Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Zet je luistertalent in voor een ander

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op onze website.

Lees meer

structureel

Meppel

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail
Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht.
Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.
Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.”

Over de Luisterlijn
1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat bieden wij
- Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn
- Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding
- Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies
- Je ontvangt na de training een certificaat

Wat vragen wij
- Leergierige en open houding
- Geen specifieke vooropleiding
- Inzet van gemiddeld 4 uur per week
- 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk)
- Deelname aan onze training bij jou in de buurt.

Meer informatie of aanmelden
Kijk hiervoor op onze website.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Maandelijks 16 tot 16 uur

Locatie

Meppel

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Maaike
40% profielsterkte

Over Maaike

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • De Luisterlijn is ingeschreven op Meppelvoorelkaar sinds 21-06-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
Ze is erg enthousiast.
Gea
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Luisterlijn

Vrijwilliger voor aan de telefoon en chat bij de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilliger voor aan de telefoon en chat bij de Luisterlijn

Eenmalig of wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Kun jij goed luisteren? En heb je echte aandacht voor de mens? Wil je een uitdagende vrijwilligersbaan, waarin je getraind en begeleid wordt om gesprekspartner te zijn voor mensen die anoniem via telefoon of chat een beroep op je doen? Wie weet hebben wij wel de perfecte plek voor je. Goed kunnen luisteren. Groot empathisch vermogen. Bereidheid om 4 x per maand een dienst te draaien van 4 uur (of 8 x 2 uur) waarvan 1 x een nachtdienst en 1 x een weekenddienst. De eerstvolgende training start februari 2025.

Jongeren
Zet je luistertalent in voor een ander
Almelo

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Lochem, Winterswijk, Dalfsen, Hardenberg, Hellendoorn, Dinkelland, Oldenzaal, Hof van Twente, Haaksbergen, Wierden, Rijssen-Holten, Enschede, Hengelo, Borne

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op de website en stuur een bericht.

Zet je luistertalent in voor een ander
Coevorden

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander!
Zwolle, Elburg

Zet je luistertalent in voor een ander!

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (kan ook aaneengesloten) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Kampen

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Westerveld

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (aaneengesloten mogelijk) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden stuur een bericht.

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou! Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats. Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Tijdsinvestering is 4 uur per week inclusief 1 x per maand een nachtdienst. Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Luisterend oor bij De Luisterlijn
Rotterdam

Luisterend oor bij De Luisterlijn

Wekelijks · 3 tot 4 uur
De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. [website verborgen]

Luisterend oor gezocht
Breda, Etten-Leur, Alphen-Chaam

Luisterend oor gezocht

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoe open-minded luister jij naar je medemens? Niemand kan zonder een luisterend oor. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je dat luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Vind je het leuk je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen? Je wereld te vergroten met zingevend vrijwilligerswerk binnen een warme en fijne organisatie? Dan is werk bij de Luisterlijn mogelijk iets voor jou! Je krijgt een intensieve training op onze locatie in Breda voordat je van start gaat en hebt regelmatig ondersteunende samenkomsten met de trainer en je medevrijwilligers. Wekelijks maak je twee keer twee uurtjes vrij om te luisteren naar je medemens. Dat kan vanuit je eigen woning of vanuit onze locatie in Breda. Per telefoon of chat. Behalve persoonlijke ontwikkeling en mooie verrassende gesprekken biedt de Luisterlijn je ook fijne collega's en gezellige extra's, zoals ons zomerfeest en thema-avonden. Dit zeggen onze vrijwilligers over hun werk: 'Pas als je iemand de ruimte geeft en je intuïtie om een advies te geven onderdrukt, zeggen mensen dingen tegen je die ze tegen een ander niet zeggen.' 'De gelijkwaardige, mooie gesprekken waarin je echt contact hebt, zijn een cadeautje voor jezelf en geven de motivatie om dit werk vrijwillig te doen.' 'Ik sluit mijn laptop na een chatdienst meestal met een warm gevoel af.' Wil je meer informatie of je aanmelden? We maken graag kennis met je! Op de website van de Luisterlijn kun je via "ik wil helpen" onze contactgegevens en een inschrijfformulier vinden. We kijken er naar uit je te verwelkomen en meer te vertellen over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn in Breda!

