csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Enthousiaste mentoren gezocht

School's cool Nijmegen & Regio is op zoek naar mentoren in de gemeente Berg en Dal. Als mentor van School's cool ondersteun je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders. Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining. School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie. Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Meer info lees je op onze website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Berg en Dal

Begeleiding & coaching

Beschrijving

School's cool Nijmegen & Regio is op zoek naar mentoren in de gemeente Berg en Dal.
Als mentor van School's cool ondersteun je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders.
Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining.

School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie.

Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal?
Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Meer info lees je op onze website [website verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Berg en Dal

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van School's cool Berg en Dal

Berg en Dal

Coördinator en mentoren gezocht

School's cool Berg en Dal

School's cool Nijmegen & Regio is nog steeds op zoek naar mentoren en een coördinator voor Berg en Dal. Ben jij de persoon, woonachtig in de gemeente Berg en Dal, die samen met ons School's cool Berg en Dal verder gaat opzetten? Dan zoeken we jou! De coördinator (vrijwilligersvergoeding) is verantwoordelijk voor het voeren van de gesprekken met zowel leerling als mentor en het maken van de juiste match. Als jij op basis van de gesprekken denkt een goede match te kunnen maken, neem je contact op met beide partijen om een kennismaking in te plannen. Je begeleidt het traject van aanmelding tot koppeling. Gedurende het hele schooljaar kunnen deze gesprekken worden gevoerd. Met name vlak voor en na de zomervakantie zullen drukkere periodes zijn. Of wil je een van de mentoren in Berg en Dal worden? Als mentor van School's cool coach je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders. Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining. School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie. Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Meer info lees je op onze website schoolscoolnijmegen.nl

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Berg en Dal, West Maas en Waal

Vind jij het leuk om iemand te ontmoeten?

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Bij onze RIBW hebben wij diverse aanvragen van mensen die een maatje zoeken. Mensen die thuis of uit samen koffie willen drinken, die willen wandelen of fietsen, een (tweedehands) winkel willen bezoeken, samen een hobby uitoefenen, of anders. Mannen en vrouwen met diverse interesses en allen met dezelfde behoefte: om samen met iemand te praten en/of iets te ondernemen. Omdat hun netwerk vaak klein is, zijn onze mensen op zoek naar een maatje. Als jij open kunt staan voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, ben jij van grote betekenis als maatje bij ons. Het contact van mens tot mens is het belangrijkst, daarom heb je geen specifieke opleiding nodig. We vragen of je 1x in de twee weken 1-2 uur met iemand af wil spreken, vaker mag ook. Handig als je met een stabiele persoonlijkheid goed kunt luisteren. Wij bieden begeleiding en intervisie, waardoor je ook kennismaakt met andere maatjes. Verder teken je een vrijwilligersovereenkomst en is reiskostenvergoeding mogelijk. We sturen je soms een leuke attentie en hebben jaarlijks een vrijwilligers-uitje. En we hebben deelnemers die blij zijn dat je langskomt 😊 Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe jij als maatje echt het verschil kunt maken in iemands leven? Neem dan contact op! Dan kunnen we kennismaken en meer van elkaar horen.

Structureel
Berg en Dal

Gezellig maatje gezocht !

Pluryn

Wat mag je doen? Onze cliënt, vrouw van 27 jaar met een licht verstandelijke beperking, gaat heel graag op pad met jou! Jij houdt net als onze cliënt van dieren, wandelen en een terrasje pakken. Onze cliënt is vriendelijk, gezellig, zorgzaam en heeft humor! Wat breng je mee? Jij bent spontaan, sociaal, vriendelijk, behulpzaam en betrouwbaar, Ook maak je om de week tijd voor onze cliënt, zo'n  2 uur per keer. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligers graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton. Graag het vacaturenummer 1547 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Berg en Dal

Samen shinen op het basketbalveld?!

Pluryn

Jij doet het voor onze cliënt, zodat jij met hem een goede band kan opbouwen en samen leuke activiteiten kunnen doen. Natuurlijk wordt je er zelf ook blij van! Onze cliënt is 24 jaar en kan niet wachten om een maatje te hebben. Hij een sociale jongen en gaat graag gesprekken aan. Onze cliënt staat stevig in zijn schoenen en staat graag in de spotlights. Wat mag je doen?  Hij wil graag meer deelnemen aan de samenleving en uitbreiden van sociale contacten. Wellicht kan jij hem daarbij helpen! Hij zou het hartstikke leuk vinden om samen spelletjes te spelen, wandelen, koken, bakken en basketballen. Wat breng je mee?  Je staat sterk in je schoenen, staat ook positief in het leven en je bent een sociaal mens. Ook heb je een gelijkwaardige rol waarbij plezier hebben centraal staat! Wat bieden wij jou?  Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton . Graag het vacaturenummer 1508 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Berg en Dal

Samen avonturen beleven!

Pluryn

Voor een bewoner van ons wensen wij een maatje. Hij is een gezellige vrolijke jongeman van 32 uit Groesbeek, die zijn sociale kring wil vergoten. Hij is een levensgenieter die er graag op uit wil. Hij is vrij zelfstandig en zoekt ontspanning en vriendschap. Je geniet van de grote lach op zijn gezicht als jullie samen eruit zijn. Wat mag je doen? Samen tekenfilms kijken, tafelvoetbal spelen, wandelen, naar de bioscoop of naar de stad. Wat breng je mee? Je hebt een dosis humor en zin om actief erop uit te gaan. Je hebt een auto en hebt de tijd om 2 keer per maand samen op avontuur te gaan. Natuurlijk heb je dezelfde interesses en daardoor genoeg om over te praten! Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton . Graag het vacaturenummer 1515 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Berg en Dal

Sportief maatje voor gezellige 24-jarige man

Pluryn

Voor een bewoner van ons, wensen wij maatje. Het gaat om een sociale jongen van 22 jaar uit Groesbeek, hij heeft veel humor. Hij houd van gamen, koken, eropuit, wandelen en voetbal. Hij heeft Niet aangeboren hersenletsel. Wat mag je doen? Samen met cliënt ga je een leuke activiteit ondernemen of gaan jullie samen gezellig op stap. Wat breng je mee? Inlevingsvermogen hebben en stevig in je schoenen staan Affiniteit met de doelgroep en activiteit(en) Een luisterend oor kunnen bieden aan cliënt Je bent enthousiast, geduldig, vriendelijk, sociaal, communiceert duidelijk en je bent flexibel ingesteld. Je houdt rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Je kan om hulp vragen wanneer je dit nodig hebt en geeft duidelijk aan wat je moeilijk vindt. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton. Graag het vacaturenummer 1500 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Nijmegen

Verhuismaatjes gevraagd

Sterker Ouderenwerk

Ben jij goed in regelen en overzicht bewaren ? Vind je het leuk om mee te denken en ouderen te ondersteunen bij verhuizen ? Voor het Doorstroom project van Sterker Ouderenwerk zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden tijdens de verhuizing samen met de ouderenadviseur de oudere te helpen overzicht te bewaren, helpen met uitzoeken spullen bijvoorbeeld en steun en toeverlaat zijn tijdens het hele proces . Samen met de professionele hulp die altijd betrokken is.

Structureel
Berg en Dal

Coördinator en mentoren gezocht

School's cool Berg en Dal

School's cool Nijmegen & Regio is nog steeds op zoek naar mentoren en een coördinator voor Berg en Dal. Ben jij de persoon, woonachtig in de gemeente Berg en Dal, die samen met ons School's cool Berg en Dal verder gaat opzetten? Dan zoeken we jou! De coördinator (vrijwilligersvergoeding) is verantwoordelijk voor het voeren van de gesprekken met zowel leerling als mentor en het maken van de juiste match. Als jij op basis van de gesprekken denkt een goede match te kunnen maken, neem je contact op met beide partijen om een kennismaking in te plannen. Je begeleidt het traject van aanmelding tot koppeling. Gedurende het hele schooljaar kunnen deze gesprekken worden gevoerd. Met name vlak voor en na de zomervakantie zullen drukkere periodes zijn. Of wil je een van de mentoren in Berg en Dal worden? Als mentor van School's cool coach je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. De begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school. Je bent ook aanspreekpunt voor de ouders. Natuurlijk krijg je vooraf een introductietraining. School‘s cool is een vrijwilligersorganisatie gericht op het begeleiden van leerlingen tussen 12 en18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen slagen binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Deze leerlingen hebben geen zorgindicatie. Wil jij het verschil maken voor jongeren in de gemeente Berg en Dal? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Meer info lees je op onze website schoolscoolnijmegen.nl

Structureel
Jongeren
Berg en Dal

Gezellige kletskop zoekt een maatje!

Pluryn

Deze jongeman van 58 houdt wel van een praatje. Hij houdt van tuinieren, klussen en wandelen. Daarnaast heeft hij nog veel meer interesses maar maakt nog het liefst gezellig een praatje. Door zijn verstandelijke beperking kan het zijn dat je hem niet altijd begrijpt. Dit vindt hij soms lastig. Wat mag je doen? Je gaat 2 keer in de maand op bezoek en gaat 1 op 1 iets samen ondernemen. Dat kan steeds een andere activiteit zijn. Als het maar gezellig is. Wat breng je mee? Je bent wel in voor een praatje, bent handig met je handen of vind het prima om iets te proberen. Je bent geduldig en vind het niet erg om dingen een paar keer uit te leggen. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton. Graag het vacaturenummer 1484 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Berg en Dal

Koffieleut gezocht!

Pluryn

Voor 1 van onze bewoners, een man van 72 jaar oud, zoeken wij een maatje. Hij woont bij ons in Groesbeek. Neem jij hem mee naar een terras voor een gezellig kopje koffie? Onze bewoner heeft Niet Aangeboren Hersenletsel, Diabetes, Reuma en Epilepsie (Hij is al verschillende jaren aanvalsvrij). Ook is hij slechthorend en draagt aan beide kanten gehoorapparaten. Deze levensgenieter is opzoek naar iemand die het leuk vind om ergens iets te gaan drinken of eten. Lekker een terras opzoeken wanneer de zon schijnt. Samen spelletjes te doen of naar de winkel te gaan in het dorp of wat boodschappen doen. Wat mag je doen? Koffieleuten! Het liefst in de zon op een terras, Spelletjes, wandelen, Boodschappen doen/ winkelen. Onze vrijwilligers maken geen kosten. Wij zijn ontzettend blij met een (langdurige) tijdsinvestering. Wat breng je mee? Jezelf en jouw goede humeur, Je hebt humor en sluit aan bij onze cliënt, Je bent duidelijk in communiceren en grenzen stellen wanneer nodig, Je hebt geduld en begrip voor de luide stem i.v.m. het slechte gehoor van onze bewoner. Wat bieden wij jou? Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je: Begeleiding van een professionele collega, Een vrijwilligersovereenkomst, Vergoeding van reiskosten, Een goede verzekering, En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet! Onze vrijwilligers maken géén kosten. Heb je interesse? Dan ontvangt Team Vrijwilligerswerk Pluryn graag jouw gegevens, reageer via de sollicitatiebutton. Graag het vacaturenummer 2382 hierbij vermelden, alvast bedankt!

Structureel
Nijmegen

Maatje voor mensen met dementie gezocht

Hulpdienst Nijmegen

Vergeet jij ook wel eens wat? Maatje voor mensen met dementie gezocht! Dementie raakt! Jij kunt het verschil maken door contact te maken, er te zijn, te luisteren en te ondersteunen. Word jij vrijwilliger bij iemand met dementie? Je bezoekt ongeveer 1x in de week of 2 weken iemand met dementie, voor een kopje koffie en een praatje, een spelletje, een wandeling, een ritje in de auto, of samen een boodschap doen. Je biedt hiermee structuur aan de week, zorgt voor een leuke afleiding en ontlast ook meestal de mantelzorger (partner of kinderen). Want door jouw komst kan een mantelzorger even wat tijd voor zichzelf nemen. Wat we vragen is goede communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis geduld. Wat heeft Hulpdienst Nijmegen de vrijwilliger te bieden?: – een fijn en passend contact met een cliënt; – ruimte om samen te bespreken wat wel en niet bij u past; – coördinatie door professionele medewerkers, waarbij korte lijnen en persoonlijk contact voorop staan; – 2 à 3 keer per jaar een (thema)bijeenkomst én een uitstapje (op vrijblijvende basis); Wat maakt het werk de moeite waard?: Al sinds 1959 helpen wij mensen in moeilijke omstandigheden. Een paar uurtjes in de week zijn meestal al voldoende om iemand uit een isolement te halen, afleiding te geven en de mantelzorger wat lucht te geven zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Heb je interesse? Laat het ons weten, we komen graag met je in contact.

Structureel