csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gastdocent voor basisonderwijs (vrijwillig)

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO. Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Wat ga je doen? Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de Pleisterrace. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op de website van het Rode Kruis Gelderland. · Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio. · Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? · Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. · Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. · Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. · Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden. Geïnteresseerd? Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Ga voor meer informatie naar de website van het Rode Kruis en kijk bij vacatures in Gelderland of reageer direct via de solliciteer nu knop Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Lees meer

structureel

Culemborg, Elburg

Training & scholing

Beschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.


Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de Pleisterrace. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op de website van het Rode Kruis Gelderland.

· Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

· Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

· Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar.

· Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar.

· Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

· Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.


Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team.
Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Ga voor meer informatie naar de website van het Rode Kruis en kijk bij vacatures in Gelderland of reageer direct via de solliciteer nu knop


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Culemborg, Elburg

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Rode Kruis Gelderland

Culemborg

Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Gelderland

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wil jij iets betekenen voor een ander? De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan! Wat ga je doen? Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd. Jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is. Als eerstehulpverlener krijg je: Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil; Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online; De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt; Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV. Wie ben jij? Je bent 18 jaar of ouder; Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen; Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatiehandelingen; Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers; Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten. Geïnteresseerd? Is dit echt iets voor jou? Stuur je reactie met CV naar [email protected] of reageer via de sollicitatie knop. Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling. Voor informatie over het Rode Kruis, kijk op www.rodekruis.nl en op www.rodekruis.nl/gelderland voor onze locaties, er is er altijd een bij jou in de buurt.

Structureel
Culemborg

Hulpverlener Bevolkingszorg (vrijwillig)

Rode Kruis Gelderland

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen ? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team Bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren. Bekijk alvast dit filmpje om een indruk te krijgen wat Bevolkingszorg doet. Wat krijg jij? - Veel voldoening omdat je hulp biedt waar en wanneer het echt nodig is; - Trainingen om je voor te bereiden: - Bevolkingszorg; theorie en praktijk van 3 dagdelen - e-modules Welkom, Mentale Eerste hulp en Op pad met de porto - EHBO - De kans om ervaring én contacten op te doen in een Noodhulp organisatie; - Een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? - Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie; - Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen; - Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken; - Een EHBO certificaat of de bereidheid deze te behalen; - Je onderschrijft de 7 grondbeginselen van het Rode Kruis. Geïnteresseerd? Wil jij de helpende hand toesteken? Ga naar de website van het Rode Kruis en kijk bij de vacatures in Gelderland voor meer informatie. Ook vind je hier onze Rode Kruis film over Bevolkingszorg. Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Structureel
Culemborg

Gastdocent/Spelleider voor het VO en MBO

Rode Kruis Gelderland

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om les te geven, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen en games binnen het onderwijs. Wij streven naar het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Momenteel hebben wij plaats voor gastdocenten/spelleiders die samen met andere vrijwilligers gastlessen verzorgen op scholen voor VO en MBO. Voor deze doelgroepen hebben we de volgende lesprogramma’s ontwikkeld: • Gastles “Hero of Humanity”: Help je wel of help je niet? Leerlingen/studenten brengen met hun telefoon een stem uit aan de hand van filmpjes met herkenbare situaties. Jij informeert niet alleen, maar begeleidt het gesprek en stimuleert deelnemers actief mee te denken over hun rol in diverse situaties en de bijbehorende dilemma’s. • “The Humanity Game”. De klas speelt in teams tegen elkaar: wie is het best in staat met beperkte middelen de meest passende noodhulp te bieden? Er komen vier grote internationale rampen aan bod. Het team dat de beste keuzes maakt en de meeste kennisvragen goed heeft wint het spel. Wat ga je doen? • Je verzorgt minimaal 8 lessen en/of games per jaar in jouw regio, jij kiest zelf voor welke lessen je je opgeeft. • Na het volgen van een aantal trainingen bereid je lessen zelfstandig voor en verzorgt deze samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? • Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met de doelgroep (jongeren van 12-23 jaar). • Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar. • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en een training op een locatie in de regio. Afhankelijk van je opleiding en ervaring volg je een daarnaast een cursus didactiek. Eens per kwartaal vinden regiobijeenkomsten plaats waar je andere gastdocenten treft en jaarlijks is er een landelijke educatiebijeenkomst met interessante workshops. Het Rode Kruis vergoedt jouw reiskosten. Geïnteresseerd? Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales of Anna Nooteboom: kijk voor hun contactgegevens op de site van Rode Kruis Gelderland onder genoemde vacature. Op onze website lees je meer over de genoemde gastlessen: Rode Kruis lesmateriaal en gastlessen in het voortgezet onderwijs

