csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ondernemende knul zoekt contact!

Voor een knul van 5 jaar en zijn ouders zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Nederland naar Beverwijk (Broekpolder) verhuisd, voor het werk van de vader van het gezin. De moeder en haar zoon zijn actief, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend hier. Ook kennen ze te weinig mensen, waar de moeder een beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen! De jongen is ondernemend en nieuwsgierig. Hij groeit van één-op-één aandacht, is gek op wandelen/buiten zijn, boekjes lezen, klimmen en klauteren . Ben jij de familie die deze knul welkom heet? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze gezellige knul eens per week gezellig kan komen spelen. (dagen in overleg); -Dat sportief en ondernemend is; -Waar de knul zichzelf kan zijn en de mogelijkheid krijgt om van anderen te leren. Bijzonderheden: We komen graag in contact met opa’s (met/zonder kleinkinderen), die zich aangesproken voelen om de jongen en zijn ouders te leren kennen en willen helpen.

Lees meer

project

Heemskerk

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een knul van 5 jaar en zijn ouders zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Nederland naar Beverwijk (Broekpolder) verhuisd, voor het werk van de vader van het gezin.

De moeder en haar zoon zijn actief, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend hier. Ook kennen ze te weinig mensen, waar de moeder een beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen!

De jongen is ondernemend en nieuwsgierig. Hij groeit van één-op-één aandacht, is gek op wandelen/buiten zijn, boekjes lezen, klimmen en klauteren .

Ben jij de familie die deze knul welkom heet?

Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk:
-Waar deze gezellige knul eens per week gezellig kan komen spelen. (dagen in overleg);
-Dat sportief en ondernemend is;
-Waar de knul zichzelf kan zijn en de mogelijkheid krijgt om van anderen te leren.

Bijzonderheden:
We komen graag in contact met opa’s (met/zonder kleinkinderen), die zich aangesproken voelen om de jongen en zijn ouders te leren kennen en willen helpen.

Praktische informatie

Project - 52 weken

3 tot 5 uur

Locatie

Heemskerk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen.nl

Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Oom en tante gezocht voor jongen (3)

Buurtgezinnen.nl

Deze vrolijke jongen (3) woont sinds maart van dit jaar samen met zijn moeder en broertje in een andere woning. Zij zijn verhuisd, omdat zijn ouders gingen scheiden. Hij is regelmatig bij zijn vader te vinden. De huidige situatie is voor de moeder ‘pittig’, zij doet de opvoeding volledig alleen. Zij werkt 5 dagen per week omdat dit financieel niet anders kan. De moeder is nog aan herstellen van de situatie waar ze uitkomen. Daarnaast is het nu voor haar lastig om op te laden en op adem te komen. Zij merkt aan zichzelf dat zij enorm moe is en overbelast. De moeder heeft geen familie of anderen mensen in haar omgeving om haar te ondersteunen bij deze pittige periode. Zij heeft wel behoefte aan zulk contact. Het is dus fijn als jullie ook met haar een band willen opbouwen. Dit jongetje is gebaat bij persoonlijke aandacht. Een rustige familie die te tijd neemt voor samen buiten spelen, tekenen en een boekje voorlezen, past heel goed bij hem. Hij is gek op dansen, auto’s, dino ’s, Lego en dieren. Mag deze jongen eens per maand bij jullie spelen? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand (laatste weekend van de maand) een zaterdag of een zondag welkom is; -Waar exclusieve aandacht is voor deze jongen; -Waar geen andere kinderen aanwezig zijn; -Dat ook zijn moeder geregeld welkom heet. Bijzonderheden: -De jongen heeft nog een slaapje van 12.30 tot 13.30 en draagt een luier. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Geef jij dit jongetje (3) een “extra thuis"