Jongeren
Zet je luistertalent in voor een ander
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week (1x4 uur of 2x2 uur) - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Een luisterend oor bieden?
Haarlem, Heemstede

Een luisterend oor bieden?

Maandelijks · 1 tot 5 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Jaarlijks ontvangen we meer dat 500.000 oproepen. De behoefte aan een anoniem luisterend oor is groter dan ooit. Wat levert het je op? - Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. Deze opleidingsperiode neemt ongeveer 3 maanden in beslag en wordt door andere vrijwilligers als boeiend, maar ook als intensief ervaren. - Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals - Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers Wat geef je? - Je luistert zonder oordeel, dat vraagt een open en leergierige houding. We vinden het daarom belangrijk dat je openstaat om te leren, reflecteren en ontvangen van feedback op je functioneren. - Gemiddeld werk je 4 uur per week. Dat kan een dienst van 4 uur zijn of twee diensten van 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. - In de nacht is de behoefte aan een gesprek het groots. Je doet een keer per maand een dienst in de nacht van 4 uur of 2 diensten van 2 uur. Wil jij iets voor een ander betekenen? Ben je betrokken? Wil jij je luister- en gespreksvaardigheden verder ontwikkelen? Heb je genoeg tijd in je agenda en ruimte in je hoofd en hart? Dan maken we graag kennis met je! Kijk voor meer informatie op [website verborgen] of meld je aan op onze website [website verborgen].

Zet je luistertalent in voor een ander
Groningen, Eemsdelta, Oldambt, Midden-Groningen, Assen, Westerkwartier, Stadskanaal, Emmen, Midden-Drenthe, Het Hogeland

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Anderen bekeken ook

Joost zoekt een enthousiaste vrijwilliger
Meppel

Joost zoekt een enthousiaste vrijwilliger

Maandelijks · 1 tot 2 uur
Vanboeijen

Maak van een gewone dag een speciale dag. Zowel voor een ander als voor jezelf. Net dat beetje extra aandacht. De vrijwilligers van Vanboeijen zijn onmisbaar in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Joost is een volwassen man met een verstandelijke beperking en is gek op leuke dingen doen met mensen die vertrouwd voor hem zijn. Voor Joost zoeken we een vrijwilliger met een grote dosis humor die Joost komt bezoeken. Bijvoorbeeld om samen te wandelen, bakken, fietsen, lekker eten en muziek luisteren. Deze activiteiten zorgen voor veel ontspanning bij Joost. De extra aandacht en betrokkenheid van een vrijwilliger wordt enorm gewaardeerd. Joost zijn begeleider kan je helpen bij het opbouwen van een band. Joost woont in de omgeving van Meppel: Broekhuizen om precies te zijn. Broekhuizen is een woon- en werk/dagbestedingslocatie van Vanboeijen. Hier wonen veertien bewoners verdeeld over verschillende woongroepen. De veertien bewoners bij Broekhuizen vallen onder de doelgroep mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische aandoeningen. Voor deze locatie zoeken we meerdere vrijwilligers. Mocht je meer willen weten over de locatie Broekhuizen of ben je enthousiast over de vrijwilligersvacature? Dan praten we graag vrijblijvend verder onder het genot van een kopje thee of koffie. De praktische zaken We heten je graag welkom bij Vanboeijen en willen dit netjes doen. Daarom onderteken je als vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst en vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Als vrijwilliger ontvang je twee keer per jaar ons relatieblad ‘Boeijend Nieuws’ en je kunt, als je dat wilt, ook op de hoogte blijven van de organisatie door je aan te melden voor het sociaal intranet ‘Samen Vanboeijen’. Op de locatie waar je vrijwilligerswerk doet, kunnen ze je daar meer over vertellen. Verzekeren en vergoeden Vanboeijen zorgt voor een WA-verzekering en een onkostenvergoeding voor mensen die vrijwilligerswerk bij Vanboeijen doen. En je kunt de gereden kilometers declareren.

