csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ik ben klaar om te ...

Als ik iets kan doen, dan kan ik het ook. Ik ben op zoek naar iemand die mij vergezelt op mijn reis om Nederlands te leren.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Blaricum

Klussen buiten & tuin
Taal & lezen

Beschrijving

Als ik iets kan doen, dan kan ik het ook. Ik ben op zoek naar iemand die mij vergezelt op mijn reis om Nederlands te leren.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 20 uur

Locatie

Blaricum

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Huizen

Fotograaf voor HuizenDuurzaam

HuizenDuurzaam

Foto’s maken HuizenDuurzaam Vind je het leuk om voor HuizenDuurzaam een eigen basis beeldbank op te bouwen? Bij ons kun je je ambitie starten, weer oppakken òf uitbreiden. We zoeken een creatief iemand die foto’s gaat maken van bestaande projecten en van wat er nog meer speelt op het gebied van de energietransitie bij ons in Huizen, zodat we met ons eigen beeldmateriaal de Iyers en website kunnen vullen om onze bewoners op de hoogte te stellen van wat we doen. HuizenDuurzaam is een hard groeiende energiecoöperatie, die graag nieuwe (jonge) mensen aan zich bindt. We zijn inwoners uit Huizen, die met concrete stappen in het energietransitie-proces samen toewerken naar een mooi en duurzaam Huizen. Dit doen we onder meer door huisbezoeken, workshops en evenementen. Wat houdt deze taak in? • In overleg met het bestuur worden locaties en thema’s bedacht, die je gaat fotograferen. We zijn benieuwd naar jouw ideeën hierbij! • Je beschikt over een eigen fototoestel of je hebt een goede smartphone om foto’s mee te maken. • Je kunt zelfstandig werken en je deelt je tijd zelf in. • Je stelt het beeldmateriaal beschikbaar aan Huizen Duurzaam om er gebruik van te maken in hun communicatie-uitingen: nieuwsbrief, folders, website en sociale media. • Het is een afgebakende taak in omvang en tijd. • Je rapporteert de voortgang aan de coördinator. • We zijn een lokaal initiatief. Woon je in Huizen? We gaan graag met je in gesprek. Wat levert het jou op? • Je vergroot je netwerk, je breidt je CV uit en je versterkt je LinkedIn proHel. • Op regelmatige basis zijn er voor de vrijwilligers bijeenkomsten, zowel inhoudelijke: uitwisseling van kennis, ervaringen en tips als ook gezellige meetings. • Totaal ingeschatte tijdsbesteding van deze taak is ongeveer 20-30 uur. • Er is een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Is je interesse gewekt? Heb je interesse om als fotograaf aan de slag te gaan? We maken graag kennis met je. Je kunt je opgeven door een mail met een korte motivatie en eventueel een LinkedIn proHel /CV te sturen. Heb je nog vragen? Neem contact op met Antal.

Structureel
(kleine) groepen
Huizen

Gastvrouw/gastheer bij de speeltrein gezocht

Speelotheek 't Gooi

Stap je in bij de Speeltrein? Op maandagmorgen is er in de Speel-O-theek/bibliotheek Huizen van 10:00 tot 11:30 een gezellige ochtend voor ouders/opvoeders om met hun kind te komen spelen. De ochtend bestaat uit een vrij speelmoment, pauze en een activiteit. Dit laatste kan bijvoorbeeld een eenvoudig knutselwerkje zijn of voorlezen door een vaste vrijwilliger. Spreekt het jou aan om activiteiten te bedenken voor peuters en vind jij het leuk om gastvrouw/gastheer te zijn? Je helpt bij het uitkiezen van speelgoed, schenkt drinken in en maakt er een gezellige ochtend van, samen met de andere gastvrouw. We vinden het fijn als je ook af en toe mee wilt helpen bij de uitleen van de Speel-O-Theek, zodat je het speelgoed en de ruimte goed leert kennen. Je bent onderdeel van het team van de speeltrein en als je dat wilt ook van het team van de Speel-o-theek, je wordt goed ingewerkt en je hebt als het goed is een hele leuke ochtend. Spreekt dit jou aan? Bernadet van Versa Welzijn kijkt uit naar jouw reactie. Reageer ook gerust als jij niet iedere week, maar bijvoorbeeld eens per 2 of 3 weken beschikbaar bent

Structureel
Jongeren
Huizen, Blaricum, Gooise Meren

It takes two to tandem!

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Heerlijk de wind door je haar in het voorjaar! Heb je een uurtje vrij en hou je van fietsen? Spring dan bij Visio op de (e-)tandem of duofiets samen met een van de cliënten met een visuele beperking. Geniet jij net als onze cliënten van de buitenlucht? Dan komen wij, Tanja en Kristel, graag met je in contact. Samen met jou en de cliënt kijken wij naar een geschikte tijd en frequentie om te fietsen. Dit kan doordeweeks, 's avonds of in het weekend zijn, om de week of eens per maand, dat wat past in jouw agenda! Tot snel!

Structureel
Huizen, Blaricum

Maatschappelijke stage middelbare school

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Heb je nog uren die je moet maken voor je maatschappelijke stage op school. En wil je gezelligheid beleven met cliënten met een visuele en verstandelijke beperking? Samen kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Je bent welkom in vakanties, doordeweeks, in de avonduren of in het weekend. Je kunt bij de dagbesteding meehelpen met muziek maken, radio maken, pottenbakkerij ondersteunen of bij cluster inpak helpen. Wil je in het weekend pannenkoeken bakken voor een woning, spelletjes doen, muziek maken? Of wandel mee met de avond4daagse. Keuze genoeg! De cliënten zien je graag komen!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Huizen

Energiecoaches en de energietransitie

HuizenDuurzaam

De energiecoöperatie (door en voor bewoners) HuizenDuurzaam, wil met iedereen in Huizen werken aan een duurzame wereld. Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Samen een stap zetten naar een energie-neutrale wereld en een betaalbare energie-rekening! Wij doen huisbezoeken om thuis te helpen met opgeleide energiecoaches en geven voorlichtingsavonden. Dit doen we voor zowel koop- als huurwoningen. Als energie-coach krijg je een opleiding en kan je extra trainingen volgen. Ook kan je leren om warmtescans te doen, zodat je warmtelekken kan ontdekken in de winter. Laat ons ook gerust weten waar jouw kracht ligt, want er zijn veel meer opties om met duurzaamheid aan de slag willen. Help ons bijvoorbeeld om een informatie-avond op te zetten, haak een keer aan bij de fixbrigade (lekker klussen), kom op school mee les geven (met het bestaande programma KOMPAS op groen) of word de marketing-ster van HuizenDuurzaam! Laat ons weten waar jouw interesses liggen en voor een hoeveelheid uren in de week je iets wilt doen, dan vinden we vast iets wat bij jou past! HuizenDuurzaam biedt jou, zinvol werken in een leuk team vrijwilligers en de optie tot gratis opleidingen om samen verschil te maken voor een Duurzaam Huizen! Interesse en meer weten? Stuur ons een bericht.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Huizen, Blaricum, Weesp

Gezelligheid kent geen tijd!

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Hou je van gezelligheid en op stap gaan? De cliënten van Visio ook, maar kunnen dit niet alleen. Zij gaan graag naar de kermis, het theater, steden bezoeken, de bioscoop, winkelen of lekker lunchen. Wil je iemand een leuke tijd bezorgen en heb je eens in de 2 à 3 maanden tijd(of vaker), dan zijn wij op zoek naar jou! Jij kunt aangeven hoe vaak je beschikbaar bent en wat je leuk vindt om te doen. Wij, Tanja en Kristel, komen graag in contact.

Structureel
Gooise Meren

Kom helpen in de activiteitenbegeleiding!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Naarden zoeken we vrijwilligers die onze deelnemers willen helpen met activiteiten zoals samen wandelen, spelletjes doen, creatief bezig zijn of koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Naarden bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel