csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Alzheimer Trefpunt

Alzheimer Nederland organiseert elke 2e dinsdag van de maand voor Beverwijk en Heemskerk een Alzheimer Trefpunt, 5 keer in het voorjaar en 4 keer in het najaar. In de Trefpunten wordt in een ongedwongen sfeer informatie gegeven wordt over dementie. Deze Trefpunten worden gehouden in De Stut. Heb je kennis van de ziekte dementie en vind je het leuk om voor een groep te staan, dan komen we graag met je in contact. We zijn namelijk op zoek naar gespreksleiders voor onze Trefpunten. Of ben je iemand die van organiseren houdt en zou je het leuk vinden onze Trefpunten verder vorm te geven, ook dan komen we graag met je in contact. We zijn namelijk ook op zoek naar een coördinator voor onze Trefpunten. De Trefpunten worden voorbereid door een werkgroep, waar ook professionals van bijvoorbeeld Welzijn Beverwijk, de ViVa! Zorggroep en MantelZ aan deelnemen. Een bestuurslid van de afdeling is nu tijdelijk gespreksleider en coördinator. De tijdsbesteding betreft ongeveer 6-8 uur per Trefpunt.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Beverwijk, Heemskerk

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Alzheimer Nederland organiseert elke 2e dinsdag van de maand voor Beverwijk en Heemskerk een Alzheimer Trefpunt, 5 keer in het voorjaar en 4 keer in het najaar. In de Trefpunten wordt in een ongedwongen sfeer informatie gegeven wordt over dementie. Deze Trefpunten worden gehouden in De Stut.
Heb je kennis van de ziekte dementie en vind je het leuk om voor een groep te staan, dan komen we graag met je in contact. We zijn namelijk op zoek naar gespreksleiders voor onze Trefpunten.
Of ben je iemand die van organiseren houdt en zou je het leuk vinden onze Trefpunten verder vorm te geven, ook dan komen we graag met je in contact. We zijn namelijk ook op zoek naar een coördinator voor onze Trefpunten.
De Trefpunten worden voorbereid door een werkgroep, waar ook professionals van bijvoorbeeld Welzijn Beverwijk, de ViVa! Zorggroep en MantelZ aan deelnemen. Een bestuurslid van de afdeling is nu tijdelijk gespreksleider en coördinator.
De tijdsbesteding betreft ongeveer 6-8 uur per Trefpunt.

Praktische informatie

Eenmalig 150 tot 500 uur

Locatie

Beverwijk, Heemskerk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Beverwijk

Cliënten vervoer ( intern )

Viva! Zorggroep, locatie Huis ter Wijck

Waarom vrijwilligerswerk? Iedereen heeft zijn eigen, persoonlijke reden om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Wellicht vind jij het leuk om met jouw talenten en vaardigheden iets te kunnen betekenen voor een ander. Of wil je graag op een laagdrempelige manier ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is? Het belangrijkste is dat je hart hebt voor onze bewoners en het leuk vindt om samen met hen een waardevolle, leuke invulling aan jullie dag(deel) te geven. Daarnaast is vrijwilligerswerk leerzaam, staat het goed op je cv en bouw je leuke, nieuwe contacten op met collega’s (vrijwilligers en medewerkers) en bewoners . WAT ZOEKEN WIJ? Cliënten van en naar de fysiotherapie ruimte te brengen en halen in woonzorg locatie Huis ter Wijck. Het gaat om de groep die op donderdag middag van 13.30 uur -16.15 uur hulp nodig hebben om van appartement naar Fysio te komen en weer terug. . Wat bieden wij? Indien je méér dan 25 uur per jaar bij ViVa! als vrijwilliger werk, kun je bovendien rekenen op: Een vrijwilligersovereenkomst met een ongevallen en WA-verzekering; Goede begeleiding en de mogelijkheid om deel te nemen aan passende cursussen; Leuke feesten/bijeenkomsten voor de vrijwilligers; Een gratis lidmaatschap op de ViVa! Ledenservice en daarmee de mogelijkheid om (met korting) gebruik te maken van een uitgebreid pakket aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij uw belastingaangifte, of korting op de sauna of een fitnessabonnement. Ben je inmiddels ook zo enthousiast geworden? Mail of bel voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Sportieve vrijwilligers gezocht

