csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Fiets jij met Peter mee?

Ik ben Peter, 67 jaar en een stoere gast. Ik heb jarenlang motor (Harley) gereden, maar vanwege mijn Parkinson zit dat er helaas niet meer in. Gelukkig heb ik m.b.v. WMO een andere fiets kunnen aanschaffen. Een aluminium driewieler, compleet met kuipstoel en ondersteuning. Echt een gaaf ding! Nou wil ik heel graag (verantwoord) mijn conditie weer een beetje opbouwen, maar alleen lukt mij dat niet zo goed. Regelmatig ga ik door mijn enthousiasme weer over mijn grenzen heen en heb ook wat meer moeite (dan ik toe wil geven) om het verkeer goed in te schatten. Help jij mij uit mijn isolement, je krijgt er geen spijt van! Wat ga je doen? - Samen met de fiets erop uit Wil jij een glimlach op zijn gezicht toveren? Fiets dan met Peter mee!

Lees meer

structureel

Haarlem

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ik ben Peter, 67 jaar en een stoere gast. Ik heb jarenlang motor (Harley) gereden, maar vanwege mijn Parkinson zit dat er helaas niet meer in. Gelukkig heb ik m.b.v. WMO een andere fiets kunnen aanschaffen. Een aluminium driewieler, compleet met kuipstoel en ondersteuning. Echt een gaaf ding!

Nou wil ik heel graag (verantwoord) mijn conditie weer een beetje opbouwen, maar alleen lukt mij dat niet zo goed. Regelmatig ga ik door mijn enthousiasme weer over mijn grenzen heen en heb ook wat meer moeite (dan ik toe wil geven) om het verkeer goed in te schatten. Help jij mij uit mijn isolement, je krijgt er geen spijt van!

Wat ga je doen?
- Samen met de fiets erop uit

Wil jij een glimlach op zijn gezicht toveren? Fiets dan met Peter mee!

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 2 uur

Locatie

Haarlem

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorgbalans

Haarlem

Onze eigen Huis en Tuin aanpakker.

Zorgbalans

Wie zijn wij? Woonzorgcentrum de Houttuinen biedt professionele zorg en begeleiding voor mensen met dementie of een andere stoornis in het geheugen. De Houttuinen ligt in een woonwijk op de grens van Haarlem en Heemstede en dichtbij het park Haarlemmerhout. Wat zoeken wij? Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk lijkt om ons te helpen met klusjes in de tuin op maandagmiddag van 14.00-16.00 uur. Samen met de Activiteitenbegeleiding willen we met bewoners in de tuin gaan werken. Er wordt een plan gemaakt om de binnentuin op te knappen. Lijkt het u leuk om bewoners te ontvangen en samen te klussen in de tuin? Dan horen wij graag van u. Wat heeft u hier voor nodig? Geduld, rust en affiniteit met de doelgroep. Wat kunt u van ons verwachten? • Professionele begeleiding • Cursussen • Jaarlijks een feestelijke bijeenkomst • Een kerstpakket • Gratis lidmaatschap van het Servicepaspoort en Zorgbalans UIT&THUIS. Hiermee krijgt u kortingen op verzekeringen, diensten aan huis, mooie gadgets en leuke uitjes.

Structureel
Haarlem

Welkom als vrijwilliger bij Zorgbalans!

Zorgbalans

Ben je op zoek naar een betekenisvolle manier om je tijd en energie te investeren? Wordt dan vrijwilliger bij Zorgbalans en help mee om de dag van onze bewoners en cliënten net iets mooier te maken! Als vrijwilliger speel je een essentiële rol in het leven van onze cliënten. Door jouw inzet en betrokkenheid maak je het verschil voor anderen en doe je tegelijkertijd waardevolle ervaringen op. Wat een vrijwilliger bij ons zoal kan doen? Zorgbalans is een grote organisatie met veel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligers. Wat je als vrijwilliger gaat doen, ligt helemaal aan jou! In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw mogelijkheden en wensen. Daarbij is de invulling van jouw vrijwilligersrol ook afhankelijk van jouw beschikbaarheid. Of je nu flexibel, incidenteel of tijdelijk beschikbaar bent, je bent van harte welkom. De ene vrijwilliger helpt graag in een huiskamer en leest voor aan een groepje bewoners, terwijl de ander graag de beweegbegeleider ondersteunt bij het activeren van bewoners. Weer een ander vindt het leuk om samen te koken, terwijl iemand anders een workshop of optreden geeft van zijn eigen hobby. Alles is bespreekbaar en voor iedere vrijwilliger vinden we een passende rol.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Haarlem

Welkom als vrijwilliger bij Zorgbalans!

