csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezocht: doeners met handig handen!

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van het leven. In het hospice zijn er, net als thuis, altijd uiteenlopende klussen die moeten worden gedaan. Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken met kleine klussen? Lees verder! Wat doe je als klusvrijwilliger? Naast terugkerende klussen zijn er ook ad-hoc zaken die je aandacht vragen. Deze worden opgeschreven in het ‘klusboek’. Als klusvrijwilliger geef je aan welke zaken je hebt kunnen oppakken. De klussen zijn divers van aard: van elektrotechnische, timmer- en herstelwerkzaamheden tot kleine schilderklussen en reparaties. Natuurlijk wordt met je besproken wat je leuk vindt en waar je ervaring mee hebt. Je bent zelfstandig bezig, maar grotere klussen worden samen met de andere klusvrijwilligers ingepland en opgepakt. Verder kun je ook toeleveranciers van bijvoorbeeld de brand)beveiliging, elektrabeheer of liftonderhoud ontvangen en begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De sfeer is open, ongedwongen en de lijntjes zijn kort. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling en natuurlijk een hart voor klussen! Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen] Wanneer werk je? Het zou fijn zijn als je op donderdag of in het weekend mogelijkheden zou hebben, maar dit is geen must. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers. Daarna een inhoudelijke kennismaking met de facilitairregiehouder en medewerker facilitair. Vervolgens loop je mee met een ervaren klusvrijwilliger om te ervaren hoe dingen in de praktijk gaan. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Zodra je start, is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden we? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops rondom palliatieve zorg als je dat wenst Overleg: 2x per jaar Begeleiding: door facilitair regiehouder en coördinatoren vrijwilligers

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van het leven. In het hospice zijn er, net als thuis, altijd uiteenlopende klussen die moeten worden gedaan. Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken met kleine klussen? Lees verder!

Wat doe je als klusvrijwilliger?
Naast terugkerende klussen zijn er ook ad-hoc zaken die je aandacht vragen. Deze worden opgeschreven in het ‘klusboek’. Als klusvrijwilliger geef je aan welke zaken je hebt kunnen oppakken.
De klussen zijn divers van aard: van elektrotechnische, timmer- en herstelwerkzaamheden tot kleine schilderklussen en reparaties. Natuurlijk wordt met je besproken wat je leuk vindt en waar je ervaring mee hebt. Je bent zelfstandig bezig, maar grotere klussen worden samen met de andere klusvrijwilligers ingepland en opgepakt.
Verder kun je ook toeleveranciers van bijvoorbeeld de brand)beveiliging, elektrabeheer of liftonderhoud ontvangen en begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De sfeer is open, ongedwongen en de lijntjes zijn kort.

Wat vragen we van je?
Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling en natuurlijk een hart voor klussen!

Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn?
Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]

Wanneer werk je?
Het zou fijn zijn als je op donderdag of in het weekend mogelijkheden zou hebben, maar dit is geen must.

Interesse? Zo gaat het verder:
We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers.
Daarna een inhoudelijke kennismaking met de facilitairregiehouder en medewerker facilitair.
Vervolgens loop je mee met een ervaren klusvrijwilliger om te ervaren hoe dingen in de praktijk gaan. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Zodra je start, is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed).

Wat bieden we?
Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding
Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden.
Scholing: diverse scholingen en workshops rondom palliatieve zorg
als je dat wenst
Overleg: 2x per jaar
Begeleiding: door facilitair regiehouder en coördinatoren vrijwilligers

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 5 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice Bardo

Haarlemmermeer

Zorgvrijwilliger

Hospice Bardo

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen). De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie Vervolgens inwerkdiensten Tot slot een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen, zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden). Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Structureel
Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Dan is kookvrijwilliger bij Bardo wellicht wat voor jou! Als kookvrijwilliger bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren.

Structureel
Haarlemmermeer

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrijheid jouw kracht? Lees verder!

