csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Taalvrijwilliger voor bibliotheek HHW

Vrijwilligers gezocht voor taalactiviteit van bibliotheek Heerhugowaard De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. Het vergroten van taalvaardigheden heeft een belangrijke plaats in onze dienstverlening. Niet alleen in onze eigen vestigingen maar ook op andere locaties organiseren we activiteiten om bezoekers te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Omdat er veel behoefte is om ook in de avonduren te kunnen aansluiten bij een taalactiviteit starten wij in Buurthuis de Ezel in Heerhugowaard een nieuwe groep. We beginnen vanaf 15 april op de maandagavond van 19.00 tot 20.30 Voor deze activiteit zoeken we vrijwilligers om anderstaligen te helpen onze taal beter te leren spreken. Je begeleidt mensen uit allerlei landen die willen oefenen met de Nederlandse taal, individueel of in kleine groepjes. Dit kan zijn door gezellig te kletsen, samen te lezen uit de Startkrant of een taalspelletje te doen. Maar ook om te helpen met hun vaardigheden in lezen en schrijven waarbij er geoefend wordt met de taal en spellingsregels. Regelmatig komen bezoekers met een eigen leervraag. Wat vragen wij: Goede beheersing van de Nederlandse taal Enthousiasme, geduld en hulpvaardigheid Interesse in andere culturen Woonachtig in HHW, of directe omgeving. Interesse of vragen? Stuur een mail naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann via [e-mailadres verborgen].

Lees meer

structureel

Dijk en Waard

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Vrijwilligers gezocht voor taalactiviteit van bibliotheek Heerhugowaard

De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. Het vergroten van taalvaardigheden heeft een belangrijke plaats in onze dienstverlening. Niet alleen in onze eigen vestigingen maar ook op andere locaties organiseren we activiteiten om bezoekers te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Omdat er veel behoefte is om ook in de avonduren te kunnen aansluiten bij een taalactiviteit starten wij in Buurthuis de Ezel in Heerhugowaard een nieuwe groep. We beginnen vanaf 15 april op de maandagavond van 19.00 tot 20.30

Voor deze activiteit zoeken we vrijwilligers om anderstaligen te helpen onze taal beter te leren spreken.

Je begeleidt mensen uit allerlei landen die willen oefenen met de Nederlandse taal, individueel of in kleine groepjes. Dit kan zijn door gezellig te kletsen, samen te lezen uit de Startkrant of een taalspelletje te doen. Maar ook om te helpen met hun vaardigheden in lezen en schrijven waarbij er geoefend wordt met de taal en spellingsregels. Regelmatig komen bezoekers met een eigen leervraag.

Wat vragen wij:
Goede beheersing van de Nederlandse taal
Enthousiasme, geduld en hulpvaardigheid
Interesse in andere culturen
Woonachtig in HHW, of directe omgeving.

Interesse of vragen?
Stuur een mail naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann via [e-mailadres verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Dijk en Waard

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bibliotheek Kennemerwaard

Bergen (NH.)

Vrijwilliger bibliotheek Bergen

Bibliotheek Kennemerwaard

De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. De bibliotheek is een gastvrije plek waar iedereen welkom is om te leren, te lezen en om andere mensen te ontmoeten. Een team van medewerkers en vrijwilligers zorgt voor een gastvrije uitnodigende sfeer en een opgeruimde bibliotheek. Onze vrijwilligers spelen een onmisbare rol en nemen de medewerkers op de vloer veel werk uit handen. Voor onze bibliotheek in Bergen zoeken wij vrijwilligers om de medewerkers in de vestiging te assisteren op de zaterdag. Het werk bestaat uit veel verschillende aspecten en is iedere dag anders. Zo help je de bezoekers bij het uitlenen en terugbrengen van de materialen, verwelkom je ze in de bibliotheek en beantwoord je algemene vragen of verwijs je door naar de medewerkers. Je helpt met het uitsorteren en opruimen van teruggebrachte boeken en zet gereserveerde boeken in de kast. Als er een activiteit is help je met de voorbereidingen en zet je de koffie en thee klaar. Je zorgt voor een opgeruimde bibliotheek en een prettige sfeer. Aan het begin van je dienst overleg je met de medewerker wat er die dag moet gebeuren. Wat vragen wij Je bent vriendelijk en behulpzaam, je vindt het leuk om contact met mensen te hebben en je bent beschikbaar op de zaterdag. De tijden worden in overleg bepaalt. Wat bieden wij: Vrijwilligerswerk in een plezierige en inspirerende omgeving en in een gezellig team. Een gratis bibliotheekabonnement, een kerstattentie en jaarlijks een bijeenkomst om je collega vrijwilligers te ontmoeten. Interesse?  Stuur een mailtje naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator) via  [email protected]  Ga je bij Bibliotheek Kennemerwaard aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.    

Structureel
Alkmaar

Taalvrijwilligers bibliotheek Alkmaar

Bibliotheek Kennemerwaard

Vrijwilligers gezocht voor Taalcafé in vestiging Alkmaar Centrum Wil jij volwassenen ondersteunen bij het leren van de Nederlands taal? Het taalcafés in de bibliotheek van Alkmaar Centrum wordt goed bezocht en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers ter aanvulling van ons team. Kom jij onze teams versterken? Wat ga je doen? Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers die samen het taalcafé begeleiden. Tijdens de bijeenkomst begeleid je mensen in kleine groepjes die willen oefenen met de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door nieuwe woorden aan te bieden, het voeren van gesprekjes of door samen een taalspelletje te doen. De nadruk ligt op spreken, maar vaardigheden als lezen en schrijven kunnen ook aan bod komen. Het Taalcafé Alkmaar Centrum is elke woensdag van 09.30 tot 11.00 in vestiging Alkmaar Centrum. Wat vragen wij: Goede beheersing van de Nederlandse taal Interesse in andere culturen Inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld Bereid zijn om een training te volgen Woonachtig in Alkmaar (of directe omgeving) Wat bieden wij: Vrijwilligerswerk in een plezierige en inspirerende omgeving en in een gezellig team. Een gratis bibliotheekabonnement, een kerstattentie en jaarlijks een bijeenkomst om je collega vrijwilligers te ontmoeten. Interesse of vragen? Stuur een berichtje. Ga je bij Bibliotheek Kennemerwaard aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Structureel
Bergen (NH.), Alkmaar

Klusjesman/vrouw bibliotheek Kennemerwaard

Bibliotheek Kennemerwaard

Wij zoeken handige vrijwilligers die willen helpen met kleine klussen en reparaties op verschillende locaties in ons werkgebied. Dit zijn hoofdzakelijk de vestigingen in Bergen en de Rijp en rondom Alkmaar. Wie zoeken we: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die handig zijn en er plezier uithalen om kleine klussen zelfstandig uit te voeren  Je bent in bezit van een rijbewijs en een auto om eventueel gereedschap mee te nemen. De gemaakte reiskosten worden natuurlijk vergoed. Je bent bereid om naar verschillende vestigingen te gaan. Je vindt het geen probleem om af en toe iets uit elkaar te halen, te tillen en te verplaatsen. Je wordt voor klusjes op oproepbasis gevraagd door de contactpersoon van de bibliotheek Wat bieden wij: Vrijwilligerswerk in een plezierige en inspirerende omgeving en in een gezellig team. Een gratis bibliotheekabonnement, een kerstattentie en jaarlijks een bijeenkomst om collega vrijwilligers te ontmoeten. Kilometervergoeding van €0,23 voor de gemaakte reiskosten naar de verschillende locaties. Heb jij twee rechterhanden en vind je het leuk om te klussen? Dan ben jij degene die we zoeken. Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Interesse of vragen?  Stuur een berichtje.  Ga je bij Bibliotheek Kennemerwaard aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Structureel

Anderen bekeken ook

Dijk en Waard, Hoorn, Alkmaar

Mentorschap verrijkt je wereld

Mentorschap Noordwest en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen. Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met ons voor een nadere kennismaking. Meer informatie vind je ook op www.stichtingmentorschap.nl

Structureel
Dijk en Waard

Vrijwilliger(s) groepsactiviteit

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Voor de groepsactiviteit Doet en Ontmoet in de Edelstenenwijk in Heerhugowaard zoeken wij een vrijwilliger die wekelijks op vrijdagochtend (10-12 uur) beschikbaar is om de groep te begeleiden met ondersteuning van een andere vrijwilliger en een beroepskracht. Op dit moment bestaat de groep uit 6-10 personen per keer. Doet & Ontmoet is voor iedereen van alle leeftijden. Deelnemers worden hartelijk ontvangen en soms is er een leuke activiteit. Dit organiseren de vrijwilligers in overleg met de deelnemers. Doet en Ontmoet is daarnaast dé plek om praktische, zorg- of welzijnsvragen te stellen. Meedoen en anderen ontmoeten, dat is waar Doet & Ontmoet voor staat! Deelnemers kunnen hier binnenlopen, aanmelden is bij deze ontmoetingsactiviteit niet noodzakelijk.

Structureel
(kleine) groepen
Alkmaar, Dijk en Waard, Heiloo

Bezoekvrijwilliger

Magentazorg Alkmaar

Taakomschrijving: -Sommige bewoners krijgen nauwelijks bezoek. Het zou zo fijn zijn als er zo nu en dan iemand langs komt. - Aandacht geven aan de bewoner en een leuk contact opbouwen - Eventueel een wandeling maken, gaan winkelen, spelletjes doen, fietsen etc. Organisatie: Magentazorg Bij Magentazorg ontvangen alle cliënten zorg op maat. Wil je graag wat meer info over onze organisatie? Dit kun je lezen op: https://magentazorg.nl Functie-eisen: - Goed met (dementerende) ouderen om kunnen gaan - Goede communicatieve vaardigheden - Eventueel fysiek in staat zijn een rolstoel te duwen - Flexibele houding en inzet hebben - Zich aan afspraken kunnen houden

Structureel
Dijk en Waard

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Onze wandellocaties in en bij Heerhugowaard: Heerhugowaard Centrum 31 , Elke dinsdag 10.00 uur Heerhugowaard Intratuin, Elke zaterdag 10.00 uur Broek op Langedijk, Winkelcentrum Broekersveiling Elke dinsdag en donderdag 10.00 uur Deze wandelgroep loopt nu zelfstandig, maar zouden het heel fijn vinden als weer iemand komt om af en toe een nieuwe route te maken en contact houdt met het kleine team van Gezond Natuur Wandelen. Zodat we er samen voor zorgen dat de groep blijft doorlopen. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie en geef je wandelgroep naar keuze door om in contact met de wandelgroep te komen. "De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen."

Structureel
Dijk en Waard

RTV Dijk en Waard zoekt redactie leden

RTV Dijk en Waard

Wij, van RTV Dijk en Waard zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om artikelen te schrijven voor op ons nieuws platform, vind jij het leuk, om regelmatig een artikeltje te schrijven? En eventueel foto's te maken en te plaatsen hierbij? Neem dan contact met ons op! Jou artikel zal niet alleen op de site komen, maar ook in het "regionale nieuws" meegenomen worden in de regio via onze online radio en DAB+! Veel van deze werkzaamheden zijn vanuit huis te doen. Je bent altijd welkom op vrijdag avond, tijdens ons radioprogramma voor een kopje koffie en tijdens eventuele evenementen waar wij aanwezig zijn!

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Vrijwilligers gezocht voor fietslessen

Wonen Plus Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor het geven van fietslessen aan nieuwkomers in Heerhugowaard Voor praktische fietslessen in Heerhugowaard aan nieuwkomers zijn we op zoek naar vrijwilligers die nieuwkomers letterlijk op weg helpen op de fiets. Vind jij het leuk om mensen vooruit te helpen? Ben jij geduldig en help je graag een handje? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou! Wij zoeken vrijwilligers die een middag per week tijd hebben om in tweetallen fietsles aan kleine groepen deelnemers te geven. Dit kun je van ons verwachten: • Begeleiding • Een vrijwilligerscontract en reiskostenvergoeding; • Een gezellige werkomgeving met andere vrijwilligers. Wat heb jij in huis? • Je kunt zelf fietsen en kent de regels; • Je hebt geduld en doorzettingskracht om iemand iets te leren; • En je wilt mensen helpen groeien! Klinkt dit goed en wil je meer weten? Dan maken we graag kennis met jou. Stuur vrijblijvend een mailtje naar Wonen Plus Welzijn.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Dijk en Waard, Alkmaar

Interim - Videospecialist animatie

Stichting Babyspullen

Wil je ervaring in een non-profit organisatie opdoen én bijdragen aan een goede start van elk kind? Wij hebben grote ambities om te groeien en meer baby’s die in armoede geboren worden te helpen. Om te laten zien wie we zijn en wat we doen, willen we graag een animatievideo laten maken in onze nieuwe huisstijl. Hiervoor zijn we op zoek naar een enthousiaste videospecialist. Wie zoeken wij? Wij zijn op zoek naar iemand die zo’n 25 tot 40 uur beschikbaar is (vanuit huis, flexibel in te delen) en ervaring heeft met het maken van animatiefilmpjes. Wat ga je doen? De animatievideo over Stichting Babyspullen vertelt hoe ons proces werkt; van donatie in geld en spullen tot het samenstellen van een mooi babystartpakket. Naast het maken van deze video denk je mee over het script en doorvertaling richting onze social media kanalen. Wat krijg je ervoor terug? Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een eerlijke start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en werk je natuurlijk samen met de leukste vrijwilligers. Wie zijn wij? Dagelijks worden er gemiddeld 35 baby’s in armoede geboren. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt babyspullen, maakt daar babypakketten van en schenkt die via diverse instanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard en Utrecht. Bij de stichting werken ongeveer 380 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, IT, communicatie, evenementen etc.

Project