csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Zwemmen (9034)

Als vrijwilliger heeft jouw aanwezigheid een positieve invloed op het leven van anderen. Het werk is uitdagend, soms ontroerend, maar bovenal bevredigend, omdat je weet dat je een verschil maakt door er simpelweg te zijn voor de cliënt. Wie zijn wij Ipse de Bruggen biedt zorg voor verstandelijk- en meervoudig gehandicapten. Wij staan voor een goed leven van onze cliënten. Zij zijn zelf de baas over hun leven. Wij leren ze zoveel mogelijk zelf te doen. Wat ze zelf kunnen, samen met familie en vrienden, doen ze ook zelf. Bij Ipse de Bruggen gaat het om de cliënt, de familie, vrienden en begeleiders. Samen regelen en samen beslissen zijn uitgangspunten waar wij in geloven. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze doelen worden behaald! Jouw functie als vrijwilliger Als zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking vervul je een rol die niet alleen gericht is op lichamelijke activiteit, maar ook op plezier, comfort en zelfvertrouwen in het water. Je bent als vrijwilliger altijd in een groep waarbij deskundige begeleiding aanwezig is. De eerste uitdaging begint vaak buiten het zwembad, met het opbouwen van een vertrouwensband met de cliënt. Jouw rol is niet alleen begeleiden in het water, maar ook het bieden van geruststelling en aanmoediging. In het zwembad zelf draait het niet alleen om zwemvaardigheden, maar ook om het genieten van de wateromgeving. Activiteiten kunnen variëren van eenvoudig spetteren en drijven tot het aanleren van basiszwemtechnieken. Elke sessie is afgestemd op de individuele mogelijkheden en comfortniveaus van de cliënt. Als zwemvrijwilliger is het van groot belang om de communicatie aan te passen aan de behoeften van de cliënt, rekening houdend met mogelijke uitdagingen in spraak of begrip. Duidelijke instructies, positieve bekrachtiging en geduld zijn sleutelwoorden tijdens de zwemsessies. In het algemeen is het werk van een zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking een boeiende en lonende ervaring. Het bevordert niet alleen fysieke gezondheid, maar draagt ook bij aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de cliënt. Het is een kans om een positieve impact te hebben door middel van een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook tal van voordelen biedt voor het welzijn van de cliënt. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten. Voor meer informatie neem contact op met Caroline (coördinator vrijwilligerswerk)

Lees meer

structureel

Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Als vrijwilliger heeft jouw aanwezigheid een positieve invloed op het leven van anderen. Het werk is uitdagend, soms ontroerend, maar bovenal bevredigend, omdat je weet dat je een verschil maakt door er simpelweg te zijn voor de cliënt.
Wie zijn wij
Ipse de Bruggen biedt zorg voor verstandelijk- en meervoudig gehandicapten. Wij staan voor een goed leven van onze cliënten. Zij zijn zelf de baas over hun leven. Wij leren ze zoveel mogelijk zelf te doen. Wat ze zelf kunnen, samen met familie en vrienden, doen ze ook zelf. Bij Ipse de Bruggen gaat het om de cliënt, de familie, vrienden en begeleiders. Samen regelen en samen beslissen zijn uitgangspunten waar wij in geloven. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze doelen worden behaald!
Jouw functie als vrijwilliger
Als zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking vervul je een rol die niet alleen gericht is op lichamelijke activiteit, maar ook op plezier, comfort en zelfvertrouwen in het water. Je bent als vrijwilliger altijd in een groep waarbij deskundige begeleiding aanwezig is.

De eerste uitdaging begint vaak buiten het zwembad, met het opbouwen van een vertrouwensband met de cliënt. Jouw rol is niet alleen begeleiden in het water, maar ook het bieden van geruststelling en aanmoediging.

In het zwembad zelf draait het niet alleen om zwemvaardigheden, maar ook om het genieten van de wateromgeving. Activiteiten kunnen variëren van eenvoudig spetteren en drijven tot het aanleren van basiszwemtechnieken. Elke sessie is afgestemd op de individuele mogelijkheden en comfortniveaus van de cliënt.

Als zwemvrijwilliger is het van groot belang om de communicatie aan te passen aan de behoeften van de cliënt, rekening houdend met mogelijke uitdagingen in spraak of begrip. Duidelijke instructies, positieve bekrachtiging en geduld zijn sleutelwoorden tijdens de zwemsessies.

In het algemeen is het werk van een zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking een boeiende en lonende ervaring. Het bevordert niet alleen fysieke gezondheid, maar draagt ook bij aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de cliënt. Het is een kans om een positieve impact te hebben door middel van een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook tal van voordelen biedt voor het welzijn van de cliënt.

Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding.

Wat wij bieden
Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:
Je wordt enthousiast ingewerkt.
Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten.

Voor meer informatie neem contact op met Caroline (coördinator vrijwilligerswerk)

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Ipse de Bruggen

Pijnacker-Nootdorp

Groepsvrijwilliger/bezoekvrijwilliger

Ipse de Bruggen

Diverse woonlocaties zoeken vrijwilligers voor overdag, in de avonden of in het weekend om leuke vrijetijds activiteiten te kunnen ondernemen. Dit kan met meerdere cliënten of met een cliënt Wandelen, fietsen, ergens koffie drinken, een spelletje spelen, zwemmen, boodschappen doen, koken, tuinieren, helpen eigen kamers op te ruimen, kleding kopen, computeren, muziek maken, samen een slaapkamer opruimen en schoon maken,etc. Sta jij stevig in je schoenen? Heb jij genoeg levenservaring en kan jij samenwerken? Sta jij open voor een ander en kan jij, na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag? Dan nodigen wij jou graag uit om ons een berichtje te sturen!