Buurtgezinnen.nl

Dit lieve gezin bestaat uit een moeder en twee zoontjes. De oudste zoon van 7 jaar gaat het goed, voor hem wordt geen steungezin gezocht. Voor het jongste zoontje wel. Waarom hoor ik je denken? Hoewel de diagnose nog niet gesteld wordt op zo’n jonge leeftijd, is wel duidelijk dat het jongetje een vorm van autisme heeft. Hij is gevoelig en raakt makkelijk overprikkelt. Hij kan zich moeilijk verbaal verstaanbaar maken, maar kan wel duidelijk maken wat hij wil. Ondanks dat hij een paar uurtjes naar een kleinschalige peuterspeelzaal gaat, kan zijn moeder niet voldoende opladen. Ondanks het feit dat dit geen alledaagse ondersteuningsvraag is voor Buurtgezinnen, hebben we toch in overleg besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. De moeder is inmiddels al wat langer ‘onderweg’ in de zoektocht naar hoe ze haar zoontje zo goed mogelijk kan begeleiden. Ze voelt zich daarbij gesteund door de hulpverlening en de gemeente. Alle familie, vrienden en bekenden wonen ver buiten Beverwijk, hier kan zij geen beroep op doen. De moeder gunt zichzelf en haar jongste zoontje een extra gezin zodat hij meer onder de mensen (gezinnen en kinderen) komt dan nu het geval is. En op meer plekken een veilige en huiselijke omgeving leert kennen. Daarnaast kan de moeder door zo’n extra ’thuis’ ook wat tijd hebben voor zichzelf en zo even bijtanken. Het zou voor hen helpend zijn om in contact te komen met een gezin dat ervaring heeft met autisme; vanuit de privé- of werksfeer. Dit lieve jongetje is gek op V-Tech autootjes, een knikkerbaan en alles met lichtjes en geluidjes. Hij kan goed ‘naast’ andere kinderen spelen en hij komt graag buiten. Als je eenmaal mee bent in zijn spel, kun je rekenen op menige lachbui! Heb jij ruimte in je hart en huis om deze lieverd een paar uurtjes om de week onder je hoede te nemen? Ik vertel je er graag meer over! Wij zoeken in Beverwijk en Heemskerk een persoon/stel/gezin: -Dat ervaring heeft met kinderen met autisme; -Dat rust en aandacht kan bieden in een prikkelarme omgeving; -Waar deze jongen een band mee op kan bouwen en een maal per 14 dagen op zaterdag of zondag een paar uurtjes kan spelen; -Dat het ook leuk vindt om connectie met het gezin als geheel te maken.

Structureel
Heemskerk

Heb jij eens per maand een logeerbed vrij?

Buurtgezinnen.nl

Deze jongen van 16 jaar woont samen met zijn moeder. Ze zijn op zoek naar een fijne plek waar deze knul eens per maand gezellig mag komen logeren. De vader van de jongen is een aantal jaren geleden, na een kort ziekbed overleden en hij mist mannelijke aandacht in zijn leven. Daarnaast is het voor de moeder ontzettend fijn om soms ook even stil te staan bij haar eigen proces en op adem te komen. Het is een sociale en actieve knul met een rustig karakter. Hij voelt zich het meest op zijn gemak bij kinderen die wat jonger zijn. Deze jongen gaat graag samen met vrienden naar buiten om te voetballen of wandelen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een (bord)spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisiekijken. Naar het bos, strand of samen vissen? Daar wordt hij ook erg blij van! Ben of ken jij dat gezin met ruimte in huis en hart waarnaar wij op zoek zijn? Laat het ons weten! We zoeken een steungezin in de gemeente Heemskerk/Beverwijk: -Waar deze jongen eens in de vier weken een weekend welkom is om te logeren; -Een tweeoudergezin met een betrokken vader heeft de voorkeur; -Met jongere kinderen heeft de voorkeur. Maar een actief stel waarvan de kinderen (deels) uit huis zijn mogen ook met alle liefde reageren; -Met huisdieren. Het is geen must, maar het zou wel erg fijn zijn.