Hospice Bardo

Als gastvrijwilliger bij hospice Bardo in Hoofddorp ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoek, onze gasten en hun naasten. Wat doe je? Je bent als gastvrijwilliger op twee plekken veel aanwezig; rondom de entree/receptie en in de huiskamer. Bij de receptie ontvang je bezoek/leveranciers en beantwoord je binnenkomende telefoontjes. Je zorgt voor een gastvrije/ontspannen sfeer en ondersteunt bij kleine administratieve taken. In de huiskamer ontvang je gasten en/of hun naasten. Je zorgt voor een opgeruimde, frisse en gastvrije omgeving en helpt bij het bereiden en serveren van de lunch. Ook ondersteun je de kookvrijwilliger bij de voorbereiding van de warme maaltijd. Denk aan; groenten snijden, tafel dekken, maaltijd serveren. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar [email protected] Wanneer werk je? Gemiddeld ben je als gastvrijwilliger één keer in de week in het hospice. Een dienst duurt vier uur. Je kan zowel op doordeweekse dagen als in het weekend een dienst doen. Fijn als je bereid bent om dit te doen. Het rooster is door elke vrijwilliger digitaal in te zien en in te vullen. Interesse? We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek. Als het je leuk lijkt om aan de slag te gaan, loop je een paar diensten mee met een ervaren gastvrijwilliger. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Ook krijg je een introductiecursus aangeboden. Zodra je start is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden wij? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen; Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 2 x per jaar Begeleiding: door twee vrijwilligerscoördinatoren

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Coördinatoren Humanitas

Humanitas Haarlemmermeer

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is kosteloos en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Wij geloven in de kracht van mensen en zijn er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De afdeling Haarlemmermeer van Humanitas is een van de 78 afdelingen en biedt met ruim 100 vrijwilligers tijdelijke ondersteuning bij eenzaamheid, rouw en verlies, thuisadministratie en in de financiële cafés. In totaal ondersteunen we op jaarbasis rond de 700 deelnemers. De coördinator Als vrijwillig coördinator ben je samen met de andere vrijwillige coördinatoren verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een activiteit/thema. Je bent verantwoordelijk voor het werven, selecteren, coachen en begeleiden van de vrijwilligers en je hebt regelmatig overleg met hen; Je voert intakegesprekken met potentiële deelnemers; Je maakt de meest passende match tussen deelnemer en vrijwilliger; Je geeft, samen met de portefeuillehouder uit het bestuur vorm aan scholing en deskundigheidsbevordering; Humanitas heeft een grote Humanitas academie met heel veel (on-line) cursussen Je bent de schakel tussen het bestuur en de vrijwilligers en vice versa; Je adviseert je portefeuillehouder binnen het bestuur over relevante ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en initieert - waar nodig - nieuwe activiteiten; Je onderhoudt contacten met instanties die kunnen doorverwijzen en met samenwerkingspartners, je bezoekt de daartoe ingerichte netwerklunches. Wat we vragen Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas; Je legt makkelijk contact; Je bent sociaal, gedreven en weet mensen te enthousiast te krijgen voor activiteiten; Je hebt een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; Je hebt organisatievermogen en houdt overzicht; Je bent gemiddeld 4 tot 6 uur per week beschikbaar; Je kan als teamspeler anderen motiveren; Je woont of werkt in - of je bent op een andere manier verbonden aan het werkgebied. Specifiek voor Financieel Café: Humanitas biedtiedere week op vier locaties (De Boskern in Hoofddorp; de bibliotheek in Nieuw-Vennep, de bibliotheek in Hoofddorp en in d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen) gratis advies bij financiële vragen en je administratie. De hulp is laagdrempelig. Er wordt geen dossier opgebouwd. Specifiek voor Thuisadministratie Humanitas helpt mensen om hun financiën en administratie op orde te brengen en te houden als iemand door welke reden dan ook het overzicht is kwijt geraakt. Een vrijwilliger van Humanitas komt bij een deelnemer thuis en helpt iemand weer op weg door grip te krijgen op de eigen administratie. Wat bieden we Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland; Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team van vrijwilligers; Een afdeling vol ambitie die er voor zorgt dat voor zo veel mogelijk inwoners het aanbod van Humanitas beschikbaar en bereikbaar is; Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops, trainingen en intervisie; Ondersteuning door één van de bestuursleden; Een WA-verzekering tijdens de uitoefening van je vrijwilligerswerk; Lidmaatschap van de vereniging Humanitas; Vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten. Aanmelding Neem voor aanmelding en meer informatie contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Receptiemedewerker