Structureel
Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen

Hoi, ik ben Iris en ik woon bij Ipse de Bruggen. Ik kom even bij je aankloppen, want ik en een heleboel andere bewoners hebben jouw hulp nodig. We hebben allemaal een verstandelijke beperking, maar wel op onze eigen unieke manier. Van jong tot oud, we zijn hier allemaal vertegenwoordigd. We kunnen en willen van alles, maar we hebben gewoon wat extra ondersteuning nodig. Ben jij degene die ons een handje wil helpen? Wie zijn wij Wij zijn Ipse de Bruggen, een grote zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg met diverse locaties door heel Zuid-Holland. We hebben 3 grote landgoederen, vergelijkbaar met een Centre Parcs of Landal Park. Deze landgoederen zijn van alle gemakken voorzien, waar elke cliënt gebruik van kan maken. Naast de landgoederen hebben we ook diverse (buiten)locaties waar cliënten extra hulp, leuke activiteiten en gezellige uitstapjes kunnen gebruiken. Wil jij in je vrije tijd echt van betekenis zijn en een glimlach toveren op iemands gezicht? Gegarandeerd dat jij die lach ook krijgt. Jij bent nodig! Jouw baan als vrijwilliger De keuze ligt bij jou! Je hebt de mogelijkheid om aan de slag te gaan als: Activiteitenvrijwilliger Bezoekvrijwilliger Hobbyvrijwilliger Fietsvrijwilliger Wandelvrijwilliger Zwemvrijwilliger Maatje vrijwilliger Muziekvrijwilliger Heb jij nog leuke ideeën voor activiteiten die je samen met één (of meerdere) van onze cliënten wilt doen op het terrein? Top, wij staan open om samen naar de ideeën te kijken. Jouw profiel Je bent sociaal, gezellig en hebt humor. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. We zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (onkosten kunnen in overleg). Je kunt via onze eigen leeromgeving diverse trainingen en cursussen volgen. We zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En je zult dankbare gezichten zien, omdat jouw hulp meer mogelijk maakt. Voor informatie kun je contact opnemen met Caroline Groeneveld [email protected] 06-10130559

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Zwem vrijwilliger (IP08698)

Ipse de Bruggen

Ik ga graag zwemmen maar vind het veel te spannend alleen, zwem jij met me mee? Wie zijn wij Op Zwaluw wonen volwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook een vorm van autisme, motorische problemen of gehoorproblemen. Jouw baan als [zwem vrijwilliger Onze cliënt wil 1 of 2x per maand zwemmen in het zwembad in Alphen aan den Rijn. Onze cliënt is een autistische man en moet erg aan een nieuwe persoon wennen. Hij kan zwemmen maar de vrijwilliger moet wel met hem mee het water in. Aan- en uitkleden kan hij zelfstandig. Het zwemmen duurt meestal totaal een uurtje. De cliënt moet opgehaald en terug gebracht worden dus als vrijwilliger moet je wel vervoer hebben. Jouw profiel Je bent bereid om de cliënt te leren begrijpen. Je komt je afspraken na. Je bent in het bezit van een rijbewijs, auto en inzittenden verzekering. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger om mee op stap te gaan (IP08498)

Ipse de Bruggen

Ik ben een levenslustige spontane en gezellige jonge dame en wil er graag op uit met jou! Wie zijn wij Op Oude Rijnlaan 4 van Ipse de Bruggen Zwammerdam wonen cliënten in de leeftijd van ongeveer 18 tot 40 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Jouw baan als vrijwilliger Ik ben een zelfstandig jongvolwassen vrouw van 22 jaar en maak makkelijk contact. Ik ben op zoek naar een bezoekvriendin tussen de 25 en 35 jaar met gevoel voor humor. Ik wil graag 1 x per 2 weken (minder mag ook) leuke dingen ondernemen zoals fietsen, wandelen, zwemmen, naar de film, shoppen, naar een pretpark of gewoon bezoek zodat we gezellig kunnen kletsen. In overleg met de leiding en mij bespreken we wat we gaan doen. Je bent alle dagen van de week welkom, ook in de avonduren. Jouw profiel Je hebt humor en maakt makkelijk contact; kunt na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag. Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent flexibel ingesteld. Je wilt en kan samenwerken met onze cliënt en begeleiders om er een geslaagde activiteit van te maken; staat open om te leren en geeft zelf aan wanneer je ondersteuning nodig hebt. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten) Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is

Structureel
Jongeren
Alphen aan den Rijn

Bezoekvrijwilliger voor gezellige dame van 72

Ipse de Bruggen

Ben jij de vrijwilliger die bij mij op bezoek komt of ik bij jou? Gaan we soms samen uit? Ik maak graag kennis met je!! Wie zijn wij Ik ben een vrouw met een licht tot matige verstandelijke beperking van 72 jaar maar nog jong van geest. Ik woon op Veldweg 29-31 van Ipse de Bruggen Zwammerdam. Ik ben opzoek naar iemand die leuke activiteiten met mij wil ondernemen. Jouw baan als bezoekvrijwilliger Je onderneemt leuke activiteiten samen met de cliënt. Bijvoorbeeld samen winkelen, samen koken, maar vooral samen leuke dingen doen. We denken dan aan eens in de 3 weken. Op verschillende dagen is het contact mogelijk maar vooral op de vrijdag en in het weekend. Jouw profiel Jij bent iemand die extra aandacht wil schenken aan de cliënt. Je vind het interessant om onze cliënt goed te leren kennen en begrijpen. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger die met naalden draad kan omgaan

