csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Lees meer

structureel

Woerden

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer.
Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw.
Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Praktische informatie

Locatie

Woerden

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Woerden

Nieuwsredacteur

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisie omroep, zoekt Nieuwsredacteuren. Ben je geïnteresseerd in nieuws uit Woerden en omgeving? Ben je kritisch op onderliggende politieke of ideologische boodschappen van nieuwsberichten? Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? (< 4 uur per week) Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: je informeert inwoners over wonen, werken en verblijven in Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. Interesse ? bel of stuur een berichtje en we maken een afspraak.

Structureel
Woerden

Help mee als groepenbegeleider

Stichting Present Woerden

Door de toename van het aantal projecten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons enkele keren per jaar willen helpen bij het begeleiden van een groep vrijwilligers. 'Het verbinden van vrijwilligers met de hulpvragers vind ik mooi en ik heb vaak gezien dat er bijzondere en kwetsbare momenten ontstaan tussen hen.' (Evaline, groepenbegeleider) Present zet groepen vrijwilligers in bij hulpvragers die hulp echt kunnen gebruiken. Vaak gaat het om praktische hulp maar we organiseren ook sociale projecten. Als begeleider van een groep vrijwilligers help je anderen om te helpen. Hierdoor maak je het verschil in het leven van een medemens die in kwetsbare omstandigheden leeft. Op de projectdag help je de vrijwilligers met het opstarten van de werkzaamheden, en help je om het contact tussen de vrijwilligers en de hulpontvanger op gang te brengen. Wanneer er positief gestart wordt, geeft dit ruimte voor meer gesprekken en openheid tijdens het project. Na afloop evaluee je kort met vrijwilligers en hulpontvanger hoe het is gegaan. Een mooi moment waarin dankbaarheid en enthousiasme wordt gedeeld. Deze functie is te combineren met de functie van projectbegeleider. Hierbij tref je de voorbereidingen voor het project. Zeker geen vereiste, wel een mogelijkheid als je nog meer betrokken wilt zijn. Je kunt al groepenbegeleider worden als je 2 of 3x per jaar inzetbaar bent. Dagen en tijden in overleg: overdag, weekend of avond, er is van alles mogelijk. Interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem contact met ons op via de mail of kijk op onze website voor meer informatie.

Structureel
Woerden

Met vrienden of familie aan de klus

Stichting Present Woerden

Wil jij met jouw vriendengroep, volleybalteam of gezin iets bijzonders doen en een ander helpen? Stichting Present Woerden biedt de perfecte gelegenheid om samen een positieve impact te maken. Help mensen in Woerden die het op eigen kracht niet redden door een dagdeel als team aan de slag te gaan. Van het opknappen van een tuintje, het sauzen van muren tot het leggen van een laminaatvloer. En waarom niet een spel organiseren voor bewoners van een woonlocatie? Deze eenmalige projecten duren slechts een dagdeel en zijn flexibel in te plannen, ook in de avonduren. Als groep bepaal je zelf welk project je oppakt en wanneer je dit wilt doen. Nieuwsgierig geworden? Ontdek de mogelijkheden op onze website of stuur ons een e-mail. Versterk jullie band en maak een verschil voor inwoners van Woerden!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Woerden

Gespreksleider Lotgenotengroep Mantelzorgers

Samen sterk huis

Ben jij die warme persoonlijkheid die een gemeenschap kan smeden? Heb je altijd al een passie gehad voor het bij elkaar brengen van mensen? Dan hebben wij de ideale rol voor jou! De rol: Gespreksleider ontmoetingsgroep mantelzorgers Als gespreksleider van de lotgenotengroep voor mantelzorgers krijg jij de unieke kans om een brug te slaan tussen harten en ervaringen. De voordelen? Jij staat er niet alleen voor. Samen met een team van twee ondersteuners vanuit het Samen Sterk Huis geef jij sturing aan deze gespreksgroep. Je hebt: • Ervaring in het leiden van groepsgesprekken. • Empathisch vermogen en luistervaardigheden. • Goede communicatieve vaardigheden en respect voor diversiteit. • Ervaring met Inzicht in de uitdagingen van mantelzorgers. Werkdagen en -tijden tien keer per jaar: • Startdatum: 20 februari. • Elke 3e dinsdagmiddag van de maand, behalve juli en augustus. • Van 13.30 uur tot 15.30 uur. Wat bieden wij: Verbinding, inspiratie en samenwerking Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden en ontdek ook nieuwe aspecten van jezelf. Deze rol biedt je de kans om: • Bij te dragen aan het welzijn van mantelzorgers. • Na evaluatie de bijeenkomsten zelf aan te passen. • Ruimte voor evaluatie en aanpassing van de bijeenkomsten. • Samen met een gemotiveerd team te werken aan een groep die omziet naar elkaar • Deel te nemen aan een gratis vrijwilligersopleiding bestaande uit zes boeiende dagdelen Ben jij de persoon die zich geroepen voelt om mantelzorgers samen te brengen, een luisterend oor te bieden en bij te dragen aan een sterke basis van verbondenheid en steun? Voel je je aangesproken om deze groep te leiden en samen met ons een waardevolle ontmoetingsplaats te creëren? Dan ben jij degene die we zoeken! Zet vandaag nog de eerste stap, wij willen je graag ontmoeten. Interesse of vragen? Stuur en bericht.

Structureel
Woerden

Word jij onze politiek verslaggever?

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisieomroep, zoekt voor de nieuwsredactie een nieuwe collega die de inwoners in woord en geschreven tekst informeert over politieke ontwikkelingen. De doelgroep bestaat uit de inwoners van Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. • Ben je geïnteresseerd in de Woerdense politiek? • Ben je een netwerker die het een sport vindt om politici en belanghebbenden tot op het bot én empathisch te interviewen over actuele thema’s? • Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? • Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? • Is lid zijn van de nieuwsredactie van RPL voor jou een optie? Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: verslag doen van politieke ontwikkelingen in de gemeente Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. We maken graag een afspraak met je.

Structureel
Woerden

Chauffeur gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wat ga je doen? Voor 1 van onze deelnemers zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die elke week of om de week met hem mee kan naar zaalvoetbal. Hierbij wat meer informatie op rijtje: - Meneer X is een vriendelijke man van 43 jaar. Hij is rustig, vriendelijk in contact en altijd wel in voor een praatje. Deze man wil graag het voetballen oppakken om een gezonde leefstijl te bevorderen. In het verleden heeft hij ook al gevoetbald, hij is goed op het doel. - Iedere woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur zou hij graag willen zaalvoetballen in Utrecht (Hoograven). Je bent ook welkom om mee te doen als je dat wilt. - Het is fijn als jij hem op bestemming wil brengen en hem ook weer mee wil nemen naar zijn woning in Woerden. - Goed om te weten dat het voor deze man al een grote stap is om mee te doen met voetbal en dat het doel vooral is dat hij dit volhoudt en plezier heeft in het sporten. Gun jij dit deze man? En vind je het leuk om een potje voetbal te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dit ben jij - Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en bij voorkeur beschik je over eigen vervoer; - Je bent 1 keer in de week of 2 weken van 12:30 uur tot 14:30 uur beschikbaar; - Je bent geduldig en vriendelijk; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) de kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Domus+ Veldwijk is een 24-uurs beschermde woonvorm voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar en ouder die kampen met een alcohol- en/of (soft)drugsverslaving, vaak in combinatie met psychische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een lange voorgeschiedenis in de hulpverlening hebben en al meerdere behandelingen doorlopen hebben. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Reageer dan online of neem contact met ons op!

Structureel
Woerden

Ijsbaan Woerden 24-25

IJsbaan Woerden

Voor een leuke winterse stage kom je naar de ijsbaan! Wat houdt het in? Ook dit jaar belooft het weer een heerlijke tijd te worden met veel kinderen die met hun school komen schaatsen, maar ook veel andere kinderen van basisscholen in de omgeving en oudere kinderen die de schaatsen zullen aantrekken. Wij kunnen je hulp daar goed bij gebruiken. Wat verwachten we van jullie? Natuurlijk helpen jullie de vrijwilligers op de ijsbaan met allerhande werkzaamheden. Samen zorgen jullie voor een vlot verloop van het schaatsen, het uitdelen en innemen van de schaatsen, het opruimen en opgeruimd houden van de schaatsbaan en van dat soort zaken. Het is mogelijk om veel uren van je stage bij ons in te vullen, maar ook het invullen van een paar losse diensten van een aantal uur is mogelijk. Waarom stage lopen bij de ijsbaan? Het is altijd gezellig en je hoeft je niet te vervelen. Je bent veel buiten in de gezelligste periode van het jaar. Kom ons team versterken en meld je aan! De ijsbaan zal dit jaar van 30 november december 2024 tot en met 5 januari 2025 op het kerkplein staan. We zijn bereikbaar via [email protected]. Stuur gerust een mail als je vragen hebt of als je al ingepland wilt worden in het rooster.

Eenmalig
Jongeren