csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vaar samen met een oudere mee op de Spido.

Tijdens de Rotterdamse Helden Rondvaart ga je het water op met iemand van een andere generatie. Beleef samen de stad vanaf het water en maak dit uitje voor een Rotterdamse oudere mede mogelijk. Voor veel oudere is er een fysieke of mentale drempel om eropuit te gaan. Door jong en oud aan elkaar te koppelen, maken we die drempel lager. Door jouw deelname draag je hier aan bij. Als koppel varen jullie mee met de Spido door de haven van Rotterdam, die met een oppervlakte van meer dan 12.600 hectare de grootste haven van heel Europa is. Meld je aan voor de Rotterdamse Helden Rondvaart en vaar (kosteloos) mee. Op woensdag 29 mei gaan we aan boord van de Spido. In een tocht van 75 minuten varen we door onze mooie havenstad. De plekken aan boord zijn voor Rotterdamse jongeren en Rotterdamse ouderen, die elkaar ontmoeten tijdens deze bijzondere tocht. Onder het genot van koffie, thee en een stukje taart ontstaat er een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud. Meld je nu aan om mee te varen en een oudere Rotterdammer een onvergetelijke middag te bezorgen. Aanmelden kan alleen, maar ook met iemand samen. De Rotterdamse Helden Rondvaart is een initiatief van Rotterdamse Helden/Unie van Vrijwilligers. WANNEER: Woensdag 29 mei – de rondvaart duurt van 11:00 tot 12:15 uur WAAR: Spido is gevestigd op het Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam. Op deze plek stap je ook weer uit. VOOR WIE: Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en lijkt het je leuk om kennis te maken met een Rotterdamse ouderen? Meld je dan nu (samen met een vriend/vriendin) aan en ervaar hoe leuk het contact met een andere generatie is. Let op: vol is vol. Dus wacht niet te lang.

Lees meer

eenmalig

Rotterdam

Maximaal 10 deelnemers

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Tijdens de Rotterdamse Helden Rondvaart ga je het water op met iemand van een andere generatie. Beleef samen de stad vanaf het water en maak dit uitje voor een Rotterdamse oudere mede mogelijk. Voor veel oudere is er een fysieke of mentale drempel om eropuit te gaan. Door jong en oud aan elkaar te koppelen, maken we die drempel lager. Door jouw deelname draag je hier aan bij.
Als koppel varen jullie mee met de Spido door de haven van Rotterdam, die met een oppervlakte van meer dan 12.600 hectare de grootste haven van heel Europa is. Meld je aan voor de Rotterdamse Helden Rondvaart en vaar (kosteloos) mee.
Op woensdag 29 mei gaan we aan boord van de Spido. In een tocht van 75 minuten varen we door onze mooie havenstad. De plekken aan boord zijn voor Rotterdamse jongeren en Rotterdamse ouderen, die elkaar ontmoeten tijdens deze bijzondere tocht. Onder het genot van koffie, thee en een stukje taart ontstaat er een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud.

Meld je nu aan om mee te varen en een oudere Rotterdammer een onvergetelijke middag te bezorgen. Aanmelden kan alleen, maar ook met iemand samen.

De Rotterdamse Helden Rondvaart is een initiatief van Rotterdamse Helden/Unie van Vrijwilligers.

WANNEER:
Woensdag 29 mei – de rondvaart duurt van 11:00 tot 12:15 uur


WAAR:
Spido is gevestigd op het Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam. Op deze plek stap je ook weer uit.

VOOR WIE:
Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en lijkt het je leuk om kennis te maken met een Rotterdamse ouderen? Meld je dan nu (samen met een vriend/vriendin) aan en ervaar hoe leuk het contact met een andere generatie is. Let op: vol is vol. Dus wacht niet te lang.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 2 uur

29-05-2024

Locatie

Rotterdam

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 10 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Rotterdam

Vrijwilliger Kidsclub Stichting De Doel

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting De Doel is gevestigd in IJsselmonde en is opgericht om buurtbewoners van alle leeftijden met elkaar in contact te brengen. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen maar wordt er ook gekookt voor volwassenen in de wijk. De stichting heeft een Christelijke achtergrond, maar mensen van alle leeftijden, met verschillende religiën en achtergronden zijn welkom. Taken/werkzaamheden - Organiseren van kinderactiviteiten - Eventueel meedoen met spelletjes - Toezicht houden tijdens de activiteiten Werktijden Zaterdag van 13.00 - 15.00 uur, 2 x per maand. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Kantine Libanon Lyceum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam. De school heeft een afdeling voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium. De school heeft ongeveer 1250 leerlingen, verdeeld over 2 locaties in Kralingen. Leerlingen in de onderbouw krijgen les op de locatie Mecklenburglaan, de bovenbouw op de locatie Ramlehweg. Taken/werkzaamheden - Verkopen van eten/drinken aan leerlingen - Afrekenen met de leerlingen - Houden van toezicht - Uitvoeren van lichte schoonmaakwerkzaamheden - Aanbieden van een activiteit - Aandragen van ideeën omtrent aanbod activiteiten Werktijden Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 13.00 uur en van 12.00 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Zich houden aan het pedagogisch beleid en andere protocollen/regels van de school UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Ontvangst Hospice

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een locatie waar palliatieve zorg wordt gegeven. Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een levensbedreigende aandoening. Gasten kunnen in Cadenza verblijven om palliatieve zorg te ontvangen tot aan het overlijden, maar ook tijdelijk om aan te sterken of om de mantelzorg te ontlasten. De locatie Cadenza beschikt over 21 kamers, een restaurant en een mooie grote tuin. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Het ontvangen van bezoekers en gasten en ze wegwijs maken in het gebouw - Het eventueel ondersteunen bij een uitgeleide (begeleiden van de overledene) - Telefoon aannemen en deur openen voor gasten en bezoekers - Verkopen en eventueel serveren van hapjes en drankjes aan de gasten - Assisteren van de medewerker die in de keuken werkzaam is Werktijden: Dagelijks van 13.30 - 17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Gastvrijheid en warmte - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Koken Verpleeghuiszorg

