csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wandelaars/fietsers 15/16 juni

Koploper -of fietser: Je loopt of fietst voor de hele groep wandelaars uit en controleert of alle pijlen nog goed hangen. Staartloper- of fietser: Je loopt of fietst als laatste van de wandelaars (altijd achteraan), zodat we niemand kunnen vergeten te onthalen. Je kunt dit samen met een vriend(in), buur, kennis doen. Meldt je dan samen aan. Route oa: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras). Routeafstanden: 10, 20 of 40 km Vragen of interesse? Neem contact op met Mariska, hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Uithoorn

Vervoer & transport

Beschrijving

Koploper -of fietser: Je loopt of fietst voor de hele groep wandelaars uit en controleert of alle pijlen nog goed hangen.

Staartloper- of fietser: Je loopt of fietst als laatste van de wandelaars (altijd achteraan), zodat we niemand kunnen vergeten te onthalen.

Je kunt dit samen met een vriend(in), buur, kennis doen. Meldt je dan samen aan.

Route oa: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras).

Routeafstanden: 10, 20 of 40 km

Vragen of interesse?
Neem contact op met Mariska, hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam

De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

Praktische informatie

Locatie

Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Uithoorn

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Nacht van de Vluchteling

Rotterdam

Nacht van de Vluchteling 15-16 juni 2024

Nacht van de Vluchteling

Voor de Nacht van de Vluchteling zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de duizenden deelnemers een bijzondere, mooie Nacht kunnen bezorgen. 10, 20 of 40 kilometer wandelen is niet niks, en zonder de inzet van betrokken vrijwilligers krijgen zij dit niet voor elkaar. De route gaat van Laurenskerk Rotterdam – Wilgenhof Rotterdam – RVV Overschie - Delft – naar Amare Den Haag. Voor alle locaties hebben we hulp nodig binnen verschillende functies. Wat kan je verwachten? Het wordt een super gezellige dag en avond vol positiviteit en gezellige ontmoetingen. Voor de Nacht heb je contact met de locatie coördinator van jouw gebied, zij staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Met deze persoon bespreek je ook je wensen zodat je op een leuke passende plek geplaatst kan worden. Wat doet het locatie team? - Helpen met het opbouwen en afbouwen van locaties - Veiligheidsjasjes uitdelen - Koffie en thee schenken bij pauze locaties - Startkaarten stempelen - Deelnemers ontvangen bij de finish Help je ons mee?

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Delft

Nacht van de Vluchteling -- 15 / 16 juni 2024

Nacht van de Vluchteling

Voor de Nacht van de Vluchteling zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de duizenden deelnemers een bijzondere, mooie Nacht kunnen bezorgen. 10, 20 of 40 kilometer wandelen is niet niks, en zonder de inzet van betrokken vrijwilligers krijgen zij dit niet voor elkaar. De route gaat van Laurenskerk Rotterdam – Wilgenhof Rotterdam – RVV Overschie - Onder Ons Delft - De Schaapskooi Delft - naar Amare Den Haag. Voor alle locaties hebben we hulp nodig binnen verschillende functies. Wat kan je verwachten? Het wordt een super gezellige dag en avond vol positiviteit en gezellige ontmoetingen. Voor de Nacht heb je contact met de locatie coördinator van jouw gebied, zij staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Met deze persoon bespreek je ook je wensen zodat je op een leuke passende plek geplaatst kan worden. Wat doet het locatieteam? - Helpen met het opbouwen en afbouwen van locaties - Veiligheidsjasjes uitdelen - Koffie en thee schenken bij pauzelocaties - Startkaarten stempelen - Deelnemers ontvangen bij de finish Help je ons mee?