SPG In het Zadel

Stichting paardrijden gehandicapten In het Zadel biedt op maandag paardrijlessen aan mensen met een beperking. Hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig. Vrijwilligers die niet bang zijn voor pony's en paarden en het leuk vinden om te gaan met enthousiaste ruiters die graag willen paardrijden, maar daarbij hulp nodig hebben. Die hulp kun jij bieden door hetzij de paarden te zadelen of door ze vast te houden tijdens de les. Niet alle ruiters kunnen namelijk geheel zelfstandig het paard leiden en stellen de hulp van de vrijwilligers erg op prijs. Ook als je niets weet van paarden, geen probleem. Onze coördinatoren zorgen ervoor dat je alles leert wat je nodig is. Kom het eens langs op maandag en probeer het voor 3 weken. Wij geven les van 09.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt zelf bepalen of je 's morgens of 's middags een paar uur wilt helpen. En als meevaller, door het meelopen in de lessen doe je ook nog conditie op.

Structureel
Jongeren
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Heemskerk

Chauffeur bij Dierenambulance Kennemerland

Dierenambulance Kennemerland

Heb jij een groot hart voor dieren en wil je graag iets betekenen voor onze harige vrienden in nood? Bij ons is geen dag hetzelfde. De Dierenambulance Kennemerland in Heemskerk is dringend op zoek naar rijders voor op onze ambulances. Bij de dierenambulance help je dieren in nood en zorg je ervoor dat ze de hulp krijgen die nodig is, bijvoorbeeld door ze te vervoeren naar de dierenarts en vervoeren van zwerf- en wilde dieren naar een opvang. Het komt ook wel eens voor dat een dier overleden is en dat je deze dan moet ophalen. Het werk op de dierenambulance is afwisselend, uitdagend en ontzettend dankbaar. Wij zijn vooral op zoek naar rijders voor de avond en nacht en weekenden, waarbij je dan vanuit huis werkt. Werkdagen en -tijden in overleg en er heerst een fijne werksfeer. Wij verzorgen je opleiding en voor een gedegen inwerktraject, en gaan ervan uit dat wij voor langere tijd met jou een verbintenis aangaan. Wij vragen mensen met een grote affiniteit met dieren, goede sociale en communicatieve vaardigheden en die zich samen met de andere vrijwilligers willen inzetten voor het goede doel. Sluit je aan bij ons team en zorg voor een betere wereld voor onze harige vrienden! De Dierenambulance Kennemerland is 24/7 paraat met 2 ambulances en een reserve-ambulance. Wij zijn gevestigd in Heemskerk. Meer weten over ons? Kijk op www.dierenambulancekennemerland.nl

Structureel
Heemskerk, Beverwijk

Juist nu. Mantelzorgers zoeken jou!

MantelZ, Centrum voor Mantelzorg

Heb jij een uurtje over? Geef het dan aan een ander! Wie voor een ander zorgt, is zo nu en dan hard aan een time out toe. Mantelzorgers zorgen soms dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een uurtje of langer kunnen ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger tijdelijk willen vervangen. Iedere situatie is anders, dus kijken we samen wat past. Meestal gaat het om een uurtje per week. Spreekt dit jou aan? Wij zijn op zoek naar mensen die het hart op de juiste plaats hebben. Bel gerust voor extra informatie over deze vacature en andere mogelijkheden. Heb je tijd over en wil je wat betekenen voor een ander? Neem contact op met mij! Goed om te weten: * We werken alleen met matches die wederzijds zijn, zo is het voor iedereen waardevol * Kun je een keer niet? Dan is dat geen probleem * We gaan samen naar het kennismakingsgesprek * We waarderen je inzet als vrijwilliger bij MantelZ, centrum voor mantelzorg enorm. Je krijgt een gratis lidmaatschap van ViVa! Ledenservice. Aan het eind van het jaar ontvang je het zelfde kerstpakket als de medewerkers van ViVa! Zorggroep en MantelZ

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Als gezinsmaatje beteken je meer dan je denkt

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Gezocht Gezinsmaatjes Als gezinsmaatje van STG kun je veel betekenen voor een heel gezin. Regelmatig komen er vragen bij STG binnen van ouders met een kind met een beperking of van een gezin waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking hebben. Zij zijn dan op zoek naar extra ondersteuning thuis. Denk bijvoorbeeld aan: • ondersteunen bij het maken van huiswerk, • extra handen tijdens een middag na schooltijd of in het weekend, • het aanleren van (sociale) vaardigheden of • meegaan naar een sportclub. Tijdens het 1 op 1 contact ben je bij het gezin thuis. Een spelletje doen, maken van een praatje of een activiteit buiten……… Leuk, eenvoudig en vooral héél dankbaar! Want jouw activiteiten met het kind hebben namelijk effect op de rest van het gezin. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Begeleiding vind op de achtergrond door een gezinsbegeleider en/of STG plaats. De doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers.

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Wandelvrijwilligers gezocht

ViVa! Zorggroep

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 een ommetje willen maken met bewoners van woonzorglocatie Sint Agnes in Heemskerk. De bewoners kunnen zelf helaas niet naar buiten omdat zij rolstoelgebonden zijn. We zijn al met een leuk groepje vrijwilligers maar helaas moeten we nog iedere dinsdag bewoners teleurstellen dat zij niet mee kunnen. Daarom zijn we op zoek naar jou zodat we andere bewoners ook blij kunnen maken. Er loopt ook altijd een vaste medewerker mee en jullie drinken na afloop gezellig een kopje koffie/thee met de bewoners. Houd je van wandelen en gun je de bewoners een lekker ommetje? Dan horen we het graag! Onze vrijwilligers zijn verzekerd en je krijgt een gratis lidmaatschap van onze ViVa! ledenservice, ook ontvang je een kerstpakket voor je inzet. We waarderen onze vrijwilligers enorm en zullen ervoor zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met vriendelijke groet, Iris Dekker Coördinator vrijwilligers

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Ondernemende knul zoekt contact!

Buurtgezinnen.nl

Voor een knul van 5 jaar en zijn ouders zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Nederland naar Beverwijk (Broekpolder) verhuisd, voor het werk van de vader van het gezin. De moeder en haar zoon zijn actief, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend hier. Ook kennen ze te weinig mensen, waar de moeder een beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen! De jongen is ondernemend en nieuwsgierig. Hij groeit van één-op-één aandacht, is gek op wandelen/buiten zijn, boekjes lezen, klimmen en klauteren . Ben jij de familie die deze knul welkom heet? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze gezellige knul eens per week gezellig kan komen spelen. (dagen in overleg); -Dat sportief en ondernemend is; -Waar de knul zichzelf kan zijn en de mogelijkheid krijgt om van anderen te leren. Bijzonderheden: We komen graag in contact met opa’s (met/zonder kleinkinderen), die zich aangesproken voelen om de jongen en zijn ouders te leren kennen en willen helpen.

Project
Beverwijk

Vrolijke kletskous zoekt steungezin!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een meisje van 6, een liefdevol steungezin in de buurt. Zij groeit op bij haar moeder en is de grote zus van een pasgeboren zusje. De moeder heeft een stressvolle periode achter de rug en woont sinds kort allen met haar dochter en de baby. De zwangerschap en bevalling waren zwaar voor deze moeder en zij moet nog flink herstellen. Op dit moment mag het meisje met een klasgenootje mee naar school, dankzij een lieve moeder in de buurt. En dat is super fijn! Helaas kan deze lieve medemoeder niet structureel een steungezin zijn. Terwijl extra hulp wel heel erg gewenst is, omdat de moeder weinig tot geen mensen om zich heen heeft op wie zij een beroep kan doen. De moeder van dit meisje gunt haar dochter een fijn gezin waar ze wat extra aandacht krijgt. In die tijd kan haar vermoeide moeder een beetje op adem komen. Toen ik aan het meisje vroeg; “Wil je af en toe na school bij een ander gezin spelen?” Antwoorde ze volmoedig: “Ja, dat wil ik wel!” Het meisje is een vrolijke kletskous, die makkelijk contact maakt. Ze is gek op klimmen, klauteren, graag buiten, puzzelen, verven, dansen en dieren! Worden jullie de rots in de branding voor dit gezin? De moeder is jullie nu al dankbaar! En het meisje kijkt ernaar uit om samen met jullie leuke dingen te doen. Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar het meisje eens per week of om de week kan komen spelen; -Dat haar ook heet op maandag, dinsdag of donderdag (na schooltijd 1430). Bijzonderheden: -Het meisje spreekt twee talen; Nederlands en Engels.

Project