Ipse de Bruggen

Ben jij creatief? Kun jij van onze handwerkjes kunstwerkjes maken? Dan zoeken we jou! Wie zijn wij Dagbesteding 355 Zuidhoek is een dagbesteding van Ipse de Bruggen Zwammerdam voor maximaal 14 oudere cliënten met een beperking (van midden tot hoog niveau) of cliënten die qua leeftempo op deze groep passen. Op deze dagbesteding kun je in je eigen tempo en op jouw manier bezig zijn of je juist ontspannen en genieten van wat er om je heen gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld handwerken, puzzelen, arbeidsmatig werk doen, schilderen of een spelletje doen. We kijken goed waar je van geniet en wat je kunt. De begeleiders ondersteunen je op een rustige manier, met begrip en respect. Jouw baan als vrijwilliger dagbesteding Voor onze groep zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om de door de cliënten gemaakte handwerkjes af te werken tot een mooi eindproduct. Dit zijn vooral brei - borduur -, en weefproducten. Voor het afwerken is een naaimachine en al het materiaal aanwezig. Je bent op de groep met 7 tot 14 cliënten en 1 of 2 begeleiders. We zoeken iemand voor 1 of 2 dagdelen per week. Een dagdeel is 3 uur en kan in de ochtend zijn van 9:00 -12:00 uur of in de middag van 13:00 - 16:00 uur. Jouw profiel Je hebt affiniteit met handwerken en kunt omgaan met de naaimachine Je houdt van gezelligheid en maakt een praatje met de cliënten die dit leuk vinden Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie

Structureel
Alphen aan den Rijn

Vriendin of gezin voor lieve jonge dame (7648

Ipse de Bruggen

Ben ik welkom bij jou thuis en gaan we er ook wel eens samen op uit ? Dan maak ik graag kennis met jou!! Wie zijn wij Bij Drietaktweg 25-27 wonen zestien volwassenen met overwegend een matige verstandelijke beperking. Jouw baan als vrijwilliger Wij zoeken een leuke spontane vrijwilliger, vrouw of gezin die met onze cliënt met syndroom van down leuke dingen wil gaan doen. Ophalen en bij de vrijwilliger thuis op bezoek gaan is ook een mogelijkheid. Ze houdt van kleuren, bakken, koken, uitgaan, wandelen, tv-kijken enz. Ontdek samen waar jullie plezier in hebben. We zoeken iemand die 1x per maand op de woensdagmiddag of in het weekend tijd heeft. Jouw profiel Je bent vrolijk en enthousiast en kan ook duidelijkheid bieden. Je neemt de moeite om de cliënt te leren kennen. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Zwem Vrijwilliger (IP08783)

Ipse de Bruggen

Wij zoeken voor een cliënt die graag zwemt en zich in het zwembad als een vis in het water voelt een vrijwilliger. Wie zijn wij Onze cliënt heeft onder andere dagbesteding op de Buitengroep Boerderij. Helaas kunnen wij als Buitengroep niet zwemmen en zijn daarom op zoek naar een zwemvrijwilliger voor onze cliënt. De cliënt is een vrolijke jongen, die van grapjes maken houdt en graag bij begeleiders in de buurt is. Hij is gebaat bij structuur, voorspelbaarheid en duidelijkheid. Hij vindt het fijn als dingen van tevoren duidelijk zijn uitgelegd. En is gebaat bij een positieve benadering. Hij vindt het fijn als er iemand bij hem is. Jouw baan als zwem vrijwilliger Onze cliënt wil heel graag zwemmen op de dinsdagmiddag, Je haalt de cliënt op bij de dagbesteding en loopt met hem naar de Haven waar de bus om 13.10 uur vertrekt. Meerdere cliënten rijden met deze bus mee en ook deskundige begeleiding van de bewegingsagogie gaat mee naar en in het zwembad. Je helpt de cliënt met omkleden en gaat samen met hem het water in. De bus vertrekt om 14.20 uur weer vanaf het zwembad. Het is belangrijk dat de vrijwilliger in stressvolle situaties rustig blijft en de cliënt positief benadert. Onze cliënt is dol op water. Het geeft hem rust en ontspanning. Hij heeft een zwemdiploma. Soms vindt hij het prettiger om in een gedeelte te zwemmen waar hij kan gaan staan. Maar hij springt ook met het grootste gemak van de duikplank. Dan is het wel prettig als er iemand in het water is. Het allerliefst zwemt hij onder water. Als er een glijbaan in het zwembad is dan gaat hij er alleen op als het rustig is. Jouw profiel Je kan structuur en duidelijkheid bieden. Je bent een rustig persoon en blijft rustig en positief bij stressvolle situaties. Je bent op dinsdagmiddag beschikbaar. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Waddinxveen

Vrijwilliger Bezoekvriend(in) (09035)

