csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp gezocht tuinonderhoud

Beste lezer, Namens mijn cliënt die ik deze oproep. Het gaat om een 63 jarige alleenstaande man, woonachtig in Hengelo. Hij woont in een eensgezinswoning met een voor en achtertuin. Dhr is zelf lichamelijk niet in staat om het onderhoud te doen. Daarom zoeken we iemand die dit kan doen. Dhr kan vergezellen, maar helaas niet helpen. Het zou helemaal mooi zijn als iemand dit bij zou kunnen houden.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Hengelo

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Beste lezer,

Namens mijn cliënt die ik deze oproep. Het gaat om een 63 jarige alleenstaande man, woonachtig in Hengelo.
Hij woont in een eensgezinswoning met een voor en achtertuin. Dhr is zelf lichamelijk niet in staat om het onderhoud te doen. Daarom zoeken we iemand die dit kan doen. Dhr kan vergezellen, maar helaas niet helpen. Het zou helemaal mooi zijn als iemand dit bij zou kunnen houden.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 4 uur

Locatie

Hengelo

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Manna

Almelo

Minder eenzaamheid in 2024 voor deze jongere?

Zorggroep Manna

Voor een jongere jongeman die zich eenzaam voelt, zoeken wij iemand die hem circa één keer in de week a één keer in de 14 dagen wil bezoeken en eventueel dingen met hem wil ondernemen. Het lijkt hem leuk om met zijn maatje meer dingen te gaan ondernemen dan dat hij nu in zijn eentje doet. Hij wil bijvoorbeeld meer naar buiten om samen te wandelen. Hij houdt ook van koken en zou het ook leuk vinden om dat samen te doen Een maatje in zijn leven die hem kan stimuleren om naar buiten te gaan ziet hij graag als een mooie verandering voor het nieuwe jaar en zou hem erg helpen. Hij heeft zelf weinig contacten en een zeer beperkt sociaal netwerk en dat maakt hem erg eenzaam. Je brengt op een laagdrempelige manier gezelligheid, aanspraak, een luisterend oor én een manier om erop uit te gaan. Uiteraard begeleiden wij de kennismaking zorgvuldig en moet ook jij een klik ervaren. Neem contact met ons op, als jij denkt dat je deze jongere kan en wilt helpen. Je bent erg welkom als vrijwilliger bij Manna. Je bent een onmisbare schakel in onze organisatie en daar zullen we je ook op leuke en diverse manieren in begeleiden én belonen.

Structureel
Jongeren
Almelo

Samen naar de Voedselbank

Zorggroep Manna

Voor een cliënt (V) van ons zijn wij op zoek naar iemand die elke vrijdag (tijden in overleg) met haar mee kan gaan naar de Voedselbank. Onze cliënt durft dit niet alleen. Als vrijwilliger ga je samen met haar naar De Voedselbank (lopend, fietsend of met openbaar vervoer), helpt bij het ophalen van het pakket en gaat weer mee terug. Naar verloop van tijd hopen we (daar werken we naartoe) dat onze cliënt dit zelfstandig kan en dan is het vrijwilligerswerk afgelopen. Lijkt je dit leuk, stuur ons een berichtje of bel gerust!

Structureel
Jongeren
Enschede

Maatje gezocht voor eenzame meneer

Zorggroep Manna

Voor één van onze cliënten (midden 60 jaar, Enschede) zoeken wij een passend maatje die niet bang is voor een uitdaging! Als maatje bezoek je meneer één keer in de week à twee weken. Je stemt dit één op één met hem af. Prettig om zo je vrijwilligerswerk te combineren met andere verplichtingen, want jij bepaalt met onze cliënt de agenda. Onze cliënt is een bijzondere man, heeft een rugzakje, maar is zeker vriendelijk en benaderbaar. Door zijn rugzakje heeft hij een klein sociaal netwerk en vind hij het lastig om dit zelf uit te bouwen. Hij heeft daarom zelf bij Manna een maatje aangevraagd. Als je hier komt als maatje maak je écht verschil als het gaat om eenzaamheidsbestrijding. Je komt bij meneer thuis en vanuit huis kun je eventueel samen wat klusjes oppakken in zijn tuin of een wandelingetje maken. De insteek is echt om gezelligheid en afleiding te bieden. Meneer is erg slim en houdt ervan om dingen uit elkaar en in elkaar te zetten, vooral op het gebied van elektronica en techniek. Heb jij interesse, ben je een uitvinder, dan zou het echt een hele leuke match kunnen zijn. Verder: zijn woning is veilig, maar de leefomgeving van meneer verdient aandacht. Hij heeft twee poezen en de kattenbak staat binnen. Daar moet je wel tegen kunnen. Als maatje is het belangrijk dat je vanuit een open houding en positieve insteek het contact aan wil gaan. Houd je van een uitdaging en wil je juist verschil maken bij iemand in de geestelijke gezondheidszorg? Dan zoeken we jou! Neem contact met ons op!

Structureel
Enschede

Fietsvrijwilliger gezocht voor de duofiets

Zorggroep Manna

Voor een mevrouw van in de 90 uit Enschede zoeken wij een vrijwilliger die af en toe (flexibel, in overleg) eens samen met mevrouw in het buitengebied wil gaan fietsen op de (elektrisch ondersteunde!) duofiets. Mevrouw is nog erg actief, houdt van een praatje, maar kan niet meer zelfstandig de natuur in. Zij wil graag op deze wijze toch kunnen genieten van het bos en de weilanden. Houdt jij ook van fietsen en lijkt het je leuk om mevrouw op deze wijze ontspanning en gezelligheid te bieden? Neem dan contact met ons op!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almelo, Losser, Twenterand, Wierden, Haaksbergen, Borne, Oldenzaal, Enschede, Hof van Twente, Hengelo

Vrijwilliger Gezinsondersteuning Home Start

Humanitas Twente

Bij gezinsondersteuning Home Start kun jij jouw ervaring als opvoeder inzetten om een ander te ondersteunen. Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten. “Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen. – Melanie, deelnemer Home Start Over vrijwilligerswerk bij Home Start Bij Home Start word je gekoppeld aan een ouder die even wat ondersteuning nodig heeft. Een jaar lang kom je wekelijks op bezoek bij zijn of haar gezin. Je biedt een luisterend oor, geeft antwoord op praktische opvoedvragen of gaat bijvoorbeeld iets leuks ondernemen met het gezin. Het doel is dat het gezin na een jaar zonder jou verder kan! Over de mensen waar je het voor doet Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Alle ouders kunnen zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kinderen ze hebben en of ze met grote of kleine vragen zitten. Als vrijwilliger ben je er voor ouders die even de balans kwijt zijn, zich eenzaam voelen of voor wie het even teveel is. Over jou Wij zoeken vrijwilligers die: Zelf kinderen hebben of ervaring met opvoeden 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn Goed kunnen luisteren naar zowel ouders als kinderen Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Bij Humanitas Twente bieden we: Een nieuwe, leerzame uitdaging Een mooie manier om je vrije tijd te besteden (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt Contact met andere vrijwilligers Reiskostenvergoeding en WA-verzekering Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Structureel
Enschede

Vrijwilliger Zorgboerderij

Zorgboerderij Ensink BV

Zorgboerderij Ensink is gelegen op een prachtige locatie tussen Enschede en Lonneker. Zorgboerderij Ensink biedt 24-uurs opvang, dagbesteding en vrijetijdsbesteding aan kinderen en soms ook aan volwassenen met een beperking, een ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblemen, waarbij wij het belangrijk vinden dat onze zorgactiviteiten nauw verwant zijn met de natuur en onze dieren op de boerderij. Ter ondersteuning van onze activiteiten verwelkomen wij graag vrijwilligers die op het gebied van zorg willen bijdragen. Te denken aan het werken in de moestuin, onderhoud van fietsen/skelters, het helpen in de voorbereiding van lunch of diner, het opzetten van een creatieve activiteit. Kortom, spreekt jou onze organisatie aan en ben jij ook zoek naar een gezellige, actieve en gevarieerde plek? Dan komen wij graag met jou in contact! [email protected] /053-435 52 20

Structureel
Wierden, Rijssen-Holten, Dinkelland, Losser, Hengelo, Hellendoorn, Haaksbergen, Oldenzaal, Enschede, Almelo

Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wil jij iets betekenen voor een ander? De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Corona crisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan! Wat ga je doen? Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens de Military van Boekelo, de Nijverdalsebergcross bij Hellendoorn, op de IJsbaan in Enschede, het BAM! Festival in Hengelo, de Sinterklaas intocht, jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is. Als evenementenhulpverlener krijg je: · Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil; · Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online; · De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt; · Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV. Wie ben jij? · Je bent 18 jaar of ouder; · Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen; · Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatie handelingen; · Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers; · Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.

Structureel
Rijssen-Holten, Haaksbergen, Dinkelland, Hellendoorn, Hengelo, Enschede, Almelo

Noodhulpteamlid (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Als de nood hoog is, weet jij de rust te bewaren Als er een ramp of crisis plaatsvindt dan sta jij, als lid van het Noodhulpteam samen met het ambulancepersoneel en andere medische professionals klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Samen met je Noodhulpteamleden zorg jij voor het inrichten van de verzorglocatie, het opvangen van lichtgewonde slachtoffers en voer je eerste hulp handelingen uit. Het ambulancepersoneel heeft daardoor de handen vrij voor de zwaargewonde patiënten. Op deze manier krijgen alle betrokkenen snel de juiste hulp. Meer weten over het Noodhulpteam? Bekijk deze film over Noodhulpteams Als Noodhulpteamlid krijg jij? • Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil! • Relevante opleidingen en trainingen om je goed voor te bereiden op noodsituaties: 1) Uitgebreide EHBO 2) Basis Eerstehulpverlener 3) Communiceren met portofoon en mobilofoon 4) Evenementen Eerstehulpverlener 5) Opleiding Noodhulpteam • De kans om ervaring en contacten op te doen in een Noodhulporganisatie; • Rode Kruis kleding en je hebt 24 uur per dag een Pager bij je zodat je altijd opgeroepen kunt worden voor noodgevallen (in een rooster geef je aan wanneer je niet kunt); • Een vergoeding van gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? • Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen; • Je komt direct in actie als er iets gebeurt en bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen; • Je bent een echte teamplayer, flexibel en sterk in communiceren; • Je bent bereid om jaarlijks trainingen te volgen en 32 uur per jaar mee te draaien in eerste hulpverlening bij grote evenementen, om je vaardigheden op peil te houden; • Je beschikt over eigen vervoer en hebt minimaal 1 jaar ervaring als evenementenhulpverlener. Geïnteresseerd? Stuur dan een bericht. Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.

Structureel
Oldenzaal, Almelo, Borne, Hengelo, Enschede, Hellendoorn

Open jij je wereld als Matchmaker Overijssel?

Takecarebnb

Je krijgt er een wereld voor terug! We zijn op zoek naar vrijwilligers die verantwoordelijk willen zijn voor het interviewen en matchen van gastgezinnen en ‘gasten’. Onze gasten zijn statushouders en hebben inmiddels een verblijfsvergunning. Onze Matchmakers matchen deze gezinnen en gasten en begeleiden ze tijdens de logeerperiode. Deze gasten gaan wonen in een gemeente in de Overijssel. Het logeren van een statushouder bij een Nederlands gastgezin zorgt ervoor dat zowel onze gast als ons gastgezin op een laagdrempelige manier van elkaar leren. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en krijgt de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast. Mooi naoberschap! Bijna al onze gastgezinnen ervaren deze logeerperiode als een verrijking in hun leven. Het mooiste is als de match in de regio is waar de gast uiteindelijk een woning toegewezen krijgt, de zogenaamde ‘’koppelgemeente’. Zo geven we statushouders een betere start in hun nieuwe omgeving! Wat ga je doen als Matchmaker? Als Matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Je informeert ze over de procedure van een match. Denk je dat een gast en gastgezin een succesvolle match zijn? Dan stel je ze aan elkaar voor en volgt er hopelijk een match. Takecarebnb draagt je deze gasten en gastgezinnen aan via een databasesysteem. Als Matchmaker volg je de gast en het gastgezin op afstand gedurende de matchperiode (drie maanden). Wij staan jou als vrijwilliger met raad en daad bij vanuit ons kantoor in Amsterdam en je krijgt een persoonlijke coördinator als buddy. Je bent als vrijwilliger een zeer gewaardeerde collega binnen Takecarebnb! Herken jij jezelf in deze vaardigheden? • Intercultureel en klantgericht denken; • Gestructureerde gesprekken voeren • Kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen; • Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen; • Flexibele instelling, zorgvuldig • Integer en niet oordelend; • Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, kennis van de Engelse taal; • Zelfstandig én in teamverband willen opereren; • Gespreksverslagen maken in onze database Wat bieden wij jou • De kans om je talent en of ervaring te gebruiken in een zinvolle vrijwilligersrol; • Een inspirerend netwerk in jouw regio; • Praktijkgerichte start met een collega-matchmaker die je meeneemt op gesprekken; • Een vaste coördinator als aanspreekpunt • Jaarlijks meerdere relevante trainingen en masterclasses door specialisten uit het vak; • Periodieke intervisie bijeenkomsten met collega Matchmakers; • Vrijwilligersvergoeding; • Een plek binnen een hecht team in een enthousiaste en inspirerende organisatie; • Je werkt vanuit huis, bezoekt de gastgezinnen en bent ook altijd welkom in ons kantoor in Amsterdam; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van zowel de gasten als de gastgezinnen! Locatie en uren Je woont in Overijssel en je kunt ongeveer 8uur per week tijd maken om als Matchmaker bezig te zijn. De uren zijn zelf in te delen en afhankelijk van de drukte en de periode. Heb je interesse of wil je eerst wat meer informatie? Wil je vrijblijvend overleggen of eens een collega Matchmaker spreken over deze mooie rol? Of heb je interesse? Stuur dan een mailberichtje.

Structureel
Hengelo

Timmerman/vrouw

Bianca

Hoi ik ben Bianca, Door een polsblessure ben ik niet in staat op dit moment om mijn poort veranderen. Poort is nu geschikt voor scootmobiel, instabiel en veel te groot. Kleiner maken of vervangen, even kijken wat beste is. Daarnaast nog een klein timmerklusje binnen. Een standaard voor een spiegel maken. De duur is natuurlijk afhankelijk hoe snel het gemaakt kan worden. Daarom even maar wat ingevuld. Deal: ik ben goed in koken dus maak zo wat lekkers klaar. Daarnaast therapeut, dus zoek je na werkzaamheden ontspanning, mag je op de massagetafel liggen.

Project
Hengelo, Enschede

Vrijwillig gastvrouw Ouder-en kindcafé

Humanitas Twente

Als vrijwillig gastvrouw zit gastvrijheid in je bloed, maak je makkelijk een praatje en hou je van baby’s en kleine kinderen. In het Ouder-kind café is het altijd gezellig, mede dankzij jou! “Ik ben verhuisd en ben al naar meerdere Ouder-kind cafés in de regio geweest. Ik voel me zo warm ontvangen door de gastvrouwen in Enschede… Er hangt een fijne sfeer en ik voel me opgenomen door de andere moeders.” – Moeder, gast in het Ouder-kind café Over vrijwilligerswerk bij het Ouder-kindcafé Als vrijwillig gastvrouw ben je de spil in het Ouder-kindcafé. Je zet alles van tevoren klaar, ontvangt de ouders met hun kindjes en de professionals. Je stelt de gasten aan elkaar voor, maakt hier en daar zelf een praatje en zorgt zo dat iedereen een fijne, gezellige ochtend heeft. Over de mensen waar je het voor doet Het Ouder-kindcafé is een gezellige plek voor (aanstaande) ouders met baby’s tot ongeveer 1 jaar. Ze kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen over opvoeding en verzorging. Het Ouder-kindcafé in Enschede is op dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur in de Bibliotheek Enschede. Het Ouder-kindcafé is in Hengelo is om dezelfde tijd op woensdag op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hengelo. Elke twee weken is er een Dreumescafé voor ouders met kinderen van 1 tot 4 jaar. Toegang is gratis en iedereen is welkom in het Ouder-kindcafé! Over jou We zoeken iemand: Met een gastvrije, open houding Die bereid is om 1 keer per maand beschikbaar te zijn als gastvrouw (ook af en toe in de schoolvakanties) Die affiniteit heeft met de doelgroep: (aanstaande) ouders, baby’s en dreumesen. Een veilige, gezellige sfeer kan creëren en kan reflecteren Ervaring heeft met baby’s en het opvoeden van of omgaan met kinderen Vergaderingen bij wil wonen Goed kan omgaan met samenwerkende organisaties en met ouders mee kan denken als er vragen zijn over de opvoeding Het is bij ons verplicht om een verklaring omtrent gedrag aan te leveren. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we: Professionele begeleiding, themabijeenkomsten, intervisies en training Contact met andere gastvrouwen en bezoekers Ruimte om mee te lopen met medewerkers van samenwerkende organisaties Duidelijke afbakening van tijd volgens een vast rooster Vergoeding voor koffie/thee Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 560 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen. Stuur een berichtje of kijk op www.humanitastwente.nl voor meer informatie.

Structureel
Epe, Bergen (NH.), Harderwijk, Raalte, Aalten, Noardeast-Fryslân, Hengelo

Collecte organisator voor ReumaNederland

ReumaNederland

Word collecteorganisator Wilt u meehelpen in de strijd tegen reuma en organiseert u graag? Word collecteorganisator en zorg voor een vlekkeloos verloop van de belangrijkste week van het jaar voor ReumaNederland. Je kunt je aanmelden via: email: vrijwilligers (at) reumanederland (punt) nl Jaarlijks organiseren ruim 5.000 collecteorganisatoren de collecte in hun woonplaats of wijk. Wordt u collecteorganisator, dan zorgt u binnen uw eigen postcodegebied voor een goed verloop van de collecte. U staat collectanten met raad en daad bij en draagt zorg voor de afdracht van het opgehaalde bedrag. U wordt begeleid door de regiocoördinator van ReumaNederland, die u voorziet van materiaal, en uw vragen beantwoordt. Bovendien krijgt u ter ondersteuning toegang tot het inloggedeelte van deze website. Daar vindt u ondersteunende informatie voor de collecteorganisatie.

17-03-2025 en 5 meer