csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wij zoeken vrijwilligers voor onze Zonnebloem

Het betreft dat je een 4 tal gasten krijgt toe gewezen waar je af en toe op de koffie/thee gaat of een spelletje doet of een uitje of wat anders wat jullie leuk vinden. ong. 3 per jaar een vergadering hoe nu verder, en ongeveer 4/6 per jaar een uitje met de hele groep vrijwilligers en gasten. Daar zijn voor de vrijwilligers verder geen kosten aan verbonden.

Lees meer

structureel

Kampen

Maatje, buddy & gezelschap
Bestuur & organisatie

Beschrijving

Het betreft dat je een 4 tal gasten krijgt toe gewezen waar je af en toe op de koffie/thee gaat of een spelletje doet of een uitje of wat anders wat jullie leuk vinden. ong. 3 per jaar een vergadering hoe nu verder, en ongeveer 4/6 per jaar een uitje met de hele groep vrijwilligers en gasten. Daar zijn voor de vrijwilligers verder geen kosten aan verbonden.

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 12 uur

Locatie

Kampen

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Kampen

Maatje

Humanitas

Ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen die in een isolement verkeert en graag weer actief wil deelnemen aan de maatschappij? Dan zoeken we jou! Over het project: Humanitas Tandem is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Tandem is vriendschappelijk en ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen. Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving. Wij vragen: - Een tijdsinvestering van ongeveer 2 a 3 uur per week - Een verbintenis van minimaal een jaar, dat is de duur van een maatjescontact, evt. korter als het doel eerder bereikt is - Woonachtig in Kampen of omgeving Wij bieden: - Een zinvolle tijdsbesteding - Cursus Basisintroductie Vrijwilliger - Professionele begeleiding. Voor meer informatie kun je contact opnemen op met Petra Humanitas Zwolle

Structureel
Kampen

Taalvrijwilligers gezocht

W en L Opleidingen

Heb jij tijd over en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kan je hier een erg belangrijke bijdrage aan leveren. Onze missie W en L Opleidingen streeft er naar dat iedere inburgeraar naar vermogen participeert in de samenleving en dat wij voor degene die dat (nog) niet kan, ondersteuning bieden. Ons voornemen is om (alle) inburgeraars zelfvoorzienend te laten worden, waardoor zij een weg kunnen vinden binnen de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld door te werken of een opleiding te volgen. We willen van waarde zijn voor onze cursisten en hun omgeving, zodat iedereen mee kan doen binnen onze maatschappij. Wat ga jij doen? Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of geeft samen met een docent les aan een groepje. GEÏNTERESSEERD OM VRIJWILLIGER TE WORDEN? Bel of mail ons!

Structureel
Zwolle, Kampen, Hardenberg, Staphorst, Raalte, Steenwijkerland, Deventer, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Ommen, Dalfsen

Bevolkingszorg-hulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen ? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team Bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren. Wat krijg jij? • Veel voldoening omdat je hulp biedt waar en wanneer het echt nodig is; • Trainingen om je voor te bereiden: 1. Bevolkingszorg; theorie en praktijk van 3 dagdelen 2. E-modules Welkom, 'Mentale Eerste Hulp' en 'Op pad met de portofoon'; 3. EHBO • De kans om ervaring én contacten op te doen in een Noodhulp-organisatie; • Een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? • Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie; • Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen; • Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken; • Een EHBO-certificaat of de bereidheid deze te behalen; • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Structureel
Kampen

Hulp in de tuin voor oudere meneer

WijZ Welzijn

Goedemiddag, mijn naam is Rik. Ik ben werkzaam bij "de Buren" in de Flevowijk te Kampen. Recent is een oudere meneer bij ons binnengelopen die een vraag heeft over hulp in de tuin. Meneer geeft aan dit niet meer zelf te kunnen en zou hier heel graag hulp bij krijgen. Het gaat om een voor, zij- en achtertuin. Het overgrote deel van de tuin is bestraat. Het zijn voornamelijk lage (kleine) planten die tweemaal per jaar lichte onderhoud nodig hebben. Ook het besproeien van wat onkruid tussen de tegels lijkt handig en een klein beetje schoffelwerk hier en daar. We kunnen samen bij meneer op bezoek om te kijken of dit u wat lijkt, desnoods gaat u mee als "collega" om even te kijken hoe het ervoor staat. Ik hoor graag van u, alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Rik

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Zwolle, Kampen

Gedachtebaas zoekt Podcast editer

Humanitas Match Kampen

Gedachtebaas is een podcast waarin jongeren gevoelige onderwerpen en taboes bespreekbaar maken. Jongeren delen bijvoorbeeld hun ervaringen met eenzaamheid, depressie of een eetstoornis. Momenteel wordt deze podcast gehost door twee enthousiaste vrijwilligers. Beide hebben nog niet heel veel ervaring met het editen van de opnames. Daarom zijn we opzoek naar een iemand die deze taak zou kunnen oppakken! Het is vrijwillig en zal niet heel veel tijd kosten. Eens in de maand wordt er ongeveer een aflevering opgenomen en zal er dus een aflevering ge-edit moeten worden. Heb jij enige ervaring met audiobewerking of wil je hier graag mee oefenen? En lijkt je dit tof om te doen voor een sociaal project dat bijdraagt aan een warmere maatschappij? Neem dan contact op! We kunnen vrijblijvend in een gesprek kijken naar de mogelijkheden. Gedachtebaas is een podcast van Humanitas Afdeling Zwolle. Als je je hiervoor wil inzetten schrijven we je in als vrijwilliger. Je kan dan eventueel onze trainingen en thema-avonden volgen die voor al onze vrijwilligers organiseren! Geïnteresseerd in de podcast zelf? Beluister Gedachtebaas dan op Spotify! Jouw verhaal delen? Dan mag je ook zeker contact opnemen!

Structureel
Jongeren
Kampen

Gevraagd: energiecoaches v/m (vrijwilligers)

Energiebank Kampen

De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van de Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in elf steden van start is gegaan. Werkzaamheden Onze energiecoaches ondersteunen de deelnemers (zo noemen we de bovengenoemde huishoudens) van de Energiebank Kampen door hulp te bieden bij bewustwording en bij besparing. Denk bij bewustwording aan soms voor de hand liggende mogelijkheden als de thermostaat een graadje lager zetten, deuren en ramen dichthouden in de winter, stand-by apparaten zo vaak mogelijk uitzetten enzovoort. En denk bij besparing aan bijvoorbeeld het verstrekken van ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, isolatiemateriaal, energieverbruikmeters en slimme thermostaten. Ook kent onze stichting een zogenoemde ‘witgoedregeling’. Oud witgoed (>10-12 jaar) verbruikt vaak aanzienlijk meer energie dan het witgoed dat nu op de markt is. Door het vervangen van oud witgoed bespaart een huishouden energie en geld. De energiecoach is het directe aanspreekpunt voor de deelnemer. Hij zorgt voor terugkoppeling over de contactmomenten en stemt waar nodig af met het bestuur van de Energiebank Kampen. De energiecoach is in staat om zijn hulp aan te passen aan de situatie van de deelnemer, zonder hierbij het doel uit het oog te verliezen. De energiecoach deelt zijn ervaringen met collega energiecoaches en volgt (waar nodig en gewenst) verdiepende trainingen. De energiecoach begeleidt minimaal één deelnemer. Je stemt je werkzaamheden af met de deelnemers van de Energiebank Kampen, je inzet kan dus flexibel zijn en is niet gebonden aan vaste tijden. Ben je enthousiast, heb je een hands-on mentaliteit en wil je huishoudens met het nodige geduld en empathie graag adviseren hoe zij energie en dus kosten kunnen besparen? Dan past het vrijwilligerswerk als energiecoach bij jou. De Energiebank is een nog jonge en ambitieuze stichting die nog in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid. Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via [email protected] of telefonisch via 06 551 56 422. Werktijden In overleg met onze deelnemers. In de periode van mei tot september valt het werk van onze energiecoaches grotendeels stil omdat het voor de deelnemers in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

Structureel