csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vacature Algemeen bestuurslid

Ben je op zoek naar een mooie bestuursfunctie bij een ambitieuze organisatie? Lees deze vacature dan snel verder. We zijn namelijk op zoek naar een algemeen bestuurslid! Heb je interesse of vragen? Dan kun je mailen naar [e-mailadres verborgen] Wie ben je? Het ideale bestuurslid van BredaNu woont in de gemeente Breda en heeft daar ook een groot netwerk. Als je al eerder een bestuursfunctie hebt gehad, het liefst in een organisatie waar ook vrijwilligers werken, dan is dat erg welkom. Ervaring in de media is geen vereiste, maar natuurlijk wel mooi meegenomen. Wat ga je doen? Als algemeen bestuurslid maak je onderdeel uit van het (met jou erbij) vijfkoppige bestuur van BredaNu. Naast jou bestaat het bestuur uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en één ander algemeen bestuurslid. Het bestuur van BredaNu is gescheiden van de redactie. Dat wil zeggen dat het bestuur zich niet bezighoudt met de programmering en de dagelijkse gang van zaken. Maar natuurlijk draagt het bestuur wel de eindverantwoordelijkheid voor het functioneren van BredaNu als organisatie en voelt het zich nauw betrokken. Het bestuur komt minstens 10 keer per jaar bij elkaar, op dit moment elke eerste dinsdag van de maand. Maar ook buiten de vergaderingen om is er onderling regelmatig contact over lopende zaken. Wat kun je van ons verwachten? Je komt terecht in een kundig maar zeker ook gezellig bestuur waar veel ervaring en ambitie aanwezig is. Overigens geldt dat niet alleen voor het bestuur, maar voor de héle organisatie. Elke dag werken we aan onszelf om beter te worden. Als bestuurslid mag je daar natuurlijk ook van meeprofiteren, door bijvoorbeeld het volgen van interessante opleidingen en workshops die ook aan onze vrijwilligers worden aangeboden. Je krijgt een mooi kijkje achter de schermen bij het maken van media en kunt via BredaNu je eigen netwerk verder uitbreiden. Daarnaast hebben we een aantal keer per jaar een gezellige vrijwilligersborrel, waar we elkaar ontmoeten en gezellig bijkletsen. Bestuursleden van BredaNu ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun werkzaamheden. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich onder leiding van de hoofdredacteur met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Lees meer

structureel

Breda

Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie
Media & design

Beschrijving

Ben je op zoek naar een mooie bestuursfunctie bij een ambitieuze organisatie? Lees deze vacature dan snel verder. We zijn namelijk op zoek naar een algemeen bestuurslid! Heb je interesse of vragen? Dan kun je mailen naar [e-mailadres verborgen]

Wie ben je?
Het ideale bestuurslid van BredaNu woont in de gemeente Breda en heeft daar ook een groot netwerk. Als je al eerder een bestuursfunctie hebt gehad, het liefst in een organisatie waar ook vrijwilligers werken, dan is dat erg welkom. Ervaring in de media is geen vereiste, maar natuurlijk wel mooi meegenomen.

Wat ga je doen?
Als algemeen bestuurslid maak je onderdeel uit van het (met jou erbij) vijfkoppige bestuur van BredaNu. Naast jou bestaat het bestuur uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en één ander algemeen bestuurslid. Het bestuur van BredaNu is gescheiden van de redactie. Dat wil zeggen dat het bestuur zich niet bezighoudt met de programmering en de dagelijkse gang van zaken. Maar natuurlijk draagt het bestuur wel de eindverantwoordelijkheid voor het functioneren van BredaNu als organisatie en voelt het zich nauw betrokken. Het bestuur komt minstens 10 keer per jaar bij elkaar, op dit moment elke eerste dinsdag van de maand. Maar ook buiten de vergaderingen om is er onderling regelmatig contact over lopende zaken.

Wat kun je van ons verwachten?
Je komt terecht in een kundig maar zeker ook gezellig bestuur waar veel ervaring en ambitie aanwezig is. Overigens geldt dat niet alleen voor het bestuur, maar voor de héle organisatie. Elke dag werken we aan onszelf om beter te worden. Als bestuurslid mag je daar natuurlijk ook van meeprofiteren, door bijvoorbeeld het volgen van interessante opleidingen en workshops die ook aan onze vrijwilligers worden aangeboden. Je krijgt een mooi kijkje achter de schermen bij het maken van media en kunt via BredaNu je eigen netwerk verder uitbreiden. Daarnaast hebben we een aantal keer per jaar een gezellige vrijwilligersborrel, waar we elkaar ontmoeten en gezellig bijkletsen. Bestuursleden van BredaNu ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun werkzaamheden.

