csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Niks leuker dan BINGO!

Ben je fan van bingo en vind je het leuk om onze bewoners een gezellige middag te bezorgen? Kom er dan ook bij! Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor alle bewoners de bingo, een van de favoriete activiteiten! Er wordt naar uitgekeken en de opkomst is dan ook groot. De bingo wordt door een gezellig team van vrijwilligers gedraaid onder begeleiding van een activiteitenbegeleider. Kom je ons helpen? Samen met de andere vrijwilligers help je bij het klaarzetten, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je loopt rond, helpt de bewoners zo nodig met het checken van de bingokaart en deelt de prijsjes uit. Na afloop help je mee met opruimen. En we brengen onze bewoners weer terug naar hun appartement natuurlijk. Zin in? Bel mij, app mij, harstikke leuk! Groetjes, Iris

Lees meer

structureel

Tilburg

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ben je fan van bingo en vind je het leuk om onze bewoners een gezellige middag te bezorgen? Kom er dan ook bij!

Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor alle bewoners de bingo, een van de favoriete activiteiten! Er wordt naar uitgekeken en de opkomst is dan ook groot.
De bingo wordt door een gezellig team van vrijwilligers gedraaid onder begeleiding van een activiteitenbegeleider. Kom je ons helpen?

Samen met de andere vrijwilligers help je bij het klaarzetten, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je loopt rond, helpt de bewoners zo nodig met het checken van de bingokaart en deelt de prijsjes uit. Na afloop help je mee met opruimen. En we brengen onze bewoners weer terug naar hun appartement natuurlijk.

Zin in? Bel mij, app mij, harstikke leuk! Groetjes, Iris

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 3 uur

maandag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Tilburg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Wever Padua

Tilburg

Aan de wandel

De Wever Padua

Lekker aan de wandel. We gaan de zomer tegemoet dus mooi weer om er samen op uit te gaan! Wat ga je doen? Een bewoner individueel mee naar buiten nemen voor een rondje om. Wij hebben meerdere bewoners voor wie het zo goed zou zijn als zij mee naar buiten konden. Om te bewegen, omdat het rust geeft, voor de gezondheid, omdat het zalig is om buiten te zijn. Als je dit leuk lijkt dan gaan we samen kijken met welke bewoner je de leukste wandelmatch hebt. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, dus die zal dan geduwd moeten worden. Het hoeft geen vaste dag of vaste tijd te zijn. Laten we vooral afspreken wat fijn werkt en makkelijk in jouw agenda past. Zin in? Bel, mail of app mij en dan hebben we het erover. Quality time naar buiten.

Structureel
Jongeren
Tilburg

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..."

De Wever Padua

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..." Als je het lastig vindt om te bedenken wat je leuk vindt, wat bij je past, dan wil ik je zeker helpen daar achter te komen. In ons woonzorgcentrum Padua werken we met een professioneel team Welzijn aan mooie dingen voor onze bewoners. Er is een vast programma maar ook out of the box denken, daar zijn onze collega's goed in. Daarom vind ik dit een fantastische locatie om te werken. Het lukt me steeds weer een geweldig leuke plek voor onze vrijwilligers te vinden, iets wat precies bij hen past. Dat wil ik voor jou ook doen. Dus weet je even niet wat je zou willen doen? Maar voel je wel dat je een binding hebt met mensen met dementie? Laten we dan samen kijken hoe we onze bewoners een blij moment kunnen geven. Zodat je zelf ook met een glimlach weer naar huis gaat. App, mail of bel mij gerust even.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wandelen in het klein: elke week iets anders!

De Wever Padua

We gaan starten met een nieuwe activiteit namelijk met 3 bewoners op pad en dan elke keer naar een andere bestemming. Het leuke daarvan is dat we precies kunnen afstemmen wat juist voor deze 3 bewoners fijn is. Finetunen in wat nog wel kan! Wat ga je doen? Je gaat als enige vrijwilliger samen met twee van onze collega's van het team welzijn als groepje op weg. Ieder begeleidt 1 bewoner. Mogelijk moet je iemand duwen die in een rolstoel zit. Jullie vertrekken tussen half 10 en 10 uur 's morgens. Als de bewoners van die week gewend zijn om op Padua te lunchen zijn jullie rond de klok van 1 weer terug. Zo niet, dan lunchen jullie buitenshuis. Ook gezellig! Wat maakt dit nou zo leuk? Onze bewoners vinden het fijn om echt weg te zijn, hier zijn ze je echt dankbaar voor. Ze bedanken je hier vaak letterlijk voor zo van "zo fijn dat we weg zijn! Daar haal je veel voldoening uit. Daarbij doen jullie steeds iets anders en bovenal iets wat echt bij de mensen past. Voel je hier een klik mee? Dan bel, app of mail mij gerust. Voel je welkom in dit fijne huis!