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Westerstein is een centrum voor wonen, kleinschalige verpleeghuiszorg en welzijn met op de eerste twee verdiepingen kleinschalige verpleeghuiszorg voor 8 bewoners en daarboven zelfstandige seniorenappartementen. In de huiskamer is altijd wat te doen. Er wordt samen gekookt, gegeten, tv gekeken of een spelletje gedaan. Taken/werkzaamheden - Voorbereidingen treffen voor het koken, zoals klaarleggen van benodigdheden - Bewoners betrekken bij het koken - Koken aan de hand van een recept (indien mogelijk zoals de bewoner het altijd deed) - Dekken van de tafels - Uitserveren van de maaltijd waarna er de mogelijkheid is tot mee-eten - Helpen met de afwas, eventueel met enkele bewoners Werktijden Zaterdag of zondag (wekelijks of 1 x per 2 weken) van 10.30 - 14.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met dementerende ouderen - Ervaring met het koken voor groepen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Inloop ouderen Seinpost Slinge

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Seinpost Slinge is een kleinschalige organisatie en biedt projecten aan voor wijkbewoners. Voorbeelden van activiteiten zijn: taalles, inloop, maaltijdenvoorziening en kinderclub. Taken/werkzaamheden - De ruimte in orde maken voor de inloop en activiteit - Koffie klaarmaken en kopjes klaarzetten - Ontvangen van de ouderen en een praatje maken - Assisteren bij de activiteit - Ruimte na afloop weer helpen opruimen Werktijden Maandag, dinsdag en vrijdag van 10.30 - 14.30 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Ontvangst Mariniersmuseum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het Mariniersmuseum worden bezoekers met behulp van objecten en verhalen geactiveerd om in de huid van mariniers te kruipen. Zo komen zij er achter wat voor moedige durfals het zijn en waarom zij bekend staan als zeesoldaten. Het museum heeft jaarlijks ongeveer 17.000 bezoekers. Taken/werkzaamheden - Het gastvrij ontvangen van bezoekers - Het geven van informatie over het museum en de lopende activiteiten - Kassawerkzaamheden - Begeleiden van de bezoekers naar de tweede etage - Overige werkzaamheden in overleg Werktijden Met name zaterdag en/of zondag van 9.30 - 17.00 uur (eventueel inval bij ziekte en verlof). Eén dagdeel per week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Goede beheersing van de Nederlandse taal Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Huiskameractiviteiten

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Stadzicht is een wooncentrum voor ouderen met dementie. De cliënten kunnen hier genieten van de prachtige parkachtige omgeving. Het huis heeft op de begane grond een binnenplein met een bruin café, restaurant, stiltecentrum, kapper, schoonheidssalon en winkel. Op de woonafdelingen wordt de zorg in kleinschalige vorm, huiskamergebonden, aangeboden. Stadzicht heeft 170 bedden en 25 dagbehandelingsplaatsen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Geven van extra aandacht aan bewoners en samen een kopje koffie drinken - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, lezen, muziek luisteren of dvd kijken - Eventueel een cake bakken in overleg met de medewerker van de afdeling - Ondersteuning bij de maaltijden, zoals de tafels dekken en helpen met de afwas Werktijden Maandag t/m zondag, in de ochtend, middag of avond. Eén dagdeel in de week is mogelijk, werktijden in overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Assistent diverse activiteiten Sonneburgh

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Sonneburgh Ravenswaard is een protestants-christelijk verzorgingshuis, gelegen in deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Zuid. Taken/werkzaamheden - Koffie en thee inschenken - Ondersteunen bij verschillende activiteiten in de grote zaal als gymclub, wandelclub, muziekmiddag - Praatje maken - Halen en brengen van bewoners Werktijden Woensdag (mannenclub), donderdag (wandelen en gymclub) en vrijdag (muziekmiddag) van 13.30 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede conditie en uithoudingsvermogen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Woongroep Profila Zorg

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonlocatie van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek en bestaat uit 4 woongroepen. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. De vrijwilliger zal op de afdeling Safier ingezet worden. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van de bewoners na thuiskomst van dagbesteding - Koffie/thee drinken en luisterend oor bieden - Eventueel een spelletje of andere activiteit doen met een bewoner Werktijden Maandag t/m zondag van 15.30 - 17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskameractiviteiten

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Zorgcentrum De Wilgenborgh is een woonzorgcentrum met ongeveer 100 bewoners en heeft een afdeling speciaal bestemd voor dementerende ouderen. Taken/werkzaamheden - Thee/koffie of bouillon klaarmaken en schenken voor de ontbijtroute - Ondersteunen van bewoners bij de maaltijd - Bewoners begeleiden van en naar activiteiten binnenshuis - Het schenken van koffie/thee - Zorgen voor een gezellige sfeer Werktijden Maandag t/m zondag van 9.00 - 12.30 uur of van 16.00 - 20.00 uur. Eventueel andere werktijden ook mogelijk. Bij voorkeur 2 dagdelen in de week aanwezig. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede conditie en uithoudingsvermogen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger activiteiten op de afdeling

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Borgsate is een woonzorgcentrum met 160 bewoners. Binnen het zorgcentrum is er een gezellige plaza, een fraaie winkel, een internetcafé en een sfeervol restaurant. Daarnaast wordt er ook hulp geboden aan oudere bewoners in de buurt. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Assisteren van de activiteitenbegeleider bij de activiteit - Halen en brengen van bewoners naar activiteiten - Serveren van koffie en thee - Maken van een praatje met de bewoners Werktijden Afhankelijk van de activiteit. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Kookvrijwilliger Gaarkeuken van Rotterdam

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam kookt maaltijden voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurants zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een warme maaltijd te gebruiken. Ook verzorgt de Gaarkeuken gratis maaltijden voor hen die dat niet kunnen betalen en levert deze uit of bezorgt ze. Taken/werkzaamheden - Voorbereidingen treffen voor het koken van 60 - 200 maaltijden per keer - Ondersteunen bij het koken aan de hand van een recept - Helpen opruimen van de keuken Werktijden Maandag, donderdag en vrijdag van 10.30 - 15.30 uur en maandag t/m vrijdag van 13.00 - 18.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Kunnen koken voor grotere groepen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Bezorger van maaltijden bij Gaarkeuken