Ipse de Bruggen

Als vrijwilliger heeft jouw aanwezigheid een positieve invloed op het leven van anderen. Het werk is uitdagend, soms ontroerend, maar bovenal bevredigend, omdat je weet dat je een verschil maakt door er simpelweg te zijn voor de cliënt. Wie zijn wij Ipse de Bruggen is een zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op verschillende zorglocaties bieden wij cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is. Jouw functie als vrijwilliger Als bezoekvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in het leven van een cliënt met een verstandelijke beperking. Je bezoeken zijn niet alleen momenten van gezelschap, maar ook kansen om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Het begint vaak met het warme welkom bij aankomst. Het creëren van een vertrouwde en positieve sfeer is belangrijk. Jouw rol is om een luisterend oor te bieden, aandacht te schenken aan de behoeften en interesses van de cliënt. De activiteiten tijdens de bezoeken variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de cliënten jouw mogelijkheden. Dit kan simpelweg een praatje zijn bij een kopje koffie, het delen van een hobby, samen een spel spelen of zelfs een wandeling maken. Het doel is om een verbinding te creëren die gebaseerd is op respect en gelijkwaardigheid, waarbij de cliënt zich gehoord en gewaardeerd voelt. Na het opbouwen van een vertrouwensband kan het ook zo zijn dat de cliënt thuis bij de vrijwilliger op bezoek komt of buiten het terrein uit gaat. Dit moet dan wel een wens zijn van beide partijen. De voldoening van het werk als bezoekvrijwilliger ligt in het feit dat je een positieve invloed hebt op het welzijn van de cliënt. Door regelmatige bezoeken ontstaat er vaak een vertrouwensband en een gevoel van veiligheid. Maar belangrijker nog, er komt iemand voor mij. Kortom, als bezoekvrijwilliger ben je niet alleen een metgezel, maar ook een bron van steun en vreugde voor iemand met een verstandelijke beperking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een ander door simpelweg aanwezig te zijn en oprechte aandacht te schenken. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten. Voor meer informatie neem contact op met Caroline (coördinator vrijwilligerswerk)

Structureel
Alphen aan den Rijn

Chauffeur voor cliënten dagbesteding

Ipse de Bruggen

Word chauffeur voor onze gezellige cliënten! Help hen veilig naar de dagbesteding en thuis. Wie zijn wij Ipse de Bruggen biedt zorg voor verstandelijk- en meervoudig gehandicapten. Wij staan voor een goed leven van onze cliënten. Zij zijn zelf de baas over hun leven. Wij leren ze zoveel mogelijk zelf te doen. Wat ze zelf kunnen, samen met familie en vrienden, doen ze ook zelf. Bij Ipse de Bruggen gaat het om de cliënt, de familie, vrienden en begeleiders. Samen regelen en samen beslissen zijn uitgangspunten waar wij in geloven. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze doelen worden behaald! Voor enkele dagbestedingscliënten in Zwammerdam, die niet bij ons op het terrein in Zwammerdam wonen, zoeken we een chauffeur. Jij bent degene die met een busje deze gezellige cliënten 's ochtends ophaalt en 's middags veilig weer thuisbrengt. Alle cliënten wonen in de buurt maar hebben wat hulp nodig om zelfstandig naar de locatie te komen. Help jij hen met een glimlach op weg? De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 8.30u tot 9.45u en in de middag van 15.30u tot 16.45u. Kun jij één of meerdere dagen en/of alleen één dagdeel werken? Geen probleem, bij voorkeur zoeken we ook meerdere vrijwilligers die samen het rooster invullen. Jouw baan als chauffeur voor dagbesteding Als chauffeur haal je de bus op bij onze dagbesteding locatie DAC. Afhankelijk van het dagdeel dat je werkt, haal je of breng je de cliënten thuis. Je rijdt volgens een vaste route om ervoor te zorgen dat alle cliënten veilig worden opgehaald of thuisgebracht. Jouw profiel Je bent in het bezit van een rijbewijs B. Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking. Voordat je bij ons begint, moet je onze rijvaardigheidscursus volgen. Als je de cursus met succes afrondt, krijg je een certificaat. Als je dit certificaat hebt behaald, kun je bij ons aan de slag. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Waddinxveen

Vrijwilliger voor 2 gezellige mannen.

Ipse de Bruggen

Wie zijn wij In Kniek 559 wonen (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking die zich nog ontwikkelen. We bieden onze bewoners een gezellig thuis. We kijken samen hoe ze zo zelfstandig mogelijk kunt blijven. We zorgen dat ze veel dingen zelf kunnen doen en ze meehelpen in huis. De groep is actief en geniet van contacten. Veel bewoners zijn ook lid van de Jostiband of gaan naar clubs. Jouw baan als Activiteitenvrijwilliger Voor onze locatie zoeken wij voor 2 mannen een vrijwilliger die het leuk vindt om activiteiten te ondernemen. Het mag gezamenlijk maar mag ook individueel. De mannen houden van grapjes en van gezelligheid. Ze zijn altijd bezig met muziek en spelen beide dan ook al jaren in de Jostiband. Het zou leuk zijn om op deze manier hun sociale netwerk wat te vergroten. Zo zullen de activiteiten kunnen variëren van naar het winkelcentrum gaan en wat lekker drinken tot een stukje gaan fietsen en vrachtwagens kijken, om misschien een keer gewoon een dagje uit samen. Het plezier staat voorop voor beide kanten en met elkaar mooie herinneringen maken. Het tijdstip van de activiteit mag wisselend zijn wat passend is in de agenda. Dit zal altijd in overleg gebeuren. De duur van de activiteit is ook wisselend omdat dit ook zal afhangen wat jullie gaan ondernemen. Jouw profiel Je bent een gezellig persoon die houd van grapjes en gekkigheid. Je wilt leuke uitstapjes maken en heb vooral plezier met onze cliënten. Ervaring met de doelgroep is een pre omdat je wel opstap zult gaan met ze. Het hoeft niet altijd op het zelfde tijdstip omdat de mannen soms ook nog andere afspraken hebben. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Voor informatie kun je contact opnemen met Esther Schoenmaker tel: 088-9674759

