csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Huiswerkbegeleiding Hocus Focus

Lijkt het je leuk om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk? Dan zijn wij opzoek naar jou! Huiswerkbegeleiding wordt geven in een kleine groep van max 9 leerlingen. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, namelijk bovenbouw basisonderwijs (groep 6,7 en 8) en onderbouw voorgezet onderwijs (1ste en 2de klas). Je helpt onder andere bij het uitleggen van de huiswerkopdrachten. Verder zorg jij voor een leuk en leerzame sfeer. Heb jij affiniteit met kinderen en ben jij elke donderdag van 16:00uur t/m 17:00uur beschikbaar vanaf 1 mei 2024? Aarzel dan niet en stuur ons jouw motivatiebrief. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurtcentrum Kolkzicht op de Klokkeluiderstraat 57. Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer

structureel

Almere

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Lijkt het je leuk om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Huiswerkbegeleiding wordt geven in een kleine groep van max 9 leerlingen. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, namelijk bovenbouw basisonderwijs (groep 6,7 en 8) en onderbouw voorgezet onderwijs (1ste en 2de klas). Je helpt onder andere bij het uitleggen van de huiswerkopdrachten. Verder zorg jij voor een leuk en leerzame sfeer.

Heb jij affiniteit met kinderen en ben jij elke donderdag van 16:00uur t/m 17:00uur beschikbaar vanaf 1 mei 2024? Aarzel dan niet en stuur ons jouw motivatiebrief.

Huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurtcentrum Kolkzicht op de Klokkeluiderstraat 57.

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Praktische informatie

Wekelijks 1600 tot 1700 uur

donderdag

Locatie

Almere

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van VMCA

Almere

Matchmakers Burennetwerk

VMCA

Houd je ervan om mensen aan elkaar te verbinden? Burennetwerk van de VMCA is georganiseerde burenhulp. Voor dit project zijn we op zoek naar vrijwillige ‘matchmakers’ voor 3 – 6 uur per week. Als matchmaker ben je echt een spin in het web. Je neemt telefonisch hele diverse hulpvragen aan en maakt passende matches tussen hulpvragers en vrijwilligers in hun buurt. Er wordt gewerkt in een ochtend- of middagploeg op vaste dagdelen. Je werkt in een gezellig team en wordt begeleid door de coördinatoren en medewerkers van het Burennetwerk. De vrijwillige matchmakers zoeken met behulp van het computersysteem de best passende vrijwilliger bij hulpvragen zoals kleine klusjes in en rond het huis, boodschappen doen, vriendschappelijk huisbezoek, vervoer, etc. Hulpvragers zijn oudere mensen of mensen met een beperking of ernstige ziekte, meestal met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk. Goed contact met de mensen die je aan de telefoon hebt is belangrijk, maar tegelijkertijd wordt er ook veel van je gevraagd qua besluitvaardigheid en nauwkeurigheid in de administratie. Kortom een boeiende, veelzijdige, uitdagende en betekenisvolle vrijwilligersfunctie bij Burennetwerk op kantoor bij de VMCA. Vaardigheden: - Computervaardigheden - Accuraat - Duidelijke telefoonstem - Goed kunnen luisteren en doorvragen - Inlevingsvermogen - Kunnen samenwerken - Positieve instelling - Zelfstandig kunnen werken - Durven te vragen Je hebt een eigen (gedeelde) werkplek en krijgt voor je inzet een kleine onkostenvergoeding. Daarnaast organiseren we regelmatig gezellige teamactiviteiten zoals lunches, borrels en andere uitjes en kan je deelnemen aan trainingen. Wil je meer informatie of heb je interesse? Stuur ons een berichtje!