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam kookt maaltijden voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurants zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een warme maaltijd te gebruiken. Ook verzorgt de Gaarkeuken gratis maaltijden voor hen die dat niet kunnen betalen en levert deze uit of bezorgt deze. Taken/werkzaamheden - bezorgen van de maaltijden naar locatie Oranjeboomstraat, waar de maaltijden worden uitgeserveerd - bezorgen van maaltijden naar locaties waar wijkmaaltijden worden gehouden Werktijden Maandag t/m vrijdag van 17.00 - 18.15 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - In bezit van rijbewijs - Afspraken nakomen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Tuinvrijwilliger Laurens Cadenza

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een locatie waar palliatieve zorg wordt gegeven. Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een levensbedreigende aandoening. Gasten kunnen in Cadenza verblijven om palliatieve zorg te ontvangen tot aan het overlijden, maar ook tijdelijk om aan te sterken of om de mantelzorg te ontlasten. De locatie Cadenza beschikt over 21 kamers, een restaurant en een mooie grote tuin. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Het verwijderen van de dorre bladeren en bloemen - Water geven - De tuinen aanvegen - Tegels reinigen met hogedrukspuit - Zwerfafval uit de tuin halen - Tuinmeubilair uitzetten bij mooi weer Werktijden In overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met natuur (“groene vingers” hebben) - Fysiek in goede conditie Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer woonzorg-centrum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het kleine woonzorgcentrum Laurens Dorpsveld hebben de bewoners verschillende culturele achtergronden en komen voornamelijk uit omliggende wijken. Met de vele georganiseerde activiteiten, waar buurtbewoners ook graag aan meedoen, maakt de locatie onderdeel uit van de buurt. Laurens Dorpsveld beschikt over 41 eenpersoonsappartementen en een tweepersoonsappartement voor dementerenden. Taken/werkzaamheden - Geven van extra aandacht aan bewoners (dementerende ouderen) die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, bewegen, kleuren, schilderen, spel, bakken, lezen in de ochtend - Ondersteuning bij de maaltijden in de middag - Eventueel met een bewoner naar het restaurant of terras om een bakje koffie te drinken Werktijden Maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 - 14.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Respect voor en geduld met ouderen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Klein onderhoud Nivon

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Nivon Rotterdam is een vereniging met 1200 leden en onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland. In het centrum worden activiteiten aangeboden op het gebied van cultuur en natuur, waaronder bijvoorbeeld wandelingen. Om het gebouw te onderhouden is er een onderhoudsploeg die zorg draagt voor reparaties en kleine verbouwingen. Taken/werkzaamheden - Onderling bespreken hoe bepaalde klussen het beste aangepakt kunnen worden - Repareren van schilderwerk, elektriciteit of waterleiding - Opknappen van lokalen Werktijden In overleg, in groepsverband of individueel. UVV verwacht van de vrijwilligers - Vaardig in het doen van klusjes - Zelfstandig Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers. #cultuur

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Bar/balie Nivon

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Nivon Rotterdam is een vereniging met 1200 leden en onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland. In het centrum worden activiteiten aangeboden op het gebied van cultuur en natuur, waaronder bijvoorbeeld wandelingen. Taken/werkzaamheden - Bediening in de barruimte van het Nivon - Zalen klaarmaken voor bepaalde activiteiten - Kleine schoonmaakwerkzaamheden in de barruimte - Vragen beantwoorden aan de telefoon en van bezoekers Werktijden In overleg, diensten kunnen zowel overdag als ’s avonds en in het weekend plaats vinden. Momenteel voornamelijk diensten open in het weekend van 19.00 - 23.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede sociale vaardigheden - Initiatief durven nemen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - vergoeding van 7 (overdag doordeweeks) of 14 euro (avond/weekend) Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers. #cultuur

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Winkel Voedselcentrum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Isaak & de Schittering is gedreven iedereen te helpen. Het streven is om minderbedeelde mensen te helpen en de voedselverspilling te verminderen. Brood, groenten en andere levensmiddelen worden gratis aangeboden aan mensen die dit nodig hebben. Daarnaast worden restpartijen ingekocht en voor lage prijzen aangeboden. Iedereen is welkom in de voedselcentra. Taken/werkzaamheden - Uitdelen van brood/groente in de voedselbank - Uitpakken van levensmiddelen en vullen van de schappen - Producten controleren op houdbaarheidsdatum en spiegelen van de producten - Het doen van kleine huishoudelijke klusjes - Sorteren en ophangen van gebruikte kleding Werktijden Maandag t/m zaterdag van 9.30 - 20.00 en zondag van 14.00 - 20.00 uur. Het is mogelijk een hele dag of dagdeel te werken. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Affiniteit met de doelgroep UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Fietsmaatje (m) duofiets Profila Zorg

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonvorm van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. Taken/werkzaamheden Een fietstochtje maken op de duofiets met een bewoner van Surinaamse-hindoestaanse afkomst. Werktijden Dag in overleg, maar wel in de middag van 14.00 - 15.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met de doelgroep - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Begeleider Klik en Tik Bibliotheek Rotterdam

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In de bibliotheek kunnen mensen les krijgen als zij weinig ervaring hebben met de computer of het internet. De bibliotheek biedt 3 Klik & Tik modules aan, namelijk ‘Basiscursus’ (computer opstarten, e-mails versturen), ‘Het internet op’ (websites raadplegen, kopen via internet) en ‘Samen op ’t web’ (sociale media, Facebook, Skype). De deelnemers werken tijdens de modules in eigen tempo en onder begeleiding van een docent en vrijwilligers. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - De ruimte in orde maken zoals het installeren van de beamer en computers - Klaarzetten van koffie/thee en kopjes - Cursisten leren omgaan met de computer - Cursisten enthousiasmeren en zelfvertrouwen geven bij het gebruik van de computer Werktijden Dinsdag van 9.30 - 12.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Rustig en begrijpelijk over kunnen brengen van informatie - Vaardigheid in het omgaan met de computer, internet en e-mail UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Begeleider struintochten