Project
Heemskerk

Ernstig zieke moeder zoekt ondersteuning

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen Heemskerk/Beverwijk is al langer betrokken bij dit vraaggezin. Eerder werd dit gezin gekoppeld aan een steungezin in de buurt. Toen was de vraagmoeder in verwachting van haar jongste dochter en was zij op zoek naar ondersteuning i.v.m. bekkeninstabiliteit. Het is mooi hoe het steungezin deze moeder en haar jonge kinderen helpt op de momenten dat het nodig is. Helaas is op dit moment de bestaande ondersteuning niet meer voldoende. De moeder is herstellende van (borst)kanker en volgt allerlei medische behandelingen. Er staan nog twee operaties voor de deur. En ze is al zo ontzettend moe. ‘Hoe moet dit nu verder?’ Vroeg ze mij. ‘We kunnen het niet alleen!’ De huidige steunmoeder verwacht haar tweede kindje en kan niet structureel iets bieden. De familie van dit gezin woont helaas niet in de buurt en ze hebben niet veel bekenden om zich heen die kunnen helpen. De vader van de kinderen doet wat hij kan in de opvoeding en om zijn vrouw te ondersteunen. Maar hij is inmiddels ook uitgevallen op zijn werk. Het is hen allemaal te veel! De zoon (3) is een lieve en gevoelige jongen. Het meisje (1) is lekker op ontdekkingstocht. Een echte dreumes! Beide kinderen hebben behoefte aan rust en duidelijkheid. Maar ook aan liefde en geborgenheid. Ze gaan twee keer per week naar de kinderopvang, op dinsdag en donderdag. Ook gaat het jongetje op maandag- en vrijdagochtend naar de peuterspeelzaal. Heb jij eens in de twee weken op één van de andere dagen tijd voor deze lieve kinderen? Doordat de ouders klein wonen, komen de kinderen heel graag buiten! Ga jij met ze op pad? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: Dat beide kinderen op kan vangen; -Liefst eens per 14 dagen (een dagdeel) op woensdag, zaterdag of de zondag; -Waar deze kinderen af en toe mogen logeren, dan kunnen beide ouders even bijtanken; -Met aandacht, liefde, gezelligheid en mogelijkheid tot knuffelen. Bijzonderheden: -De jongste heeft nog 2 slaapjes per dag en de oudste slaapt bijna niet meer op de dag. -Voldoe je niet helemaal aan het profiel maar wil je wel meer weten? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Project
Beverwijk

Passen twee vrolijke broers bij jouw gezin?

Buurtgezinnen.nl

Een lieve moeder nam contact met me op. Zij is op zoek naar het warme welkom dat zij ruim 35 jaar geleden zelf ervoer toen haar familie uit Afghanistan naar Nederland vluchtte. Haar ouders voedden hun 8 kinderen hier op, tot het hele gezin voor werk en studie naar Engeland verhuisde. Daar werkten zij allemaal verder aan een mooie toekomst. Inmiddels is de hele familie weer terug in Nederland en is het meisje van toen, nu zelf getrouwd en moeder van twee guitige ventjes. De jongetjes (3 en 4) zijn in Engeland geboren en oefenen flink met Nederlands praten. Tijdens mijn bezoek kwam de dame van de VoorleesExpres bijvoorbeeld gezellig samen lezen. Het is een liefdevolle en drukke bedoening bij deze familie. Iedereen woont bij elkaar in huis en helpt waar het kan. Maar alle familieleden hebben ook gewoon verantwoordelijkheden als werk, studie en gezin. Jullie hulp is daarom meer dan welkom! De jongen van 4 jaar is een nieuwsgierige, slimme jongen. Hij gaat met plezier naar school en verheugt zich op een lief gezin waar hij kan spelen. Zijn broertje van 3 jaar is lief en sociaal. Dit ventje heeft veel plezier op de peuterspeelzaal en begint al lekker Nederlands te kletsen. Beide kinderen maken makkelijk contact en houden van boekjes lezen, kleien, kleuren, auto’s en dino ’s. Wil jij dit gezin helpen door de jongetjes het warm welkom te bieden dat hun moeder destijds ook had? Laat het me dan snel weten. Wij zoeken een steungezin in Beverwijk of Heemskerk: -Waar twee gezellige broertjes af en toe welkom zijn; -We overleggen samen over de dag en frequentie; -Dat open staat voor extra speelmaatjes in huis; -Dat naast Nederlands ook Engels kan. Dit voor de momenten dat je elkaar even niet helemaal begrijpt. We hebben het liefst dat je veel Nederlands met de kinderen praat.

Project
Beverwijk

Vrolijke kletskous zoekt steungezin!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een meisje van 6, een liefdevol steungezin in de buurt. Zij groeit op bij haar moeder en is de grote zus van een pasgeboren zusje. De moeder heeft een stressvolle periode achter de rug en woont sinds kort allen met haar dochter en de baby. De zwangerschap en bevalling waren zwaar voor deze moeder en zij moet nog flink herstellen. Op dit moment mag het meisje met een klasgenootje mee naar school, dankzij een lieve moeder in de buurt. En dat is super fijn! Helaas kan deze lieve medemoeder niet structureel een steungezin zijn. Terwijl extra hulp wel heel erg gewenst is, omdat de moeder weinig tot geen mensen om zich heen heeft op wie zij een beroep kan doen. De moeder van dit meisje gunt haar dochter een fijn gezin waar ze wat extra aandacht krijgt. In die tijd kan haar vermoeide moeder een beetje op adem komen. Toen ik aan het meisje vroeg; “Wil je af en toe na school bij een ander gezin spelen?” Antwoorde ze volmoedig: “Ja, dat wil ik wel!” Het meisje is een vrolijke kletskous, die makkelijk contact maakt. Ze is gek op klimmen, klauteren, graag buiten, puzzelen, verven, dansen en dieren! Worden jullie de rots in de branding voor dit gezin? De moeder is jullie nu al dankbaar! En het meisje kijkt ernaar uit om samen met jullie leuke dingen te doen. Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar het meisje eens per week of om de week kan komen spelen; -Dat haar ook heet op maandag, dinsdag of donderdag (na schooltijd 1430). Bijzonderheden: -Het meisje spreekt twee talen; Nederlands en Engels.

Project
Heemstede

Broer en zus (9 en 7) zoeken speelplek

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een lief gezin met twee kinderen een steungezin. De ouders van deze kinderen zijn gescheiden en nu is bijna alle zorg op de schouders van moeder terechtgekomen. Zij werkt hard om alles rond te krijgen en dat lukt. Maar het is wel zwaar om alleenstaande moeder te zijn. Het zou zowel voor de moeder als voor de kinderen fijn zijn als er een vertrouwde plek is waar de kinderen mogen spelen. De kinderen zijn vrolijk en maken makkelijk contact. De oudste houdt van lego, puzzels en speelt voetbal bij een voetbalvereniging. Het zusje houdt barbies en buiten spelen. Beiden vinden het leuk om met andere kinderen te spelen en naar de kinderboerderij of naar een speeltuin te gaan. Zijn jullie het gezin dat we zoeken? Wij zoeken een gezin in Heemstede: Waar de kinderen elke donderdag welkom zijn om een middag te komen spelen; Dat af en toe de jongen kan helpen met rekenen en lezen; Bij voorkeur met kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien de Jong, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemstede, door een bericht te sturen. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Structureel
Bloemendaal

Heb jij op donderdagmorgen tijd voor mij?

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen. De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen. De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's. Lijkt het jou leuk om met mij te spelen? Profiel steungezin Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand: · Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt; · Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal. Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Structureel

Anderen bekeken ook

Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

VRIJWILLIGER SPEELGOEDSORTEERDER (M/V)

Speelgoedbank IJmond

Lijkt het je leuk om te helpen in onze gezellige speelgoedwinkel en in een team dat altijd voor elkaar klaar staat? Wij zijn op zoek naar een: Vrijwillige speelgoedsorteerder (M/V) voor vrijdags van 12.00 tot 16.00. Wie zijn wij? Speelgoedbank IJmond is een nieuw filiaal van Stichting Speelgoedbank Haarlem en omstreken gelegen in Beverwijk. De stichting helpt kinderen die opgroeien in minimagezinnen aan educatief, creatief en uitdagend speelgoed. Zo krijgen ook zij alle uitdagingen die elk kind nodig heeft in de ontwikkeling en is hun kamer gevuld met leuk speelgoed. Iedereen kan goed en bruikbaar speelgoed doneren aan de Speelgoedbank. Al dit speelgoed wordt door vrijwilligers geselecteerd, schoongemaakt en op speelse wijze gepresenteerd in de winkel. Wat ga je doen? Je takenpakket is gevarieerd en elke dag anders. Je neemt donaties in en sorteert deze op kwaliteit en compleetheid, je vult de voorraad bij. Ook houd je je werkplek netjes en ondersteun je de winkelmedewerkers waar nodig. Je bent het visitekaartje van de Speelgoedbank! Wat verwachten wij van je? ● Flexibel inzetbaar voor minimaal 3 uur per week en eens in de 3 a 4 maanden meedraaien op zaterdag. ● Sociaal en communicatief ● Je houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken ● Affiniteit met speelgoed en kinderen is een pré Daarbij bieden wij een leuke werkplek met enthousiaste collegae. Er is altijd wel ruimte voor een babbeltje en je kan mee-eten tijdens de lunchpauze. Eigen initiatief en meedenken wordt gewaardeerd. Én we hebben ieder jaar een vrijwilligersuitje Interesse? Stuur een bericht.

