csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Maatje gezocht voor 7-jarig jongetje

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Wij zijn opzoek naar een maatje voor S., een 6-jarig jongetje, uit Katendrecht, Feijenoord, omdat hij het moeilijk vindt om vriendjes te maken. S. is een rustige en verlegen jongen die behoefte heeft aan een maatje die zijn zelfvertrouwen een boost kan geven. Samen met zijn maatje zou hij graag sportieve activiteiten zoals voetballen, basketballen of andere balsporten willen ondernemen. Daarnaast heeft S. ook een hele creatieve kant en vindt hij het leuk om te tekenen/verven, knutselen en zingen. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van S. of een ander kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. De Big Friend van S. is een vriendelijke, sociale vrijwilliger, van minimaal 18 jaar, waarmee S. kan werken aan zijn sociale vaardigheden. Samen met zijn Big Friend zou S. willen springtouwen, bakken/koken of buitenspelen. S. zoekt een Big Friend die voor ten minste 1 jaar wekelijks tijdens schooltijd een activiteit met hem onderneemt. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Lees meer

structureel

Rotterdam

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek

Beschrijving

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲?
Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind.

Wij zijn opzoek naar een maatje voor S., een 6-jarig jongetje, uit Katendrecht, Feijenoord, omdat hij het moeilijk vindt om vriendjes te maken. S. is een rustige en verlegen jongen die behoefte heeft aan een maatje die zijn zelfvertrouwen een boost kan geven. Samen met zijn maatje zou hij graag sportieve activiteiten zoals voetballen, basketballen of andere balsporten willen ondernemen. Daarnaast heeft S. ook een hele creatieve kant en vindt hij het leuk om te tekenen/verven, knutselen en zingen.

Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van S. of een ander kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil!
𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻?
Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard.

De Big Friend van S. is een vriendelijke, sociale vrijwilliger, van minimaal 18 jaar, waarmee S. kan werken aan zijn sociale vaardigheden. Samen met zijn Big Friend zou S. willen springtouwen, bakken/koken of buitenspelen. S. zoekt een Big Friend die voor ten minste 1 jaar wekelijks tijdens schooltijd een activiteit met hem onderneemt.

𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷?
• Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen.
• Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger.
• Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲
Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 1 uur

Locatie

Rotterdam

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Big Friends Rotterdam

Rotterdam

Maatje voor kind of jongere (6-18 jr)

Big Friends Rotterdam

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van een kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. Onze Big Friends zijn enthousiaste vrijwilligers van 21 jaar of ouder die in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam wonen. Elke week ga je met elkaar op pad, voor ten minste 1 jaar. Je onderneemt samen leuke activiteiten, zoals sporten, spelletjes doen, knutselen, naar de speeltuin of een museum bezoeken. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een Rotterdampas en andere voordelen: geniet van gratis activiteiten en voordelen, zowel voor jou als je Little. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

MAATJE VOOR KIND OF JONGERE (6-18 JR)

Big Friends Rotterdam

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van een kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. Onze Big Friends zijn enthousiaste vrijwilligers van 21 jaar of ouder die in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam wonen. Elke week ga je met elkaar op pad, voor ten minste 1 jaar. Je onderneemt samen leuke activiteiten, zoals sporten, spelletjes doen, knutselen, naar de speeltuin of een museum bezoeken. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een Rotterdampas en andere voordelen: geniet van gratis activiteiten en voordelen. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatje gezocht voor 8-jarig jongetje

Big Friends Rotterdam

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Voor D., een 8-jarige jongen uit IJsselmonde, zijn wij opzoek naar een Big Friend. D. groeit op in een eenoudergezin en heeft een behoefte aan maatje waarmee hij goed kan praten en leuke dingen kan doen. Op school vindt D. het moeilijk om zijn emoties te uiten naar anderen en zou hier graag hulp bij willen. D. heeft een extraverte persoonlijkheid en speelt in zijn vrije tijd graag Roblox. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van D. of een ander kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. D. zou graag gekoppeld willen worden aan een jonge Big Friend, van minimaal 18 jaar, met dezelfde interesses. Voor D. is het belangrijk dat zijn Big Friend sportief en grappig is met een rustige persoonlijkheid. Samen met zijn Big Friend wil D. spelletjes spelen, voetballen en tekenen/kleuren. D. zoekt een Big Friend die voor ten minste 1 jaar wekelijks tijdens schooltijd een activiteit met hem onderneemt. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatje gezocht voor 8-jarig kind (M)

Big Friends Rotterdam

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Op dit moment zijn wij opzoek naar een Big Friend voor E., een jongen van 8 jaar oud. E. is een vriendelijke jongen en vanwege veranderingen in de thuissituatie kan hij een maatje goed gebruiken. Samen met zijn maatje zou hij graag sportieve activiteiten willen ondernemen zoals voleyballen, kickboksen en voetballen. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van S. of een ander kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. E. heeft de voorkeur voor een mannelijke Big Friend met een spontane en vriendelijke uitstraling. Verder houdt de Big Friend van E. van sporten/bewegen en kan hij een luisterend oor bieden. Met zijn Big Friend zou E. graag spelletjes willen spelen, bakken/koken en verven. E. zoekt een Big Friend die voor ten minste 1 jaar wekelijks tijdens schooltijd een activiteit met hem onderneemt. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch, 's-Gravenhage, Schagen, Amsterdam, Rotterdam, Dronten, Deurne, Vlaardingen, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Winterswijk, Barendrecht, Alblasserdam, Deventer, Culemborg, Dalfsen, Staphorst, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Goes, Zuidplas, Amersfoort, Boxtel, Venray, Enschede, Doesburg, Sittard-Geleen, Maasdriel, Nijmegen, Hoorn, Alkmaar, Assen, Diemen, Overbetuwe, Noardeast-Fryslân, Haarlem, Heerenveen, Haarlemmermeer, Ridderkerk, Raalte, Rijssen-Holten, Noordenveld, Roermond

Jurist gezocht!

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan. De Depressie Vereniging is bezig om haar structuur te versterken. We zijn daarom op zoek naar een jurist. Taken Kun jij zorgen dat de activiteiten van de Depressie Vereniging juridisch goed onderbouwd zijn en dat de vereniging haar juridische rechten en plichten nakomt? Kun jij ons pro-actief adviseren en helpen bij de uitvoering ervan? We denken hierbij bijvoorbeeld aan het checken van de statuten, het opstellen van een goed huishoudelijk reglement, adviseren bij lastige situaties over eventuele juridische risico’s, contracten met externen checken, zorgen dat de vereniging up to date is met huidige of nieuwe wetgeving, etc. Je zult voornamelijk met het bestuur en de landelijke coördinator samenwerken. Waar nodig zul je specifieke coördinatoren bijstaan. We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie. De tijdsbesteding zal waarschijnlijk variëren maar gemiddeld ongeveer 1-2u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? · Je hebt ervaring met juridische vraagstukken, bij voorkeur voor een vrijwilligersorganisatie · Je bent integer en kunt goed afstemmen, schrijven en prioriteren · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste · Je bent zorgvuldig, bent betrouwbaar en flexibel en kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een reactie, je ontvangt dan een mailadres waar je je brief met motivatie en ervaring naartoe kunt sturen. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Maassluis, Vlaardingen

Secretaris

Alzheimer afdeling Nieuwe waterweg noord

Alzheimer Nederland is regionaal vertegenwoordigd door 48 regionale afdelingen met elk hun eigen bestuur. De afdelingen organiseren in de regio activiteiten op het gebied van ondersteuning en belangenbehartiging voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De afdeling Nieuwe waterweg Noord omvat de gemeentes: Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Als secretaris van de afdeling Nieuwe Waterweg Noord ben je de rechterhand van de voorzitter in het voorbereiden van de bestuursvergaderingen en het bewaken van de gemaakte afspraken. Je stroomlijnt de informatie die vanuit je regio en het landelijk bureau naar de afdeling komt. Je brengt het aanbod van Alzheimer Nederland, zoals het Vrijwilligersplein, de trainingen en bijeenkomsten onder de aandacht bij het bestuur.

