csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Versterk jij ons redactieteam Welzijnwijzer

Je hebt misschien in Weekblad De Hint wel eens de Welzijn Wijzer pagina gelezen? Sinds 2012 wordt deze pagina iedere 3 weken gepubliceerd door de gemeente Eersel. Deze pagina staat vol met actuele informatie en nieuws van en door organisaties en inwoners in de gemeente Eersel. Zoals de naam van de pagina al aangeeft; de artikelen hebben allemaal te maken met thema's en activiteiten die gaan over welzijn, van onze inwoners, in brede zin. Denk daarbij aan informatie over voorzieningen en regelingen, maar bijvoorbeeld ook een interview met een vereniging of organisatie. De Welzijn Wijzer wordt gevuld door een klein redactieteam dat bestaat uit 3 mensen. Helaas heeft één redactielid ons team na jarenlange inzet verlaten, daarom zijn we nu op zoek naar een nieuw lid voor de redactie. Eén keer per 3 weken komen we als redactie bij elkaar. Samen bekijken we welke artikelen zijn ingeleverd door diverse organisaties uit de gemeente, welke onderwerpen nog meer interessant zijn en wie daarmee aan de slag gaat. Het leuke is dat we zelf ook regelmatig artikelen schrijven. We doen bijvoorbeeld interviews met vrijwilligers van een vereniging of met een inwoner met een bijzonder verhaal. Zodra we als redactie alles klaar hebben dan leveren we de artikelen en bijbehorende illustraties of foto’s aan bij de redactie van Weekblad De Hint. De redacteuren van De Hint maken er de mooie pagina van die je iedere 3 weken terugziet in dit blad. Goed om te weten: in de maanden juli en augustus verschijnt er geen Welzijn Wijzer in de Hint. Dan heb jij vakantie! Lijkt het jou mooi om hieraan een bijdrage te leveren? Ben je breed geïnteresseerd én heb je hart voor het welzijn van iedereen in de gemeente Eersel? Beschik je ook over een vlotte pen? Maar vooral, heb je er zin in? Dan komen we graag met je in contact. Wil je meer weten over wat er bij deze bijzondere vrijwilligersbaan komt kijken? Neem gerust eens contact op met Trudy via het algemene telefoonnummer gemeente Eersel of reageer op deze vacature.

Lees meer

structureel

Eersel

Administratie & receptie
Marketing & communicatie

Beschrijving

Je hebt misschien in Weekblad De Hint wel eens de Welzijn Wijzer pagina gelezen? Sinds 2012 wordt deze pagina iedere 3 weken gepubliceerd door de gemeente Eersel. Deze pagina staat vol met actuele informatie en nieuws van en door organisaties en inwoners in de gemeente Eersel. Zoals de naam van de pagina al aangeeft; de artikelen hebben allemaal te maken met thema's en activiteiten die gaan over welzijn, van onze inwoners, in brede zin. Denk daarbij aan informatie over voorzieningen en regelingen, maar bijvoorbeeld ook een interview met een vereniging of organisatie.

De Welzijn Wijzer wordt gevuld door een klein redactieteam dat bestaat uit 3 mensen.
Helaas heeft één redactielid ons team na jarenlange inzet verlaten, daarom zijn we nu op zoek naar een nieuw lid voor de redactie.

Eén keer per 3 weken komen we als redactie bij elkaar. Samen bekijken we welke artikelen zijn ingeleverd door diverse organisaties uit de gemeente, welke onderwerpen nog meer interessant zijn en wie daarmee aan de slag gaat. Het leuke is dat we zelf ook regelmatig artikelen schrijven. We doen bijvoorbeeld interviews met vrijwilligers van een vereniging of met een inwoner met een bijzonder verhaal.
Zodra we als redactie alles klaar hebben dan leveren we de artikelen en bijbehorende illustraties of foto’s aan bij de redactie van Weekblad De Hint. De redacteuren van De Hint maken er de mooie pagina van die je iedere 3 weken terugziet in dit blad.
Goed om te weten: in de maanden juli en augustus verschijnt er geen Welzijn Wijzer in de Hint. Dan heb jij vakantie!

Lijkt het jou mooi om hieraan een bijdrage te leveren? Ben je breed geïnteresseerd én heb je hart voor het welzijn van iedereen in de gemeente Eersel? Beschik je ook over een vlotte pen? Maar vooral, heb je er zin in? Dan komen we graag met je in contact.

