csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Marketing & Communicatie

Over ons: The Handi's is een inclusief platform dat mensen met en zonder handicap samenbrengt door middel van inspirerende verhalen en projecten. Onze missie is om bewustzijn en begrip te kweken, en te laten zien dat iedereen, ongeacht fysieke mogelijkheden, een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze samenleving. Functieomschrijving: Als vrijwilliger Marketing & Communicatie bij The Handi's ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën en communicatieplannen. Je taken omvatten onder andere het beheren van onze sociale media kanalen, het creëren van content, het promoten van onze projecten en evenementen, en het onderhouden van relaties met media en andere partners. Functie-eisen: Ervaring met of kennis van marketing en communicatie Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden Creativiteit en het vermogen om zelfstandig te werken Affiniteit met onze missie en doelgroep Wat wij bieden: De kans om bij te dragen aan een unieke missie en een verschil te maken in de samenleving Een creatieve en inspirerende werkomgeving Flexibele werkuren en de mogelijkheid om vanuit huis te werken Een kans om je professionele netwerk uit te breiden en ervaring op te doen in marketing en communicatie Bijzonderheden: Deze functie is op vrijwillige basis. Kandidaten dienen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan horen we graag en dan nodigen je graag uit voor een gesprek.

Lees meer

structureel

Hoorn

Marketing & communicatie

Beschrijving

Over ons: The Handi's is een inclusief platform dat mensen met en zonder handicap samenbrengt door middel van inspirerende verhalen en projecten. Onze missie is om bewustzijn en begrip te kweken, en te laten zien dat iedereen, ongeacht fysieke mogelijkheden, een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze samenleving.

Functieomschrijving: Als vrijwilliger Marketing & Communicatie bij The Handi's ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën en communicatieplannen. Je taken omvatten onder andere het beheren van onze sociale media kanalen, het creëren van content, het promoten van onze projecten en evenementen, en het onderhouden van relaties met media en andere partners.

Functie-eisen:

Ervaring met of kennis van marketing en communicatie
Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden
Creativiteit en het vermogen om zelfstandig te werken
Affiniteit met onze missie en doelgroep

Wat wij bieden:

De kans om bij te dragen aan een unieke missie en een verschil te maken in de samenleving
Een creatieve en inspirerende werkomgeving
Flexibele werkuren en de mogelijkheid om vanuit huis te werken
Een kans om je professionele netwerk uit te breiden en ervaring op te doen in marketing en communicatie
Bijzonderheden:

Deze functie is op vrijwillige basis.
Kandidaten dienen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan horen we graag en dan nodigen je graag uit voor een gesprek.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 40 uur

maandag

dinsdag

donderdag

vrijdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Hoorn

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Dijk en Waard, Hoorn, Alkmaar

Mentorschap verrijkt je wereld

Mentorschap Noordwest en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen. Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met ons voor een nadere kennismaking. Meer informatie vind je ook op www.stichtingmentorschap.nl

Structureel
Hoorn

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou Onze wandelgroep in Hoorn/Blokker start elke woensdagochtend om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie om in contact met de wandelgroep te komen. “Gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen”.

