csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Zorgvrijwilliger Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt ZORGvrijwilligers Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander? Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden en krijg je voldoening vanuit waardering? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats 299. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast kookvrijwilligers zoeken wij ook ZORGvrijwilligers, zij ondersteunen de verpleegkundigen in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende. Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, een boodschapje doen, eten en drinken aanbieden, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en/of waken. Zorgvrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De zorgvrijwilligers zijn in ons hospice aanwezig van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Voordat je wordt ingezet, volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Vrijwilligers mogen zich jaarlijks verder laten bijscholen door middel van aanvullende cursussen. Er wordt van zorgvrijwilligers verwacht dat ze 1 tot 2 diensten per week beschikbaar zijn voor ons hospice. Het liefst een weekend in de maand en een feestdag per jaar. Een dienst duurt vier uur. Het rooster wordt door de vrijwilligers zelf naar beschikbaarheid ingevuld. Wat krijg je ervoor terug? Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. En de waardering die je vaak krijgt van bewoners en naasten is natuurlijk onbetaalbaar! Je krijgt voor dit werk, wat soms emotioneel belastend kan zijn, heel veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, enzovoorts. Daarnaast mag je regelmatig getuige zijn van momenten waarop het leven intensief beleefd wordt. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Lees meer

structureel

Rotterdam

Schoonmaak
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt ZORGvrijwilligers
Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander?
Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden
en krijg je voldoening vanuit waardering?

Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats 299. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers!

Naast kookvrijwilligers zoeken wij ook ZORGvrijwilligers, zij ondersteunen de verpleegkundigen in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende.
Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, een boodschapje doen, eten en drinken aanbieden, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en/of waken. Zorgvrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De zorgvrijwilligers zijn in ons hospice aanwezig van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur.
Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren.
Voordat je wordt ingezet, volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Vrijwilligers mogen zich jaarlijks verder laten bijscholen door middel van aanvullende cursussen.
Er wordt van zorgvrijwilligers verwacht dat ze 1 tot 2 diensten per week beschikbaar zijn voor ons hospice. Het liefst een weekend in de maand en een feestdag per jaar.
Een dienst duurt vier uur. Het rooster wordt door de vrijwilligers zelf naar beschikbaarheid ingevuld.
Wat krijg je ervoor terug?
Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. En de waardering die je vaak krijgt van bewoners en naasten is natuurlijk onbetaalbaar!
Je krijgt voor dit werk, wat soms emotioneel belastend kan zijn, heel veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, enzovoorts. Daarnaast mag je regelmatig getuige zijn van momenten waarop het leven intensief beleefd wordt.
Meer weten?
Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Rotterdam

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice IJsselPolder

Rotterdam

Schoonmaak vrijwilligers hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder is op zoek naar vrijwilligers die ons hospice willen helpen schoon te houden. Word je blij van een schoon huis? Kun je omgaan kom met mensen in de laatste levensfase? Ben je 1x per week een paar uurtjes beschikbaar? Vind je het leuk om af en toe een klusje aan te pakken zoals bijvoorbeeld de ramen in het pand te zemen of een ander specifiek klusje waaraan de professionele schoonmakers niet toekomen? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast zorg- en kook vrijwilligers zoeken wij ook vrijwilligers die willen helpen ons huis schoon te houden. De kook- en zorgvrijwilligers nemen zelf ook een deel van de schoonmaak voor hun rekening op de dagen dat er geen schoonmaakhulp beschikbaar is. Zo willen met elkaar als team onze lijfspreuk eer aan doen: “we kunnen je niet beter maken, maar wel proberen te zorgen dat je je wat beter voelt”. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Structureel
Rotterdam

Kookvrijwilligers hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt KOOK-vrijwilligers Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander? Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden en krijg je voldoening vanuit waardering? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast zorgvrijwilligers zoeken wij ook KOOKvrijwilligers die voor onze bewoners maaltijden willen bereiden. Elke dag willen we onze bewoners het liefst vers bereide maaltijden kunnen aanbieden. Als kookvrijwilliger draai je diensten (die je zelf kunt inplannen, het liefst 1 x per week) van ongeveer 15.00 uur tot 19.00 uur, waarin je inventariseert wat de wensen zijn van de bewoners en hiervoor de boodschappen haalt en het eten bereid. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Klusser gezocht (klein huishoudelijk)

Hospice IJsselPolder

In ons kleinschalige hospice verblijven mensen die in de laatste levensfase zijn. We draaien met een grote club vrijwilligers een bijzonder huishouden waarin alles er op gericht is onze 4 bewoners zo goed mogelijk te verzorgen onder ons motto: "We kunnen je niet beter maken, maar we kunnen wel proberen ervoor te zorgen dat je je iets beter voelt". Er zijn regelmatig kleine klusjes te doen, denk aan een schroefje vast draaien hier en daar, een likje verf of een kastje monteren, gewoon de simpele klussen die in elk huishouden aan de orde kunnen zijn. Laat even weten als je kennis wilt komen maken om te kijken of je iets kunt bijdragen! Iedere vrijwilliger wordt gewaardeerd en krijgt lekkere koffie waarbij meestal wel vers gebak uitgedeeld wordt!

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Ik heb hulp nodig om een taal te leren

Furkan

Hallo, Ik ben Furkan. Ik kom uit Turkije.Ik ben nog nieuw. Ik ken genoeg Engels en een beetje Nederlands om te kunnen begrijpen. Ik heb A1 niveau bereikt door zelf te studeren. Maar volgens mij kan ik niet op A1 niveau spreken. Ik ben op zoek naar een Nederlands persoon om met mij te oefenen. Mijn motivatie om te studeren zakt soms weg. Een taal leren is echt moeilijk. Maar als iemand me helpt, motiveert me dat. Ik voel me verplicht om meer te doen. Ik kan Nederlands leren terwijl ik met iemand reis, iets drink, sport, iemand help. Voor mij zou dat geweldig zijn. Ik wil snel Nederlands en de Nederlandse cultuur leren. Ik kan dit bereiken, maar ik heb hulp van jou nodig. Hartelijk dank.

Structureel
Rotterdam

ICT er gevraagd voor de Wijkbus

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

De wijkbus in Hillegersberg-Schiebroek vraagt een ICT' er Wij zijn op zoek naar iemand die het volgende kan bieden: · Goede kennis van Windows, idem van Microsoft Office, met name Word, Excel, Access en Outlook. · Kennis van Thunderbird is een aanbeveling. · Internet kennis is noodzakelijk. · Bereidheid omeen enkele keer ook in de avonduren of soms in het weekend werkzaamheden te verrichten, zoals updates van Microsoft producten. · Hardware kennis kan helemaal geen kwaad en dat geldt ook voor enige communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Graag uw reactie Zie voor meer info, googelt u dan : belbus his hr.gr.Harm

Structureel
Jongeren
Lansingerland

Ivy (11) zoekt een maatje in Lansingserland

Jong Perspectief

Ivy is een vrolijk meisje, maar door alles wat ze heeft meegemaakt met de scheiding van haar ouders, behoorlijk onzeker. Ze kan voor steun hierbij niet terugvallen op haar ouders. Thuis voelt ze zich vaak verloren, omdat er veel aandacht naar haar andere zussen gaat. Met vier kinderen in het gezin voelt zij zich vaak niet gezien. Ook op school heeft ze het lastig, heeft niet echt aansluiting bij haar klasgenoten. Ben jij dat energieke, actieve maatje dat Ivy er lekker mee op uit neemt? Heb je zin om af en toe lekker actief buiten te zijn met haar of een spelletje te doen? Zo komt Ivy sterker in haar schoenen te staan en zal zich zelfverzekerder voelen. Jij kunt als maatje voor Ivy hét verschil maken. Waarom is jouw hulp nodig? Ivy komt over als een vrolijk en zelfverzekerd meisje, maar dat is ze eigenlijk niet. Ivy is namelijk een gevoelig meisje en heeft veel meegemaakt thuis. Ze is daardoor best onzeker. Dat laat ze alleen niet zo snel zien. Haar moeder heeft haar handen vol aan haar andere drie dochters en dus is Ivy veel op zichzelf aangewezen. Het zou haar enorm helpen als er iemand voor haar is die haar de nodige aandacht geeft. Iemand aan wie ze gewoon alles kan vragen, zonder dat die persoon dat gek vindt. Wie is Ivy? Ivy is een lief, spontaan meisje van 11 jaar. Ze woont met haar moeder en drie zussen in Lansingerland. Sinds haar ouders zijn gescheiden, ziet ze haar vader alleen in het weekend. Ivy is actief, gek op hockey en is creatief, Ze vindt veel dingen leuk, zoals spelletjes, cakejes bakken en houdt van dieren. Ze kletst graag en houdt wel van een geintje. Ze heeft een paar vriendinnetjes met wie ze gezellig kan spelen. Maar op sociaal vlak vindt ze het af en toe nog wel lastig. Dat is ook wat haar onzeker maakt, al zal ze dat liever niet laten zien. Hoe kun jij Ivy helpen? Ben jij een actief en energiek type? En hou je net als Ivy wel van een grapje? Ivy zoekt iemand met wie zij af en toe wat leuks kan doen. Iemand bij wie zij haar verhaal kwijt kan. Door af en toe met Ivy op pad te gaan en haar één-op-één aandacht te geven, help je haar wat sterker in haar schoenen te staan en zal zij vast en zeker opbloeien. Een boost voor Ivy = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed! Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie! Wie zoeken we? - Je woont in de (omgeving van) gemeente Lansingerland. Of je vindt het niet erg om hier naartoe te reizen. - Je bent een actief persoon en vindt het leuk om samen iets te ondernemen. - Je bent sociaal en kan goed luisteren. - Je bent 18 jaar of ouder. - Je bent (kind)-vriendelijk, positief en betrouwbaar. Wie zijn wij? Wij zijn een maatjesorganisatie die al ruim 15 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Ons ervaren team zorgt voor: - Een voorbereidende training - Persoonlijke begeleiding - Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen - Intervisie en themabijeenkomsten Verder krijg je een vrijwilligersvergoeding en word er een VOG gevraagd.

