csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezelschap gezocht

Op zoek naar een gezellige vrijwilliger die samen met mij wekelijks een bakje koffie wil drinken, even de stad in wil gaan, (samen) met de hond lopen of mij kan helpen met een klusje. Ik ben veel alleen en zou graag meer sociale contacten willen.

Lees meer

structureel

Coevorden

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging

Beschrijving

Op zoek naar een gezellige vrijwilliger die samen met mij wekelijks een bakje koffie wil drinken, even de stad in wil gaan, (samen) met de hond lopen of mij kan helpen met een klusje.

Ik ben veel alleen en zou graag meer sociale contacten willen.

Praktische informatie

Eenmalig 0 tot 2 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Coevorden

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Coevorden

Wandelvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Wat is er mooier om af en toe een wandelingetje te kunnen maken. Lekker naar buiten, frisse lucht en genieten van de vogels die je hoort, en de bloemen en de mensen die je ziet. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zo af en toe met een bewoner een eindje kunnen wandelen. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, sommigen lopen met een rollator. Meer informatie over de Schutse en cliënten vindt je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

Weekendvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

In de Schutse starten we met iets nieuws. De Schutse is een woon-zorgcentrum voor mensen die een lichamelijke zorgbehoefte hebben en soms kampen met een beginnende dementie. Vanaf april is het voor bewoners mogelijk om in het weekend gezamenlijk op een fijne manier de dag te beleven. We willen bewoners de mogelijkheid bieden om samen te ontbijten en te lunchen. Na het eten is er alle tijd voor bijvoorbeeld koffie, een luisterend oor, herinneringen ophalen, een spelletje, iets creatiefs, de krant lezen of een wandelingetje maken, kortom een dag vol zin! Voor jou als vrijwilliger kan het een gezellige invulling van het weekend opleveren door iets te betekenen voor een ander. We zien je graag als je vriendelijk, hulpvaardig, enthousiast, sociaal bent, inlevingsvermogen hebt en gevoel voor ouderen en afspraken nakomt. Je hulp om het weekend op deze manier tot een succes te maken is heel welkom. Je werkt samen met een beroepskracht. Werktijden zijn in overleg op allerlei manieren mogelijk, bijvoorbeeld 's morgens van 9:00 uur tot 12:30 uur, of vanaf 13:00 uur tot 16:30 uur. Of de hele dag. Of elk weekend een dag, of om de week. Je kunt ook een hapje mee-eten. Meer informatie over de Schutse vind je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks waarderingsmoment, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

Koersbal vrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Op dinsdagmiddag is het tijd voor koersbal in de Schutse. Koersbal is een spannend spel met ballen waarbij het zwaartepunt niet in het midden zit; ze rollen in een boog. Het wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Het lijkt op jeu de boules, maar dan anders. We zoeken een vrijwilliger die het volgende zou willen doen met anderen: - Klaarzetten van de koersbalbaan - Het spel begeleiden met anderen - Een schema maken van spelers - Na afloop opruimen en samen afsluiten met een kop koffie. Het is fijn als je fit bent, goed kunt bewegen en bukken, sociaal bent en goed kunt omgaan met oudere mensen en hulpvaardig. Meer informatie over de Schutse en cliënten vindt je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid eventuele reiskosten en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

'Meefiets'vrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Een man, geboren in 1947, 76 jaar zoekt een maatje om mee te fietsen. Hij woont in woon zorg centrum de Schutse. Hij fietst met een E bike en met een helm. De man heeft een vorm van dementie. Hij vindt het fijn om over eerder te praten. Politiek is belangrijk voor hem, in het midden van het spectrum van links en rechts, qua standpunten. Hij houdt ook van paarden en dus van fietsen. Hij heeft de voorkeur voor een mannenfietsmaatje. Als vrijwilliger fiets je mee, een mooi rondje van ongeveer een uur. Samen weet je de weg. De man vindt het moeilijk als er teveel dingen tegelijk gebeuren. Het zou fijn zijn als je als vrijwilliger regelmatig een eindje wilt komen fietsen. We zijn blij met vrijwilligers. Jaarlijks is er een waarderingsmoment, een kerstattentie en de mogelijkheid om goedkoper te sporten. Wie maakt deze man blij met een eindje lekker fietsen?

Structureel
Coevorden

Penningmeester Stedelijk Museum Coevorden

Stedelijk Museum Coevorden

Het bestuur van Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar een Penningmeester. Stedelijk Museum Coevorden is een echt belevingsmuseum, waar de bezoeker zelf op zoek kan naar verhalen over de geschiedenis van de vestingstad. Het museum is ondergebracht in een monumentaal pand, het Arsenaal. Wat ga jij doen? Als penningmeester ben je eindverantwoordelijk voor het financiële beheer, houd je toezicht op budgetten, en denk je proactief mee over financiële strategieën. Je werkt nauw samen met andere bestuursleden en draagt bij aan nieuwe initiatieven en besluitvorming. Dit krijg je ervoor terug • Gratis toegang tot het museum met één introducé; • Museumpas voor Drentse musea; • Personeelsactiviteiten en scholingsmogelijkheden; • Je komt te werken in een leuk, enthousiast bestuur dat doelgericht bezig is met het leiden van de museumorganisatie. Dit verwachten we van jou • Ervaring met financieel beheer; • Affiniteit met kunst en cultuur; • Je beheerst de Nederlandse taal, zowel in spraak als schrift; • Je bent flexibel ingesteld. Tijdsbesteding De tijdsbesteding omvat zeven tot acht bestuursvergaderingen op jaarbasis en maandelijks vier tot vijf uur ter ondersteuning van de directeur. Stedelijk Museum Coevorden erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit & Inclusie. Interesse? Spreekt deze functie je aan? Dan komen wij graag met je in contact!

Structureel
Coevorden

Restaurantvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Restaurant Schutse We zoeken op vrijdag,- en zaterdagavond en zondagavond een vrijwilliger die kan helpen in het restaurant rond de maaltijd, zowel brood,- als warme maaltijd. Het betreft het meehelpen bij de avondmaaltijd, bijvoorbeeld bewoners helpen met de boterham te smeren, te snijden, een dop open draaien van de jam of iets dergelijks. Helpen met tafeldekken en weer opruimen. Eventueel ook spulletjes in de afwasmachine doen. Belangrijk is, dat het mede door jouw inbreng een gezellig gebeuren wordt. Je kunt ook zelf mee-eten. Er is ook een beroepskracht aanwezig. Je hebt geduld, inlevingsvermogen en gevoel voor oudere mensen. Je kunt hygiënisch werken met voeding. De tijd is van kwart over 4 tot 19 :00 uur. Meer informatie over de Schutse en cliënten vind je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

Vrijwilliger Kledingbank Coevorden

Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Vrijwilliger gezocht voor de dinsdag en/of donderdag bij de Kledingbank Coevorden in de Ravelijn Verbindt. Voor nu zijn we met name nog op zoek voor iemand in de ochtenden. De kledingbank is een burgerinitiatief waarbij er gratis kleding wordt verstrekt aan mensen die het financieel zwaar hebben. De taken van de vrijwilliger zijn het uitzoeken en sorteren van kleding, netjes houden van de kledingbank, klanten gastvrij ontvangen en evt. helpen bij het zoeken naar kleding.

Structureel
Jongeren