Structureel
Enkhuizen, Hoorn, Heiloo, Alkmaar

Zorgondersteuner

Rode Kruis

Heb jij hart voor ouderen in tijden van nood binnen de zorg? Door de crisis in de zorg komt het steeds vaker voor, dat er (acuut) te weinig personeel is binnen een zorginstelling. De algemene dagelijkse verzorging aan bewoners, zoals hulp bij eten en drinken, zich verplaatsen etc. komt dan in het gedrang. Het Rode Kruis Nederland heeft de activiteit Noodhulpverlening Ondersteuning Zorginstellingen ontwikkeld om professionele zorgteams tijdelijk te ondersteunen met de inzet van vrijwilligers. Het doel is, dat de dagelijkse zorg aan bewoners doorgaat, als er tijdelijk te weinig personeel beschikbaar is. De vrijwilligers krijgen een korte opleiding op het gebied van zorgondersteuning en welzijn, voordat ze bij de zorginstelling gaan helpen. In Alkmaar en Heiloo zijn de eerste vrijwilligers gestart in de ouderenzorg en de ervaringen zijn zeer positief. Over wat je gaat doen Afhankelijk van de hoeveelheid zorg, die een bewoner nodig heeft, help je een bewoner zelfstandig of je ondersteunt de zorgmedewerker bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Denk hierbij aan bedden verschonen, de bewoner helpen bij eten en drinken of het verplaatsen door het huis, maar ook hulp bij aan- en uitkleden, het wassen of de toiletgang. Natuurlijk hoort hier ook een luisterend oor of praatje maken bij. Bewoners krijgen mede door jou de begeleiding en aandacht, die ze nodig hebben. Je voert jouw taken altijd uit onder verantwoordelijkheid van en in overleg met een zorgprofessional. Over je afdeling en team Als zorgondersteuner in Alkmaar of Heiloo is het districtsteam Rode Kruis Noord-Holland Noord jouw basis. De coördinator zorgt ervoor, dat jij je goed thuis gaat voelen binnen het Rode Kruis. Tijdens jouw werkuren is deze jouw aanspreekpunt. Als het Rode Kruis een hulpvraag ontvangt, roepen wij je op. Je geeft zelf aan of je beschikbaar bent en deelt jouw tijden in: 1 hele dag of 2x een halve dag. Als het rustig is, roepen we je een keer per drie maanden op. Zo houd je het werk in de vingers. Als het druk is, hopen we dat je tijd hebt om een extra te werken. Je gaat deel uitmaken van een vrijwilligersteam zorgondersteuners van het Rode Kruis. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt • Wat je doet is waardevol; met aandacht en zorg ben je van betekenis voor kwetsbare ouderen in zorginstellingen. • Je maakt deel uit van het afdelingsteam in de zorginstelling en maakt écht het verschil; jouw ondersteuning ontlast de zorgprofessionals in tijden van nood. • Je krijgt een (deels online) training inclusief 3 praktijkbegeleidingsdagen op MBO-niveau. • Optionele verdiepingsavonden om je verder te ontwikkelen en meer te leren over specifieke doelgroepen. • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, waardoor reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Over jou • Je vindt het leuk en zinvol om als vrijwilliger te helpen in de zorg. • Je bent 18 jaar of ouder, lichamelijk fit om zorgtaken uit te voeren en spreekt goed Nederlands. • Werkervaring in de zorg is fijn, maar niet noodzakelijk. • Je kunt goed luisteren, bent sociaal en empathisch, flexibel, kan improviseren en weet van aanpakken. • Je wilt 4 tot 8 uur per week ondersteunen in de zorg en kunt overweg met een computer. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Over je reactie Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis? Stuur een korte motivatie en je cv naar team vrijwilligersmanagement via onderstaande knop. Heb je vragen over de functie? Bericht dan coördinator evenementenhulpverlening, Jeannette. Voor overige vragen kan je contact opnemen met Team Vrijwilligersmanagement. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. vacaturenummer NHN2310

Structureel
Edam-Volendam, Castricum, Bergen (NH.), Alkmaar, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Purmerend, Zaanstad

Centralist Verbindingsdienst district NHN

Rode Kruis

De Verbindingsdienst is verantwoordelijk voor de communicatie tijdens evenementen en noodhulpinzetten, waarbij het Rode Kruis wordt ingeschakeld. Binnen het district Noord-Holland Noord is er bij de Verbindingsdienst van het Rode Kruis een vacature voor een Centralist Verbindingsdienst (vrijwillig) Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. Wij helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Met vele vrijwilligers bemannen we de EHBO-posten bij evenementen. Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Denk bijvoorbeeld aan de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming, de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis of de opvang van vluchtelingen. Over wat je gaat doen: • Als spin in het web geef je op een korte en bondige wijze informatie door. • Je registreert de inzet via een computerprogramma of handmatig waarbij je altijd weet waar collega’s van het Rode Kruis zich bevinden, waar auto’s rijden, waar welke personen met welke klachten geholpen worden. • Je weet waar wat gebeurt en hebt daar waar nodig contact met Coördinator Evenementenhulp, de teamleider meldkamer en/of Coördinator Verbindingsdienst. • Je werkt in een actiecentrum nauw samen met Hoofd Bevolkingszorg, Hoofd Noodhulpteam, districtscoördinator Evenementenhulp, verbindingsdienst en rapporteert aan de Districtscoördinator Verbindingsdienst of teamleider meldkamer. Over wie wij zoeken: • Je spreekt goed Nederlands, bent zowel organisatorisch, communicatief als sociaal sterk en steekt graag de handen uit de mouwen. • Je hebt kennis van automatisering, bent in het bezit van een EHBO-diploma, liefst rijbewijs B en een auto zodat je op elke locatie binnen het District Noord-Holland Noord kan komen. • Je woont (en werkt het liefst ook) in het District Noord-Holland Noord omdat het van belang is dat je ter ondersteuning aan de technisch medewerker binnen een uur na alarmering een netwerk operationeel kan krijgen. • Het is van belang dat je beschikbaar bent tijdens de grote evenementen binnen het District en andere diverse lokale evenementen en dat je met plezier gemiddeld twee dagen per maand (met een piek in de zomermaanden) in deze functie investeert. • Je bent het visitekaartje van het Rode Kruis naar interne en externe relaties. • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen; de kosten worden vergoed.  • Je onderschrijft de gedragscode en de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit.  Wat hebben wij jou te bieden? Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol passie en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Interesse? Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis?  Bericht naar team Vrijwilligersmanagement. Vragen over dit vrijwillige werk kan je stellen aan de coördinator Vrijwilligersmanagement, Anja. Wij hopen je snel te ontmoeten! Meer over het Rode Kruis Al ruim 150 jaar lang helpt het Rode Kruis mensen in nood. Dit doen wij om de hoek en ver weg. Vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Tijdens de coronacrisis runnen we de grootse hulpoperatie sinds de Watersnoodramp. We helpen bijvoorbeeld in de zorg, ondersteunen de teststraten en vaccinatielocaties en delen voedselpakketten uit. Want in tijden van nood mag niemand alleen staan. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Lees meer over het Rode Kruis op onze website

Structureel
Hoorn

Kwartiertje tot half uurtje wandelen

Emilia

Mijn moeder Nuray is haar leven lang beeldend kunstenaar. Zie ook haar website. Eerst de academie afgerond in Istanbul, als jonge vrouw naar Amsterdam gekomen en daar ook nog de Rijksacademie afgerond. Woont en werkt al ruim 40 jaar in Hoorn. Tot voor kort full time als kunstenaar gewerkt. Atelier in de Muntstraat. Nu helaas geveld door Alzheimer en woonachtig in verzorgingshuis Westerhaven. (Na een uitje naar het Roza Spierhuis -verzorgingshuis voor kunstenaars- nu weer terug in haar geliefde Hoorn. ) Nuray is een superblij, vrolijk, lief, goedlachs, makkelijk, en dankbaar mens. Alleen ze vergeet veel. Maar heeft dit zelf gelukkig niet zo door. Ze is echt superpositief. Helaas gaat ze niet meer naar buiten, ze vergeet de weg. Daarom beweegt ze te weinig. Hierdoor is haar conditie achteruit gehold. Vroeger wandelde ze dagelijks een uur, nu is ze na 10 minuten al buiten adem. Ik (dochter) zoek iemand die 1 of 2 keer per week een kort wandelingetje (lang het IJsselmeer bv, voor de deur van Westerhaven) met haar kan wandelen.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Midden-Groningen, Amsterdam, Emmen, Best, Hilversum, Tynaarlo, Moerdijk, Hoorn

Testpanelleden met autisme gezocht

Stichting Uit met Autisme

Uitgaanslocaties willen graag wat betekenen voor mensen met autisme, maar vaak is onduidelijk waar de risico's en kansen liggen voor zo'n locatie. Het Uit met Autisme Testpanel bezoekt een locatie en geeft de locatie feedback in de opbouw van kansen, risico's en oplossingen om een bezoek aan hun locatie prettiger te laten verlopen voor mensen met autisme of andere oorzaken van prikkelovergevoeligheid. Een locatie word bezocht door het testpanel die uit ten hoogste 5 leden bestaat. Tijdens het testpanelbezoek let je op verschillende kansen en risico's die op de locatie zijn ten aanzien van verschillende prikkels en bejegening van personeel. Achteraf ga je samen de feedback doornemen en denk je mee over oplossingen om de risico's te verkleinen. De locaties liggen over heel Nederland en kunnen alle vormen van locaties zijn die betrekking hebben op de vrije tijd, zoals zwembaden, musea, dierentuinen of pretparken, maar ook andersoortige uitjes kunnen de revue passeren. Als testpanel lid krijg je toegang tot een speciaal deel van het berichtenbord van Samen Uit met Autisme, waar alle openstaande uitjes beschreven zijn. Inschrijven op het Uit met Autisme Testpanel kan via: https://www.uitmetautisme.nl/testpanel

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Schagen, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Dijk en Waard

Ondersteuner bij Vluchtelingenopvang

Rode Kruis

Wil jij nieuwe bewoners ondersteunen en helpen wegwijs te worden? Het Rode Kruis assisteert het COA op tijdelijke noodopvanglocaties voor vluchtelingen. Er zijn daar extra mensen nodig om bewoners op te vangen met hun vragen en hen een luisterend oor te bieden. Heb jij daarvoor interesse? Meld je dan aan bij het Rode Kruis, District Noord-Holland Noord, als: Ondersteuner bij Vluchtelingenopvang (vrijwillig), Voor de locaties Schagen-Oost, Wervershoof, Opmeer Over wat je gaat doen Je bent, samen met 1 of meerdere collega-vrijwilligers, aanspreekpunt voor de bewoners van de opvanglocatie. Je beantwoordt praktische vragen, helpt mensen wegwijs te worden op de locatie en in de nabije omgeving, biedt een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Soms kun je helpen met het maken van afspraken, of invullen van formulieren. En mogelijk doe je eens een (taal)spelletje of maak je een wandeling. Of je helpt bij praktische zaken als kledinguitgifte. Over jou Je kunt goed luisteren, zonder per se iets te hoeven oplossen, omdat je weet dat niet alles op te lossen is. Je weet je rust te bewaren of terug te winnen en kunt jouw stress en die van anderen hanteren. Je hebt teamspirit en het vermogen om te gaan met onverwachte situaties. Je vindt het leuk om met mensen uit diverse culturen om te gaan, bent voldoende cultuursensitief. (Enige) kennis van Engels en/of bijv. Arabisch of Turks is een pré, in elk geval ben je handig met een vertaalapp of bereid dat te leren. Je bent bereid en in staat tot een inzet van wekelijks 1 of 2 keer een dagdeel. Over je afdeling en team Als Ondersteuner bij Vluchtelingenopvang is het districtsteam Noord-Holland Noord jouw basis. Je werkt samen met andere Ondersteuners in een fijn team. De Coördinator Hulpverlening Vluchtelingen zorgt ervoor dat jij je aangehaakt voelt bij het team en is jouw aanspreekpunt. Met elkaar staan jullie klaar om de bewoners van de locatie op een zo goed mogelijke manier op te vangen. De bedoeling is een groep Ondersteuners bij elkaar te krijgen die het COA regelmatig kan assisteren op opvanglocaties. Zo bouwen we aan een netwerk van getrainde vrijwilligers in ons district die daarvoor periodiek beschikbaar zijn. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt Voor deze boeiende rol is er een kort trainingstraject: online modules welkom en grondbeginselen Rode Kruis en mentale eerste hulp, en een drietal korte Podcasts. Daarnaast bieden we je een introductie aan over het werken op een opvanglocatie. Af en toe organiseren we een gezamenlijke sessie voor uitwisselen van kennis en ervaring. Je reis- en onkosten worden vergoed en je bent verzekerd tijdens je werkzaamheden. Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu via onderstaande sollicitatieknop! Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.  Wij zoeken enthousiaste en betrokken vrijwilligers en laten ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Heiloo, Bergen (NH.), Castricum, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Purmerend, Zaanstad, Edam-Volendam

Locatiecoördinatoren Evenementenhulp NHNoord

Rode Kruis

Bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Met vele vrijwilligers bemannen we de EHBO-posten bij evenementen. Om ervoor te zorgen dat al onze vrijwillige hulpverleners in de omgeving Noord-Holland Noord weten waar ze nodig zijn en waar ze ingezet worden zoeken we per locatie (Noordkop/Schagen, West-Friesland/Hoorn, Noord-Kennemerland/Alkmaar, Zaanstreek-Waterland/Purmerend) een…  Locatiecoördinator Evenementenhulp  Houd jij het overzicht?   Samen met je collega coördinator ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied van de betreffende locatie waar het Rode Kruis de Eerste Hulp verzorgt. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over Evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!   Over wat je gaat doen  Samen met jouw team evenementenhulpverleners maak jij het mogelijk dat het Rode Kruis eerstehulpverlening biedt. Je maakt een planning en draaiboek voor een inzet en bespreekt dit met de betrokken vrijwilligers.  Afspraken met externe organisaties over de inzetvoorwaarden worden door jou gemaakt.  De activiteiten worden door jou geëvalueerd en besproken met de hulpverleners.  Je signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen.  Je maakt offertes en facturen.    Over het team  Het Team Eerstehulpverleners staan klaar om ingezet te worden. Doordat een aantal teamleden ook de functie van biker heeft, kan er nog sneller hulp verleend worden als dat nodig is. Onder leiding van de Teamleiders worden de inzetten gestructureerd uitgevoerd. Regelmatige trainingen door eigen instructeurs zorgen ervoor dat de kennis van alle hulpverleners up to date blijft.  Over jou  Voor deze vrijwilligersfunctie is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en in een team kunt werken.  Je hebt MBO werk en denkniveau.  Je weet mensen enthousiast te maken, te verbinden en te laten samenwerken   Je bent in het bezit van of je bent bereid te halen:  een geldig basis EHBO-diploma  het certificaat Evenementen Eerste hulpverlener  Certificaat Alcohol en Drugs.  Je bent bereid om waar nodig aanvullende opleidingen te volgen die van belang zijn voor deze functie.  Je bent ongeveer 8 tot 16 uur per week beschikbaar. Dit is naast je eigen herhalingslessen.  Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit.  Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt   Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten.  Veel voldoening, omdat jij echt een bijdrage levert aan de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de buurt. Jouw werk is maatschappelijk van belang en zinvol.   Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen; het Rode Kruis biedt een uitgebreid pakket aan trainingen en e-learning in de Rode Kruis Academie.   Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskosten en onkosten worden vergoed.  Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden.     Geïnteresseerd?   Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe via onderstaande knop.   Meer informatie is te vinden op de website van het Rode Kruis.    Over ons   Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.   Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.    Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen. Het geeft hen voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Én te groeien als mens. Collegialiteit is waardevol; de vrijwilligers helpen elkaar wanneer dat nodig is en ze houden rekening met elkaar. Samen staan ze klaar voor iedereen.    Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Structureel