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Van één van onze receptionisten: “Ik vind het leuk om bezoekers van over de hele wereld te ontvangen. En het bijzondere verhaal van het bewoonbaar maken van de Haarlemmermeer te vertellen. Daarnaast vind ik de unieke techniek erg interessant en bijzonder. “ Cruquius Museum, de grootste stoommachine ter wereld gewoon bij jou 'om de hoek'. Met elkaar vertellen we daar het verhaal van de Haarlemmermeer maar ook over Nederland Waterland en over onze vindingrijkheid om van water land te maken. We zoeken collega's om onze bezoekers te ontvangen. Wat voor jou? Ons museum vertelt dus het mooie en spannende verhaal van de dreiging van de waterwolf in de 19e eeuw maar ook hoe de mens zich wist en weet te beschermen tegen het water. De drooglegging van Haarlemmermeer is mede dankzij het stoomgemaal De Cruquius volbracht. Deze grootste stoommachine ter wereld is te bezichtigen en in werking te zien (dankzij nieuwe technologieën). Hoe het verder met de polder ging, vertelt het Historisch Museum Haarlemmermeer. In beide musea, in vele werkgroepen, zijn de vrijwilligers samen met een kleine staf het verhaal aan het vervolmaken, behouden en aan het doorgeven. Met elkaar vormen we een fijn team. En je hebt het misschien wel vernomen: de 2 musea komen op 1 locatie bij het gemaal. Als je je bij ons aansluit, maak je dat proces helemaal mee en kom je straks te werken in een gloednieuw en indrukwekkend museum waar je vanaf de eerste dag bij betrokken zult zijn. Als vrijwilliger bij de receptie vervul je een belangrijke positie. Je hebt een duidelijke en vriendelijke communicatiestijl, een servicegerichte houding en je anticipeert op de behoeften van de bezoekers. Effectief en collegiaal samenwerken met andere vrijwilligers en het museumteam gaat je goed af. Net als het schakelen tussen de verschillende taken zoals het verstrekken van informatie aan bezoekers en het bedienen van de kassa. Verder vind je het zelf ook belangrijk er representatief uit te zien. Ons museum ontvangt internationaal bezoek dus de Engelse taal moet je redelijk machtig zijn. Om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen en vaardig de receptietaken kunt uitvoeren, word je opgeleid door onze ervaren mentoren. Je leert over het verhaal van het gemaal en de polder, je leert de klantenservicevaardigheden aan en leert ons kassasysteem kennen. Als je na verloop van tijd het ook leuk vindt om een korte introductie te geven en/of de bediening van de grote machine op je te nemen dan leiden we je daar voor op. Het rooster wordt gemaakt naar ieders voorkeuren, rekening houdend met uw agenda en vakantieplannen. Op wekelijkse basis ben je beschikbaar voor bij voorkeur hele dagen maar (eventueel afwisselend) halve dagen kan bij ons ook. Eén weekenddienst per maand hoort er ook bij. Je kunt jouw voorkeuren aangeven. Je maakt deel uit van de werkgroep receptie (+-30 collegae) en op jouw werkdag werk je met 1 of 2 andere collegae. Uiteindelijk hoor je bij een groep van 210 vrijwilligers! Je bent welkom bij onze gezellige bijeenkomsten, je ontvangt onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor openingen en dergelijke. Vrijwilligerswerk bij Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius levert dus altijd vele nieuwe contacten op en een agenda zo vol als je wilt! Ik vertel je graag meer! Blijkt dit het niet te zijn voor je, dan bespreken we of er iets anders voor je te doen is bij ons. Ik ontmoet je graag, met vriendelijke groet, Anneloes Coördinator Vrijwillige Inzet. P.S.: het werk bij de receptie is helaas niet geschikt voor re-integratietrajecten waar er sprake is van urenopbouw en/of relatief kort tijdsbestek. Dit heeft te maken met het rooster en de investering door beide partijen.

Structureel
Haarlemmermeer

Wandel vrijwilliger

Zorgcentrum de Meerstede

In Zorgcentrum de Meerstede hebben we een groep vrijwilligers die wekelijks om de week of maandelijks wandelen met onze cliënten. Alleen of in groepsverband. Onze cliënten genieten daar enorm van. Nu komt het mooie, zachte weer te voorschijn - vandaar deze oproep voor extra vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om in groepsverband of individueel met een bewoner in rolstoel te wandelen laat het mij dan weten. Hopelijk tot bij een kopje koffie, Haddie v.d. Wal - Coördinator vrijwilligers de Meerstede 06-26467666

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Wie bouwt een feestje met onze cliënten?

Cruquiushoeve/Sein

Voor diverse bewoners, die bij ons wonen, zoek ik vrijwilligers om zo af toe samen de feestjes op eigen terrein te bezoeken. Deze bewoners kunnen dat niet zelf vanwege hun handicap en epilepsie. Maar zij willen heel graag af en toe wat gezellige, ontspannende activiteiten doen. Professionele krachten zijn altijd in de buurt voor hulp. Geduldig, rustig en gezellig. Tactisch, dat zijn de eisen voor de vrijwilligers.

Structureel