Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Zet je luistertalent in voor een ander

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op onze website.

Lees meer

structureel

Meppel

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail
Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht.
Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.
Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.”

Over de Luisterlijn
1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat bieden wij
- Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn
- Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding
- Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies
- Je ontvangt na de training een certificaat

Wat vragen wij
- Leergierige en open houding
- Geen specifieke vooropleiding
- Inzet van gemiddeld 4 uur per week
- 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk)
- Deelname aan onze training bij jou in de buurt.

Meer informatie of aanmelden
Kijk hiervoor op onze website.

Praktische informatie

Tijd

Maandelijks 16 tot 16 uur

Locatie

Meppel

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Maaike
40% profielsterkte

Over Maaike

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Maaike is ingeschreven op Meppelvoorelkaar sinds 21-06-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
Ze is erg enthousiast.
Gea
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Luisterlijn

Zet je luistertalent in voor een ander
Almelo

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Borne, Dalfsen, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Lochem, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Wierden, Winterswijk

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op de website en stuur een bericht.

Zet je luistertalent in voor een ander
Coevorden

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander!
Elburg, Zwolle

Zet je luistertalent in voor een ander!

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (kan ook aaneengesloten) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Kampen

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Westerveld

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden stuur een bericht.

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers
Almere, Lelystad, Zeewolde

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen. Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort! Luisterdienst 1 (of 2) keer per week De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur per week of 2x2 uur per week. De diensten ga je zelf inroosteren. Per maand werk je 1 keer 4 uur of 2 x 2 uur 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00. Professionele luistertraining Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan. Benodigde kennis of vaardigheden Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren. Extra Informatie De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou! Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats. Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Tijdsinvestering is 4 uur per week inclusief 1 x per maand een nachtdienst. Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Luisterend oor bij De Luisterlijn
Rotterdam

Luisterend oor bij De Luisterlijn

Wekelijks · 3 tot 4 uur
De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. [website verborgen]

Luisterend oor gezocht
Alphen-Chaam, Breda, Etten-Leur

Luisterend oor gezocht

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

OP 30 JANUARI START WEER EEN NIEUWE TRAINING! Hoe open-minded luister jij naar je medemens? Niemand kan zonder een luisterend oor. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je dat luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Vind je het leuk je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen? Je wereld te vergroten met zingevend vrijwilligerswerk binnen een warme en fijne organisatie? Dan is werk bij de Luisterlijn mogelijk iets voor jou! Je krijgt een intensieve training op onze locatie in Breda voordat je van start gaat en hebt regelmatig ondersteunende samenkomsten met de trainer en je medevrijwilligers. Wekelijks maak je twee keer twee uurtjes vrij om te luisteren naar je medemens. Dat kan vanuit je eigen woning of vanuit onze locatie in Breda. Per telefoon of chat. Behalve persoonlijke ontwikkeling en mooie verrassende gesprekken biedt de Luisterlijn je ook fijne collega's en gezellige extra's, zoals ons zomerfeest en thema-avonden. Dit zeggen onze vrijwilligers over hun werk: 'Pas als je iemand de ruimte geeft en je intuïtie om een advies te geven onderdrukt, zeggen mensen dingen tegen je die ze tegen een ander niet zeggen.' 'De gelijkwaardige, mooie gesprekken waarin je echt contact hebt, zijn een cadeautje voor jezelf en geven de motivatie om dit werk vrijwillig te doen.' 'Ik sluit mijn laptop na een chatdienst meestal met een warm gevoel af.' Wil je meer informatie of je aanmelden? We maken graag kennis met je! Op de website van de Luisterlijn kun je via "ik wil helpen" onze contactgegevens en een inschrijfformulier vinden. We kijken er naar uit je te verwelkomen en meer te vertellen over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn in Breda!

Jongeren
Zet je luistertalent in voor een ander
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

Wekelijks · 3 tot 4 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail. Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken (via chat, telefoon of e-mail) die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week (1x4 uur of 2x2 uur) - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 1x4 uur of 2x2 uur (chat en e-mail diensten zijn niet in de nacht) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie en/of aanmelden [website verborgen]

Een luisterend oor bieden?
Haarlem, Heemstede

Een luisterend oor bieden?

Maandelijks · 1 tot 5 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Jaarlijks ontvangen we meer dat 500.000 oproepen. De behoefte aan een anoniem luisterend oor is groter dan ooit. Wat levert het je op? - Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. Deze opleidingsperiode neemt ongeveer 3 maanden in beslag en wordt door andere vrijwilligers als boeiend, maar ook als intensief ervaren. - Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals - Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers Wat geef je? - Je luistert zonder oordeel, dat vraagt een open en leergierige houding. We vinden het daarom belangrijk dat je openstaat om te leren, reflecteren en ontvangen van feedback op je functioneren. - Gemiddeld werk je 4 uur per week. Dat kan een dienst van 4 uur zijn of twee diensten van 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. - In de nacht is de behoefte aan een gesprek het groots. Je doet een keer per maand een dienst in de nacht van 4 uur of 2 diensten van 2 uur. Wil jij iets voor een ander betekenen? Ben je betrokken? Wil jij je luister- en gespreksvaardigheden verder ontwikkelen? Heb je genoeg tijd in je agenda en ruimte in je hoofd en hart? Dan maken we graag kennis met je! Kijk voor meer informatie op [website verborgen] of meld je aan op onze website [website verborgen].

Anderen bekeken ook

Coördinator Scholenactie KidsCare Kenia
's-Hertogenbosch, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Emmen, Enschede, Goes, Haarlem, Leiden, Meppel, Middelburg, Nijmegen, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Venlo, Vlissingen, Zeist, Zwolle

Coördinator Scholenactie KidsCare Kenia

Project · wekelijks 3 tot 5 uur
KidsCare Kenia

Ben jij een gedreven en creatief persoon die scholen wil inspireren en mobiliseren voor een bijzonder doel? Heb je een hart voor kwetsbare kinderen en gezinnen in Kenia én affiniteit met het Nederlandse basisonderwijs? Dan is Stichting KidsCare Kenia op zoek naar jou! Inspireer basisscholen in Nederland en draag bij aan een betere toekomst voor kinderen in Kenia. KidsCare organiseert samen met Wilde Ganzen in 2025 een unieke bewustwordings- en inzamelingsactie op basisscholen in Nederland. Het doel? Kinderen bewust maken van wereldburgerschap én samen €10.000 ophalen voor gezinnen in Lungalunga, Kenia – een bedrag dat Wilde Ganzen verdubbelt. De actie is concreet en tastbaar: leerlingen sparen voor kippen en koeien, waarmee de meest kwetsbare gezinnen in LungaLunga een duurzaam inkomen kunnen opbouwen. De campagne vindt plaats in de eerste helft van 2025, waarbij Wilde Ganzen eind april een landelijke actieweek organiseert. Jij zal hier als coördinator een cruciale rol in spelen. Wat ga je doen? Als coördinator ben jij dé drijvende kracht achter deze actie. Je motiveert scholen om op een voor hen passende wijze mee te doen, denkt mee over de invulling van hun actie en ondersteunt bij de uitvoering. Daarnaast kun je gebruikmaken van ons speciaal ontwikkelde educatieve lespakket, waarmee leerlingen niet alleen leren over Kenia maar ook geïnspireerd raken om zelf in actie te komen. Samen met KidsCare en Wilde Ganzen maak jij deze campagne tot een succes! Jouw verantwoordelijkheden • Het enthousiasmeren van basisscholen om mee te doen aan de actie. • Het begeleiden en ondersteunen van scholen bij het organiseren van bewustwordings- en inzamelingsacties. • Waar gewenst het coördineren van de distributie van KidsCare’s educatieve werkboekjes en materialen. • Het ontwikkelen van creatieve en interactieve lesideeën die aansluiten bij de landelijke actie. • Het onderhouden van contact met scholen, leerkrachten en leerlingen om betrokkenheid en enthousiasme te stimuleren. Wie ben jij? • Je hebt affiniteit met het basisonderwijs en/of educatieve projecten. • Je bent creatief, proactief en communicatief sterk. • Je kunt zelfstandig werken, maar je weet ook hoe je anderen motiveert en samenwerkt. • Je hebt een passie voor ontwikkelingssamenwerking en draagt de missie van KidsCare Kenia een warm hart toe. • Ervaring met educatie, communicatie of fondsenwerving is een pre, maar geen must. • Je bent gemiddeld minimaal 4 uur per week beschikbaar gedurende het eerste halfjaar van 2025. Bij wederzijds enthousiasme kan de functie, los van deze actie, daarna voortgezet worden. Wat bieden wij? • Een inspirerende rol waarmee je direct impact maakt op het leven van kwetsbare kinderen en gezinnen in Kenia. • De kans om kinderen in Nederland bewust te maken van hun rol in wereldwijde samenwerking. • Onderdeel worden van de KidsCare-familie, zowel in Nederland als in Kenia. • Ervaring opdoen in projectcoördinatie, educatie en fondsenwerving. • Flexibiliteit in het bepalen van je uren en Doe mee! Wil jij met jouw enthousiasme en inzet een verschil maken? Neem contact op met ons. Samen zorgen we voor een betere toekomst – voor kinderen in Nederland én Kenia! Meld je hier meteen aan en laat jouw impact zien!

Gastheer/Gastvrouw
Meppel

Gastheer/Gastvrouw

Wekelijks · 4 tot 20 uur
De MensA activeringscentrum

Voor onze ontmoetingsruimte zijn wij DRINGEND op zoek naar een gastvrouw / gastheer. Tijdens openingstijden is er altijd iemand verantwoordelijk voor de ontmoetingsruimte. Je vangt gasten op en beantwoord vragen, doet rondleidingen en vertelt veel over wat er te doen is. Je houdt de gesprekken positief, en geeft iedereen de aandacht die nodig is. Je enthousiasmeert bezoekers, en zorgt dat ze graag weer terug komen. Je bent het visiteplaatje van de MensA. En bent een enthousiaste verbinder

Jongeren
Gastvrouw/ heer Isala Meppel
Meppel

Gastvrouw/ heer Isala Meppel

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Isala kliniek

Centrale ontvangst ‘Zie je een patiënt of bezoeker vragend om zich heen kijken? Jij bent degene die erop afstapt en vraagt of je kan helpen.’ Patiënten en bezoekers gastvrij verwelkomen en oog hebben voor degenen die het ziekenhuis verlaten; je bent in de centrale hal het eerste aanspreekpunt voor (poli)klinische patiënten en bezoekers. Bij poliklinische patiënten bied je, indien nodig, hulp bij het aanmelden bij de aanmeldzuil in de centrale hal of ‘Mijn Isala’. Je begeleidt/verwijst, waar nodig, de patiënt naar de juiste verpleegafdeling of polikliniek. De werktijden zijn op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:15 uur en van 12:15 tot 16:30 uur. Er is plek op vrijdag. Verpleegafdeling Vrijwilligers dragen er aan bij dat de patiënt het ‘ziek zijn’ even kan vergeten. Door een praatje te maken, een luisterend oor te bieden, een wandeling te maken of het op verzoek ondersteunen bij het gebruik van de IPad. Wij zetten vrijwilligers in op maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 13:00 uur. Opnameplein Vrijwilligers zorgen dat de patiënten zich welkom voelen op de afdeling, door hen te ontvangen in de rustruimte en oog te hebben voor degene die het opnameplein weer mag verlaten. Het kan o.a. bestaan uit begeleiden van en naar de rustruimte, bij ontslag de patiënt begeleiden naar de uitgang. Daarnaast maken zij een praatje met de patiënt indien daar behoefte aan is. Op deze manier geeft de vrijwilliger de patiënt net even dat beetje extra aandacht naast de professionele zorg. Wij zetten vrijwilligers in op maandag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 13:00 uur of van 13:00 uur tot 16:30 uur Vaardigheden De vereiste competenties en vaardigheden van de vrijwilliger zijn: • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal. • Je bent in staat tot intermenselijke contacten met de patiënt en je hebt affiniteit met de belevingswereld van de patiënten die ziek zijn. • Je functioneert zelfstandig en ook in teamverband, waarbij je feedback kan ontvangen en geven. • Je neemt verantwoordelijkheden. • Je kunt privacygevoelige zaken voor jezelf houden. • Je kunt betrokkenheid bij patiënten combineren met het vermogen tot afstand nemen. • Je bent in staat een goed contact te (onder)houden met de beroepskrachten op de afdeling. • Je houdt je aan de gemaakte afspraken. • Je geniet een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Je kunt fysieke belasting aan (rolstoelvervoer). • Je hebt een verzorgd uiterlijk. • Je bent in staat de hygiënische voorschriften uit te voeren. • Je bent enthousiast, flexibel en stabiel. • Je bent computervaardig. Overige informatie Isala zou zonder haar vrijwilligers een heel ander Isala zijn. Bij Isala zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Onze vrijwilligers zijn een afspiegeling van de maatschappij, van jong tot oud, van scholieren tot mensen met een baan en gepensioneerden. De vrijwilligers zorgen door heel het ziekenhuis voor net dat beetje extra dat onze patiënten nodig hebben. De vrijwilligers zijn een aanvulling op de beroepskrachten en daar zijn we ontzettend blij mee. Vrijwilligers zijn van toegevoegde waarde door een vriendelijk woord, oprechte aandacht, luisteren en tijd bieden aan onze patiënten. De vrijwilligers zijn onderdeel van het Facilitair Bedrijf, Keten Gastvrijheid. De vrijwilligers worden aangestuurd door de Coördinatoren vrijwilligerswerk. Op verschillende afdelingen staan vrijwilligers klaar voor onze patiënten en bezoekers. Voor onze locaties in Meppel zoeken vrijwilligers voor diverse afdelingen. Wat bieden wij • Wij vergoeden jouw reiskosten maximaal 60 km (buiten Meppel). • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst. • Via verschillende trainingen met betrekking tot gastvrijheid en bedrijfshulpverlening bereiden we je goed voor op je werk als vrijwilliger. • Wij zorgen voor kleding waarmee je als vrijwilliger herkenbaar bent in Isala. • Je ontvangt ‘Isala’, het magazine van Isala. • Onze waardering laten wij blijken door een compliment en verder een kerstgeschenk, een jaarlijks vrijwilligersattentie en een vrijwilligersuitje/een jaarlijks vrijwilligers bedankavond onder het genot van een hapje en drankje. Onderling contact Alle vrijwilligers krijgen toegang tot het roosterportaal. Via dit online kanaal heb je toegang tot het rooster en word je op de hoogte gehouden van mededelingen en nieuwsberichten. Ook heb je inzicht in het smoelenboek. Geïnteresseerd? Stuur een korte motivatie naar ons in een bericht en dan nemen wij contact met je op.

Helpende handen bij de Hobbyclub gezocht!
Meppel

Helpende handen bij de Hobbyclub gezocht!

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Zorggroep Noorderboog

Wij zijn op locatie 't Anker met spoed op zoek naar iemand, die op donderdagochtend (09.30-11.45 uur) samen met nog een vrijwilligster en onder coaching van de coördinator Welzijn, de hobbygroep wil begeleiden. We proberen samen de bewoners te stimuleren en activeren om leuke dingen te maken en op die manier een gezellige ochtend te hebben. De bewoners van het Woonzorgcentrum hebben allemaal een diverse achtergrond en zorgvraag. Mede door de hobbygroep, kunnen ze even ergens anders mee bezig zijn dan met hun zorgen. ben jij; CREATIEF, kun je goed samenwerken, zelfstandig werken, ben je sociaal, vriendelijk en in voor een praatje? Dan is dit iets voor jou! :) Heb je vragen of interesse? neem gerust contact op met; Brenda van Aarle, coördinator vrijwilligerswerk [e-mailadres verborgen]

Jongeren
Begeleiding bij paardrijden
Meppel

Begeleiding bij paardrijden

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
PGM

Wij zoeken vrijwilligers die mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking willen helpen bij het paardrijden. Dit houdt in dat je helpt bij het poetsen en klaarzetten van de paarden (alleen of met de cliënten), het opvangen van de cliënten bij binnenkomst en het begeleiden tijdens het rijden Je zorgt ervoor dat dit alles op een leuke en veilige manier gebeurt. Daarnaast worden in de rustig momenten diverse klussen uitgevoerd zoals bijvoorbeeld hooi aanvullen, waterbakken vullen, mest ruimen en tuig poetsen. In overleg wordt afgesproken wanneer je komt en voor hoeveel uren. Dit kan een ochtend, middag en/of avond zijn. Het aantal uren is afhankelijk van dat wat je zelf wilt en kunt. Als vrijwilliger bij PGM is affiniteit met onze doelgroep en/of paarden belangrijk. Daarnaast is een redelijke fysieke gezondheid gezien de werkzaamheden ook van belang. Ook ben je bereid om naast het begeleiden van paard en cliënt de voorkomende werkzaamheden in de manege te verrichten. Voor meer informatie zie [website verborgen]

Jongeren
(kleine) groepen
Vrijwilligers gezocht voor mensen met een lic
Meppel

Vrijwilligers gezocht voor mensen met een lic

Maandelijks · 1 tot 2 uur
Cosis De Reiger

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze bewoners. Wij zijn 24 uur zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en de bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk onder begeleiding. Wij zoeken mensen die sterk in hun schoenen staan en affiniteit hebben met de doelgroep. Dit om leuke dingen met de mensen te doen. Dit niet in groepsverband maar 1 op 1. Wij vragen wel een v.o.g. Wij werken ook met een vrijwilligerscontract. Heeft u interesse laat het ons dan weten door een bericht te sturen!

Gastheer/Gastvrouw
Meppel

Gastheer/Gastvrouw

Wekelijks · 4 tot 20 uur
De MensA activeringscentrum

Voor onze ontmoetingsruimte zijn wij DRINGEND op zoek naar een gastvrouw / gastheer. Tijdens openingstijden is er altijd iemand verantwoordelijk voor de ontmoetingsruimte. Je vangt gasten op en beantwoord vragen, doet rondleidingen en vertelt veel over wat er te doen is. Je houdt de gesprekken positief, en geeft iedereen de aandacht die nodig is. Je enthousiasmeert bezoekers, en zorgt dat ze graag weer terug komen. Je bent het visiteplaatje van de MensA. En bent een enthousiaste verbinder

Jongeren