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. De uitjes gaan naar bio-boeren en natuurgebieden dichtbij en in de stad. Kinderen beleven daar onvergetelijke avonturen. Op het Eiland van Brienenoord kunnen kinderen avonturen beleven in de natuur. Ze kunnen kikkers vangen, vogels kijken, klimmen en klauteren, onderzoeken wat de invloed van eb en vloed is, zoeken naar kleine beestjes, zich verwonderen en vooral: genieten van de natuur. Taken/werkzaamheden Begeleiden van klein groepje kinderen tijdens de struintocht. Werktijden: Tijd in overleg. De tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Actieve houding - Affiniteit met kinderen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Klusvrijwilliger Pameijer

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Pameijer biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een (lichte) verstandelijke beperking en aan volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek. Binnen Pameijer Hoogvliet wonen cliënten in een woonvorm of zelfstandig. Soms hebben zij hulp nodig bij het doen van een klusje. Taken/werkzaamheden Helpen bij klusjes in woningen zoals het in elkaar zetten of uit elkaar halen van meubels, boren, verven, vervangen van lampen of helpen bij verhuizingen. Werktijden In overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met de doelgroep - Goede contactuele eigenschappen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Informatiepunt Taal & Digitaal

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam wil zoveel mogelijk Rotterdammers bereiken die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn. Dit wordt gerealiseerd door het opleiden van taalvrijwilligers en het gratis beschikbaar stellen van lesmateriaal voor cursisten. Het doel van dit Taalinformatiepunt is bezoekers informatie geven over het taalaanbod in Rotterdam. Taak/werkzaamheden - Bezoekers op een gastvrije manier te woord staan en op een deskundige wijze adviseren over het taalaanbod en cursussen digitale vaardigheden - In samenwerking met partners zorgen voor inzicht in het taalaanbod en dit overzicht actueel houden - Onderhouden van contacten met organisaties waarnaar verwezen wordt - Het geven van informatie aan organisaties waarnaar verwezen wordt - Telefonisch benaderen van taalleerders Werktijden Maandag van 13.00 - 17.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met taal en goede beheersing van de Nederlandse taal - Informatie kunnen geven over het taalaanbod in Rotterdam UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Secretariaat Stichting JIJ

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen vanaf 12 jaar die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis. Zij doet dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het begeleiden van individuen en groepen. Ook organiseert zij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit haar inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam. Taken/werkzaamheden Uiteenlopende werkzaamheden op het secretariaat, zoals het plannen en organiseren van bijeenkomsten, het opstellen en verzenden van brieven, het maken van handleidingen, het inventariseren uploaden van gegevens en het doen van bestellingen. Werktijden Werktijden in overleg, eventueel vanuit huis. Bij voorkeur 1 dagdeel van 3 uur in de week op kantoor beschikbaar. UVV verwacht van de vrijwilligers - Ervaring met programma’s zoals Word, Excel en Outlook - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Leeshulp Bibliotheek

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers en is de meest bezochte culturele instelling van de stad. Daarnaast worden er jaarlijks ruim 3 miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesplezier en mediawijsheid en bereikt hiermee veel scholen en instellingen in de stad. Leerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen zich aanmelden voor leeshulp. In 12 weken gaan de kinderen aan de slag met verschillende boeksoorten voornamelijk om het leesplezier te vergroten. Taken/werkzaamheden - Kinderen uit groep 6 t/m 8 ondersteunen bij het lezen van teksten en beantwoorden van vragen over deze teksten - Uitzoeken van de teksten om te gebruiken (in overleg met het kind) - Het op gang brengen van een gesprek over wat er is gelezen - Bevorderen van leesvaardigheden en het leesplezier - Kinderen in aanraking brengen met boeksoorten die zij niet kennen/zouden kiezen Werktijden Na schooltijd van 15.00 - 17.00 uur (niet op woensdag), 30 minuten per kind. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Taalcafe Bibliotheek Feijenoord

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Eén van de initiatieven is het taalcafé waar inwoners van Rotterdam kunnen oefenen met Nederlands spreken en het lezen van eenvoudige boeken en teksten. Onder begeleiding van door Taal voor het Leven opgeleide taalvrijwilligers wordt in kleine groepjes op basis van actuele onderwerpen geoefend met Nederlands spreken en lezen. - Gastvrij ontvangen en te woord staan van de bezoekers van het taalcafé - Samen met de bezoekers oefenen met Nederlands spreken en lezen - Meedenken, ervaringen delen en informatie geven bij evaluatiemomenten van het project Werktijden: Maandag van 18.30 - 20.00 uur. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Affiniteit met taal en goede beheersing van de Nederlandse taal - Rustig en begrijpelijk over kunnen brengen van informatie Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Bar Ontmoetingscentrum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Ontmoetingscentrum Prinsenhof is het Huis van de Wijk in de wijk Prinsenland. De stichting Ontmoetingscentrum Prinsenhof organiseert hier, samen met haar partners, activiteiten en ondersteuning door en voor de bewoners van de wijk. Het ontmoetingscentrum brengt (sociale) dienstverlening, dagbesteding en vrijwilligerswerk samen. In het grand café worden lunch en avondmaaltijden aangeboden. Daarnaast kunnen gasten ook drankjes bestellen. Taken/werkzaamheden - Gereed maken van de ruimte en de tafels voor het ontvangen van de gasten - Opnemen van reserveringen - Opnemen van bestellingen - Uitserveren van drankjes en maaltijden - Afrekenen van de bestellingen - Afruimen van de tafels Werktijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 14.00 uur, 11.00 - 14.00 en van 14.00 - 16.30. Een dagdeel is minimaal 4 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - In goede fysieke conditie - Goed kunnen samenwerken Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Assistent Activiteiten Middin De Hoekstee

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie De Hoekstee is een woonvorm van Middin voor mensen met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme. De bewoners worden ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te wonen en hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Taken/werkzaamheden - Helpen organiseren van een activiteit zoals bak-/kookactiviteit, spelletje, film kijken, iets knutselen, wandeling - Begeleiden van bewoners tijdens de activiteit - Opruimen van de gebruikte materialen Werktijden In overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Dordrecht, Rotterdam

