csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Koffie poule, doe jij mee?

DE ORGANISATIE ZOEKT... Binnen locatie Surplus Westerwiek zijn we op zoek naar vrijwilligers die de koffie ronde willen verzorgen. Het koffie rondje is altijd een fijn moment om een praatje te kunnen maken en een stukje aandacht te geven aan de bewoners. De zorg heeft hier niet altijd de tijd voor om in gesprek te gaan, maar dat wordt juist wel gewaardeerd. Daarom zijn we op zoek naar jou! WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN? Voor de koffie poule zijn we op zoek naar een vrijwilliger, die het mogelijk maakt dat bewoners een praatje kunnen maken bij de koffie ronde. Maar eventueel ook gezamenlijk om de tafel kunnen zitten om de dag door te gaan spreken. Dit zal net zijn waar op dat moment de behoefte aan is, en waar de eigen interesse ligt. We zoeken verschillende vrijwilligers voor de diverse ochtenden om dit zo samen op te kunnen pakken. De tijden zullen zijn van 9.30 uur tot ongeveer 11.30 uur op van maandag, vrijdag, of het weekend. Dus ben je 1 of 2 ochtenden in de week gelegenheid om te helpen? We horen het graag! WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE? Je mag samenwerken in een leuk team van diverse collega’s en vrijwilligers, waarbij het sociale contact centraal staat. Er zijn mogelijkheden tot cursussen en scholingen wanneer je als vrijwilliger actief bent bij Surplus. Ook heb je de mogelijkheid om intern te solliciteren op banen binnen de organisatie. WAT DOET JOUW ORGANISATIE? WAT MAAKT JOUW ORGANISATIE UNIEK? Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Lees meer

structureel

Breda

Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

DE ORGANISATIE ZOEKT...
Binnen locatie Surplus Westerwiek zijn we op zoek naar vrijwilligers die de koffie ronde willen verzorgen. Het koffie rondje is altijd een fijn moment om een praatje te kunnen maken en een stukje aandacht te geven aan de bewoners. De zorg heeft hier niet altijd de tijd voor om in gesprek te gaan, maar dat wordt juist wel gewaardeerd. Daarom zijn we op zoek naar jou!

WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN?
Voor de koffie poule zijn we op zoek naar een vrijwilliger, die het mogelijk maakt dat bewoners een praatje kunnen maken bij de koffie ronde. Maar eventueel ook gezamenlijk om de tafel kunnen zitten om de dag door te gaan spreken. Dit zal net zijn waar op dat moment de behoefte aan is, en waar de eigen interesse ligt.
We zoeken verschillende vrijwilligers voor de diverse ochtenden om dit zo samen op te kunnen pakken. De tijden zullen zijn van 9.30 uur tot ongeveer 11.30 uur op van maandag, vrijdag, of het weekend. Dus ben je 1 of 2 ochtenden in de week gelegenheid om te helpen? We horen het graag!

WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE?
Je mag samenwerken in een leuk team van diverse collega’s en vrijwilligers, waarbij het sociale contact centraal staat. Er zijn mogelijkheden tot cursussen en scholingen wanneer je als vrijwilliger actief bent bij Surplus. Ook heb je de mogelijkheid om intern te solliciteren op banen binnen de organisatie.

WAT DOET JOUW ORGANISATIE? WAT MAAKT JOUW ORGANISATIE UNIEK?
Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar.

Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein.
Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

maandag

vrijdag

Locatie

Breda

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Surplus

Breda

Kleine klusjes, grote klusjes...

Surplus

Vind je het fijn om je handen te laten wapperen bij allerlei verschillende klusjes? Lees dan verder! Voor afdeling Saageman* zijn we op zoek naar vrijwilligers die helpen met allerlei verschillende klusjes. Van planten watergeven tot rollators opfrissen, van gebitsbakjes schoonmaken tot linnengoed opruimen. Of misschien wil je even helpen om de snoezelkamer gebruiksklaar te maken..? Lijkt het je leuk om het linnengoed niet alleen op te ruimen, maar ook te bestellen? Ook daarbij is je hulp heel welkom. Natuurlijk word je goed ingewerkt en begeleid. Welke dag en tijd? Dat gaat helemaal in overleg. Sommige klusjes zijn elke week, of elke 2 weken, of elke maand.. Of gewoon 'even tussendoor'. Samen met jou kijken we welke taken bij jou passen, en spreken we af wat handig is, en wat mogelijk is. Wanneer past het bij je? Het belangrijkste is dat je graag mensen helpt! Dat kunnen bewoners zijn, of collega's. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je plezier hebt in klusjes doen. Je werkt samen met betaalde en met vrijwillige collega's. Als je openstaat voor instructies en daarna redelijk zelfstandig aan de slag kunt, kan dit vrijwilligerswerk goed bij je passen. Wat krijg je ervoor terug? Je maakt er mensen blij mee! Dat kunnen bewoners zijn, en natuurlijk ook collega's. Je kunt heel afwisselende dingen doen. Tijdens verschillende klussen kun je gezellig een praatje maken. En als je helpt met bestellen, leren we je het computersysteem waarin dat gebeurt. *) Op Saageman wonen mensen met dementie. Het is een afdeling van locatie Elisabeth: een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat allerlei vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Vrijwillig medewerkers horen net zo goed bij Surplus als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning aangeboden en af en toe een gezellig samenzijn. Je bent desgewenst interne kandidaat bij vacatures. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op de vacature of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anke

Structureel
Breda

Samen genieten van muziek of bingo

Surplus

Hou jij van wat reuring? Gezellige middagen met muziek, bingo of film? Onze bewoners ook! Kom er samen van genieten! Elke donderdag wordt er een leuke activiteit georganiseerd op het ontmoetingsplein van locatie Elisabeth*). Het zijn wekelijks wisselende activiteiten, zoals een film, een muzikaal optreden of een bingo. Bewoners van afdeling Wintmolen op Elisabeth kunnen daar erg van genieten! Alleen kunnen zij er niet op eigen houtje naar toe. We zijn op zoek naar mensen die hen naar het ontmoetingsplein kunnen begeleiden, hen ondersteunen waar nodig tijdens de activiteit, en die hen na afloop weer naar hun woning of huiskamer begeleiden. Een collega van de afdeling helpt de bewoners om zich klaar te maken om mee te gaan. Er gaat ook een collega mee naar het ontmoetingsplein, dus je staat er niet alleen voor. Dag/tijd: donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wanneer past het bij je? Als je houdt van gezelligheid en het leuk vindt om onze bewoners daar ook van te laten genieten! Het is belangrijk dat je een rolstoel kunt duwen en/of iemand aan de arm kunt begeleiden. En het is fijn als je niet terugschrikt voor ruimtes met veel mensen, want het is altijd gezellig druk bij deze activiteiten. Wat levert het je op? Veel bewoners kijken enorm uit naar feestelijke activiteiten. Voor hen is dit echt een uitje. Je maakt hen (en ons) enorm blij door dit mogelijk te maken! En daar kun je zelf ook van genieten. Tegelijk pak je zelf een leuk muzikaal optreden mee of een gezellige bingo. Het levert veel mooie momenten op, met bewoners en collega’s. Wil jij onze bewoners helpen en ze zo een leuke middag bezorgen? Reageer dan op deze vacature! -- *) Elisabeth is één van de locaties van Surplus. Het is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Er zijn afdelingen voor mensen met dementie, en voor mensen met (combinaties van) lichamelijke of psychiatrische aandoeningen. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Vrijwillig medewerkers horen net zo goed bij Surplus als betaalde medewerkers! Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden, en je bent interne kandidaat bij vacatures als je dat wilt. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op de vacature, of ga een gesprek aan met vrijwilligerscoördinator Anke

Structureel
Breda

'n Verhaal horen over de Grote Vaart..?

Surplus

Een geboren Zaandammer die al jaren in Breda woont, kijkt uit naar je komst! Deze bewoner van afdeling Truweel* is hier onlangs komen wonen, vlak na het verlies van zijn vrouw, en kan wel wat gezelligheid gebruiken. Hij is altijd kok geweest, heeft lang op de Grote Vaart gewerkt en zit vol verhalen over alle reizen die hij heeft gemaakt. Nu kijkt hij graag TV, hij houdt van Star Wars, en is benieuwd of hij nog kan schaken, wat hij vroeger graag deed. Wat ga je doen? Naast een gezellig praatje of potje schaak, is hij in voor een frisse neus zo nu en dan. Hij zit dan in een rolstoel die geduwd moet worden. Collega's op de afdeling helpen hem in en uit de rolstoel. Ook als je niet kunt schaken ben je natuurlijk heel welkom voor een praatje of wandelingetje! En andersom is het ook prima als je alleen een potje komt schaken. Wanneer? Je spreekt dit samen met de bewoner af. In principe is elke dag en tijd bespreekbaar. Wanneer past het bij je? -Als je van een praatje houdt en ook kunt genieten van reisverhalen van deze bewoner -Als je het leuk vindt om af en toe een wandeling te maken samen -Als je tijdens de wandeling een rolstoel kunt duwen -Als je samen met meneer een potje schaken wilt uitproberen. Wat biedt het jou? Veel mooie verhalen over de Grote Vaart! En het fijne gevoel dat je iemands dag helpt opfleuren en iemands eenzaamheid vermindert. Daarnaast kan het jouzelf ook een frisse neus en wat beweging opleveren, óf een extra spelletje schaak. En wat bieden wij jou? Elke afdeling op Elisabeth heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Afdeling Truweel ligt op de 7e verdieping en is een gezellige kleine afdeling voor mensen met voornamelijk lichamelijke problemen.

Structureel
Breda

Is taal zeg maar echt jouw ding?

Surplus

In ons Afasiecentrum helpen we mensen om zo goed mogelijk taalvaardig te blijven, als zij door ziekte of een ongeluk minder goed kunnen spreken. Ze komen wekelijks bij elkaar om lotgenoten te ontmoeten en taalopdrachten te doen. Benieuwd hoe je daar bij kunt helpen? Lees dan verder! Wat ga je doen? Je helpt mee tijdens een activiteit van de dagbesteding in ons Afasiecentrum. De activiteit kent twee onderdelen. Het 1e uur is een ‘talig’ uurtje. Je begeleidt de deelnemers met oefeningen (die zijn aanwezig), je helpt met dingen in boekjes op te zoeken, je kunt nieuwsteksten voorlezen en je kunt vragen stellen bij de nieuwsteksten. De materialen/teksten/vragen zijn er allemaal, dus die hoef je niet zelf te bedenken. Het 2e uur kan een spel zijn, bijvoorbeeld iets uitbeelden met elkaar, of een activiteit: een wandeling, of samen iets koken. Je bent van harte welkom om daarin mee te denken! Cliënten moeten zelfstandig naar het Afasiecentrum kunnen komen en zelfstandig naar het toilet kunnen. Hoogstens begeleid je ze tot aan het toilet. Het zijn in de regel intelligente mensen, die alleen op een andere manier communiceren. Wanneer? De activiteit is elke woensdag van 10-12 uur; reken op een kwartiertje ervoor en erna voor opstarten en afsluiten. Ook heb je dan even tijd voor nabespreken als je dat fijn vindt. Wanneer past het bij je? - Cliënten kunnen vaak niet praten, uiten zich non-verbaal, met boekjes, of door iets aan te wijzen op iPad/telefoon. Je moet dus affiniteit hebben met Afasiecliënten, lol hebben in non-verbale communicatie of dat met plezier willen uitproberen. - Je moet je eigen taal/spraak en tempo kunnen aanpassen aan de cliënten. - Je hebt heel veel geduld nodig, en aandacht, en interesse in de ander. - Nederlands moet je moedertaal zijn! Anders is het niet te behappen voor de cliënten. Wat biedt het jou? Als je beseft hoe belangrijk taal is, geeft het veel voldoening als je mensen kunt helpen om (enigszins) taalvaardig te blijven. Deze vorm van dagbesteding kan je leuke en bijzondere contacten en momenten opleveren. En de bijeenkomsten zijn vaak gezellig. En wat bieden wij jou? Het team maakt je wegwijs, en zorgt voor een soort basiscursus/instructie. Je wordt goed ingewerkt en begeleid. Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Het Afasiecentrum is op de begane grond te vinden.

Structureel
Breda

Hulp bij externe communicatie, oa vanuit huis

Surplus

Is heldere communicatie voor jou vanzelfsprekend? Voor ons Afasiecentrum is dat van levensbelang! Niet alleen in het centrum zelf -met de cliënten-, maar ook naar buiten toe, via nieuwsbrieven en social media. Heb jij er plezier in om mensen met Afasie én andere geïnteresseerden goede informatie te bieden? Lees dan verder! Het Afasiecentrum op locatie Elisabeth* groeit hard. De medewerkers hebben daardoor steeds minder tijd voor de communicatie naar buiten toe. Terwijl we dit wel heel belangrijk vinden, voor cliënten, hun familie en andere geïnteresseerden. Zo is er een nieuwsbrief voor cliënten en mantelzorgers (nu nog in Word), en is er een FaceBook-pagina gemaakt. Wat ga je doen? Je helpt met het vullen en opmaken van de nieuwsbrief. Die wordt tot nu toe in Word gemaakt. Als je zelf ideeën hebt over de opmaak of invulling, zijn die van harte welkom. Daarnaast deel je berichten van ons op onze FaceBook-pagina, die je soms rechtstreeks deelt en soms van tevoren klaarzet. En je helpt reacties in de gaten te houden. In principe krijg je voor de nieuwsbrief en FB-pagina informatie aangeleverd van de betaalde collega’s. Als je er eenmaal goed ‘inzit’, kun je ook zelf relevante informatie van andere websites checken en daar een eigen verhaaltje van maken voor het Afasiecentrum. Zo mogelijk ga je ook cliënten van het Afasiecentrum betrekken bij de informatie. Wanneer? Er zijn geen vaste dagen/tijden voor deze hulp. Sowieso spreken jullie maandelijkse momenten af, en af en toe is er tussendoor actie nodig. Na het inwerken kun je het werk grotendeels vanuit huis doen op een moment dat voor jou handig is. Wanneer past het bij je? - Als je er zelf plezier in hebt om met taal/informatie bezig te zijn; - Als je het leuk vindt om informatie in heldere taal en opmaak te delen, via bijvoorbeeld nieuwsbrieven en FaceBook; - Als je affiniteit hebt met Afasiecliënten en je kunt inleven in hun (on)mogelijkheden; - Als je je taalgebruik kunt aanpassen naar “Afasievriendelijk”; - Als je de mogelijkheden van FaceBook kent (of je die eigen wilt maken). Wat biedt het jou? Als je beseft hoe belangrijk communicatie is, zeker voor deze doelgroep, is het een leuke uitdaging om daar in de juiste taal een steentje aan bij te dragen. Je helpt er de cliënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden mee, en steunt in één moeite door de collega’s van het Afasiecentrum. Zo maak je heel wat mensen blij! En wat bieden wij jou? Het Afasieteam maakt je wegwijs, en zorgt voor uitleg/instructie. Je wordt goed ingewerkt en begeleid. Een groot deel van het werk kun je daarna vanuit huis doen. Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Het Afasiecentrum is op de begane grond te vinden.

Structureel
Breda

Duofietsmaatje gezocht voor NAC-fan

Surplus

Hou je van samen fietsen en een praatje maken? Een bewoonster van Elisabeth* ook! Zij wil er graag samen met de duofiets op uit. Wat ga je doen? Deze bewoonster telt 68 jaar en is heel vitaal. Ze houdt van fietsen en wandelen, heeft vroeger aan voetbal gedaan, kijkt nog steeds graag voetbal en is fan van NAC. Voorheen ging ze wekelijks op pad met de tandem. Op Elisabeth hebben we geen tandem staan, maar gelukkig wel een duofiets! Op deze elektrische fiets zit je naast elkaar. De bestuurder kan sturen en remmen (en trappen), de bijrijder kan meetrappen. Samen met jou kan ze op die manier lekker blijven fietsen en is er intussen tijd voor een praatje. Mevrouw leest graag en kan erg genieten van bezoek van familie of anderen. Ze is bipolair (haar stemming kan wisselen) en ze wordt een beetje vergeetachtig. Daarom is het fijn om samen met iemand naar buiten te gaan; dan raakt ze niet de weg kwijt. Wanneer? Het zou fijn zijn als je in de middag rond 14.00 uur een uurtje kunt komen fietsen. De dag spreken jullie samen af. Je bent elke week van harte welkom, maar als je eens in de twee weken kunt is het ook fijn. Wanneer past het bij jou? Als je fit bent om samen te fietsen op de duofiets; Als je in bent voor een praatje (dat hoeft beslist niet over voetbal te gaan, maar het mag natuurlijk wel ;-) Als je het geen probleem vindt wanneer mevrouw de ene keer wat vrolijker is dan de andere. Wat biedt het jou? Natuurlijk een frisse neus, en een gezellig moment. Daarnaast het besef dat je iemand heel blij maakt, die anders niet meer lekker op de fiets buiten zou kunnen zijn! Ook de zorgmedewerkers van de afdeling maak je blij, want zij gunnen het mevrouw zo. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Afdeling de Raep ligt op de 5e verdieping en richt zich op cliënten met een psychiatrische achtergrond.

Structureel
Breda

Heb jij lol in digitale innovatie?

Surplus

Kom helpen in onze innotheek! En help zo mee om de kwaliteit van zorg en welzijn te verbeteren. Surplus is altijd op zoek naar innovaties die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze bewoners en cliënten. En aan de kwaliteit van zorg. Of innovaties die de werkdruk verminderen. Die innovaties moeten natuurlijk uitgeprobeerd worden! Liefst door zoveel mogelijk collega's van onze locaties (samen met de bewoners natuurlijk). Daarom hebben we sinds kort een ‘innotheek’: een online uitleenplatform voor innovaties! We zijn op zoek naar iemand die 1x per week wil helpen bij deze uitleen, zowel digitaal als fysiek. Wat ga je doen? De innotheek biedt nieuwe zorgtechnologieën gericht op zorg of welzijn, maar ook bijvoorbeeld een spel waardoor medewerkers beter kunnen communiceren met elkaar. Collega’s van Surplus kunnen via een online systeem de materialen reserveren, om ze een poosje uit te proberen. Het beheer- en opslagpunt is gevestigd in locatie Elisabeth. Van daaruit worden de materialen die gereserveerd zijn meegegeven aan onze chauffeurs, en via hen komen ze ook weer terug. Als vrijwilliger ben je bezig met het functioneel beheer van het digitale platform (zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het systeem) en met de producten van de innotheek (in het magazijn ter plekke). Hoe gaat dit in z’n werk? Reserveringen komen digitaal binnen. Die check je op maandag, je zet de spullen klaar voor transport en geeft die af bij de receptie. Tijdens het klaarzetten controleer je de inhoud: zijn de spullen compleet, is alles opgeladen? De producten die terugkomen moeten gecontroleerd worden en teruggezet worden in het magazijn. Soms moet een product ook schoongemaakt worden. Ook dit kun je op maandag doen. Soms heb je contact met de gebruikers, bijvoorbeeld hoe het gebruik is bevallen. De innotheek is nieuw, er is nu nog geen grote stroom van producten elke week. In het begin verdiep je je in het systeem, je wordt wegwijs gemaakt door een collega van team Innovatie. Ook wordt er een stappenplan gemaakt waarop je kunt terugvallen. Je bent welkom om mee te denken hoe alles goed kan werken. Op welk moment? Op maandagmiddag, maximaal van 13.00 – 17.00 uur. In het begin kan dit korter zijn; vanaf september houden we wel deze tijden aan. Je ben dan aanwezig in de innovatieruimte op locatie Elisabeth. Wanneer past het bij jou? - Je moet plezier hebben in digitale innovatie en het leuk vinden om daar een bijdrage aan te leveren; - Digitale vaardigheid is van belang (maar je hoeft geen whizz te zijn); - Communicatief vaardig zijn is handig voor de (incidentele) contacten met gebruikers; - Zorgvuldigheid is belangrijk om op een goede manier met de spullen om te gaan; - Het is belangrijk dat je goed solistisch kunt werken. Je hebt contact met collega’s van team Innovatie maar werkt grotendeels zelfstandig. Wat biedt het jou? Je staat vooraan bij de innovaties die Surplus uitprobeert om de kwaliteit van leven en werken voor bewoners, cliënten en medewerkers in zorg en welzijn te verbeteren! De innovaties zijn van groot belang, mede gezien de personele krapte in de zorg, en jij draagt daar een belangrijk steentje aan bij. Je doet dit bij team Innovatie: een enthousiast, overwegend jong team dat dit net zo leuk vindt als jij. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Team Innovatie is te vinden op de begane grond van locatie Elisabeth.

Structureel
Etten-Leur

Voorlezer VoorleesExpress Etten-Leur

Surplus

Hou jij van voorlezen en van kinderen, kom dan bij de VoorleesExpress!! De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen wekelijks thuis worden voorgelezen. In Etten-Leur wordt het project uitgevoerd door Surplus, in samenwerking met de bibliotheek en het onderwijs. Wat doet een voorlezer? Als voorlezer ga je wekelijks langs bij een gezin dat moeite heeft met de Nederlandse taal, om daar voor te lezen maar ook taalstimulerende spellen te doen met de kinderen. Dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het voorlezen vindt na school of vroeg in de avond plaats. Als voorlezer laat je ouders en kinderen wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Je bekijkt samen met de ouders, hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin. Wat biedt Surplus? Allereerst bieden we je een zinvolle vrijwilligersfunctie. Je doet kennis en ervaring op bij een organisatie die werkt met vrijwilligers. Qua begeleiding: Iedere vrijwilliger heeft via een app toegang tot e-learning met de meeste actuele kennis en adviezen op het gebied van o.a. taalontwikkeling, meertaligheid, geletterdheid, betrekken ouders en interactief voorlezen. Ook ontvang je een workshop via de bibliotheek. Aanmelden Heb je interesse of wil je meer informatie, neem een kijkje op de site van de VoorleesExpress www.voorleesexpress.nl (locatie Etten-Leur), of meld je aan via: https://voorleesexpress.nl/hoe-werkt-het/vrijwilligers/ Je kan ook een berichtje terugsturen, voor meer informatie of het maken van een afspraak. Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en voorlezen? Ben je digitaal vaardig? Wil je een positieve bijdrage leveren aan taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen activeren? Meld je dan aan bij de VoorleesExpress!

Project
Etten-Leur

Coördinator VoorleesExpress Etten-Leur

Surplus

De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij vrijwilligers een half jaar lang thuis voorlezen aan kinderen met (risico op) een taalachterstand. Als coördinator bij de VoorleesExpress begeleid je een team van gemiddeld 6 voorlezers en de daarbij behorende gezinnen. Dankzij de coördinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en wordt het voorleestraject gevolgd. Tijdens het seizoen organiseer je minimaal 2 bijeenkomsten voor voorlezers, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je ze informatie geeft die van belang is. Daarnaast bezoek je ieder gezin ongeveer 2x in het seizoen. Je stelt met de ouders doelen op en samen met de voorlezer(s) bekijk je hoe het voorlezen het beste vormgegeven kan worden. Verder dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag te kunnen overleggen. Deze wordt door de organisatie aangevraagd en vergoed. Het coördineren van één seizoen (half jaar) kost ongeveer 50 uur. Profiel: - Minimaal 18 jaar - Hbo werk- en denkniveau - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Communiceert makkelijk met verschillende doelgroepen (voorlezers en gezinnen) - Goed (telefonisch en via mail) bereikbaar - Woont bij voorkeur in de gemeente waar het project plaatsvindt - Betrouwbaar en verantwoordelijk - Flexibel - Doorzetter, niet snel uit het veld geslagen Ervaring als voorlezer is een pré maar niet noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op de site van de VoorleesExpress www.voorleesexpress.nl (locatie Etten-Leur) Of je kan een berichtje sturen.

Structureel
Breda

Helpende handjes ontmoetingsplein

Surplus

hallo wij zijn op zoek naar een spontane gezellige vrijwilliger die kan ondersteunen bij het ontmoetingsplein (dagopvang). het gaat dan om het ontvangen van de deelnemers en samen de krant doornemen en een bakkie koffie .daarnaast kan het ook zo zijn om een spel te doen met een aantal van de deelnemers. je werkt niet alleen naast je staat altijd een professionele kracht je bent echt ter ondersteuning. de tijden zijn van 10:15 tot 12:30 uur en van 14:00 uur tot 16:00 uur je kunt kieze4n voor een tijd vak of voor de gehele dag .

Structureel
Breda

Samen in beweging met een gezellige groep

Surplus

Op de Donk vindt een keer per week een gymactiviteit plaats: het 'Meer Bewegen voor Ouderen'. Voor de woensdag/ donderdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger die invulling wil geven aan deze ochtend. Hierbij zoeken we een vrijwilliger met: - Inzicht in beweging en motoriek van ouderen - Een rustige persoonlijkheid - Een gezonde dosis humor! Vind je het leuk om in beweging te zijn en zou je dit samen met ouderen willen doen? Dan is dit misschien iets voor jou! We zijn op zoek naar een vrijwilliger voor donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur. Ben jij graag in beweging en ga je graag om met ouderen? Reageer dan voor meer informatie! (DOP005)

Structureel
Breda

Maaltijd ondersteuning/ gastvrouw

Surplus

voor onze prachtige locatie Surplus De Donk zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag willen helpen bij het ondersteunen van de warme maaltijd. hierbij gaat het om de tafels dekken het uit serveren van de warme maaltijd samen met de bewoners het menu invullen enz . je werkt in een gezellig spontaan team van de catering. ook doe je het samen met mede vrijwilligers het is zeven dagen per week van 11:30 tot 13:30 uur . als je het fijn vind mag je na afloop nog een maaltijd kiezen om op te eten . dus lijkt het je leuk trek de stoute schoenen aan en meld je aan ik nodig je graag uit voor een gesprek.(je kan ook kiezen voor een dag of twee natuurlijk) laat je horen!

Structureel
Breda

Huiskamer gesprek

Surplus

Hallo jij daar! Ben jij die gezellig ondernemende man of vrouw die graag koffie drinkt en houd van een spelletje zoals rummicub? Dan ben ik op zoek naar jou! voor onze prachtige locatie Surplus De Donk zoeken wij een vrijwilliger die op dinsdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur een groepje bewoners wil begeleiden bij een koffiemomentje in het Binnenhof . Lijkt dit je leuk, laat dan van je horen en maak een afspraak om eens te komen kijken en de sfeer te proeven!

Structureel
Breda

Spelletjes middag

Surplus

Voor onze mooie locatie Surplus de Donk zijn we op zoek naar een vrijwilliger die wel houdt van een spelletje in groepsverband. Het is voor de vrijdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur. De spelletjes staan in het Binnenhof en bewoners kunnen hier vrij aan deelnemen het gaat dan om ballenbak sjoelen rummicub en dat alles onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee lijkt het je leuk reageer dan op deze vraag . Bel of mail en kom gerust eens langs. Hopelijk tot snel!

Structureel
Breda

Wandel/boodschappen maatje gezocht

Surplus

DE ORGANISATIE ZOEKT... Tussen Tuinzigt en Westerpark vindt u Surplus Westerwiek. Een open en gezellig huis voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben en voor de ouderen in de omgeving. Op Surplus Westerwiek bevindt zich op de begane grond afdeling Duinzicht. Het is voor deze bewoner niet meer mogelijk zelfstandig meer de deur uit te gaan, waardoor zij noodgedwongen veel binnenshuis moeten verblijven. We zijn op zoek naar iemand die lekker met hen naar buiten kan gaan en eventueel een boodschap kan doen. Genieten van de buitenlucht en natuurlijk is een gezellig praatje onvermijdelijk! Dag en tijd is in overleg. WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN? Het eerste idee is dat de vrijwilliger mee gaat met de bewoner, vanaf het woonzorgcentrum naar buiten voor een wandeling, maar eventueel ook boodschappen te doen. Na afloop kan er nog gezellig wat gedronken worden op Surplus Westerwiek. WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE? - Reis en onkostenvergoeding - Verzekerd zijn tijdens uitvoering van het vrijwilligerswerk - De mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten - Scholing op maat: Workshops, klassikale trainingen en e-learnings - De mogelijkheid om intern te solliciteren op vacatures - Bijeenkomsten naar wens en behoeften, zoals intervisiebijeenkomsten en teamoverleggen - Veilige en gezonde werkomstandigheden - Dagelijkse waardering via sociaal contact, maar ook middels attenties en diverse bijeenkomsten WAT DOET JOUW ORGANISATIE? WAT MAAKT JOUW ORGANISATIE UNIEK? Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Breda

Gezelligheid kent geen tijd!

Surplus

Op afdeling Zonlicht van Westerwiek vind je een gezellige huiskamer voor ouderen. In de huiskamer wordt gezamenlijk koffie gedronken, activiteiten gedaan en samen gegeten. Sfeer en gezelligheid staat hierbij voorop! Westerwiek is een open en gezellig huis voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben en voor de ouderen in de omgeving. Voor de huiskamer zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij de activiteit die aangeboden word in de huiskamer. De vraag ligt met name in de avonduren tot ongeveer 20.00 uur. Ook in het weekend zijn er mogelijkheden. Niet alleen het helpen van de oudere geeft voldoening, maar ook het opbouwen van een band met deze unieke mensen en hen net iets extra’s kunnen bieden waar normaal niet altijd de handen voor zijn. WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN? Voor deze huiskamer zijn we op zoek naar een gastvrouw of een gastheer die oog heeft voor de bewoner. De vrijwilliger voelt aan wanneer iemand graag een praatje maakt of juist een spelletje wil doen. Bij gelegenheid is het ook mogelijk om een korte wandeling te maken. WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE? - Reis en onkostenvergoeding - Verzekerd zijn tijdens uitvoering van het vrijwilligerswerk - De mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten - Scholing op maat: Workshops, klassikale trainingen en e-learnings - De mogelijkheid om intern te solliciteren op vacatures - Bijeenkomsten naar wens en behoeften, zoals intervisiebijeenkomsten en teamoverleggen - Veilige en gezonde werkomstandigheden - Dagelijkse waardering via sociaal contact, maar ook middels attenties en diverse bijeenkomsten Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Breda

Agge moar leut het

Surplus

Op de begane grond van Westerwiek vind je een gezellige huiskamer voor ouderen. In de huiskamer wordt gezamenlijk koffie gedronken, activiteiten gedaan en samen gegeten. Sfeer en gezelligheid staat hierbij voorop! Westerwiek is een open en gezellig huis voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben en voor de ouderen in de omgeving. Voor de huiskamer zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij de activiteit die aangeboden word in de huiskamer. Dit gebeurd in samenwerking met een activiteitenbegeleider. Dit is wat je gaat doen Voor deze huiskamer zijn we op zoek naar iemand die ondersteuning kan bieden bij de activiteit die aangeboden word. Het kan een creatieve activiteit zijn, iets met muziek of een spel. Dit wordt afgestemd met de bewoners. We zoeken iemand voor de woensdag een dagdeel in de middag of de ochtend.(van 10.00 tot 11.30 of van 13.30 tot 15.30 uur) Wie ben jij en wat krijg je ervoor terug Je zal rondgeleid worden op de afdeling, en kennis laten maken met de bewoners van de afdeling. Op de afdeling zijn altijd collega’s aanwezig waar je op terug kunt vallen. Verder heb je de mogelijkheid tot scholing op verschillende manieren, zoals in workshops of online trainingen. Over onze organisatie Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Breda

Helpende handjes op de afdeling

Surplus

Op Westerwiek bevindt zich op de tweede verdieping de afdeling Zonlicht. Dit is afdeling waar dementerende cliënten verblijven. In de gezamenlijke huiskamer wordt samen koffie gedronken, gegeten en activiteiten aangeboden naar wens. De zorg en welzijn wordt geboden door een vast team van verzorgenden, een activiteitenbegeleider en vrijwilligers. Westerwiek is een open en gezellig huis voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben en voor de ouderen in de omgeving. Voor de huiskamer zijn we op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden bij de kleine activiteiten die aangeboden worden. Dit gebeurd natuurlijk in samenwerking met een aanwezige verzorgende of activiteitenbegeleider. Niet alleen het helpen van de oudere geeft voldoening, maar ook het opbouwen van een band met deze unieke mensen en hen net iets extra’s kunnen bieden waar normaal niet altijd de handen voor zijn. We zijn momenteel met name op zoek naar ondersteuning op de maandagochtend en dinsdagmiddag en vrijdag. Maar andere momenten kan uiteraard in overleg.

Structureel
Jongeren
Breda

Keep it Rolling!

Surplus

DE ORGANISATIE ZOEKT... Op woonzorgcentrum van Westerwiek is er behoefte bij de bewoners om naar buiten te gaan. Helaas is het voor hen niet mogelijk dit zelfstandig te organiseren. Kunt u ons hierbij helpen? Dit kan allemaal in overleg! WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN? Voor deze bewoners zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden tijdens een wandeling. In sommige gevallen zal de bewoner in een rolstoel zitten, in andere gevallen lopend met rollator. De wielen van de rolstoel/rollator staan nu veel stil, maar ze rollen het liefste. Wil jij helpen met de bewoners in beweging te brengen. Tijden en duur van de wandeling is altijd in overleg en wat haalbaar is voor jou en de bewoner. WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE? - Reis en onkostenvergoeding - Verzekerd zijn tijdens uitvoering van het vrijwilligerswerk - De mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten - Scholing op maat: Workshops, klassikale trainingen en e-learnings - De mogelijkheid om intern te solliciteren op vacatures - Bijeenkomsten naar wens en behoeften, zoals intervisiebijeenkomsten en teamoverleggen - Veilige en gezonde werkomstandigheden - Dagelijkse waardering via sociaal contact, maar ook middels attenties en diverse bijeenkomsten WAT DOET JOUW ORGANISATIE? WAT MAAKT JOUW ORGANISATIE UNIEK? Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Breda

Fietsen wij samen de vrijheid tegemoet?

Surplus

Op locatie Westerwiek hebben we een hele mooie electrische duofiets, deze is gekocht om de bewoners vitaal en in beweging te houden. De duofiets wordt voor alle bewoners ingezet, zowel mensen met een dementie als mensen die een lichamelijke beperking hebben. Westerwiek is één van de zorglocaties van Surplus, gelegen tussen Tuinzigt en Westerpark. Maar heeft ook een ontmoetingsplein, waarbij iedereen welkom is voor een kopje koffie of een activiteit. Bezoekers en bewoners zorgen samen met de medewerkers en vrijwilligers voor een gezellige sfeer. DIT IS WAT JE GAAT DOEN Samen met een bewoner een ochtend of middag erop uit gaan om de vrijheid tegemoet te fietsen. Waar je naar toe gaat fietsen, met wie je gaat fietsen, hoelang je gaat fietsen kan allemaal naar eigen invulling en inzicht bepaald worden. Door een bewoner mee te nemen, geef je hem/haar weer de mogelijkheid om de vogeltjes te horen fluiten en de wind door de haren te voelen. Wie wil dat nou niet. WIE BEN JIJ EN WAT KRIJG JE Je bent een persoon die graag buiten is, en het niet erg vind om wat energie te verbranden met fietsen. Tijdens het fietsen vind je het gezellig om iemand mee te nemen en samen van de omgeving te genieten. De omgeving in Breda is je deels bekend. - Reis en onkostenvergoeding - Verzekerd zijn tijdens uitvoering van het vrijwilligerswerk - De mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten - Scholing op maat: Workshops, klassikale trainingen en e-learnings - De mogelijkheid om intern te solliciteren op vacatures - Bijeenkomsten naar wens en behoeften, zoals intervisiebijeenkomsten en teamoverleggen - Veilige en gezonde werkomstandigheden - Dagelijkse waardering via sociaal contact, maar ook middels attenties en diverse bijeenkomsten OVER DEZE ORGANISATIE Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Breda

Geef je lach aan een vreemde, laat ze stralen

Surplus

DE ORGANISATIE ZOEKT... Op Surplus Westerwiek wonen ouderen, verdeeld over drie afdelingen. Twee afdelingen zijn voor bewoners met een geestelijke achteruitgang zoals bijvoorbeeld dementie. Op de andere afdeling wonen ouderen op een somatische afdeling. WAT GAAT DE VRIJWILLIGER DOEN? De weekenden zijn rustig op de afdelingen. Soms wel te rustig. Graag willen we wat meer leven in de brouwerij krijgen. Vind je het leuk om met ouderen spelletjes doen? Een praatje te maken of juist lekker een wandeling te maken. Dan zijn we op zoek naar jou voor de zaterdag en zondag. Dit is naar eigen tijd in te vullen, uiteraard wel in overleg met de afdeling. Past dit bij jou? Reageer dan nu op deze vacature. WAT BIEDT DEZE ORGANISATIE? - Reis en onkostenvergoeding - Verzekerd zijn tijdens uitvoering van het vrijwilligerswerk - De mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten - Scholing op maat: Workshops, klassikale trainingen en e-learnings - De mogelijkheid om intern te solliciteren op vacatures - Bijeenkomsten naar wens en behoeften, zoals intervisiebijeenkomsten en teamoverleggen - Veilige en gezonde werkomstandigheden - Dagelijkse waardering via sociaal contact, maar ook middels attenties en diverse bijeenkomsten WAT DOET JOUW ORGANISATIE? WAT MAAKT JOUW ORGANISATIE UNIEK? Westerwiek biedt verpleeghuiszorg in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de bewoners en met respect voor eigen gewoonten. Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar. Ook biedt de locatie activiteiten aan op het ontmoetingsplein. Ontmoetingsplein Westerwiek is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. De Ontmoetingspleinen hebben een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten.

Structureel
Jongeren
Halderberge

Voorlezer VoorleesExpress gemeente Halderberg

Surplus

Hou jij van voorlezen en van kinderen, kom dan bij de VoorleesExpress!! De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen wekelijks thuis worden voorgelezen. In Halderberge wordt het project uitgevoerd door Surplus, in samenwerking met de bibliotheek en het onderwijs. Wat doet een voorlezer? Als voorlezer ga je wekelijks langs bij een gezin dat moeite heeft met de Nederlandse taal, om daar voor te lezen aan de kinderen. Dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het voorlezen vindt na school of vroeg in de avond plaats. Als voorlezer laat je ouders en kinderen wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Je bekijkt samen met de ouders hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin. Wat biedt Surplus? Allereerst bieden we je een zinvolle vrijwilligersfunctie. Je doet kennis en ervaring op bij een organisatie die werkt met vrijwilligers. Qua begeleiding: Iedere vrijwilliger heeft via een App toegang tot e-learning met de meeste actuele kennis en adviezen op het gebied van o.a. taalontwikkeling, meertaligheid, geletterdheid, betrekken ouders en interactief voorlezen. Ook ontvang je een workshop via de bibliotheek. Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en voorlezen? Ben je digitaal vaardig? Wil je een positieve bijdrage leveren aan taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen activeren? Meld je dan aan bij de VoorleesExpress! Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie stuur dan een bericht.

Project
Halderberge

Wil jij samen lezen bij de DoorleesExpress?

Surplus

De DoorleesExpress is grotendeels hetzelfde concept als de VoorleesExpress. Het verschil met de VoorleesExpress is dat het zich richt op oudere kinderen: 8-12 jaar. Bij deze kinderen ligt de nadruk op het zelf lezen en kunnen kinderen zelfstandiger thuis aan de slag met tips van de vrijwilliger. De ontmoetingen vinden bij voorkeur thuis plaats, maar kunnen ook op school of in de bibliotheek plaatsvinden of online sessies zijn. De DoorleesExpress richt zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar die moeite hebben met lezen en taal en vanuit huis weinig begeleiding krijgen. Bij deze kinderen zal een vrijwilliger inzetten op: • Leesmotivatie: Laten zien hoe leuk lezen kan zijn en kinderen laten kennismaken met boeken en teksten die hen aanspreken. • Zelfvertrouwen: Kinderen laten zien wat ze kunnen en vertrekken vanuit datgene waar ze goed in zijn. • Leesmeters: Samen veel lezen en zo meer vertrouwd raken met het lezen. • Betrokkenheid ouders: Met ouders verkennen op welke manier zij hun kind meer kunnen stimuleren en ondersteunen. • (Meer)talige thuisomgeving: Samen met het gezin onderzoeken hoe beschikbaar (online) aanbod thuis een plek kan krijgen, zodat er veel en leuk aanbod laagdrempelig beschikbaar is in het gezin. Als vrijwilliger ga je wekelijks langs bij een gezin, dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het lezen vindt na school of vroeg in de avond plaats. Je bekijkt samen met de ouders, hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin. Je hebt als vrijwilliger via een app toegang tot e-learning met de meeste actuele kennis en adviezen op het gebied van o.a. taalontwikkeling, meertaligheid, geletterdheid, betrekken ouders en interactief voorlezen. Ook kan je via de app tips en filmpjes doorsturen naar de ouders van je voorleesgezin, je hoeft geen techneut te zijn maar in het bezit zijn van en om kunnen gaan met een smartphone is wel een pre. Ook ontvang je een workshop interactief voorlezen via de bibliotheek. Heb jij 1 uur per week tijd over en ben je enthousiast over boeken en voorlezen? Wil je een positieve bijdrage leveren aan taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen activeren? Meld je dan aan bij de DoorleesExpress! Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie stuur dan een bericht.

Project
Halderberge

Coördinator VoorleesExpress Halderberge

Surplus

De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij vrijwilligers een 20 weken lang thuis voorlezen aan kinderen met (risico op) een taalachterstand. Als coördinator bij de VoorleesExpress begeleid je een team van gemiddeld 6 voorlezers en de daarbij behorende gezinnen. Dankzij de coördinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en wordt het voorleestraject gevolgd. Tijdens het seizoen organiseer je minimaal 2 bijeenkomsten voor voorlezers, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je ze informatie geeft die van belang is. Daarnaast bezoek je ieder gezin ongeveer 2x in het seizoen. Je stelt met de ouders doelen op en samen met de voorlezer(s) bekijk je hoe het voorlezen het beste vormgegeven kan worden. Verder dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag te kunnen overleggen. Deze wordt door de organisatie aangevraagd en vergoed. Het coördineren van één seizoen (half jaar) kost ongeveer 50 uur. Profiel: - Minimaal 18 jaar - Hbo werk- en denkniveau - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Communiceert makkelijk met verschillende doelgroepen (voorlezers en gezinnen) - Goed (telefonisch en via mail) bereikbaar - Woont bij voorkeur in de gemeente waar het project plaatsvindt - Betrouwbaar en verantwoordelijk - Flexibel - Doorzetter, niet snel uit het veld geslagen Ervaring als voorlezer is een pré maar niet noodzakelijk. Meer informatie stuur een bericht.

Structureel
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Breda

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Breda

Vind jij het leuk om als toezichthouder in ee

Biso '65

Als toezichthouder bij onze zwemmers met een lichamelijke en visuele beperking kom jij iedere week helpen. Samen met onze andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor ons veilige zwemuurtje. Je hebt voldoende zwem vaardigheid en het liefst ook BHV of E.H.B.O. Diploma. Als vrijwilliger maak jij deel uit van een hechte groep vrijwilligers die zich inzetten. Je ziet onze sporters erg genieten van hun wekelijkse zwemuitje en zij kunnen zich daar helemaal in uitleven. Het sociale contact van de sporters met een lichamelijke en visuele beperking is erg belangrijk. Je ziet mogelijkheden in plaats van beperkingen! Wanneer kom je helpen: Dinsdag van 09.00 – 10.00 uur en zaterdag van 10.30- 11.30 uur.

Structureel
Jongeren
Breda

Ben jij het zonnetje in onze beleeftuin?

Thebe de IJpelaar

Heb jij groene vingers en wil je helpen met activiteiten in onze mooi aangelegde Beleeftuin en het onderhoud daarvan? Dan is deze vacature iets voor jou! Dit ga je doen: We zoeken voor een aantal vaste momenten in de week/maand vrijwilligers, die het leuk vinden om de tuin te onderhouden of activiteiten te begeleiden. Onder het onderhoud van de tuin vallen o.a. de volgende werkzaamheden: paden schoonhouden, snoeien, schoffelen en planten watergeven. Uiteraard is er alle ruimte om tijdens de werkzaamheden een praatje te maken met bewoners die in de tuin wandelen. Ook zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te begeleiden, bijvoorbeeld een koffie-ochtendje, bloemschikken, houtbewerking of andere creatieve activiteiten. Als je zelf leuke ideeën hebt, dan zijn deze ook meer dan welkom! Dit ben jij: • Je hebt affiniteit met tuinwerkzaamheden • Je vindt het fijn om buiten en onder de mensen te zijn • Je vindt het leuk om met mensen samen te werken • Je bent een aantal uur per week/maand beschikbaar We vragen een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit bieden wij: • Een leuke en dynamische werkomgeving • Een gedegen inwerkperiode • Reiskostenvergoeding van 0,19 per km. • Een verzekering voor schade en aansprakelijkheid • Een vrijwilligersovereenkomst • De mogelijkheid om deel te nemen aan themabijeenkomsten • Een jaarlijks vrijwilligersuitje Heb je interesse? Dan plannen we graag een kennismakingsgesprek met je in. Tijdens dit gesprek bespreken we graag jouw wensen en mogelijkheden qua beschikbaarheid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stefanie

Structureel
Breda

Help jij Bredase kinderen een stukje op weg?

Petje af Breda

Ieder kind verdient de kans op een glansrijke toekomst. De kinderen van Petje af hebben jouw hulp daarbij nodig! Heb jij 10 tot 15 zondagen per jaar de tijd voor ze? Meer mag natuurlijk ook...... Bij Petje af ontvangen we nieuwsgierige kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Leuke, slimme kinderen. Die een steuntje in de rug nodig hebben. Van Petje af, en van jou! Petje af is een weekendschool. Maar wel een school zonder boeken! Bij ons leren de kinderen op een leuke manier in de praktijk. We ondernemen 28 zondagen per jaar allerlei toffe dingen. We ontvangen gastsprekers, bezoeken bedrijven en musea en organiseren sportieve en creatieve activiteiten. Zodat kinderen, die het om wat voor reden dan ook niet makkelijk hebben, de wereld kunnen ontdekken, erachter kunnen komen wie ze zijn en wat bij ze past. Klinkt goed, toch? Dat kunnen we natuurlijk alleen doen als er genoeg mensen zijn om de groepen te begeleiden. En daar kom jij (hopelijk) om de hoek kijken! Word jij Petje af-coach? Voor het nieuwe schooljaar zoeken we een aantal coaches. Mensen zoals jij, die deze kinderen (graag willen) begrijpen. Die snappen dat de puberteit niet makkelijk is, wat het is om niet te weten wat je kan en wil, hoe lastig het gevoel kan zijn dat je nergens invloed op hebt. Mensen die weten hoe belangrijk het voor deze kinderen is dat er naar ze geluisterd wordt, en dat ze de ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Samen ontdekken, samen praten en vooral ook heel veel samen lachen! Als coach van deze kinderen ben jij degene die ze kunnen vertrouwen, aan wie ze hun verhaal kwijt kunnen. En natuurlijk begeleid je het programma, maar je hoeft het niet zelf te organiseren. Je staat er op zo’n zondag uiteraard niet alleen voor, je werkt altijd samen met een andere coach en als het even kan zijn jullie zelfs met z’n drieën. Hoeveel zondagen je aanwezig bent, dat bepalen we in goed overleg samen. Je bent wel steeds bij dezelfde groep (in Hoge Vucht, Brabantpark, Haagse Beemden of de Heuvel) zodat de kinderen jou en jij de kinderen goed kan leren kennen. “Elke week zie ik de kinderen groeien, hun talenten ontdekken en versterken. Zelf doe ik ook steeds weer nieuwe ervaringen op, komt op onbekende plekken en ontwikkel ik ook, net als de kinderen.” Marielle, sinds 3 jaar coach bij Petje af Breda. Wat doe je als coach? ● Je begeleidt samen met je collega’s de kinderen tijdens het Petje af-programma. Zowel op locatie als onderweg; ● Je stimuleert en inspireert de kinderen om hun talenten en de wereld te ontdekken; ● Je hebt gesprekjes met ouders en kinderen; ● Je bereidt het programma voor en ondersteunt enthousiaste gastdocenten tijdens de gastlessen; ● Twee keer per jaar voer je, alleen of met een collega, een ‘talentgesprek’ met de kinderen en hun ouders. Herken jij jezelf in het volgende? ● Je bent een enthousiast persoon die veel affiniteit heeft met kinderen en hun ontwikkeling; ● Je bent open, flexibel (want dingen gaan zelden zoals gepland), en werkt graag samen; ● Je bent geduldig en begripvol, en waardeert de eigenheid en de eigenwijsheid van kinderen; ● Je bent een inspirerend voorbeeld voor onze kinderen en blijft jezelf graag ontwikkelen; ● Je bent empathisch en niet oordelend. Oftewel: een coach die de kinderen hun leven lang niet meer vergeten! Dan bieden wij jou ● De kans om kinderen te laten zien wat ze kunnen en samen met hen hun talenten te ontwikkelen; ● Een inspirerende werkomgeving waarbinnen jij je kan ontwikkelen middels diverse, bijeenkomsten en trainingen met collega’s uit het hele land; ● Intervisie-bijeenkomsten waarbij je kennis deelt met en vragen kan stellen aan de coaches van alle groepen ● Je krijgt de gelegenheid om de cursus Pedagogisch Tact te volgen, maar dit is niet verplicht ● Een onwijs leuk en gezellig team-uitje ● Een dito team-borrel ● En last but not least: een mooie vrijwilligersvergoeding per zondag! Solliciteren? Dat houden we graag zo simpel mogelijk. Stuur een bericht via onderstaande knop, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken.

Structureel
Jongeren
Breda

Dierenverzorging

Rolerisuit

Als gevolg van uitval van de vaste dierenverzorgers (vrijwilligerswerk) zit de Stichting Rolerisuit te springen om mensen die willen helpen bij de dierenverzorging (eten en drinken geven, indien nodig de hokken schoonmaken). We hebben o.a. 2 emoes, 2 schapen, 3 geiten, 1 hangbuikzwijn, kippen en konijnen. De werktijden zijn in de ochtend, bij voorkeur ’s morgens tussen 9:00 en 12:30. Het werk kan in een paar uurtjes gedaan worden. Je wordt uiteraard eerst ingewerkt door een vrijwilliger van ons. Na een aantal weken is het de bedoeling dat je dit dan zelfstandig uit kunt voeren. Er wordt een reiskostenvergoeding gegeven op basis van de afstand woonadres – Rolerisuit-boerderij. Tevens organiseren we 2x per jaar een gezellige middag/avond voor alle vrijwilligers om de onderlinge band sterk te houden. Als u interesse heeft, maken we graag op korte termijn een afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Jansen, bestuurslid algemene zaken (0765426006). U kunt ook een mail sturen naar: [email protected] Met vriendelijke groet, Hennie

Structureel
Breda

Hulp voor in de tuin

Rolerisuit

We zijn op zoek naar iemand die een of twee ochtenden per week als vrijwilliger voor Rolerisuit wil komen werken in onze mooie tuin en moestuin (m/v). Bij voorkeur maakt de maandag, woensdag of vrijdag hier deel van uit, iedere andere dag is uiteraard ook meer dan welkom. De werkzaamheden bestaan uit het onderhoud van de tuin gedurende het gehele jaar maar ook het bijhouden van de groenten e.d. die er in onze moestuin worden geplant. In het voorjaar wordt de tuin weer tot leven gewekt, zodat er wat meer tijd benodigd is, en in de winter is het onderhoud wat minder zodat er wat minder tijd nodig is. Een ervaren kracht die weet wat er wanneer gedaan moet worden is zeer welkom. Maar ook mensen die weinig ervaring hebben, maar wel graag in de tuin willen werken kunnen reageren.. Als u interesse heeft, maken we graag op korte termijn een afspraak. Voor meer informatie of wilt u een afspraak maken met Hans, bestuurslid algemene zaken, kunt u contact opnemen via onderstaande knop. Er wordt een reiskostenvergoeding gegeven op basis van de afstand woonadres – Rolerisuit-boerderij. Tevens organiseren we 2x per jaar een gezellige middag/avond voor alle vrijwilligers om de onderlinge band sterk te houden. Met vriendelijk groet, Hennie

Structureel
Jongeren
Breda

Vrijwilliger Digi-inloop

Nieuwe Veste

Bij Digi-Taalhuis Breda kun je terecht om (beter) Nederlands te leren en (beter) te leren werken op computer, tablet of telefoon. Er zijn taalgroepen, digitale cursussen en workshops. Ook is er een Inloopspreekuur waar we bezoekers adviseren over het taal- en digitale aanbod in Breda. Tijdens de Digi-inloop kan men terecht voor allerlei vragen over computer, tablet, telefoon of internet. Van vragen over de DigiD tot vragen over social media of Windows Verkenner. Tijdens de Digi-inloop kunnen bezoekers ook oefenen met onze cursus ‘Computer/tablet en internet voor beginners’ of met een SeniorWeb-cursus. Wat ga je doen? - Je helpt bezoekers met diverse digitale vragen - Je helpt de bezoekers die komen oefenen verder op weg als zij vragen hebben over de online-cursussen - Je adviseert over het overige (digitale) aanbod van Digi-Taalhuis Breda en meldt de deelnemers hiervoor aan als ze dit zelf lastig vinden - Je signaleert veelvoorkomende vragen en verbeterpunten en koppelt deze terug naar de coördinator Wie ben jij en wat krijg jij? - Je vindt het leuk om met mensen te werken - Je bent heel geduldig - Je kunt goed, duidelijk en eenvoudig uitleg geven - Je kunt zelf goed overweg met de computer en het Internet Als vrijwilliger van Digi-Taalhuis Breda ontvang je een gratis bibliotheekpas en kun je gratis gebruik maken van de workshops en bijeenkomsten van MOOIWERK. Iets voor jou? Neem dan contact op met ons!

Structureel
Breda

Buddy voor een bewoner

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

Binnen de organisatie Koninklijke Visio de Blauwe Kamer zijn we op zoek naar een maatje voor een van onze bewoonsters. Zij is visueel en verstandelijk beperkt en zoekt iemand die met haar in de weekenden gaat wandelen/fietsen, wat gaat drinken, een ijsje eten etc. Voor haar is het van belang dat jij een rustig en vrolijk persoon bent. De gezelligheid staat centraal. Denk jij dit ben ik! Of wil je meer informatie neem dan snel contact op.

Structureel
Jongeren