Structureel
Jongeren
Tilburg

De liedjes van vroeger samen zingen, zo fijn!

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? Veel bewoners genieten van het koor op dinsdagmorgen. Al die mooie en leuke liedjes van vroeger! En we hebben een heuse pianist. Muziek is fijn, doet goed. Wie houdt er nu niet van muziek? Wil je ons komen helpen? Je taken zijn: - het halen en brengen van de bewoners - hen blij maken met een kopje thee of koffie - en helpen met het vinden van de muziek - er lekker bij gaan zitten bij de mensen die wat onrustig zijn, of zich alleen voelen. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Eet smakelijk! Ook voor niet-koks.

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? Eten koken op de afdeling Vind je het leuk om te koken? Dan kook gezellig mee, samen met de woonondersteuner en soms met bewoners die dat nog kunnen en heel graag doen. Vind je het niet leuk om te koken? Kom dan ook! Het is heel fijn als je helpt met de mensen bezig te houden, en hen aandacht te geven. Samen tafel dekken. Een praatje maken. Want dan duurt het wachten op het eten voor hen minder lang. Het is quality time voor hen. En de woonondersteuner heeft zijn of haar handen vrij om iets lekkers op tafel te toveren. Soms kun je iemand helpen met eten, als je dat zelf wilt. Wanneer? Op alle dagen van de week behalve woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Op woensdag van 11 tot 13.00 uur want dan eten de mensen tussen de middag warm. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en je wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Met onze bewoners naar de kermis, 24/25 juli

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? We willen heel graag met onze bewoners naar de kermis maar zij kunnen dat niet zelf! Jas aan en gaan, was het maar waar, zo simpel ligt het niet. Met jouw hulp kan dat wel! Alleen op woensdag 24 juli en donderdag 25 juli. Help je mee? Het is belangrijk dat je een rolstoel kunt duwen. En natuurlijk loop je niet alleen, we gaan lekker met zijn allen. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en je wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

24-07-2024 en 1 meer
Jongeren

Anderen bekeken ook

Tilburg

Stichting Perspectief zoekt vrijwilligers!

Stichting Perspectief

Stichting Perspectief uit Tilburg is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die 1x per maand een groep willen begeleiden bij een uitstapje. We hebben 8 groepen. Het gaat om een groep van 8 deelnemers, allemaal mensen met een vorm van autisme en een normale/ hoge begaafdheid. De leeftijden zijn gemiddeld tussen de 25 en 50 jaar. De taak van de vrijwilligers is om (samen met de deelnemers) 1x per maand op een zaterdag een leuke activiteit te organiseren. Lijkt het je leuk om met deze doelgroep te werken en hen 1x per maand een leuke tijd te bezorgen? Neem dan snel contact met me op ([email protected]) dan vertel ik wat meer. Robbie

Structureel
Jongeren
Tilburg

Klusjesman/-vrouw bij Un Bietje Groen

Un Bietje Groen

Aan de Koningshoeven in Tilburg ligt ‘Un Bietje Groen’. Op dit terrein werken 17 ondernemende mensen op diverse manieren aan duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en circulaire economie. Een team van vrijwilligers en vrijwillige dagmanagers helpt bij het onderhoud van het algemene terrein en de twee portakabins. UBG wil dit team versterken met een handige klusjesman of -vrouw die in de gaten houdt dat alles op het terrein in goede staat blijft. De inzet verschilt per week maar kost ongeveer 3-4 uur. Je kunt de tijd grotendeels zelf indelen. Wat houden de werkzaamheden in? - Onderhoud van met name de gebouwen (twee portakabins, een toiletgebouw, fietsenstalling, parkeerterreinen en de tunnelkas). De vrijwilligers helpen mee bij de werkzaamheden. - Onderhoudswerkzaamheden zijn o.a. klein timmerwerk, reparaties aan (water-)leidingen en elektriciteit, dak schoon (laten) houden, elektrische apparaten bijhouden, (tuin-)gereedschap zoals kruiwagens onderhouden. Deze klussen worden uitgevoerd in samenwerking met de vrijwilligers en indien nodig door een professional. - Je hebt als klusjesman/-vrouw een beperkt besteedbaar budget, grotere uitgaven gaan in overleg met het bestuur. Ben jij de handige man/vrouw die we zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om een keer bij ons te komen kijken. De koffie staat klaar. Het verplicht je tot niets. Reageer op deze advertentie!

Structureel
Tilburg

Museumvrijwilligers gezocht!

Kessels Museum

Vind je het heerlijk om kinderen een nieuwe wereld te laten ervaren en hun ogen te zien stralen? Ben je de gastvrijheid zelve en hou je ervan om museumbezoekers warm welkom te heten? Of ben je een muziekliefhebber die graag als gids de sterren van de hemel vertelt? Heb jij wat technische vaardigheden en hou je van muziek? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor ons mooie Kessels Museum in de binnenstad van Tilburg zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen. We zijn op zoek naar: *mensen die onze bezoekers willen ontvangen *gidsen *mensen die in ons KidsMuziekLab willen meehelpen *mensen die techisch onderlegd zijn voor het Restauratie-atelier Een passie voor muziek is mooi meegenomen, maar niet vereist. Qua beschikbaarheid zijn we op zoek naar mensen die minimaal 1 vast dagdeel per week beschikbaar zijn (van woensdag t/m zondag) en 1 keer per 6 weken een weekenddienst willen draaien. Wie wij zijn? In het Kessels Museum herleef je de historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zonen, die van ongekend belang zijn geweest voor de muzikale ontwikkeling van Tilburg (en daarbuiten). Waar het erfgoed leeft en waar "muziek maken verbindt" de missie is. Een interactief museum voor jong en oud, waar je een kijkje in het reparatie-atelier kunt nemen en waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven op allerlei muziekinstrumenten!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Word jij leiding bij KinderVakantieWerk?

Stichting jeugdwerk Berkel-Enschot

Ben jij gepassioneerd over het helpen van kinderen om plezier te hebben, actief te zijn en nieuwe vaardigheden te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! KinderVakantieWerk (KVW) is een leuk evenement waar kinderen samenkomen om te genieten van een week vol beweging, avontuur en vriendschap. Maar om dit magische evenement te laten slagen, hebben we fantastische vrijwilligers zoals jij nodig! Als vrijwilliger bij KVW Berkel-Enschot krijg je de kans om: 🏃‍♂️ Kinderen te begeleiden bij spannende sport- en spelactiviteiten. 🎨 Creativiteit te stimuleren. 🌈 Een glimlach op de gezichten van kinderen te toveren en onvergetelijke herinneringen te creëren! 🤝 Bij te dragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie door middel van positieve interactie en ondersteuning. Maar dat is nog niet alles! Als onderdeel van ons team krijg je ook: 👥 De kans om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een hechte groep. 💼 Waardevolle ervaring in het werken met kinderen. 🎉 Een onvergetelijke ervaring die je leven zal verrijken en je hart zal verwarmen. Ongeacht of je ervaring hebt in het werken met kinderen of niet, we verwelkomen iedereen die een positieve houding en enthousiasme meebrengt. We zullen je voorzien van de nodige ondersteuning, zodat je je comfortabel voelt bij je rol als vrijwilliger. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons team en help ons om van de KVW een onvergetelijk belevenis te maken voor alle deelnemende kinderen! Neem vandaag nog contact met ons op om je aan te melden als vrijwilliger en samen iets geweldigs te bereiken! 🌟 Laten we samen een glimlach op de gezichten van kinderen toveren en herinneringen voor het leven creëren! 🌟

05-08-2024 en 4 meer
Tilburg

Taalmaatje

ContourdeTwern Oud-Noord

Hallo! Heb jij iets met de Nederlandse taal? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Een heer uit Berkel-Enschot is op zoek naar een taal enthousiasteling, die het leuk vindt om hem te ondersteunen in het verbeteren van zijn Nederlandse taalvaardigheid. De nadruk ligt vooral op de spreekvaardigheid, maar er is ook aandacht voor lezen en schrijven. Wat kun je verwachten? Je: - Helpt deze persoon Nederlands spreken, waardoor zijn kansen om mee te doen in onze maatschappij vergroot worden. - Vergroot je eigen wereld door iemand uit een andere cultuur te leren kennen. - Bepaalt samen de agenda. Iets voor jou? Laten we vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden verkennen. Je kunt mij bereiken via een bericht.

Project
Tilburg

Help basisschool Den Bijstere de pauze door!!

Basisschool Den Bijstere

Basisschool Den Bijstere (Ringbaan Oost 275, Tilburg) zoekt vrijwilligers die 1 tot 4 keer per week (maandag, dinsdag, donderdag en/of vrijdag) volgens een vast rooster willen helpen bij het surveilleren tijdens het eten in de klassen en aansluitend bij het buitenspelen van 11.45 tot 13.00. De huidige enthousiaste groep overblijfhulpen kan nu uitbreiding gebruiken. Uiteraard ontvang je hiervoor een vrijwilligersvergoeding van 9 euro per keer.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel