csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Aan de wandel

Lekker aan de wandel. We gaan de zomer tegemoet dus mooi weer om er samen op uit te gaan! Wat ga je doen? Een bewoner individueel mee naar buiten nemen voor een rondje om. Wij hebben meerdere bewoners voor wie het zo goed zou zijn als zij mee naar buiten konden. Om te bewegen, omdat het rust geeft, voor de gezondheid, omdat het zalig is om buiten te zijn. Als je dit leuk lijkt dan gaan we samen kijken met welke bewoner je de leukste wandelmatch hebt. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, dus die zal dan geduwd moeten worden. Het hoeft geen vaste dag of vaste tijd te zijn. Laten we vooral afspreken wat fijn werkt en makkelijk in jouw agenda past. Zin in? Bel, mail of app mij en dan hebben we het erover. Quality time naar buiten.

Lees meer

structureel

Tilburg

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Lekker aan de wandel. We gaan de zomer tegemoet dus mooi weer om er samen op uit te gaan!

Wat ga je doen?
Een bewoner individueel mee naar buiten nemen voor een rondje om. Wij hebben meerdere bewoners voor wie het zo goed zou zijn als zij mee naar buiten konden. Om te bewegen, omdat het rust geeft, voor de gezondheid, omdat het zalig is om buiten te zijn.

Als je dit leuk lijkt dan gaan we samen kijken met welke bewoner je de leukste wandelmatch hebt. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, dus die zal dan geduwd moeten worden. Het hoeft geen vaste dag of vaste tijd te zijn. Laten we vooral afspreken wat fijn werkt en makkelijk in jouw agenda past.

Zin in? Bel, mail of app mij en dan hebben we het erover. Quality time naar buiten.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 2 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Tilburg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Wever Padua

Tilburg

Eat, sleep, BINGO, repeat

De Wever Padua

Ben je fan van bingo en vind je het leuk om onze bewoners een gezellige middag te bezorgen? Kom er dan ook bij! Iedere maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is er voor alle bewoners de bingo, een van de favoriete activiteiten! Er wordt naar uitgekeken en de opkomst is dan ook groot. De bingo wordt door een gezellig team van vrijwilligers gedraaid onder begeleiding van een activiteitenbegeleider. Kom je ons helpen? Samen met de andere vrijwilligers help je bij het klaarzetten, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je loopt rond, helpt de bewoners zo nodig met het checken van de bingokaart en deelt de prijsjes uit. Na afloop help je mee met opruimen. En we brengen onze bewoners weer terug naar hun appartement natuurlijk. Zin in? Bel mij, app mij, harstikke leuk! Groetjes, Iris

Structureel
Jongeren
Tilburg

Samen een virtueel reisje maken: de Silverfit

De Wever Padua

Met de Silverfit kun je bewoners een bekende route laten fietsen, en dat kan over de hele wereld zijn! Dat maakt de Silverfit nou zo leuk. Het is zo fijn om nog eens op die fantastische plek te zijn, ook al kunnen mensen er niet meer letterlijk heen. En bewegen is gezond natuurlijk. Jij helpt dat mogelijk maken. Wat ga je doen: -Een bekende route uitzoeken voor de bewoner. Dit kan overal ter wereld zijn d.m.v. een programma op de televisie. -Bewoners actief laten fietsen, hen stimuleren om te bewegen -Natuurlijk worden de vrijwilligers in het begin ondersteunt door ons. -Een gedegen uitleg over de werking van de apparatuur hoort daar ook bij -Enigszins een beetje handigheid met de omgang van de apparatuur is wel wenselijk. Waarom is dit voor jou zo leuk: Je krijgt er energie van als je de bewoner mee kunt nemen naar hun oude woonplaats, of naar een andere plaats waar zij een mooie herinnering aan hebben. Er komen dan vaak de mooiste verhalen/herinneringen naar boven. Je ziet de bewoners dan erg genieten. Lijkt je dit leuk dan bel, mail of app mij gerust. Eerst een keertje komen kijken kan natuurlijk ook. En zelf een stukje fietsen op de Silverfit om het uit te proberen? Waar wil je heen?

Structureel
Jongeren
Tilburg

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..."

De Wever Padua

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..." Als je het lastig vindt om te bedenken wat je leuk vindt, wat bij je past, dan wil ik je zeker helpen daar achter te komen. In ons woonzorgcentrum Padua werken we met een professioneel team Welzijn aan mooie dingen voor onze bewoners. Er is een vast programma maar ook out of the box denken, daar zijn onze collega's goed in. Daarom vind ik dit een fantastische locatie om te werken. Het lukt me steeds weer een geweldig leuke plek voor onze vrijwilligers te vinden, iets wat precies bij hen past. Dat wil ik voor jou ook doen. Dus weet je even niet wat je zou willen doen? Maar voel je wel dat je een binding hebt met mensen met dementie? Laten we dan samen kijken hoe we onze bewoners een blij moment kunnen geven. Zodat je zelf ook met een glimlach weer naar huis gaat. App, mail of bel mij gerust even.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wandelen in het klein: elke week iets anders!

De Wever Padua

We gaan starten met een nieuwe activiteit namelijk met 3 bewoners op pad en dan elke keer naar een andere bestemming. Het leuke daarvan is dat we precies kunnen afstemmen wat juist voor deze 3 bewoners fijn is. Finetunen in wat nog wel kan! Wat ga je doen? Je gaat als enige vrijwilliger samen met twee van onze collega's van het team welzijn als groepje op weg. Ieder begeleidt 1 bewoner. Mogelijk moet je iemand duwen die in een rolstoel zit. Jullie vertrekken tussen half 10 en 10 uur 's morgens. Als de bewoners van die week gewend zijn om op Padua te lunchen zijn jullie rond de klok van 1 weer terug. Zo niet, dan lunchen jullie buitenshuis. Ook gezellig! Wat maakt dit nou zo leuk? Onze bewoners vinden het fijn om echt weg te zijn, hier zijn ze je echt dankbaar voor. Ze bedanken je hier vaak letterlijk voor zo van "zo fijn dat we weg zijn! Daar haal je veel voldoening uit. Daarbij doen jullie steeds iets anders en bovenal iets wat echt bij de mensen past. Voel je hier een klik mee? Dan bel, app of mail mij gerust. Voel je welkom in dit fijne huis!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Tilburg

Klussers gezocht voor Beter Stokhasselt

BeterProjecten Tilburg

Bij Beter Stokhasselt doen we klusjes voor bewoners die niet het geld hebben een bedrijf in te schakelen en dit anders niet geregeld krijgen. Denk daarbij aan binnen schilderwerk, laminaat leggen, tuinonderhoud, lamp ophangen, een kleine verhuizing of een keertje naar de milieustraat rijden. Dit doen we op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Ook hebben we een fietswerkplaats waar we fietsen herstellen voor bewoners. Je hoeft geen ervaring te hebben met klussen maar het is wel handig als je een beetje praktisch bent. We doen dat met een groep vrijwilligers. Het aantal uren is altijd in overleg. De tegenprestatie die we van bewoners krijgen doen we in de pot. Deze pot wordt gebruikt om gezellige dingen met de vrijwilligers te doen als lunches en 2 keer per jaar een etentje.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Fietsreparateurs gezocht

BeterProjecten Tilburg

Vind je het leuk om met fietsen bezig te zijn, help je graag anderen, dan ben je van harte welkom in onze BikeRepairshop van Beter3West of de Fietswerkplaats in Tilburg Noord. Het aantal uren is altijd in overleg. We zijn open op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. De tegenprestatie die we van bewoners krijgen doen we in de pot. Deze pot wordt gebruikt om gezellige dingen met de vrijwilligers te doen als lunches en 2 keer per jaar een etentje.

Structureel
Jongeren
Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Wageningen, Tilburg, Delft, Leiden, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Leeuwarden

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Oma's Soep

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 12+ steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Wil jij echt iets betekenen voor een ander?

ContourdeTwern Oud-Noord

Heb jij tijd over, kun je goed luisteren en vind je het leuk om een medebewoner uit Oud-Noord gedurende een langere periode wekelijks een bezoekje te brengen voor een praatje, wandeling of kopje koffie? Dan ben ik op zoek naar jou! Veel mensen hebben behoefte aan sociaal contact en de inzet als maatje geeft veel voldoening. Wij bieden de nodige begeleiding en scholingsmogelijkheden. Meer weten en woon je zelf ook in Tilburg Oud-Noord? Stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Gastvrije Tafeldame / Tafelheer

NAHuis

Wij zoeken mensen met een warm hart voor onze bezoekers. Onze bezoekers zijn mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die elkaar ontmoeten in het NAHuis in een ontspannen omgeving. De bezoekers schuiven aan voor een gezellig praatje of spelletje Rummikub, of doen mee aan een georganiseerde activiteit zoals NAH-fit of een taalles. Het ontmoeten/ sociale contacten, en het contact met lotgenoten staat centraal. Onze tafeldames- en heren geven onze bezoekers graag een welkom gevoel! Zij begeleiden bij een spelletje of een goed gesprek en zijn fijn gezelschap bij de gezamenlijke lunch. Maar ook mee gaan wandelen in de omgeving met een kleine groep of samen een ritje maken op de duo-fiets is mogelijk. Heb jij een open en positieve houding, en geef je mensen graag een welkom gevoel? Kun je helder en duidelijk communiceren en houd je ook overzicht als het iets drukker is? En ben je wekelijks een paar uur beschikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur? Dan drinken wij graag een kop koffie met jou om kennis te maken!

Structureel
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ledencoördinator - Lymevereniging

Lymevereniging

Heb jij een passie voor organiseren en ondersteunen? Meld je dan aan als ledencoördinator! Zonder leden geen Lymevereniging, dus daarom willen we hen goed ontvangen, ondersteunen en zorgen dat zij zich gehoord voelen! Kan vanuit huis en bijscholing mogelijk! WAT GA JE DOEN ALS LEDENCOÖRDINATOR? 1️⃣💚 Nieuwe leden welkom heten: Nieuwe leden bedanken, welkom heten en een welkomstpakket toesturen. 2️⃣🙋 Aanspreekpunt voor leden: Een plek zijn waar leden al hun vragen kunnen stellen en om hulp kunnen vragen. 3️⃣📊 Relatiebeheer & tevredenheid inventariseren van leden: Zorgen dat leden zich gehoord en verbonden met de vereniging voelen en zorgen dat mogelijke problemen snel opgepakt kunnen worden. 4️⃣📞 Contact rondom contributie: Leden helpen bij vragen rondom contributie en contact opnemen over niet betaalde contributie. 5️⃣📣 Ledenwerving: Nadenken over wervingsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen om deze in te zetten. ✅ VOORDELEN VAN DEZE FUNCTIE 💚 Kan vanuit huis 💚 Tijd zelf indelen 💚 Goede begeleiding 💚 Mogelijkheid tot co-werken 💚 Mogelijkheid tot scholing 💚 Vrijwilligersvergoeding 💚 Onkostenvergoeding 💚 Taken afgestemd op jouw capaciteit 💪 EIGENSCHAPPEN DIE VAN PAS KUNNEN KOMEN: Sociaal & beleefd Klantenservice-mindset Communicatievaardigheid Feedback van vrijwilligers kunnen verwerken Maatwerk kunnen leveren. Elke vrijwilliger met wie je contact hebt is anders. 🙋 Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de leden van de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje! We willen kandidaten ruim de tijd geven om zich aan te melden. Daarom wordt er in februari contact opgenomen met alle kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Structureel