Over BredaNu
BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich onder leiding van de hoofdredacteur met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Breda

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van BredaNu

Breda

Adviseur Jeugd – PBO-lid (vrijwillig)

BredaNu

Elke lokale omroep heeft een Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO). Het PBO bestaat uit een aantal mensen dat samen verschillende stromingen binnen de gemeente vertegenwoordigt. Vanuit die vertegenwoordiging zien de leden van het PBO toe op een divers programmabeleid voor de kanalen van BredaNu. Voor ons PBO zijn we op zoek naar een nieuw lid voor de stroming ‘Jeugd’. Interesse in deze vacature? Stuur een mailtje naar [email protected] ter attentie van Huib de Kort, secretaris van BredaNu. Wie ben je? Je bent actief bij een organisatie die zich bezighoudt met de belangen van jongeren (bij voorkeur niet in het onderwijs, dat is namelijk al een aparte stroming die al ingevuld is). Of misschien ben je zelf wel een jongere die het leuk vindt om mee te denken over BredaNu. Het is dan wel fijn als je ook op een andere manier actief bent voor jongeren, bijvoorbeeld in een organisatie of in een leerlingenraad. Je hoeft geen uitgebreide kennis van media te hebben, maar het helpt natuurlijk wel als je er affiniteit mee hebt. Wat ga je doen? Het PBO komt vier keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Tijdens deze vergaderingen worden de wettelijk vastgelegde taken uitgevoerd, zoals het controleren van en toezien op het halen van de zogenaamde ICE-norm (een bepaald deel van de programmering van BredaNu moet uit Informatieve, Culturele of Educatieve programma’s bestaan). Daarnaast geef je de hoofdredacteur gevraagd en ongevraagd advies over de programmering en stel je samen met de andere PBO-leden het programmabeleid vast. Wat verwachten we van je? Je bent beschikbaar om vier keer per jaar de PBO-vergadering bij te wonen. De vergaderdata worden in onderling overleg vastgesteld. Je bent bereid om je te verdiepen in de programmering van BredaNu en geeft vanuit de stroming die je vertegenwoordigd advies over wat er beter kan en moet. Wat kun je van ons verwachten? De leden van het PBO voeren hun taken op vrijwillige basis uit. Er is dus geen vergoeding beschikbaar, maar je komt wel terecht in een organisatie met enthousiaste, gedreven vrijwilligers. Je bent daarnaast van harte welkom op de vrijwilligersborrels- en bijeenkomsten. Ook kun je, als je dat leuk vindt, gebruik maken van de opleidingsmogelijkheden binnen BredaNu. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Structureel
Jongeren
Breda

Vacature Eindredacteur Online (vrijwillig)

BredaNu

BredaNu is op zoek naar een nieuwe Eindredacteur Online. Als eindredacteur maak je ook onderdeel uit van het managementteam van onze organisatie. Je bent dus niet alleen verantwoordelijk voor onze online-uitingen, maar je mag ook meedenken en -praten over de toekomst van BredaNu. Let op, het gaat hierbij om een vrijwilligersvacature! Heb je interesse? Stuur dan een mail naar [email protected] met je cv en motivatie. Wie ben je? Je hebt een hart voor (online) communicatie en ook aantoonbaar ervaring met social media binnen een middelgrote organisatie. Bij voorkeur heb je affiniteit met (lokale) media. Je weet je weg te vinden binnen het Adobe-pakket (met name Photoshop, Illustrator, InDesign). Omdat we waarde hechten aan een divers team, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw. Wat ga je doen? Als Eindredacteur Online ben je binnen BredaNu verantwoordelijk voor de online uitingen. Aan de ene kant is dat onze redactionele content, zoals nieuwsvideo’s, updates via social media en nieuws op de website. Je hoeft dit niet allemaal zelf te maken, dat doet de redactie. Wel houd je samen met de hoofdredacteur toezicht op het naleven van de vastgestelde huisstijl en formats. Je adviseert je collega’s gevraagd en ongevraagd over de inhoud die geplaatst wordt. Aan de andere kant denk en werk je mee aan campagnes om BredaNu beter bekend te maken bij onze doelgroep. Denk aan leuke acties op social media, het schrijven van persberichten en andere promotionele activiteiten. Je hoeft dit natuurlijk niet in je eentje te doen. Binnen en buiten de organisatie ga je op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om je bij dit werk te ondersteunen. Uiteindelijk ben jij degene die het Team Online aanstuurt. Wat verwachten we van je? We schatten in dat je zo’n acht uur in de week kwijt bent aan deze functie, waarbij je het meeste werk wel vanuit huis kunt doen. Je bent eens in de twee weken op maandagavond fysiek op de redactie om deel te nemen aan het MT-overleg. Vaker aanwezig zijn is natuurlijk geen probleem, er staat een werkplek voor je klaar. Wat kun je van ons verwachten? Je mag meedenken en meewerken aan de toekomst van BredaNu. Voor je werk als Eindredacteur Online en MT-lid ontvang je een totale vrijwilligersvergoeding van 125 euro per maand. We zijn als omroep een gezellig team met mensen uit verschillende lagen van de samenleving, waar professionals en minder ervaren vrijwilligers naast elkaar werken om mooie producties te maken. Ondanks dat het om een vrijwilligersvacature gaat, krijg je er wel veel voor terug. We geven onze vrijwilligers regelmatig de kans om zich verder te ontwikkelen door middel van workshops en daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om meer te ontdekken over andere disciplines binnen de organisatie. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Structureel
Breda

Vacature redacteur cultuur (vrijwillig)

BredaNu

Vind je het leuk om je passie te combineren met iets terugdoen voor de stad? En wil je daarbij ook overal met je neus vooraan staan en je netwerk uitbreiden? Dan is deze vrijwilligersvacature wellicht iets voor jou. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected] Wie ben je? Je bent iemand die interesse heeft in cultuur. Je bent nieuwsgierig naar wat al die artiesten, kunstenaars en andere creatievelingen maken en vindt het ook leuk om daar met de makers over te praten. Het liefst heb je een brede culturele interesse, maar als je het juist leuk vindt om bijvoorbeeld helemaal in de regionale muziekscene te verdiepen, is dat natuurlijk ook goed. Wat ga je doen? Als redacteur cultuur probeer je zo goed mogelijk de culturele ontwikkelingen in Breda en omgeving bij te houden. En vervolgens is het de bedoeling om onze lezers, kijkers en luisteraars daarvan op de hoogte te brengen. Dat kan via de artikelen die je voor onze website schrijft, maar ook via reportages waarbij je als verslaggever/interviewer mee op pad gaat. Wat verwachten we van je? Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bij voorkeur heb je ervaring met het schrijven van (nieuws)artikelen. Als je dat niet hebt, dan krijg je hier volop de ruimte om je daarin verder te ontwikkelen. Je hebt een aantal uur in de week tijd om voor BredaNu aan de slag te gaan (deels kan dat vanuit huis en op de tijden die je zelf kiest). Als je ook mee op pad gaat als verslaggever, dan gaat het met name om reportages die in de avonden en weekenden worden gedraaid. Je hoeft natuurlijk niet alle avonden en weekenden vrij te houden, maar we verwachten wel dat je je zo nu en dan beschikbaar stelt. Wat kun je van ons verwachten? Je krijgt er als redacteur in één klap een hoop gezellige collega’s bij, die zich op verschillende manieren inzetten voor de organisatie. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Ook is er veel gelegenheid om nieuwe dingen te proberen en te leren. Een aantal keer per jaar is er een gezellige vrijwilligersborrel. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Structureel
Breda

Vacature redacteur sport (vrijwillig)

