csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Voorzitter voor Vriendenstichting

Wilt u graag betekenisvol zijn voor ouderen en hun welzijn en beschikt u over bestuurlijke ervaring, dan is deze leuke en waardevolle functie misschien iets voor u! Wij zijn voor onze Vrienden Stichting van de Cordaan, locatie "In het Zomerpark" op zoek naar een nieuwe voorzitter. In het Zomerpark is een verpleeghuis voor ouderen dat zorg biedt aan 114 verpleeghuiscliënten. Psychogeriatrie, somatische aandoeningen en revalidatie en 50 verzorgingscliënten. In huis is er veel aandacht voor het welzijn van onze bewoners. De Stichting "Vrienden In het Zomerpark" heeft als doelstelling om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Dat doen wij o.a. met diverse welzijns activiteiten die wij financieel ondersteunen. Het bestuur bestaat uit 5 leden waarvan drie leden het Dagelijks Bestuur vormen, o.a. de Voorzitter. Eind 2024 wordt de functie van voorzitter vacant. Daarom zijn wij op zoek naar een Nieuwe Voorzitter voor onze Vrienden Stichting. De locatie In het Zomerpark is gesitueerd in Nieuw- Vennep in de wijk Getsewoud-Zuid en heeft een ANBI status. Wat houdt de functie in? * Drie maal per jaar deelnemen aan het DB-Overleg met de secretaris en penningmeester, al dan niet met daarbij de aanwezigheid van de locatiemanager. Daarnaast is er 2 x per jaar een overleg met het voltallig Stichtingsbestuur; * Het 2 x per jaar voorzitten van deze vergaderingen met het voltallig bestuur; * Het schrijven van het jaarverslag en beleidsplan in samenspraak met de penningmeester (t.b.v. behouden ANBI-Status; * Het onderhouden van contacten met externe partijen; * Het schrijven van stukjes in de Nieuwsbrief van het Verpleeghuis, onderling te verdelen met de secretaris; * Het initiëren en mede vorm geven van nieuwe initiatieven die het bestuur ontwikkeld voor de kortere en langere termijn. Belangrijk voor deze functie is dat u affiniteit heeft met de ouderenzorg, de bewoners en hun familieleden. Bestuurlijke ervaring heeft en financieel en strategisch inzicht heeft. Een goede beheersing van de Nederlandse taal goed beheerst en over organisatorische vaardigheden en een teamgeest beschikt. Wilt u meer weten over de functie/ of u aanmelden als kandidaat stuur dan een berichtje.

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Bestuur & organisatie
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Wilt u graag betekenisvol zijn voor ouderen en hun welzijn en beschikt u over bestuurlijke ervaring, dan is deze leuke en waardevolle functie misschien iets voor u!

Wij zijn voor onze Vrienden Stichting van de Cordaan, locatie "In het Zomerpark" op zoek naar een nieuwe voorzitter.
In het Zomerpark is een verpleeghuis voor ouderen dat zorg biedt aan 114 verpleeghuiscliënten. Psychogeriatrie, somatische aandoeningen en revalidatie en 50 verzorgingscliënten. In huis is er veel aandacht voor het welzijn van onze bewoners.

De Stichting "Vrienden In het Zomerpark" heeft als doelstelling om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Dat doen wij o.a. met diverse welzijns activiteiten die wij financieel ondersteunen. Het bestuur bestaat uit 5 leden waarvan drie leden het Dagelijks Bestuur vormen, o.a. de Voorzitter. Eind 2024 wordt de functie van voorzitter vacant. Daarom zijn wij op zoek naar een Nieuwe Voorzitter voor onze Vrienden Stichting.
De locatie In het Zomerpark is gesitueerd in Nieuw- Vennep in de wijk Getsewoud-Zuid en heeft een ANBI status.

Wat houdt de functie in?
* Drie maal per jaar deelnemen aan het DB-Overleg met de secretaris en
penningmeester, al dan niet met daarbij de aanwezigheid van de locatiemanager.
Daarnaast is er 2 x per jaar een overleg met het voltallig Stichtingsbestuur;
* Het 2 x per jaar voorzitten van deze vergaderingen met het voltallig bestuur;
* Het schrijven van het jaarverslag en beleidsplan in samenspraak met de
penningmeester (t.b.v. behouden ANBI-Status;
* Het onderhouden van contacten met externe partijen;
* Het schrijven van stukjes in de Nieuwsbrief van het Verpleeghuis, onderling te
verdelen met de secretaris;
* Het initiëren en mede vorm geven van nieuwe initiatieven die het bestuur ontwikkeld
voor de kortere en langere termijn.

Belangrijk voor deze functie is dat u affiniteit heeft met de ouderenzorg, de bewoners en hun familieleden. Bestuurlijke ervaring heeft en financieel en strategisch inzicht heeft. Een goede beheersing van de Nederlandse taal goed beheerst en over organisatorische vaardigheden en een teamgeest beschikt.

Wilt u meer weten over de functie/ of u aanmelden als kandidaat stuur dan een berichtje.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Bestuur & organisatie
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cordaan

Amsterdam

Chauffeur gevraagd voor onze ouderen

Cordaan

Hou je van autorijden en wil je helpen om ouderen naar hun dagbesteding te brengen met een personenbus, dan zijn wij op zoek naar jou! Je komt te werken in een gezellig team met andere chauffeurs. Je wordt goed ingewerkt en we bieden je een onkostenvergoeding aan bij de inzet van 5 dagdelen per week en om cursussen te volgen. Verder zijn er regelmatig teamuitjes. De dankbaarheid van onze ouderen die door jou een gezellige dagbesteding hebben is groot. We horen graag van je. 🙏🌸

Structureel

Anderen bekeken ook

Teylingen, Hillegom

Word vrijwilliger bij Cardea Supporters!

Cardea

Wil jij het verschil maken voor kinderen, jongeren en ouders in de omgeving van Leiden of de Duin en Bollenstreek? Geeft het je een goed gevoel om een ander te zien groeien of als iemand je simpelweg bedankt voor je hulp? Dan is vrijwilliger zijn bij Supporters van Cardea misschien wel iets voor jou! Als vrijwilliger bij Supporters van Cardea ga jij aan de slag met lichte, maar waardevolle hulpvragen die de jongeren en zijn/haar gezin nodig hebben. Je hebt contact met de betrokken hulpverleners en wordt ook begeleid door een coördinator van het Supportteam. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je ingezet worden voor de volgende zaken: - Eenmalige support: een jongere helpen verhuizen of helpen klussen. - Support een gezin: Een luisterend oor of een kind naar de zwemles of sport brengen. - Support een kind, jongere of ouder door een maatje te zijn: help een jongere die het spannend vind om naar buiten te gaan, of een kind die op zoek is naar een leuke sport. Je kunt samen leuke dingen ondernemen en een luisterend oor bieden. Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, affiniteit met de doelgroep en wil je hen graag Supporten? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam: Marloes en Inge.

Structureel
Haarlemmermeer

Onze gasten zien u graag!

De Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes

Vind jij het leuk af en toe minder mobiele mensen te bezoeken op de momenten die jij bepaald, voor een praatje, een kaartje of gewoon een kopje thee of koffie? Of om ze mee te nemen naar een activiteit? Dan komen wij, de Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes, heel graag in contact met jou. Minder mobiele mensen willen ook graag een sociaal actief leven en daar voor organiseren wij verschillende activiteiten waar zij aan mee kunnen doen. De gasten worden gehaald en gebracht door andere vrijwilligers . Daarnaast zijn er gasten die het erg fijn vinden indien af en toe iemand bij hun op bezoek komt. Vind je het leuk zo nu en dan iets te doen voor je medemens, dan kijken wij naar je uit en horen heel graag van je. mail ons via [email protected]

Structureel
Jongeren
Lisse

Chauffeur toet toet

Stichting SterkSaam

Stichting SterkSaam is een klein woon en dagbestedingsinitiatief in Lisse, midden tussen de bollenvelden. Wij zoeken een vrijwillige chauffeur die met onze bus {b rijbewijs} onze cliënten van en naar onze dagbesteding willen rijden. De bollenstreek is de regio waar gereden wordt. De doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking en of psychiatrische achtergrond variërend in de leeftijd van 21 tot 57 jaar. Je hoeft geen ervaring met de doelgroep te hebben, je wordt begeleid door onze begeleiders om met deze doelgroep om te kunnen gaan. Een VOG is een vereiste deze wordt betaald door ons. Wij kunnen op diverse dagen en tijden chauffeurs gebruiken. Dit is geheel in overleg binnen jou mogelijkheden. Elk jaar organiseren wij een BBQ voor onze vrijwilligers en ontvang je een grote glimlach van onze cliënten.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Hillegom

Bestuursondersteuner algemeen

Stichting Kunst uit Hillegom

Bestuursondersteuner / algemeen (vrijwillig) Betreft het uitvoeren van diverse taken namens het bestuur. De taken omvatten werkzaamheden omtrent de voorbereiding van evenementen en andere projecten, zoals: - het schrijven van teksten voor website, social media en dag- of weekbladen; - zoeken en opvragen offertes van benodigdheden; - verspreiding promotiemateriaal enzovoorts. Nu en dan bijwonen bestuursvergadering i.v.m. bovenstaande. Betreft gemiddeld 2 uren per week, pieken bij evenementen en projecten.

Structureel
Haarlemmermeer

Dringende hulp in de achtertuin!!

Nancy

Hierbij de dringende vraag voor hulp om een achtertuin zo snel mogelijk netjes te maken. Door tekort tijd en geen groene vingers is in de achtertuin een wildgroei ontstaan. Tevens is door het ontbreken van schuttingen onder ander zware tuintegels door omwonenden achtergelaten. Helaas lukt het niet om alleen in deze hoedanigheid de tuin netjes te krijgen. Mijn hulpvraag is dan ook om de wildgroei in de tuin op te ruimen. Meehelpen/meedenken voor het afvoeren van tuinafval en de mogelijkheid om de tuin weer te voorzien van schuttingen.

Eenmalig
Haarlemmermeer

Fondswerver voor jubileumjaar

De Heimanshof

Heemtuin De Heimanshof bestaat volgend jaar 50 jaar. Dit gaan we vieren met een zeer gevarieerd programma waarin natuurbeleving, natuureducatie en biodiversiteit centraal staan. De voorbereidingen zijn al in volle gang. We maken onder meer een film en tentoonstelling, organiseren een jubileum-feest weekend, houden een 'zelf-geschoten-filmpjes' wedstrijd. We hebben voor het jubileum gespaard maar aanvullende financiering vanuit fondsen is gewenst om alles te kunnen laten slagen. Heb jij ervaring met fondswerving en wil je ons helpen bij het werven van fondsen? Dan komen we graag met je in contact. Invulling van tijd is flexibel en veel vanuit huis te doen.

Project
Haarlemmermeer

Moestuin: hulp bij socials of bij tuinklussen

MeerWaarde project FF DOEN met MDT

**** Deze vacature is onderdeel van het MDT-project FF-doen **** De Groenste Tuin, de buurtmoestuin van Nieuw Vennep, wil heel graag haar visie over biologisch tuinieren, met je delen. Hou jij van aanpakken in de buitenlucht, zoek je een alternatief voor de sportschool? En vind je het ook nog leuk om meer te leren over het hele proces, om te tuinieren zonder machines. Hier wordt geïnvesteerd in de bodem. De Tuin: Op woensdagen en zondag zijn vaste werkdagen. Er zijn vrijwilligers aanwezig en er is van alles te doen. De klussen zijn heel divers en je kunt daarbij zeker je voorkeur aangeven. Denk b.v. aan de aanleg van een vijver, of het in elkaar timmeren van compost kisten. En denk zeker ook aan zaaien, oogsten en snoeien. Je kunt kiezen voor een dienst van 10.00u tot 14.00u of van 12.00u tot 16.00u. Gezien de relaxte sfeer, is er wel een risico dat je langer blijft hangen. De Socials: Ben je een hele andere aanpakker, en wil je juist helpen om de visie van De Groenste Tuin, uit te dragen, dan is zeker ook hulp bij het beheer van de website of social media welkom. In overleg is ook een combinatie van werkzaamheden mogelijk: Eerst zelf aan de slag, met je handen en voeten in de aarde, en daarna dit mooie verhaal, de frisse buitenlucht, de saamhorigheid, vertellen op Socials. Met foto’s, filmpjes of mooie verhalen. Wat bieden wij? • Aan de slag in een groene oase • Kennis over duurzaam (moes) tuinieren • Keuze in werktijden en klussen • Relaxte sfeer **** FF doen met MDT **** Deze vacature is onderdeel van het Maatschappelijk Diensttijd Project: FF doen! In dit project ga je in zes maanden vrijwillig aan slag bij 2 of 3 organisaties, steeds 4 uur per week. Je krijgt: ** begeleiding van een jongere coach ** MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd ** je krijgt leuke workshops, intervisie of voorlichting ter inspiratie ** je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen Zou dit bij je passen? Laat het weten, we vertellen je graag meer. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Ik neem verantwoordelijkheid Ik ben klantgericht.

Structureel
Jongeren