Structureel
Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel

Voorlezer kinderen met taalachterstand

Bibliotheek aan den IJssel

Geniet je van voorlezen? Heb je geduld en ben je benieuwd naar andere culturen? Dan zit je goed bij de VoorleesExpress! Als voorlezer kom je bij gezinnen ‘over de vloer’. Je maakt echt contact en boekt met kleine stapjes ook resultaat. Je plant je voorleesbezoekjes samen met het gezin op een vaste avond en tijd. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator. We zoeken voorlezers in Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Nieuwsgierig? Lees snel verder! Wat ga je doen? • Als voorlezer lees je 20 weken (in circa 6 maanden) thuis voor aan kinderen met een taalachterstand. • Als voorlezer laat je de ouders en kinderen kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. • Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Wat hebben we te bieden? • Gratis Bibliotheekabonnement • Gezellige werksfeer • Zelfstandige functie • Goede begeleiding door de vaste collega’s Wie ben jij? • 18 jaar of ouder • een open houding (ook voor andere culturen) • beheerst de Nederlandse taal • affiniteit met kinderen • enthousiast over boeken en (voor)lezen • communiceren met verschillende doelgroepen • betrouwbaar en flexibel Enthousiast? Stuur een berichtje

Project
Rotterdam

Hulp bij boodschappen en een gezellig praatje

Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam

Wegens aanhoudende fysieke klachten kan deze mevrouw al een tijd niet meer zelf boodschappen doen. We zoeken iemand die haar hierbij kan ondersteunen en het ook gezellig vind af en toe te blijven hangen voor een praatje. Mevrouw wordt in Juni geopereerd aan breuk in haar been, en moet daarna langere tijd revalideren. Zelf boodschappen doen zal voorlopig nog niet lukken. Mevrouw heeft niet veel mensen meer in haar omgeving, en zou het ook gezellig vinden wanneer er af en toe tijd is voor een gezellig praatje. Heb jij interesse om mevrouw eens in de week uit de brand te helpen?

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Maatjes gezocht!

Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam

Past het werk als maatje bij jou? Eenmaal per week of twee weken spreek je af, je gaat samen op stap. Dat kan zijn voor een wandeling, voor een museumbezoek, samen een kop koffie drinken of voor een praatje/gesprek bij iemand thuis. De Vriendendienst zet zich in voor Rotterdammers met een psychische kwetsbaarheid van 18 jaar en ouder. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij jou past. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met volwassenen met een psychische kwetsbaarheid? Dan maken wij graag kennis met jou! WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit de Vriendendienst • Reis- en onkostenvergoeding, en de Rotterdampas. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. WAAR De Vriendendienst zet zich in door heel Rotterdam. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij je past. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door stichting Corridor vergoed. Startende vrijwilligers bieden we een training en een leuk team van collega's die je ondersteunen waar nodig is. Met een paar uur per week van jouw tijd, maak je een ander blij.

Structureel