csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Coördinator en mentoren gezocht

School's cool Nijmegen & Regio is nog steeds op zoek naar mentoren en een coördinator voor Berg en Dal. Ben jij de persoon, woonachtig in de gemeente Berg en Dal, die samen met ons School's cool Berg en Dal verder gaat opzetten? Dan zoeken we jou! De coördinator (vrijwilligersvergoeding) is verantwoordelijk voor het voeren van de gesprekken met zowel leerling als mentor en het maken van de juiste match. Als jij op basis van de gesprekken denkt een goede match te kunnen maken, neem je contact op met beide partijen om een kennismaking in te plannen. Je begeleidt het traject van aanmelding tot koppeling. Gedurende het hele schooljaar kunnen deze gesprekken worden gevoerd. Met name vlak voor en na de zomervakantie zullen drukkere periodes zijn. Of wil je een van de mentoren in Berg en Dal worden? Als mentor van School's cool coach je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders. Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining. School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie. Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Meer info lees je op onze website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Berg en Dal

Begeleiding & coaching

Beschrijving

School's cool Nijmegen & Regio is nog steeds op zoek naar mentoren en een coördinator voor Berg en Dal.

Ben jij de persoon, woonachtig in de gemeente Berg en Dal, die samen met ons School's cool Berg en Dal verder gaat opzetten? Dan zoeken we jou!
De coördinator (vrijwilligersvergoeding) is verantwoordelijk voor het voeren van de gesprekken met zowel leerling als mentor en het maken van de juiste match. Als jij op basis van de gesprekken denkt een goede match te kunnen maken, neem je contact op met beide partijen om een kennismaking in te plannen. Je begeleidt het traject van aanmelding tot koppeling. Gedurende het hele schooljaar kunnen deze gesprekken worden gevoerd. Met name vlak voor en na de zomervakantie zullen drukkere periodes zijn.

Of wil je een van de mentoren in Berg en Dal worden? Als mentor van School's cool coach je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders.
Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining.

School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie.

Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal?
Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Meer info lees je op onze website [website verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Berg en Dal

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Berg en Dal

Festival buddy/begeleiding gezocht

Anouk

Hoi, ik ben Anouk, 28 jaar en groot fan van Suzan & Freek. Ik ga naar zoveel mogelijk concerten. Theaters, Ziggo Dome en sinds dit jaar durf ik het ook aan om naar clubs te gaan. Ik heb autisme, waardoor concerten voor mij naast enorm leuk, vaak ook heel intensief zijn. Toch ga ik zoveel mogelijk, omdat ik er zo enorm van geniet. Het enige wat ik niet goed aandurf zonder "begeleiding" zijn festivals. 1 omdat dit voor mij compleet nieuw is en 2 omdat dit vaak massaal is. Daarnaast, bij concerten en theatershows ga ik veel om met medefans en hebben we het samen heel gezellig. Het zou me fantastisch lijken ook samen met hen naar festivals te gaan, maar ik durf dit niet aan. Ik wil namelijk niet het "zorgenkindje" zijn op wie zij, die zelf ook willen genieten van de show, de hele tijd moeten letten. Toch zou ik heel graag eens willen ervaren hoe het is om naar een festival te gaan. Ik ben daarom op zoek naar een soort buddy, iemand die het leuk vindt om met mij naar een festival te gaan, maar er dan wel voor mij is, door bij me te blijven en samen weg te lopen als ik het niet trek qua drukte of me op m'n gemak stellen als het me even te veel wordt. Uiteraard moeten we elkaar hiervoor wel eerst kennen, maar dat regelen we wel.😁 Het gaat waarschijnlijk over 2025, dus we hebben alle tijd. Ik ben op zoek naar: - iemand die in de regio Nijmegen woont - de muziek van Suzan & Freek leuk vindt > je hoeft echt geen groot fan te zijn, maar de muziek in ieder geval leuk vinden is wel zo handig - iemand die het leuk vindt er met mij een dag op uit te gaan naar een festival - ervaring met autisme/overprikkeling herkennen is fijn maar niet verplicht, je kunt mij ook gewoon leren kennen. Ik ben een open persoon, je komt er vanzelf achter hoe ik in elkaar zit en ik kan zelf veel uitleg geven. Lijkt jou dit leuk? Laat het me weten!

Eenmalig
Berg en Dal

Gezellig maatje gezocht !

Pluryn

Wat mag je doen? Onze cliënt, vrouw van 27 jaar met een licht verstandelijke beperking, gaat heel graag op pad met jou! Jij houdt net als onze cliënt van dieren, wandelen en een terrasje pakken. Onze cliënt is vriendelijk, gezellig, zorgzaam en heeft humor! Wat breng je mee? Jij bent spontaan, sociaal, vriendelijk, behulpzaam en betrouwbaar, Ook maak je om de week tijd voor onze cliënt, zo'n  2 uur per keer. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligers graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton. Graag het vacaturenummer 1547 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Nijmegen

Chauffeur gezocht voor afdeling Vince

IrisZorg

Meedoen! Dat willen onze cliënten ook heel graag. Jij kunt daarbij helpen. Mede dankzij jou krijgen mensen weer grip op hun leven. Meld je nu aan als vrijwilliger en ontmoet onze cliënten! ________________________________________ Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij IrisZorg kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als vrijwilliger kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Voor de jongerenopvang Vince in Nijmegen zoeken we een vrijwillige chauffeur. Iemand die elke woensdag tussen 9.30 en 12.30 beschikbaar is om de jongeren van Vince naar de boks-training te brengen en vervolgens weer terug. Je werkt zelfstandig, er is geen andere professional bij aanwezig, behalve bij de boks-training, die wordt begeleid door de trainer op locatie. De vrijwilliger kan een personenbusje gebruiken van Iriszorg, deze staat op locatie van Vince. Je kan, als je dat wilt, ook deelnemen aan de boks-training. Bij jongerenopvang Vince verblijven 27 jongeren tussen 16 en 23 jaar. De jongeren zijn verdeeld over 3 afdelingen: nachtopvang, crisisopvang, en wonen met begeleiding dag & nacht. Wat krijg je ervoor terug? Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Maar daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. Wij bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding. ________________________________________ Wie ben jij? Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënten. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar op woensdag. Je staat sterk in je schoenen en vindt het leuk om met jongeren te werken.

Structureel
Nijmegen

Kookvrijwilliger/ activiteitenbgl gevraagd

IrisZorg

Vind jij het gezellig om samen met jongere cliënten boodschappen te doen en hierna samen een lekkere duurzame maaltijd te bereiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij jongerenopvang Vince verblijven 27 jongeren tussen 16 en 23 jaar. De jongeren zijn verdeeld over 3 afdelingen: nachtopvang, crisisopvang, en wonen met begeleiding dag & nacht. Wat ga je doen? Boodschappen doen met cliënten (met een beperkt budget). En daarna, samen met cliënten, lekkere, gezonde en voedzame gerechten bereiden. Wat krijg je ervoor terug? - Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten - Een vrijwilligersvergoeding, verzekering en een kerstpakket - Duidelijke afspraken, vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst - Goede begeleiding door een ervaren beroepskracht - Diverse trainingen

Structureel
Nijmegen

Boodschappenmaatje met auto in Nijmegen

Sterker Ouderenwerk

Voor ouderen in Nijmegen zijn we opzoek naar mensen die met de eigen auto samen met de oudere boodschappen wil gaan doen. Het gaat hierbij hulp voor mensen die dit zelf niet meer kunnen regelen, en die wel heel graag zelf boodschappen zouden willen doen met een hulp. De reiskosten voor het gebruik van de auto worden vergoed. We kijken ook samen naar een passende match zodat het ook een gezellig uitje wordt voor de oudere en voor de hulp !

Structureel
Nijmegen

Verhuismaatjes gevraagd

Sterker Ouderenwerk

Ben jij goed in regelen en overzicht bewaren ? Vind je het leuk om mee te denken en ouderen te ondersteunen bij verhuizen ? Voor het Doorstroom project van Sterker Ouderenwerk zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden tijdens de verhuizing samen met de ouderenadviseur de oudere te helpen overzicht te bewaren, helpen met uitzoeken spullen bijvoorbeeld en steun en toeverlaat zijn tijdens het hele proces . Samen met de professionele hulp die altijd betrokken is.

Structureel
Nijmegen

Vrijwillige gastvrouw/gastheer gezocht

Sterker Ouderenwerk

Onze Deel de Dag locaties in Brakkenstein en Neerbosch-Oost zoeken een gezellige gastvrouw of gastheer die komt helpen op de dagbesteding voor ouderen. Je zou kunnen helpen door bijvoorbeeld: -Te kletsen met de deelnemers -Helpen met de lunch klaarmaken -Lichte huishoudelijke taken -Koffie/ thee schenken -Klaarzetten van activiteiten en ondersteunen -Inbreng van eigen ideeën is mogelijk Dagen en uren zijn in overleg. Wel minimaal een dagdeel per week. Werktijden vallen tussen 09.30u en 16.30u. Word jij hier enthousiast van? Neem dan contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren voor meer informatie door te mailen naar: [email protected]

Structureel
Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Berg en Dal, West Maas en Waal

Vind jij het leuk om iemand te ontmoeten?

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Bij onze RIBW hebben wij diverse aanvragen van mensen die een maatje zoeken. Mensen die thuis of uit samen koffie willen drinken, die willen wandelen of fietsen, een (tweedehands) winkel willen bezoeken, samen een hobby uitoefenen, of anders. Mannen en vrouwen met diverse interesses en allen met dezelfde behoefte: om samen met iemand te praten en/of iets te ondernemen. Omdat hun netwerk vaak klein is, zijn onze mensen op zoek naar een maatje. Als jij open kunt staan voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, ben jij van grote betekenis als maatje bij ons. Het contact van mens tot mens is het belangrijkst, daarom heb je geen specifieke opleiding nodig. We vragen of je 1x in de twee weken 1-2 uur met iemand af wil spreken, vaker mag ook. Handig als je met een stabiele persoonlijkheid goed kunt luisteren. Wij bieden begeleiding en intervisie, waardoor je ook kennismaakt met andere maatjes. Verder teken je een vrijwilligersovereenkomst en is reiskostenvergoeding mogelijk. We sturen je soms een leuke attentie en hebben jaarlijks een vrijwilligers-uitje. En we hebben deelnemers die blij zijn dat je langskomt 😊 Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe jij als maatje echt het verschil kunt maken in iemands leven? Neem dan contact op! Dan kunnen we kennismaken en meer van elkaar horen.

Structureel
Nijmegen

Koken Joods /Orthodoxe maaltijd

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar iemand die het leuk vind om voor een bewoner van locatie Nijevelt Joods/Orthodox te koken. Helaas is degene die voor mevrouw kookte uitgevallen en nu zijn we op zoek naar iemand die lekker voor haar kan koken op traditionele wijze. Met één of twee keer in de week is mevrouw al geholpen. Nu wordt het aangeleverd uit de diepvries maar niets is zo lekker als een verse maaltijd op je bord. Dus, kun jij goed koken.. Heb je affiniteit met ouderen en heb je wat tijd over in de week, neem dan contact op met onze vrijwilliger coördinator om een kennismakingsafspraak te maken. Wij kijken naar je uit!

Structureel