Structureel
Nieuwkoop

Bezoekvrijwilliger gevraagd

Ipse de Bruggen

Jouw functie als vrijwilliger Als bezoekvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in het leven van een client met een verstandelijke beperking. Je bezoeken zijn niet alleen momenten van gezelschap, maar ook kansen om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Het begint vaak met het warme welkom bij aankomst. Het creëren van een vertrouwde en positieve sfeer is belangrijk. Jouw rol is om een luisterend oor te bieden, aandacht te schenken aan de behoeften en interesses van de cliënt. De activiteiten tijdens de bezoeken variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de cliënten jouw mogelijkheden. Dit kan simpelweg een praatje zijn bij een kopje koffie, het delen van een hobby, samen een spel spelen of zelfs een wandeling maken. Het doel is om een verbinding te creëren die gebaseerd is op respect en gelijkwaardigheid, waarbij de cliënt zich gehoord en gewaardeerd voelt. Na het opbouwen van een vertrouwensband kan het ook zo zijn dat de client thuis bij de vrijwilliger op bezoek komt of buiten het terrein uit gaat. Dit moet dan wel een wens zijn van beide partijen. De voldoening van het werk als bezoekvrijwilliger ligt in het feit dat je een positieve invloed hebt op het welzijn van de cliënt. Door regelmatige bezoeken ontstaat er vaak een vertrouwensband en een gevoel van veiligheid. Maar belangrijker nog, er komt iemand voor mij. Kortom, als bezoekvrijwilliger ben je niet alleen een metgezel, maar ook een bron van steun en vreugde voor iemand met een verstandelijke beperking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een ander door simpelweg aanwezig te zijn en oprechte aandacht te schenken. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Nieuwkoop

Zwem vrijwilliger

Ipse de Bruggen

Als zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking vervul je een rol die niet alleen gericht is op lichamelijke activiteit, maar ook op plezier, comfort en zelfvertrouwen in het water. Je bent als vrijwilliger altijd in een groep waarbij deskundige begeleiding aanwezig is. De eerste uitdaging begint vaak buiten het zwembad, met het opbouwen van een vertrouwensband met de cliënt. Jouw rol is niet alleen begeleiden in het water, maar ook het bieden van geruststelling en aanmoediging. In het zwembad zelf draait het niet alleen om zwemvaardigheden, maar ook om het genieten van de wateromgeving. Activiteiten kunnen variëren van eenvoudig spetteren en drijven tot het aanleren van basiszwemtechnieken. Elke sessie is afgestemd op de individuele mogelijkheden en comfortniveaus van de cliënt. Als zwemvrijwilliger is het van groot belang om de communicatie aan te passen aan de behoeften van de cliënt, rekening houdend met mogelijke uitdagingen in spraak of begrip. Duidelijke instructies, positieve bekrachtiging en geduld zijn sleutelwoorden tijdens de zwemsessies. In het algemeen is het werk van een zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking een boeiende en lonende ervaring. Het bevordert niet alleen fysieke gezondheid, maar draagt ook bij aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de cliënt. Het is een kans om een positieve impact te hebben door middel van een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook tal van voordelen biedt voor het welzijn van de cliënt. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure. Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten.

Structureel
Jongeren
Nieuwkoop

Kook vrijwilliger

Ipse de Bruggen

Hou jij van lekker en gezond eten maken voor anderen? Dan zoeken wij jou! Bij ons op de woning worden we namelijk erg blij van lekker en gezond eten. Wie zijn wij Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is. Ceder 4 is een gezellige woning met 11 cliënten met een verstandelijke beperking. De cliënten zijn tussen de 53 en 66 jaar oud en hebben de nodige structuur nodig. Begeleiding is altijd aanwezig om de cliënten te ondersteunen in hun gedrag waar nodig. Jouw baan als kook vrijwilliger Als kookvrijwilliger op onze woning; stel je (eventueel in overleg met de begeleiding) een boodschappenlijstje samen, doe je boodschappen en bereidt je de avondmaaltijd. Achteraf ruim je de keuken weer netjes op. Dit zelfstandig en/of indien mogelijk samen met begeleiders/bewoners. Natuurlijk eet je zelf ook gezellig mee. We zoeken een vrijwilliger die dit minimaal 1 keer per week of om de week zou willen doen. Hierin is zeker overleg mogelijk. De woensdag zou een fijne dag zijn voor ons, maar ook hierin is overleg zeker mogelijk. Jouw profiel Je vindt het leuk om te koken voor anderen Je bent per keer ongeveer 3 à 4 uur beschikbaar Je vindt het fijn om met de cliënten contact te hebben en hebt hierbij de nodige humor. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten) Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwilliger voor de toneelvereniging

Ipse de Bruggen

Vind jij het leuk om toneel te spelen met onze cliënten met een verstandelijke beperking? Dan zoeken we jou! Wie zijn wij Wij zijn de toneelvereniging van Ursula, Nieuwveen. Onze toneelgroep heeft op dit moment 12 leden en 3 vrijwilligsters en wij kunnen wel extra hulp gebruiken! De oefenavond van de toneelgroep is op dinsdagavond in de oneven weken van 19.00 tot 20.30 uur in het Parkpaviljoen. Jouw baan als vrijwilliger voor de toneelvereniging We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de cliënten toneel te spelen, met de cliënten aan de gang te gaan met expressie, inlevingsvermogen, en jezelf te uiten in alle facetten wat mogelijk is. Jouw profiel Je kunt creatief denken, goed luisteren en zien wat nodig is. Je kunt met de middelen die beschikbaar zijn de cliënten tot bloei laten komen! Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Structureel
Jongeren
Nieuwkoop