Coördinator VoorleesExpress Bibliotheek

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers en is de meest bezochte culturele instelling van de stad. Daarnaast worden er jaarlijks ruim drie miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesplezier en mediawijsheid en bereikt hiermee veel scholen en instellingen in de stad. De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen en ouders te stimuleren. Gedurende 20 weken leest een voorleesvrijwilliger voor bij kinderen met (het risico op) een taalachterstand. Taak/werkzaamheden - Coördinatie over een aantal voorlezers en gezinnen - Op gezinsbezoek gaan na aanmelding - Organiseren van bijeenkomsten voor voorleesvrijwilligers - Onderhouden van contact met voorlezers en hun gezinnen - Contact met de projectmedewerker VoorleesExpress Werktijden Beschikbaar voor gemiddeld 2 uur per week voor minimaal een half jaar, ook in de namiddagen/of avonduren. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede bereikbaarheid via email, telefoon en/of Whatsapp en digitaalvaardig - Enthousiasme en kunnen motiveren en aansturen - Open houding en affiniteit met de doelgroep (gezin met andere culturele achtergrond) UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Klas Schreuder College

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Het Schreuder College De Villeneuvestraat in Schiebroek, is een school voor Gespecialiseerd Voortgezet Onderwijs (vso). Zie bieden jongeren Praktijkonderwijs en ondersteunen daar waar nodig met zorg. De school bestaat uit zo’n 140 leerlingen tussen 12 en 18 jaar die vanwege allerlei redenen niet mee kunnen komen in het reguliere Vmbo en Praktijkonderwijs. De leerlingen zijn veelal praktisch ingesteld en leren door te doen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Taken/werkzaamheden - Helpen met voorbereidingen voor de les - 1 op 1 begeleiding van leerlingen die klassikaal niet mee kunnen - 1 op 1 begeleiding van kinderen met een taalachterstand Werktijden Maandag van 8.30 - 11.45 uur en van 11.00 - 15.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 - 11.45 uur en van 11.00 - 14.15 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede sociale vaardigheden - Geduld UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Odensehuis

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Het Odensehuis is een laagdrempelig inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten of (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie, vrienden en buurtbewoners. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Een Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. Zij vormen de spil. Eigen regie, respect en keuzevrijheid zijn erg belangrijk. Bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het huis gebeurt. Taken/werkzaamheden - Creëren van een open uitnodigende sfeer - Samen met de bezoekers koffie of thee te drinken en oprecht te informeren hoe het met de bezoeker gaat - Het geven van aandacht aan zowel de bezoeker als de mantelzorger en overige bezoekers - Gesprekspartner zijn - Samen met de bezoekers de lunch verzorgen - Het ondersteunen en/of verzorgen van activiteiten zoals: bewegen, muziek, spelletjes, creatief bezig zijn etc. - Het stimuleren van de zelfstandigheid en de eigenkracht van de deelnemers Werktijden Donderdag van 9.30 - 12.15 uur of van 12.15 - 15.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met de doelgroep die bestaat uit mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers - Een uitnodigende respectvolle houding UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Assistent activiteiten Sonneburgh GKW

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Zorgcentrum Sonneburgh bestaat uit een verpleeghuis, een verzorgingshuis en een servicewoningencomplex. Het verpleeghuis bestaat uit vier afdelingen waarvan er drie gericht zijn op somatiek of lichamelijke klachten, en één voor psychogeriatrie en problematiek omtrent het geestelijk vermogen. Taken/werkzaamheden - Samen met medewerker Welzijn aanbieden van een activiteit zoals Bingo, bloemschikken, wandelen etc. - Klaarzetten van de materialen - Halen van bewoners - Tijdens activiteit bewoners begeleiden en een praatje maken - Helpen bij het afruimen Werktijden Woensdag van 14.00 - 16.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

SEO-specialist Stichting JIJ

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen vanaf 12 jaar die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis. Zij doet dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het begeleiden van individuen en groepen. Ook organiseert zij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit haar inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam. Taken/werkzaamheden Als SEO-specialist ben je verantwoordelijk voor de online groei en vindbaarheid van de website. Je weet tools in te zetten om onze positie in de zoekmachines te verbeteren. Je gaat onderzoek doen naar het zoekgedrag van onze doelgroep en weet welke onderwerpen op het moment veel aandacht trekken. Je kan de benodigde informatie geven voor de uitvoering van het verbeteren van onze zichtbaarheid online. Denk aan tools, zoektermen, nieuwsberichten en linkbuilding. Je werkt samen met de content manager en websitebeheerder zodat de website verbeterd kan worden door de structuur en inhoud te actualiseren voor een nog beter resultaat online. Het is een pré als je handig bent in het schrijven van pakkende SEO-teksten. Werktijden Werktijden in overleg, eventueel vanuit huis. Bij voorkeur 1 dagdeel van minimaal 3 uur in de week beschikbaar. UVV verwacht van de vrijwilligers - Je hebt kennis van belangrijke tools zoals Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager en Semrush - Ervaring/kennis op gebied van SEO UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Project
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer woonzorg-centrum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het woonzorgcentrum Laurens Joachim en Anna hebben de bewoners verschillende culturele achtergronden en komen voornamelijk uit omliggende wijken. De instelling biedt zorg aan ouderen met dementie. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de bewoners. Taken/werkzaamheden - Geven van extra aandacht aan bewoners die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes of muziek luisteren - Ronddelen van eten en drinken en opruimen van de materialen Werktijden Dinsdag van 8.00 - 12.00 uur en van 12.00 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger kledingwinkel Seinpost Slinge

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Seinpost Slinge is een kleinschalige organisatie en biedt projecten aan voor wijkbewoners. Voorbeelden van activiteiten zijn: taalles, inloop, maaltijdenvoorziening en kinderclub. Taken/werkzaamheden - Kleding sorteren en netjes ophangen - De winkel op orde houden - Eventueel zorgen voor naamsbekendheid en meedenken hoe de winkel meer bekend te maken - Afrekenen met klanten Werktijden Maandag, dinsdag en vrijdag van 11.00 - 14.00 uur. Voornamelijk vrijdag nodig. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme en organiserend talent UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Koffieservice in zorgcentrum