Structureel
Jongeren
Vlaardingen, Maassluis

Gezocht: Taalentmaatje

Bibliotheek de Plataan

Heel veel kinderen vinden taal moeilijk. Om beter te worden in taal hebben zij hulp nodig. Heb jij een passie voor taal en wil je deze kinderen helpen? Dan is dit jouw kans! Taalentmaatjes zijn vrijwilligers bij de Bibliotheek de Plataan en worden ingezet vanuit het Taalenthuis: een taalhuis voor kinderen en jongeren (8-18 jaar). Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen in het verbeteren van taal zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Je gaat individueel of in groepjes op een leuke manier aan de slag met taal. Ga er bijvoorbeeld samen op uit, speel een spelletje of lees samen een boek. Iemand helpen om het Nederlands beter te beheersen is tof. Word daarom vandaag nog TaalentMaatje bij het Taalenthuis. Wat ga je doen? - Samen met een taalvrager (Taalent) de taal oefenen op verschillende manieren - Leuke gesprekken voeren met nieuwe mensen - Meehelpen aan de ontwikkeling van een ander Wat vragen wij? - Je bent 15 jaar of ouder - Nederlands is voor jou geen probleem - Je vindt het leuk om met kinderen en/of jongeren om te gaan - Je volgt de training, speciaal voor deze doelgroep - Je neemt zo veel als mogelijk deel aan de terugkombijeenkomsten die we 2 keer per jaar organiseren Wat bieden wij? - Een mooie ervaring voor op je CV - Samenwerken met mensen van verschillende achtergronden - Een gezellig team van vrijwilligers - Begeleiding op persoonlijk niveau

Structureel
Jongeren
's-Gravenhage, Rijswijk, Haarlemmermeer, Teylingen, Haarlem, Hilversum, Noordwijk, Leidschendam-Voorburg, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

MEE ZHN

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag, Rijswijk, Maassluis, Vlaardingen, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Lisse, Teylingen en Midden-Delfland. Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Project
Jongeren
Maassluis

Fotografiemaatje gezocht

Peter

Ik ben Peter, 43 jaar oud en woon in Maassluis. Ik zoek een fotografiemaatje om samen te fotograferen. Ik fotografeer al een aantal jaar en heb vorig jaar een cursus gevolgd. Dit jaar zal ik een vervolgcursus doen. Mijn favoriete plekken om te fotograferen zijn buiten, zoals het strand, bossen en parken. Ik ben beschikbaar in het weekend en zou het leuk vinden als mijn fotografiemaatje ervaring heeft en me dingen kan leren. Ik heb geen rijbewijs. Interesse om samen te fotograferen?

Project
Vlaardingen

Dementie - Doe er wat aan!

Alzheimer afdeling Nieuwe waterweg noord

Vrijwilligers gezocht Alzheimer Nederland werkt hard om mensen met dementie en hun naasten zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat doen we ook in de regio Schiedam-Vlaardingen-Maassluis. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om samen het verschil te maken. Je kunt samen met anderen je handen uit de mouwen steken bij een activiteit, je kunt je creativiteit gebruiken bij publiciteit, je kunt meebouwen aan een goed netwerk rond de zorg of je kunt meedenken over nieuwe initiatieven voor ons werk. Iedereen is welkom en we bieden een warme omgeving in ons netwerk. We komen graag met je in contact wanneer je een hart voor mensen met dementie en hun naasten hebt, samen maken we het verschil! Neem contact op met onze voorzitter, Johan. Ook kun je ons op Facebook vinden.

Structureel
Jongeren