csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Leerkracht taalles Nederlands

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers: vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen. Wij zoeken ervaren, gemotiveerde, zelfstandige leerkrachten die eenmaal per week willen lesgeven (beschikbaarheid in overleg). Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en lesmateriaal, vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops. Wij zien uit naar jouw komst!

Lees meer

structureel

Haarlem

Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Training & scholing

Beschrijving

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers:
vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen.
Wij zoeken ervaren, gemotiveerde, zelfstandige leerkrachten die eenmaal per week willen lesgeven (beschikbaarheid in overleg).
Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en lesmateriaal, vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops.
Wij zien uit naar jouw komst!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Haarlem

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stem in de Stad

Haarlem

Enthousiaste NT2 docent voor TPR lessen

Stem in de Stad

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers: vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen. Wij zoeken ervaren, gemotiveerde, zelfstandige leerkrachten die eenmaal per week een TPR-les willen lesgeven (beschikbaarheid in overleg). TPR (Total Physical Response) is een werkvorm om taal te leren door middel van lichaamsbeweging of actie. We zoeken hiervoor iemand die de groep bij elkaar kan houden met behulp van een goede sfeer. De docent die wij zoeken beschikt over: - flexibiliteit - improvisatie vermogen - snelle mindset - humor Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en lesmethode, vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops. Ben je geïnteresseerd, kom dan langs voor een vrijblijvend en informatief gesprek. Wij zien uit naar jouw reactie!

Structureel
Haarlem

Vrijwilliger intake van nieuwe cursisten NT2

Stem in de Stad

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers: vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen. Wij zoeken iemand die bekend is met NT2 lesmethode en het Europese referentiekader. Hij/zij is twee keer per week verantwoordelijk voor de intakes en de plaatsingen. Wij zijn een informele taalschool, dus enige flexibiliteit in de plaatsing is in die zin wenselijk. Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en lesmateriaal, vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops. Het is een pré als je - naast vloeiend Nederlands - ook Arabisch spreekt. Wij zien uit naar jouw komst!

Structureel
Haarlem

Een administratieve kracht

Stem in de Stad

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers: vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen. Als administratief medewerker pak je diverse voorkomende werkzaamheden op. De werkzaamheden zijn één keer per week, maar van juli t/m oktober is het fijn als je twee tot drie keer per week kunt komen. Je bent administratief goed onderlegd, je hebt kennis van Word en Excel. Verder ben je communicatief sterk, flexibel en je werkt nauwgezet. Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en benodigde informatie, een vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops.

Structureel
Haarlem

Empathische wegwijzer en verbinder gezocht

Stem in de Stad

Het Nieuwe Wereldhuis in Haarlem geeft professionele taallessen aan nieuwkomers: vluchtelingen met of zonder id-papieren, uitgeprocedeerde asielzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Wij geven niet alleen professionele taallessen, maar ook voorlichting over sociale en cultureel- maatschappelijke onderwerpen. Voor onze taalschool zijn wij op zoek naar iemand die onze taalcursisten adviseert, informeert en begeleidt bij diverse vragen op het gebied van werk, opleiding en ontspanning. Je spreekt vloeiend Nederlands en Arabisch is een pré. Je bent het aanspreekpunt bij vragen en je vindt het leuk om mee te denken. Je beschikt over empathie en je bent flexibel. Je bent bij voorkeur beschikbaar op woensdagmiddag en/of vrijdagmiddag. Ook ben je bereid om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de respectievelijke gebieden en je vindt het leuk om hierin verder onderzoek te doen. Zo nu en dan pak je ook eenvoudige administratieve taken op. Je communiceert, indien nodig, met onze gastvrouw die op dinsdagochtend deze taken verricht. Wij bieden: een zelfstandige job met een goede werksfeer, introductie in organisatie en benodigde informatie, een vrijwilligersverzekering, vrijwilligers workshops.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Haarlem

Coördinator gezocht

Wil

Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !! Coördinator van het Parkinson Café Haarlem Wie van organiseren houdt, kan veel plezier beleven aan het geven van ondersteuning en het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid aan bezoekers van het Parkinson Café. Met een groepje vrijwilligers organiseren we een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en belangstellenden in het wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1 in Haarlem. In het Parkinson Café geven we informatie in de vorm van presentaties en we zorgen voor een gezellige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar kunnen delen.We nodigen professionals uit voor thema's gerelateerd aan de ziekte van Parkinson. Dit is informatie op het gebied van de ziekte, onderzoek, beweging, zorg en nog veel meer. Als coördinator van het Parkinson Café zorg je voor de continuïteit van het Parkinson Café. Je bent de spil in het team en zorgt dat ieder taken tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en je bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers van het Parkinson Café. Afhankelijk van de samenstelling van het team kun je taken uitbesteden.Bij de Parkinson Vereniging heb je een contactpersoon als aanspreekpunt.Je bezoekt 2x per jaar de Provinciale bijeenkomst. We zoeken iemand die enthousiast is, ideeën heeft, goed kan communiceren en het leuk vindt om met een team te werken. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om iets te doen wat je leuk vindt, een grote verscheidenheid in contacten en een heel dankbaar publiek

Structureel
Haarlemmermeer

Receptiemedewerker

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Cruquius Museum, de grootste stoommachine ter wereld gewoon bij jou 'om de hoek'. Met elkaar vertellen we daar het verhaal van de Haarlemmermeer maar ook over Nederland Waterland en over onze vindingrijkheid om van water land te maken. We zoeken collega's om onze bezoekers te ontvangen. Wat voor jou? Ons museum vertelt dus het mooie en spannende verhaal van de dreiging van de waterwolf in de 19e eeuw maar ook hoe de mens zich wist en weet te beschermen tegen het water. De drooglegging van Haarlemmermeer is mede dankzij het stoomgemaal De Cruquius volbracht. Deze grootste stoommachine ter wereld is te bezichtigen en in werking te zien (dankzij nieuwe technologieën). Hoe het verder met de polder ging, vertelt het Historisch Museum Haarlemmermeer. In beide musea, in vele werkgroepen, zijn de vrijwilligers samen met een kleine staf het verhaal aan het vervolmaken, behouden en aan het doorgeven. Met elkaar vormen we een fijn team. En je hebt het misschien wel vernomen: de 2 musea komen op 1 locatie bij het gemaal. Als je je bij ons aansluit, maak je dat proces helemaal mee en kom je straks te werken in een gloednieuw en indrukwekkend museum waar je vanaf de eerste dag bij betrokken zult zijn. Als vrijwilliger bij de receptie vervul je een belangrijke positie. Je hebt een duidelijke en vriendelijke communicatiestijl, een servicegerichte houding en je anticipeert op de behoeften van de bezoekers. Effectief en collegiaal samenwerken met andere vrijwilligers en het museumteam gaat je goed af. Net als het schakelen tussen de verschillende taken zoals het verstrekken van informatie aan bezoekers en het bedienen van de kassa. Verder vind je het zelf ook belangrijk er representatief uit te zien. Ons museum ontvangt internationaal bezoek dus de Engelse taal moet je redelijk machtig zijn. Om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen en vaardig de receptietaken kunt uitvoeren, word je opgeleid door onze ervaren mentoren. Je leert over het verhaal van het gemaal en de polder, je leert de klantenservicevaardigheden aan en leert ons kassasysteem kennen. Als je na verloop van tijd het ook leuk vindt om een korte introductie te geven en/of de bediening van de grote machine op je te nemen dan leiden we je daar voor op. Het rooster wordt gemaakt naar ieders voorkeuren, rekening houdend met uw agenda en vakantieplannen. Op wekelijkse basis ben je beschikbaar voor bij voorkeur hele dagen maar (eventueel afwisselend) halve dagen kan bij ons ook. Eén weekenddienst per maand hoort er ook bij. Je kunt jouw voorkeuren aangeven. Je maakt deel uit van de werkgroep receptie (+-30 collegae) en op jouw werkdag werk je met 1 of 2 andere collegae. Uiteindelijk hoor je bij een groep van 210 vrijwilligers! Je bent welkom bij onze gezellige bijeenkomsten, je ontvangt onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor openingen en dergelijke. Vrijwilligerswerk bij Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius levert dus altijd vele nieuwe contacten op en een agenda zo vol als je wilt! Ik vertel je graag meer! Blijkt dit het niet te zijn voor je, dan bespreken we of er iets anders voor je te doen is bij ons. Ik ontmoet je graag, met vriendelijke groet, Anneloes Coördinator Vrijwillige Inzet. P.S.: het werk bij de receptie is helaas niet geschikt voor re-integratietrajecten waar er sprake is van urenopbouw en/of relatief kort tijdsbestek. Dit heeft te maken met het rooster en de investering door beide partijen.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Maatjes? Leuk en vooral héél dankbaar

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers. Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? stuur een mail naar: [email protected] of bel 088 1182985 kijk voor meer vrijwilligersvragen op www.stg-vrijwilligershulp.nl

Structureel
Jongeren
Haarlem

Duofietsen of wandelen

De Hartekampgroep

Een ontzettend leuke dagbestedingsplek aan de Albert Schweitzerlaan zoekt sportieve vrijwilligers die willen wandelen of fietsen op de nieuwe duofiets (zie foto). De cliënten die werken op dagcentrum Albert Schweitzerlaan hebben een verstandelijke beperking. Het is een groepje gezellige deelnemers die het leuk vinden om te bewegen. En natuurlijk om lekker te kletsen en te vertellen hoe het weekend is geweest. Kom jij de boel in beweging brengen?! Eigenlijk is er elke dag wel plek voor een vrijwilliger. A. Schweitzer DB

Structureel
Haarlemmermeer

Publieksmedewerker Kunstfort

Kunstfort Vijfhuizen

Ben je geïnteresseerd in kunst, erfgoed en natuur? Vind je het fijn gasten te ontvangen en knoop je makkelijk een praatje aan met een onbekende? Dan is Kunstfort bij Vijfhuizen misschien wel wat voor jou. We zijn op zoek naar Publieksmedewerkers voor onze bijzondere plek in Vijfhuizen. Werkzaamheden: De tentoonstellingsruimtes van het Kunstfort openen en afsluiten. Bezoekers ontvangen, kaartverkoop, verkoop artikelen museumwinkel. Het informeren van bezoekers over de tentoonstelling en wegwijs maken in het fort en op het terrein. Assisteren bij publieksprogramma's. Functie-eisen: Gastvrij, sociaal en attent naar de bezoekers. Prettig en klantgericht kunnen communiceren. Iemand waarop je kunt bouwen en die goed ter been is. Verantwoordelijkheidsgevoel voor het Kunstfort, de kunstwerken en t.o.v. de bezoekers. Een fort vereist een beetje robuustheid. Beschikbaarheid: minimaal 2 x per maand. We zijn doorgaans open van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Als vrijwilliger van het Kunstfort maak je deel uit van het team van vrijwilligers en word je uitgenodigd voor presentaties, publieksprogramma's en vrijwilligersbijeenkomsten. Aannameprocedure: kennismakingsgesprek Begeleiding: door de vrijwilligerscoördinator

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen