijd, is wel duidelijk dat het jongetje een vorm van autisme heeft. Hij is gevoelig en raakt makkelijk overprikkelt. Hij kan zich moeilijk verbaal verstaanbaar maken, maar kan wel duidelijk maken wat hij wil. Ondanks dat hij een paar uurtjes naar een kleinschalige peuterspeelzaal gaat, kan zijn moeder niet voldoende opladen. Ondanks het feit dat dit geen alledaagse ondersteuningsvraag is voor Buurtgezinnen, hebben we toch in overleg besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. De moeder is inmiddels al wat langer ‘onderweg’ in de zoektocht naar hoe ze haar zoontje zo goed mogelijk kan begeleiden. Ze voelt zich daarbij gesteund door de hulpverlening en de gemeente. Alle familie, vrienden en bekenden wonen ver buiten Beverwijk, hier kan zij geen beroep op doen. De moeder gunt zichzelf en haar jongste zoontje een extra gezin zodat hij meer onder de mensen (gezinnen en kinderen) komt dan nu het geval is. En op meer plekken een veilige en huiselijke omgeving leert kennen. Daarnaast kan de moeder door zo’n extra ’thuis’ ook wat tijd hebben voor zichzelf en zo even bijtanken. Het zou voor hen helpend zijn om in contact te komen met een gezin dat ervaring heeft met autisme; vanuit de privé- of werksfeer. Dit lieve jongetje is gek op V-Tech autootjes, een knikkerbaan en alles met lichtjes en geluidjes. Hij kan goed ‘naast’ andere kinderen spelen en hij komt graag buiten. Als je eenmaal mee bent in zijn spel, kun je rekenen op menige lachbui! Heb jij ruimte in je hart en huis om deze lieverd een paar uurtjes om de week onder je hoede te nemen? Ik vertel je er graag meer over! Wij zoeken in Beverwijk en Heemskerk een persoon/stel/gezin: -Dat ervaring heeft met kinderen met autisme; -Dat rust en aandacht kan bieden in een prikkelarme omgeving; -Waar deze jongen een band mee op kan bouwen en een maal per 14 dagen op zaterdag of zondag een paar uurtjes kan spelen; -Dat het ook leuk vindt om connectie met het gezin als geheel te maken.

Lees meer

structureel

Beverwijk

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Dit lieve gezin bestaat uit een moeder en twee zoontjes. De oudste zoon van 7 jaar gaat het goed, voor hem wordt geen steungezin gezocht. Voor het jongste zoontje wel. Waarom hoor ik je denken?

Hoewel de diagnose nog niet gesteld wordt op zo’n jonge leeftijd, is wel duidelijk dat het jongetje een vorm van autisme heeft. Hij is gevoelig en raakt makkelijk overprikkelt. Hij kan zich moeilijk verbaal verstaanbaar maken, maar kan wel duidelijk maken wat hij wil. Ondanks dat hij een paar uurtjes naar een kleinschalige peuterspeelzaal gaat, kan zijn moeder niet voldoende opladen.

Ondanks het feit dat dit geen alledaagse ondersteuningsvraag is voor Buurtgezinnen, hebben we toch in overleg besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. De moeder is inmiddels al wat langer ‘onderweg’ in de zoektocht naar hoe ze haar zoontje zo goed mogelijk kan begeleiden. Ze voelt zich daarbij gesteund door de hulpverlening en de gemeente. Alle familie, vrienden en bekenden wonen ver buiten Beverwijk, hier kan zij geen beroep op doen.

De moeder gunt zichzelf en haar jongste zoontje een extra gezin zodat hij meer onder de mensen (gezinnen en kinderen) komt dan nu het geval is. En op meer plekken een veilige en huiselijke omgeving leert kennen. Daarnaast kan de moeder door zo’n extra ’thuis’ ook wat tijd hebben voor zichzelf en zo even bijtanken.

Het zou voor hen helpend zijn om in contact te komen met een gezin dat ervaring heeft met autisme; vanuit de privé- of werksfeer.

Dit lieve jongetje is gek op V-Tech autootjes, een knikkerbaan en alles met lichtjes en geluidjes. Hij kan goed ‘naast’ andere kinderen spelen en hij komt graag buiten. Als je eenmaal mee bent in zijn spel, kun je rekenen op menige lachbui!

Heb jij ruimte in je hart en huis om deze lieverd een paar uurtjes om de week onder je hoede te nemen? Ik vertel je er graag meer over!Wij zoeken in Beverwijk en Heemskerk een persoon/stel/gezin:
-Dat ervaring heeft met kinderen met autisme;
-Dat rust en aandacht kan bieden in een prikkelarme omgeving;
-Waar deze jongen een band mee op kan bouwen en een maal per 14 dagen op zaterdag of zondag een paar uurtjes kan spelen;
-Dat het ook leuk vindt om connectie met het gezin als geheel te maken.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Beverwijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen.nl

Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Oom en tante gezocht voor jongen (3)

Buurtgezinnen.nl

Deze vrolijke jongen (3) woont sinds maart van dit jaar samen met zijn moeder en broertje in een andere woning. Zij zijn verhuisd, omdat zijn ouders gingen scheiden. Hij is regelmatig bij zijn vader te vinden. De huidige situatie is voor de moeder ‘pittig’, zij doet de opvoeding volledig alleen. Zij werkt 5 dagen per week omdat dit financieel niet anders kan. De moeder is nog aan herstellen van de situatie waar ze uitkomen. Daarnaast is het nu voor haar lastig om op te laden en op adem te komen. Zij merkt aan zichzelf dat zij enorm moe is en overbelast. De moeder heeft geen familie of anderen mensen in haar omgeving om haar te ondersteunen bij deze pittige periode. Zij heeft wel behoefte aan zulk contact. Het is dus fijn als jullie ook met haar een band willen opbouwen. Dit jongetje is gebaat bij persoonlijke aandacht. Een rustige familie die te tijd neemt voor samen buiten spelen, tekenen en een boekje voorlezen, past heel goed bij hem. Hij is gek op dansen, auto’s, dino ’s, Lego en dieren. Mag deze jongen eens per maand bij jullie spelen? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand (laatste weekend van de maand) een zaterdag of een zondag welkom is; -Waar exclusieve aandacht is voor deze jongen; -Waar geen andere kinderen aanwezig zijn; -Dat ook zijn moeder geregeld welkom heet. Bijzonderheden: -De jongen heeft nog een slaapje van 12.30 tot 13.30 en draagt een luier. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Alkmaar

Steungezinnen en/of steunouders gezocht!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen Alkmaar is voor meerdere kinderen op zoek naar een gezin of stel dat als een soort opa/oma, oom/tante of goede buur er voor hen wil zijn. Onder het motto “Opvoeden doen we samen” koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast. Deze gezinnen missen deze steun helaas in hun eigen omgeving en hebben zich daarom bij ons aangemeld. Lijkt jou dit leuk en ben je (om de week) een dagdeel beschikbaar? Deze lichte ondersteuning kan voor onze vraaggezinnen al een groot verschil maken! De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, af en toe een weekendje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. De coördinator blijft ook wanneer de steun eenmaal loopt betrokken. Neem gerust een kijkje op de website www.buurtgezinnen.nl en lees over de vragen die nu open staan. Let op, niet alle vragen staan online! Ook mag je vrijblijvend met mij contact opnemen, zodat we samen kunnen overleggen of het zijn van steungezin jou past. Vriendelijke groetjes, Carla (coördinator Buurtgezinnen in Alkmaar)

Structureel
Bloemendaal

Heb jij op donderdagmorgen tijd voor mij?

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen. De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen. De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's. Lijkt het jou leuk om met mij te spelen? Profiel steungezin Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand: · Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt; · Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal. Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Beverwijk

Marc wil op pad in het weekend.

De Hartekampgroep

Plaats: Beverwijk, Vennelaan 29, Beverwijk Wanneer: Tijden in overleg, verwachte duur 2 uur. Marc is een jonge man met een licht verstandelijke beperking. Hij houdt van gezelligheid. Zijn grootste hobby is voetbal. Op zaterdagen speelt hij ook zelf in competitieverband. Doordeweeks werkt Marc als tuinder bij een tulpen kwekerij. Is Marc in een vrolijke bui dan maakt hij continu grapjes. Soms heeft hij een mindere dag en dan zal Marc gemotiveerd moeten worden om iets te ondernemen, maar met een beetje geduld komt dat wel goed! Marc is op zoek naar een maatje om in de weekenden iets mee te ondernemen. Met voorkeur op de zondag. Dus ben jij diegene die ongeveer 1 keer per 2 weken in het weekend tijd heeft, reageer dan op deze vacature. Marc zal je verwelkomen met een heerlijk kopje verse bonen koffie.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Maatjes? Leuk en vooral héél dankbaar

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers. Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? stuur een mail naar: [email protected] of bel 088 1182985 kijk voor meer vrijwilligersvragen op www.stg-vrijwilligershulp.nl

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Kerkvrijwilligers - Verpleeghuis Heemswijk

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Onze geestelijk verzorgers zorgen er samen met onze vrijwilligers voor dat onze bewoners kunnen genieten van de religieuze vieringen en de religieuze muziek. Onze vrijwilligers halen onze bewoners op uit de huiskamers en brengen hen met de rolstoel of als zij dat nog kunnen met de rollator naar de begane grond en de ruimte waar de activiteit plaatsvindt. U blijft tijdens de activiteit ook bij onze bewoners en helpt hen bijvoorbeeld met het liedboek. De religieuze vieringen zijn op de 1ste en 4de zondag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 10:00 tot 12:00 uur. De religieuze muziek is op de 2e maandag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 14:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om ons bij de religieuze vieringen of bij de religieuze muziek te helpen? Zo ja, dan nodigen wij u heel graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Wij hopen van u te horen! Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht u in die periode reageren dan duurt het langer tot u een reactie ontvangt.

Structureel
Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

VRIJWILLIGER SPEELGOEDSORTEERDER (M/V)

Speelgoedbank IJmond

Lijkt het je leuk om te helpen in onze gezellige speelgoedwinkel en in een team dat altijd voor elkaar klaar staat? Wij zijn op zoek naar een: Vrijwillige speelgoedsorteerder (M/V) voor vrijdags van 12.00 tot 16.00. Wie zijn wij? Speelgoedbank IJmond is een nieuw filiaal van Stichting Speelgoedbank Haarlem en omstreken gelegen in Beverwijk. De stichting helpt kinderen die opgroeien in minimagezinnen aan educatief, creatief en uitdagend speelgoed. Zo krijgen ook zij alle uitdagingen die elk kind nodig heeft in de ontwikkeling en is hun kamer gevuld met leuk speelgoed. Iedereen kan goed en bruikbaar speelgoed doneren aan de Speelgoedbank. Al dit speelgoed wordt door vrijwilligers geselecteerd, schoongemaakt en op speelse wijze gepresenteerd in de winkel. Wat ga je doen? Je takenpakket is gevarieerd en elke dag anders. Je neemt donaties in en sorteert deze op kwaliteit en compleetheid, je vult de voorraad bij. Ook houd je je werkplek netjes en ondersteun je de winkelmedewerkers waar nodig. Je bent het visitekaartje van de Speelgoedbank! Wat verwachten wij van je? ● Flexibel inzetbaar voor minimaal 3 uur per week en eens in de 3 a 4 maanden meedraaien op zaterdag. ● Sociaal en communicatief ● Je houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken ● Affiniteit met speelgoed en kinderen is een pré Daarbij bieden wij een leuke werkplek met enthousiaste collegae. Er is altijd wel ruimte voor een babbeltje en je kan mee-eten tijdens de lunchpauze. Eigen initiatief en meedenken wordt gewaardeerd. Én we hebben ieder jaar een vrijwilligersuitje Interesse? Stuur een bericht.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Flex chauffeurs

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Helpt u onze cliënten op weg en ons uit de brand? Wilt u graag vrijwillig actief zijn maar lukt dit niet op regelmatige basis? Dan is dit misschien een mooie oplossing. Voor perioden waarin niet al onze vaste vrijwillige chauffeurs kunnen rijden, zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor onze flexpoel. Om op de dagbesteding van de SIG te komen worden onze cliënten gebracht en gehaald door vrijwillige chauffeurs. Met een (rolstoel)bus van de SIG, rijden deze vervoersvrijwilligers naar onze verschillende dagbestedingsplekken in de regio’s Midden - en Zuid Kennemerland. In tijden van ziek-en-zeer of een vakantieperiode doen wij graag een beroep op chauffeurs die zo nu en dan een dag of meerdere dagen kunnen inspringen en die ons actieve team van vrijwilligers komt versterken in de omgeving Haarlem en Beverwijk. Naast een goede rijvaardigheid verwachten wij dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Bent u iemand met ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking, in het bezit van een rijbewijs en helpt u graag een handje in drukke tijden? Wordt dan één van onze chauffeurs en zorg ervoor dat onze cliënten toch op tijd bij de dagbesteding kunnen zijn. Handig om te weten is dat: - het is écht essentieel dat u doordeweeks (niet in het weekend)  inzetbaar bent. - er gereden wordt in Beverwijk, Haarlem en omgeving. - daarom het van belang is dat u in of in de buurt van Beverwijk/ Haarlem woont - het mogelijk is om een keer vrijblijvend mee te rijden met een ervaren chauffeur zodat u kunt ervaren of de werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en mogelijkheden. - u deel gaat uitmaken van een enthousiast team van chauffeurs. - u tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk een mobiele telefoon tot uw beschikking krijgt - er een mogelijkheid is tot deelname aan een uitgebreid intern scholingsaanbod. - u een maandelijkse vrijwilligersvergoeding ontvangt op basis van de door u gewerkte uren.

Structureel
Beverwijk

Gezocht bezoekvrijwilliger

Viva! Zorggroep, locatie Huis ter Wijck

In onze woonzorgcentra Huis ter Wijck en Elsanta ben ik voor diverse bewoners op zoek naar een bezoekvrijwilliger. Bewoners kunnen 7 dagen per week gebruik maken van de gemeenschappelijke huiskamers, waar ze kunnen koffiedrinken, een activiteit of een spelletje kunnen doen, of samen de maaltijd gebruiken. Op deze manier wordt structuur geboden en is er gelegenheid voor sociale contacten en gezelligheid. De medewerkers zorgen ervoor dat dit in goede banen wordt geleid, maar kunnen extra hulp heel goed gebruiken om het voor de ouderen nog leuker te maken. Het is fijn om iemand net dat beetje extra aandacht te kunnen geven, bijvoorbeeld wanneer iemand snel overprikkeld raakt in groter gezelschap of wanneer iemand weinig bezoek ontvangt. Ik zoek vrijwilligers die het fijn vinden om een ochtend of een middag te helpen door een bewoner met dementie één op één te bezoeken. Vaak kan ‘iets kleins’ al een groot verschil maken voor een bewoner, denk bijvoorbeeld aan gezellig samen koffie drinken, een spelletje doen of een praatje maken, maar ook aan wandelen met iemand in een rolstoel, samen een boodschap halen of samen foto’s van vroeger te bekijken. We vinden het belangrijk dat u begrip en geduld heeft voor de problemen die het ouder worden met zich meebrengen, waaronder de ziekte dementie, dat u uw werkzaamheden met aandacht voor de bewoner doet en het fijn vindt om met ouderen te werken. Geef gerust aan waar uw interesses liggen en wat voor u een goede invulling is, dan bekijken we samen de mogelijkheden. En als het een keer niet lukt om te komen, of u gaat op vakantie dan is dat geen enkel probleem. ViVa! Zorggroep vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen voor hun inzet. Daardoor wordt aan alle vrijwilligers die zich bij ons inzetten een gratis lidmaatschap bij de ViVa! Ledenservice aangeboden, krijgt u een jaarlijks bedankje en ontvangt u aan het eind van het jaar hetzelfde kerstpakket als de vaste medewerkers. Bent u na het lezen van deze vacature net zo enthousiast als wij? Dan nodig ik u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Structureel
Heemskerk

Rolstoelhelden gezocht!

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Gaat jij straks deel uit maken van ons nieuw te vormen team Vrijwilligers Cliëntenvervoer? Je kent het misschien wel vanuit de ziekenhuizen waar het patiëntenvervoer wordt genoemd. Je werkt samen met onze fysiotherapeuten en krijgt van hen een rolstoeltraining. Je gaat onze revalidanten, die in een rolstoel zitten of met een rollator lopen, begeleiden van de eerste etage naar de fysiotherapieruimte op de begane grond. Ook begeleidt je een aantal van onze bewoners, die op de begane grond verblijven, naar de fysiotherapieruimte voor een groepstraining. Wij zoeken Vrijwilligers Cliëntenvervoer voor de volgende dagen en dagdelen: - maandag t/m vrijdag - ochtenddienst van 09:00 tot 12:30 uur - middagdienst van 12:45 tot 15:45 uur. Je werkt samen met onze fysiotherapeuten en krijgt van hen een rolstoeltraining. Ben je minimaal 1x per week beschikbaar, heb je een goede conditie, kun je, of wil je leren om een rolstoel te duwen en vindt je het leuk om onze cliënten persoonlijke aandacht te geven, dan zijn wij op zoek naar u ! Wordt jij onze nieuwe Vrijwilliger Cliëntenvervoer ? Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Structureel
Jongeren