BredaNu

Vind je het leuk om je passie te combineren met iets terugdoen voor de stad? En wil je daarbij ook overal met je neus vooraan staan en je netwerk uitbreiden? Dan is deze vrijwilligersvacature wellicht iets voor jou. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected] Wie ben je? Je bent een sportfanaat en vindt het leuk om het sportnieuws in Breda en omgeving bij te houden. Het liefst heb je een brede interesse in sport, maar als je het liefst al het hockeynieuws bijhoudt of alles volgt wat er bij NAC gebeurt, is dat natuurlijk ook goed. Of misschien vind je het vooral leuk om het nieuws vanuit je eigen club bij te houden. Ook dat is zeker mogelijk. Wat ga je doen? Als redacteur sport volg je het sportnieuws uit Breda en omgeving op de voet. Daarbij onderhoud je contacten met de verschillende sportverenigingen en -organisaties in en om Breda. Dat gaat om meer dan alleen de wedstrijduitslagen, want er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Heb je ergens een opkomend talent gezien waar Breda zeker kennis mee moet maken? Of is er bijzonder nieuws te melden bij een van de vele sportverenigingen? Dan wil jíj daar meer van weten. Je schrijft daar artikelen over voor onze website, of je gaat als verslaggever/interviewer mee op pad om een reportage voor radio en/of tv te maken. Wat verwachten we van je? Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bij voorkeur heb je ervaring met het schrijven van (nieuws)artikelen. Als je dat niet hebt, dan krijg je hier volop de ruimte om je daarin verder te ontwikkelen. Je hebt een aantal uur in de week tijd om voor BredaNu aan de slag te gaan (deels kan dat vanuit huis en op de tijden die je zelf kiest). Als je ook mee op pad gaat als verslaggever, dan gaat het met name om reportages die in de avonden en weekenden worden gedraaid. Je hoeft natuurlijk niet alle avonden en weekenden vrij te houden, maar we verwachten wel dat je je zo nu en dan beschikbaar stelt. Wat kun je van ons verwachten? Je krijgt er als redacteur in één klap een hoop gezellige collega’s bij, die zich op verschillende manieren inzetten voor de organisatie. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Ook is er veel gelegenheid om nieuwe dingen te proberen en te leren. Een aantal keer per jaar is er een gezellige vrijwilligersborrel. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Structureel
Breda

Vacature redacteur nieuws en politiek

BredaNu

Vind je het leuk om je passie te combineren met iets terugdoen voor de stad? En wil je daarbij ook overal met je neus vooraan staan en je netwerk uitbreiden? Dan is deze vrijwilligersvacature wellicht iets voor jou. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected] Wie ben je? Jij bent iemand die het liefst altijd en overal van op de hoogte is. De persoon die meestal aan anderen de laatste nieuwtjes kan vertellen. Maar bovenal: je vindt het leuk om op de hoogte te zijn wat er in Breda gebeurt. Politiek vind jij niet saai, want je snapt dat in de gemeenteraad en op het stadskantoor veel zaken besproken en besloten worden die belangrijk zijn voor de stad en impact maken op het leven van de Bredanaars. Wat ga je doen? Als redacteur nieuws & politiek ben je vooral bezig met de verhalen die de stad en de dorpen bezighouden. Je volgt dossiers, zodat je weet wat er speelt en informatie ook op waarde kunt schatten. Je vindt het leuk om te netwerken in Breda, want het nieuws komt meestal niet vanzelf op je af. Ook vind je het interessant om regelmatig de vergaderingen van de gemeenteraad te volgen en waar nodig kritische vragen te stellen over de besluiten die genomen worden. De ene keer is dat voor een artikel waar je mee bezig bent, de andere keer voor een reportage op tv of de radio. Wat verwachten we van je? Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bij voorkeur heb je ervaring met het schrijven van (nieuws)artikelen. Als je dat niet hebt, dan krijg je hier volop de ruimte om je daarin verder te ontwikkelen. Je hebt een aantal uur in de week tijd om voor BredaNu aan de slag te gaan (deels kan dat vanuit huis en op de tijden die je zelf kiest). Als je ook mee op pad gaat als verslaggever, dan gaat het met name om reportages die in de avonden en weekenden worden gedraaid. Je hoeft natuurlijk niet alle avonden en weekenden vrij te houden, maar we verwachten wel dat je je zo nu en dan beschikbaar stelt. Wat kun je van ons verwachten? Je krijgt er als redacteur in één klap een hoop gezellige collega’s bij, die zich op verschillende manieren inzetten voor de organisatie. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Ook is er veel gelegenheid om nieuwe dingen te proberen en te leren. Een aantal keer per jaar is er een gezellige vrijwilligersborrel. Over BredaNu BredaNu is de lokale omroep binnen de gemeente Breda. Ons doel is om verhalen uit de Bredase samenleving op te halen, om deze vervolgens weer bij de mensen thuis te brengen. Dat doen we online, via de radio en op tv. We maken dus verschillende soorten media en dat doen we ook met verschillende mensen. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, van jong tot oud en van beginnend tot professioneel, die zich met regelmaat inzetten om mooie content te maken.

