csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Kleding reparateur/Naaister

Voor het Repair cafe op de Vliedberg in Vlijmen zijn wij met ons reparateursteam op zoek naar een kleding reparateur of naaister die samen met ons kapotte spullen wil maken, ons team wil versterken in een gezellige omgeving en de afvalberg wil meehelpen te verminderen. Iedere eerste dinsdag van de maand is het Repair cafe op de Vliedberg geopend voor klanten en zou jij meehelpen met het repareren van spullen die binnen gebracht. Alles in een fijne samenwerking met de anderen en de klant zelf. Lijkt jou dit leuk om te doen? Neem dan contact met me op en dan kijken we of er een match is.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Heusden

Techniek & reparatie
Klussen binnen
Hulp bij armoede

Beschrijving

Voor het Repair cafe op de Vliedberg in Vlijmen zijn wij met ons reparateursteam op zoek naar een kleding reparateur of naaister die samen met ons kapotte spullen wil maken, ons team wil versterken in een gezellige omgeving en de afvalberg wil meehelpen te verminderen. Iedere eerste dinsdag van de maand is het Repair cafe op de Vliedberg geopend voor klanten en zou jij meehelpen met het repareren van spullen die binnen gebracht. Alles in een fijne samenwerking met de anderen en de klant zelf.
Lijkt jou dit leuk om te doen? Neem dan contact met me op en dan kijken we of er een match is.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 3 uur

Locatie

Heusden

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Techniek & reparatie
Klussen binnen
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bijeen Heusden

Heusden

Gezinsondersteuner bij 'Samen Oplopen'

Bijeen Heusden

Bij sommige gezinnen gaat het even niet vanzelf. Dat kan bij ouders voor veel stress zorgen. Jij kunt voor deze gezinnen het verschil maken door samen met hen op te lopen. Wekelijks/tweewekelijks ga je bij je gezin op bezoek om de ouders te ondersteunen. Dat kan door het geven van steun en advies, het bieden van een luisterend oor en het brengen van gezelligheid. De vragen van ouders kunnen erg divers zijn. Sommigen hebben advies nodig bij het opvoeden, bij anderen help je met het vergroten van hun netwerk, het grip krijgen op de financiële situatie of het meegaan naar een gesprek bij instanties. En ook een praatje of het doen van een leuke activiteit met ouders en/of kinderen kan ouders helpen. Het project Samen Oplopen is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-23 jaar. Het kan daarom ook zijn dat je begeleiding meer gericht is op een jongere in het gezin. Binnen de gemeente Heusden bedienen we echter vooral gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je 2 voorbereidende trainingen en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Lijkt het jou leuk om een tijdje met een gezin ‘Samen op’ te ‘lopen’, dan zijn we bij Samen Oplopen Heusden op zoek naar jou. Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Taalmaatje voor peuters

Bijeen Heusden

Onze peuters juichen van pret als jij weer langs komt om met hen ‘spelenderwijs’ de Nederlandse taal te oefenen. Je komt in dit project veel verschillende gezinnen tegen met verschillende achtergronden. Meestal zijn het gezinnen met een niet Nederlandse achtergrond, maar niet altijd. Wat hen bij ons brengt is het feit dat hun kind (2-4 jaar) dreigt een taalachterstand op te lopen. Je gaat daarom wekelijks bij een gezin op bezoek om in de thuissituatie samen met het kind te praten en te spelen en de ouders hierbij te begeleiden. Want, door thuis allerlei speelse activiteiten te doen, kunnen ouders de ontwikkeling van hun kind stimuleren. Om dit te kunnen doen, maak je gebruik van een speciale activiteitenmap en ondersteunend spelmateriaal. Daarnaast kan het zijn dat de ouders je vragen even mee te kijken (met bijv. moeilijke brieven), hen te adviseren (bij bijv. kleine opvoedingsvragen of vragen omtrent de NL maatschappij) of gezellig met hen een praatje te maken. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Begeleider inloop 'Spel & Boek'

Bijeen Heusden

Op woensdagmiddag staan de kinderen al voor de deur te dringen. ‘Jippie, we mogen weer…!’ Elke woensdagmiddag komen zij met hun ouders/verzorgers spelen, lezen en knutselen bij ‘Spel & Boek’ in de bibliotheek. Wekelijks (tweewekelijks is in overleg mogelijk) begeleid je tussen 14.00 en 16.00 kinderen (tussen 0 en 7 jaar) en hun ouders/verzorgers bij het samen spelen. Wij organiseren Spel & Boek bij de bibliotheken in de gemeente Heusden en alle kinderen mogen bij ons binnenlopen. Ons aanbod richt zich wel extra op ondersteuning aan ouders/verzorgers en kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Door het samenspelen met de kinderen, leren ouders/verzorgers de ontwikkeling van hun kind extra te stimuleren. Daarnaast bieden we (groot)ouders/verzorgers en kinderen graag een ontmoetingsplek. In een team met 1 of 2 andere vrijwilligers zorg jij ervoor dat er voldoende spelmateriaal klaarligt, er een knutselactiviteit voorbereid is en er een voorleesboek klaarligt. Daarnaast voel je je vrij om met ouders/verzorgers en kinderen in gesprek te gaan, ook als zij nog moeite hebben met het Nederlands en heb je er plezier in om het kind (en de ouder/verzorger) te begeleiden tijdens het spel. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies, informele bijeenkomsten én tijdens de Spel & Boek bijeenkomsten, natuurlijk. Op dit moment zijn er 2 Spel & Boek locaties actief (in Drunen en Oudheusden). Wij zouden graag een derde openen in Vlijmen. Je wordt als vanzelfsprekend eerst uitgebreid ingewerkt binnen de al bestaande locaties. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Jongeren
Heusden

Vrijwillige buurtbemiddelaar

Bijeen Heusden

De vrijwillige buurtbemiddelaar bemiddelt volgens de principes van de basistraining buurtbemiddeling. De bemiddelaar brengt de communicatie op gang tussen buurtbewoners die onderling een conflict hebben. De bemiddelaar stimuleert dat beide buren met elkaar in gesprek raken en leidt neutraal en onpartijdig het gesprek. Spreek jij ook nog een andere taal? Dan zijn we zeker in jou geïnteresseerd. Regelmatig hebben we tijdens het bemiddelingsproces vertalers nodig. De combinatie bemiddelaar en vertaler kan afwisselend in worden gezet. Bel of mail me gewoon, dan kunnen we samen kijken of er een match is. Tot snel.

Structureel
Heusden

Buurthuis De Korf zoekt een vrijwilliger .

Bijeen Heusden

Buurthuis de Korf is een bruisende locatie in Vlijmen vlak bij het centrum waar dagelijkse activiteiten worden georganiseerd, waardoor mensen elkaar wekelijks kunnen ontmoeten. Vrijwilligers zijn voor onze organisatie essentieel van belang om de wekelijkse activiteiten voor te kunnen zetten. Vind je het leuk om onder de mensen te zijn? Lijkt het je leuk om onze team te komen versterken? We zouden je dan graag willen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan om te bespreken wat jij kunt toevoegen aan ons prachtige bruisende buurthuis. We zijn voornamelijk op zoek naar een vrolijke , enthousiaste en flexibele vrijwilliger die ons team kan komen versterken voor de volgende taken/input : - Barwerkzaamheden - Diverse klussen binnen het buurthuis. - Betrokkenheid bij het organiseren van activiteiten. - Goed meedenkend/ meewerkende vrijwilliger . De invulling voor het aantal uur kunnen we gezamenlijk afstemmen op je huidige situatie. Lijkt dit je leuk, krijg jij hier energie van? Neem dan contact op met zakelijk leider Buurthuis de Korf

Structureel
Heusden

Help mee aan een creatieve middag

Bijeen Heusden

Wat is Met Elkaar in de ARK? Met Elkaar is een vorm van ontmoeten die wordt georganiseerd op verschillende locaties binnen de gemeente Heusden. De ARK is sinds kort ook een locatie waar we “Met Elkaar” doen. Hier kunnen mensen op een laagdrempelige manier contact met elkaar hebben én creatief bezig zijn. Het project Met Elkaar wordt door; Bijeen, de ARK en vrijwilligers mogelijk gemaakt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en er wordt voor verschillende workshops en creatieve mogelijkheden gezorgd. Ook onze bezoekers helpen hierin mee. Uiteindelijk wordt het project Met Elkaar door vrijwilligers en bezoekers mogelijk gemaakt! Dus ben jij graag gastvrouw of heer en zorg jij voor de koffie en thee? Of heb je leuke ideeën om andere te inspireren met jou creativiteit en wil je een workshop geven? Je bent welkom om is een kijkje te komen nemen. Met elkaar in De Ark is op iedere donderdag van 14:00 tot 17:00 de Ambrosiushof 44, 5254 HD in Haarsteeg.

Structureel
Jongeren
Heusden

Gastvrouw/man

Bijeen Heusden

Bij het project 'Met elkaar' zoekt een leuke club vrijwilligers nog een collega vrijwilliger om te komen helpen met koffie/thee schenken, praatjes maken en af en toe in de keuken te staan om voor ouderen de dag gezellig door te komen. Deze groep ouderen eten samen, kaarten en zijn creatief. Dit alles in het kader van ontmoeting en verbinding. Op maandag en woensdag tussen 10.00uur en 15.00uur kan je een kijkje komen nemen in die Heygrave, de kantine bij het zwembad in Vlijmen. Of neem contact op met Jetty 0657600336

Structureel

Anderen bekeken ook

's-Hertogenbosch

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

Humanitas 's-Hertogenbosch

De Thuisadministratie Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Thuisadministratie richt zich op de groeiende groep mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen administratie op orde te houden. Rekeningen worden soms niet meer betaald en mogelijkheden van tegemoetkomingen worden niet altijd benut. Lijkt het jou leuk iemand te helpen met het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie? Meld je dan nu aan! Als vrijwilliger: •Ondersteun je de deelnemer bij het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie; •Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven; •Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven; •Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid; •Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren. Wat we bieden: •Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. •Een voorbereidende training, bestaande uit een e-learningmodule en drie bijeenkomsten, verdeeld over vier weken, met aanvullend een presentatie van Schulddienstverlening gemeente Den Bosch. •Gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers. •Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. •Intervisiebijeenkomsten om je ervaringen te delen. •Interessante themabijeenkomsten. •Reisvergoeding (max. 30 km enkele reis). Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke. Wat we vragen: -Iemand kunnen stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’ -Om kunnen gaan met de moeilijkheden in iemands leven en zijn kwetsbare positie -Je bent betrokken, maar hebt ook een zakelijke instelling -Tijd en aandacht (gemiddeld 2 uur per week beschikbaar, gedurende één jaar) -Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) -Je woont binnen een straal van ongeveer 30 km van ‘s-Hertogenbosch Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Structureel
's-Hertogenbosch

WORDT AMBASSADEUR VAN STICHTING OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Vacature Kwartiermaker Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Den Bosch op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. ________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Amsterdam van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Eenmalig
Heusden

Begeleider inloop 'Spel & Boek'

Bijeen Heusden

Op woensdagmiddag staan de kinderen al voor de deur te dringen. ‘Jippie, we mogen weer…!’ Elke woensdagmiddag komen zij met hun ouders/verzorgers spelen, lezen en knutselen bij ‘Spel & Boek’ in de bibliotheek. Wekelijks (tweewekelijks is in overleg mogelijk) begeleid je tussen 14.00 en 16.00 kinderen (tussen 0 en 7 jaar) en hun ouders/verzorgers bij het samen spelen. Wij organiseren Spel & Boek bij de bibliotheken in de gemeente Heusden en alle kinderen mogen bij ons binnenlopen. Ons aanbod richt zich wel extra op ondersteuning aan ouders/verzorgers en kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Door het samenspelen met de kinderen, leren ouders/verzorgers de ontwikkeling van hun kind extra te stimuleren. Daarnaast bieden we (groot)ouders/verzorgers en kinderen graag een ontmoetingsplek. In een team met 1 of 2 andere vrijwilligers zorg jij ervoor dat er voldoende spelmateriaal klaarligt, er een knutselactiviteit voorbereid is en er een voorleesboek klaarligt. Daarnaast voel je je vrij om met ouders/verzorgers en kinderen in gesprek te gaan, ook als zij nog moeite hebben met het Nederlands en heb je er plezier in om het kind (en de ouder/verzorger) te begeleiden tijdens het spel. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies, informele bijeenkomsten én tijdens de Spel & Boek bijeenkomsten, natuurlijk. Op dit moment zijn er 2 Spel & Boek locaties actief (in Drunen en Oudheusden). Wij zouden graag een derde openen in Vlijmen. Je wordt als vanzelfsprekend eerst uitgebreid ingewerkt binnen de al bestaande locaties. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Jongeren
Heusden

Maatje Bommelerwaard en omgeving Vlijmen

Reinier van Arkel

Ben jij iemand die graag echt contact wil maken met een ander? Die weet hoe fijn het is als je hebt afgesproken met iemand die je graag ziet en voor jou aandacht heeft? Die een verschil kan maken? Die iemand kan helpen zelf te doen of tenminste een tijdje sámen te doen?  Of het gaat om te gaan sporten of bewegen, digitaal vaardiger te worden, al wandelend de Nederlandse taal te oefenen, koken en boodschappen doen, een luisterend oor te zijn of de stad in te gaan. Er zijn veel mogelijkheden en kansen op een match als maatje bij Reinier van Arkel. Verwachtingen en tijdsinvestering spreek je samen af met je maatje en de betreffende begeleider, evenals de periode. In principe is het voor een jaar maar het kan ook korter zijn of met een periode verlengd worden. ( Dat hangt helemaal van het doel af wat je hebt afgesproken.) Wat je er voor krijgt; Goede begeleiding, waarderingsgesprekken, reiskostenvergoeding en de gelegenheid trainingen/ workshops te volgen. Maar vooral geeft het je voldoening en vele ervaringen die je rijker maken. Wij vragen; Een VOG, een luisterende en stimulerende houding, begrip en respect voor de mensen die je ontmoet, dat je openstaat voor en nieuwsgierig bent naar ontwikkeling en herstel, een goed humeur meebrengt en vooral dat je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Er zijn zo veel verschillende aanvragen, locaties en situaties, dus bericht ons en maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Wij willen een goede invulling te vinden voor jou en cliënt en zoeken naar wat wél kan. Hartelijke groet, Patricia en Marjan

Structureel
Jongeren
Heusden

Help mee aan een creatieve middag

Bijeen Heusden

Wat is Met Elkaar in de ARK? Met Elkaar is een vorm van ontmoeten die wordt georganiseerd op verschillende locaties binnen de gemeente Heusden. De ARK is sinds kort ook een locatie waar we “Met Elkaar” doen. Hier kunnen mensen op een laagdrempelige manier contact met elkaar hebben én creatief bezig zijn. Het project Met Elkaar wordt door; Bijeen, de ARK en vrijwilligers mogelijk gemaakt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en er wordt voor verschillende workshops en creatieve mogelijkheden gezorgd. Ook onze bezoekers helpen hierin mee. Uiteindelijk wordt het project Met Elkaar door vrijwilligers en bezoekers mogelijk gemaakt! Dus ben jij graag gastvrouw of heer en zorg jij voor de koffie en thee? Of heb je leuke ideeën om andere te inspireren met jou creativiteit en wil je een workshop geven? Je bent welkom om is een kijkje te komen nemen. Met elkaar in De Ark is op iedere donderdag van 14:00 tot 17:00 de Ambrosiushof 44, 5254 HD in Haarsteeg.

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch

Kom lekker meewerken in de natuur ☀️

Pluck van het Veld

Bewegen, buiten zijn, de zon op je gezicht en je handen in de aarde: tuinieren verlaagt je stressniveau. Ben je net zo’n fan als wij zijn? Dan ben je welkom om samen met ons en de andere vrijwilligers te helpen planten, zaaien, wieden en nog veel meer! Bij Pluck van het veld hebben we een enorme passie voor gezond en lekker voedsel. We vinden het belangrijk dat je weet waar je voedsel vandaan komt en wat de impact van voedsel is op de natuur en je gezondheid. Daarom hebben we deze ecologische en duurzame pluktuin opgericht. Een mooie plek in Cromvoirt, onder de rook van Den Bosch, waar Pluckers en vrijwilligers komen oogsten, leren & ontspannen. We telen groenten, kruiden en bloemen voor +/- 300 vaste leden, dit doen we op ecologische wijze dus zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We onderhouden samen met vrijwilligers de tuin en onze leden komen wekelijks zelf oogsten. Daarnaast hebben we een bloemenpluktuin die voor iedereen toegankelijk is. Of je nu een doorgewinterde klusser bent of gewoon een dagje wilt helpen, jouw inzet maakt het verschil. Samen gaan we aan de slag met diverse klussen, van werk op het land tot grasmaaien en timmerklusjes. Individuele vrijwilligers of enthousiaste groepen zijn van harte welkom. Ben jij klaar voor een dag vol positieve energie, buitenlucht en impact maken? Neem dan contact met ons op.

Structureel
's-Hertogenbosch, Meierijstad, Maashorst, Oss, Boxtel, Waalwijk, Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht!

Structureel