csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Mentor voor nieuwkomer met opstartend bedrijf

Stichting Road of Hope is momenteel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het project Ondernemerschap, die een-op-een begeleiding kunnen bieden aan nieuwkomers met de ambitie om een eigen onderneming op te zetten. Functieomschrijving Binnen het project Ondernemerschap helpen wij onze deelnemers om een eigen onderneming op te zetten, dan wel te formaliseren. Je werkt samen met (toekomstige) ondernemers van verschillende nationaliteiten. De bijeenkomsten zijn individueel en zo opgezet dat er een gemoedelijke sfeer ontstaat, waarin de deelnemers zich vrij voelen om ervaringen en uitdagingen te delen, en samen met jou kunnen leren hoe het is om ondernemer te zijn. Je komt gemiddeld 1-2 keer per week samen met de deelnemer. Taken - Je neemt contact op en ontmoet nieuwkomers één op één; - Je biedt begeleiding op het gebied van Ondernemerschap; - Je ontwikkelt vertrouwensrelaties met de deelnemers; - Je steunt hen en motiveert waar nodig. Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig? - Houdt van werken met mensen en bent bereid te helpen; - Kennis op zakelijk gebied; - Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; - Kan in eenvoudige taal communiceren met mensen in de leerfase. Wat krijg je er voor terug? - Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; - Je doet ervaring op en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; - Je doet waardevol werk. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers voelen de deelnemers van het project zich zekerder om stappen te zetten richting het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Nieuwkomers hebben veel ideeën en ambities om een eigen onderneming op te zetten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Taal, cultuur en andere werkwijze en systemen zijn allemaal factoren die voor extra uitdagingen zorgen voor de nieuwkomers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen zoals jij, bereid zijn om te helpen, ervaringen te delen en bemoedigen. Verder helpt dit om integratiebarrières te verkleinen en help je een enorm verschil te maken in de levens van de deelnemers en in de ontwikkeling van veelbelovende ondernemingen in Nederland. Werkdag Minimaal vier uur per week beschikbaar voor een periode van 5 maanden (in overleg te bepalen). Wil je ons team komen versterken? We maken graag kennis met je en bespreken de mogelijkheden.

Lees meer

project

Amsterdam

Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Stichting Road of Hope is momenteel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het project Ondernemerschap, die een-op-een begeleiding kunnen bieden aan nieuwkomers met de ambitie om een eigen onderneming op te zetten.

Functieomschrijving
Binnen het project Ondernemerschap helpen wij onze deelnemers om een eigen onderneming op te zetten, dan wel te formaliseren. Je werkt samen met (toekomstige) ondernemers van verschillende nationaliteiten. De bijeenkomsten zijn individueel en zo opgezet dat er een gemoedelijke sfeer ontstaat, waarin de deelnemers zich vrij voelen om ervaringen en uitdagingen te delen, en samen met jou kunnen leren hoe het is om ondernemer te zijn. Je komt gemiddeld 1-2 keer per week samen met de deelnemer.

Taken
- Je neemt contact op en ontmoet nieuwkomers één op één;
- Je biedt begeleiding op het gebied van Ondernemerschap;
- Je ontwikkelt vertrouwensrelaties met de deelnemers;
- Je steunt hen en motiveert waar nodig.

Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig?
- Houdt van werken met mensen en bent bereid te helpen;
- Kennis op zakelijk gebied;
- Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
- Kan in eenvoudige taal communiceren met mensen in de leerfase.

Wat krijg je er voor terug?
- Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen;
- Je doet ervaring op en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief;
- Je doet waardevol werk.

Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk?
Door onze vrijwilligers voelen de deelnemers van het project zich zekerder om stappen te zetten richting het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Nieuwkomers hebben veel ideeën en ambities om een eigen onderneming op te zetten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Taal, cultuur en andere werkwijze en systemen zijn allemaal factoren die voor extra uitdagingen zorgen voor de nieuwkomers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen zoals jij, bereid zijn om te helpen, ervaringen te delen en bemoedigen. Verder helpt dit om integratiebarrières te verkleinen en help je een enorm verschil te maken in de levens van de deelnemers en in de ontwikkeling van veelbelovende ondernemingen in Nederland.

Werkdag
Minimaal vier uur per week beschikbaar voor een periode van 5 maanden (in overleg te bepalen).

Wil je ons team komen versterken? We maken graag kennis met je en bespreken de mogelijkheden.

Praktische informatie

Project - 20 weken

Wekelijks 0 tot 5 uur

Locatie

Amsterdam

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Road of Hope

Amsterdam

Gezocht: vrijwilliger projectassistent!

Road of Hope

Functieomschrijving Als projectassistent vrijwilliger ondersteun je de projectcoördinator met allerlei taken omtrent het project Ondernemerschap voor inwoners van Amsterdam met een migratieachtergrond. Je helpt met het zoeken van stagemogelijkheden, je helpt met het verder ontwikkelen, je bent actief met het uitbreiden van ons netwerk van partners en bedrijven in Amsterdam en omgeving, werkt mee aan het organiseren van workshops en ondersteunt de project coördinator bij de dagelijkse taken. Wat voor kennis of vaardigheden heb je nodig? Je bent sociaal. Je bent in staat om te werken met mensen van verschillende achtergronden en afkomsten. Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands. Het spreken van Arabisch heeft de voorkeur, is geen pré. Je beschikt over minstens MBO-4 niveau (mag student zijn). Wat krijg je er voor terug? Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen. Je krijgt nieuwe inzichten over de mogelijkheden voor inwoners van Amsterdam met een migratieachtergrond. Je leert werken vanuit een perspectief waarin je rekening houdt met verschillende culturen. Je doet zinvol werk. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Het vinden van stagemogelijkheden lijkt misschien een kleine opgave voor jou, maar heeft een enorme impact op de toekomstmogelijkheden van onze deelnemers. Door stages te lopen kunnen onze deelnemers nieuwe vaardigheden leren, zich persoonlijk ontwikkelen, worden ze uitgedaagd en kunnen ze deelnemen aan de maatschappij. Met jouw bijdrage maak je een groot verschil in de levens van onze deelnemers. Beschikbaarheid Je bent ongeveer 8 uur per week beschikbaar, voor een periode van minimaal 6 maanden. Wil je ons team versterken? We willen je graag ontmoeten en meer vertellen over deze kans. Neem contact op.

Structureel
Amsterdam

Help een nieuwkomer leren ondernemen in NL

Road of Hope

Functieomschrijving Je geeft les over het ondernemerschap aan een kleine groep nieuwkomers van verschillende afkomsten. De lessen zijn ontworpen om een warme en comfortabele sfeer te creëren waar deelnemers zich op hun gemak voelen om te communiceren en te leren ondernemend te zijn. Er is een programma gericht op de doelgroep die je volgt. Gedurende 16 weken geef je één keer per week les, met elke week een ander onderwerp. Taken - Voorbereiden en geven van drie uur les over ondernemerschap aan de hand van door de Stichting aangeboden materiaal; - Je helpt deelnemers met hun vragen; - Je ontwikkelt vertrouwensrelatie met de deelnemers. Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig? - Vindt het leuk om met mensen te werken, en is bereid te helpen; - Kennis op zakelijk gebied; - Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; - Kan in eenvoudige taal communiceren met mensen in de leerfase; Wat krijg je er voor terug? -Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; - Je doet ervaring op en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; - Je doet waardevol werk; Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers voelen de deelnemers van het project zich zekerder om stappen te zetten richting het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Nieuwkomers hebben veel ideeën en ambities om een eigen onderneming op te zetten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Taal, cultuur en andere werkwijze en systemen zijn allemaal factoren die voor extra uitdagingen zorgen voor de nieuwkomers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen zoals jij, bereid zijn om te helpen, ervaringen te delen en bemoedigen. Verder helpt dit om integratiebarrières te verkleinen en help je een enorm verschil te maken in de levens van de deelnemers en in de ontwikkeling van veelbelovende ondernemingen in Nederland. Werkdag Beschikbaar één dag per week voor een periode van 16 weken. Tijden in overleg. Wil je ons team komen versterken? We maken graag kennis met je en bespreken de mogelijkheden. Neem contact op.

Project
Amsterdam

Lerares Nederlands

Road of Hope

Functieomschrijving: Je neemt deel aan vrouwenbijeenkomsten, waarbij je Nederlandse les geeft aan verschillende nationaliteiten. De lessen zijn zo opgezet dat er een warme en gezellige sfeer ontstaat waarin de deelnemers zich op hun gemak voelen bij het communiceren in een nieuwe taal. Altijd omringd door lekker eten, koffie en thee. De taken omvatten: - Deelnemen aan wekelijkse bijeenkomsten met vrouwelijke vluchtelingen uit verschillende culturen en de groepsleider ondersteunen tijdens de bijeenkomsten; - Je ontwikkelt vriendschappen met de deelnemers; - Je bereidt 30/45 minuten Nederlands voor en geeft les aan de hand van onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten worden besproken en een materiaal dat door de Stichting wordt aangeboden; - Je helpt de deelnemers met oefeningen in luisteren, spreken, herhalen, schrijven en vragen wat hen bezighoudt. Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig? - Graag praten en luisteren over verschillende onderwerpen; - Kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift; In eenvoudige taal kunnen communiceren met mensen in die in de leerfase zijn; Wat krijg je er voor terug? - Onze vrijwilligers krijgen een training over de activiteit die ontwikkeld zal worden, en het delen van kennis over de realiteit van vluchtelingen en emotionele ondersteuning; - Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; - Je verwerft inzichten en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; - Je doet zinvol werk; - Lekker eten en goede gesprekken. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers voelen vluchtelingen zich zekerder! Ze kunnen meedoen en samen bouwen we aan een beter leven. De vrouwen willen heel graag meer leren, maar het begrijpen van een andere cultuur en een nieuwe taal kan een uitdaging zijn. Daarom is het superbelangrijk om mensen zoals jullie, als Nederlandse vrijwilligers, te hebben van wie ze kunnen leren en ervaringen kunnen delen. Dit helpt om integratie barrières te verminderen. In slechts 4 uur per week kun je een enorm verschil maken in de groei en (emotionele) gezondheid van het leven van deze vrouwlijke vluchtelingen. Werkdag - Minimaal 4 uur per week beschikbaar voor een periode van 3 maanden (mei, juni en juli) - Beschikbaarheid doordeweeks in de ochtend of middag *Omdat je in aanmerking komt met kwetsbare vrouwen in een setting waar over gevoelige onderwerpen gepraat wordt, zijn wij op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die de Nederlandse les kan geven.* Wil je ons team komen versterken? We willen je graag ontmoeten en meer vertellen over deze mogelijkheid.

Project
Amsterdam

Gespreksleider vrouwelijke vluchtelingen

Road of Hope

Taakomschrijving: Je begeleidt een kleine groep met vrouwelijke vluchtelingen op hun pad naar integratie, en je ondersteunt hen op het gebied van emotioneel welzijn en zelfontwikkeling. De taken on vatten: - Wekelijkse bijeenkomsten met vluchtelingenvrouwen; je bespreekt elke week een ander onderwerp die voor de vrouwen relevant is. Bijvoorbeeld omgaan met somberheid, opvoeding, positiviteit. - Er is een programma gemaakt dat je kunt gebruiken. Hierin neem je zelf initiatief voor de onderwerpen en pas je je aan aan de behoefte van de vrouwen; - Je houdt de projectcoördinator op de hoogte van de voortgang van het project en trekt waar nodig aan de bel, en meldt gevoelige of opmerkzame gevallen; - Relaties opbouwen met deelnemers; - Je houdt de database van de deelnemers bij en stelt samen met de projectcoördinator rapporten op; - Rapporteert aan de projectcoördinator; - Neemt deel aan de wekelijkse meetings van het team. Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? - Minimaal een HBO werk- en denkniveau; - Affiniteit met de doelgroep; - Ervaringen met psychologie/sociaal werk/coaching/maatschappelijk werk; - Beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en schrift; - Is een teamspeler, in staat om samen te werken met anderen; - Heeft de sociale vaardigheid om effectief om te gaan met mensen van verschillende achtergronden; - Heeft organisatorische vaardigheden. Wat voor scholing krijg je aangeboden? - Onze vrijwilligers krijgen de kans om te leren over hoe en waar de stichting zich allemaal mee bezighoudt om haar doelen te bereiken, buiten hetgeen wat valt onder de taakomschrijving. - Voorlichting over migratie, huidige conflictsituatie, gedwongen verhuizing, integratie. Wat krijg je er voor terug? - Je bent welkom bij onze activiteiten/evenementen en meer dan welkom om jezelf te ontplooien. - Je krijgt inzicht en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief. - Je leert meer over mensen met een vluchtelingenachtergrond, je leert samenwerken met de vluchtelingen. - Je doet betekenisvol werk. Je gaat werken in een internationaal team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? - Je helpt vluchtelingen beter te integreren waardoor zij een bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse samenleving, en een beter bestaan kunnen opbouwen. - Je draagt bij aan het verminderen van integratie-barrières en het ondersteunen van de emotionele gezondheid van vluchtelingvrouwen Werktijden Minstens 6 uur per week beschikbaar voor een periode van 12 maanden (wordt in overleg bepaald). Of minstens 4 uur voor 6 weken beschikbaar. Hoe kun je contact leggen? Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een bericht.

Structureel

Grafisch Ontwerper

Road of Hope

Functieomschrijving: Als vrijwilliger grafisch ontwerper werk je samen met onderzoekers om de belangrijkste bevindingen en boodschappen van eindrapporten te begrijpen. Je vertaalt complexe gegevens en onderzoeksresultaten naar visueel aantrekkelijke en eenvoudig te begrijpen grafische illustraties. Je gebruikt je artistieke en humanistische invalshoek om ervoor te zorgen dat de illustraties de menselijke verhalen en impact achter het onderzoek effectief overbrengen. Wat voor kennis of vaardigheden heb je nodig? Vaardigheid in grafisch ontwerp software. Sterke artistieke vaardigheden en een humanistisch perspectief, met het vermogen om emoties en verhalen over te brengen door middel van visuele storytelling. Taakgerichte instelling, met het vermogen om deadlines te halen en werk van hoge kwaliteit af te leveren. Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels. Wat krijg je ervoor terug? Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; Je verwerft inzichten en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; Je doet zinvol werk. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Deze vrijwilligersfunctie biedt je de mogelijkheid om je artistieke talenten te combineren met je passie voor het maken van een positieve impact. Door onderzoeksresultaten om te zetten in visueel aantrekkelijke illustraties, help je de stemmen te versterken van degenen die te maken hebben met de problemen die wij aanpakken. Werkdag Deze vrijwilligersfunctie vereist een beschikbaarheid van 6 uur per week voor een periode van 3 maanden (nader te bepalen in overleg). De uren zijn flexibel en je hebt de mogelijkheid om hybride te werken (online en bij ons op kantoor). Wil je ons team versterken? We ontmoeten je graag om meer te weten te komen over deze mogelijkheid. Neem contact op.

Structureel
Amsterdam

Grafisch ontwerper

Road of Hope

Functieomschrijving: Als vrijwilliger grafisch ontwerper werk je samen met een team van ontwikkelaars aan het updaten en verbeteren van de lay-out van onze website. Je draagt creatieve ideeën en oplossingen aan om de gebruikerservaring en betrokkenheid te verbeteren. Je werkt nauw samen met andere teamleden om ervoor te zorgen dat de website de missie en waarden van onze organisatie weerspiegelt. Welke kennis of vaardigheden zijn nodig? Vaardigheid in website-ontwerptools zoals WordPress en Elementor. Bekendheid met de ontwerpsoftware waaronder Canva. Ervaring met Figma is wenselijk maar niet vereist. Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, met het vermogen om effectief te werken in een teamomgeving. Beheersing van de Engelse taal is vereist, kennis van de Nederlandse taal is wenselijk. Wat krijg je ervoor terug? Je maakt contact met mensen uit verschillende culturen; Je krijgt inzichten en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; Je doet betekenisvol werk. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Deze vrijwilligersfunctie biedt je de mogelijkheid om samen te werken met een getalenteerd team van ontwikkelaars en een echte impact te maken op onze online aanwezigheid. Werk samen met ons aan het creëren van een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website die onze missie om vluchtelingen te ondersteunen effectief communiceert. Werkdag Deze vrijwilligersfunctie vereist een beschikbaarheid van 6 uur per week voor een periode van 3 maanden (nader te bepalen in overleg). De uren zijn flexibel en je hebt de mogelijkheid om hybride werkzaamheden te verrichten (online en bij ons op kantoor). Wil je ons team komen versterken? Wij ontmoeten u graag en praten graag verder over deze mogelijkheid. Neem contact met ons op.

Structureel
Amsterdam

Journalist

Road of Hope

Functieomschrijving: Als journalist vrijwilliger woon je evenementen en activiteiten van Road of Hope in Amsterdam bij. Je legt de essentie van elk evenement vast door middel van woorden en beelden. Je schrijft meeslepende artikelen en verslagen die de impact en betekenis van ons werk laten zien. Je werkt samen met ons communicatieteam om ervoor te zorgen dat de inhoud tijdig en effectief wordt verspreid. Seizoensgebonden kun je ook persberichten opstellen. Wat voor kennis of vaardigheden heb je nodig? Vloeiend in zowel Nederlands als Engels, met uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden. Taakgericht met het vermogen om deadlines en deliverables te beheren. Sterke interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om contact te maken met mensen met verschillende achtergronden. Woonachtig in Amsterdam of omstreken voor een goede bereikbaarheid van evenementen. Een positieve impact willen hebben door middel van storytelling en advocacy. Bekendheid met WordPress voor het publiceren van artikelen (gewenst). Basiskennis van Mailchimp voor e-mailcommunicatie (gewenst). Wat krijg je ervoor terug? Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; Je verwerft inzichten en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; Je krijgt geprivilegieerde kennis over de integratie van vluchtelingen, ontheemding en migratie in Nederland; Je doet zinvol werk. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Deze vrijwilligersfunctie biedt je de mogelijkheid om je schrijf- en fotografie vaardigheden te gebruiken om een licht te schijnen op het inspirerende werk van Road of Hope in Amsterdam. Deel samen met ons de verhalen van hoop en veerkracht die inspireren tot positieve verandering in onze gemeenschap. Werkdag Deze vrijwilligersfunctie vereist een beschikbaarheid van 6 uur per week voor een periode van 3 maanden (nader te bepalen in overleg). Interesse? Neem contact op.

Structureel
Amsterdam

Kom als vrijwilliger bij ons communicatieteam

Road of Hope

Hou je van sociale media? Ben je op zoek naar een zinvolle vrijwilligersfunctie? We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de communicatieafdeling van Road of Hope. Functieomschrijving: Je verslaat de wekelijkse activiteiten en komende evenementen die Road of Hope organiseert voor vluchtelingen. Je maakt foto's die worden gebruikt om de sociale media te voeden en een indruk te geven van de activiteiten en evenementen. Wat voor kennis of vaardigheden heb je nodig? Je moet ervaring hebben met fotografie; Je kunt je eigen telefoon of digitale camera meenemen; Het kunnen maken van Reels voor Instagram is een pré; Je bent bereid om verschillende culturen te ontmoeten; Je spreekt Nederlands en Engels. Wat krijg je ervoor terug? Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; Je krijgt inzichten en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; Je doet zinvol werk; Je wordt omringd door lekker eten en goede gesprekken. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers krijgen vluchtelingen informatie over activiteiten die hen kunnen helpen beter te integreren in Nederland! Zo kunnen ze meedoen, contact leggen en wordt er naar ze geluisterd en bouwen we samen aan een beter leven. Daarnaast krijgt de vluchtelingenkwestie door jouw werk meer zichtbaarheid. Het is dus super belangrijk om mensen zoals jij te hebben, die de ervaringen van onze gemeenschap kunnen delen en opkomen voor mensenrechten. In slechts een paar uur per week kun jij een enorm verschil maken in de realiteit van vluchtelingen in Nederland. Werkdag Je bent beschikbaar om aanwezig te zijn bij ten minste een van de wekelijkse activiteiten of een van de evenementen. Onze wekelijkse activiteiten vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag op verschillende locaties in Amsterdam Nieuw West. Wil je ons team versterken? We willen je graag ontmoeten en meer vertellen over deze kans. Neem contact op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Wageningen, Tilburg, Delft, Leiden, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Leeuwarden

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Oma's Soep

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 12+ steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Structureel
Jongeren
Amsterdam

Word taalcoach voor een anderstalige

Gilde Amsterdam

Woon je in Amsterdam en vind je het leuk om een anderstalige wegwijs te maken door wekelijks Nederlands te spreken? Door informeel contact met een Nederlands sprekende stadgenoot leert de anderstalige beter Nederlands spreken en verstaan. Bovendien leren zij meer over de Nederlandse samenleving en vinden zij hun weg makkelijker. Wil je aan de slag bij SamenSpraak dan koppelen wij je aan een anderstalige. Wij zoeken mensen bij elkaar die iets gemeenschappelijk hebben. Als de klik er is gaan jullie samen het jaartraject in. Hoe? Dat bepalen jullie zelf. Als taalcoach kun je de contactmomenten zelf vormgeven en afstemmen op de anderstalige. Jullie spreken Nederlands met elkaar. Alles waar de anderstalige behoefte aan heeft, komt aan de orde. De gesprekken gaan over het dagelijks leven, over werk, hobby’s of politiek of andere gedeelde interesse. Het contact duurt gemiddeld een jaar. Je ontvangt van ons materialen die je ondersteunen tijdens de gesprekken.

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ledencoördinator - Lymevereniging

Lymevereniging

Heb jij een passie voor organiseren en ondersteunen? Meld je dan aan als ledencoördinator! Zonder leden geen Lymevereniging, dus daarom willen we hen goed ontvangen, ondersteunen en zorgen dat zij zich gehoord voelen! Kan vanuit huis en bijscholing mogelijk! WAT GA JE DOEN ALS LEDENCOÖRDINATOR? 1️⃣💚 Nieuwe leden welkom heten: Nieuwe leden bedanken, welkom heten en een welkomstpakket toesturen. 2️⃣🙋 Aanspreekpunt voor leden: Een plek zijn waar leden al hun vragen kunnen stellen en om hulp kunnen vragen. 3️⃣📊 Relatiebeheer & tevredenheid inventariseren van leden: Zorgen dat leden zich gehoord en verbonden met de vereniging voelen en zorgen dat mogelijke problemen snel opgepakt kunnen worden. 4️⃣📞 Contact rondom contributie: Leden helpen bij vragen rondom contributie en contact opnemen over niet betaalde contributie. 5️⃣📣 Ledenwerving: Nadenken over wervingsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen om deze in te zetten. ✅ VOORDELEN VAN DEZE FUNCTIE 💚 Kan vanuit huis 💚 Tijd zelf indelen 💚 Goede begeleiding 💚 Mogelijkheid tot co-werken 💚 Mogelijkheid tot scholing 💚 Vrijwilligersvergoeding 💚 Onkostenvergoeding 💚 Taken afgestemd op jouw capaciteit 💪 EIGENSCHAPPEN DIE VAN PAS KUNNEN KOMEN: Sociaal & beleefd Klantenservice-mindset Communicatievaardigheid Feedback van vrijwilligers kunnen verwerken Maatwerk kunnen leveren. Elke vrijwilliger met wie je contact hebt is anders. 🙋 Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de leden van de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje! We willen kandidaten ruim de tijd geven om zich aan te melden. Daarom wordt er in februari contact opgenomen met alle kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Amsterdam, Alkmaar, Breda, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam

Coördinator Werkgroep PR & Marketing

Landelijke Pijn Organisatie

Help de LPO bekender te worden! De LPO zoekt een “Coördinator Werkgroep PR&Marketing Dit ga je doen: Je gaat alle uitingen die gemaakt worden binnen de Werkgroep PR&Marketing coördineren. Je werkt zelf mee en coördineert de activiteiten van de werkgroepleden. Je signaleert marketingkansen en behoeftes binnen de organisatie. Je helpt mee om de LPO overall bekender te maken, binnen een tempo dat past bij de gestage groei van het patiëntenplatform. Je hebt gevoel voor free publicity kansen en kent, of kunt leren omgaan met, het tempo van redacties. Je bewaakt de huisstijl van de LPO en verbetert deze. Je helpt mee aan de uitbouw van de werkgroep met bv. dtp’ers, content creators. Wie ben jij? Jij wilt je graag vrijwillig inzetten voor mensen met chronische pijn en hun naasten Je hebt ervaring met het aansturen van (vrijwillige) medewerkers. Je vindt het leuk om zelf bezig te zijn met de creatie van marketinguitingen en/of stuurt creatieve geesten aan. Je bent extern gericht en kunt behoeftes van de organisatie vertalen naar concrete uitingen. Communicatief ben je een sterk persoon en sociaal ingesteld. Je hebt kennis van werken met Office 365, (Word, Outlook, Exel) en je bent bekend met communicatie via Microsoft Teams. Je bent in het bezit van een eigen laptop. Waar en wanneer? Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. Buiten de enkele uurtjes van online aanwezigheid voor overleg deel jij je eigen tijd in. De bonus: Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou gaan kunnen worden. Wij bieden jou de kans om jezelf nog verder te ontwikkelen, passend bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Met fijn zinvol bezig zijn, zal je veel nieuwe mensen leren kennen. Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis.

Structureel
Amsterdam

Deelnemers Nationale DenkTank 2024

Stichting de Nationale DenkTank

De Nationale DenkTank  Wij geloven dat het beter kan in Nederland. Als onafhankelijke changemakers pakken we vastgeroeste maatschappelijke problemen aan en zetten we noodzakelijke veranderingen in gang.  We luisteren naar wat er leeft in de samenleving, analyseren problemen en zoeken naar alternatieven en doorbraken. Samen met burgers en bestuurders, met ondernemers en wetenschappers ontwikkelen we oplossingen waar we als maatschappij onmiddellijk mee aan de slag kunnen. Dus niet alleen denken, maar ook doen!  Elk jaar vormen 20 talentvolle mbo, hbo en wo (oud)studenten een hecht team om te komen tot vernieuwende en praktische oplossingen die onze samenleving vooruithelpen. Ze werken 4 maanden, tussen half augustus en december, fulltime aan een maatschappelijk probleem. Het thema Dit jaar richt onze DenkTank zich op het zoeken naar kansen en oplossingen die Nederland vooruithelpen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Waarom? Omdat we zien dat er veel gebeurt, maar dat het vaak zo ingewikkeld wordt gemaakt dat niemand het meer begrijpt. We merken dat de tegenstellingen tussen bedrijven, de overheid en burgers steeds groter worden. We dreigen elkaar kwijt te raken. En dat terwijl samenwerking zo belangrijk is: een succesvolle circulaire maatschappij bouw je immers niet alleen. Kortom: het kan beter. Traject en begeleiding  De DenkTank duurt 4 maanden. Je werkt samen met 20 DenkTankers van uiteenlopende studierichtingen en met verschillende kwaliteiten en talenten. Het programma begint in augustus met een Zomerschool van 2 weken waarin je elkaar goed leert kennen. Ook kom je meer te weten over het onderwerp en krijg je workshops over verschillende vormen van hoe je een probleem het beste kan aanpakken. Daarna ga je in kleinere teams aan de slag. In deze teams werk je aan je persoonlijke ontwikkeldoelen, duik je dieper in het onderwerp en ga je aan de slag met het bedenken- en testen en uitvoeren van oplossingen.  Halverwege december worden de 4 maanden afgesloten met een door jullie zelf georganiseerde presentatie van de oplossingen. Daarna gaan jullie onder begeleiding van onze partners verder met de oplossingen om ze onder de aandacht te brengen en daadwerkelijk te implementeren. Al vele DenkTankers zijn jullie voorgegaan. Kijk maar eens op onze impactpagina voor voorbeelden van bedrijven, stichtingen en beleidsvoorstellen die zijn voortgekomen uit de Nationale DenkTank.  Wie we zoeken?  Je bent nieuwsgierig en gaat enthousiast nieuwe uitdagingen aan. Je bent ambitieus: je wilt jezelf ontwikkelen, bouwen aan je netwerk, maar vooral wil je maatschappelijke impact maken en leren hoe je dit moet doen.  Onze ideale DenkTanker ziet er zo uit:  • Je bent (bijna) klaar met je opleiding; de DenkTank kan ook je afrondende stage ` zijn.  • Je bent nieuwsgierig, je wilt jezelf ontwikkelen en je bent een doorzetter.  • Je wilt maatschappelijke impact maken en leren hoe je dit voor elkaar krijgt.  • Je gelooft dat je met een divers team de beste resultaten kunt bereiken.  • Je bent een teamspeler en werkt graag samen met anderen.  • Je krijgt energie van het werken onder druk en haalt zo het beste uit jezelf en anderen.  Wat leer je van meedoen aan de Nationale DenkTank?  Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden, je leert een probleem van verschillende kanten benaderen en je wordt uitgedaagd om in recordtempo samen een fantastische prestatie te leveren. Daarbij maak je gebruik van de volgende drie methodieken:  • Problem Solving Loop: een methode om tot de kern te komen van een probleem, waarbij je op zoek gaat naar de (belangrijkste) knelpunten.  • Theory of Change: een methode waarbij je een routekaart ontwikkelt, met concrete doelstellingen en stappen om je visie te bereiken.  • Design Thinking: een methode om tot oplossingen te komen en die verder te ontwikkelen, waarbij degene voor wie het is centraal staat. Daarnaast word je ook begeleidt op de volgende punten  • Feedback geven en ontvangen  • Persoonlijke doelen en carrièrepad  • Media & persbenadering  • Presentatietechnieken.  Aanmelden Geïnteresseerd? Aanmelden kan via onze website tot 12 april. Vroeger aanmelden kan uiteraard ook, sterker nog: wij proberen iedere aanmelding binnen twee weken te beoordelen en te laten weten of diegene door is naar de volgende ronde. Je weet dus eerder waar je aan toe bent als je je vroeger aanmeldt.

Project
Jongeren
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Amsterdam

Uit de kluiten gewassen tuin.

Ashley

Het gaat om de tuin van mijn lieve buurvrouw. Mijn buurvrouw is alleenstaand en heeft geen familie in de buurt die haar kan helpen om haar tuin weer op orde te krijgen. Zij heeft geen plezier meer aan haar tuin en alle planten en bomen zijn al jaren niet onderhouden(dit deed haar man altijd maar die is helaas overleden). De bomen duwen de hekken uit hun voegen en zij ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer. Zij zou graag iemand hebben die haar hierbij kan helpen. Zij is gek op plantjes en bloemetjes maar door diverse lichamelijke klachten is zij niet in staat dit zelf te doen.

Eenmalig