csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ben jij de verbinder met mensenkennis

Gezocht: Matchmaker Leerdam en Zederik Lijkt het je leuk om achter de schermen van VHLvoorelkaar aan de slag te gaan en zoveel mogelijk inwoners in Leerdam en oud Zederik aan elkaar te koppelen? Kom ons als vrijwilliger versterken! We zoeken mensen die als matchmaker in ons gezellige team (van ca 5 personen) aan de slag gaan (maximaal 4 uur per week, flexibel in te delen). Heb je interesse en wordt je enthousiast, maar vind je het werkgebied te groot, reageer dan wel, want er is altijd een mogelijkheid om het gebied op te delen. Dan koppel jij alleen in de wijk of het dorp waarin jij thuis bent. Matchmaker Je bent als matchmaker bezig met het het koppelen en ondersteunen van hulpvragers en hulpaanbieders. Je helpt inwoners bij het aanmelden op de site en het formuleren van hun vraag met als doel de geschikte match te vinden. Wie ben je en wat kan je? • Je hebt mensenkennis en kunt goed luisteren en hebt aandacht voor de vraag achter de vraag • Je vindt het leuk om mensen telefonisch en persoonlijk te spreken • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel • Je bent nauwkeurig en enthousiast. • Je kunt goed werken met computers • Je brengt heel graag mensen bij elkaar (verbinden) Wat bieden we? BindkrachtVHL staat in het hart van de samenleving in Leerdam en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij streven er naar onze vrijwilligers zo in te zetten dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is ruimte om te leren en je kunt nieuwe ervaringen op doen. Vrijwilligers worden geïntroduceerd in de organisatie en krijgen een goede begeleiding. Wij hebben een actueel vrijwilligersbeleid. Daarnaast is er een collectieve verzekering voor vrijwilligers, m.b.t. aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenschade. Over BindkrachtVHL en VHLvoorelkaar BIndkrachtVHL is een brede welzijnsstichting te midden van de samenleving in Vijfheerenlanden en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Ruim tweehonderd vrijwilligers, ondersteund door een team van beroepskrachten, vormen de motor van de organisatie. Onderdeel van de organisatie is dé online marktplaats voor vrijwillige hulp: [website verborgen] VHLvoorelkaar zorgt ervoor dat de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden elkaar op een laagdrempelige manier kunnen helpen. Het is de verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Kortom: VHLvoorelkaar is er voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander, eenmalig of meerdere keren te helpen met een klusje in huis of tuin en voor iedereen die wel eens of vaker wat extra ondersteuning of gezelschap kan gebruiken.

Lees meer

structureel

Vijfheerenlanden

Projectcoördinatie

Beschrijving


Gezocht: Matchmaker Leerdam en Zederik

Lijkt het je leuk om achter de schermen van VHLvoorelkaar aan de slag te gaan en zoveel mogelijk inwoners in Leerdam en oud Zederik aan elkaar te koppelen? Kom ons als vrijwilliger versterken! We zoeken mensen die als matchmaker in ons gezellige team (van ca 5 personen) aan de slag gaan (maximaal 4 uur per week, flexibel in te delen). Heb je interesse en wordt je enthousiast, maar vind je het werkgebied te groot, reageer dan wel, want er is altijd een mogelijkheid om het gebied op te delen. Dan koppel jij alleen in de wijk of het dorp waarin jij thuis bent.

Matchmaker
Je bent als matchmaker bezig met het het koppelen en ondersteunen van hulpvragers en hulpaanbieders. Je helpt inwoners bij het aanmelden op de site en het formuleren van hun vraag met als doel de geschikte match te vinden.

Wie ben je en wat kan je?
• Je hebt mensenkennis en kunt goed luisteren en hebt aandacht voor de vraag
achter de vraag
• Je vindt het leuk om mensen telefonisch en persoonlijk te spreken
• Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel
• Je bent nauwkeurig en enthousiast.
• Je kunt goed werken met computers
• Je brengt heel graag mensen bij elkaar (verbinden)

Wat bieden we?
BindkrachtVHL staat in het hart van de samenleving in Leerdam en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij streven er naar onze vrijwilligers zo in te zetten dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is ruimte om te leren en je kunt nieuwe ervaringen op doen.

Vrijwilligers worden geïntroduceerd in de organisatie en krijgen een goede begeleiding. Wij hebben een actueel vrijwilligersbeleid. Daarnaast is er een collectieve verzekering voor vrijwilligers, m.b.t. aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenschade.

Over BindkrachtVHL en VHLvoorelkaar
BIndkrachtVHL is een brede welzijnsstichting te midden van de samenleving in Vijfheerenlanden en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Ruim tweehonderd vrijwilligers, ondersteund door een team van beroepskrachten, vormen de motor van de organisatie.

Onderdeel van de organisatie is dé online marktplaats voor vrijwillige hulp: [website verborgen]
VHLvoorelkaar zorgt ervoor dat de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden elkaar op een laagdrempelige manier kunnen helpen. Het is de verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Kortom: VHLvoorelkaar is er voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander, eenmalig of meerdere keren te helpen met een klusje in huis of tuin en voor iedereen die wel eens of vaker wat extra ondersteuning of gezelschap kan gebruiken.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 4 uur

Locatie

Vijfheerenlanden

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Gorinchem, Vijfheerenlanden

Moeder begeleiden tijdens zwangerschap?

Humanitas

Er gebeurt heel veel als je zwanger bent. Niet iedereen heeft ouders/familie of vrienden om om raad te vragen of haar verhaal bij kwijt te kunnen. Als aanstaand ouder kun jij je vragen bij een van onze ouders kwijt. Op basis van overeenkomsten en een goede match wordt een vrijwilliger/ouder aan jou gekoppeld. Vrijwilliger: Een aankomend ouder deelt haar vragen met jou als ouder. Je luistert naar haar verhaal en bent een steun in de rug voor haar. Zodat zij zich goed voelt en zich kan voorbereiden op de komst van haar kindje. Jullie ontmoeten elkaar één keer per week, tot in het eerste levensjaar van het kind. Want ouderschap is mooi en ieder kind verdient een goede start! Dit kan ook jij betekenen voor een aankomend ouder: Ervaring van moeder Dyanne: “Ik krijg een tweeling. Onverwacht. Stress. De verloskundige vertelde me over de vrijwilligers van Home-Start. Met Ineke klikte het meteen. Ik ben reuzeblij dat ik over alles van mijn zwangerschap kan praten met haar. Ze weet veel en kent alles en iedereen in de buurt. Ze steunt mij in de voorbereiding op mijn bevalling: kamertje, kleertjes, en opvang aanvragen. Ineke komt pas vier weken, het lijkt veel langer. Het stelt me al heel veel meer gerust.” Aanstaande moeder: Kun jij als (aanstaande) moeder wel een steuntje gebruiken? Bij jouw eerste zwangerschap of bij een tweede/derde/... en/of wanneer er al een kleintje rond rent? Meld je dan aan bij Anja of Emma. Wil jij vrijwilliger worden? Neem contact op met de coördinatoren: Anja en Emma door een bericht te sturen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Gastvrouw/heer voor VVV Leerdam

Gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge

Wij zoeken enthousiaste ambassadeurs die het leuk vinden om ons vaste team te ondersteunen in onze VVV. Het is zeker geen saaie stoffige VVV, dus kom gerust een kijkje nemen. We hebben een superleuke shop met allerlei diverse cadeauartikelen. Daarnaast verkopen we cadeau cards, heerlijke streekproducten, en geven rondleidingen. Je bent altijd met leuke mensen in gesprek om het prachtige aanbod in Vijfheerenlanden te vertellen aan bezoekers. . Kortom, een super toffe taak in een gezellig hardwerkend team. Als ambassadeur: - Ben je het visitekaartje van Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden - Ontvang je de bezoekers enthousiast en gastvrij - Ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels - Verkoop je arrangementen, streekproducten, routekaarten, cadeaus en meer. - Kan je zelfstandig en in teamverband werken, en ben je flexibel. - Ben je bekend met ( regio Leerdam) Dagen en tijden: - Je bent flexibel inzetbaar voor 1 dag of 2 dagdelen per week Wat krijg ik ervoor terug? Wij bieden een leuke en dynamische plek om te werken in een enthousiast team op een mooie locatie in het centrum van Leerdam. Je gaat mee naar leuke beurzen en uitjes die Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden te bieden heeft. Contact Heb jij interesse in deze leuke, flexibele en afwisselende vrijwilligersbaan? Solliciteer dan direct door contact op te nemen via [e-mailadres verborgen] of via [telefoonnummer verborgen]

Structureel
Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een sportieve avond?

Syndion

Als vrijwilliger zorg jij voor een sportieve, gezellige avond voor de bewoners van Leerdam Centrum. Onze mensen hebben een (licht) verstandelijke beperking en willen graag met elkaar op woensdag- of donderdagavond (rond 19.30 uur) lekker in beweging komen. De groep bestaat uit 6 tot 8 mensen en de leeftijd varieert van 30 tot 65 jaar. Op de binnenplaats van onze locatie willen ze graag aan de slag met sportieve opdrachten, bij fitness of sport en spel. Ze denken graag mee over de invulling van de activiteiten. We vinden het belangrijk dat je sociaal bent en mensen enthousiast kan maken. Je komt terecht bij een gezellige groep mensen, die graag onder jouw positieve leiding aan de slag willen met hun gezondheid. Hebben we jouw interesse gewekt? Reageer dan snel en kom (vrijblijvend) een keer kennismaken! Leerdam Centrum is een woonlocatie van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Vijfheerenlanden

Jongerenmaatje

Humanitas

Wil jij wat kunnen betekenen voor (andere) jongeren? Dan past ons maatjesproject bij jou! Met een paar uur per week, kun jij een jongere, écht verder helpen Het project Jongerenmaatjes van Humanitas koppelt jongeren uit Gorinchem van 12 tot 25 jaar aan een vrijwilliger/maatje. Als koppel ga je wekelijks iets leuks of alledaags met elkaar ondernemen. Het is de bedoeling dat de jongere hierdoor positieve aandacht krijgt en het als een steuntje in de rug ervaart. Het maatjesproject is voor jongeren met wie het even niet zo lekker gaat. Bijvoorbeeld doordat ze weinig of verkeerde vrienden hebben, doordat ze thuis, in de vrije tijd of op school problemen hebben (gehad) of voor jongeren die om andere redenen niet zo lekker in hun vel zitten. Als maatje biedt je positiviteit. Door aandacht te geven kun je de jongere verder helpen. Voorbeelden van dingen die je samen kan ondernemen zijn: - naar buiten gaan om te sporten, de buurt te leren kennen of gewoon een rondje te lopen - een hobby uitzoeken en uitproberen - huiswerk maken - bij de Nederlandse taal helpen - een open dag van een school bezoeken - praten over van alles De vrijwilligers zijn mensen vanaf 18 jaar. Een jongere en vrijwilliger worden alleen gekoppeld als de jongere gemotiveerd is en een klik met de vrijwilliger heeft. Wat bieden wij maatjes/vrijwilligers? - Leuke en leerzame tijd - Betekenisvol vrijwilligerswerk / stage - Ervaring opdoen in werken met jongeren - Training - Goede begeleiding - Onderdeel zijn van een enthousiaste groep maatjes - Reiskostenvergoeding - Activiteitenvergoeding Weet jij jongeren voor wie een maatje goed kan zijn, of wil je zelf vrijwilliger worden? Stuur dan een bericht naar de coördinator: Emma. fotograaf: Maaike Koning

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Diverse vrijwilligers

Stichting vrouwenhofje mevr. van Aerden

Wist u dat het Hofje van Mevrouw van Aerden is opgericht om arme weduwen onderdak te bieden in de tien huisjes die het Hofje telt? Er bestonden immers in de 18e eeuw geen sociale voorzieningen. Tegenwoordig kan het Hofje niet meer bekostigd worden uit de nalatenschap van mevrouw Van Aerden, maar moet het eigen inkomsten genereren. Ook krijgt het Hofje geen subsidies; het monument draait volledig op vrijwilligers. Op dit moment denken de regenten samen met de vrijwilligers en andere deskundigen over de toekomst van het Hofje en haar museale waarde. Samen zoeken ze naar een goede invulling van de ruimtes en de betekenis van het Hofje voor Leerdam, Vijfheerenlanden, toeristen, erfgoedliefhebbers en huurders. Als vrijwilliger ben je betrokken en onderdeel van deze transitie! Het Hofje kan meer vrijwilligers gebruiken! Hieronder de posities waar u van betekenis zou zijn: 1. Vrijwilliger in de tuin of de winkel Er is een prachtige ruimte, naast het Hofje in de Kerkstraat, gehuurd waar bezoekers ontvangen worden en producten uit de nutstuin, die bestaat uit de moestuin, kruidentuin en boomgaard, verkocht worden. Tevens worden er ansichtkaarten, sapjes, oliën en nog veel meer aangeboden. Voor de bezoeker kan een kopje koffie of thee geserveerd worden. Dit winkeltje zal iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend zijn. Dezelfde openingstijden gelden ook voor de prachtige buitentuin met bijzondere bloemen, kruiden, bomen en vergeten groentes. Maar in de toekomst zouden we graag streven om vijf dagen in de week onze deuren te openen. Er worden vrijwilligers gezocht die “het verhaal “ vertellen, maar ook vrijwilligers die producten willen verkopen en/of koffie/thee willen serveren. We zoeken ook een vrijwilliger die de coördinatie tussen al deze activiteiten en de vrijwilligers onderling wil regelen. Wie wil, zou gemiddeld een middag per week kunnen helpen met en inzetten voor dit prachtige Hofje aan de Linge met zijn schitterende en bijzondere historie. Met meer vrijwilligers kunnen we meer activiteiten en openstellingen realiseren!

Structureel