csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Bestuurslid

Het bestuur van onze stichting zoekt versterking cq. vervanging van bestuursleden. Het vrijwillig bestuur vindt de tijd rijp dat er verjonging dient te komen van het team dat twee wijkcentra aanstuurt: te weten De Deel en De Wildacker in Goirle.. De algemene zaken worden behartigt en de beheerders voeren de dagelijkse taken uit. Een hoofdbeheerder, gedetacheerd in dienst, heeft het overzicht over beide centra. Naast nog een gedetacheerde beheerder werken .er een tiental vrijwillig beheerders. Het bestuur zet de hoofdlijnen uit, neemt inititiatief, danwel motiveert en stimuleert Wmo-activiteiten binnen beide centra om hun doelstelling van sociale ontmoetingsplek hoog in het vaandel te houden!

Lees meer

structureel

Goirle

Bestuur & organisatie

Beschrijving

Het bestuur van onze stichting zoekt versterking cq. vervanging van bestuursleden.
Het vrijwillig bestuur vindt de tijd rijp dat er verjonging dient te komen van het team dat twee wijkcentra aanstuurt: te weten De Deel en De Wildacker in Goirle..
De algemene zaken worden behartigt en de beheerders voeren de dagelijkse taken uit.
Een hoofdbeheerder, gedetacheerd in dienst, heeft het overzicht over beide centra.
Naast nog een gedetacheerde beheerder werken .er een tiental vrijwillig beheerders.
Het bestuur zet de hoofdlijnen uit, neemt inititiatief, danwel motiveert en stimuleert Wmo-activiteiten binnen beide centra om hun doelstelling van sociale ontmoetingsplek hoog in het vaandel te houden!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Goirle

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Tilburg

Gastvrije Tafeldame / Tafelheer

NAHuis

Wij zoeken mensen met een warm hart voor onze bezoekers. Onze bezoekers zijn mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die elkaar ontmoeten in het NAHuis in een ontspannen omgeving. De bezoekers schuiven aan voor een gezellig praatje of spelletje Rummikub, of doen mee aan een georganiseerde activiteit zoals NAH-fit of een taalles. Het ontmoeten/ sociale contacten, en het contact met lotgenoten staat centraal. Onze tafeldames- en heren geven onze bezoekers graag een welkom gevoel! Zij begeleiden bij een spelletje of een goed gesprek en zijn fijn gezelschap bij de gezamenlijke lunch. Maar ook mee gaan wandelen in de omgeving met een kleine groep of samen een ritje maken op de duo-fiets is mogelijk. Heb jij een open en positieve houding, en geef je mensen graag een welkom gevoel? Kun je helder en duidelijk communiceren en houd je ook overzicht als het iets drukker is? En ben je wekelijks een paar uur beschikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur? Dan drinken wij graag een kop koffie met jou om kennis te maken!

Structureel
Goirle

Gezocht intermediair Leergeld Goirle Riel

Stichting Leergeld Goirle Riel

De contactpersoon/intermediair is de schakel tussen Leergeld en de gezinnen. Je beoordeeld of de kinderen uit het gezin in aanmerking komen om deel te nemen aan Leergeld. Het gaat om de kinderen uit het gezin van 0 tot 18 jaar. Doel is dat de kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Leergeld is een organisatie die werkt met ongeveer 18 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het doel: alle kinderen kunnen meedoen! Te verwachten vaardigheden: goede communicatie, vaardig met computer en ongeveer 1 dag in de week tijd beschikbaar hebben (zelf in te delen).

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Tilburg, Eindhoven

Hulp in de Brugklas anderstaligen

Werkvloertaal BV

In de brugklas-periode gaan onze cursisten aan de slag met hun portfolio, ze leren omgaan met de programma's op de computer en het lesboek, de eerste stappen in de Nederlandse taal worden gezet en ze krijgen uitleg over ons leersysteem. Je bent als vrijwilliger helemaal betrokken bij de beginfase van de schoolperiode. De cursisten zijn super-gemotiveerd en vinden het heel fijn en goed om Nederland en de Nederlandse taal te leren kennen. In de lessen kun je heel praktisch helpen, we vragen dus een echter doener. Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Belangrijk is dat je coachend kunt helpen, geduldig bent en dat je de aanwijzingen van de docent wilt volgen. Deze bepaalt de lesmethode. Uiteraard spreek je prima Nederlands. We bieden • eenmaal per jaar een gezamenlijke Werkvloertaal bijeenkomst. • een zinvolle taak waarbij je voor de cursisten echt het verschil kunt maken. Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Structureel
Goirle

Medewerker Wissel-geld

Stichting Sporthal De Wissel

Onze stichting beheert en exploiteert al bijna 30 jaar Sporthal De Wissel. We hebben een grote groep vrijwilligers en een bestuur van 3 personen. Onze huidige penningmeester zou graag een warme overdracht doen van zijn werkzaamheden. Ben jij financieel en boekhoudkundig onderlegd, en vind je het leuk in een enthousiast team jouw vaardigheid in te zetten? Hierdoor draag je iedere week bij aan de gezondheid en ontmoetingen van honderden dorpsgenoten. En zorg jij er voor dat de stichting ook gezond blijft. En uiteraard mag je zelf ook meedoen! We organiseren vaak samen met onze vaste bezoekers ook leuke activiteiten.

Structureel
Tilburg

Boodschappendienst

ContourdeTwern Noord

Met een aantal vrijwilligers in samenwerking met ContourdeTwern hebben we een boodschappendienst opgericht voor bewoners van Tilburg Noord en Oud Noord. We doen de wekelijkse boodschappen voor bewoners die vanwege lichamelijke of psychische omstandigheden zelf geen boodschappen kunnen doen, geen netwerk hebben waar ze op terug kunnen vallen en ook niet in staat zijn om online boodschappen te doen. We zoeken op dit moment nog een paar vrijwilligers voor ons team. We komen wekelijks bij elkaar in wijkcentrum de Ypelaer om de boodschapvragen te verdelen en de ervaringen te bespreken. Het is handig als je een auto hebt; je krijgt een kleine onkostenvergoeding.

Structureel
Tilburg

Ontmoeten in het Ontmoetingshuis Zorgvlied

ContourdeTwern

Wil jij iets doen voor jouw wijk? Andere helpen, nieuwe mensen ontmoeten en zelf fijn bezig zijn. Kom dan langs in het ontmoetingshuis, waar de koffie klaar staat er vaak iemand is om jou te ontvangen. Het ontmoetingshuis staat midden in de wijk Zorgvlied en heeft als doel om de wijk en de mensen die daar wonen meer met elkaar te verbinden. Want er is zoveel moois in de wijk en zoveel fijne mensen met talenten. Komt langs en we kijken wat jij kan doen, voor jezelf, de wijk of je buurt. Ik ben Wouter , bedreven Buurtwerker met hart voor Zorgvlied. Het ontmoetingshuis is open van dinsdag tot en met vrijdag.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Goirle

Buddy / vrijwilliger gezocht

Nathalie

Wil jij wat bijdragen aan de maatschappij? Ben je actief? Houdt je van fietsen, wandelen en gezelligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een man van 33 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Hij woont in het centrum van Goirle. Het gaat hier in het begin vooral om bovenstaande activiteiten. Maar bij eigen ideeën is er wellicht uitbreiding mogelijk. Spreekt je dit aan, of heb je vragen? Dan zien we graag een berichtje tegemoet zodat we hierover in gesprek kunnen gaan.

Structureel