Structureel
Beverwijk

Marc wil op pad in het weekend.

De Hartekampgroep

Plaats: Beverwijk, Vennelaan 29, Beverwijk Wanneer: Tijden in overleg, verwachte duur 2 uur. Marc is een jonge man met een licht verstandelijke beperking. Hij houdt van gezelligheid. Zijn grootste hobby is voetbal. Op zaterdagen speelt hij ook zelf in competitieverband. Doordeweeks werkt Marc als tuinder bij een tulpen kwekerij. Is Marc in een vrolijke bui dan maakt hij continu grapjes. Soms heeft hij een mindere dag en dan zal Marc gemotiveerd moeten worden om iets te ondernemen, maar met een beetje geduld komt dat wel goed! Marc is op zoek naar een maatje om in de weekenden iets mee te ondernemen. Met voorkeur op de zondag. Dus ben jij diegene die ongeveer 1 keer per 2 weken in het weekend tijd heeft, reageer dan op deze vacature. Marc zal je verwelkomen met een heerlijk kopje verse bonen koffie.

Structureel
Heiloo, Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Uitgeest

Gezinsmaatjes gezocht!

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Het is zo dankbaar om er te zijn voor een gezin wat het tijdelijk moeilijk heeft. Humanitas Home-Start biedt (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Heiloo, Uitgeest

Krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar in Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Het kan gaan om (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en/of het bieden van een luisterend oor. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Wil jij hier een leuke driedaagse voorbereidende training voor volgen? Meld je dan aan voor maandag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 9.30 - 12.00 Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Heemskerk

Verschillende vacatures Sint Agnes

ViVa! Zorggroep

Beste vrijwilliger, Voor woonzorglocatie Sint Agnes ViVa Zorggroep Heemskerk zoeken we vrijwilligers voor verschillende taken/activiteiten. Je kunt hierbij denken aan wandelen met een bewoner, helpen tijdens het ontbijt, het koffieschenken of de lunch, helpen tijdens groepsactiviteiten op de afdeling, helpen bij het activiteitenplein, een bewoner gezelschap houden, fietsen op de duofiets, spelletjes doen etc. Dit kan zijn in de ochtend, middag of avond. Kortom er zijn veel mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn verzekerd en u krijgt een gratis lidmaatschap van onze ViVa! ledenservice, ook ontvangt u een kerstpakket voor uw inzet. We waarderen onze vrijwilligers enorm en zullen ervoor zorgen dat u de juiste begeleiding krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Met vriendelijke groet, Iris Dekker Coördinator Vrijwilligers Sint Agnes ViVa! Zorggroep

Structureel
Jongeren
Beverwijk, Haarlem

Maatjes? Leuk en vooral héél dankbaar

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers. Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? stuur een mail naar: [email protected] of bel 088 1182985 kijk voor meer vrijwilligersvragen op www.stg-vrijwilligershulp.nl

Structureel
Jongeren
Zaanstad, Purmerend, Waterland, Oostzaan, Amsterdam

Vrijwilliger ouderenzorg Evean

Evean

Wij zijn Evean Als zorgorganisatie leveren wij in een groot deel van Noord-Holland zorg aan ouderen. Dit kan zijn binnen hun eigen leefomgeving, of binnen één van de zorglocaties van Evean waar zij hun thuis hebben. Evean biedt zorg en ondersteuning in een groot deel van Noord-Holland, te weten in de kop van Noord-Holland, Zaanstreek/Waterland en Amsterdam. Alle medewerkers van Evean helpen de bewoners en cliënten graag met (gespecialiseerde) verpleging, verzorging en thuiszorg, geriatrische revalidatiezorg, ergotherapie, fysiotherapie, oefentherapie, thuisbegeleiding, dagbesteding en verzorgd wonen. Al deze verschillende zorgtypen maakt het werken bij Evean ook zo mooi: er is immers voor ieder wat wils! Als vrijwilliger in de ouderenzorg ben jij onmisbaar in de samenleving. Niet alleen voor onze cliënten en bewoners maar ook voor Evean. Jouw extra hulp en aandacht doen een mens goed en zijn van onschatbare waarde. Evean heeft veel mogelijkheden voor jou om te helpen. Bijvoorbeeld: - Bij een creatieve ochtend op de afdeling; - Bij het koffie schenken; - Bij het begeleiden van bewoners naar het ziekenhuis; - Een uitstapje naar een museum; Of misschien wil jij deelnemen in onze cliëntenraden en zo meedenken hoe de zorg en ondersteuning anders of beter kunnen. Wat wij van jou vragen als vrijwilliger? Wij vinden het fijn dat jij graag iets voor een ander wilt betekenen. Als vrijwilliger herken jij je vast in de volgende eigenschappen: - Zorgzaam; - Behulpzaam; - Daadkrachtig; - Ondernemend. Jij weet hoe je respectvol omgaat met cliënten, bewoners en collega's. Jij bent gemotiveerd, kunt goed samenwerken en bent representatief. Ook ben jij je bewust van jouw verantwoordelijkheden, zoals het nakomen van afspraken. Wat levert vrijwilligerswerk voor jou op? Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. Een glimlach van een bewoner zegt soms alles. Jij kunt voor onze ouderen het lichtpunt van de dag zijn. Maar jij kunt ook jouw kennis en ervaring vergroten. Bijvoorbeeld op het gebied van organiseren en begeleiden. In de cliëntenraad kun jij bijvoorbeeld advieservaring opdoen. Als vrijwilliger in de ouderenzorg ontvang jij geen salaris, maar jij kunt wel rekenen op: - Een goede begeleiding en mogelijkheden tot ontplooiing; - Workshops & themamiddagen; - Een reiskostenvergoeding; - Dankbaarheid en waardering; - Nieuwe contacten; - Activiteiten die bij jouw mogelijkheden en wensen passen; - Wanneer jij studeert, staat deze ervaring mooi op jouw cv; - Lidmaatschap van de Espria-Ledenvereniging; - Een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Neem een kijkje op onze werkenbij site voor meer informatie. Direct contact opnemen? Ben jij benieuwd naar wat jij kunt betekenen voor onze ouderen? Neem contact met ons op. Het directe telefoonnummer van de locatie staat vermeld op onze werkenbij site of check de informatie bij de plaatser van deze hulpvraag. Locaties Acht staten - Wormerveer Eduard Douwes Dekker - Amsterdam Erasmushuis - Zaandam Festina Lente - Assendelft Guisveld - Zaandijk Henriette Roland Holst - Amsterdam De Kimme - Amsterdam Korthagenhuis - Amsterdam De Lishof - Oostzaan Nieuw Groenland - Zaandam Oostergouw - Zaandam Rosariumhorst - Krommenie Swaensborch - Monnickendam Twiskehuis - Amsterdam

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Kerkvrijwilligers - Verpleeghuis Heemswijk

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Onze geestelijk verzorgers zorgen er samen met onze vrijwilligers voor dat onze bewoners kunnen genieten van de religieuze vieringen en de religieuze muziek. Onze vrijwilligers halen onze bewoners op uit de huiskamers en brengen hen met de rolstoel of als zij dat nog kunnen met de rollator naar de begane grond en de ruimte waar de activiteit plaatsvindt. U blijft tijdens de activiteit ook bij onze bewoners en helpt hen bijvoorbeeld met het liedboek. De religieuze vieringen zijn op de 1ste en 4de zondag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 10:00 tot 12:00 uur. De religieuze muziek is op de 2e maandag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 14:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om ons bij de religieuze vieringen of bij de religieuze muziek te helpen? Zo ja, dan nodigen wij u heel graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Wij hopen van u te horen! Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht u in die periode reageren dan duurt het langer tot u een reactie ontvangt.

Structureel