Structureel
Jongeren
Almere

Samen boodschappen doen en kletsen

VMCA

Wil jij iemand helpen met boodschappen doen en tegelijkertijd gezelschap bieden? Voor een mevrouw van tussen de 60 en 70 jaar in Muziekwijk zoeken we iemand die samen met haar boodschappen wil doen en een praatje wil maken. Mevrouw kan niet ver lopen en niet tillen. Het gaat om eens in de twee weken. Ze zou het heel leuk vinden als je na het helpen met de boodschappen nog even blijft hangen voor de gezelligheid om samen een kopje koffie te drinken. Aanvullende info: De supermarkt is op loopafstand van het huis van mevrouw. Zij heeft geen huisdieren en rookt niet. Zou jij mevrouw hierbij willen hebben en haar gezelschap willen bieden? Of heb je vragen hierover? Laat het ons weten! Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Structureel
Almere

Boodschappenmaatje en samen winkelen

VMCA

Ben jij op zoek naar een leuke en betekenisvolle manier om je tijd door te brengen? Wij zoeken een boodschappenmaatje voor een lieve mevrouw van 67 uit Waterwijk. Eén keer per week er samen op uit, een gezellig praatje maken en genieten van een kopje koffie. Samen naar de markt of winkels. Mw. is op zoek naar wat extra gezelligheid na het verlies van haar man. Ze rookt binnenshuis (maar niet als jij er bent), en heeft een hond en een kat die ook van wat gezelschap houden. Ze rijdt zelf auto en gebruikt een scootmobiel voor buiten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Eenmalig
Almere

Inwoners ondersteunen naar passend taalaanbod

VMCA

Wil jij inwoners ondersteunen bij het vinden van passend taalaanbod? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als taalinformatiepuntvrijwilliger help je inwoners van Almere met het vinden van een passende activiteit op het gebied van taal. Je hebt een intakegesprek met een inwoner en vraagt wat iemand wil leren, kijkt naar wat iemand al kan en bespreekt welk aanbod passend is. Je laat mensen de website zien waarop het Almeerse taalaanbod staat en waar ze zich kunnen inschrijven. Als ze dit niet zelf kunnen, ondersteun je hierbij. Voordat je gaat starten, vind er een inwerkperiode plaats waarin je ook training(en) zult volgen. Heb jij affiniteit met taal en ben jij beschikbaar op de dinsdag middag 13:00-15:00uur in Almere Buiten. Dan hopen wij jou bij ons te verwelkomen! Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Vrijwilliger voor administratief spreekuur

VMCA

Ben jij goed in regelen, administratie, luisteren en motiveren? Voor bewoners, die hulp kunnen gebruiken bij praktische en administratieve vragen, organiseert het wijkteam het Administratief Spreekuur. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die bewoners wil ondersteunen bij; het invullen van formulieren, uitleggen van brieven en ordenen van administratie. Als vrijwilliger bij het administratief spreekuur luister jij goed naar wat de vraag is van de bewoner. Vervolgens ga jij samen met de bewoner aan de slag om het vraagstuk op te lossen. Heb je vragen of heb je interesse, neem dan contact op!

Structureel
Almere

Vrijwilliger taalcafé

VMCA

Ben jij een gangmaker die op een gezellige en vrolijke manier onze taal activiteit wil invullen en mensen ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal? Vanuit het wijkteam organiseren wij elke dinsdag van 10:00-11:30 taalcafé. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om deze groep te activeren. Je brengt gezelligheid, en je durft lekker gek te doen, stelt geen hoge eisen, bent creatief en maakt het vooral gezellig, zodat men zich thuis en veilig voelt. Ben je op dinsdag ochtend van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar, houd je van mensen, heb je iets met taal en ben je klaar voor deze nieuwe uitdaging?

Structureel
Almere

Tijdelijk maatje om te leren fietsen

VMCA

Een meisje van 10 jaar uit Muziekwijk wil heel graag leren fietsen. Haar ouders kunnen dit door omstandigheden niet zelf met haar doen. Ook vind ze het best spannend maar wil ze het graag leren. We zoeken een vrouwelijke vrijwilligster die het leuk vind om dit avontuur samen met haar aan te gaan, haar zelfvertrouwen een boost kan geven en een aantal keren samen kan oefenen in het Muzenpark bijvoorbeeld. Heb je interesse dan hoor ik graag van je.

Eenmalig
Jongeren
Almere

Maak jij het verschil voor een brugklasser?

VMCA

Voor het project School’s Cool in Almere ben ik opzoek naar (vrijwillige) mentoren/coaches. De mentoren helpen meiden en jongens om de overstap naar het voortgezet onderwijs met succes en vertrouwen te maken! Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken plus een berg huiswerk. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Want, wat als je gewoon iets meer nodig hebt om je weg te vinden op de nieuwe school of als ze er thuis, om wat voor reden dan ook, niet (voldoende) voor je kunnen zijn? Heb je zin om een tiener gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven. Hem te helpen bij het plannen van zijn huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Door zijn vragen te beantwoorden en gewoon door naar hem te luisteren en er voor hem te zijn. Die aandacht gaat een brugklasser helpen om zich prettig te voelen op school. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Zie jij dit wel zitten? Dan kom ik graag in contact met jou! Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Structureel
Jongeren
Almere

Gezocht kindercoach/coaches

VMCA

Voor het project School's Cool van de VMCA ben ik op zoek naar coaches/thuismentoren. Leerlingen die deelnemen aan School's Cool gaan straks de overstap maken van groep 8 naar het Voortgezet onderwijs en hebben daar bij een steuntje in de rug nodig. Ben jij een persoon die het leuk vindt naar hun te luisteren en er voor een jongere te zijn, ze te helpen bij het organiseren van hun huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Die aandacht gaat hen helpen zich prettig te voelen op school. En daarmee vergroot jij heel concreet de kans, van een van onze leerlingen, op een goede start op de nieuwe school en voor de rest van hun schoolcarrière! Dit alles door een van onze jongere gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven? Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op! Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme, humor en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Vriendelijke groet, Saskia Coördinator School’s Cool Almere

Structureel
Jongeren
Almere

Heb jij een uurtje over? coach gezocht

VMCA

MENTOR/COACH WORDEN IETS VOOR JOU? Zou jij een kansrijke leerling in kwetsbare omstandigheden willen helpen? Heb je weleens nagedacht over mentor/coach worden van een leerling bij School’s Cool? Maar je weet niet precies wat het inhoudt? Of je er tijd voor hebt? En of het je aanspreekt? Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme, geduld, humor en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Heb je zin om kennismaken bij ons op kantoor of even met mij te bellen? Het is een goede gelegenheid om te ontdekken of vrijwilligerswerk bij School’s Cool iets voor jou is. Je hoort meer over onze werkwijze en kunt al je vragen stellen. Kom vrijblijvend langs. Vriendelijke groet, Saskia Coördinator School’s Cool Almere

Structureel
Jongeren
Almere

Vriendschappelijk maatjescontact (V) 25-35 jr

VMCA

Maatjescontact om samen leuke dingen te ondernemen. Vind jij het leuk om iets voor een ander te betekenen? Dat kan al door er gewoon even voor iemand te zijn, samen een kopje thee drinken of er even op uit. Een filmpje pakken, even de stad in, een picknick in het park of een andere leuke activiteit ondernemen. Heb jij wekelijks of een keer in de 2 weken een paar uurtjes over en wil jij maatje worden van iemand, dan horen wij graag van jou.

Structureel
Almere

Held in Huis

VMCA

Als maatje van het project Held in Huis bezoek je regelmatig een inwoner van Almere. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, een creatieve activiteit doen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Je mag je voorkeur uitspreken. Samen met jou zoeken we een goede match! Informatie over Held in Huis: Bij het project Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Gezocht! Held die mantelzorger vrijaf geeft

VMCA

Als Held in Huis vind je het leuk om af en toe doordeweeks, in het weekend of s' avonds iemand gezelschap te houden die niet meer alleen thuis kan blijven. Jouw aanwezigheid maakt dat de vaste mantelzorger even vrijaf heeft en iets leuks voor zichzelf kan doen. Het is namelijk voor veel mantelzorgers erg moeilijk om tijd voor zichzelf te realiseren. Mantelzorger: "Het voelt heel vrij. Ik heb de tijd voor mezelf. Zo kan ik even aan andere dingen denken. Ik krijg weer energie. Bovendien weet ik dat mijn partner in goede handen is en ook een leuke dag heeft. Dat geeft mij erg veel rust". Maatje: "Ik vind het fijn dat mijn partner weer naar een verjaardag en theatervoorstelling kan, ze komt altijd heel vrolijk thuis en heeft dan ook iets leuks te vertellen". Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt in overleg af en toe langs waardoor de mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: - Mensen met dementie - Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) - Mensen met niet aangeboren hersenletsel - Mensen die levensbedreigend ziek zijn - Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Als Held in Huis maak je het mogelijk dat mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben en energie op kunnen doen. Wil jij je hiervoor inzetten? Meld je aan!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking 06 20 30 97 58 of [email protected].

Structureel
Almere

Sfeermakers met ervaring voor achter de bar

De Schoor, Welzijn in Almere

Voor achter de bar in onze multiculturele ontmoetingsruimte in buurtcentrum "Het Kardoes" zoeken wij een sociale Sfeermaker, die gezellig kan kletsen (graag Nederlands)en ook lekkere koffie en drankjes kan serveren vanachter onze moderne bar. In "Het Kardoes" is het altijd gezellig en veel te zien/beleven qua activiteiten en bijeenkomsten met o.a. De Buurtkamer. Voornamelijk voor de donderdag middagen en de vrijdagen van 9:00-13:00 uur(ochtenddienst)en/of van 13:00-17:00 uur(middag dienst). In de weekenden kunnen wij ook goed nog iemand gebruiken. Er dient wel een IVA certificaat behaald te worden en iemand moet ook alcohol kunnen en mogen schenken. Wij vragen voor deze functie een V.O.G aan. Deze wordt door onze stichting vergoed. Kom gerust even een kijkje nemen om de goede sfeer te proeven en een zalig kopje koffie of thee! Graag tot ziens en vriendelijke groeten, Annemarie Sociaal Verbinder en beheerder van buurtcentrum Het Kardoes

Structureel
Almere

Meditatie maatje

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor twee vrouwelijke bewoners van ons woonzorgcentrum Castrovalva, zijn wij opzoek naar een dame of heer die een uurtje per week samen met de dames zouden willen mediteren. Door lichamelijke klachten vinden zij het lastig om te ontspannen en mediteren helpt hen hierbij. Ben jij een rustig persoon die een uurtje per week overheeft om samen met deze gezellig dames te mediteren? Dan nodig ik je graag uit om te reageren op deze vacature. Dag en tijd zijn in overleg.

Structureel
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Maak jij het verschil voor een brugklasser?

VMCA

Voor het project School’s Cool in Almere ben ik opzoek naar (vrijwillige) mentoren/coaches. De mentoren helpen meiden en jongens om de overstap naar het voortgezet onderwijs met succes en vertrouwen te maken! Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken plus een berg huiswerk. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Want, wat als je gewoon iets meer nodig hebt om je weg te vinden op de nieuwe school of als ze er thuis, om wat voor reden dan ook, niet (voldoende) voor je kunnen zijn? Heb je zin om een tiener gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven. Hem te helpen bij het plannen van zijn huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Door zijn vragen te beantwoorden en gewoon door naar hem te luisteren en er voor hem te zijn. Die aandacht gaat een brugklasser helpen om zich prettig te voelen op school. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Zie jij dit wel zitten? Dan kom ik graag in contact met jou! Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Structureel
Jongeren
Almere

Vacature Penningmeester Hospice Almere

Hospice Almere

Vacature Penningmeester Vanwege het einde van de zittingsperioden van de huidige penningmeester, zijn wij op zoek naar iemand die het stokje vanaf 1 april 2024 wil overnemen en medeverantwoordelijk wil zijn voor het functioneren van onze organisatie. Affiniteit met onze werkzaamheden is daarbij zeer belangrijk Bestuursleden van de Stichting worden voor 4 jaar gekozen en zijn éénmaal herkiesbaar voor nog eens 4 jaar. De bestuursleden (5) ontvangen geen vakantiegeld. Wat is het Hospice Almere? Hospice Almere is een “bijna thuis huis” en is vanaf juli 2020 centraal gevestigd in Almere Stad. We leveren 24-uurs zorg in de laatste fase van hun leven, aan onze bewoners. Zie onze website, voor verdere inhoudelijke informatie. Hoofdlijnen van de functie: • Binnen de vastgestelde kaders, het nemen van de verantwoordelijkheid voor het financiële beleid en alle financiële transacties die plaatsvinden; • Zorgen voor (tussentijdse) rapportages, de jaarlijkse begroting en de jaarverslaglegging, als onderdeel van ons verantwoordingsdocument; • Het onderhouden en bewaken van de contracten en contacten met diverse stakeholders op het beleidsterrein financiën. • Het tijdig indienen van aanvragen voor subsidie bij zowel VWS als de Gemeente Almere. Functie-eisen Voor de functie is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met een eindverantwoordelijke financiële rol. Het is van belang gemakkelijk en duidelijk te kunnen communiceren en goed te onderhandelen. Een open houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid zijn belangrijke voorwaarden. De financiële administratie is belegd buiten de stichting. Werk- en denkniveau is minimaal HBO. Reacties Wanneer je jezelf in bovenstaande herkent en belangstelling hebt voor deze voor ons belangrijke functie, verzoeken wij je om te reageren naar onze voorzitter Ronald In de maand oktober en november 2023 vinden de gesprekken plaats. Commerciële acties n.a.v. deze advertentie worden niet op prijs gesteld.

Eenmalig
Almere

Medewerk(st)er Pasuitgifte

Voedselloket Almere

Tot je takenpakket behoren: • Het ontvangen van nieuwe en bestaande cliënten die bij Stichting VLA/ Voedselbank Almere komen. • Het uitgeven van de passen en dit verwerken in de administratie. • Het uitleggen hoe het een en ander in zijn werk gaat bij het winkelen in de supermarkt, kledingloket en het MWLA. • Informatie geven over de acties voor de cliënten van VLA Voedselbank Almere. • Zo nodig dien je ook bereid te zijn af en toe andere werkzaamheden te vervullen. • Eens in de 6 weken een afdelingsvergadering bij te wonen

Structureel
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Structureel
Almere

Vliegende keep met vlotte babbel gezocht!

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor onze afdeling Somatiek, bestaande uit drie etages, zijn wij per direct opzoek naar iemand die het leuk vindt om onze bewoners te voorzien van een kopje koffie of thee . LET OP: Het betreft vacature op dinsdag e/o vrijdagmiddag van 14.45 - 16.00 uur . Mocht je interesse hebben om een of meerdere middagen te willen komen helpen en onderdeel uit te maken van een leuk team, dan kun je je hiervoor aanmelden door een reactie achter te laten onder dit bericht, of een mail te sturen naar: [email protected]

Structureel
Almere

Spoelkeuken vrijwilligerswerk met vergoeding!

Theatergroep Suburbia

In de periode van 19 juni tm 28 juli toveren we de overkapte schuur van de Stadsboerderij Almere op de Kemphaan om tot Theater en Restaurant. In het theater wordt de geweldige voorstelling Carnage gespeeld en voor aanvang van de voorstelling is er de mogelijkheid tot dineren. Wij zijn op zoek naar enthousiaste (betaalde) vrijwilligers voor de spoelkeuken die er samen met ons voor willen zorgen dat het publiek een fantastische en onbezorgde avond beleefd. Wat bieden we? Een dagvergoeding van maximaal €50, een fantastische zomer op Stadsboerderij Almere, meedraaien binnen een gezellig en jong team en een kijkje achter de schermen bij een theaterproductie. Tevens ontvang je het Suburbia crewshirt, consumptiemunten en de mogelijkheid om de voorstelling te bekijken. We nodigen alle vrijwilligers graag uit voor een voorstelavond met proefdiner in de week voorafgaand aan de voorstellingsperiode. Wanneer spelen we? We spelen van woensdag 19 juni tot zondag 28 juli. Op woensdag t/m zaterdag begint de voorstelling om 20:30. Op zondag spelen we een matinee die begint om 15:00. Wie zoeken we? Wij zoeken vrijwilligers die op de dagen van de avondvoorstelling met diner aanwezig kunnen zijn: woe t/m zat van 17:00 tot 22:00. (Tijden onder voorbehoud.) De taken in de spoelkeuken zijn: • Zorg dragen voor het schoonmaken en opruimen van het servies • Kleine schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren in en rondom de keuken • Helpen met de breek en opbouw van het restaurant i.v.m. de boerenmarkt

Structureel
Jongeren