Zorgbalans

Ben je op zoek naar een betekenisvolle manier om je tijd en energie te investeren? Wordt dan vrijwilliger bij Zorgbalans en help mee om de dag van onze bewoners en cliënten net iets mooier te maken! Als vrijwilliger speel je een essentiële rol in het leven van onze cliënten. Door jouw inzet en betrokkenheid maak je het verschil voor anderen en doe je tegelijkertijd waardevolle ervaringen op. Wat een vrijwilliger bij ons zoal kan doen Zorgbalans is een grote organisatie met veel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligers. Wat je als vrijwilliger gaat doen, ligt helemaal aan jou! In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw mogelijkheden en wensen. Daarbij is de invulling van jouw vrijwilligersrol ook afhankelijk van jouw beschikbaarheid. Of je nu flexibel, incidenteel of tijdelijk beschikbaar bent, je bent van harte welkom. De ene vrijwilliger helpt graag in een huiskamer en leest voor aan een groepje bewoners, terwijl de ander graag de beweegbegeleider ondersteunt bij het activeren van bewoners. Weer een ander vindt het leuk om samen te koken, terwijl iemand anders een workshop of optreden geeft van zijn eigen hobby. Alles is bespreekbaar en voor iedere vrijwilliger vinden we een passende rol.

Structureel
Jongeren
Haarlem

Kunst,cultuur en lezingen op de maandagmiddag

Zorgbalans

Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om iets te vertellen over kunst, cultuur of een artiest of een ander bekendheid. Zo hebben wij onlangs iemand gehad die iets wist te vertellen over Louis Armstrong en Frans Hals. De doelgroep zijn mensen met een haperend brein en de mantelzorgers. Het vindt altijd plaats in 'T Trionk in Haarlem van 14.30u tot 16.00u. Mocht je een hobby of idool hebben waar je graag over wilt vertellen dan zijn wij zeer geïnteresseerd!

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Haarlem

Gezellige prater? Jan is opzoek naar jou!

Zorgbalans

Jan, 93 jaar jong, heeft koffie of thee voor je klaarstaan en kijkt uit naar je komst in de wijk Zuiderpolder in Haarlem-Oost. Hij zoekt een vriendelijke bezoeker die één keer per week wil langskomen. De dag kunnen we flexibel afstemmen met jou en Jan. Wat ga je doen? - Een gezellig praatje maken bij de koffie of thee - Soms een ommetje maken (Jan gebruikt zijn scootmobiel) - Af en toe samen een boodschap doen Heb jij zin in een leuk gesprek en wat quality time met Jan? Meld je aan en maak zijn dag een beetje mooier!

Structureel
Haarlem

Passie voor fotografie/vissen? Joop zoekt jou

Zorgbalans

Want onze Joop (70 jaar) had voor beiden een grote passie, maar helaas nu lukt het hem niet meer. Zijn hengels, camera`s en toebehoren heeft hij een tijdje terug dan ook weggegeven. Maar missen, dat doet hij het enorm. Joop, altijd opgewekt met een groot gevoel voor humor zoekt een maatje voor visserslatijn of om samen wat plaatjes te schieten. Als je 1 maal per week met je hengel of camera kunt langskomen dan maak je Joop zijn dag weer een stukje mooier. Wat ga je doen? - op een mooie dag samen erop uit - bij slecht weer gezellig foto's bekijken Dus heeft Joop beet met jou? Meld je aan!

Structureel
Haarlem

Ga jij er met Karel erop uit?

