csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp bij kookworkshop voor kinderen

KinderResto biedt een leuk en leerzaam programma waarin koken en plezier centraal staan. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. KinderResto is een initiatief van Resto VanHarte, de landelijke organisatie die mensen met elkaar verbindt door samen te koken en te eten. Op dinsdag 4 juni, 11 juni en 25 juni starten de lessen bij Stichting EigenWij, [website verborgen] KinderResto is een interactieve kookworkshop bestaande uit drie lessen, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kinderen leren hier over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Een ervaren kookcoach zal de groep begeleiden maar heeft hierbij wel hulp nodig van vrijwilligers. Heb jij affiniteit met koken en zou je dit willen doen met kinderen neem dan snel contact op. Tot snel bij KinderResto!

Lees meer

project

Zoetermeer

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

KinderResto biedt een leuk en leerzaam programma waarin koken en plezier centraal staan. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. KinderResto is een initiatief van
Resto VanHarte, de landelijke organisatie die mensen met elkaar verbindt door samen te koken en te eten.
Op dinsdag 4 juni, 11 juni en 25 juni starten de lessen bij Stichting EigenWij, [website verborgen]
KinderResto is een interactieve kookworkshop bestaande uit drie lessen, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kinderen leren hier over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Een ervaren kookcoach zal de groep begeleiden maar heeft hierbij wel hulp nodig van vrijwilligers.

Heb jij affiniteit met koken en zou je dit willen doen met kinderen neem dan snel contact op.

Tot snel bij KinderResto!

Praktische informatie

Project - 3 weken

Wekelijks 3 tot 4 uur

Start: 04-06-2024

Locatie

Zoetermeer

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zoetermeer

Gesprek op "niveau"

Palet Welzijn

Voor een bewoner in de Morgenster in Zoetermeer zijn wij op zoek naar een mannelijke of vrouwelijke vrijwilliger die het leuk vindt om gesprekken op "niveau" te hebben. Meneer heeft een begin stadium van dementie maar kan nog heel goed mee komen. Meneer is drs in de Economie. Leest graag het NRC en houdt ook van voetbal kijken. Tijdens wandelen of onder een genot van een kop koffie wil meneer o.a. graag praten over politiek en zaken die hij gelezen heeft in de krant. Heeft u 1 keer per week een uurtje over en lijkt dit u ook wat? Neem dan contact met ons op.

Structureel
Zoetermeer

Horecatopper

Palet Welzijn

Ben jij op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in de horeca en heb je affiniteit met ouderen? Wil jij ervaring op doen omdat je in deze branche misschien wel verder wilt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in ons Restaurant Soet & Meer te helpen met diverse taken zoals het opnemen van bestellingen, uitserveren, een praatje maken met onze gasten, het indekken van de tafels en afruimen en hand en spandiensten in de spoelkeuken. Werktijden zijn dagelijks van 16.00 uur tot 18.30 uur. Ervaring is niet nodig, maar een flinke dosis enthousiasme en humor wel. Wil jij werken in een gezellige en gastvrije omgeving met leuke collega's en ouderen dan is dit het perfecte vrijwilligersbaantje voor jou!!! Wil je weten wat wij nog meer bieden aan onze vrijwilligers? Neem dan contact op. Tot snel!!!

