csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Klusjes in huis en de tuin

Hallo, Help! Wij hebben hulp nodig! Ik heb nu anderhalf jaar long COVID en andere chronische aandoeningen die erger zijn geworden door long COVID. Helaas was dit voor mij dermate invaliderend dat ik bedlegerig werd en in een rolstoel terecht kwam. Gelukkig is die hele heftige periode nu voorbij, maar ben ik nog steeds herstellende en heb weinig energie voor dingen als klusjes in huis en de tuin. De klusjes in huis zijn kleine klusjes, zoals iets ophangen, deurtje verven, muurtje behangen, muurtje verven, dat soort dingen. De technische klusjes zijn al gedaan. De tuin is al die tijd niets aan gedaan dus het gaat dan om onkruid, gras maaien, vlonder schoonspuiten met een hoge druk reiniger en eventueel plantjes in de grond zetten. Eigenlijk kan het hekwerk ook wel weer een laagje vernis gebruiken, maar dat kan ook nog een jaartje wachten. Kleine klusjes die voor mij nog te zwaar zijn en die ik niet aan mijn kinderen kan en wil overlaten. Ze hebben al genoeg op hun bordje gehad en moesten fungeren als mantelzorger. Je zou ons enorm helpen. Aangezien ik geen grote portemonnee heb en alleen eventueel benodigde materialen kan betalen heb ik als tegenprestatie een persoonlijk gesigneerd boek over mijn bizarre leven voor long COVID. Ik hoop deel 2 spoedig te kunnen schrijven en ik hoop dat dat straks kan in het huis en de tuin die ik voor me zie. Ik kijk uit naar een reactie! Alvast bedankt!🙏

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

's-Gravenhage

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Hallo,

Help!
Wij hebben hulp nodig!

Ik heb nu anderhalf jaar long COVID en andere chronische aandoeningen die erger zijn geworden door long COVID.
Helaas was dit voor mij dermate invaliderend dat ik bedlegerig werd en in een rolstoel terecht kwam.
Gelukkig is die hele heftige periode nu voorbij, maar ben ik nog steeds herstellende en heb weinig energie voor dingen als klusjes in huis en de tuin.

De klusjes in huis zijn kleine klusjes, zoals iets ophangen, deurtje verven, muurtje behangen, muurtje verven, dat soort dingen. De technische klusjes zijn al gedaan.

De tuin is al die tijd niets aan gedaan dus het gaat dan om onkruid, gras maaien, vlonder schoonspuiten met een hoge druk reiniger en eventueel plantjes in de grond zetten. Eigenlijk kan het hekwerk ook wel weer een laagje vernis gebruiken, maar dat kan ook nog een jaartje wachten.

Kleine klusjes die voor mij nog te zwaar zijn en die ik niet aan mijn kinderen kan en wil overlaten. Ze hebben al genoeg op hun bordje gehad en moesten fungeren als mantelzorger. Je zou ons enorm helpen. Aangezien ik geen grote portemonnee heb en alleen eventueel benodigde materialen kan betalen heb ik als tegenprestatie een persoonlijk gesigneerd boek over mijn bizarre leven voor long COVID. Ik hoop deel 2 spoedig te kunnen schrijven en ik hoop dat dat straks kan in het huis en de tuin die ik voor me zie.


Ik kijk uit naar een reactie!
Alvast bedankt!🙏

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 5 uur

Locatie

's-Gravenhage

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Zorg

Categorie

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
's-Gravenhage

Met spoed chauffeurs gezocht

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Voor de dagbehandeling van verpleeghuis Mariahoeve zijn we, met spoed, op zoek naar een nieuwe chauffeur. Het gaat hier vooral om de middagen van 14.45-17.00 uur van dinsdag t/m vrijdag. Dagbehandeling van verpleeghuis Mariahoeve is voor jonge mensen met dementie. Cliënten wonen nog thuis en worden in de ochtend met onze bussen opgehaald en in de middag terug naar huis gebracht. Lijkt het jou leuk om in de middagen onze cliënten terug naar huis te brengen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Er is altijd begeleiding op de bus aanwezig!

Structureel
Voorschoten, Leidschendam-Voorburg

Vrijwilliger voor de inkoop van Theehuis

Stichting Jansland

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Theehuis Jansland zoekt per direct een extra vrijwilligers die de inkoop van het Theehuis samen met de andere vrijwillige inkoper gaat regelen. Het gaat dan om de wekelijkse boodschappen die gedaan worden bij 1 groothandel in Leiden en bij een supermarkt in Voorschoten. Deze houdbare boodschappen worden nu geleverd op maandag en de verse op dinsdag (waaronder ook brood dat gehaald wordt bij de lokale bakker) voor opening Theehuis (10.00 uur) en bij de bakker in Voorschoten. Verder gaat het om, iets minder frequent, ophalen van een kilo kaas bij Kaasboerderij in Stompwijk en Thee uit Leiden. Wilt u meer informatie, klik dan op onderstaande button.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Klusvrijwilliger in het Huygensmuseum

Huygensmuseum

Hou je van klussen doen in een museale omgeving? Wij zijn op zoek naar handige en creatieve vrijwilligers die van alle markten thuis zijn en ons kunnen helpen met diverse klussen. Je bent samen met collega-vrijwilligers hét klusteam van het Huygensmuseum. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de verschillende klussen binnen het museum. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het schilderen van sokkels, het meehelpen bij de opbouw van tentoonstellingen, het vervangen van lampen, het uitvoeren van kleine reparaties, het monteren van meubels en het wegbrengen van papier en flessen. Het Huygensmuseum in Voorburg is het historisch museum waar je mee wordt genomen in de Nederlandse (lokale) geschiedenis – van de tijd van de Romeinen, langs Constantijn en Christiaan Huygens, Prinses Marianne, tot aan het heden. Het museum heeft 2 locaties, Hofwijck en Notarishuis. Het museum biedt een unieke, historische en een plezierige omgeving met een gezellig team van vrijwilligers. Het museum organiseert tal van activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan diverse culturele evenementen waaronder de Museumnacht en De dag van het Kasteel. Je bent handig, creatief, flexibel en een echte aanpakker. Je bent een teamplayer en voert samen met de andere klusvrijwilligers de werkzaamheden uit. De werkzaamheden worden in onderling overleg uitgevoerd op flexibele tijden. Je kan rekenen op een dagdeel per week. Op dit moment zijn we nog hard op zoek naar twee vrijwilligers voor het klusteam! Klik op onderstaande knop voor een reactie.

Structureel
Pijnacker-Nootdorp

Groepsvrijwilliger/bezoekvrijwilliger

Ipse de Bruggen

Diverse woonlocaties zoeken vrijwilligers voor overdag, in de avonden of in het weekend om leuke vrijetijds activiteiten te kunnen ondernemen. Dit kan met meerdere cliënten of met een cliënt Wandelen, fietsen, ergens koffie drinken, een spelletje spelen, zwemmen, boodschappen doen, koken, tuinieren, helpen eigen kamers op te ruimen, kleding kopen, computeren, muziek maken, samen een slaapkamer opruimen en schoon maken,etc. Sta jij stevig in je schoenen? Heb jij genoeg levenservaring en kan jij samenwerken? Sta jij open voor een ander en kan jij, na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag? Dan nodigen wij jou graag uit om ons een berichtje te sturen!

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Lid Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink

Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink

Buurtpreventie? Wat is het? 'Als betrekkelijke nieuwkomer in Leidschendam werd ik getriggerd door een buurtpreventie-actie van de gemeente. Het gevolg was dat ik mij heb aangemeld bij het team ’t Lien - de Rietvink. Daar heb ik kunnen ervaren hoe mooi het is om kennis te maken met je eigen wijk en haar bewoners en tegelijkertijd iets te kunnen betekenen voor de veiligheid en leefbaarheid'. Het zijn de woorden van één van onze nieuwe teamleden, die exact de essentie van buurtpreventie weergeven. Momenteel hebben wij 28 enthousiaste leden en wij verwelkomen graag nieuwe kandidaten. Inmiddels is ons werkgebied uitgebreid tot de omgeving Damcentrum, Bolder, Helling en het Voorburgs Kwartier. Daarom beste mensen: als je tijd hebt, kom op, meld je aan! Ons team loopt -of fietst- drie keer per week een ronde. Een loopgroep bestaat uit drie mensen en een vierde persoon die thuis de rol als reserve heeft voor het geval iemand op het laatste moment uitvalt. Daar mag je even over nadenken Drie keer per week, dat zou je best wel veel kunnen vinden. Wacht even, wees niet bezorgd: als individuele loper bepaal je zelf hoe vaak je ingedeeld wilt worden. Als je minimaal 2 uur per maand beschikbaar bent, bent je al van harte welkom. De meeste leden lopen 2 à 3 keer per maand, waarvan 1 keer een reservebeurt. Het valt qua tijdsbeslag dus ontzettend mee, toch?. Je krijgt een training van professionals in wat wel en wat niet te doen als buurprevent; opfrissessies en eens in het kwartaal komen wij bij elkaar in ons 'thuishonk' in het pand van Wijkvereniging De Blauwe Tram om onze ervaringen te delen, successen te vieren en natuurlijk ontbreekt het niet aan gezelligheid. Nogmaals de twee hoofddoelstellingen van buurtpreventie: Veiligheid Wij zijn de oren en de ogen van de wijkagent die de buurt goed kent en wij helpen hem/haar door onregelmatigheden, baldadigheid, verdachte personen en/of -situaties direct te melden. Leefbaarheid Aandacht voor onze wijkgenoten, rapporteren over de openbare ruimte. Denk daarbij aan zwerfvuil, defect straatmeubilair, straten en stoepen die in slechte staat verkeren. Kortom, zaken waar jij je als individu nu ook al aan stoort. Weet je wat? Een ideetje: kom eens langs, meld je aan voor een proefronde. Onze teamleden zijn goede vertellers en je kunt meteen al een beetje sfeer proeven. Doe dat door contact op te nemen met: Anne Zuidema

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Ruimte in je hart voor een gezin?

Humanitas Zoetermeer

Vanuit Humanitas Zoetermeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor Home-Start of Kind aan Huis. Deze activiteiten richten zich op ouders en/of kinderen die wekelijks een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wat vraagt dat van jou als vrijwilliger? - Deelnemen introductietraining - Dagdeel van je tijd per week -Je kunt je goed inleven in een ander, hebt een open blik, bent positief, sociaal en hebt ervaring/affiniteit met opgroeiende kinderen Wat wij bieden? - Begeleiding door professionele en HBO-geschoolde coördinatoren - Training + certificaat - Terugkombijeenkomsten en scholing - Eindejaarsuitje - Een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers - Reiskostenvergoeding Wat kan je doen als vrijwilliger? En wat zou bij je passen? - Je bent dat extra steuntje in de rug op verschillende vlakken - Je biedt een luisterend oor / gezelligheid / vertrouwen - Je heeft praktische tips omtrent de opvoeding - Je deelt je eigen ervaringen met opgroeiende kinderen - Je biedt (praktische) ondersteuning, zoals het wegwijs maken in de gemeente, samen naar buiten gaan, samen met de kinderen spelen/lezen, het netwerk van het gezin vergroten etc. - Het ontlasten van ouder(s) door de zorg van het kind voor een dagdeel over te nemen Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de Humanitas Zoetermeer website. Interesse? Laat het ons weten als reactie op deze vacature! Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om elkaar beter te leren kennen. We kijken er naar uit je te ontmoeten! :)

Structureel
Zoetermeer

Administratief hulpverlener

Mensen in de Minima

Ondertussen bestaat onze stichting - zij het onder verschillende benamingen - al ruim veertig jaar! In twee vestigingen, Meerzicht en Oosterheem houden wij spreekuren, waarbij wij mensen helpen met de alledaagse administratieve zaken die zij tegenkomen. In de wijk Meerzicht zijn we in drie spreekkamers geopend op maandag van 10:00 uur tot 12:00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 uur tot 11:00 uur, met regelmatig uitloop als we bezig zijn. We hopen toch ook weer op de vrijdagen te kunnen openen, maar dan hebben we écht uitbreiding qua vrijwilligers nodig. Er zijn heel wat mensen die gebruik maken van onze hulp, die bestaat uit het lezen/schrijven/invullen van allerhande brieven en formulieren, waar men zelf niet (goed) uit komt. Ook helpen we om oplossingen te vinden als er sprake is van een probleem(pje). We kunnen hierbij nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken. De diversiteit aan vragen waar mensen mee komen, is groot. En ook wij leren ook soms nog steeds nieuwe dingen… Gelukkig werken we in - steeds wisselende - koppels van twee om onze cliënten met raad en daad bij te staan, behalve als we met een oneven aantal vrijwilligers per dagdeel werken. Soms vraagt het wat meer doorvragen om de problematiek waar men mee worstelt, duidelijk te krijgen. Ook hebben we een registratiesysteem waarin we opslaan wat we doen voor onze bezoekers. Uitdagend vrijwilligerswerk dus! Er staat zelfs nog een kleine onkostenvergoeding van € 5,00 per dagdeel tegenover. Voelt u zich aangetrokken om - het liefst voor langere tijd - bij te springen? Neem dan contact met ons op! Wij verzoeken om een duidelijk gemotiveerde en onderbouwde reactie. Op vage reacties wordt niet gereageerd.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Zoetermeer

Wil jij het verschil maken?

UVV Zoetermeer

Plm. 50 vrijwilligers van de UVV Boodschappendienst maken nu al het verschil voor een kwetsbare oudere. Desondanks dat zijn er af en toe nog ouderen die we niet meteen kunnen helpen. Die wonen misschien wel bij jou om de hoek. We zoeken mensen die één keer per week even wat boodschappen willen doen voor iemand die dat zelf niet meer kan. Dat kost je 1 tot hooguit 2 uur per week op een dag en tijd dat het jou uitkomt. Je kunt het zelfs combineren met het doen van je eigen boodschappen. En weet je? Het voelt echt hartstikke goed om een ander te helpen. Wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op!

Structureel
Jongeren