Sportieve vrijwilliger

Ipse de Bruggen

Wil jij de sportieve vrijwilliger zijn die we zoeken? Onze bewoonster heeft veel behoefte aan lekker steppen en fietsen! Een of twee keer per week een half uurtje met haar bewegen zal haar enorm goed doen! En het is ook nog een super gezond voor jezelf! Wie zijn wij Berk 6 is een woning op het terrein in Nieuwveen met overwegend jonge bewoners. Onze bewoners hebben behoefte aan overzicht, structuur en veiligheid, maar houden ook veel van een grapje en gezelligheid. Jouw baan als sportieve vrijwilliger Als vrijwilliger kom je regelmatig fietsen of steppen met 1 bewoonster. Je wordt gastvrij ontvangen en natuurlijk staan de koffie en thee klaar. Met de kerst wordt je niet vergeten! Jouw profiel Een geduldige enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om te steppen of fietsen met een bewoonster. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Structureel
Jongeren
Nieuwkoop

Wandelvrijwilliger gevraagd

Ipse de Bruggen

Wil jij graag je wandelschoenen aantrekken en op pad gaan? Dan zoeken we jou! Wie zijn wij: Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid - Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 clienten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat clienten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is. We hebben een wandelclub op Locatie Ursula, Nieuwveen en op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur gaan we om de 2 weken wandelen. De wandelclub start vanaf april tot eind oktober. We hebben veel aanmeldingen, dus daarom zoeken we extra vrijwilligers. Het is een heerlijke buitenactiviteit met soms een stop voor een ijsje. Jouw baan als vrijwilliger: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te wandelen in groepsverband. We hebben 2 groepen, de ene groep loopt 3 km op een avond en de andere groep 5 km. We maken graag een rondje door en om Nieuwveen heen. Jouw profiel: Je beschikt over goede sociale vaardigheden Bent duidelijk in je communicatie kent de verkeersregels. Wat wij bieden: Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt Je kunt je reiskosten declareren er is een jaarlijks cursusaanbod over uiteenlopende thema`s Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Je wekt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare clienten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), het navragen van referenties en opvragen van informatie bij de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure. Voor informatie kun je contact opnemen met Nieske de Meij.

Structureel
Jongeren
Westland

Chauffeurs gezocht!!!

Ipse de Bruggen

Lijkt het u leuk om cliënten met een verstandelijke beperking te voorzien van woon-werkverkeer, dan bent u bij ons aan het goede adres. Het WerkPalet is een dagbestedingslocatie van Ipse de Bruggen. Wij zijn opzoek naar chauffeurs die de cliënten in de ochtend en middag willen voorzien van woon-werkverkeer. Het WerkPalet is in het bezit van drie bussen, met elk een eigen route. De routes bevinden zich binnen het Westland. De taak van de chauffeur is het ophalen en naar huis brengen van cliënten.

Structureel

Anderen bekeken ook

Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen

DigiTaal team bibliotheek zoekt vrijwilligers

Bibliotheek De Groene Venen

Heb je kennis van computers en het internet en vind je het leuk om mensen meer te leren over de digitale wereld? Dan is dit wellicht iets voor jou! Docent en/of assistent bij onze cursussen. De Bibliotheek organiseert les vanaf de beginnerscursus Klik&Tik tot de Windows cursus, lessen voor de verschillende smartphones, fotos verwerken en beheren, Ipad, Word en Excel, een greep in de mogelijkheden. Het zijn losse projecten van steeds 3 of 4 weken op dezelfde dag. Van 1 op 1 coaching tot groepjes van max. 10 deelnemers. Voor meer informatie en kennismaken vul je op onze website het formulier in en wij nemen contact met je op. https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/organisatie/vrijwilligers/digitale-vrijwilligers.html

Project
Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard

Werk je graag met kinderen en ouders?

Humanitas Midden-Holland

Introductie De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR). Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen. Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers. Functieomschrijving: als BOR vrijwilliger: • Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. • Stel je het belang van het kind voorop. • Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar. • Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • Je hebt ervaring met het werken met kinderen? • Je hebt een hart voor kinderen? • Je bent stressbestendig? • Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders? • Je hebt levenservaring? • Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen? • Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar • Je bent bereid deel te nemen aan trainingen. • Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk. Wat krijg je er voor terug? • Uitdagend, leuk en interessant werk. • Een voorbereidende training. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. • Interessante themabijeenkomsten. • Reiskostenvergoeding. • Goede verzekering tegen schade en ongevallen. Ben je geïnteresseerd? Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen

Hoi, ik ben Iris en ik woon bij Ipse de Bruggen. Ik kom even bij je aankloppen, want ik en een heleboel andere bewoners hebben jouw hulp nodig. We hebben allemaal een verstandelijke beperking, maar wel op onze eigen unieke manier. Van jong tot oud, we zijn hier allemaal vertegenwoordigd. We kunnen en willen van alles, maar we hebben gewoon wat extra ondersteuning nodig. Ben jij degene die ons een handje wil helpen? Wie zijn wij Wij zijn Ipse de Bruggen, een grote zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg met diverse locaties door heel Zuid-Holland. We hebben 3 grote landgoederen, vergelijkbaar met een Centre Parcs of Landal Park. Deze landgoederen zijn van alle gemakken voorzien, waar elke cliënt gebruik van kan maken. Naast de landgoederen hebben we ook diverse (buiten)locaties waar cliënten extra hulp, leuke activiteiten en gezellige uitstapjes kunnen gebruiken. Wil jij in je vrije tijd echt van betekenis zijn en een glimlach toveren op iemands gezicht? Gegarandeerd dat jij die lach ook krijgt. Jij bent nodig! Jouw baan als vrijwilliger De keuze ligt bij jou! Je hebt de mogelijkheid om aan de slag te gaan als: Activiteitenvrijwilliger Bezoekvrijwilliger Hobbyvrijwilliger Fietsvrijwilliger Wandelvrijwilliger Zwemvrijwilliger Maatje vrijwilliger Muziekvrijwilliger Heb jij nog leuke ideeën voor activiteiten die je samen met één (of meerdere) van onze cliënten wilt doen op het terrein? Top, wij staan open om samen naar de ideeën te kijken. Jouw profiel Je bent sociaal, gezellig en hebt humor. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. We zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (onkosten kunnen in overleg). Je kunt via onze eigen leeromgeving diverse trainingen en cursussen volgen. We zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En je zult dankbare gezichten zien, omdat jouw hulp meer mogelijk maakt. Voor informatie kun je contact opnemen met Caroline Groeneveld [email protected] 06-10130559

Structureel
Alphen aan den Rijn, Waddinxveen

Vrijwilliger Bezoekvriend(in) (09035)

Ipse de Bruggen

Als vrijwilliger heeft jouw aanwezigheid een positieve invloed op het leven van anderen. Het werk is uitdagend, soms ontroerend, maar bovenal bevredigend, omdat je weet dat je een verschil maakt door er simpelweg te zijn voor de cliënt. Wie zijn wij Ipse de Bruggen is een zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op verschillende zorglocaties bieden wij cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is. Jouw functie als vrijwilliger Als bezoekvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in het leven van een cliënt met een verstandelijke beperking. Je bezoeken zijn niet alleen momenten van gezelschap, maar ook kansen om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Het begint vaak met het warme welkom bij aankomst. Het creëren van een vertrouwde en positieve sfeer is belangrijk. Jouw rol is om een luisterend oor te bieden, aandacht te schenken aan de behoeften en interesses van de cliënt. De activiteiten tijdens de bezoeken variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de cliënten jouw mogelijkheden. Dit kan simpelweg een praatje zijn bij een kopje koffie, het delen van een hobby, samen een spel spelen of zelfs een wandeling maken. Het doel is om een verbinding te creëren die gebaseerd is op respect en gelijkwaardigheid, waarbij de cliënt zich gehoord en gewaardeerd voelt. Na het opbouwen van een vertrouwensband kan het ook zo zijn dat de cliënt thuis bij de vrijwilliger op bezoek komt of buiten het terrein uit gaat. Dit moet dan wel een wens zijn van beide partijen. De voldoening van het werk als bezoekvrijwilliger ligt in het feit dat je een positieve invloed hebt op het welzijn van de cliënt. Door regelmatige bezoeken ontstaat er vaak een vertrouwensband en een gevoel van veiligheid. Maar belangrijker nog, er komt iemand voor mij. Kortom, als bezoekvrijwilliger ben je niet alleen een metgezel, maar ook een bron van steun en vreugde voor iemand met een verstandelijke beperking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een ander door simpelweg aanwezig te zijn en oprechte aandacht te schenken. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten. Voor meer informatie neem contact op met Caroline (coördinator vrijwilligerswerk)

Structureel
Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk

Cursuscoördinator Volksuniversiteit Gouda

Volksuniversiteit Gouda

De volksuniversiteit zoekt twee cursuscoördinatoren - CURSUS COORDINATOR Lifestyle, Mens en Maatschappij - CURSUS COÖRDINATOR Hobby en Vrije Tijd en Culinair Ter versterking van ons team zoeken wij met ingang van het nieuwe cursusjaar (augustus) twee enthousiaste collega’s cursuscoördinatoren, die het leuk vindt samen met een duo-vrijwilliger zich verantwoordelijk te maken voor een deel van ons cursusaanbod. Wij zoeken Voor deze functies van cursuscoördinator zoeken wij twee enthousiast personen, die graag met mensen omgaan, het leuk vinden om samen met een ervaren cursuscoördinator en de docenten de cursussen te organiseren en die bereid zijn zich vrijwillig in te zetten voor de Volksuniversiteit Gouda. Werkzaamheden De maanden januari tot en met april zijn ‘drukke’ maanden voor coördinatoren. In deze maanden bereiden wij het programma voor het volgende jaar voor. Je onderzoekt samen met je duo-collega de mogelijkheden om ons programma nog aantrekkelijker en eigentijdser te maken. Daarvoor ga je onder andere op zoek naar mogelijke nieuwe cursussen en nieuwe docenten. Ook in de andere maanden van het jaar ben je alert op kansen voor nieuwe cursussen. Gedurende het jaar onderhoudt je contacten met de docenten, incidenteel met de cursisten, werk je mee aan de publiciteit enz. enz. Veel van de taken zijn vanuit huis uit te voeren. Wie zijn wij? De Volksuniversiteit Gouda is een kleinschalige vrijwilligersorganisatie. Wij bieden jaarlijks een gevarieerd en laagdrempelig cursusprogramma aan (plm. 130 verschillende) en bereiken jaarlijks zo’n 1000 cursisten uit Gouda en omgeving. De cursussen zijn rond thema’s als Taal, Culinair, Hobby & Vrije tijd, Kunst en Cultuur, Computer & Fotografie, Lifestyle en Mens & Maatschappij. De organisatie van de VU Gouda bestaat naast de cursuscoördinatoren die het programma in grote zelfstandigheid voorbereiden uit een administratie en een bestuur. Een team van (14) enthousiaste vrijwilligers maakt dit werk samen met onze professionele docenten (60) mogelijk. Wat bieden wij? Wij bieden fijn vrijwilligerswerk binnen een organisatie met een gezellige sfeer. Speciale faciliteiten voor deelname aan cursussen, workshops en lezingen. Vind je het leuk om je steentje bij te dragen aan het mogelijk maken van het cursuswerk van de Volksuniversiteit voor Gouda en omliggende regio in Gouda, laat het ons weten. Heb je vragen, bel gerust naar onze voorzitter: Wijnand Scholtens, tel. 06 4765 7973 Is je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Kom in onze verpakkingsvrije winkel werken

Zonder Meer

Zonder Meer is een non-profit winkel met verpakkingsvrije producten én een ontmoetingsplaats voor leuke, zinvolle activiteiten. En wij zoeken nieuwe vrijwilligers! Vind je het ook belangrijk om mee te werken aan een lievere wereld met minder afval? Kom dan bij ons gezellige team van 26 enthousiastelingen werken in het hartje van Bodegraven. Je kunt zelf kiezen hoe vaak je in de winkel wilt staan en welk dagdeel je het best uitkomt. Ervaring is niet vereist. Geloof je in dit initiatief? Heb je er tijd en ruimte voor? Past het bij je overige werk? Zo ja, dan ben je van harte welkom om eens kennis te komen maken.

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers brugklasmaatjes

Agnes

Vrijwilligers gezocht voor de Brugklasmaatjes (Groep 8’ers die naar de brugklas gaan) Binnen Brugklasmaatjes (voorheen School is Cool) worden jongeren en hun ouders/verzorgers begeleid met de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Dit project bestaat uit 2 onderdelen. - Individuele begeleiding door een mentor. - Huiswerkklas. De doelstelling is dat het kind met hulp van het gezin en school daarna zelfstandig verder kan. Mentorbegeleiding Jongeren worden aan het eind van de basisschool/ begin van de middelbare school gekoppeld aan een mentor. De mentor en het kind ontmoeten elkaar 1 keer per week ongeveer 1,5 uur. Het kind wordt geholpen met het leren, leren plannen en schoolwerk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan hoe het met het kind gaat. De mentor ondersteunt waar nodig de ouders/verzorger en gaat soms mee naar informatiebijeenkomsten/mentorgesprekken op school en werkt als een “vertaler” tussen school en thuis. De mentor volgt het kind en het gezin tot dat die ‘geland’ is op de middelbare school. Dit duurt meestal 1 tot 2 jaar. Huiswerkklas De huiswerklas vindt 1 keer per week plaats. De leerlingen kunnen 1,5 uur per week komen om hulp te krijgen met huiswerk, het plannen van schoolwerk, leren leren, etc. De klas vindt plaats op woensdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur in het Huis van Alles, Vromade 1 in Bodegraven. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * Jongeren in de start op de middelbare school ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 1,5 uur per week beschikbaar stellen Dan is de Brugklasmaatjes iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. Interesse? Stuur een bericht naar Agnes Brandtzaeg Coördinator Brugklasmaatjes [e-mailadres verborgen] of 06 – 17088202 We horen graag van je!

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligers OKÉ-klas

SAM Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor de OKÉ-klas van Bureau Bousa! In de OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) helpen we kinderen van het basisonderwijs. Dit zijn kwetsbare kinderen die een extra steuntje nodig hebben bijvoorbeeld omdat hun ouders uit een ander land komen. Ons doel is om de kinderen meer zelfvertrouwen en kennis te geven zodat ze zich later beter kunnen ontplooien. Zoek jij vrijwilligerswerk en wil je … * kinderen uit groep 6 t/m 8 op de basisschool ondersteunen * helpen met huiswerk, horizonverbreding en het ontwikkelen van sociale vaardigheden * je 3 uur per week beschikbaar stellen Dan is de OKÉ-klas iets voor jou! We bieden je een gezellig team en organiseren relevante trainingen. De OKÉ-klas vindt plaats op dinsdag en woensdag in Bodegraven en op donderdag in Reeuwijk. Interesse? Stuur een bericht via onderstaande knop aan Marieke, Coördinator OKÉ-klas. We horen graag van je! Volg ons ook op Facebook | www.bousa.nl

Structureel
Alphen aan den Rijn

Bezoekvrijwilliger voor gezellige dame van 72

Ipse de Bruggen

Ben jij de vrijwilliger die bij mij op bezoek komt of ik bij jou? Gaan we soms samen uit? Ik maak graag kennis met je!! Wie zijn wij Ik ben een vrouw met een licht tot matige verstandelijke beperking van 72 jaar maar nog jong van geest. Ik woon op Veldweg 29-31 van Ipse de Bruggen Zwammerdam. Ik ben opzoek naar iemand die leuke activiteiten met mij wil ondernemen. Jouw baan als bezoekvrijwilliger Je onderneemt leuke activiteiten samen met de cliënt. Bijvoorbeeld samen winkelen, samen koken, maar vooral samen leuke dingen doen. We denken dan aan eens in de 3 weken. Op verschillende dagen is het contact mogelijk maar vooral op de vrijdag en in het weekend. Jouw profiel Jij bent iemand die extra aandacht wil schenken aan de cliënt. Je vind het interessant om onze cliënt goed te leren kennen en begrijpen. Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel