csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Educatief vrijwilligers

Het museum zoekt vrijwilligers voor het verder ontwikkelen van programma's en speurtochten voor basisschoolleerlingen maar ook voor de bovenbouw leerlingen. Er bestaan al een aantal programma's zoals "overgisteren" en een speurtocht door de vaste collectie maar deze moeten steeds geactualiseerd worden en verder door ontwikkeld. Voor de uitvoering zijn weer andere vrijwilligers beschikbaar. Bij voorkeur heeft u affiniteit met de doelgroep en of ervaring met educatieve projecten. Op onze website ziet u wat er al is voor deze doelgroep. Uw reacties graag met cv naar [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

's-Hertogenbosch

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Het museum zoekt vrijwilligers voor het verder ontwikkelen van programma's en speurtochten voor basisschoolleerlingen maar ook voor de bovenbouw leerlingen. Er bestaan al een aantal programma's zoals "overgisteren" en een speurtocht door de vaste collectie maar deze moeten steeds geactualiseerd worden en verder door ontwikkeld. Voor de uitvoering zijn weer andere vrijwilligers beschikbaar. Bij voorkeur heeft u affiniteit met de doelgroep en of ervaring met educatieve projecten. Op onze website ziet u wat er al is voor deze doelgroep. Uw reacties graag met cv naar [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

's-Hertogenbosch

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Kunst & cultuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Museum Slager

's-Hertogenbosch

Gastheren en/of gastvrouwen

Museum Slager

Museum Slager zoekt gastheren en gastvrouwen die volgens rooster minimaal 1 dagdeel per week mee willen draaien. Dinsdag tot en met Zaterdag van 10.45 tot 14.00 of 14.00 tot 17.15 uur, zo 12.45 -17.15 . Daarnaast 1 dagdeel in het weekend per 5 a 6 weken. De werkzaamheden omvatten gastvrije ontvangst, kaartverkoop, eenvoudige uitleg over expositie en gebruik audiotour, winkelverkoop, bijhouden gebruikte kopjes in de koffieruimte en vaatwasser in en leegruimen. Vereisten representatief , gastvrije instelling , collegiaal. Vergoeding geen, alleen een paar keer per jaar een bijeenkomst/uitstapje en mogelijkheid tot het volgen van cursussen. aanmelden met cv via een bericht.

Structureel
's-Hertogenbosch

Educatief uitvoerend vrijwilliger

Museum Slager

Museum slager zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van basis schoolleerlingen bij hun bezoek aan het museum en bij speciale kinderdagen etc. Samen voert u het programma uit met andere werkgroep leden U vindt het leuk en of beschikt over vaardigheden om met kinderen te werken Een VOG verklaring zal op termijn gevraagd worden en verzorgd worden door het museum. Kinderdagen zijn meestal op woensdag in de vakanties, schoolbezoeken van 8.30 tot 11.30 uur in de ochtend meestal op dinsdag of donderdag.

Structureel
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Gastvrouwen en gastheren gevraagd

Museum Slager

Museum Slager uit Den Bosch zoekt gastvrouwen en gastheren voor minimaal 1 dagdeel per week en 1x een dagdeel in het weekend per 5 weken. De werkzaamheden betreffen ontvangst bezoekers, kassawerkzaamheden, eenvoudige inleiding over het museum en het serveren van een consumptie en bijhouden van de vaatwasser. Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. Heb je interesse, stuur een reactie met je CV via een bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

's-Hertogenbosch

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

Humanitas 's-Hertogenbosch

De Thuisadministratie Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Thuisadministratie richt zich op de groeiende groep mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen administratie op orde te houden. Rekeningen worden soms niet meer betaald en mogelijkheden van tegemoetkomingen worden niet altijd benut. Lijkt het jou leuk iemand te helpen met het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie? Meld je dan nu aan! Als vrijwilliger: •Ondersteun je de deelnemer bij het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie; •Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven; •Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven; •Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid; •Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren. Wat we bieden: •Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. •Een voorbereidende training, bestaande uit een e-learningmodule en drie bijeenkomsten, verdeeld over vier weken, met aanvullend een presentatie van Schulddienstverlening gemeente Den Bosch. •Gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers. •Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. •Intervisiebijeenkomsten om je ervaringen te delen. •Interessante themabijeenkomsten. •Reisvergoeding (max. 30 km enkele reis). Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke. Wat we vragen: -Iemand kunnen stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’ -Om kunnen gaan met de moeilijkheden in iemands leven en zijn kwetsbare positie -Je bent betrokken, maar hebt ook een zakelijke instelling -Tijd en aandacht (gemiddeld 2 uur per week beschikbaar, gedurende één jaar) -Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) -Je woont binnen een straal van ongeveer 30 km van ‘s-Hertogenbosch Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Structureel
's-Hertogenbosch

Social Coach: een zinvolle uitdaging!

Farent

Op zoek naar een zinvolle uitdaging waarbij je werkelijk van betekenis kunt zijn voor een ander? Wil jij iemand ondersteunen die tijdelijk een zetje in de rug nodig heeft? Als Social Coach begeleid je maximaal een jaar lang iemand die weer grip probeert te krijgen op het leven. De coachvraag van de hulpvrager kan divers zijn. De vraag kan te maken hebben met de woonsituatie, daginvulling, sociale netwerk of een combinatie hiervan. Het belangrijkste is dat de hulpvrager de touwtjes in handen wil nemen en als Social Coach ondersteun je hierbij. Jij ontvangt van ons een voorbereidende training, goede begeleiding door ervaren beroepskrachten van Farent, MO Den Bosch en Ypse en deskundigheidsbevordering op diverse thema’s. Als Social Coach kan je zelf aangevenmet welke type vraag je affiniteit hebt en waarin jouw kwaliteiten het beste tot z’n recht komen. Ben jij geïnteresseerd en denk jijdat deze vrijwillige job bij jou past? Wil je graag ervaring opdoen binnen het sociaal domein? Reageer dan!

Structureel
Vught

Ondersteuner gastvrouw

Visio de Vlasborch

Onze bewoners en cliënten dagbesteding eten tussen de middag in onze Borchzaal. De gastvrouw dekt de tafels, schept het eten op en ruimt weer af. Zij zorgt dat alles er weer piekfijn uit ziet. Zij zoekt ondersteuning bij het dekken, uitserveren, inschenken van het drinken en afruimen/schoonmaken/vaat. Dit kan ook zijn het helpen aan tafel bij bijvoorbeeld het snijden van het vlees. Dag/tijdstip in overleg. We zoeken ondersteuning voor een paar dagen door de week, dit kan door meerdere vrijwilligers ingevuld en afgestemd worden. Wij zoeken iemand die contactueel is, het leuk vindt om horeca-achtige werkzaamheden mee uit te voeren en daar wellicht al wat ervaring in heeft. Iemand die fysiek de werkzaamheden aankan en representatief is.

Structureel
's-Hertogenbosch

WORDT AMBASSADEUR VAN STICHTING OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Vacature Kwartiermaker Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Den Bosch op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. ________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Amsterdam van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Eenmalig
's-Hertogenbosch

Vrijwilliger content / communicatie

Vicki Brownhuis

Vind jij het superleuk om boeiende content te maken en wil jij je inzetten voor iedereen in ’s-Hertogenbosch en omgeving die te maken krijgt met kanker? Dan is vrijwilligerswerk bij het Vicki Brownhuis misschien wel iets voor jou. Wat ga je doen? Je werkt samen met andere vrijwilligers in het Marketingcommunicatie-team. Jij schrijft en ontwikkelt inspirerende en enthousiasmerende content over ons centrum, ons aanbod en onze vrijwilligers. Die content maak je voor onze website, nieuwsbrief én sociale media. En dan gaat het zowel om tekst als beeld. Verder: • Zorg je ervoor dat de inhoud en tone of voice aansluit bij onze diverse doelgroepen. • Analyseer je de prestaties van de content en optimaliseer je waar nodig. Vrijwilliger zijn betekent bij ons dat je gemiddeld 3-4 uur per week vrij kunt maken naast al het andere dat je doet. Die tijd kan je grotendeels zelf inplannen op het moment dat het jou uitkomt. We werken onder andere met Teams om onderling contact te houden en samen te werken op afstand. Eén keer per 4 weken komen we met de vrijwilligers van het Marketing Communicatie-team samen voor werkoverleg in het huis in Den Bosch. Het is dus wel handig als je in de buurt woont. Over het Vicki Brownhuis Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht als allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt en bieden met zo'n 100 vrijwilligers een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten en informatie. Daarmee zijn we een aanvulling op de formele zorg. Dit breng je mee Het allerbelangrijkste vinden we het dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen. Jouw creativiteit uit zich in duidelijke én enthousiasmerende teksten en communicatiemiddelen die onze warme sfeer uitstralen. Verder • Heb je een passie voor schrijven en een vlotte pen. • Zit creativiteit in jouw DNA en je kan pakkend én op B-1 taalniveau schijven. • Draai jij je hand niet om voor het maken van een foto of filmpje. Gewoon met je telefoon. • Heb je ervaring in het maken van passend beeldmateriaal met Canva. Of je vindt het leuk om dat te leren. Dit bieden we jou Geen salaris, dat is logisch. Wel super betrokken en gezellige collega-vrijwilligers, een jaarlijks vrijwilligersuitje én heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. Maak werk van vrijwilligerswerk Interesse? Stuur jouw sollicitatie naar [email protected]. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking met Petra, de coördinator van het Marketingcommunicatie team. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start. Heb je eerst nog wat vragen? Mail Petra dan op [email protected].

Structureel
Vught

Groene vingers belevenis

Cello

Heb jij groene vingers? Een passie voor bloemen en planten? Heb jij een middagje over samen met jouw vrienden of collega's? Dan is dit wat voor jou! Een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is waar we bij Cello elke dag aan werken. Met cliënten, hun netwerk en met elkaar. Van mens tot mens. Zodat cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Wil jij hier een handje aan mee helpen? Kom dan samen met jouw vrienden en collega's en help mee met het opknappen van de gezamenlijke tuintjes. Hierbij wordt jij natuurlijk ook goed verzorgd. Interesse gekregen? Neem dan contact met ons op!

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Gastvrouwen en gastheren gevraagd

Museum Slager

Museum Slager uit Den Bosch zoekt gastvrouwen en gastheren voor minimaal 1 dagdeel per week en 1x een dagdeel in het weekend per 5 weken. De werkzaamheden betreffen ontvangst bezoekers, kassawerkzaamheden, eenvoudige inleiding over het museum en het serveren van een consumptie en bijhouden van de vaatwasser. Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. Heb je interesse, stuur een reactie met je CV via een bericht.

Structureel
's-Hertogenbosch

Chauffeurs gezocht!

Brabant Zorg

Vind jij het leuk om af een toe een ritje in de buurt van de Maaspoort/Rompert te maken om onze bewoners naar een andere locatie te brengen, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij als kleinschalig wonen 't Geerke zijn op zoek naar chauffeurs die de bewoners van onze locatie af en toe naar woon-zorgcentrum Noorderkroon kunnen brengen voor een aantal activiteiten. Het gaat voornamelijk om de volgende momenten: - 2e maandagavond v.d. maand 18:30 / 20:30 - Laatste vrijdagmiddag v.d. maand 14:00 / 16:00 - Vaste dinsdagmiddag 14:00 / 16:00 - 2e maandagmiddag v.d maand 14:00 / 16:00 Omdat 't Geerke een kleinschalig wooncomplex is voor ouderen worden hier een aantal kleine activiteiten gehouden, maar voor de bewoners is er ook een mogelijkheid om aan te sluiten bij de activiteiten van Noorderkroon. Hierbij hebben we een bus waarin de bewoners van locatie naar locatie kunnen worden gebracht. Mocht je het leuk vinden om dit te doen dan horen wij het graag.

Structureel
's-Hertogenbosch

Activiteiten voor ouderen

Brabant Zorg

Houden jij en je vrienden of collega's van een gezellige middag? En vinden jullie het leuk om óók meteen iets goeds te doen voor een ander? Wij zijn een woon-zorgcentrum voor bewoners met een somatische en/of dementerende indicatie. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor onze bewoners een leuke activiteit op te zetten. Mochten jullie het leuk vinden om met ouderen in contact te komen dan zijn jullie hier aan het juiste adres. Samen een gezellige middag onder het genot van een lekker bakje koffie. Mocht je een leuk idee hebben voor een activiteit dan horen wij het graag. We hebben iedere tweede vrijdag van de maand een middag vrij voor een activiteit van buitenaf. Wij kunnen zorgen voor materialen mochten deze nodig zijn.

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Yogadocent

Vicki Brownhuis

Met een paar uurtjes van jouw vrije tijd, kun je als yogadocent bij het Vicki Brownhuis eraan bijdragen dat mensen die te maken krijgen met kanker kunnen werken aan balans tussen lichaam en geest. Zo help je hen gericht te werken aan het verbeteren van hun persoonlijke welzijn. Dit ga je doen Een keer per week zorg jij ervoor dat de gasten even helemaal kunnen ontspannen tijdens een yogasessie in ons centrum aan de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch. De groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers. Dit zijn mensen die kanker hebben (gehad) en naasten. > Jouw oefeningen dragen bij aan het opbouwen van vertrouwen in het eigen lichaam. > Je past waar nodig oefeningen aan de mogelijkheden van de gasten aan. > Je inspireert hen om lichaam en geest in balans te krijgen en te houden. Voor de yogasessies is een ruimte beschikbaar in het Vicki Brownhuis, net als materialen zoals matjes en kussentjes. De planning en inschrijvingen worden gedaan door onze administratie, daar heb jij geen omkijken naar. Over het Vicki Brownhuis Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht als allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt en bieden met zo'n 100 vrijwilligers een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten en informatie. Daarmee zijn we een aanvulling op de formele zorg. Als je ons pand aan de Aartshertogenlaan 469 binnenloopt, kom je binnen in onze huiskamer. Onze gasten zijn tijdens openingstijden altijd welkom zonder afspraak of verwijzing. Er staan altijd vrijwilligers voor hen klaar, net als koffie en thee. Die warme sfeer voel je overal in onze organisatie. Dit bieden we jou Enorm betrokken en gezellige collega-vrijwilligers, een jaarlijks vrijwilligersuitje én veel voldoening. Maak werk van vrijwilligerswerk We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via [email protected]. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start. Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Stuur dan een mailtje naar onze intern coördinator Mariël Knulst. Zij neemt vervolgens contact met je op: [email protected]

Structureel