Zorgbalans

Karel, een echte heer, hoog opgeleid, breed geïnteresseerd en altijd gewerkt in functies met veel verantwoording, zegt tegenwoordig maar waar het op staat. Door de combinatie beginnende Alzheimer en zijn autisme lijkt zijn begrip van sociaal wenselijk communiceren soms wat naar de achtergrond te verdwijnen. Karel kan dan onbedoeld wel eens minder diplomatiek uit de hoek komen. Maar hij laat zich daar wel op aanspreken. Zonder dat hij begrijpt waarom trekt zijn omgeving zich terug en raakt hij geïsoleerd. Wat ga je doen? - naar het museum of tentoonstelling - het liefst 1x per 2 weken Laat jij je niet afschrikken en geef jij Karel een kans? Meld je aan!

Structureel
Haarlem

Barones zoekt Franstalige vriendin

Zorgbalans

Jacqueline, een ondernemende dame die vroeger een bedrijf gespecialiseerd in Franse chansons bezat, worstelt tegenwoordig met Alzheimer. Het ontbreekt haar aan inzicht in haar ziekte en wil daar het gesprek dan ook niet over aangaan. Wat ze wel wil is een vriendin/vrijwilligster waarmee ze Frans kan spreken, met eventueel een Franse achtergrond, of minimaal interesse heeft in Franse chansons. Ook is ze dol op katten. Wat ga je doen? - Converseren in het Frans - Gezellig praatje over Franse dingen Zeg jij Bonjour tegen Jacqueline? Meld je aan!

Structureel
Haarlem

Een tafel dame en of heer op donderdagmiddag

Zorgbalans

Wij, een gezellig clubje ouderen met een beginnende vorm van Alzheimer lunchen samen in buurtcentrum `T Trionk op donderdagmiddag. Meestal zijn we met ca 6 a 8 personen in wisselende samenstelling en er zit altijd zo`n type bij van de SBD (Sociale Benadering Dementie noemen ze dat geloof ik), maar daar hebben we geen last van. Omdat onze generatie van de ‘normen en waarden’ is, vinden wij het vanzelfsprekend om zelf onze borden, schalen, bestek en andere zaken naar de keuken te brengen na het eten. Echter heeft onze intentie een enkele keer wat schade opgeleverd, vandaar dat directie op zoek is naar een behulpzame vrijwilliger/ster. Wat ga je doen? - Tafel op/afruimen - Afwas in machine zetten - Koffie/thee zetten - Gezellig socialiseren Beschikbaarheid - Donderdagmiddag van ca 13.00-14.30 uur Heb jij het in je om sfeer en gezelligheid te schenken naast koffie en thee? Meld je aan als tafel dame en/of heer!

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Haarlem

Coördinator gezocht

Wil

Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !! Coördinator van het Parkinson Café Haarlem Wie van organiseren houdt, kan veel plezier beleven aan het geven van ondersteuning en het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid aan bezoekers van het Parkinson Café. Met een groepje vrijwilligers organiseren we een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en belangstellenden in het wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1 in Haarlem. In het Parkinson Café geven we informatie in de vorm van presentaties en we zorgen voor een gezellige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar kunnen delen.We nodigen professionals uit voor thema's gerelateerd aan de ziekte van Parkinson. Dit is informatie op het gebied van de ziekte, onderzoek, beweging, zorg en nog veel meer. Als coördinator van het Parkinson Café zorg je voor de continuïteit van het Parkinson Café. Je bent de spil in het team en zorgt dat ieder taken tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en je bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers van het Parkinson Café. Afhankelijk van de samenstelling van het team kun je taken uitbesteden.Bij de Parkinson Vereniging heb je een contactpersoon als aanspreekpunt.Je bezoekt 2x per jaar de Provinciale bijeenkomst. We zoeken iemand die enthousiast is, ideeën heeft, goed kan communiceren en het leuk vindt om met een team te werken. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om iets te doen wat je leuk vindt, een grote verscheidenheid in contacten en een heel dankbaar publiek

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Maatjes? Leuk en vooral héél dankbaar

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers. Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? stuur een mail naar: [email protected] of bel 088 1182985 kijk voor meer vrijwilligersvragen op www.stg-vrijwilligershulp.nl

Structureel
Jongeren
Haarlem

Duofietsen of wandelen

De Hartekampgroep

Een ontzettend leuke dagbestedingsplek aan de Albert Schweitzerlaan zoekt sportieve vrijwilligers die willen wandelen of fietsen op de nieuwe duofiets (zie foto). De cliënten die werken op dagcentrum Albert Schweitzerlaan hebben een verstandelijke beperking. Het is een groepje gezellige deelnemers die het leuk vinden om te bewegen. En natuurlijk om lekker te kletsen en te vertellen hoe het weekend is geweest. Kom jij de boel in beweging brengen?! Eigenlijk is er elke dag wel plek voor een vrijwilliger. A. Schweitzer DB

Structureel
Haarlemmermeer

Publieksmedewerker Kunstfort

Kunstfort Vijfhuizen

Ben je geïnteresseerd in kunst, erfgoed en natuur? Vind je het fijn gasten te ontvangen en knoop je makkelijk een praatje aan met een onbekende? Dan is Kunstfort bij Vijfhuizen misschien wel wat voor jou. We zijn op zoek naar Publieksmedewerkers voor onze bijzondere plek in Vijfhuizen. Werkzaamheden: De tentoonstellingsruimtes van het Kunstfort openen en afsluiten. Bezoekers ontvangen, kaartverkoop, verkoop artikelen museumwinkel. Het informeren van bezoekers over de tentoonstelling en wegwijs maken in het fort en op het terrein. Assisteren bij publieksprogramma's. Functie-eisen: Gastvrij, sociaal en attent naar de bezoekers. Prettig en klantgericht kunnen communiceren. Iemand waarop je kunt bouwen en die goed ter been is. Verantwoordelijkheidsgevoel voor het Kunstfort, de kunstwerken en t.o.v. de bezoekers. Een fort vereist een beetje robuustheid. Beschikbaarheid: minimaal 2 x per maand. We zijn doorgaans open van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Als vrijwilliger van het Kunstfort maak je deel uit van het team van vrijwilligers en word je uitgenodigd voor presentaties, publieksprogramma's en vrijwilligersbijeenkomsten. Aannameprocedure: kennismakingsgesprek Begeleiding: door de vrijwilligerscoördinator

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen
Haarlem

Vrijwilligers gezocht bij SportSupport

SportSupport Haarlem

'Een leven lang gezond actief!', dat is waar SportSupport voor staat. Wij verzorgen sport en bewegen in de breedste zin, waarbij wij ook een evenemententak hebben. Maar zonder vrijwilligers kunnen wij simpel weg onze evenementen niet organiseren dus wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken: - Verkeersregelaars - Uitdelen startnummers - Na-inschrijving - Na-inschrijving invoeren - Kledinginname - Finish - uitdeelteam - Bezetting van een waterpost onderweg - Startnummers inpakken - Bikers Wij werken met een standaard vrijwilligerslijst, dat houdt in dat op het moment dat je je aanmeld als vrijwilliger je per evenement een mail krijgt met de data, tijden en mogelijke werkzaamheden. Je kunt dan zelf aangeven welk moment je beschikbaar bent en bij welke werkzaamheden je wilt helpen. Ken je nog familie, vrienden of bekende stuur deze vacature dan zeker door en kom gezellig samen helpen! De meeste taken worden uitgevoerd op de dag van het evenement maar ook een groot deel zit hem al in de voorbereiding, bijvoorbeeld het inpakken van de startnummers is altijd op maandagavond en dinsdagavond bij ons op kantoor (Henk van Turnhoutpad 1). Ben je maar eenmalig beschikbaar? Geen probleem ook dan ben je juist bij ons van harte welkom! Wil je juist wel vaker komen, graag! In 2024 vinden de evenementen plaats op vrijdag 21 juni (Grachtenloop), zondag 29 september (Halve van Haarlem) en zondag 27 oktober (Heemstede Loop). Aanmelden of vragen? Stuur een bericht naar Lisanne.

21-06-2024 en 2 meer
Jongeren
(kleine) groepen