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer, Uithoorn

Bezemwagen/hulpteam 16 juni

Nacht van de Vluchteling

Je rijdt met de auto langs de route. Je beheert de telefoon van de telefoon die wandelaars kunnen bellen als ze niet meer verder kunnen lopen. Wanneer je de wandelaar hebt opgepikt en weer hebt afgezet op een OV punt (trein- of busstation) keer je terug naar deze (of een andere) rustlocatie om weer mee te helpen. Tijdens het rijden heb je een signalerende functie: het kan zijn dat je gestrande wandelaars ziet langs de kant van de weg, die vraag je of ze hulp nodig hebben. Ook het ophalen van routeborden kan onderdeel van je taak zijn. Als het rustig is dan vragen we je hand- en spandiensten te doen (op locatie). Aan het einde van je dienst wordt de hulplijn telefoon overgedragen aan het volgende team. Route oa: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras). Werktijden: 16 juni 06:00-12:00 Je kunt je samen met iemand opgeven. Rijbewijs een must, eigen auto een pre (maar kan ook geleend worden). Vragen of interesse? Neem contact op met Mariska , hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

16-06-2024
Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer, Uithoorn

Wandelaars verwelkomen op locatie, 15/16 juni

Nacht van de Vluchteling

Als locatievrijwilliger help je bij het klaarzetten en opruimen van de locatie en het ontvangen van de lopers. Denk hierbij aan tafels en banken plaatsen, maar ook vlaggen ophangen en andere klusjes. Koffie/thee schenken, kaart stempelen, etc. De locatiecoördinator heeft een draaiboek en weet wat er moet gebeuren, en verdeelt de taken in overleg over de vrijwilligers. Rustlocaties in: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras). Werktijden: Diverse shifts en verschillende locaties beschikbaar tussen 15 juni 19:00 en 16 juni 9:00*. Jouw inzet in overleg. *Let op: vnl avond / nacht en ochtend!! Vragen of interesse? Neem contact op met Mariska, hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Arnhem, Nijmegen

Teamspeler binnen het locatieteam

Nacht van de Vluchteling

Zonder vrijwilligers, geen Nacht van de Vluchteling! We zijn op zoek naar enthousiastelingen die de duizenden deelnemers een bijzondere, mooie Nacht kunnen bezorgen. 10, 20 of 40 kilometer wandelen is niet niks, en zonder de inzet van al die betrokken vrijwilligers krijgen zij dit niet voor elkaar. Op de route Nijmegen-Arnhem zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de volgende locaties: - de Vasim Nijmegen - pitstop ☕ (deze dienst combineer je met de Vasim of Moeke en doe je in tweetallen) - Moeke Nijmegen - Dominicanenklooster Huissen (nog maar 2 plekken) - Sonsbeek Arnhem (graag spierballen 💪🏼die kunnen helpen met de afbouw) De tijden verschillen van zaterdag overdag tot in de avond en nacht, en Sonsbeek sluit af op zondagochtend. Wat doet het locatie team? - Helpen met het opbouwen en afbouwen van locaties - Horeca uitgifte - Startkaarten stempelen - Deelnemers ontvangen en aanmoedigen - Stroomlijnen Wil je meer informatie over de Nacht? Bekijk dan de website (https://www.nachtvandevluchteling.nl/) of wordt alvast warm met de aftermovie van afgelopen jaar (https://www.youtube.com/watch?v=2qcs0db4yQc). Heb je interesse? Stuur een bericht en dan kunnen wij je meer vertellen over de verschillende diensten en kijken welke het beste bij je past! Wil je graag samen met iemand staan? Geen probleem! Jullie kunnen samen op dezelfde dienst gezet worden 💃🏼 Laten we er samen een mooie nacht van maken 😎

15-06-2024 en 1 meer
(kleine) groepen
Nijmegen

Belangrijke routeteam-speler

Nacht van de Vluchteling

Kun jij navigeren als geen ander en wil je jouw steentje bijdragen aan de Nacht van de Vluchteling? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons routeteam en hulpteam willen versterken. Hang bijvoorbeeld routepijlen op of word kop- of staartloper (mag ook op de fiets!). Voor de route Nijmegen-Arnhem zijn we nog opzoek naar de volgende aanpakkers: - routeteam 🚶🏻: Er zijn nog een aantal plekken vrij als markeerder, koploper en staartloper. Deze diensten doe je altijd in tweetallen, mag wandelend maar ook op de fiets 🚴🏼. Omdat dit belangrijke rollen zijn, is hier eventueel een vrijwilligersvergoeding voor beschikbaar gesteld. - hulpteam 🚙: in een auto help jij de wandelaars die tijdens het lopen niet meer verder kunnen, buiten deze oproepen help je mee op de locatie. Als laatste doe ik een oproep voor een chauffeur! Die mij en mijn collega naar de verschillende locaties kan brengen. De dienst is van 00:00-7:00 uur. Lees meer over alle mogelijke taken en schrijf je in via nachtvandevluchteling.nl/vrijwilliger Laten we er samen een mooie nacht van maken 😎

15-06-2024 en 1 meer
(kleine) groepen
Tilburg, 's-Hertogenbosch

Routeteam Nacht van de Vluchteling 15/16 Juni

Nacht van de Vluchteling

Voor de Nacht van de Vluchteling zijn we op de route Tilburg - Eindhoven nog op zoek naar extra handjes! Wat kan je verwachten? De Nacht van de Vluchteling is een leuke en gezellige nacht, waar jij jezelf nuttig maakt en nieuwe mensen ontmoet. De diensten zijn divers en flexibel, en er wordt goed voor je gezorgd. Route team - Routes uitzetten met borden, vooral op vrijdag 14 juni. (Tijden kunnen in overleg wijzigen) - Kop- of staartloper 10KM, 20KM, 40KM (of het 1e of 2e deel van de 40KM) Help je ons mee?

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Tilburg, 's-Hertogenbosch

Kop en Staart gezocht!

Nacht van de Vluchteling

Koploper -of fietser: Je loopt of fietst voor de hele groep wandelaars uit en controleert of alle pijlen nog goed hangen. Staartloper- of fietser: Je loopt of fietst als laatste van de wandelaars (altijd achteraan), zodat we niemand kunnen vergeten te onthalen. Je kunt dit samen met een vriend(in), buur, kennis doen. Meld je dan samen aan. Route Tilburg - Den Bosch: Routeafstanden: 10, 20 of 40 km Vragen of interesse? Neem contact op met Sofia, vrijwilligerscoördinatie Tilburg - Den Bosch De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
's-Hertogenbosch

Nacht van de Vluchteling --- 15/16 Juni

Nacht van de Vluchteling

Voor de Nacht van de Vluchteling zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de duizenden deelnemers een bijzondere, mooie Nacht kunnen bezorgen. 10, 20 of 40 kilometer wandelen is niet niks, en zonder de inzet van betrokken vrijwilligers krijgen zij dit niet voor elkaar. De route gaat van Poppodium 013 naar Natuur museum Brabant in Den Bosch. We komen langs meerdere locaties, waaronder het AZC in Oisterwijk, het Dorpshuis in Esch en het AZC in Den Bosch. Voor al deze locaties hebben we hulp nodig binnen verschillende functies, zo ook voor de start en Finish. Wat kan je verwachten? Het wordt een super gezellige dag en avond vol positiviteit en gezellige ontmoetingen. Voor de Nacht heb je contact met de locatie coördinator van jouw gebied, zij staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Met deze persoon bespreek je ook je wensen zodat je op een leuke passende plek geplaatst kan worden. Wat doet het locatieteam? - Helpen met het opbouwen en afbouwen van locaties - Koffie en thee schenken bij pauzelocaties - Startkaarten stempelen - Deelnemers ontvangen en aanmoedigen Help je ons mee?

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren

Anderen bekeken ook

Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer, Uithoorn

Bezemwagen/hulpteam 16 juni

Nacht van de Vluchteling

Je rijdt met de auto langs de route. Je beheert de telefoon van de telefoon die wandelaars kunnen bellen als ze niet meer verder kunnen lopen. Wanneer je de wandelaar hebt opgepikt en weer hebt afgezet op een OV punt (trein- of busstation) keer je terug naar deze (of een andere) rustlocatie om weer mee te helpen. Tijdens het rijden heb je een signalerende functie: het kan zijn dat je gestrande wandelaars ziet langs de kant van de weg, die vraag je of ze hulp nodig hebben. Ook het ophalen van routeborden kan onderdeel van je taak zijn. Als het rustig is dan vragen we je hand- en spandiensten te doen (op locatie). Aan het einde van je dienst wordt de hulplijn telefoon overgedragen aan het volgende team. Route oa: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras). Werktijden: 16 juni 06:00-12:00 Je kunt je samen met iemand opgeven. Rijbewijs een must, eigen auto een pre (maar kan ook geleend worden). Vragen of interesse? Neem contact op met Mariska , hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

16-06-2024
Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer, Uithoorn

Wandelaars verwelkomen op locatie, 15/16 juni

Nacht van de Vluchteling

Als locatievrijwilliger help je bij het klaarzetten en opruimen van de locatie en het ontvangen van de lopers. Denk hierbij aan tafels en banken plaatsen, maar ook vlaggen ophangen en andere klusjes. Koffie/thee schenken, kaart stempelen, etc. De locatiecoördinator heeft een draaiboek en weet wat er moet gebeuren, en verdeelt de taken in overleg over de vrijwilligers. Rustlocaties in: Haarlem, Amsterdam (Pannenkoekenparadijs, Velodrome, Roeivereniging op de Bosbaan, 't Landje Rembrandtpark en Westergasterras). Werktijden: Diverse shifts en verschillende locaties beschikbaar tussen 15 juni 19:00 en 16 juni 9:00*. Jouw inzet in overleg. *Let op: vnl avond / nacht en ochtend!! Vragen of interesse? Neem contact op met Mariska, hoofd vrijwilligerscoördinatie Haarlem - Amsterdam De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere Nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Amstelveen, Aalsmeer, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer

Publieksmedewerker museum

Cobra Museum voor Moderne Kunst

PUBLIEKSMEDEWERKER COBRA MUSEUM VOOR MODERNE KUNST Als Publieks medewerker ontvang je de bezoekers en houd je samen met je collega toezicht op zaal. Lijkt het je leuk om te helpen, meld je dan nu aan. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit. Tentoonstellingsagenda 2024 • Amstelveen Triënnale - 18 mei tot en met 7 juli 2024 • Diana Blok en Pierre Verger - 31 mei tot en met 6 oktober 2024 Om onze bezoekers een onvergetelijke beleving te bieden zoeken we vrijwilligers die: • Onze bezoekers voorzien van informatie • Toezicht houden in het museum • Nederlands en Engels spreken Wat bieden wij: • Een vrijwilligersvergoeding • Een jaar lang gratis entree tot het museum en korting in de winkel en het café • Uitnodigingen voor previews, openingen en finissages • Een fijne en inspirerende werkomgeving in het hart van Amstelveen Reageer als je denkt ons hiermee te kunnen ondersteunen en: • Wanneer je enthousiast, open-minded en flexibel bent • Je gastvrijheid hoog in het vaandel hebt staan • Je in ieder geval minimaal 1 keer in de week beschikbaar bent of in het weekend. • Je minimaal 18 jaar oud bent Enthousiast geworden of zijn er vragen stuur mij een berichtje. Neem contact op met Ryan van het cobra museum voor het opsturen van je motivatie. Hartelijke groet, Ryan Vrijwilligers coördinator

Structureel
Amstelveen, Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam, Aalsmeer

Creatieve handen gezocht Cobra Museum

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Creatieve handen gezocht voor het Cobra atelier (Vrijwillig) Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is op zoek naar kunstzinnige vrijwilligers om kinderen te begeleiden bij creatieve opdrachten in Atelier CoBrA. Op woensdag van 13:00 tot 16:00 en zondag van 10:45 tot 14:15 uur. Bij het Cobra Museum vinden we het belangrijk dat kinderen, nadat ze naar de kunstwerken in onze tentoonstellingen hebben gekeken, ook zelf creatief aan de slag kunnen. Als begeleider in ons atelier pak je die kijkbeleving op en stimuleer je tot creativiteit. Kinderen ervaren het als bijzonder dat ze in de nabijheid van moderne kunst kunnen tekenen (en dat is het natuurlijk ook), en dat anderen hun werk zien ontstaan. Wat ga je doen? • Bezoekers enthousiast ontvangen in Atelier • Kinderen begeleiden bij activiteiten • Materialen klaarzetten en opbergen Wat bieden wij? • Een fijne en inspirerende werkomgeving in het hart van Amstelveen • Een vrienden pas gratis entree tot het museum, korting in de winkel en het café • Uitnodigingen voor previews, openingen en finissages • Een vrijwilligersvergoeding Reageer als je: • Het leuk vindt om met kinderen te werken • Ervaring hebt met creatief bezig zijn • Zowel Nederlands als Engels spreekt • Minimaal 1 tot 2 per maand beschikbaar bent (m.u.v. geplande vakantie) • Minimaal 18 jaar oud bent en op vrijdag en zaterdag avond kan helpen van 17:00 tot 20:00 Tentoonstellingsagenda: Cobra Museum Voor Moderne Kunst. • Cobra 75: Grenzeloos en vrij, 2 juni 2023 t/m 6 oktober 2023 • Picasso: Terug naar de bron, 2 juni t/m zondag 17 september 2023 Enthousiast geworden of meer weten? Neem contact op met Ryan van het cobra museum voor het opsturen van je cv en een motivatie brief. Reageer via deze site om verder kennis te maken en een afspraak in te plannen. Alvast bedankt voor u belangstelling. Hartelijke groet, Ryan, Vrijwilligers coördinator

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Haarlemmermeer, Heemstede, Amsterdam, Amstelveen

Natuurwerker

Stichting MEERGroen

Als Stichting MEERGroen zijn we dagelijks bezig met het laten zien hoe leuk en inspirerend natuur en ecologie zijn. Dat doen we door onze handen uit de mouwen te steken en natuurontwikkeling, natuur beheer en stadslandbouw projecten uit te voeren. In totaal beheren we ruim 150 ha in 32 projecten in de Haarlemmermeer, Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer en Heemstede. In Amstelveen beheren we bijvoorbeeld de spoordijk van de museumspoorlijn ( 15 ha) en in Heemstede Landgoed Groenendaal (90 ha) en Natuur speelplaats Meermond( 6 ha) en in de Haarlemmermeer 15 ha bloemen- en orchideeën weides. We zoeken altijd naar mensen die willen meewerken en ook naar nieuwe projecten om te ontwikkelen. Het werk is zeer gevarieerd: elk dag deel van de week doen we een ander project. Je kunt bij ons van jong tot oud de hele week door al je kwaliteiten inzetten en er is ook ruimte voor eigen initiatief. Je ontwikkelt bij ons vele praktische vaardigheden en inzicht. wat we verwachten is inzet en motivatie om er samen iets moois van te maken voor de 48.000 soorten planten en dieren die het in Nederland heel moeilijk hebben, maar ook voor de mensen. we vinden het leuk om groepjes stagiaires te ontvangen en van zo'n stage week een filmverslag te maken. Werkzaamheden variëren van heemtuinbeheer, groente tuinen, bosbeheer (oud en jong) , aanleg natuurspeelplaatsen, bouwen van insectenhotels, etc. etc.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amsterdam

Locatiecoördinator Evenementenhulp Amstelveen

Rode Kruis

Voor onze locatie Amstelveen zoeken we een “spin in het web” voor de Evenementenhulpverlening. Gemiddeld 4-8 uur per week, flexibel. Wat ga je doen? Je verwerkt EHBO-aanvragen voor evenementen, onderhoudt het contact met opdrachtgevers en maakt afspraken. Je plant vrijwillige eerstehulpverleners in voor de evenementen, maakt een draaiboek en doet de (de)briefing en eventuele nazorg. Je signaleert knelpunten, draagt zorg voor de evaluatie en administratieve afhandeling. Daarnaast voer je met nieuwe hulpverleners kennismakingsgesprekken en begeleidt hen tijdens hun “vrijwilligersjourney”. Onze ideale kandidaat… • Heeft een vriendelijke manier van communiceren en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; • Kan goed organiseren; • Pakt graag uiteenlopende zaken op die op zijn/haar pad komen; • Wordt enthousiast van een dynamische kantoorfunctie; • Voelt aan wat er in een groep leeft en maakt dit bespreekbaar; • Is een echte verbinder; • Is beschikbaar voor 4-8 uur per week en voor een langere periode; • Is bereid een EHBO-diploma te halen; • Staat achter de doelstellingen van het Rode Kruis. Wat bieden we? • Een afwisselende en leuke kantoorfunctie waarin je de kans krijgt om je leidinggevende en organisatorische kwaliteiten in te zetten; • Een kijkje in de keuken van dé noodhulporganisatie van Nederland; • Voldoening, door indirect bij te dragen aan de veiligheid van mensen; • De ruimte om als vrijwilliger diverse opleidingen en trainingen te volgen; • Diverse activiteiten, zoals thema-avonden en borrels; • Verzekering en reiskostenvergoeding. Hoe meld je je aan? Druk op de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. vacaturenummer

Structureel
Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Ouder-Amstel

Evenementenhulp: Bike-team Coördinator

Rode Kruis

Vrolijk fietsende regelneef gezocht! Houd jij onze (mountain)bikes in topconditie en zorg je ervoor dat er iemand op die Rode Kruis fiets zit als dat nodig is? De vacature is voor 1-3 uur per week Ons bike-team kan heel goed een coördinator gebruiken en misschien ben jij dat wel!? Wij zoeken iemand die goed Nederlands spreekt, communiceert, verbindt, afstemt, zelf wil leren, in Amsterdam of directe omgeving woont en vooral het bike-team in goede banen wil leiden. Het Rode Kruis helpt tijdens evenementen als er ongelukken gebeuren. Met de fiets zijn de eerstehulpverleners sneller daar waar ze moeten zijn. Doordat wij vaak op die manier hulp verlenen zijn er vele vrijwilligers goed opgeleid om te kunnen helpen als er in Nederland echt noodhulp nodig is zoals bijvoorbeeld bij een overstroming of andere grote gebeurtenis. Wij zien je voor de volledige vacaturetekst en meer informatie heel graag terug op de website van het Rode Kruis! Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Structureel
Amsterdam, Ouder-Amstel, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer

Medewerker Logistiek Amsterdam (vrijwillig)

Rode Kruis

Zorg jij ervoor dat mensen en spullen op tijd op de juiste plaats zijn? Voor Evenementenhulp is logistiek een belangrijke taak. Denk bijvoorbeeld aan het klaarzetten van materialen voor de Eerste Hulpposten zodat hulp gegeven kan worden bij de vele evenementen. Wat ga je doen? -Als logistiek medewerker ben jij aanspreekpunt voor het materiaal voor de Evenementenhulp op de locatie . -Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een overzichtelijke, ingerichte en opgeruimde opslag van het materiaal, het bijhouden van de voorraden en de logistieke voorbereiding van (grote) inzetten  -Je bent onderdeel van het team Logistiek en werkt onder coördinatie van de Coördinator Logistiek  -Indien nodig, woon je vergaderingen en Ms Teams-overleggen bij (meestal in de avonduren) Wie ben jij?  -Als logistiek medewerker spreek je goed Nederlands, onderschrijf je de grondbeginselen en het beleid van het Rode Kruis en draagt deze uit  -Je kunt goed overzicht houden en bent accuraat; ervaring met magazijnwerkzaamheden en/of eerstehulpverlening is een pré -Zelfstandig werken past helemaal bij jou je bent ook een teamspeler -Daarnaast ben je in staat om met computerprogramma’s als Word en Excel om te gaan  -Ook ben je in het bezit van een geldig EHBO Uitgebreid diploma of bent bereid dit te  halen -Je bent woonachtig in Amsterdam, of de directe omgeving -Het uitvoeren van deze werkzaamheden vraagt gemiddeld 2-4 uur tijd per week. -Voorafgaand aan grote evenementen kan dit oplopen tot 6-8 uur per week. Voor deze functie zoeken we iemand die beschikbaar is op de dinsdag tussen 10:00 – 14:00 uur. Wat bieden wij?  -Als logistiek medewerker draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! -Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen en werkt samen met gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers en medewerkers. -Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. -Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie.  Iets voor jou?  Ben je enthousiast over de vacature logistiek medewerker (vrijwillig)en wil je direct reageren? Stuur een berichtje. Over ons  Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.   Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.   Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Structureel