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Sonneburgh Ravenswaard is een protestants-christelijk verzorgings-/verpleeghuis, gelegen in deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Zuid. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Ronddelen van de koffie/thee op de afdeling - Persen van verse sinaasappelsap - Maken van contact/praatje met de bewoners - Eventueel een bordje en kopje afwassen op de kamer van de bewoner - Eventueel wisselen van schone thee-/handdoek op de kamer van de bewoner Werktijden: Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Respect voor en geduld met ouderen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Uitjes Middin Schuilingoord

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Schuilingoord is een 24 uurs woonvorm van Middin waar mensen (jong) volwassen en ouderen met een (licht) verstandelijke beperking wonen. De bewoners worden ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te wonen en hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Taken/werkzaamheden Gezelligheid en toezicht houden tijdens uitjes zoals een rondje met De Spido, koffie drinken in de stad of iets dergelijks. Werktijden In overleg, voornamelijk in het weekend UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Wandelvrijwilliger Middin Schuilingoord

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Schuilingoord is een 24 uurs woonvorm van Middin waar mensen (jong) volwassen en ouderen met een (licht) verstandelijke beperking wonen. De bewoners worden ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te wonen en hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Taken/werkzaamheden Wandelen met een aantal bewoners op structurele basis. Dit kunnen (langere) wandelingen zijn in de buurt of net buiten IJsselmonde (bijvoorbeeld eiland van Brienenoord). Werktijden In overleg, voornamelijk in het weekend UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger activiteiten Middin

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Schuilingoord is een 24 uurs woonvorm van Middin waar mensen (jong) volwassen en ouderen met een (licht) verstandelijke beperking wonen. De bewoners worden ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te wonen en hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Taken/werkzaamheden Helpen bij activiteiten in en rondom het trefpunt, zoals knutselen, samen koken, bakken, tuinieren enzovoort. Werktijden In overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Jeugdactiviteiten

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers en is de meest bezochte culturele instelling van de stad. Daarnaast worden er jaarlijks ruim 3 miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesplezier en mediawijsheid en bereikt hiermee veel scholen en instellingen in de stad. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Koffie/thee drinken met collega’s bij aanvang - Ruimte klaarmaken en opruimen na afloop van de activiteit - Voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar - Ondersteunen tijdens de activiteiten gericht op leesplezier en taalbevordering - Meedenken over eventuele nieuwe activiteiten Werktijden Woensdagmiddag van 12.30 - 16.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - Initiatieven durven nemen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger Voorlezen

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers en is de meest bezochte culturele instelling van de stad. Daarnaast worden er jaarlijks ruim drie miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesplezier en mediawijsheid en bereikt hiermee veel scholen en instellingen in de stad. Taak/werkzaamheden - Koffie/thee drinken met collega’s bij aanvang - Voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar - Verzorgen van een gezellige sfeer Werktijden Dinsdag van 10.00 - 12.00 uur, 1 x per 2 weken (oneven weken). UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het woonzorgcentrum Laurens Dijkveld hangt een gemoedelijke sfeer. In de locatie is een mooi restaurant aanwezig waar veel activiteiten plaatsvinden voor bewoners van het huis en buurtbewoners. De instelling biedt zorg aan ouderen met dementie. Taken/werkzaamheden - Geven van extra aandacht aan bewoners die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes of muziek luisteren - Ronddelen van eten en drinken en opruimen van de materialen Werktijden Maandag t/m zondag, werktijden in overleg. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel. UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger met kroelhond

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het woonzorgcentrum Laurens Dijkveld hangt een gemoedelijke sfeer. In de locatie is een mooi restaurant aanwezig waar veel activiteiten plaatsvinden voor bewoners van het huis en buurtbewoners. De instelling biedt zorg aan ouderen met dementie. Taken/werkzaamheden Op bezoek met een kroelhond en eventueel voor een wandelingetje naar buiten. Werktijden Werktijden in overleg. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel. UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Ouderen uit Feijenoord begeleiden naar het ziekenhuis

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Een bezoek aan het ziekenhuis is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis, zeker als er niemand uit de eigen omgeving mee kan. Bij Ziekenhuisbegeleiding ga je mee naar het ziekenhuis, de huisarts, de tandarts of de fysiotherapeut. Wil jij op zo'n moment een steuntje in de rug zijn? Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Ouderen begeleiden naar het ziekenhuis

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Een hulpvrager heeft eens per maand een afspraak in het ziekenhuis. De hulpvrager is vaak gespannen voor de afspraak. Zij zou het daarom heel fijn vinden als een vrijwilliger met hen mee wil gaan. Samen is toch prettiger dan alleen. Een bezoek aan het ziekenhuis is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis, zeker als er niemand uit de eigen omgeving mee kan. Bij Ziekenhuisbegeleiding ga je mee naar het ziekenhuis, de huisarts, de tandarts of de fysiotherapeut. Biedt jij graag een luisterend oor en helpende hand? Dan ben je van harte welkom in onze vrijwilligerspool voor Ziekenhuisbegeleiding. Werktijden In overleg UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Tuinklusje doen voor 71-jarige meneer

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Meneer (71) is een echt buitenmens en heeft altijd met volle teugen van zijn tuin genoten. Helaas is het lichamelijk te zwaar voor meneer geworden om de tuin zelf nog te onderhouden. Meneer zou dolgraag ondersteuning krijgen van een vrijwilliger die zo nu en dan langs komt voor het nodige snoeiwerk, verwijderen van onkruid en de plantjes water geven. Heb jij groene vingers en help jij meneer een handje? Veel ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken bij hun tuintje. Bijvoorbeeld met de heg snoeien, onkruid wieden, plantjes verzorgen, gras maaien of blad vegen. Met een paar uurtjes kan je een oudere weer van hun tuin laten genieten. Lijkt het jou leuk om hen een handje te helpen? Dan ben je van harte welkom in onze vrijwilligerspool voor tuinklusjes. Werktijden In overleg UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Rotterdamse Helden gezocht! (14 t/m 30 jaar)

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Rotterdamse Helden is een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV), speciaal voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. Dit project is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT)voor jongeren. Samen met jou kijken we naar je interesses en beschikbare tijd zodat we een vrijwilligersfunctie kunnen vinden die goed bij jou past. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als maatje bij mensen thuis of voor een van de vele non-profitorganisaties waar we mee samenwerken. Zo kun je kiezen uit vrijwilligerswerk met kinderen en jeugd, ouderen, vluchtelingen etc. Ook kijken we samen hoe jij het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Meedoen? Meld je dan nu aan! Met alle helden willen wij altijd even persoonlijk kennismaken. Zo kunnen we samen uitzoeken wat het best bij jou past. What’s in it for you? Als Rotterdamse held kun je de volgende waardering & support van ons verwachten: - Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk - Persoonlijke begeleiding en ondersteuning - Reiskostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering - Meet-ups met andere jongeren - Workshops voor jongeren met interessante thema’s - Digitale Heldenpunten die je kunt inwisselen voor verschillende items - MDT-certificaat

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Taal vrijwilligers gezocht!

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Wij zijn opzoek naar Rotterdamse Helden (17-27 jaar) die zich graag willen inzetten voor vluchtelingen, statushouders of kinderen met migrantenachtergrond. Als vrijwilliger kun je kiezen om iemand 1 op 1 te begeleiden of ondersteuning te bieden aan kleine groepjes. Je helpt hen met de Nederlandse taal, spreken, lezen, luisteren en schrijven. Werktijden zijn in overleg, minimaal 1 keer per week beschikbaar. Meer weten? Laat dan een berichtje achter!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Rotterdamse Helden helpen met koken

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Algemene informatie Diverse organisaties zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met koken. Zo hebben we de Gaarkeuken in Rotterdam, die 60-200 maaltijden voor diverse wijkrestaurants koken, maar ook een Huis van de Wijk die voor 25 mensen kookt onder begeleiding van een professionele kok. Mocht je dit allemaal te veel zijn, dan zoeken we ook Rotterdamse Helden die samen met een eenzame oudere thuis koken. Taken/werkzaamheden - Voorbereidingen treffen voor het koken - Ondersteunen bij het koken aan de hand van een recept - Helpen opruimen van de keuken / afwassen - Eventueel mee eten Werktijden In overleg, vaak eind van de middag/ begin avond. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Op pad met actieve 75-jarige dame

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Deze lieve mevrouw woont samen met haar vogeltje Pippo die haar thuis gezelschap houdt. Mevrouw probeert elke dag even naar buiten te gaan om een ommetje te maken. Toch zou ze het leuk vinden om samen met een vrijwilliger af en toe ergens een kopje koffie te drinken of een ijsje te eten. Wil jij met deze lieve dame op pad? Stuur ons dan nu een berichtje! What’s in it for you? Als Rotterdamse held kun je de volgende waardering & support van ons verwachten: - Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk - Persoonlijke begeleiding en ondersteuning - Reiskostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering - Meet-ups met andere jongeren - Workshops voor jongeren met interessante thema’s - Digitale Heldenpunten die je kunt inwisselen voor verschillende items - MDT-certificaat

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Rotterdam

Met je team op geluksexpeditie!

Stichting Geluk - Gelukswandelingen

Maak van jullie (werk)uitje een gelukkige ervaring en ga samen met bewoners van een verzorgingshuis aan de gelukswandel. Wij bieden speciaal georganiseerde Gelukswandelingen aan voor scholen, bedrijven en andere groepen. Misja van Gelukswandelingen: “We bekijken de omgeving door een gelukswandelaarsbril. We delen vreugdevol de ontdekkingen en al pratend en verwonderend vinden we het geluk én elkaar. Buiten. Op straat. Verbinding door verwondering.” Gelukswandelingen zijn speciaal gemaakt voor bewoners van verzorgingstehuizen, vaak kwetsbare ouderen die niet vaak buiten komen, en geluksvrijwilligers. Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink verkent een vrolijke rolstoelbrigade de buurt op nieuwe gelukssoorten. Kortom, tijdens een Gelukswandeling doen jullie iets goeds voor en ander en iets moois met elkaar als groep. De impact is groot; de ouderen genieten namelijk enorm van de verwondering en het samen buiten zijn. Bovendien leren jullie Rotterdam, mede dankzij de verrassende opdrachten, heel anders kennen. Er is tijdens de activiteit veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ervaring met ouderen of rolstoelen is niet nodig. Voor een Gelukswandeling zal een korte introductie met uitleg worden gegeven. Voor een groepgeluksexpeditie wordt een bijdrage gevraagd voor gemaakte onkosten. Voor meer informatie kun je ons een berichtje sturen.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Groene vingers gezocht!

Concert- en congresgebouw De Doelen

Heb je een hart voor cultureel Rotterdam en heb je altijd al een bijdrage willen leveren aan het succes van evenementen, concerten en congressen? *De Doelen is op zoek naar vrijwilligers met liefde voor planten* Algemene informatie De Doelen is een levend instituut dat meer dan ooit de verbinding met de stad en haar bewoners wil leggen en een ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers wil zijn. Zowel in Programma, Publiek, Partners en Personeel streven wij naar een diversiteit die een juiste afspiegeling is van de wereld om ons heen. We sluiten niemand uit en stimuleren deelname en daarvoor doen we verregaande aanpassingen. Het is onze missie het internationale culturele en zakelijke hart te zijn voor alle Rotterdammers. Jouw rol Verzorgen van planten (groot) in en rondom de Doelen, zoals foyers, kantoren en op het dak. Werktijden Maandag of donderdag van 10.00 - 13.00 uur. Jij - Bent flexibel; - Hebt affiniteit met planten (geen kennis vereist); - Bent fysiek in staat om te lopen en te kunnen tillen; - Kan in kleine groepen werken. Wat bieden wij aan? • Begeleiding en ondersteuning door een vrijwilligerscoördinator; • Fijne werkomgeving; • Leuke functie vol afwisseling; • Gratis concertkaartjes bij aanvraag; • Kerstattentie en jaarlijks uitje Voor het uitoefenen van vrijwilligerswerk bij de Doelen, vragen we een VOG voor je aan. Interesse? Stuur dan een bericht! De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Maatjes gezocht