Fiets vrijwilliger gezocht!
Meppel

Fiets vrijwilliger gezocht!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Vanboeijen

Voor bewoner John van de locatie Broekhuizen in Meppel zoeken wij een fietsvrijwilliger. Vind je het leuk om als vrijwilliger John een mooie dag te bezorgen? Dan maken we graag kennis met je! Op de locatie Broekhuizen valt veel te beleven: er wordt in de tuin gewerkt, geknutseld, getimmerd en hout bewerkt. John woont en werkt op locatie Broekhuizen. Hij is doordeweeks druk met de houtbewerkingsgroep en vult zijn werkdagen met zagen en kloven. In John zijn vrije tijd mag hij graag puzzelen, tekenen, muziek luisteren of fietsen. John houdt van humor en kan vrolijk meelachen. John heeft een matige verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis. Hierdoor vindt John het soms moeilijk om zijn omgeving te begrijpen. John zijn begeleider helpt je bij het opbouwen van een band met John. Broekhuizen is een woon- en werk/dagbestedingslocatie van Vanboeijen. Hier wonen veertien bewoners verdeeld over verschillende woongroepen. De veertien bewoners bij Broekhuizen vallen onder de doelgroep mensen met een intensieve ondersteuningsbehoefte (complexe zorg) . Mocht je meer willen weten over de locatie Broekhuizen of ben je enthousiast over de vrijwilligersvacature? Dan praten we graag vrijblijvend verder onder het genot van een kopje thee of koffie. De praktische zaken We heten je graag welkom bij Vanboeijen en willen dit netjes doen. Daarom onderteken je als vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst en vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Als vrijwilliger ontvang je twee keer per jaar ons relatieblad ‘Boeijend Nieuws’ en je kunt, als je dat wilt, ook op de hoogte blijven van de organisatie door je aan te melden voor het sociaal intranet ‘Samen Vanboeijen’. Op de locatie waar je vrijwilligerswerk doet, kunnen ze je daar meer over vertellen. Verzekeren en vergoeden Vanboeijen zorgt voor een WA-verzekering en een onkostenvergoeding voor mensen die vrijwilligerswerk bij Vanboeijen doen. En je kunt de gereden kilometers declareren. Bij interesse of vragen kan je contact opnemen door een bericht te sturen.

Begeleiding bij paardrijden
Meppel

Begeleiding bij paardrijden

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
PGM

Wij zoeken vrijwilligers die mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking willen helpen bij het paardrijden. Dit houdt in dat je helpt bij het poetsen en klaarzetten van de paarden (alleen of met de cliënten), het opvangen van de cliënten bij binnenkomst en het begeleiden tijdens het rijden Je zorgt ervoor dat dit alles op een leuke en veilige manier gebeurt. Daarnaast worden in de rustig momenten diverse klussen uitgevoerd zoals bijvoorbeeld hooi aanvullen, waterbakken vullen, mest ruimen en tuig poetsen. In overleg wordt afgesproken wanneer je komt en voor hoeveel uren. Dit kan een ochtend, middag en/of avond zijn. Het aantal uren is afhankelijk van dat wat je zelf wilt en kunt. Als vrijwilliger bij PGM is affiniteit met onze doelgroep en/of paarden belangrijk. Daarnaast is een redelijke fysieke gezondheid gezien de werkzaamheden ook van belang. Ook ben je bereid om naast het begeleiden van paard en cliënt de voorkomende werkzaamheden in de manege te verrichten. Voor meer informatie zie [website verborgen]

Jongeren
(kleine) groepen
Financieel administratief vrijwilliger
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad, Bodegraven-Reeuwijk, Delft, Westland

Financieel administratief vrijwilliger

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Wij zoeken een Matchmaker in Steenwijkerland!
Steenwijkerland, Enschede, Zwolle, Meppel

Wij zoeken een Matchmaker in Steenwijkerland!

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Takecarebnb

Je krijgt er een wereld voor terug! We zijn op zoek naar vrijwilligers die verantwoordelijk willen zijn voor het interviewen en matchen van gastgezinnen en ‘gasten’. Onze gasten zijn statushouders en hebben inmiddels een verblijfsvergunning. Onze Matchmakers matchen deze gezinnen en gasten en begeleiden ze tijdens de logeerperiode. Deze gasten gaan wonen in een gemeente in de kop van Overijssel. Het logeren van een statushouder bij een Nederlands gastgezin zorgt ervoor dat zowel onze gast als ons gastgezin op een laagdrempelige manier van elkaar leren. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en krijgt de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast. Mooi naoberschap! Bijna al onze gastgezinnen ervaren deze logeerperiode als een verrijking in hun leven. Het mooiste is als de match in de regio is waar de gast uiteindelijk een woning toegewezen krijgt, de zogenaamde ‘’koppelgemeente’. Zo geven we statushouders een betere start in hun nieuwe omgeving! Wat ga je doen als Matchmaker? Als Matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Je informeert ze over de procedure van een match. Denk je dat een gast en gastgezin een succesvolle match zijn? Dan stel je ze aan elkaar voor en volgt er hopelijk een match. Takecarebnb draagt je deze gasten en gastgezinnen aan via een databasesysteem. Als Matchmaker volg je de gast en het gastgezin op afstand gedurende de matchperiode (drie maanden). Wij staan jou als vrijwilliger met raad en daad bij vanuit ons kantoor in Amsterdam en je krijgt een persoonlijke coördinator als buddy. Je bent als vrijwilliger een zeer gewaardeerde collega binnen Takecarebnb! Herken jij jezelf in deze vaardigheden? • Intercultureel en klantgericht denken; • Gestructureerde gesprekken voeren • Kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen; • Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen; • Flexibele instelling, zorgvuldig • Integer en niet oordelend; • Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, kennis van de Engelse taal; • Zelfstandig én in teamverband willen opereren; • Gespreksverslagen maken in onze database Wat bieden wij jou • De kans om je talent en of ervaring te gebruiken in een zinvolle vrijwilligersrol; • Een inspirerend netwerk in jouw regio; • Praktijkgerichte start met een collega-matchmaker die je meeneemt op gesprekken; • Een vaste coördinator als aanspreekpunt • Jaarlijks meerdere relevante trainingen en masterclasses door specialisten uit het vak; • Periodieke intervisie bijeenkomsten met collega Matchmakers; • Vrijwilligersvergoeding; • Een plek binnen een hecht team in een enthousiaste en inspirerende organisatie; • Je werkt vanuit huis, bezoekt de gastgezinnen en bent ook altijd welkom in ons kantoor in Amsterdam; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van zowel de gasten als de gastgezinnen! Locatie en uren Je woont in Steenwijkerland en je kunt ongeveer 4-6 uur per week tijd maken om als Matchmaker bezig te zijn. De uren zijn zelf in te delen en afhankelijk van de drukte en de periode. Heb je interesse of wil je eerst wat meer informatie? Wil je vrijblijvend overleggen of eens een collega Matchmaker spreken over deze mooie rol? Of heb je interesse? Stuur dan een mailberichtje.

Kadidja zoekt een muzikale vrijwilliger!
Meppel

Kadidja zoekt een muzikale vrijwilliger!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Vanboeijen

Heb jij een passie voor muziek? Khadidja is opzoek naar een muzikale vrijwilliger! Khadidja een 25 jarige vrouw en woont binnen Vanboeijen. Khadidja heeft autisme en vindt rust en structuur in de melodieën van de muziek. Ze is op zoek naar een vrijwilliger met liefde voor muziek en het verlangen om samen de mooiste klanken te verkennen en te creëren. Voor K. is duidelijkheid en structuur van essentieel belang. Met jouw hulp wil Khadidja rust vinden door muziek te maken en hier samen naar te luisteren. Als jij een passie hebt voor muziek of zelfs een muzikale achtergrond hebt, dan ben jij de perfecte vrijwilliger! Je mag je eigen instrument(en) meenemen, maar geen zorgen als je die niet hebt, wij hebben een hele verzameling instrumenten beschikbaar op onze groep. Khadidja is flexibel, maar bij voorkeur lukt het niet om muziek te maken op de woensdag en vrijdag. Als jij gelooft in de kracht van muziek en een glimlach op Khadidja’s gezicht wilt toveren, laat het ons weten en meldt je aan als vrijwilliger!

Gastvrouw/ heer Isala Meppel
Meppel

Gastvrouw/ heer Isala Meppel

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Isala kliniek

Verpleegafdeling Vrijwilligers dragen er aan bij dat de patiënt het ‘ziek zijn’ even kan vergeten. Door een praatje te maken, een luisterend oor te bieden, een wandeling te maken of het op verzoek ondersteunen bij het gebruik van de IPad. Wij zetten vrijwilligers in op maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 13:00 uur. Opnameplein Vrijwilligers zorgen dat de patiënten zich welkom voelen op de afdeling, door hen te ontvangen in de rustruimte en oog te hebben voor degene die het opnameplein weer mag verlaten. Het kan o.a. bestaan uit begeleiden van en naar de rustruimte, bij ontslag de patiënt begeleiden naar de uitgang. Daarnaast maken zij een praatje met de patiënt indien daar behoefte aan is. Op deze manier geeft de vrijwilliger de patiënt net even dat beetje extra aandacht naast de professionele zorg. Wij zetten vrijwilligers in op maandag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 13:00 uur of van 13:00 uur tot 16:30 uur Vaardigheden De vereiste competenties en vaardigheden van de vrijwilliger zijn: • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal. • Je bent in staat tot intermenselijke contacten met de patiënt en je hebt affiniteit met de belevingswereld van de patiënten die ziek zijn. • Je functioneert zelfstandig en ook in teamverband, waarbij je feedback kan ontvangen en geven. • Je neemt verantwoordelijkheden. • Je kunt privacygevoelige zaken voor jezelf houden. • Je kunt betrokkenheid bij patiënten combineren met het vermogen tot afstand nemen. • Je bent in staat een goed contact te (onder)houden met de beroepskrachten op de afdeling. • Je houdt je aan de gemaakte afspraken. • Je geniet een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Je kunt fysieke belasting aan (rolstoelvervoer). • Je hebt een verzorgd uiterlijk. • Je bent in staat de hygiënische voorschriften uit te voeren. • Je bent enthousiast, flexibel en stabiel. • Je bent computervaardig. Overige informatie Isala zou zonder haar vrijwilligers een heel ander Isala zijn. Bij Isala zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Onze vrijwilligers zijn een afspiegeling van de maatschappij, van jong tot oud, van scholieren tot mensen met een baan en gepensioneerden. De vrijwilligers zorgen door heel het ziekenhuis voor net dat beetje extra dat onze patiënten nodig hebben. De vrijwilligers zijn een aanvulling op de beroepskrachten en daar zijn we ontzettend blij mee. Vrijwilligers zijn van toegevoegde waarde door een vriendelijk woord, oprechte aandacht, luisteren en tijd bieden aan onze patiënten. De vrijwilligers zijn onderdeel van het Facilitair Bedrijf, Keten Gastvrijheid. De vrijwilligers worden aangestuurd door de Coördinatoren vrijwilligerswerk. Op verschillende afdelingen staan vrijwilligers klaar voor onze patiënten en bezoekers. Voor onze locaties in Meppel zoeken vrijwilligers voor diverse afdelingen. Wat bieden wij • Wij vergoeden jouw reiskosten maximaal 60 km (buiten Meppel). • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst. • Via verschillende trainingen met betrekking tot gastvrijheid en bedrijfshulpverlening bereiden we je goed voor op je werk als vrijwilliger. • Wij zorgen voor kleding waarmee je als vrijwilliger herkenbaar bent in Isala. • Je ontvangt ‘Isala’, het magazine van Isala. • Onze waardering laten wij blijken door een compliment en verder een kerstgeschenk, een jaarlijks vrijwilligersattentie en een vrijwilligersuitje/een jaarlijks vrijwilligers bedankavond onder het genot van een hapje en drankje. Onderling contact Alle vrijwilligers krijgen toegang tot het roosterportaal. Via dit online kanaal heb je toegang tot het rooster en word je op de hoogte gehouden van mededelingen en nieuwsberichten. Ook heb je inzicht in het smoelenboek. Geïnteresseerd? Stuur een korte motivatie naar ons in een bericht en dan nemen wij contact met je op.

Helpende handen gezocht voor Plaatjes draaien
Meppel

Helpende handen gezocht voor Plaatjes draaien

Maandelijks · 1 tot 2 uur
Zorggroep Noorderboog

Op locatie t Anker zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger met enige kennis van muziek. 1x per 4 of 6 weken op zaterdag middag, worden plaatjes gedraaid samen met de bewoners (ook op aanvraag). Van de vrijwilliger vragen wij; • affiniteit met Lp`s draaien. • geluidsysteem kunnen bedienen/kunnen leren bedienen. • koffie/thee zetten en serveren. • bewoners nemen zelf Lp`s mee. Dus geen middag is het zelfde! :) Ben jij hiervoor de aangewezen persoon? Neem gerust contact op met; Brenda, coördinator vrijwilligerswerk.