csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Zwijndrecht

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond.

Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering.

Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen.

Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website [website verborgen]

Praktische informatie

Maandelijks 5 tot 6 uur

Locatie

Zwijndrecht

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Vier het Leven

Rotterdam

Met mevrouw (84 jaar) naar het Nieuwe Luxor

Stichting Vier het Leven

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website www.4hetleven.nl

Structureel
Rotterdam

Matchmaker culturele uitstapjes ouderen

Stichting Vier het Leven

In deze leuke en afwisselende vrijwilligersfunctie werk jij samen met 3 andere vrijwillige matchmakers. Jullie zijn met elkaar o.a. verantwoordelijk voor het 4x per jaar maken van het rooster voor het team van circa 50 vrijwillige gastheer/vrouwen. Daarnaast maken jullie de draaiboeken voor de culturele activiteiten (zoals theater, concert en filmbezoek) die wij met elkaar organiseren voor ouderen die dat niet meer zelf kunnen, willen of durven. Als matchmaker ben je verantwoordelijk voor de draaiboeken van circa 6-8 uitjes per kwartaal. Je taken vervul je vanuit je eigen huis en kan je grotendeels zelf inplannen en kosten circa 4-6 uur per week. De rol van matchmaker kan je eventueel ook combineren met de rol van gastvrouw/heer. Je begeleidt dan zelf ouderen naar/ tijdens een activiteit en geniet hierbij zelf tevens van een mooie culturele belevenis. Wij bieden jou afwisseling, uitdaging, voldoening en een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng en begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen. Je vindt het prettig om systematisch en gestructureerd te werken, en je vindt het een uitdaging om samen problemen op te lossen. Door jouw proactieve houding blijf je het team motiveren. En je bent handig met de computer. Wil jij ons helpen om onze droom te realiseren en gevoelens van eenzaamheid onder ouderen te verminderen en voorkomen? Voor meer informatie kijk gerust ook op onze website www.4hetleven.nl of stuur een bericht. Ik kom graag met je in contact.

Structureel
Rotterdam

Coördinator van activiteiten voor ouderen

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt. Ons motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’. Met jouw vrijwilligerswerk draag je bij aan onze droom om gevoelens van eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Jij regelt in samenwerking met het vrijwilligersteam dat de ouderen zorgeloos een middag/avond uit kunnen. Hiervoor maak jij gebruik van ons online reserveringssysteem 'James'. o Je maakt de begeleidersplanningen van het uitje in een programmagebied o Je koppelt via het reserveringsysteem de vrijwilligers aan gasten o Je maakt de draaiboeken en verstuurt deze aan de vrijwilligers o Je regelt waar nodig speciaal rolstoelvervoer o Je bent aanspreekpunt van de gastvrouwen/heren ten aanzien van de planning o Je organiseert i.s.m. de regio coördinator ca. 1x per jaar een vrijwilligersbijeenkomst Wij bieden jou afwisseling, uitdaging en voldoening. Een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Bijwonen van culturele evenementen in jouw regio en begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen. Je vindt het prettig om systematisch en gestructureerd te werken, en je vindt het een uitdaging om samen problemen op te lossen. Door jouw proactieve houding blijf je het team motiveren. En je bent uiteraard handig met de computer.

Structureel
Rotterdam

Aan de telefoon met .. mevrouw V. (90 jaar)

Stichting Vier het Leven

In deze vrijwilligersfunctie maak jij deel uit van een sociaal en gezellig team van vrijwillige telefonisten. Je bent het eerste aanspreekpunt vanuit de organisatie en hebt veel contact met de ouderen. Naast het beantwoorden van vragen, het aannemen van reserveringen e.d. is het bieden van een luisterend oor belangrijk. Soms ben jij de eerste of enigste persoon die de ouderen op een dag spreken. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken (3 uur) beschikbaar. Samen met de andere telefonisten zorg jij ervoor dat Stichting Vier het Leven op werkdagen van 09.00 tot 18.30 uur telefonisch bereikbaar is en dat na 18.00 uur en in het weekend de voicemail afgeluisterd wordt en urgente zaken opgepakt worden door bijvoorbeeld de vrijwillige begeleider en coördinator te informeren over een last minute afmelding van een gast. Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw gesprekken nauwkeurig worden verwerkt in onze database. Wij bieden jou uitdaging, voldoening en een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Daarnaast wordt jij een dagdeel ingewerkt op ons kantoor in Huizen (van 10.00 – 14.00 uur) en krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan periodieke trainingen, bijeenkomsten en regelmatig werkoverleg. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en ben je bereidt om kennis te maken met de werkwijze van Vier het Leven. Je kunt goed telefonisch communiceren en beschikt over een prettige telefoonstem. Je kunt zelfstandig en onder druk werken. Je bent klantvriendelijk, servicegericht en je beschikt over goede computervaardigheden. De werkzaamheden worden verricht vanuit huis. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten dien je te beschikken over een eigen computer/laptop en telefoon. Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan. Ben je beschikbaar voor minimaal 1 dagdeel per 2 weken (3 uur) en herken je jezelf in bovenstaande? Dan heten wij jou graag van harte welkom in ons team.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Dordrecht