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is een multicultureel Verpleeghuis in de wijk Crooswijk/Kralingen. In het huis wonen zowel bewoners met een lichamelijke problemen als bewoners met een vorm van dementie. Er zijn verschillende bewoners die een maatje zoeken. Hieronder een greep uit de vragen die er op dit moment zijn. Ben jij de enthousiaste trouwe vrijwilliger die onze bewoners komt verblijden? - Een Surinaamse bewoner zoekt een heer van Surinaamse afkomst om herinneringen op te halen - Een Turkse Bewoner zoekt gezelschap van een eveneens Turkse man. Voor een gesprek. - Een dame van Kroatische achtergrond zoekt gezelschap om te praten in het Kroatisch - Diverse bewoners met een Kaapverdiaanse achtergrond zoeken een maatje om gezamenlijk koffie te drinken - Verschillende bewoners zoeken een maatje, voor een gesprek, voor een wandeling, spelletje of creatieve activiteit of een kopje koffie. - Bewoners zoeken hulp om samen een boodschap te halen in de Lusthofstraat. Heeft u met regelmaat(wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) wat tijd over en wilt u iets betekenen voor een van onze bewoners? Neem dan contact met mij op! Ik bespreek tijdens een lekker kopje koffie of thee graag de mogelijkheden.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Gastheer/ gastvrouw HvdW de Dam/ Vuurplaat

SOL (Samen Ondernemend Leren)

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger met een sociaal hart? Dan zijn wij op zoek naar jou. Of je nu voor 4 uurtjes beschikbaar bent, of voor 24 uur, je bent bij ons van harte welkom! Taken • Je ontvangt bewoners in het Huis van de Wijk; • Je maakt een praatje met hen en verwijst ze door naar de juiste ruimte; • Je zet koffie en thee; • Je zorgt ervoor dat de ruimtes er netjes en schoon uit zien; Wij vragen • Sociale vaardigheden; • Enthousiaste aanpakker; • Aanvraag VOG (geen kosten aan verbonden) Wij bieden • Leuke collega’s; • Ruimte voor eigen ideeën en inbreng; • Ondersteuning en begeleiding van een professional; • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA- en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden Locatie: • Huis van de Wijk De Dam Persoonsdam 3071 EE KD Rotterdam • Huis van de Wijk de Vuurplaat Vuurplaat 3071 AR Rotterdam Wanneer: De Dam • Dinsdag 9:00 – 13:00 uur/ 13:00 – 17:00 uur • Woensdag: 13:00 – 17:00 uur • Vrijdag 9:00 – 13:00 uur/ 13:00 – 17:00 uur De vuurplaat • Maandag: 13:00 – 17:00 uur • Dinsdag: 13:00 – 17:00 uur Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij SOL? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Lieke, via een bericht op deze website.

Structureel
Rotterdam

Beheerder Riederkwartier/ Slaghekstraat

SOL (Samen Ondernemend Leren)

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger en weet jij van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou. Of je nu voor 4 uurtjes beschikbaar bent, of voor 24 uur, je bent bij ons van harte welkom! Taken • Je zorgt ervoor dat je bewoners in de huiskamer naar binnen haalt, zodat het een bruisende plek in de wijk wordt; • Je heet bewoners welkom in de huiskamer en bent daarmee het gezicht van deze locatie; • Je zet koffie en thee; • Je zorgt ervoor dat de ruimtes netjes en schoon zijn • Je voert gesprekken met bewoners en haakt in op hun behoeftes (luisterend oor, advies, doorverwijzen etc.) Wij vragen • Beschikbaarheid voor 24 uur; • Actieve aanpakker die initiatiefrijk is; • Sociale vaardigheden; • Bereid zijn om af en toe in de avond te werken; • Aanvraag VOG (geen kosten aan verbonden) Wij bieden • Een gezellige huiskamer waar activiteiten plaatsvinden; • Ruimte voor eigen ideeën en inbreng om van de huiskamer een bruisende plek in de wijk te maken; • Ondersteuning en begeleiding van een professional; • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA- en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden; • Een vrijwilligersvergoeding Locatie: • Huiskamer Riederkwartier Stichtseplein 2 3074 TN Rotterdam • Huiskamer Slaghekstraat Slaghekstraat 140 3074 LR Rotterdam Wanneer • Dagen en tijden: in overleg Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij SOL? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Lieke

Structureel
Rotterdam

Taalmaatje voor inburgeraars

NLTraining

NLtraining gaat in de gemeentes Rotterdam, Nissewaard, Voorne aan Zee, Barendrecht, Alblasserdam en Ridderkerk de inburgering van asielstatushouders verzorgen, in november is de eerste groep al gestart. Voor deze groep zoeken wij taalmaatjes/buddy's die buiten de lessen om met onze inburgeraars willen afspreken om samen met hen leuke activiteiten te willen ondernemen, waarbij de taal centraal staat. Hierbij moet u denken aan een wandeling door het centrum waarbij u vertelt over de gemeente en over Nederland. Boodschappen doen met de inburgeraar en hem/haar hier praktisch in ondersteunen met de Nederlandse taal. Het doel van de buddy is om de inburgeraar zo snel mogelijk de Nederlandse taal in praktische zin (dus die hij gelijk kan gebruiken) aan te leren. Wij komen graag in contact met u als u minimaal 2 uur in de week tijd heeft om u voor onze nieuwe groep inburgeraars in te zetten. Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u contact met ons opnemen, of laat uw telefoonnummer achter en zullen wij zo snel als mogelijk contact met u opnemen.

Structureel
Rotterdam

Bestuurslid voor speeltuin

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Voor een speeltuin in het gebied Delfshaven in de wijk Schiemond zoeken wij bestuursleden die in het bestuur willen gaan zitten van de stichting speeltuin Wiffel Waffel. Dit is een speeltuin in een zeer kinderrijke wijk, in een wijk met een laag sociale index, waar de speeltuin een zeer belangrijke plaats inneemt voor het opgroeiende kind in Schiemond. Wij zoeken wij nog naar een bestuurslid die hier belangstelling voor heeft.

Structureel