csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Koersbal vrijwilliger

Wij zijn op zoek in Myosotis naar een Koersbal vrijwilliger die op de zaterdag morgen kan komen helpen. Het mag 1x in de maand of om de week net wat jou uit komt. Wij halen de Bewoners op vanuit de huiskamer drinken een bakje koffie en gaan het spel spelen. Wij geven de ballen aan en rapen ze weer op en houden de score lijst bij. Het is een leuke gezellige groep met humor. Kom jij ons af en toe helpen alleen lukt het niet.

Lees meer

structureel

Kampen

Maximaal 2 deelnemers

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Wij zijn op zoek in Myosotis naar een Koersbal vrijwilliger die op de zaterdag morgen kan komen helpen. Het mag 1x in de maand of om de week net wat jou uit komt. Wij halen de Bewoners op vanuit de huiskamer drinken een bakje koffie en gaan het spel spelen.
Wij geven de ballen aan en rapen ze weer op en houden de score lijst bij.
Het is een leuke gezellige groep met humor.
Kom jij ons af en toe helpen alleen lukt het niet.

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 3 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Kampen

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van IJsselheem

Kampen

Ondersteuning verpleeghuis

IJsselheem

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die bij ouderen met dementie wil komen helpen. Op de woensdag middag of donderdag middag vanaf 14:00 uur De werkzaamheden zijn met de mensen een spel doen of de was opvouwen of een gezellig praatje te maken. Het gaat om een groepje van ongeveer 8 personen. En wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die geduldig is met de ouderen. Ben jij de persoon die wij zoeken neem dan gerust contact op. Of laat een berichtje achter

Structureel
Kampen

Ondersteuning kerkdiensten

IJsselheem

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons 1 keer in de maand zouden willen helpen, Met het ophalen van bewoners van de afdeling naar het restaurant waar de kerkdienst plaats vindt. Na de dienst breng je de bewoners dan weer terug naar de afdeling Het is voor zondagmorgen van 9 tot 12 uur 1x in de maand je word ingeroosterd en je kan aangeven wanneer je kunt. Er is een app groep met kerkelijke vrijwilligers die elkaar hierin helpen Ben jij iemand die geduld heeft met ouderen en er aan mee wil werken zodat ouderen naar de kerkdienst kunnen gaan binnen het verpleeghuis van Myosotis meld je dan aan via www.ijsselheem.nl of laat een berichtje achter.

Structureel
Kampen

Gastheren/gastvrouwen Fietsvierdaagse

IJsselheem

Gevraagd: Gastheren/gastvrouwen die deelnemers willen ontvangen bij de start, de routes willen meegeven en daarna ook weer de deelnemers verwelkomen bij terugkomst, vragen hoe de fietstocht was. Op woensdag 5 juni zoeken we vrijwilligers bij de Amandelboom voor de start en finish (17.00 tot 21.00 uur of een deel ervan) Op donderdag 6 juni zoeken we vrijwilligers voor de start bij de Amandelboom (van 17.00 tot 19.00 uur) en voor de finish in Quintus (van 18.30 tot uiterlijk 21.30 uur). Voel je vrij te reageren als dit je leuk lijkt! Ook leuk als je wil oefenen met je Nederlands om korte informele gesprekken te voeren of als het je niet lukt om mee te doen met de Fietsvierdaagse maar toch graag betrokken wil zijn!

05-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Kampen

Maatje

Humanitas

Ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen die in een isolement verkeert en graag weer actief wil deelnemen aan de maatschappij? Dan zoeken we jou! Over het project: Humanitas Tandem is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Tandem is vriendschappelijk en ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen. Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving. Wij vragen: - Een tijdsinvestering van ongeveer 2 a 3 uur per week - Een verbintenis van minimaal een jaar, dat is de duur van een maatjescontact, evt. korter als het doel eerder bereikt is - Woonachtig in Kampen of omgeving Wij bieden: - Een zinvolle tijdsbesteding - Cursus Basisintroductie Vrijwilliger - Professionele begeleiding. Voor meer informatie kun je contact opnemen op met Petra Humanitas Zwolle

Structureel
Kampen

Taalvrijwilligers gezocht

W en L Opleidingen

Heb jij tijd over en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kan je hier een erg belangrijke bijdrage aan leveren. Onze missie W en L Opleidingen streeft er naar dat iedere inburgeraar naar vermogen participeert in de samenleving en dat wij voor degene die dat (nog) niet kan, ondersteuning bieden. Ons voornemen is om (alle) inburgeraars zelfvoorzienend te laten worden, waardoor zij een weg kunnen vinden binnen de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld door te werken of een opleiding te volgen. We willen van waarde zijn voor onze cursisten en hun omgeving, zodat iedereen mee kan doen binnen onze maatschappij. Wat ga jij doen? Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of geeft samen met een docent les aan een groepje. GEÏNTERESSEERD OM VRIJWILLIGER TE WORDEN? Bel of mail ons!

Structureel
Raalte, Ommen, Zwolle, Deventer, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Hellendoorn

Gastdocent voor t basisonderwijs (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO. Ons educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en het verzorgen van activiteiten, met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Wat ga je doen? Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO-skills voor jou” en de “Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs • Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio. • Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? • Je wordt blij van lesgeven en je hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. • Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en met ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en - afhankelijk van jouw opleiding en ervaring - eventueel een cursus didactiek. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en zal voor deze functie een VOG aanvragen. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Structureel
Kampen

Vrijwilligers Fietsvierdaagse

Esther

Van 3 t/m 6 juni in de avond organiseert IJsselheem met vele samenwerkingspartners de tweede editie van de Fietsvierdaagse! Voor woensdag 5 en donderdag 6 juni zoeken we nog vrijwilligers die deelnemers verwelkomen bij de start/finish tussen 16.30 en uiterlijk 21.30 uur (bij de Amandelboom). Mocht een van deze dingen je aanspreken om te verzorgen tijdens de Fietsvierdaagse, laat het vooral weten! Heb je zelf ideeën, ook dat horen we graag!

05-06-2024 en 1 meer
Kampen

Vrijwilliger Full Color Festival

Full Color Festival

Maak het Full Color Festival mee! De 27e editie van het Full Color Festival is op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni in het Stadspark van Kampen. Maak deel uit van het gezelligste vrijwilligersteam in Kampen! Heb je een paar uur tijd en wil je het Full Color Festival 100% meemaken? Meld je dan aan via het formulier op de website van Full Color (pagina vrijwilligers). Kun je alleen ’s avonds of juist overdag? Je geeft jouw voorkeuren aan op het aanmeldformulier. We zijn op zoek naar heel veel verschillende toppers. Van logistiek tot achter de bar, van backstage tot catering. Voor het opbouwen in de week voorafgaand, én het afbouwen na afloop van het festival. Maar ook voor het Decoweekend in mei.

17-06-2024 en 9 meer
Kampen

Ondersteuning verpleeghuis

IJsselheem

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die bij ouderen met dementie wil komen helpen. Op de woensdag middag of donderdag middag vanaf 14:00 uur De werkzaamheden zijn met de mensen een spel doen of de was opvouwen of een gezellig praatje te maken. Het gaat om een groepje van ongeveer 8 personen. En wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die geduldig is met de ouderen. Ben jij de persoon die wij zoeken neem dan gerust contact op. Of laat een berichtje achter

Structureel
Kampen

Gevraagd: energiecoaches v/m (vrijwilligers)

Energiebank Kampen

Omschrijving van de stichting De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van de Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in elf steden van start is gegaan. Werkzaamheden Onze energiecoaches ondersteunen de deelnemers (zo noemen we de bovengenoemde huishoudens) van de Energiebank Kampen door hulp te bieden bij bewustwording en bij besparing. Denk bij bewustwording aan soms voor de hand liggende mogelijkheden als de thermostaat een graadje lager zetten, deuren en ramen dichthouden in de winter, stand-by apparaten zo vaak mogelijk uitzetten enzovoort. En denk bij besparing aan bijvoorbeeld het verstrekken van ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, isolatiemateriaal, energieverbruikmeters en slimme thermostaten. Ook kent onze stichting een zogenoemde ‘witgoedregeling’. Oud witgoed (>10-12 jaar) verbruikt vaak aanzienlijk meer energie dan het witgoed dat nu op de markt is. Door het vervangen van oud witgoed bespaart een huishouden energie en geld. De energiecoach is het directe aanspreekpunt voor de deelnemer. Hij zorgt voor terugkoppeling over de contactmomenten en stemt waar nodig af met het bestuur van de Energiebank Kampen. De energiecoach is in staat om zijn hulp aan te passen aan de situatie van de deelnemer, zonder hierbij het doel uit het oog te verliezen. De energiecoach deelt zijn ervaringen met collega energiecoaches en volgt (waar nodig en gewenst) verdiepende trainingen. De energiecoach begeleidt minimaal één deelnemer. Je stemt je werkzaamheden af met de deelnemers van de Energiebank Kampen, je inzet kan dus flexibel zijn en is niet gebonden aan vaste tijden. Ben je enthousiast, heb je een hands-on mentaliteit en wil je huishoudens met het nodige geduld en empathie graag adviseren hoe zij energie en dus kosten kunnen besparen? Dan past het vrijwilligerswerk als energiecoach bij jou. De Energiebank is een nog jonge en ambitieuze stichting die nog in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid. Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via [email protected] of telefonisch via 06 551 56 422. Werktijden In overleg met onze deelnemers. In de periode van mei tot september valt het werk van onze energiecoaches grotendeels stil omdat het voor de deelnemers in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

Structureel