Internationale kok gezocht voor de Inloop

Yulius

Iedere woensdag komt een groep bewoners uit de wijk eten op de Inloop Patersweg in Dordrecht. We zoeken een creatieve hobbykok die het leuk vindt om samen met de deelnemers, gerechten uit diverse landen te bereiden. Het is fijn als je zelf de recepten bedenkt en daarvoor de boodschappen doet. (uiteraard worden de kosten daarvan vergoed!). Wat levert het jou op? - je kunt al je kooktalenten inzetten. - je draagt bij aan het vergroten van het welzijn van een groep kwetsbare Dordtenaren. - samen eten zorgt voor verbinding tussen bezoekers, waardoor zij zich meer onderdeel voelen van de maatschappij. Lijkt het je leuk om lekker te komen koken? Neem dan snel contact met mij op!

Structureel
Dordrecht

Host van het podium

Muziekpodium DJS

Host (Gastheer/vrouw). Openen van het podium. Je bent als eerste , maar ook als laatste aanwezig. Je ontvangt de band en geeft ze instructies, voorziet ze van consumptiebonnen etc. Je taak is eigenlijk het goed laten verlopen van de avond. De band op tijd laten starten, bijspringen waar het nodig is , band en dj op tijd laten stoppen. Glazen ophalen bij drukte. Gezellige gastvrouw/heer zijn in het podium Je krijgt er een leuke werkplek, collega's en gratis toegang tot de concerten in ons podium voor terug.

Structureel
Zwijndrecht

Wie is graag Creatief bezig en wil helpen?

Yulius

Op de Inloop in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht worden allerlei activiteiten voor bezoekers georganiseerd. De inloop is een prettige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dit is heel fijn voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dag invulling en sociaal contact. Iedere maandagmiddag wordt een creatieve activiteit georganiseerd. Wie vindt het leuk om hieraan invulling te geven? Het is fijn als je deze activiteit zelfstandig kunt invullen. Uiteraard is er een vaste collega aanwezig om ondersteuning te bieden. Wat brengt het jou? - je levert een bijdrage aan een gezellige activiteit en sociaal contact voor onze bezoekers; - je kunt je creatieve talenten inzetten, - je wordt onderdeel van een klein team, - mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via een van onze trainingen, - je kunt in contact komen met andere vrijwilligers door een Ontmoetingsbijeenkomst te bezoeken en / of het jaarlijkse etentje. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem dan snel contact met mij op!

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Coördinator m/v

LETS Ruilwinkel & Ontmoetingsplek

Wil jij je inzetten voor duurzaamheid/hergebruik, voor vrijwillige inzet en voor verbondenheid in een multiculturele wijk van Dordrecht? Dan zoeken we jou! De LETS Ruilwinkel & Ontmoetingsplek is al ruim 12 jaar een begrip in de wijk Krispijn. Als enige winkel in de stad met een ruilprincipe werken we niet met geld, maar met punten. In de winkel hebben we 2e hands spulletjes, kleding, een buiten boekenkast en een koffietafel waar iedereen welkom is. Er is regelmatig een zogenaamd (K)LETS Café. Onze missie is: Mensen verbinden in ontmoeting, vrijwilligerswerk bieden waarin je kunt groeien, armoedebestrijding, eenzaamheid voorkomen en/of verlichten en hergebruik van goederen. De winkel is opgezet en wordt draaiende gehouden door betrokken vrijwilligers. Om het werk van de Ruilwinkel mogelijk te maken is de Stichting Vrienden van de Lets Ruilwinkel opgericht. De Stichting onderhoudt mede alle contacten en verzorgt de randvoorwaarden die nodig zijn om te werken. Wij bieden: Een gezellige en sociale winkel waar iedereen altijd welkom is, De mogelijkheid ervaring op te doen als coördinator of je ervaring te delen, Een zelfstandige job waar je je eigen invulling aan kan geven, Een eigen kantoorruimte en computer, Een werktelefoon, Een maandelijkse vrijwilligersvergoeding, Een gratis Dordtpas, De mogelijkheid indien gewenst een duo functie te creëren. Wij zoeken: Iemand met ervaring in het werken met (kwetsbare) vrijwilligers en kennis van verschillende culturen, Je hebt ervaring in een leidinggevende/coördinerende functie, Je hebt coaching vaardigheden en een hands-on werkmentaliteit, Je bent communicatief vaardig en stressbestendig. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, kennis van andere talen is een pré, Je hebt een klantvriendelijke en respectvolle houding, Je kan werkplannen maken, plannen en samen met de vrijwilligers o.a evenementen organiseren, Je kan samenwerken met bestu(u)r(en) en andere van belang zijnde organisaties/stakeholders, Je bent minimaal 3 dagdelen per week aanwezig in de winkel. (+/- 15 uur) Heb je interesse en wil je met ons verder komen praten? Stuur je interesse en cv via een bericht. LETS RuiLwinkel & Ontmoetingsplek, 3314 SG Dordrecht