Structureel

Anderen bekeken ook

Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel

Gezinsmaatjes gezocht in Rivierenland

Humanitas

Opvoeden is leuk en soms lastig. Daarom is Humanitas op zoek naar maatjes voor gezinnen in Rivierenland. Wil jij iets betekenen voor een gezin in Rivierenland? Herken jij dat je als ouder je soms onzeker voelt over de opvoeding? En wil jij je eigen ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Je lost niet alle problemen op, wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in het eigen kunnen en kan weer zelf verder. We kijken zorgvuldig welk gezin met welke vraag het beste past bij jou. Humanitas vrijwilligers krijgen een cursus en begeleiding. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. Wil je meer weten? Neem gerust contact op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Culemborg

Gastheer / Gastvrouw BonVie

ElkWelzijn

Bij BonVie is er dagelijks koffie- en thee inloop. Momenteel zijn wij voornamelijk in de ochtenden open. Om ook in de middag open te kunnen zijn wij op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Wil jij ons versterken achter de bar als gastheer of gastvrouw? Wil jij iedereen van koffie/thee voorzien tijdens activiteiten? Ben jij diegene die altijd met een lach iedereen te woord staat? We zijn benieuwd naar jouw kennis en kunde en hoe we die bij BonVie tot bloei kunnen laten komen. Interesse of meer weten? Neem contact op met Angela via [email protected] of meld je bij Gerda: [email protected] of via 06-30 42 48 93

Structureel
Culemborg

Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Gelderland

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wil jij iets betekenen voor een ander? De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan! Wat ga je doen? Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd. Jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is. Als eerstehulpverlener krijg je: Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil; Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online; De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt; Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV. Wie ben jij? Je bent 18 jaar of ouder; Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen; Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatiehandelingen; Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers; Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten. Geïnteresseerd? Is dit echt iets voor jou? Stuur je reactie met CV naar [email protected] of reageer via de sollicitatie knop. Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling. Voor informatie over het Rode Kruis, kijk op www.rodekruis.nl en op www.rodekruis.nl/gelderland voor onze locaties, er is er altijd een bij jou in de buurt.

Structureel
Culemborg

Tijd voor een gezellige ontmoeting!

Syndion

Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur kunnen mensen met een beperking naar "de Ontmoeting" komen voor een gezellige bak koffie of thee, een praatje en leuke spelletjes. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger om te ondersteunen bij deze activiteit. Als vrijwilliger zorg je voor een warm welkom, verzorg je de koffie/thee, breng je gezelligheid en zorg je ervoor dat de gesprekken vriendelijk voor iedereen blijven. Vind jij het leuk om ons met regelmaat te helpen bij deze activiteit? Meld je aan en kom vrijblijvend een keer kennismaken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maak je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Maak jij het verschil?

Syndion

Als vrijwilliger kan jij het verschil maken voor de bewoners van Bon Vie. Op Bon Vie wonen mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH (Aangeboren Hersenletsel). Veel van onze bewoners hebben geen (of een klein) netwerk. Ze zijn (naast onze zorg) op zichzelf aangewezen. Als vrijwilliger kan jij voor hen het verschil maken door ze eens per maand ze een bezoek te brengen. Denk hierbij aan het samen drinken van een bak koffie met een gezellig praatje, samen naar de winkel of een maaltijd koken. Ze kunnen genieten van kleine geluksmomentjes. We vinden het belangrijk dat je sociaal en loyaal bent. Samen met de begeleiders van de locatie maak je afspraken over wanneer en hoe lang je komt en wat je gaat doen. We sluiten graag aan bij jouw wensen en mogelijkheden. Je komt terecht in een gezellig, hardwerkend team, waar je goede begeleiding krijgt en je inzet altijd gewaardeerd wordt. Bon Vie is een woonlocatie van Syndion. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. De beursvloer wordt gehouden bij ElkWelzijn (Meerlaan 22). Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Dinsdag 10 september 2024, van 15.00 tot 17.00 met een borrel na afloop, is er een workshop op uw voor te breiden op de beursvloer. Bij de workshop in juli ontstonden er al spontane matches. Vraag de folder aan bij ElkWelzijn. Als u interesse heeft neem dan graag contact op met Sandra Rigter ([email protected] of 06 83 52 51 08).

Project
Jongeren
Tiel, Maasdriel, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe

Bestuurslid Humanitas Rivierenland

Humanitas

Ben jij maatschappelijk betrokken, ondernemend en op zoek naar een manier om je capaciteiten en tijd zinvol te besteden? Zoek je tevens collegiale medebestuurders die ook houden van het goede gesprek, heldere besluiten én een open sfeer? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in het vrijwillig bestuur van Humanitas Rivierenland. Humanitas Rivierenland is een vrijwilligersorganisatie die mensen tijdelijk tot steun is. Onze inzet is vrijwillig en kundig, vol vertrouwen, met tijd en aandacht en gericht op zelf redzaam zijn. We bieden steun met de programma’s Home-Start, Match Jongerenmaatje, Thuisadministratie en Get a Grip. Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van Humanitas in 7 gemeenten en het nemen van beslissingen die betekenisvol zijn voor onze vrijwilligers en deelnemers. Je toekomstige portefeuille bespreken we graag met je. We zoeken mensen die enthousiast zijn, sociaal betrokken, communicatief vaardig én die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan. Je mag rekenen op een tijdsbesteding van gemiddelde 4-6 uur per week. Heb je interesse? Stuur dan een bericht met jouw telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bel Marij voor meer informatie: 06 10736106 Voor verdere informatie over de specifieke vacatures zie https://www.humanitas.nl/rivierenland

Structureel
Culemborg

Gastvrouw/gastheer

Elisabeth Weeshuis Museum

Gastvriendelijk? Én met belangstelling voor geschiedenis of kunst en cultuur? Woonachtig in Culemborg of omgeving? Het Elisabeth Weeshuis Museum is een unieke plek met een rijke geschiedenis! Wij bieden een mooie en prettige omgeving met prachtige tuin in een monumentaal pand dat wij delen met de Bibliotheek, de Volksuniversiteit en Brazzerie De Witte Schuur. Je werkt samen met een collegae vrijwilliger, de directeur, de bedrijfsvoerder en de collectiemedewerker op een bijzondere plek. In een groot team van vrijwilligers van alle leeftijden, die o.a. de tuin beheren, bezoekers welkom heten, onderhoud aan het pand plegen, tickets verkopen en assisteren bij evenementen en bij gastdocenten voor groepen kinderen. Er zijn vrijwilligersbijeenkomsten waar ideeën met elkaar worden uitgewisseld en informatie wordt verstrekt over veranderingen binnen het museum. Je krijgt minimaal 4x per jaar de interne nieuwsbrief en de bedrijfsvoerder werkt 1 op 1 met je om samen een warme en prettige plek te creëren en zo wat extra’s te doen voor cultureel Culemborg. Wij organiseren jaarlijks een vrijwilligersuitje of een binnenshuis evenement met daarnaast een eindejaar attentie. Spreekt het bovenstaande verhaal jou aan en heb je ook nog ervaring met één of meerdere van de gevraagde vrijwilligerstaken? (ervaring overigens niet vereist), dan ben jij degene die wij zoeken! Stuur een mailtje met je motivatie of kom een keertje langs en wie weet spreken wij elkaar snel in het echt! Over het museum: Het Elisabeth Weeshuis gaf vier eeuwen lang onderdak aan zo’n 700 weeskinderen. Jongens en meisjes die hun ouders hadden verloren door ziekte of bijvoorbeeld een brand. Kinderen uit vaak kleine arbeidershuisjes werden gebracht naar het grote statige weeshuis in de binnenstad van Culemborg. Dat moet overweldigend zijn geweest. Het weeshuis was een wereld op zich. Met een eigen washuis, bakhuis, bierbrouwerij, boerderij en een grote moestuin en boomgaard. Nu is er een museum dat aantrekkelijk is voor kinderen en waar bezoekers het leven van toen kunnen beleven.

Structureel
Jongeren
Culemborg

MBO/HBO stagiar (m/v/x)

De Fransche School

mbo/hbo stagiair (m/v/x) (voor een nog te bepalen aantal uren per week / vanaf september 2024) Onze organisatie Theater De Fransche School is het theater van Culemborg. Zeven teams met bijna 100 vrijwilligers verzorgen ruim 300 activiteiten per seizoen: voorstellingen, concerten, lezingen, films, kinderfeestjes, verhuuractiviteiten en alles daaromheen. Onze vrijwilligers vormen het hart van het theater en staan altijd klaar om je vriendelijk te ontvangen. De afdeling Communicatie bestaat uit een parttime Marketingmedewerker en een vijftal vrijwilligers. Wij zoeken iemand om deze afdeling te ondersteunen en bieden daarbij een leerplek voor een mbo/hbo stagiair. Je werkzaamheden bestaan uit o.a. - uitingen (met name A3 posters) maken in Canva - marketingacties bedenken, uitvoeren en analyseren - Social Media content maken (Meta planning) Ben jij een enthousiaste communicatie- of marketingstudent (mbo/hbo) die een stage zoekt en: - affiniteit heeft met theater/filmtheater; - creatief is; - nauwkeurig is; - een goede Nederlandse schrijfvaardigheid heeft; - goede vaardigheden in Canva heeft - én het leuk vindt om gratis theater- en filmvoorstellingen te bezoeken 12; Dan bieden wij: - een informele werksfeer in een klein vrijwilligersteam; - mogelijkheid tot het bezoeken van verschillende voorstellingen en films; - een stagevergoeding. Interesse? Mail dan je motivatie en CV t.a.v. Carina Blokzijl, Hoofd Marketing en Communicatie, via emailadres [email protected]. en misschien nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek!

Structureel