csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Een maatje om te knutselen

Voor een bewoonster met een verstandelijke beperking ben ik op zoek naar een maatje. Het gaat om een gezellige 33-jarige dame, die graag een praatje maakt, en heel graag eens met iemand zou willen knutselen. Ze is dol op Barbies en knutselt hier van alles voor. Het liefst zou ze een maatje willen van dezelfde leeftijd, maar dit is geen harde eis. Ze zou het leuk vinden om regelmatig met iemand samen te knutselen. Op woensdag heeft ze haar vrije dag, ook in het weekend is ze vrij. Ben jij degene die het leuk zou vinden om met haar te komen knutselen en kletsen? Mocht je kunnen breien, dat zou ze héél graag leren! Dan hoor ik het graag van je!

Lees meer

structureel

Horst aan de Maas

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Voor een bewoonster met een verstandelijke beperking ben ik op zoek naar een maatje.
Het gaat om een gezellige 33-jarige dame, die graag een praatje maakt, en heel graag eens met iemand zou willen knutselen.
Ze is dol op Barbies en knutselt hier van alles voor.
Het liefst zou ze een maatje willen van dezelfde leeftijd, maar dit is geen harde eis.
Ze zou het leuk vinden om regelmatig met iemand samen te knutselen.
Op woensdag heeft ze haar vrije dag, ook in het weekend is ze vrij.

Ben jij degene die het leuk zou vinden om met haar te komen knutselen en kletsen?
Mocht je kunnen breien, dat zou ze héél graag leren!
Dan hoor ik het graag van je!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Horst aan de Maas

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Horst aan de Maas

Gastvrouw/gastheer Sint-Lambertuskerk

Stichting Beheer Kunstschatten Sint Lambertus

Al meer dan 1000 jaar vormt de Sint-Lambertuskerk het kloppende hart van de Horster gemeenschap. De geschiedenis van Horst is voor een groot deel in de kerk geschreven. De huidige, monumentale Sint-Lambertuskerk met al haar historische kunstschatten, prachtige schatkamer en 16e-eeuwse grafkelder, is van mei t/m oktober geopend voor het publiek, telkens twee-en-een half uur op woensdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Als gastvrouw/gastheer kies je een aantal dagen per maand (of per week, als je dat wilt) om samen met een van de 14 andere gastvrouwen/gastheren uit onze hechte groep de openstelling van de kerk te begeleiden. Je ontvangt de bezoekers, wijst hen de weg en geeft uitleg over de bezienswaardigheden in de kerk. En als je daarvoor voelt, kun je ook worden opgeleid om rondleidingen te geven. En ten minste twee keer per jaar komen we met alle gastvrouwen en gastheren bij elkaar, bijvoorbeeld om samen te lunchen, een tentoonstelling te bezoeken, etc. Heb je interesse of wil je er meer weten over de gastvrouwen en gastheren van de Sint-Lambertuskerk, stuur gerust een berichtje!

Structureel
Jongeren
Horst aan de Maas

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn

De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou! Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats. Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Tijdsinvestering is 4 uur per week inclusief 1 x per maand een nachtdienst. Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Structureel
Horst aan de Maas

Lid van Dorpsraad America

Dorpsraad America

DRA zoekt nieuwe dorpsraadleden erbij, Americanen die mee willen praten, denken en doen over en voor de toekomst en de leefbaarheid van America. In het verleden telde de Dorpsraad van America zo tussen de 10 en de 15 leden. Een brede afspiegeling van de inwoners van ons dorp. DRA is erg actief geweest het laatste decennia. Hierdoor zijn tal van werkgroepen en clubjes opgericht die zeer actief zijn in het dorp. Leden van de Dorpsraad zijn hierbij vaak betrokken en steken nu hun tijd volledig hier voor in. Een zeer goede ontwikkeling! Echter dit zorgde ook voor een leegloop bij de Dorpsraad. Deze telt op dit moment officieel nog maar 6 leden. We kunnen dus wel weer wat versterking gebruiken. Dus wil jij je ook inzetten voor de leefbaarheid van ons dorp, reageer dan op dit bericht. De doelstelling van de dorpsraad van America is de leefbaarheid van de dorpsgemeenschap te bevorderen en te verbeteren. De Dorpsraad behartigt de belangen van het dorp met als doel: – Het in stand houden en daar waar nodig bevorderen van het welzijn van de bevolking in breedste zin van het woord. – Het stimuleren van activiteiten die het woon- en leefklimaat optimaliseren, voor zover dit niet door anderen wordt gedaan. – Als intermediair op te treden tussen de gemeente, het gemeentebestuur en de dorpsbewoners. Wij zoeken betrokken inwoners van America, die op wil komen voor de algemene belangen van haar inwoners. Eén keer per maand hebben we een algemene dorpsraadvergadering in Aan de Brug. Vooral het meedenken en praten is belangrijk, maar ook iets doen is zeer wenselijk uiteraard. Heb je affiniteit met openbaar groen, verkeer, woningbouw, zorg, verenigingsleven, ondernemerschap, sociale betrokkenheid of iets anders in het belang van het dorp, dan ben jij diegene die een welkome versterking is voor de Dorpsraad van America. Bestuurlijk gezien ontbeert het ons nu aan een penningmeester. Ben jij goed met cijfertjes en wil je ons bijstaan hierin, meld je dan ook via deze site. Je bent van harte welkom.....

Structureel
Horst aan de Maas

Vrijwilligers huiskamer woongroep dementie

De Zorggroep

In woonzorgcentrum Hof te Berkel in Horst zijn er woongroepen met mensen die vanwege dementie niet meer zelfstandig wonen. Het is voor de bewoners prettig en rustgevend als er in de avonduren iemand in de woonkamer is voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die dit eenmaal per week willen doen. De werktijden zijn vroeg in de avond, maar kunnen individueel afgesproken worden. Lijkt je jou iets om op deze manier iets te betekenen voor onze bewoners?

Structureel
Horst aan de Maas

Hobbyist / Enthousiast Wijnmaker gezocht

Gasterij Bergerbaan Sevenum

Voor onze zorgboerderij zijn wij op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met de ouderen wijn te maken. Druiven te verzorgen en mee te oogsten. Iemand met affiniteit en kennis van het proces van wijn maken. Die het leuk vindt om anderen (ouderen) hierin te enthousiasmeren en te begeleiden. Sinds een aantal jaren proberen wij onze wijn met zorg gemaakt te verbeteren, lijkt het jou leuk om hierin mee te denken en te verfijnen. Ben jij diegene die graag buiten is, geduld heeft om wijn te bottelen en hebt kennis van het proces van wijn maken dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben de spullen om aan de slag te gaan maar het ontbreekt ons op momenten aan kennis. Dan kunnen we wellicht volgend jaar een toast uitbrengen met onze eigen wijn met zorg gebotteld.

Structureel
Horst aan de Maas

Bezoekvrijwilliger / Dementievrijwilliger

Proteion Welzijn

Persoonlijke ondersteuning door een vrijwilliger De vrijwilligerszorg van Proteion is er voor kwetsbare burgers, zodat zij, voor zover mogelijk, kunnen meedoen aan de samenleving. Vind jij het fijn om iemand een bezoekje te brengen die veel alleen is? Dit kan echt een groot verschil maken in iemands leven. Je zult merken hoe iemand toeleeft naar die middag in de week. Het zijn de kleine dingen die er toe doen. Jij maakt het verschil!

Structureel
Horst aan de Maas

Vrijwilliger(s) gezocht fietsenwerkplaats

Rendiz

Onze Loods is een plek waar je onder andere welkom bent voor dagbesteding, hulp bij het vinden van werk, taallessen, of om mensen te ontmoeten. We zijn er voor iedereen uit Horst aan de Maas die behoefte heeft aan: - Gezelschap - Een zinvolle dagbesteding - Ondersteuning bij (het vinden van) werk. Een van de arbeidsmatige activiteiten die wij bieden is het meedraaien op de fietsenwerkplaats. Bij de fietsenwerkplaats worden de fietsen gerepareerd of opgeknapt. Wij zijn op zoek naar vrijwilliger(s) die ons graag willen ondersteunen bij de fietsenwerkplaats. Ben jij iemand die: - Affiniteit heeft met het repareren/opknappen van fietsen; - die graag begeleiding en ondersteuning biedt aan de deelnemers bij fietsenwerkplaats; - Ben je dinsdagochtend/middag of donderdagochtend/middag beschikbaar (andere dagen in overleg) Dan zijn we op zoek naar jou! Voel jij je aangesproken of wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Lijkt het jou leuk, maar zou je het eerst eens willen ervaren, dan kun je altijd komen kijken of een dagje meedraaien.

Structureel
Horst aan de Maas

Creatieve vrijwilligers gezocht!

Rendiz

Onze Loods is een plek waar je onder andere welkom bent voor dagbesteding, hulp bij het vinden van werk, taallessen, of om mensen te ontmoeten. We zijn er voor iedereen uit Horst aan de Maas die behoefte heeft aan: - Gezelschap - Een zinvolle dagbesteding - Ondersteuning bij (het vinden van) werk Wij organiseren verschillende activiteiten zoals: groenvoorziening, vervoer, koken, bakken, houtwerkplaats, fietsenwerkplaats, textiel atelier, creatief, wandelclub, schilderslessen en taallessen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons graag willen ondersteunen bij het 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝗲𝗳 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗸𝗲𝗻𝗲𝗻. Wil jij graag creatief aan de slag en wil jij daarbij onze deelnemers aansturen en begeleiden als vrijwilliger, dan zijn we op zoek naar jou. Voel jij je aangesproken of wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Lijkt het jou leuk, maar zou je het eerst eens willen ervaren, dan kun je altijd komen kijken of een dagje meedraaien. Laat het ons weten en we nemen contact met je op.

Structureel