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

Hulpverlener voor de armoedeverlichting

Vincentiusvereniging Breda e.o.

Een hulpverlener bij Vincentius beoordeelt samen met bestuurslid hulpverlening de verschillende hulpvragen die we binnen krijgen. Dit is heel divers: van mensen die in scheiding liggen tot groepen vluchtelingen. Waar nodig help je de hulpvrager in onze kringloopwinkel met uitzoeken van hulp in natura. Gedacht wordt aan 6 tot 10 uur per week. Je verdeelt de taken in overleg met het bestuurslid hulpverlening. Iets voor jou? Meld je aan bij Vincentius Breda en help mee! Je kunt binnenlopen tijdens onze winkeltijden op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De winkel heet ‘De Vince’ en is gevestigd op de Koele Mei 2 in Breda.

Structureel
Dordrecht, Amersfoort, Breda, Tilburg

Regionaal OV Expert Rover

Reizigersvereniging Rover

SAMENVATTING Heb jij interesse in het OV in jouw regio en wil je jouw kennis op dit gebied vergroten? Voor de regionale afdelingen van Rover zijn we op zoek naar een OV Expert! UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Binnen de afdeling ben je actief om de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten te houden. Je bekijkt nieuwe plannen van vervoerders en overlegt hierover met de betrokken partijen. Daarnaast vertegenwoordig je Rover in de regionale overlegplatforms (Rocov’s - https://www.rover.nl/activiteiten/overlegorganen), waar wettelijk advies wordt gegeven over vervoersplannen en wijzigingsvoorstellen. WAT GA JE DOEN • Verbetermogelijkheden bedenken voor het OV in je eigen regio; • Je houdt in de gaten wat vervoersbedrijven en lokale OV-autoriteiten zoal aan plannen hebben en maken en houdt het speelveld bij; • Je vertegenwoordigt Rover in het Rocov (Regionale Overlegplatforms) met overtuiging en tact • Je draagt actief bij aan de vergaderingen van het bestuur en helpt mee met het organiseren van activiteiten DAAROM VRAGEN WIJ • Inhoudelijke en actuele OV-kennis (ook mogelijk te maken met goede training); • Bereidheid om regelmatig te vergaderen; • In staat zijn om lange en soms ingewikkelde stukken zoals adviesaanvragen en beleidsstukken te lezen en te interpreteren; • Een goede Rover-ambassadeur die in de mening en visie van Rover uitdraagt; • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. WAT LEVERT HET JOU OP • Een verantwoordelijke en inhoudelijke functie die goed op je CV staat; • Voldoende ruimte en vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te voeren; • Een mooie kans om een netwerk op te bouwen in het openbaar vervoer in jouw regio; • Je hebt inspraak in de lokale politiek en beleidsvorming; • Je krijgt ondersteuning van de Vrijwilligerscoördinator; • De gelegenheid om trainingen te volgen over thema’s die in het Rocov aan de orde komen; • Je ontvangt uiteraard een Reiskostenvergoeding. OVER REIZIGERSVERENIGING ROVER Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig.

Structureel
Breda

Vrijwilliger maatschappelijke begeleider

VluchtelingenWerk Breda

Je kunt zelfstandig en in teamverband werken, bent enthousiast, empatisch en creatief, hebt veel doorzettingsvermogen en houdt van oplossingsgericht denken. Je hebt een gastvrije houding is altijd proactief en communicatief sterk. En gemakkelijk in de omgang. Dit alles levert een positieve bijdrage aan onze organisatie. Johannes Teamleider VluchtelingenWerk Nederland Werkdagen: ma - di – wo – do (hele dagen, alleen op afspraak) Kantoor open maandag tot en met donderdag.

Structureel
Breda

Gastvrouw/Gastheer op een huiskamer

Thebe, locatie Ruitersbos

Als vrijwilliger binnen Thebe Ruitersbos kun je voor verschillende mensen het verschil maken. Als maatje van één van onze bewoners of van een groep kun je meehelpen tijdens activiteiten, met iemand naar buiten of gewoon een praatje maken. Jij maakt de dag levendig én net iets leuker. We willen onze bewoners oprechte aandacht, veiligheid en comfort bieden. We koesteren ieders eigen karakter en levensverhaal en dit gebruiken we als uitgangspunt voor onze benadering.  Je werkzaamheden bestaan uit het betrekken van bewoners bij de gewone dagelijkse bezigheden, zoals samen koffiedrinken, de maaltijd klaarmaken, een spelletje spelen aan tafel of televisiekijken. Niets moet en alles gaat in overleg. Wij vragen Sociale vaardigheden en een rustige uitstraling. Affiniteit/betrokkenheid met de oudere medemens.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Breda, Assen, Groningen, 's-Hertogenbosch, Rotterdam, Middelburg, Maastricht, Utrecht, Enschede, Amsterdam

Vrijwilliger Impact...want meten=weten!

Landelijke Pijn Organisatie

*Voor wie ga jij je inzetten als ‘vrijwilliger Impact’?* De Landelijke Pijn Organisatie werkt aan een breed platform, Pijnstad, waar iedereen die te maken heeft met pijn zijn toevlucht toe kan nemen. Lees op de website meer over Pijnstad. *Wie zoeken we?* Onze “Werkgroep Impact” zoekt versterking. Meten = weten, nietwaar? Je helpt mee om impact- & effectmetingen vanaf de start tot de kern van de Landelijke Pijn Organisatie te maken. De werkgroep heeft veel energie om voor het Pijnstad platform, dat nu gebouwd wordt, te onderzoeken hoe we de effecten in dat platform willen gaan meten. Natuurlijk maken we ook gebruik van Google Analytics, maar impact is veel meer dan dat! *Dit ga je doen als vrijwilliger Impact* - Je werkt aan de basis van wat een ‘Werkgroep Impact- en Effectmetingen’ gaat worden. - Je denkt bijvoorbeeld mee hoe we de effecten in een nu al grote community van pijnpatiënten kunnen meten, die straks als onderdeel van Pijnstad nog veel groter wordt. - We plaatsen nu al eerste content online in het Informatiecentrum. Wat is het effect daarvan? Wat doen, of laten, lezers na het lezen van deze informatie? - Voor alle toekomstige activiteiten binnen Pijnstad willen we de effecten kunnen meten. - Maar ook achterhalen we graag wat het effect is van het vrijwilligerswerk bij de LPO op mensen met en zonder chronische pijn. - Samen met PGOsupport werken we aan uitbreiding van onze veranderstrategie. We willen de verwachte effecten die we daarin hebben verwoord meetbaar maken; voor de mensen die we bereiken, voor onszelf, voor onze partners en voor partijen die met financiële bijdragen ons werk mogelijk maken. - Je verwerkt die effecten tot heldere cijfers en statistieken, bruikbaar binnen en buiten de LPO. Kortom: jij draagt bij aan hoe we “impactmeting” verweven in álles dat we bij de LPO doen en gaan doen. *Wie ben jij?* - Je hebt ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van impact- en effectmetingen, zowel kwalitatief als kwantitatief. - Het is een pre als je kennis hebt van output-, outcome en impact metingen (al staan we nog helemaal open voor andere meetmodellen!). - Je bent –uiteraard- kundig met cijfers maar weet die met name te vertalen naar bruikbare inzichten en rapportages. - Je hebt affiniteit met chronisch pijnpatiënten of een groot empathisch vermogen om je in te leven in hoe het is om te leven met chronisch pijn en daar wil jij je graag voor inzetten. - Je hebt een groot zelfstartend vermogen en ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden. De werkgroep is nog zeer bescheiden in omvang; dat betekent veel vrijheid…maar ook weinig sturing. - Je hebt kennis van Word, Excel, Outlook en Teams, en je bent in het bezit van een eigen laptop. - Je bent wekelijks, enigszins flexibel beschikbaar (verwachting gemiddeld minimaal zo’n 2-4 uur). *Waar en wanneer* - Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Teams. - Je deelt je tijd in naar wat voor jou prettig werkt, met af en toe een gezamenlijk online overleg. - Dat zorgt dus voor veel flexibiliteit en vrijheid; deze vacature is dan ook ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, liever vanuit huis bijdragen. Tegelijkertijd is het minder geschikt voor mensen die graag veel en vaak anderen tegenkomen ‘op kantoor’, tijdens hun vrijwilligerswerk. Online werken we dan juist weer wél veel samen. *De bonus* - Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou kunnen gaan worden. - We bieden de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, welke past bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. - We bieden je mogelijkheden voor aanvullende trainingen en workshops en via het LPO netwerk. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau en je kan écht het verschil maken in deze voor de hele organisatie erg belangrijke taak. - Resultaten en effecten treden op ‘door de hele organisatie heen’. Je krijgt dus met veel verschillende werkgroepen en mensen (vrijwilligers) te maken, waardoor je een bredere blik op een patiëntenorganisatie-in-opbouw krijgt. - Met fijn zinvol bezig zijn, zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zul je nieuwe skills leren. Ben je enthousiast, reageer dan via NL-voor elkaar of ga naar onze website en vul het "aanmeldformulier" in dan nemen we zo spoedig als mogelijk contact met je op. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Marisa Vrijwilligerscoördinator LPO

Structureel
Jongeren
Breda

Vrijwilliger conversatiegroep

Humanitas Regio Breda

Functieomschrijving Tijdens de conversatielessen leer je - samen met een andere vrijwilliger - groepjes van 4 tot 6 deelnemers om de mondelinge vaardigheden te verbeteren. Je hebt hiervoor de beschikking over materiaal dat gericht is op spreken en luisteren. We werken met materiaal van Stichting Het Begint met Taal. SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch zijn twee voorloopmodules voor beginnende sprekers van het Nederlands. SpreekTaal Basis is speciaal ontwikkeld voor geletterden. SpreekTaal Praktisch is speciaal ontwikkeld voor praktijkleerders. Met het materiaal oefenen nieuwkomers gericht hun spreekvaardigheid. De lessen zijn informeel qua setting. Je bent wekelijks beschikbaar voor een bijeenkomst van 2 uur voor minimaal een jaar en je bent eenmalig vier dagdelen beschikbaar voor een training voor taalvrijwilligers. We zoeken vrijwilligers voor dinsdagavond, woensdagmiddag of vrijdagochtend. De bijeenkomsten worden verzorgd op drie locaties in Breda. Benodigde vaardigheden • Goede beheersing van de Nederlandse taal. • Affiniteit met andere culturen • Goed kunnen luisteren en communiceren • Kunnen coachen met geduld en inlevingsvermogen • Goed kunnen omgaan met de computer en smartphone • Je wordt geschoold tot taalvrijwilliger en krijgt nascholing en ondersteuning aangeboden. • Er is een WA- en ongevallenverzekering Contactpersoon Peter van Gijsel, Humanitas Afdeling Regio Breda E [email protected] M 06 44944503

Structureel
Jongeren
Alkmaar, Rotterdam, Breda, Alphen aan den Rijn, 's-Hertogenbosch, Middelburg, Enschede, Utrecht, Maastricht, Amsterdam, Groningen

Vrijwilliger LPO&Onderwijs: Opleidingen

Landelijke Pijn Organisatie

Vrijwilliger LPO&Onderwijs: Samenwerkingen met opleidingen *Waarom samenwerken met Onderwijs?* Het onderwijs biedt LPO hele interessante mogelijkheden om kennis te ontwikkelen over onderwerpen die de chronische pijnpatiënt verder kunnen helpen. Ook biedt het onderwijs LPO opties om deelprojecten, thema’s of praktische onderdelen binnen Pijnstad tegen lage kosten te ontwikkelen. Projecten die anders meer of veel tijd & middelen zouden vergen. Andersom biedt LPO het onderwijs en studenten de kans om theorie in de praktijk toe te passen…en daar van te leren. LPO heeft daarom diverse samenwerkingen met partijen in het onderwijs opgezet en heeft de ambitie om dit uit te breiden. *Dit ga je doen:* - Je raakt betrokken bij reeds lopende samenwerkingen tussen LPO en onderwijspartners en wordt (mede)verantwoordelijk voor uitvoer en beheer van zo’n samenwerking. - Je gaat vanuit de Werkgroep Partnerships ook op zoek naar scholen en opleidingen die zich graag duurzaam willen verbinden aan de LPO. Je bouwt dus mee aan LPO’s netwerk van docenten en studenten van MBO/HBO/Wetenschappelijke opleidingen. - Via dit netwerk zie jij kansen om met individuele studenten of groepen van studenten projecten op te zetten ten behoeve van mensen met chronische pijn en de LPO/Pijnstad. - Je voert periodiek (voortgangs)gesprekken met docenten en studenten en draagt zorg voor de bijbehorende begeleiding en administratie. *Wie ben jij?* - Jij wilt je graag inzetten voor mensen met chronisch pijn en hun naasten. - Het kan prettig zijn als je al ervaring hebt in het werken met (hoger opgeleide) studenten en docenten. Dat betekent o.a.: verkennende gesprekken voeren, introducties geven, samenwerking opzetten en uitwerken, voortgang monitoren, tussentijds feedback geven en korte evaluaties doen. - Je vindt het leuk om een netwerk op te bouwen en zowel de inzet van individuele studenten als studentgroepen bij de LPO tot een succes te maken. - Je hebt kennis van werken met Office 365, (Word, Outlook, Exel) en je bent bekend met communicatie via Microsoft Teams. - Je bent in het bezit van een eigen laptop. *Waar en wanneer* - Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. - Een tijdsinvestering van minimaal ongeveer 4 uur per week. - Buiten de enkele uurtjes van online aanwezigheid voor periodiek overleg deel jij je eigen tijd in. *De bonus* - Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat een écht verschil maakt in het leven van mensen met chronische pijn. - Wij bieden jou de kans om jezelf nog verder te ontwikkelen, passend bij jouw behoeftes en bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau. - Je vergroot je netwerk binnen het onderwijs en de wereld van de pijnzorg. Met fijn zinvol bezig zijn, zal je veel nieuwe mensen leren kennen. - Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis. *Ben je enthousiast? Reageer dan hier op deze hulpvraag! of vul het aanmeldformulier in op onze website en ik neem snel contact met je op* Alvast bedankt, met vriendelijke groet, Marisa vrijwilligerscoördinator LPO

Structureel
Breda

Ben jij ook ANDERS? Word initiatiefnemer!

Stichting ANDERS Nederland

Stel je voor; een bruisend netwerk van ondernemers uit Breda komt in actie voor de meest kwetsbare hulpvragen in de stad. Samen maken we zo Breda nog mooier en zetten we verder een streep door armoede. Het is een kans die voor het oprapen ligt. Het concept is bewezen. De werkwijze bekend. Wij zijn op zoek naar een pionier die samen met ons en de ondernemers in Breda op een nieuwe manier wil dienen. Sinds 2015 bouwt stichting ANDERS in Nederland aan een beweging van geven. Het concept is heel eenvoudig; lokale ondernemers komen in actie voor lokale hulpvragen van mensen in armoede. Vervolgens geven de hulpvragers zelf ook een goede daad door aan iemand anders. Een beweging van verbinding en geven als gevolg. Voorbeelden: - Een advocaat helpt iemand met een juridische vraag - Een slotenmaker maakt een woning weer veilig na huiselijk geweld - Een jobcoach helpt iemand richting een betaalde baan - Een loodgieter geeft een gezin letterlijk weer droge voeten Inmiddels zijn er al 7 lokale stichtingen in Nederland opgericht; Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, Den Haag, Nijmegen en Rivierenwaard. Het is tijd om de sprong naar Breda te maken! Waarom Breda? Breda heeft alles in zich om een nieuw ANDERS netwerk te laten slagen. De stad heeft zowel een forse kwetsbaarheid. Zeker 10.000 Bredanaars leven in armoede en 9% van de kinderen tot 12 jaar groeit op in armoede. Daarnaast heeft de stad een groot en gezond ondernemersklimaat (ruim 26.000 ondernemers). Het zijn de ingrediënten die de unieke verbinding via het werk van ANDERS mogelijk maakt. Pionier gezocht voor goede bak koffie Wij zijn op zoek naar Bredanaars die samen met ons de stad willen dienen op een nieuwe manier. Samen met ondernemers de stad op z’n kop zetten om de meest kwetsbare hulpvragen te beantwoorden en mensen weer nieuwe hoop en perspectief te geven. Voordelen van een stichting starten met ANDERS: - Bewezen concept - Groot netwerk - Veel begeleiding voor de opstart - Veel ondersteuning vanuit landelijke stichting Herken jij jezelf in het volgende of ken jij iemand met: - Lef - Gunfactor - Hart voor Breda - Ondernemend - Oog voor je naaste - Geloof, hoop en liefde zijn ook voor jou belangrijke drijfveren in het leven Ja? Mooi. Dan willen wij graag koffie met je drinken. Thee mag ook ;-) Stuur een kort mailtje naar [email protected] zodat we contact met je kunnen opnemen. Stel vooral je vragen. We beantwoorden ze graag!

Structureel