Structureel
Zwijndrecht

Laminaat leggen in een slaapkamer

Gemiva-SVG Zwijndrecht

Ik zoek hulp voor een cliënte van mij. Zij is een nette vrouw van rond de 60 met een klein budget. Zij zoekt handige mensen die ondervloer en laminaat in haar slaapkamer kunnen leggen. Ook het bed uit en later in de kamer tillen is haar verzoek. Duidelijke communicatie is voor haar heel belangrijk. Ook wil ze graag vooraf een kennismaking met mij of mijn collega er bij. Startdatum per direct. Ik ben bereikbaar maandag en donderdag.

Eenmalig
(kleine) groepen
Dordrecht

Stichting Bomenridders Dordrecht

Stichting Via Lumina

De bomenridders Dordrecht zijn een groep mensen die zich grote zorgen maken over de bomen, biodiversiteit en de klimaatcrisis. Om de achteruitgang te keren, en een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze crisis, heeft de Stichting een aantal doelen opgelegd. De stichting tracht deze doelen te verwezenlijken door a. het benutten van inspraakmogelijkheden die overheden bieden; b. Publicaties, een eigen website, lezingen, bijeenkomsten, demonstraties en acties, aan de hand van een Tienpuntenplan.; c. het indienen van bezwaren tegen dreigend verlies van bomen en struiken; d. het instellen van gerechtelijke procedures en het optreden als procespartij wanneer één of meer van de doelen in het geding zijn; e. alle overige wettelijke middelen. De Stichting Bomenridders Dordrecht bestaat drie jaar en kent tot op dit moment acht vrijwilligers. Al deze leden inclusief de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn vrijwilligers en genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten. Iedereen doet datgene waar hij of zij goed in is zijn en daarvan energie opdoet. Twee wekelijks vindt actieoverleg plaats roulerend bij de leden thuis, eenmaal in de maand is er overleg met mensen van de Gemeente Dordrecht en eenmaal in de 6 weken overlegt het bestuur. Voor alles werken wij Bomenridders met open vizier. Dus geen politieke spelletjes. De werksfeer is zonder meer uitstekend. Op dit moment is er een vacature voor een penningmeester. Voor alle vrijwilligers geldt dat zij affiniteit moeten hebben met de natuur in de meest brede zin van het woord. Specifieke kennis over dit onderwerp is fijn maar zeker niet noodzakelijk..

Project
Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht

Trajectbegeleider gastgezinnen

De Rustplek Dordt

Trajectbegeleider voor gastgezinnen Vrijwilligersfunctie voor ongeveer 2 uur p/w Voor De Rustplek Dordt zoeken we een trajectbegeleider, die zich in wil zetten voor onze gastgezinnen en gasten. We zoeken iemand die gastgezinnen in staat stelt de opvang zo vorm te geven, dat de tijdelijke periode positief afgesloten wordt. De Rustplek De Rustplek Dordt is een stichting waarbij gastgezinnen hun huis openstellen om voor beperkte tijd mensen op te vangen die tot rust moeten komen na of tijdens een hectische periode in hun leven. De tijd in het gastgezin wordt gebruikt om daarna weer de plek in de maatschappij in te kunnen nemen. Jaarlijks kunnen we nu in Dordt al voor 1200 nachten onderdak geven aan gasten. De gastgezinnen worden begeleid en ondersteund door de trajectbegeleiders die de gemaakte afspraken met de gasten borgen. Gasten melden zich via de website of per telefoon aan. Trajectbegeleiders zijn betrokken bij de intake van de gast en de matching met het gastgezin. De begeleiding van het traject wordt gedaan door de trajectbegeleiders. Wij zoeken iemand die: hart voor mensen heeft; het belang van gastvrijheid ziet; meelevend christen is en vanuit die waarden taken wil oppakken; communicatief vaardig is; de juiste vragen weet en durft te stellen; zowel van samenwerken als van zelfstandig werken houdt. Wat wij bieden: - een coördinator met wie je samenwerkt; - een kernteam dat de organisatie van De Rustplek op zich neemt; - ruimte voor eigen inbreng; - mogelijkheid tot ontwikkeling door intervisie; Stuur je CV en sollicitatiebrief naar [email protected]. Meer informatie over De Rustplek Dordt is te vinden op samendordt.nl/derustplek Voor vragen over de inhoud van de functie kan contact opgenomen worden met de coördinator van De Rustplek Dordrecht: Kees [email protected] / 06-25 69 55 88 of met de voorzitter van De Rustplek Dordt via 06-11444559. We zien graag een reactie van jou tegemoet. Ook als je twijfelt, neem dan toch gerust even contact op met ons.

Structureel