Wil je meer weten over wat er bij deze bijzondere vrijwilligersbaan komt kijken? Neem gerust eens contact op met Trudy via het algemene telefoonnummer gemeente Eersel of reageer op deze vacature.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Eersel

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Marketing & communicatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Gemeente Eersel

Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Veldhoven

Vluchtelingenwerkgroep Eersel zoekt nieuwe leden

Gemeente Eersel

Werkgroep Vluchtelingenwerk Eersel helpt statushouders én vluchtelingen bij hun integratie in de gemeente Eersel. De vrijwilligers van de werkgroep ondersteunen hen op verschillende gebieden. Denk aan het wegwijs maken, maatje zijn of het bieden van administratieve ondersteuning. Bij de begeleiding van statushouders bij de inburgering is vaak het doel naturalisatie. Daarnaast ondersteunt de werkgroep ook (Oekraïense) vluchtelingen die nu opgevangen worden door gemeente Eersel. Als vrijwilliger heb je begrip voor de situatie waarin de statushouder zich bevindt. Zonder een sociaal netwerk je weg zoeken in een totaal nieuwe omgeving is een hele klus. Zeker als je de taal niet of nauwelijks beheerst. Vriendelijkheid en geduld zijn belangrijke eigenschappen voor een vrijwilliger. Spreekt jou dit aan, ben je flexibel en heb je wekelijks minimaal 4 uur beschikbaar voor de begeleiding van statushouders? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken.

Structureel
Eersel

Audio-visuele hulp gevraagd voor promotiefilm

Gemeente Eersel

Met ons participatieprogramma Dorpen Maken Het Verschil ondersteunen wij al enkele jaren uiteenlopende leefbaarheidsinitiatieven van onze inwoners. We willen graag meer initiatiefnemers helpen bij het mogelijk maken van hun ideeën. Daarom geven we graag meer bekendheid aan Dorpen Maken Het Verschil. Eén van de manieren waarop we dat willen doen, is het maken van een promotiefilm. En wat is er mooier dan deze film samen te maken met 1 of enkele inwoners! Heb jij tijd en lijkt het je leuk om hierover mee te denken én heb jij talent en ervaring met filmen en monteren/editen, dan horen we graag van je. Natuurlijk kun je ook contact opnemen als je hierover vragen hebt. Wie weet zie jij straks deze coproductie terug op al onze mediakanalen!

Eenmalig

Anderen bekeken ook

Eersel, Bergeijk

Vacature coördinator Bergeijk

Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen

Vacature coördinator Gemeente Bergeijk Leergeld is een vrijwilligersorganisatie met als doel kinderen tot 18 jaar van gezinnen met een besteedbaar inkomen tot 130 % van de bijstandsnorm, in staat te stellen deel te nemen aan schoolactiviteiten, sport en cultuur. Het gaat daarbij om computers, fietsen, contributies van verenigingen, sportkleding, muziekles, zwemles, etc. Aanvragen kunnen ingediend worden via de website van Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen of per e-mail. Werkzaamheden De aanvragen komen terecht bij de coördinator die vervolgens een intermediair verzoekt met het gezin contact op te nemen voor een huisbezoek. De intermediair brengt aan de coördinator advies uit en die neemt een beslissing, zo nodig na intern overleg. Voor de uitvoering van het besluit legt de coördinator, via de mail, contacten met scholen, verenigingen en winkels over de betaling en aanschaf van artikelen. De coördinator zorgt voor invoering in het informatiesysteem van het gehele proces, tot en met de ontvangst van de nota’s. Alle kosten worden rechtstreeks betaald aan de leverancier, school, vereniging, etc. In de Kempen heeft iedere gemeente een coördinator. De coördinatoren vervangen elkaar bij vakanties. Afstemming van werkzaamheden gebeurt elke woensdagmorgen in de Eikenburg in Eersel. Daarnaast kunnen ook thuis werkzaamheden worden uitgevoerd. Rekening gehouden moet worden met een tijdsbesteding van tenmiste 2 dagdelen per week. Profiel - Functioneren op HBO niveau - Goede communicatieve vaardigheden - Kunnen samenwerken en leidinggeven - Enige kennis van sociale regelingen - Affiniteit met de doelgroep en motivatie voor het werk van Leergeld - Ervaring met geautomatiseerde systemen Voor nadere informatie kunt u terecht op de website; https://www.leergeldveldhovendekempen.nl/ of contact opnemen met Gerrit van Ham, [email protected] telefoon 06-14636512.

Structureel
Eersel

Activiteiten voor jongeren met Autisme

De Kempen Specials

Stichting De Kempen Specials zijn jongeren met een normale begaafdheid en een vorm autisme, die samen chillen en outdooractiviteiten doen. Wij noemen hun de TEENS (Leeftijd 13-20 jaar). Voor het bedenken en begeleiden van deze activiteiten hebben we altijd plek voor enthousiaste personen of leerlingen die social studie ‘s doen. Dit is zeker interessant als je belangstelling hebt voor een toekomst in de maatschappelijke zorg. We verwachten van jou dat je open staat voor deze bijzondere doelgroep en het is fijn als je zelf initiatief durft te nemen om contacten aan te gaan, activiteiten te bedenken en samen met de begeleiders aan de slag wil om er iedere keer weer iets leuks van te maken. De TEENS komen twee keer per maand bij elkaar op zondagmiddag. De ene keer om te chillen en de andere keer voor een leuke activiteit. Je kunt zien wat wij voor deze doelgroep betekenen. We zien mooie contacten onderling ontstaan en hun zelfvertrouwen groeien ! Dit bied voor de deelnemers een goede basis om regulier weer contacten durven aan te gaan, met andere jongeren. Belangrijk om te melden is dat je NIET ELKE KEER AANWEZIG hoeft te zijn. We maken vooraf een “ dienstlijst”. En ruilen kan altijd! Na de social studie is er een begeleidster als oproepkracht gebleven omdat ze de club zo leuk vind ! Kijk voor inspiratie en info op onze website.

Structureel
Jongeren
Bergeijk

Soepmaatje

Oktober

Hou jij van koken en lijkt het je leuk om samen met een groepje bewoners soep te koken? (23-01-HOF) Dan zijn wij op zoek naar jou! Afhankelijk van de afdeling zullen er 8 tot 16 bewoners zijn om samen met jou de soep te bereiden. Dag en Tijd: Dag in overleg met de afdeling. In de middag of avond. Wat vragen we van een vrijwilliger: - Affiniteit met doelgroep PG/Somatiek - Kan zelfstandig werken - Passie voor eten en koken - Kan zich inleven in de bewoners - Kan bewoners ondersteunen en motiveren bij het koken Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Bergeijk

Vrijwillige chauffeur dagbesteding Hofhuys

Oktober

Lijkt het je leuk om een groepje cliënten naar de dagbesteding op het Hofhuys te brengen en op te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou! (23-02-HOF) Wij zoeken chauffeurs die beschikbaar zijn op maandag t/m vrijdag (één of meerdere dagen) die onze cliënten in de ochtend thuis willen ophalen en ze in de middag weer naar huis willen brengen. Wanneer je de cliënten in de ochtend komt brengen staat er op het Hofhuys ook een lekker bakje koffie voor je klaar. Tijdens het ophalen en thuisbrengen zal je de cliënten hier en daar moeten kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan: naar binnen begeleiden, even helpen de deur te sluiten/openen en het in- en uitstappen van de auto. Dag en Tijd: Maandag tm vrijdag. Ochtend (ophalen) 09.30 - 10.30. Middag (ophalen) 15.30 - 16.30 uur Wat vragen we van een vrijwilliger: - Affiniteit met doelgroep PG - In het bezit van rijbewijs B - In het bezit van een auto - Geduldig - Flexibel - Kan een luisterend oor bieden - Kan de cliënt lichte ondersteuning bieden Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Eersel

Ondersteuning avondmaaltijd

Oktober

Heb jij een paar uurtjes over in de week en zou je ons willen ondersteunen bij de avondmaaltijden? Dan zijn wij op zoek naar jou! (23-03-KB) Als vrijwilliger zal je mee eten koken en het uitserveren. Na de maaltijd een praatje maken met de bewoners of een leuk spelletje spelen met ze. Het is vooral ondersteuning bieden in de vroege avond en de gezelligheid rondom de maaltijd en vlak daarna. Dag en Tijd: ma t/m zo (één of meerdere dagen) van 16.00 - 20.00 uur Wat vragen we van een vrijwilliger: - Affiniteit met doelgroep somatiek - Houdt van koken - Is flexibel - Is sociaal - Neemt initiatief Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Veldhoven, Eersel

HSK - De Acht Zaligheden Secretaris gezocht

Heemkundige Studiekring "De Acht Zaligheden"

Wil je graag wat in vrijwilligerswerk doen en heb jij wel interesse in de bijzondere geschiedenis van Eersel, Duizel en Steensel? Dan kunnen wij jou wel gebruiken! Je hoeft zelf geen kennis te hebben van het lokale verleden, die kennis is al aanwezig in de kring. We zoeken juist iemand die kan ondersteunen met de randzaken in het bestuur. Je kan hierdoor mooie ervaring opdoen wat ook weer mooi op je C.V. zal staan. De secretaris zal in eerste instantie zich enkel bezighouden met het notuleren van de bestuursvergadering en we breiden het langzaam uit met eventuele andere werkzaamheden. Je begint bij het begin: - Ledenvergadering in februari bijwonen en deze notuleren. - Maandelijks op de derde donderdag van de maand zal je de bestuursvergadering bijwonen en hierbij notuleren. De vergadering vindt plaats in Eersel, bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Zo leer je op je gemak alle namen kennen van de actieve leden van de kring en kan je meepikken van de stukjes geschiedenis die voorbij komen. De huidige secretaris zit niet in op een schopstoel, en samen kunnen we het rustig opbouwen zodat je er vertrouwd mee raakt en kunnen we kijken wat in je agenda past. Andere werkzaamheden kunnen zijn: (Alles samen ongeveer 1-2 uur per week maximaal) - Nieuws plaatsen op de website (Wordpress) zoals artikelen en toekomstige lezingen - Nieuwsbrief verzorgen (Mailchimp) welke ongeveer 3-4 x per jaar verschijnen. - Mailbox in de gaten houden en binnenkomende verzoeken doorsturen naar de het juiste lid van de kring

Structureel
Eersel

Lid van de archeologische studiegroep

Heemkundige Studiekring "De Acht Zaligheden"

Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van onze dorpen? Meer leren over hoe vroeger de grond werd gebruikt? Hoe er werd gewoond en wat er in de bodem nog terug te vinden is aan historische resten van activiteiten van onze vroegere inwoners? Dan is lid worden van de werkgroep archeologie van HSK De Acht Zaligheden misschien wel iets voor jou! Regelmatig is archeologisch onderzoek verplicht bij nieuwbouw- en graafwerkzaamheden, omdat er in onze gemeente veel historische resten in de bodem liggen. Om te voorkomen dat de informatie uit dit bodemarchief ongezien verloren gaat is het belangrijk om dit door middel van een archeologisch onderzoek te documenteren. Op die manier is deze informatie ook in de toekomst toegankelijk voor andere onderzoekers en voor ons nageslacht. Daar hecht de wij dan ook grote waarde aan. Er is dan ook een speciale werkgroep opgericht die nog versterking kan gebruiken. Interesse en betrokkenheid zijn belangrijker dan ervaring. Wil je meer weten over de activiteiten van deze werkgroep, neem dan contact op met Winfried van de HSK De Acht Zaligheden. Dat kan rechtstreeks, via bovenstaande link en via het steunpunt.

Structureel
Eersel, Oirschot, Best, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden

Autisme Lotgenotenactiviteiten Ondersteunen

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Het AIC (Autisme Informatie Centrum) De Kempen, is op zoek naar gastvrouwen en gastheren voor het informatiecentrum in Eersel. Daar is ruimte voor lotgenotencontact en er is een mediatheek met onder andere boeken en films. Het informatiecentrum is gevestigd in D'n Achterum aan de Voortseweg 9 in Eersel. Elke 1ste vrijdag van de maand, tussen 9.30 en 11.30 uur is er een inloopochtend. In schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is er geen inloopochtend. Daarnaast hebben we maandelijks een thema-avond en diverse (6-wekelijkse) lotgenotencontactgroepen. Ook wordt op onze website veel informatie aangeboden over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op autisme. Ben je al wat langer bekend met autisme en voel je iets voor het werk van het informatiecentrum? Meld je dan aan als vrijwilliger! Jouw ervaringsdeskundigheid kan zo anderen helpen. Wat doe je als gastvrouw/heer in het informatiecentrum? Je informeert en adviseert en je biedt een luisterend oor. Wat vraagt het AIC? Je kent de problematiek rond autisme, je deelt graag kennis en ervaring met anderen en je kunt goed luisteren. Het AIC biedt je naast bijzonder vrijwilligerswerk waar je echt het verschil kunt maken, ook cursussen en trainingen aan.

Structureel
Eersel, Bladel, Bergeijk

Vrienden van Kerkebogten

Oktober

Op Kerkebogten hebben we een leuk clubje vrijwilligers dat een paar keer per jaar activiteiten organiseert voor onze bewoners. (15-06-KB). Denk daarbij het bakken van een High Tea, een wafelkraam, oliebollenkraam, muziekactiviteiten, enz. Sommige activiteiten vinden plaats in de woning (6 à 7 cliënten), andere in de grote zaal van Kerkebogten. Lijkt het je leuk om deze activiteiten samen met een andere vrijwilliger te ondersteunen, dan zijn we op zoek naar jou! Dag en tijd: Een aantal keer per jaar op een ochtend of een middag. Taken: • Samen met andere vrijwilliger de activiteiten voorbereiden • Activiteiten begeleiden • Cliënten begeleiden van en naar Forum Vaardigheden / affiniteit / interesses / gestelde eisen • Affiniteit met de doelgroep PG • Rustige en geduldige instelling • Actief meedenkend • Goede sociale en communicatieve vaardigheden • Respectvol omgaan met de cliënten, collega’s en bezoekers Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk goed voor onze vrijwilligers te zorgen. We willen namelijk dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. We bieden workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober!

Structureel
Jongeren