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Speelgoedliefhebber

Pelgrimshoeve

Wil jij, samen met ruim 180 andere vrijwilligers, het verschil maken voor heel veel mensen wereldwijd? En wil je bijdrage aan het hergebruik van spullen en dus aan een beter milieu? Dan zijn er bij ons heel veel mogelijkheden om je dag leuker te maken. Voor onze speelgoedafdeling zoeken wij mensen om te sorteren en uitzoeken. Dagelijks krijgen wij heel veel speelgoed binnen. Dit moet allemaal uitgezocht en gecontroleerd worden. Is het spel nog compleet, ziet het er nog goed uit. Werkt het nog? En misschien vind je wel een collectorsitem dat veel waard is. Kortom het is geen dag hetzelfde! Dus heb je een beetje kennis van speelgoed, en kan je snel zien wat wel en niet verkoopbaar is. Dan hebben wij een hele enthousiaste collega's klaar staan, die jou met alle liefde willen inwerken. De Pelgrimshoeve is de kringloopwinkel van Zoetermeer en omgeving. Wij verkopen goederen voor het goede doel. Onze winkel is van maandag t/m vrijdag open van 13.00 tot 16.00 uur. Elke 2e en laatste zaterdag van de maand zijn wij van 10 uur tot 15uur open. 's Morgens van 9.00 tot 12.00 uur werken wij achter de schermen aan het sorteren en prijzen van artikelen die we in de winkel verkopen. 's Middags bezoeken ongeveer 500 klanten per dag onze winkel. Dus lijkt het je leuk om bij te dragen aan het hergebruik van goederen en het steunen van goede doelen? En vind je het leuk om met onze, ruim 180, enthousiaste vrijwilligers samen te werken? Neem dan contact met ons op! Wij vergoeden wel je reiskosten, maar geven geen vrijwilligersvergoeding. Want jouw vergoeding gaat naar de goede doelen die wij ondersteunen. Per jaar doneren wij ruim 250.000,- euro aan goede doelen die onze vrijwilligers hebben uitgezocht. Zo maken wij samen het verschil voor heel veel mensen wereldwijd.

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Busje komt zo….

UVV Zoetermeer

We zoeken meerdere chauffeurs (vrijwilligers) om ouderen met dementie met een personenbusje van huis naar het ontmoetingscentrum Buytenthuis van Vierstroom te vervoeren en v.v. Dat doe je als vrijwillige chauffeur niet alleen want je wordt op de ritten begeleid door een professionele begeleider van Vierstroom. De ritten vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 9.15 en 10.00u en 15.30 en 16.15u. Je werkt samen in een pool van chauffeurs UVV Zoetermeer heeft al ruim 20 jaar ervaring in ‘Begeleid Vervoer’. We verzorgen op jaarbasis tot grote tevredenheid van zowel klanten (voornamelijk kwetsbare ouderen) als meer dan 35 chauffeurs/ vrijwilligers zo’n 3000 ritten naar dokter, fysiotherapeut, familie of waar dan ook. Als vrijwilliger voor deze nieuwe dienst moet je flexibel zijn en affiniteit hebben met de mensen die je gaat vervoeren. Je bent niet ouder dan 75 jaar en een geldig rijbewijs is natuurlijk een vereiste. Je ontvangt als vrijwilliger geen vergoeding. Wel organiseren we een paar keer per jaar een gezellige bijeenkomst en is er een aardigheidje met Kerst. De rest komt in een persoonlijk gesprek aan de orde. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan contact op met Hicham.

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Voorlezers voor de VoorleesExpress

Stichting Piëzo

De VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Voor het huidige seizoen van de VoorleesExpress worden nog een aantal enthousiaste voorlezers gezocht. VoorleesExpress De VoorleesExpress is een project om de taalontwikkeling en het voorleesplezier van kinderen tussen 2 en 8 jaar te bevorderen. Een voorlezer leest twintig keer voor bij een gezin thuis op een vast moment en tijd. De voorlezer laat ouders en kinderen kennis maken met interactief voorlezen, boekjes en taalspelletjes. Samen met het gezin wordt gekeken hoe het voorlezen het beste in de thuissituatie past. Alle voorlezers krijgen de training ‘interactief voorlezen’ voordat ze starten. De VoorleesExpress wordt in Zoetermeer uitgevoerd door stichting Piëzo, werkt o.a. samen met Bibliotheek Zoetermeer en wordt financieel ondersteund door de gemeente Zoetermeer.

Structureel
Zoetermeer

Gilde SamenSpraak - Adjunct Coördinator

Gilde Zoetermeer

GILDE SAMENSPRAAK - ADJUNCT COÖRDINATOR Plaats: Centrum Categorie:Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezenAangeboden door:een persoon namens een organisatieTip anderen via: De kerntaak van Gilde SamenSpraak in Zoetermeer is 'Anderstaligen’, van waar dan ook, te helpen met het leren spreken van de Nederlandse taal, ze wegwijs en bekend te maken met Nederlandse gewoonten, opdat ze beter hun weg kunnen vinden in de Zoetermeerse samenleving. Om aan deze taak invulling te geven heeft Gilde SamenSpraak ca. 150 vrijwilligers (taalbegeleiders), die met een anderstalige een taalmaatjeskoppel vormen. Daarnaast wordt er twee keer per maand een Praathuis georganiseerd. Om het geheel inhoudelijk en administratief vorm te geven is een team van 15 vrijwilligers, die worden geleid door een coördinator en een adjunct-coördinator. Gezien de hoeveelheid werkzaamheden hebben we behoefte aan een tweede adjunct coördinator. We zoeken iemand, die met ons meedenkt, samen organiseert en coördineert, affiniteit heeft met ICT en met inlevingsvermogen oog en oor heeft voor wat in de organisatie leeft. In voorkomende gevallen is hij/zij ook genegen om de coördinator te vervangen. Op onze website [website verborgen] kun je meer lezen over Gilde SamenSpraak en onze activiteiten. Graag willen we kennis met je maken en in een nader gesprek verder informeren over onze nuttige en voldoening gevende werkzaamheden!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Zoetermeer

Zonnebloem zoekt een voorzitter

Zonnebloem Zoetermeer-zuid

Zonnebloem Zoetermeer-zuid zoekt een voorzitter. De termijn van de huige voorzitter loopt af dus zijn we op zoek naar een opvolger. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Dat kan niet zonder onze meer dan 40.000 vrijwilligers. Zij maken het mogelijk. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. Ook bij de afdeling Zonnebloem Zoetermeer-zuid willen we graag activiteiten blijven organiseren. Hiervoor zijn we hard op zoek naar een vrijwillige, enthousiaste VOORZITTER Wat doe je? Als voorzitter ben je de spil van ons bestuur en werk je nauw met de andere bestuursleden samen. Je zit de vergaderingen voor en draagt zorg voor een goede taakverdeling. Je helpt mee met het richting geven aan de koers van de vereniging. En je vertegenwoordigt de vereniging bij officiële aangelegenheden. Je deelt je tijd zelf in. Wie ben je? Het belangrijkste is dat je goed kunt samenwerken in een team. Verder neem je gemakkelijk initiatief en kun je ruimte geven aan kwaliteiten van andere vrijwilligers. Je vindt het leuk om het verschil te maken en je in te zetten voor lichamelijk beperkte medemensen. Wat krijg je er voor terug? Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn? En gezonder? Je zet je talent in en krijgt er heel veel voor terug. Een goed gevoel, waardering. Natuurlijk krijg je ondersteuning. En je kunt cursussen en workshops volgen. We vergoeden je onkosten en je bent bij ons altijd goed verzekerd. Kom kennismaken! We maken graag kennis met je. Dan bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn. Neem contact op met Nel van Pelt, voorzitter tel. 06-29239072 of email haar: [email protected]

Structureel
Zoetermeer

Vrijwilliger Thuisadministratie

Humanitas Zoetermeer

De activiteit Thuisadministratie van de afdeling Humanitas Zoetermeer richt zich op mensen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn zelfstandig de administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Het ondersteunen van deelnemers wordt gedaan door vrijwilligers, die begeleid, getraind en ondersteund worden door de coördinatoren. Ons team bestaat uit vier enthousiaste coördinatoren en een projectondersteuner en zij begeleiden circa 50 vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die de deelnemers begeleiden naar hernieuwde zelfredzaamheid. Wil jij: - samen met deelnemers post openen en ordenen; - samen met deelnemers een maandbegroting opstellen (inkomsten, uitgaven en schulden); - checken of deelnemers gebruik maken van bestaande voorzieningen (zoals toeslagen, uitkeringen, vrijstellingen/kwijtschelding); - deelnemers helpen bij het benaderen van (overheids)instanties en het invullen van formulieren (bv voor de aanvraag van SchuldHulpVerlening bij de gemeente); - deelnemers coachen bij het maken van keuzes en het definiëren van vervolgstappen? Heb jij: - ongeveer vier uur per week tijd; - affiniteit en/of ervaring met administratieve en financiële zaken; - ervaring met Excel; - geduld, een warm hart voor mensen, flexibiliteit; - coachende kwaliteiten? Wij bieden: - betekenisvol vrijwilligerswerk; - interne opleidingen op financieel gebied en coachingstrainingen; - boeiende thema-avonden; - intervisiebijeenkomsten met collega’s; - een gemotiveerd en enthousiast team collega’s; - vergoeding van gemaakte onkosten en een vrijwilligersverzekering. Ben je geïnteresseerd? Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op.

Structureel